Wix vs WordPress: Vores oplevelse ved at oprette et websted på Wix & WordPress

Så det er kommet til dette. Jeg kan ikke overdrive populariteten af ​​Wix og WordPress.com: begge er ekstremt populære indholdsstyringssystemer (CMS).


Førstnævnte er kendt for at være en stor pioner og styrke i let websidebyggelse. Sidstnævnte er kendt for at være go-to website builder for mange blogs, selvom “almindelige” websteder også bruger det ofte.

Bemærk: Teknisk er der to typer WordPress. Den første er WordPress.org, som er en gratis og open source-software til indholdsstyring. Brug af WordPress.org kræver flere ting på din ende, nemlig at få hosting og få et domænenavn fra forskellige parter.

Den anden er WordPress.com: dette er en kommerciel version af WordPress, der ligner meget, men fungerer mere som et betalt CMS. WordPress.com er en one-stop-shop, hvilket betyder at betale for det inkluderer hosting og domænenavne (som Wix).

I denne gennemgang taler jeg om WordPress.com, og jeg vil henvise til det lige som WordPress.

I alle tilfælde er disse to virkelig giganter. Wix hævder at have haft 110 millioner brugere i 2017. WordPress siges ofte at have 32% af webstederne på internettet (hvilket betyder både WordPress.com og WordPress.org), men tal for WordPress.com er specifikt sværere at komme med. Et skøn er, at 37 millioner websteder bruger WordPress.com.

Så hvilken er bedre? Hvilken skal du stole på ved opbygningen af ​​dit websted? Både Wix og WordPress har gratis versioner, hvilket gør valget endnu mere kompliceret.

Begge er lette at bruge. Begge har tydeligvis draget fordel af utallige millioner brugere. Hvordan kan nogen veje disse to storheder ved bygning mod hinanden?

Nå, fortsæt med at læse. Fordi jeg vil gøre netop det.

Prisfastsættelse

Vores første bekymringssted: prisen. Hvad koster de respektive produkter af WordPress og Wix? Svaret har meget at gøre med deres enorme popularitet.

Wix og WordPress er begge kendt for at have en “freemium” -model – du kan få en gratis konto og bruge nogle af værktøjerne, men du skal betale for at opgradere og få den rigtige ting (et domænenavn, SEO-værktøjer osv. ).

Wixs prisstruktur er lidt mere kompleks end WordPress, så lad os tackle det først. Hvis du vil have en fuld konto hos Wix, kan du få enten premium webstedsplaner eller premium forretnings- og e-handelsplaner.

Den mest basale præmieplan er $ 5 om måneden og giver dig dybest set forbindelse mellem et domæne – det er den mest mindre opgradering fra en gratis konto. Combo, det andet niveau, er $ 11 om måneden, og Unlimited er det tredje niveau på $ 14. Det fjerde niveau, VIP, er $ 29 om måneden.

wix premium planer

De premium e-handelsplaner har tre niveauer, ikke fire: Business Basic til $ 20 om måneden, Business Unlimited på $ 25 og Business VIP på $ 35. Højere niveauer øger lagerpladsen, leveres med ubegrænset båndbredde og har flere marketingværktøjer eller andre bonusser.

Og WordPress? WordPress har tre betalte planer og en gratis. Den første betalte plan, Personlig, starter ved $ 4 om måneden. Premium, det andet niveau, er $ 8, og Business kommer ind på $ 25. Det handler om WordPresss prisstruktur.

WordPress planer

For at sige det kort sagt har Wix og WordPress planer med meget tæt pris. De har begge gratisversioner, deres første betalte planer er en dollar fra hinanden, og sidstnævnte niveauer er kun et par dollars fra hinanden.

Med en sådan prisfastsættelse kan man ikke rigtig beskrive en platform som billigere end en anden på prismærker alene – for det bliver vi nødt til at komme ind på funktioner.

Funktioner

Som det hidtil er, er begge platforme tæt prissat og enormt populære. Lad os vende dig til de funktioner, de tilbyder for at få hjælp til yderligere at skelne dem.

Jeg starter med WordPress. Den gratis WordPress-plan leveres med “Jetpack Essential” -funktionerne – som er de mest basale værktøjer til webstedsvedligeholdelse, som at se aktivitet på dit websted, besøgende osv. – nogle gratis temaer og grundlæggende tilpasning. Alle efterfølgende planer leveres med Jetpack Essentials.

Gratis planer får også 3 GB lagerplads, har ikke deres egne domæner og har WordPress.com-annoncering. Du kan fjerne dem ved at opgradere til en betalt plan.

WordPress.com-funktioner

Den første rigtige niveau / betalte plan, Personlig, er meget ens. Men det kommer med e-mail og live chat support, 6 GB lagerplads, fjernelse af annoncer og et brugerdefineret domænenavn.

Premium og Business, de sidste to niveauer (henholdsvis $ 8 og $ 25) foretager mere markante ændringer af funktionerne.

Brugere får adgang til alle de premium-temaer, får mere avanceret designtilpasning, mere lagerplads og nogle eCommerce-værktøjer (som monetisering af websteder, enkel betaling for behandling).

Jeg synes, for enkle bloggere er WordPress godt – det er derfor, det er trods alt så populært blandt bloggere. Dens gratis pakke er temmelig generøs, og det første niveau er temmelig okay – jeg synes dog, de burde have flere tilpasningsværktøjer eller skabeloner til rådighed for betalende kunder på entry-level.

Derudover lyder det lidt snedigt for mig at begrænse lagring til kun 13 GB for Premium-konti. At du kun kan fjerne WordPress-branding, installere plugins eller bruge SEO-værktøjer ved at opgradere til det højeste niveau er også lidt urimelig for mig.

Wixs gratis konto ligner WordPress, idet det for det meste er den centrale webstedsbygger med virksomhedens underdomæne.

Det første betalte niveau, Connect Domain, giver dig mulighed for at tilføje dit eget domænenavn og giver mulighed for 1 GB båndbredde og 500 MB lagerplads.

Combo, det andet niveau, fordobler båndbreddegodtgørelsen og øger lagerpladsen til 3 GB. Det fjerner også annoncer, ligesom Personal på WordPress.

Wix-funktioner sammenlignes med WordPress

Ubegrænset og VIP er de to sidstnævnte niveauer for Wix’s premium webstedsplaner, og de øger primært at gøre båndbreddegodtgørelse ubegrænset, øge lagring (til 10 GB og 20 GB), øge mængden af ​​videotid, der kan uploades, og forbedre kundesupport og e-mail-muligheder (inklusive e-mail-marketingkampagner).

Forretnings- og e-handelspremiekonti på Wix har alle ubegrænset båndbredde, Google-analyse, betalingsbehandling, gratis domæner for det første år, annoncekuponer, endnu bedre e-mail-muligheder og mere lagerplads (20—50 GB).

Selvfølgelig synes jeg, at Wix er endnu mere så, hvis jeg synes, WordPress bliver lidt snedig med sin opbevaring, allokering. Jeg er nødt til at give disse to pauser, fordi de primært er webstedsbyggere og content management systemer og ikke har fokuseret så meget på selve hostingingen.

Med WordPress kan man antage, at brugere typisk tilføjer indhold regelmæssigt – især bloggere. Dette er måske ikke så meget tilfældet med Wix, så måske er lagringsforskellene berettigede i den forstand.

Lagring og båndbreddealokeringer til side, jeg synes WordPress er bedre kendt for sine gratis og første niveau planer.

Mens WordPress muligvis er nogenlunde bedre til de gratis og første niveauer, har Wix meget bedre webstedsopbygning og design / tilpasningsmuligheder på disse niveauer.

Wix tager det også med de resterende niveauer, og det er også dejligt at have flere muligheder at vælge imellem. Personer med e-handelsinteresser vil især finde styrker med Wix.

Jeg vil sige, at baseret på funktioner alene er WordPress bedre for bloggere generelt (dette er sandsynligvis indlysende). Wix er imidlertid bedre til at oprette de fleste andre websteder, inklusive små og personlige. Til e-handelsformål tager Wix det ned.

Brugervenlighed

Både WordPress og Wix ‘massive popularitet er noget af en gave til, hvor lette at bruge de. Hvis du ikke allerede ved det, har du sandsynligvis gættet det: de er begge meget nemme at bruge.

Mere end det er brugervenligheden en del af deres identiteter. Så hvilken der vinder?

For at være ærlig kan jeg ikke virkelig sammenligne. De er begge utrolige lette at bruge: de eneste forskelle er i deres design og brugergrænseflader, som kunne appellere til brugerne forskelligt.

Jeg kan sige, at Wix er lettere for generel webstedsoprettelse, mens WordPress er lettere at blogge. Det er klart, ikke? Misforstå mig ikke. Hvis du leder efter det, kan du blogge med Wix uden meget besvær. Og WordPress har meget nemme værktøjer til oprettelse af websteder.

wix instrumentbræt

Dog giver Wix dig mulighed for at få meget mere hænder på dit websted tidligere ind i spillet (hvilket betyder med lavere lag) uden problemer. Du arbejder med flere skabeloner og langt flere redigeringsmuligheder, selv fra den gratis konto – og det er stadig lige så let at bruge som WordPress, hvis ikke mere.

Wix-skabeloner

I modsætning hertil skubber WordPress dig til at skrive dit første indlæg fra det øjeblik, du opretter din konto.

WordPress oversigt over dashboard

Det er ikke en dårlig ting, men brugervenlighed afslører de respektive styrker på disse to platforme.

Generelt vil jeg bare sige, at det er et slips: Både Wix og WordPress er fremragende eksempler på, hvordan brugervenlighed i online-løsninger skal se ud.

Kunde support

Hvis de begge er super nemme at bruge, er der sandsynligvis ikke for meget behov for kundesupport … bare grin! Det er en smule sandt, men stærk kundesupport er altid vigtig. Holder disse to deres tæt konkurrence?

Yep.

For det første er repræsentanter fra begge platforme meget solide, selvom dine muligheder for at kontakte dem er forskellige. WordPress har ikke nogen telefon support, men det har live chat og e-mail support til alle betalende niveauer.

I modsætning hertil tilbyder Wix kun telefonstøtte og billetsupport og har ingen mulighed for live chat. Dette er temmelig uheldigt, men til sidst dækker både WordPress og Wix hver to af de tre hovedindstillinger – så det afhænger bare af, hvad du foretrækker.

Jeg vil dog sige, at både live chat, billet / e-mail og telefonstøtte har været temmelig godt med både WordPress og Wix. Jeg synes, Wixs repræsentanter har været lidt mere hjælpsomme, men jeg er ikke sikker på, hvor meget jeg skal tilskrive det til tilfældighederne eller Wix selv.

Så vidt informationen på stedet går, fungerer både Wix og WordPress godt, bare af forskellige grunde.

Begge har en god samling af oplysende artikler, men efter min mening er Wix’s Help Center både meget bedre organiseret og indeholder bedre indhold.

Wix Help Center

WordPress support side er stadig nyttig, men ikke så robust som Wix’s Help Center.

WordPress support side

Hvor WordPress udmærker sig er det utrolige online community. På grund af dens enorme popularitet har både WordPress.com og WordPress.org sandsynligvis de mest nyttige fora og svarsider på Internettet. Der er selvfølgelig det officielle WordPress-forum, men det er kun en brøkdel af de ting online.

En masse støtte kan findes uofficielt forskellige steder. En hurtig Google illustrerer punktet godt. Wix har også et pulserende online community – et af de bedste og største i SaaS-verdenen – men WordPress-communityets enorme størrelse er svært at konkurrere med.

Sammenfattende vil jeg sige, at både Wix og WordPress har meget gode kundesupportrepræsentanter, men Wix kunne tage en lille føring.

For onlineoplysninger har Wix bedre officiel dokumentation og support, men WordPress har et større og mere nyttigt onlinefællesskab end Wix. For at sige det generelt, har de begge stor kundesupport.

Sikkerhed og pålidelighed

Fra priser til kundesupport lader Wix og WordPress bare ikke lukke op med deres nære konkurrence. På hver tur ser de ud til at være fast besluttet på at udmærke sig, og sikkerhed og pålidelighed er nogle af de bedste eksempler på det.

Wix taler ikke meget om dets sikkerhed på sit websted – dette er uheldigt, men ikke ualmindeligt med nogle virksomheder. Efter min erfaring har Wix-sikkerhed været fin.

WordPress navngiver et par af dets sikkerhedsforanstaltninger: kryptering som standard for alle websteder, firewalls, DDoS-angrebstiltag, regelmæssige sikkerhedskopier af data og lignende. Du kan også downloade dine WordPress-data på ethvert kontoniveau, en slags manuel sikkerhedskopi.

Hvad med den regelmæssige ydelse af Wix og WordPress? Hvordan er deres oppetid? Vi har testet både for dette solide mål for ydelse og serversikkerhed.

wix testsite's oppetid

Du kan se vores Wix-websteds seneste oppetid her

Som du kan se, har både vores oppetid og responstid med Wix været meget god.

WordPress-stedets oppetid

Du kan se vores WordPress-websteds seneste oppetid her.

Og som du kan se, har vores oppetid og responstid med WordPress også været fremragende – måske lidt mere.

Jeg tøver med at erklære WordPress som en direkte sejr. Både WordPress og Wix har haft tre måneders perfekt oppetid. Mens Wix har haft en måned med et par minutter nedetid, har vi også formelt testet Wix en måned længere.

Jeg synes heller ikke, at en forskel på 100 ms er så bemærkelsesværdig – det er når forskellen ligger i de hundreder, som jeg tager til efterretning.

Generelt har både Wix og WordPress stor oppetid og responstid i vores målinger – bedre end de fleste hostingwebsteder, vi har testet, hvilket er overraskende.

Jeg vil sige, at WordPress fører lidt for sikkerhed og pålidelighed, men at både Wix og WordPress samlet set er meget sikre og fungerer meget godt.

Konklusion

Selv hvis du kun har skummet, forstår du sandsynligvis, hvor top WordPress og Wix er i site building og freemium modeller. Lad os gå over de store punkter …

Wix og WordPress er meget tæt pris. Når nogen tager hensyn til funktioner, kan WordPress muligvis være bedre til den gratis niveau og den første betalte plan. Generelt er WordPress bedre for afslappede bloggere, overraskende.

Wix er imidlertid meget bedre for alle, der er interesseret i at tjene penge på deres websted, med flere e-handelsplaner og værktøjer at vælge imellem. Wix er også bedre til overordnet site design, så de, der vil blogge men er meget investeret i design, kan muligvis finde en bedre mulighed i Wix.

Hvad brugervenligheden angår handler de to om lige så lette at bruge – Wix er mere imponerende for hvor nemt det er at oprette og tilpasse sider, og WordPress er lettere for alle, der ønsker at begynde at blogge med det samme uden trin.

Når det kommer til kundesupport, er tingene tæt, men mere nuancerede. Wix og WordPress har begge solide repræsentanter til rådighed, i det mindste efter min erfaring. WordPress har et bedre online community, også uden for de officielle webstedsressourcer, men Wix har meget bedre officiel dokumentation og ressourcer.

Endelig handler det stadig om sikkerhed og pålidelighed, når det gælder sikkerhed. WordPress har måske bedre responstider, men med en smal margin, og efter min mening er juryen stadig ude af den oppetidssammenligning.

Den gode nyhed er, at de begge har bedre oppetid og responstid end de fleste større hostingfirmaer i vores test.

Kort sagt vil jeg anbefale WordPress til dem, der er interesseret i afslappet, personlig eller på anden måde småtids blogging.

Jeg vil anbefale Wix til dybest set alle andre: dem, der vil have nogen anden type websted, dem, der ønsker meget tilpassede og veldesignede blogs, og alle, der ønsker at tjene penge på deres websted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map