Wix vs Shopify: Vår konklusjon ved å teste begge plattformene (2020)

Å bygge et nettsted og bygge en nettbutikk overlapper seg bemerkelsesverdig. Hvert område har en tendens til å ha sine egne store programvarenavn, men det er til og med en overlapping her også.


I denne gjennomgangen skal jeg se på hva jeg synes er en av de mest interessante tilfellene av overlapping, og den påfølgende konkurransen som kommer ut av det. I et hjørne har vi den mest populære e-handelsplattformen akkurat nå.

Så langt ut-av-boksen-løsningene går (noe som betyr løsninger som følger med alt du trenger), er Shopify enkelt kongen.

Siden 2006 har Shopify lagt til rette for over 82 milliarder dollar i salg, og støtter i dag over 600.000 aktive butikker. Nok sagt.

I det andre hjørnet av ringen har vi det som sannsynligvis er den mest populære nettstedbyggeren: Wix. Wix har vokst siden 2006 til å tjene over 110 millioner brukere, med et gjennomsnitt på 45.000 nye påmeldinger hver dag.

Et område Wix prøver å bli sterk i er netthandel. Tross alt har Wix absolutt etablert seg som en leder innen enkel nettstedsbygging – hvorfor ikke bruke både den enorme populariteten og verktøyene for bygging av nettsteder for å gjøre butikkbygging på samme måte tilgjengelig?

Shopify er helt klart et sterkt valg her, men gir Wix e-handelsside noen nye fordeler? Er det kanskje mer overkommelig, eller enda mer intuitivt? Alle disse spørsmålene (og mer!) Skal jeg utforske i denne anmeldelsen.

Jeg har testet både Shopify og Wix, og selv om det ikke er et enkelt, enkelt svar … er det noen svar. Så la oss komme i gang!

Innholdsfortegnelse

Hopp for å se spesifikk test ved å klikke på følgende lenker

 1. Sammenligning av priser og funksjoner
 2. Brukervennlighet
 3. Kundeservice
 4. Sikkerhet og pålitelighet
 5. Konklusjon: Hvilket anbefaler jeg?

Sammenligning av priser og funksjoner

Wix
Shopify

PlanGrunnleggendeGrunnleggende Shopify
Pris / mo.$ 20 / mo$ 29 / mo
Ubegrensede produkterJaJa
Gratis SSL-sertifikatJaJa
Transaksjonsgebyrer2,0%
24/7 supportJaJa
Online-butikkJaJa
Oppbevaring20 GB
båndbreddeubegrensetubegrenset

La oss se på det de fleste av dere (med rette) vil vite først: hva er prisene, og hva får du for disse prisene?

Shopify har egentlig tre nivåer, starter på $ 29 med Basic Shopify og slutter til $ 299 med Advanced Shopify.

Shopify-prisingI tillegg til disse har Shopify to andre planer: Shopify Plus er for løsninger i bedriftsklasse, og Shopify Lite (som egentlig ikke er en butikkbygger, men mini-butikk tilknyttet Facebook). Jeg fokuserer på de tre lagene som er vist ovenfor.

Når det gjelder funksjoner, får du i utgangspunktet alt det vesentlige fra inngangsnivået og oppover. Inkludert fra første lag og fremover: en butikk (som betyr en nettstedsbygger og bloggverktøy i tillegg), pluss ubegrensede produkter, rabattkoder, et inkludert SSL-sertifikat, Shopify fraktrabatter, betalingssikkerhet, forsendelsesetiketter og mer.

Disse er alle ganske standard / solide, men noe ganske bra er Shopify inkluderer forlatt vogngjenoppretting for den første tier. Dette lar deg i hovedsak enkelt kontakte kunder hvis de forlot butikken din med noe fremdeles i handlekurven.

Når du går opp til høyere nivåer, får du flere personalkontoer, gavekort, rapporter, USPS prioriterte kubikkpris for post (som baserer prisingen av ytre dimensjoner på pakker i stedet for vekt, potensielt sparer mye penger) og lavere transaksjonsgebyr.

Wix har også tre lag for sin Business og e-handel byggherre.

wix planI motsetning til det er Wix helt klart mye billigere, med alle tre planene i utgangspunktet på skalaen fra Shopifys første nivå. Vent, hva? Blir ikke Wix bare automatisk vinneren her?

Ikke helt. La oss se på hva Wix har å tilby. Husk at Wixs netthandelsplaner i utgangspunktet ligger på toppen av det eksisterende verktøyet for bygging av nettsteder, slik at du får en utrolig velutviklet nettstedbygger pluss butikkapasitet.

Det kan ta en stund å gå inn på alle funksjonene, men for å si det kort, Business Basic-kontoen og fremover skal gi deg stort sett alt du trenger for å ta full kontroll over butikken din.

Wix starter deg med 20 GB lagringsplass, som kan utvides til 50 GB på tredje nivå, og ubegrenset båndbredde. Du får 5 videotimer, noe som sannsynligvis er mer enn nok, men du kan også fjerne den grensen gjennom oppgraderinger.

Bortsett fra at du får noen apper gratis, et gratis domene i et år (hvis du vil; du kan også koble domenet ditt uten ekstra kostnad), Google Analytics, pluss annonsekuponger.

Det er litt vanskelig å sammenligne de to. Shopify har en klar overhånd når det gjelder alvorlige handelsbehov – bare basert på fraktfordeler og rabatter, pluss avanserte rapporter.

På den annen side er Wix 100% provisjonsfri – noe som betyr at den ikke vil ta penger ut av salget ditt. Dette står i motsetning til Shopify, som belaster en liten prosentandel ekstra av kjøpene kundene dine gjør.

Shopify tar ikke betalt for å koble til et domene, hvis du har et fra en tredjepart, men det koster gebyr for å registrere et domene. Riktignok vil Wix belaste deg for et registrert domene etter det første året, men minst det første året er gratis. Disse faktorene danner en slags Shopify-bagasje – ekstra avgifter eller skjulte kostnader som er uheldige.

I tillegg vil brukere som ikke trenger Shopifys grundighet, sette pris på Wix ‘overkommelighet. For eksempel har netthandelsplanene et forlatt verktøy for gjenoppretting av handlevogner og muligheten til å gi kunder kuponger. Den siste kan installeres gratis via en app (selv om kvaliteten er tvilsom), mens du må oppgradere til Shopifys andre lag for å installere.

Wix leverer dermed mange viktige butikkverktøy enten direkte eller indirekte, til en mye mer overkommelig pris.

Design er også svært viktig for nettbutikker.

Begge selskapene tilbyr et utvalg av maler å velge mellom, og du kan endre omtrent hva som helst i dem. Wix er imidlertid litt bedre når det kommer til tilpassbarhet, og Wix har hundrevis av flere temaer enn Shopify.

Shopify-temaer

Shopify har et anstendig utvalg av temaer, men de kan til tider føle seg repeterende.

wix temaerSelv om Wix har flere temaer, er det bare noen få typer butikktemaer per butikkategori. Dette kan være nyttig, men det kan også være innsnevrende, fordi du ender opp med bare noen få alternativer per butikkategori.

Shopify er lik, men temaene smelter sammen. Dette bringer selvfølgelig også opp repetisjonsproblemet. Heldigvis kan du også bruke andre maler på Wix og legge til en butikkfunksjon manuelt. Dette innebærer litt ekstra arbeid på slutten, men ingenting for viktig i ordningen med enkel bygging av nettsteder.

Hvis du tar hensyn til de andre temaene som ikke er e-handel, ender du opp med hundrevis av valg. Så selv om Shopifys temaer ikke er dårlige, vil jeg si at Wix vinner med et langskudd bare for rene valg.

Bortsett fra temaer, har både Wix og Shopify appbutikker i tilfelle standardfunksjonene ikke er nok. Det blir vanskelig å sammenligne kostnader her, og ting avhenger virkelig av forretningsbehovene dine.

Mens noen apper er gratis, eller har lave priser for den første bruksperioden (vanligvis et år), betales det mange ønskelige og noen kan bli ganske dyre. For bedrifter som har råd til det, kan apper perfeksjonere noen få feil i butikken din, eller legge til et ekstra lag med komfort til kundene dine.

Imidlertid kan mange bedrifter klare seg fint med verktøy som er ut av boksen på begge plattformene. For virksomheter som ikke har noe imot ekstrautgiftene, vil jeg si at Shopifys app store har et mye bedre og mer praktisk utvalg av apper.

shopify appstorePå den annen side har Wix et mye bedre utvalg av gratis apper.

wix app markedDet eneste problemet med Wix gratis apper er at selv om det absolutt er mange av dem, er det ikke mange av dem av høy kvalitet. Shopifys app-butikk er dyrere, men mye mer praktisk, mens Wix’s butikk noen ganger kan grense til gimmicky.

Et siste element jeg vil nevne: Wix har noe som heter Wix Answers, som i utgangspunktet lar deg lage kundesupportsystemer for kundene dine utrolig enkelt. Du kan gjøre lignende ting via Shopify-appbutikken, men at Wix har et helt eget programtillegg på egen hånd er flott.

Til syvende og sist er det vanskelig å sammenligne Wix og Shopify fordi de har betydelige forskjeller. Dette betyr selvfølgelig også at de har forskjellige styrker …

Jeg tror Wix er et bedre alternativ for de med lettere e-handelsbehov. Shopify vil fremdeles gjøre en utmerket jobb, men hvis du bare trenger å sette opp en butikk og ta et relativt lavt antall ordrer, er Wix et flott alternativ.

Dette er delvis fordi Shopify kan være dyrere enn det er verdt for mindre virksomheter som trenger netthandelsløsninger, men ikke ekstraordinært. De ekstra avgiftene Shopify legger ved kjøp, pluss at de dyre appene og kostnadene ved å registrere et domene kan gjøre det litt tyngende.

Wix er relativt kostnadseffektiv i kontrast for mindre brukere. Det er omtrent på linje med Shopify når det gjelder funksjoner, og gir på noen måter brukere enda mer kontroll over aspekter av butikkens design.

En Wix-konto kan gi noen av funksjonene som er begrenset til høyere lagrede Shopify-kontoer, selv om du kanskje trenger å gå gjennom app-butikken, og de er kanskje ikke like gode. I tillegg har Wix flere maler.

På den annen side er Shopify et bedre alternativ for de som har tyngre e-handelsbehov, og for de som forventer å ha mye frakt (dvs. de som ikke bare selger digitale produkter).

Shopify tilbyr alle verktøyene du trenger for butikken din, pluss at det kommer med mye frynsegoder utenfor boksen som vil gjøre frakt mye mer mulig. Det er også bedre for skalering, noe som rettferdiggjør de store prishoppene mellom nivåene.

I sum er ting ganske splittet. Wix kan være mer kostnadseffektivt for de med enklere e-handelsbehov, mens Shopify nesten helt sikkert er bedre egnet for tunge online virksomheter. Selvfølgelig er det flere faktorer som spiller inn …

Brukervennlighet

Hvor enkelt er det å bruke Shopify eller Wix? Her er våre to konkurrenter ekstremt nære.

Husk at både Shopify og Wix har markedsført seg sterkt som enkle å bruke nettsted- / butikkbyggere. Å redusere Shopify eller Wix bare til lagringsfordelinger eller fraktfordeler kan kutte ut mye av det som har gitt disse to så enorm appell.

Wix er selvfølgelig mest kjent for å være en nettstedsbygger. Å administrere butikken er bare en annen del av å bruke nettstedbyggeren, som er overraskende suveren.

wix nettsted byggherreÅ legge til eller administrere et produkt på butikksiden din er for eksempel så enkelt som å gå til en liten sidefelt som inneholder vanlige elementer / verktøy, og klikke på butikkverktøyet.

wix dashbordWix gjør det også veldig enkelt å administrere de forskjellige nettstedene og kontoene dine. Seriøst kan ting ikke være mer intuitivt.

Shopify er annerledes. Shopifys fremdeles intuitive og enkle å bruke, men det er mindre i ansiktet ditt: brukergrensesnittet er ikke så prangende eller animert (som til tider er å foretrekke). Det er omtrent like enkelt å bruke som Wix.

En viktig forskjell her: Shopifys butikkverktøy er litt høyere, og brukergrensesnittet gjør en bedre jobb med å gjøre det enkelt uten å ofre praktisk. Wix brukervennlighet manifesterer seg for det meste i forhold til bygging og design.

Selv om Wix fremdeles har butikkadministrasjonsverktøy som er enkle å bruke (se over), er de litt mindre robuste når det gjelder detaljer. Shopify utmerker seg med å gjøre visse aspekter av butikken din enkle å redigere uten å ofre evnen til å kontrollere detaljer.

Bortsett fra de forskjellige brukervennlighetsstyrkene, tilbyr Wix og Shopify hurtigrettinger for visse grunnleggende ting. Shopify har for eksempel både råd (se neste avsnitt for mer informasjon om det) og nyttig programvare for å gjøre det enkelt å generere visse grunnleggende e-handel.

shopify bygge merkevareWix tilbyr på sin side en stedsgenerator (samt en logoprodusent).

wix redaktør

Husk at dette er forskjellig fra å redigere en eksisterende mal: hvis den enkle nettstedbyggeren ikke var nok, kan du få en automatisk generert.

Selv om det høres bra ut, er det selvfølgelig i praksis ikke en så fin løsning. Hvis du driver en online virksomhet, vil du sannsynligvis ikke stole på Wixs auto-genererte nettsteder.

Shopifys programvare er litt mer praktisk i denne forbindelse, men jeg tror et lignende prinsipp gjelder: Selv om Shopify kan hjelpe deg med å lage en logo, har du kanskje allerede en. Igjen, det er hyggelig å ha det.

I sum er både Shopify og Wix helt topp når det gjelder brukervennlighet, men de viser disse styrkene på forskjellige områder. Wix brukervennlighet kommer best til nettstedopplevelsen, fordi det gir deg mye kontroll over design uten å gjøre ting uvennlige.

Imidlertid ofrer Wix noen detaljer om butikkfunksjoner (for eksempel produkter eller bestillinger) som Shopify ikke gjør. Shopify har stor brukervennlighet for å administrere butikkfunksjoner uten å ofre detaljer, men lar deg heller ikke gjøre så mye med design som Wix.

Til syvende og sist vil jeg kalle det uavgjort: det kommer bare an på hva du prioriterer her.

Kundeservice

Både Shopify og Wix har en anseelse for sin brukervennlighet. Selv om dette har en tendens til å bety bokstavelig brukervennlighet av programvaren, overlapper brukervennligheten mye med kundestøtte.

Kundestøtte er en essensiell. Selv om Shopify og Wix er relativt enkle å bruke plattformer, kan en erfaren eller kunnskapsrik bruker fortsatt bremses hvis de ikke brukes til plattformene.

I tillegg er det aldri vondt å vite hvordan du kan få mest mulig ut av kontoen din. Dette er tilfellet, kundesupport av høy kvalitet er viktig, selv om en tjeneste er enkel å bruke. Jeg snakker om to hovedtyper av kundestøtte: representanter tilgjengelig for kontakt og informasjon på stedet.

Wix lider litt når det gjelder alternativer for å kontakte representanter. Ved å bruke en netthandelsplan med Wix kan du kontakte representanter via telefon eller billettsystem – det er ikke et live chat-alternativ.

Selv om du betaler for den dyreste Wix-kontoen du kan, og dermed har VIP-støtte, er telefonlinjene ikke 24/7.

Alt i betraktning er dette ikke et stort problem. Å vente på en telefon kan imidlertid være et irritasjonsmoment, pluss at live chat er en fin måte å få raske svar mens du multitasker på en datamaskin. Ikke noe stort, men absolutt uheldig.

Shopify tilbyr alle tre metodene for å kontakte representanter. Etter min erfaring har Shopifys kundestøtteansatte ikke vært noe om ikke nyttig.

Shopify-chatFor å ha en solid live chat, samt god telefon- og billettstøtte, ville jeg gi Shopify rekvisitter for å bli bedre når det gjelder å kontakte personalet. Wix er ikke dårlig – telefonstøtte og billettstøtte er vanligvis anstendig – men Shopify skiller seg bare ut.

Bortsett fra direkte å kontakte kundesupport, tilbyr Wix og Shopify informasjons- og utdanningsressurser på stedet.

Av de to gjør Shopify mye mer. Shopify har så mange ressurser at det er vanskelig å holde rede på dem alle.

Det fremste blant Shopifys ressurser er brukerstøtten og samfunnsforum. Hjelpesenteret er et kunnskapsgrunnlag som er veldig omfattende, godt organisert og pent. Det er like enkelt å bla gjennom brukerstøtten som å søke etter bestemte artikler.

shopify hjelpesenterShopifices forumsider er ikke så mye å gå til som brukerstøtten, men de er fremdeles ganske nyttige, spesielt for mer spesifikke problemer. En god ting med Shopifis størrelse er at du kan finne mange forum og råd om Shopify selv utenfor nettstedets forum.

Bortsett fra det inkluderer Shopifis øvrige ressurser mer dyptgående forretnings- og netthandelsorienterte guider og kurs. Spesielt inkluderer disse: en blogg, Shopify Academy, en serie pedagogiske ebøker kalt guider, og et par podcaster.

Endelig tilbyr Shopify mange verktøy: et forretningsleksikon og Shopify Polaris (som har detaljert informasjon om Shopifys designstandarder) er de mest bemerkelsesverdige, men det er også en hel side med andre verktøy.

utforske verktøySelv om jeg ikke kan si at disse verktøyene er essensielle, er lengdene som Shopify har gått for å gjøre slike ting tilgjengelig for kundene (og potensielle kunder) veldig imponerende og gjør Shopifys kundesupport rangert som en av de beste jeg noensinne har sett.

Wixs kundestøtteressurser, bortsett fra representanter, er generelt anstendige, men de sammenligner bare ikke med Shopifys.

Wix har en egen blogg som inneholder nyttig informasjon, men husk at det ikke er like e-handelssentrisk som Shopify fordi Wix også hjelper folk med prosesseringssider uten betaling..

Wix hjelpesenter er også veldig omfattende – kanskje ikke fullt så bra som Shopifys, men absolutt et velutviklet kunnskapsgrunnlag.

wix hjelpesenterFor å sette sammen alt, er det vanskelig å si at Wix virkelig sammenligner med Shopify på kundestøtte. Igjen, jeg vil gjenta at Wix har god støtte: kunnskapsgrunnlaget er veldig solid, og å kontakte representanter på telefon eller billett fungerer ganske bra.

Imidlertid gir Shopifys mengde ressurser, verktøy, dybdekunnskapsbase og svært nyttige representanter det gevinsten for kundesupport..

Sikkerhet og pålitelighet

Selvfølgelig har vi en siste hovedfaktor å dekke, og det er en av de viktigste. Spesielt hvis du driver en online virksomhet eller noen deler av virksomheten din er online, er det absolutt viktig med god sikkerhet og gjennomgående god ytelse.

Sannheten skal sies, Shopify og Wix sier ikke massevis om sikkerheten deres. Begge vil gå ut av deres måte å påpeke at de er sertifisert for å håndtere betalingsinformasjon (begge har det høyeste nivået av PCI-samsvar).

Shopify har faktisk en hel side dedikert til å vise sin PCI-samsvar.

shopify pciPCI-samsvar er bra, men det er også en grunnleggende del av å være en sikker handlekurvprogramvare og sier ikke så mye.

Wix er enda verre når det gjelder å beskrive sin egen sikkerhet.

wix virusbeskyttelseDenne brukerstøtteartikkelen sier nesten ingenting.

På den annen side har Wix ganske god oppetid etter målingene mine, og virkelig god responstid.

wix teststed oppetidSå selv om det er sant at vi virkelig burde vite mer om Wixs sikkerhet, er ytelsen i det minste ganske bra.

Shopify er i hovedsak den samme på dette området: Selv om ingen av selskapene sier mye på sine nettsteder om sikkerhetsprotokoller, oppfyller de bransjens gullstandarder for sikkerhet og yter veldig bra.

Jeg har funnet at både Shopify og Wix er veldig pålitelige tjenester, ikke bare i oppetid og responstid, men i den daglige programvareopplevelsen. Jeg har ikke sett noen feil, eller i det minste ingen av merknadene.

Og selv om mangelen på avsløring er uheldig, betyr det ikke nødvendigvis at Wix og Shopify har dårlig sikkerhet: Shopify har i det minste behandlet titalls milliarder i transaksjoner uten mye oppstyr.

Så langt som sikkerhet går, vil jeg si at jeg føler meg litt mer komfortabel med Shopify på grunn av den veletablerte rekorden, men at begge selskaper sannsynligvis har det bra. Så langt påliteligheten går, er begge selskapene fantastiske.

Konklusjon: Hvilket anbefaler jeg?

Klart Wix og Shopify er veldig like, og likevel forskjellige på viktige områder. Shopify er et enormt godt etablert navn innen netthandel, og Wix er et enormt godt etablert navn innen nettstedsbygging.

Wix er litt av det første her, og prøver å bygge handlekurvprogramvare på sin eksisterende programvare for bygging av nettsteder, en ganske naturlig innsats – når alt kommer til alt overlapper butikkbygging og nettstedsbygning mye.

Så hva er bedre? Ha, bare tuller. Vi vet alle at det ikke er så enkelt. La oss løpe gjennom viktige punkter.

Shopify og Wix presterer begge veldig pålitelig, oppfyller bransjekriteriene for pålitelighet til netthandel, men røper ikke nok om sikkerhetsrutiner.

Shopifes kundesupport er fantastisk, selv om Wix også er ganske bra – det ser bare verre ut sammenlignet med Shopifys.

Så langt som brukervennligheten går, har begge selskapene et rykte for å være slanke og veldig enkle å bruke. Disse omdømme holder opp, men på forskjellige måter.

Shopify gjør redigering av visse aspekter av butikken veldig enkelt uten å ofre små detaljer eller ekstra funksjoner. Shopifys designfunksjoner er også sterke og enkle å bruke, men tillater ikke så mye kontroll som Wixs byggherre.

Wix derimot tillater enorm brukerkontroll over utseendet på nettstedet uten å gjøre ting for kompliserte. Avveininga er at selv om du kan administrere butikkens funksjoner veldig enkelt, taper du litt på detaljene og strengheten du vil få med Shopify.

For å ta hensyn til priser og hovedfunksjoner: Shopify er helt klart mye dyrere. De tre viktigste nivåene langt utenfor rekkevidden til Wix-nivåene – Wixs tre netthandelsplaner er alle noen få dollar innenfor Shopifys første lag.

Shopifys planer kan utføre alvorlige tunge løft – bokstavelig talt i form av leveranser. En av grunnene til at Shopify er for små bedrifter, er at den kan kutte fraktkostnader og spare tid også, via fraktetiketter, fraktrabatter og mer. Shopifys appbutikk er også mer seriøs (pluss dyrere).

På den annen side gir Wix de fleste av de essensielle funksjonene i netthandel til veldig overkommelige priser. Du kan håndtere alle ordrene, produktene, rabattene og kupongene du trenger – alt for omtrent prisen på Shopifys startnivåplan, selv om du må installere noen gratis apper for å gjøre det.

I tillegg tar Wix ikke de irriterende provisjons- eller transaksjonsgebyrene som Shopify gjør, inkluderer et domene gratis (i et år), har mange gratis applikasjoner og har hundrevis av temaer å velge mellom.

Hovedproblemet er at du mister litt detalj – ikke bekymre deg, det er ikke noe alvorlig, men du kunne ikke holde en utrolig detaljert CRM slik du kunne på Shopify – og du kan ikke skalere bedriften nesten så godt som du kan med Shopify.

Kort sagt, ja, Shopify er dyrere, men for bedrifter som forventer mye frakt og / eller som forventer behovet for å skalere, kan det være veldig kostnadseffektivt.

Wix er imidlertid ikke ubrukelig: det er bedre for bedrifter som kan sende pakker, men ikke i store mengder, eller for alle som selger et online produkt. Shopify kan være bra for slike mennesker også, men hvis disse menneskene ikke har strenge handlekurvbehov og bare trenger den grunnleggende programvaren, vil Wix gi en rimeligere måte å gjøre jobben på.

Hvis du fortsatt er forvirret, ikke bekymre deg. Shopify har en 14-dagers gratis prøveversjon du kan leke med, og Wix lar deg lage en gratis konto som kan bruke nettstedbyggeren. Du kan til og med sette opp en butikk helt gratis, du vil bare ikke kunne publisere under ditt eget domene eller behandle betalinger før du oppgraderer kontoen din.

Så hva venter du på, mine kolleger? På tide å komme til virksomheten!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map