Wix vs Shopify: Vores konklusion ved at afprøve begge platforme (2020)

Opbygning af et websted og bygning af en online butik overlapper bemærkelsesværdigt. Hvert område har en tendens til at have sine egne store softwarenavne, men der er endda en overlapning her også.


I denne gennemgang vil jeg se på, hvad jeg synes er et af de mest interessante tilfælde af overlapning og den efterfølgende konkurrence, der er kommet ud af det. I et hjørne har vi den mest populære e-handelsplatform lige nu.

For så vidt angår out-of-the-box-løsninger (hvilket betyder løsninger, der følger med alt hvad du har brug for), er Shopify let kongen.

Siden 2006 har Shopify gjort det lettere for 82 milliarder dollars i salget og understøtter i øjeblikket over 600.000 aktive butikker. Nok sagt.

I det andet hjørne af ringen har vi det, der sandsynligvis er den mest populære webstedsbygger: Wix. Wix er vokset siden 2006 til at betjene over 110 millioner brugere med et gennemsnit på 45.000 nye tilmeldinger hver dag.

Et område Wix forsøger at blive stærk inden for er e-handel. Når alt kommer til alt, har Wix helt sikkert etableret sig som en førende inden for nem hjemmesidesopbygning – hvorfor ikke bruge både dens enorme popularitet og webstedsopbygningsværktøjer til at gøre butikbyggeri ens tilgængeligt?

Shopify er helt klart et stærkt valg her, men giver Wix’s e-handelsside nye fordele? Er det måske mere overkommelig, eller endda mere intuitivt? Alle disse spørgsmål (og mere!) Undersøger jeg i denne anmeldelse.

Jeg har testet både Shopify og Wix, og selvom der ikke er et enkelt, simpelt svar … er der nogle svar. Så lad os komme i gang!

Indholdsfortegnelse

Spring til at se specifik test ved at klikke på følgende links

 1. Sammenligning af priser og funktioner
 2. Brugervenlighed
 3. Kunde support
 4. Sikkerhed og pålidelighed
 5. Konklusion: Hvilket kan jeg anbefale?

Sammenligning af priser og funktioner

Wix
Shopify

PlanGrundlæggendeGrundlæggende Shopify
Pris / mo.$ 20 / mo$ 29 / mo
Ubegrænsede produkterJaJa
Gratis SSL-certifikatJaJa
Transaktionsgebyrer2,0%
24/7 supportJaJa
Online butikJaJa
Opbevaring20 GB
båndbreddeubegrænsetubegrænset

Lad os se på det, de fleste af jer (med rette) først vil vide: hvad er priserne, og hvad får du for disse priser?

Shopify har hovedsageligt tre niveauer, der starter ved $ 29 med Basic Shopify og slutter til $ 299 med Advanced Shopify.

Shopify-pricingUd over disse har Shopify to andre planer: Shopify Plus er til løsninger i enterprise-grade og Shopify Lite (som egentlig ikke er en butikbygger, men mini-butik knyttet til Facebook). Jeg vil fokusere på de tre niveauer vist ovenfor.

Med hensyn til funktioner får du dybest set alle det væsentlige fra indgangsniveauet og opefter. Inkluderet fra det første lag og fremefter: en butik (hvilket også betyder en webstedsbygger og bloggeredskab), plus ubegrænsede produkter, rabatkoder, et inkluderet SSL-certifikat, Shopify forsendelsesrabatter, betalingssikkerhed, forsendelsesetiketter og mere.

Disse er alle temmelig standard / solide, men noget ret godt er Shopify inkluderer forladt vogninddrivelse til det første niveau. Dette gør det muligt for dig nemt at kontakte kunder, hvis de forlod din butik med noget, der stadig er i deres indkøbsvogn.

Når du går op til højere niveauer, får du flere personalkonti, gavekort, rapporter, USPS-prioriterede e-kubisk prissætning (som baserer prisfastsættelse ud fra de ydre dimensioner af pakker i stedet for deres vægt, der potentielt sparer en masse penge) og lavere transaktionsgebyrer.

Wix har også tre niveauer til sin Business- og eCommerce-builder.

wix planI lyset af det er Wix helt klart meget billigere, med alle tre planer dybest set på skalaen fra Shopifys første niveau. Vent, hvad? Blir Wix ikke automatisk vinderen her?

Ikke helt. Lad os se på, hvad Wix har at tilbyde. Husk, at Wix’s e-handelsplaner stort set ligger oven på dets eksisterende værktøj til websidebygning, så du får en utrolig veludviklet webstedsbygger plus butikskapacitet.

Det kan tage et stykke tid at gå ind på alle funktionerne, men for at sige det kort, skal Business Basic-kontoen og fremover give dig stort set alt hvad du har brug for for at få fuld kontrol over din butik.

Wix starter dig med 20 GB lagerplads, som kan udvides til 50 GB på tredje niveau og ubegrænset båndbredde. Du får 5 videotimer, hvilket sandsynligvis er mere end nok, men du kan også fjerne denne grænse gennem opgraderinger.

Bortset fra at du får nogle apps gratis, et gratis domæne i et år (hvis du vil; du kan også oprette forbindelse til dit domæne uden ekstra omkostninger), Google Analytics plus annoncekuponer.

Det er lidt vanskeligt at sammenligne de to. Shopify har en klar overhånd, når det kommer til seriøse handelsbehov – kun baseret på dets forsendelse frynsegoder og rabatter plus dens avancerede rapporter.

På den anden side er Wix 100% provision fri – hvilket betyder, at den ikke tager penge ud af dit salg. Dette står i modsætning til Shopify, der opkræver en lille procentdel ekstra ud af de køb, dine kunder foretager.

Shopify debiterer ikke for forbindelse af et domæne, hvis du har et fra en tredjepart, men det koster gebyr for registrering af et domæne. Ganske vist vil Wix debitere dig for et registreret domæne efter det første år, men mindst det første år er gratis. Disse faktorer danner en slags Shopify-bagage – ekstra gebyrer eller skjulte omkostninger, der er uheldige.

Derudover vil brugere, der ikke har brug for Shopifys grundighed, værdsætte Wix’s overkommelige priser. For eksempel har e-handelsplanerne et forladt værktøj til gendannelse af vogn og muligheden for at give kunder kuponer. Sidstnævnte kan installeres gratis via en app (skønt kvaliteten er tvivlsom), mens du skal opgradere til Shopifys andet niveau for at installere.

Wix leverer således en masse vigtige butikværktøjer enten direkte eller indirekte til en meget mere overkommelig pris.

Design er også meget vigtigt for onlinebutikker.

Begge virksomheder leverer et udvalg af skabeloner at vælge imellem, og du kan ændre næsten alt hvad der er i dem. Wix er dog lidt bedre, når det kommer til tilpassbarhed, og Wix har hundreder flere temaer end Shopify.

Shopify-temaer

Shopify har et anstændigt udvalg af temaer, men de kan til tider føle sig gentagne.

wix temaerSelvom Wix har flere temaer, er der kun et par typer butikstemaer pr. Butikskategori. Dette kan være nyttigt, men det kan også være indskrænkende, fordi du ender med kun et par muligheder pr. Butikskategori.

Shopify ligner hinanden, men det er temaer, der smelter sammen. Naturligvis bringer dette også problemet med gentagelse op. Heldigvis kan du også bruge andre skabeloner på Wix og tilføje en butiksfunktion manuelt. Dette involverer lidt ekstra arbejde på din ende, men intet for vigtigt i ordningen med let byggeri.

Hvis du tager højde for de andre ikke-e-handels-temaer, ender du med hundreder af valg. Så selvom Shopifys temaer ikke er dårlige, vil jeg sige, at Wix vinder med et langskud bare for et rent valg.

Bortset fra temaer har både Wix og Shopify appbutikker, i tilfælde af at standardfunktionerne ikke er nok. Sammenligning af omkostninger bliver vanskelig her, og ting afhænger virkelig af dine forretningsbehov.

Mens nogle apps er gratis eller har lave priser for den første brugsperiode (normalt et år), betales der en masse ønskelige, og nogle kan blive ret dyre. For virksomheder, der har råd til det, kan apps perfekte de få mangler i din butik eller tilføje et ekstra lag af komfort til dine kunder.

Imidlertid kan mange virksomheder klare det fint med værktøjer, der er ude af boksen på begge platforme. For virksomheder, der ikke har noget imod de ekstra udgifter, vil jeg sige, at Shopifys app-butik har et meget bedre og mere praktisk valg af apps.

shopify appstorePå den anden side har Wix et meget bedre udvalg af gratis apps.

wix app-markedDet eneste problem med Wixs gratis apps er, at selvom der bestemt er mange af dem, er det ikke mange af dem af høj kvalitet. Shopifys app-butik er dyrere, men meget mere praktisk, hvorimod Wix’s butik undertiden kan grænse op til gimmicky.

Et sidste punkt vil jeg gerne nævne: Wix har noget, der hedder Wix Answers, som dybest set giver dig mulighed for at oprette kundesupportsystemer til dine kunder utroligt let. Du kan gøre lignende ting via Shopify app-butik, men at Wix har en fuldt udstyret software-tilføjelse af sin egen er fantastisk.

I sidste ende er det vanskeligt at sammenligne Wix og Shopify, fordi de bevarer betydelige forskelle. Dette betyder naturligvis også, at de bibeholder forskellige styrker …

Jeg tror, ​​Wix er en bedre mulighed for dem med lettere e-handelsbehov. Shopify ville stadig gøre et fremragende stykke arbejde, men hvis du bare har brug for at oprette en butik og tage et relativt lavt antal ordrer, er Wix en fantastisk mulighed.

Dette skyldes delvist, at Shopify kan være dyrere end det er værd for mindre virksomheder, der har brug for e-handelsløsninger, men ikke ekstraordinært. De ekstra gebyrer, som Shopify tillægger køb, plus de dyre apps og omkostningerne ved at registrere et domæne kan gøre det lidt tyngende.

Wix er relativt omkostningseffektiv i kontrast for mindre brugere. Det er stort set på niveau med Shopify med hensyn til funktioner, og giver på nogle måder brugerne endnu mere kontrol over aspekter af deres butiks design.

En Wix-konto kan give nogle af de funktioner, der er begrænset til Shopify-konti med højere niveau, selvom du muligvis skal gå gennem app store, og de er muligvis ikke så gode. Plus, Wix har flere skabeloner.

På den anden side er Shopify en bedre mulighed for dem med tungere e-handelsbehov, og for dem, der forventer, at der skal ske meget forsendelse (dvs. dem, der ikke kun sælger digitale produkter).

Shopify leverer alle de værktøjer, du har brug for til din butik, plus det kommer med en masse frynsegoder ud af kassen, der gør forsendelsen meget mere gennemførlig. Det er også bedre til skalering, hvilket retfærdiggør de store prishopp mellem niveauer.

I summen er tingene temmelig splittede. Wix er muligvis mere omkostningseffektiv for dem med enklere e-handelsbehov, mens Shopify næsten helt sikkert er bedre egnet til tunge online-forretninger. Der er selvfølgelig flere faktorer, der spiller ind …

Brugervenlighed

Hvor let er det at bruge Shopify eller Wix? Her er vores to konkurrenter ekstremt tæt på.

Husk, at både Shopify og Wix stærkt har markedsført sig selv som brugervenlige site / shopbuildere. At kun reducere Shopify eller Wix til lagertildelinger eller fragtfordele kan skære meget ud af, hvad der har givet disse to så enorm appel.

Wix er selvfølgelig mest kendt for at være en webstedsbygger. Administrering af butikken er blot en anden del af brugen af ​​webstedsbyggeren, som er overraskende fremragende.

wix website builderTilføjelse eller styring af et produkt på din butikside er for eksempel så simpelt som at gå til en lille sidefelt, der indeholder almindelige elementer / værktøjer, og klikke på butikværktøjet.

wix instrumentbrætWix gør det også meget nemt at administrere dine forskellige sider og din konto. Alvorligt kunne tingene ikke være mere intuitive.

Shopify er anderledes. Shopifys er stadig intuitiv og let at bruge, men det er mindre i ansigtet: brugergrænsefladen er ikke så prangende eller animeret (hvilket til tider foretrækkes). Det er omtrent lige så let at bruge som Wix.

En vigtig forskel her: Shopifys butikværktøjer er lidt højere klasse, og dens brugergrænseflade gør et bedre stykke arbejde for at gøre dem lette uden at ofre det praktiske. Wix brugervenlighed manifesterer sig for det meste i bygnings- og designaspekter.

Mens Wix stadig har butikadministrationsværktøjer, der er lette at bruge (se ovenfor), er de lidt mindre robuste, når det kommer til detaljer. Shopify udmærker sig ved at gøre visse aspekter af din butik let at redigere uden at ofre din evne til at kontrollere detaljer.

Bortset fra disse forskellige brugervenlighedsstyrker tilbyder Wix og Shopify hurtige rettelser til visse grundlæggende ting. Shopify har for eksempel både rådgivning (se næste afsnit for mere information om det) og nyttig software til at gøre det nemt at generere visse e-handelsfundament.

shopify build brandWix tilbyder på sin side en site-generator (såvel som en logo maker).

wix editor

Husk, at dette adskiller sig fra at redigere en eksisterende skabelon: hvis den lette webstedsbygger ikke var nok, kan du få en automatisk genereret.

Selvom det lyder godt, er det selvfølgelig i praksis ikke sådan en god løsning. Hvis du driver en online-forretning, regner du sandsynligvis ikke med Wix’s auto-genererede websteder.

Shopifys software er lidt mere praktisk i denne henseende, men jeg tror, ​​at et lignende princip gælder: Selvom Shopify muligvis kan hjælpe dig med at oprette et logo, har du muligvis allerede et. Igen er det dejligt at have det.

Samlet set er både Shopify og Wix i top med hensyn til brugervenlighed, men de udviser disse styrker inden for forskellige områder. Wix brugervenlighed passer bedst til oplevelsen af ​​webstedets opbygning, fordi det giver dig en masse kontrol over design uden at gøre tingene uvenlige.

Wix ofrer imidlertid nogle detaljer om shopfunktioner (f.eks. Produkter eller ordrer), som Shopify ikke gør. Shopify har stor brugervenlighed til styring af shopfunktioner uden at ofre detaljer, men lader dig heller ikke gøre så meget med design som Wix.

I sidste ende vil jeg kalde det et slips: det afhænger bare af, hvad du prioriterer her.

Kunde support

Både Shopify og Wix har fremragende ry for deres brugervenlighed. Selvom dette betyder en bogstavelig brug af softwaren, overlapper brugervenligheden meget med kundesupport.

Kundesupport er et vigtigt. Selvom Shopify og Wix er relativt brugervenlige platforme, kan en erfaren eller kyndig bruger stadig nedsættes, hvis de ikke bruges til platformene.

Plus, det gør aldrig ondt at vide, hvordan du kan få mest muligt ud af din konto. Dette er tilfældet, kundesupport af høj kvalitet er vigtig, selvom en service er let at bruge. Jeg vil tale om to hovedtyper af kundesupport: repræsentanter, der er tilgængelige for kontakt og information på stedet.

Wix lider lidt, når det drejer sig om muligheder for at kontakte repræsentanter. Brug af en e-handelsplan med Wix giver dig mulighed for at kontakte repræsentanter via telefon eller billet-system – der er ikke en live chat-mulighed.

Selv hvis du betaler for den dyreste Wix-konto, du kan, og dermed har VIP-support, er telefonlinjer ikke 24/7.

Alt i betragtning er dette ikke et stort problem. At vente på en telefon kan imidlertid være en irritation, plus live chat er en fantastisk måde at få hurtige svar på mens man multitasker på en computer. Intet stort, men bestemt uheldigt.

Shopify tilbyder alle tre metoder til at kontakte repræsentanter. Efter min oplevelse har Shopifys kundesupportpersonale ikke været noget, hvis ikke det var nyttigt.

Shopify-chatFor at have en solid live chat såvel som god telefon- og billetstøtte, ville jeg give Shopify rekvisitter til at være bedre, når det kommer til at kontakte personale. Wix er ikke dårlig – telefonstøtte og billetstøtte er normalt anstændigt – men Shopify skiller sig bare ud.

Bortset fra direkte at kontakte kundesupport, tilbyder Wix og Shopify on-site informations- og uddannelsesressourcer.

Af de to gør Shopify meget mere. Shopify har så mange ressourcer, at det er svært at holde styr på dem alle.

Det vigtigste blandt Shopifys ressourcer er Hjælpecenter og fællesskabsforum. Hjælpecentret er et vidensgrundlag, der er meget omfattende, velorganiseret og rent udseende. Det er lige så let at gennemse hjælpecentret, som det er at søge efter specifikke artikler.

shopify HjælpShopifices forumsider er ikke så meget at gå til som Hjælp, men de er stadig temmelig nyttige, især til mere specifikke problemer. En god ting ved Shopifis størrelse er, at du kan finde en masse fora og råd om Shopify selv uden for sit websteds forum.

Bortset fra det inkluderer Shopifys øvrige ressourcer mere dybdegående forretnings- og e-handelsorienterede guider og kurser. Specifikt inkluderer disse: en blog, Shopify Academy, en række uddannelsesmæssige ebøger kaldet guider og et par podcasts.

Endelig tilbyder Shopify en masse værktøjer: et forretnings-encyklopædi og Shopify Polaris (som har detaljerede oplysninger om Shopifys designstandarder) er de mest bemærkelsesværdige, men der er også en hel side med andre værktøjer.

udforske værktøjerSelvom jeg ikke kan sige, at disse værktøjer er essentielle, er de længder, som Shopify er gået for at gøre sådanne ting tilgængelige for sine kunder (og potentielle kunder), meget imponerende og gør Shopifys kundesupport ranket som en af ​​de bedste, jeg nogensinde har set.

Wixs kundesupportressourcer, bortset fra repræsentanter, er generelt anstændige, men de sammenligner bare ikke med Shopifys.

Wix har en egen blog, der indeholder nyttige oplysninger, men husk, at det ikke er lige så e-handelscentrisk som Shopify’s, fordi Wix også hjælper folk med websteder, der ikke har betalingsbehandling.

Wix’s helpcenter er også meget omfattende – måske ikke så godt som Shopifys, men bestemt en veludviklet vidensbase.

wix HjælpFor at sammensætte alt, er det svært at sige, at Wix virkelig sammenligner med Shopify om kundesupport. Igen vil jeg gerne gentage, at Wix har god støtte: vidensbasen er virkelig solid, og at kontakte reps via telefon eller billet fungerer ret godt.

Dog, Shopifys overflod af ressourcer, værktøjer, dybdegående videnbase og meget hjælpsomme repræsentanter giver det sejren for kundesupport.

Sikkerhed og pålidelighed

Vi har naturligvis en sidste vigtige faktor til at dække, og det er en af ​​de vigtigste. Især hvis du driver en online-forretning, eller hvis nogle dele af din virksomhed er online, er det meget vigtigt at have god sikkerhed og konsekvent god ydelse.

Sandheden skal siges, Shopify og Wix siger ikke noget om deres sikkerhed. Begge vil gå ud af deres måde at påpege, at de er certificeret korrekt til at håndtere betalingsoplysninger (begge har det højeste niveau af PCI-overholdelse).

Shopify har faktisk en hel side dedikeret til at vise sin PCI-overensstemmelse.

shopify pciPCI-overholdelse er god, men det er også en grundlæggende del af at være en sikker indkøbskurvsoftware og siger ikke meget.

Wix er endnu værre, når det kommer til at beskrive sin egen sikkerhed.

wix virusbeskyttelseDenne artikel i Help Center siger næsten intet.

På den anden side har Wix ret god oppetid ved mine målinger og virkelig god responstid.

wix testsite oppetidSå selvom det er rigtigt, at vi virkelig burde vide mere om Wixs sikkerhed, er ydelsen i det mindste temmelig god.

Shopify er i det væsentlige det samme på dette område: mens ingen af ​​virksomhederne siger meget på deres websteder om sikkerhedsprotokoller, opfylder de branchens guldstandarder for sikkerhed og klarer sig meget godt.

Jeg har fundet både Shopify og Wix som meget pålidelige tjenester, ikke kun i deres oppetid og responstid, men i den daglige software-oplevelse. Jeg har ikke set nogen fejl eller i det mindste ingen af ​​bemærkningerne.

Og selvom manglen på afsløring er uheldigt, betyder det ikke nødvendigvis, at Wix og Shopify har dårlig sikkerhed: Shopify har i det mindste behandlet titusindvis af milliarder i transaktioner uden meget besvær.

Så vidt det gælder sikkerhed, vil jeg sige, at jeg føler mig lidt mere komfortabel med Shopify på grund af dets veletablerede rekord, men at begge virksomheder sandsynligvis har det godt. For så vidt angår pålidelighed, er begge virksomheder fremragende.

Konklusion: Hvilket kan jeg anbefale?

Det er klart, at Wix og Shopify er meget ens, og alligevel forskellige på nøgleområder. Shopify er et utroligt veletableret navn inden for e-handel, og Wix er et utroligt veletableret navn inden for websidebygning.

Wix er en smule upstart her og forsøger at bygge indkøbskurv software på sin eksisterende site-building software, en ret naturlig indsats – når alt kommer til alt overlapper butikbygning og site building meget.

Så hvad er bedre? Ha, bare sjov. Vi ved alle, at det ikke er så enkelt. Lad os køre gennem de vigtigste punkter.

Shopify og Wix fungerer begge meget pålideligt, opfylder branchekriterierne for pålidelighed af e-handel, men afslører ikke nok om deres sikkerhedspraksis.

Shopifys kundesupport er fænomenal, selvom Wixs også er temmelig god – det ser bare værre ud sammenlignet med Shopifys.

For så vidt angår brugervenlighed, har begge virksomheder et ry for at være slanke og meget nemme at bruge. Disse omdømme holder op, men på forskellige måder.

Shopify gør redigering af visse aspekter af din butik meget let uden at ofre små detaljer eller ekstra funktioner. Shopifys designfunktioner er også stærke og lette at bruge, men tillader ikke så meget kontrol som Wixs builder.

På den anden side tillader Wix enorm brugerkontrol over webstedsudseende uden at gøre tingene for komplicerede. Afvejningen er, at selvom du kan administrere din butiks funktioner meget let, mister du nogle af de detaljer og strenghed, du får med Shopify.

For at tage priser og hovedfunktioner nu i betragtning: Shopify er helt klart meget dyrere. Dets tre vigtigste niveauer langt uden for rækkevidden af ​​Wix’s niveauer – Wixs tre e-handelsplaner er alle et par dollars inden for rækkevidden af ​​Shopifys første niveau.

Shopifys planer kan gøre nogle alvorlige tunge løft – bogstaveligt talt i form af leverancer. En af grundene til, at Shopify er for små virksomheder, er at det kan skære forsendelsesomkostninger og også spare tid via forsendelsesetiketter, forsendelsesrabatter og mere. Shopifys app store er også mere seriøs (plus dyrere).

På den anden side leverer Wix de fleste af de vigtigste funktioner i e-handel til meget overkommelige priser. Du kan håndtere alle de ordrer, produkter, rabatter og kuponer, du har brug for – alt sammen til omtrent prisen for Shopifys indgangsplan, selvom du skal installere nogle gratis apps for at gøre det.

Plus, Wix tager ikke de irriterende provision eller transaktionsgebyrer, som Shopify gør, inkluderer et domæne gratis (i et år), har en masse gratis applikationer og har hundreder af temaer at vælge imellem.

Hovedproblemet er, at du mister lidt detaljer – bare rolig, det er intet alvorligt, men du kunne ikke holde en uhyre detaljeret CRM, som du kunne på Shopify – og du kan ikke skalere din virksomhed næsten så godt som du kan med Shopify.

Kort sagt ja, Shopify er dyrere, men for virksomheder, der forventer en masse forsendelse og / eller som forventer behovet for skalering, kan det være meget omkostningseffektivt.

Wix er dog ikke nytteløs: det er bedre for virksomheder, der muligvis sender pakker, men ikke i store mængder, eller for nogen, der sælger et online produkt. Shopify kan også være godt for sådanne mennesker, men hvis disse mennesker ikke har strenge indkøbskurvbehov og kun har brug for den basale software, vil Wix give en mere overkommelig måde at få jobbet til.

Hvis du stadig er forvirret, skal du ikke bekymre dig. Shopify har en 14-dages gratis prøveversion, du kan lege med, og Wix giver dig mulighed for at oprette en gratis konto, der kan bruge webstedsbyggeren. Du kan endda oprette en butik helt gratis, du kan bare ikke udgive under dit eget domæne eller behandle betalinger, før du opgraderer din konto.

Så hvad venter du på, mine kolleger iværksættere? Tid til at komme i forretning!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map