Wix vs WordPress: Vår erfaring med å lage et nettsted på Wix & WordPress

Wix vs WordPress: Vår erfaring med å lage et nettsted på Wix & WordPress

Wix vs WordPress: Vår erfaring med å lage et nettsted på Wix & WordPress

Så det er kommet til dette. Jeg kan ikke overdrive populariteten til Wix og WordPress.com: begge er ekstremt populære innholdsstyringssystemer (CMS).


Førstnevnte er kjent for å være en stor pioner og styrke i enkel bygging av nettsteder. Sistnevnte er kjent for å være den beste nettstedbyggeren for mange blogger, selv om “vanlige” nettsteder også bruker den ofte.

Merk: teknisk sett er det to typer WordPress. Den første er WordPress.org, som er en gratis og åpen kildekode-programvare for innholdsstyring. Å bruke WordPress.org krever flere ting på slutten, nemlig å få hosting og få et domenenavn fra forskjellige parter.

Det andre er WordPress.com: dette er en kommersiell versjon av WordPress som ser veldig lik ut, men fungerer mer som et betalt CMS. WordPress.com er en one-stop-shop, som betyr at det å betale for det inkluderer hosting og domenenavn (som Wix).

I denne anmeldelsen skal jeg snakke om WordPress.com, og jeg vil referere til det akkurat som WordPress.

I alle fall er disse to kjemper. Wix hevder å ha hatt 110 millioner brukere i 2017. WordPress sies ofte å ha 32% av nettsteder på internett (noe som betyr både WordPress.com og WordPress.org), men tall for WordPress.com er spesielt vanskeligere å komme frem til. Et estimat er at 37 millioner nettsteder bruker WordPress.com.

Så hvilken er bedre? Hvilken bør du stole på når du bygger nettstedet ditt? Både Wix og WordPress har gratisversjoner, noe som gjør valget enda mer komplisert.

Begge er enkle å bruke. Begge har tydeligvis kommet mange millioner brukere til gode. Hvordan kan noen veie disse to storhetsområdene for bygging av hverandre mot hverandre?

Vel, fortsett å lese. For jeg kommer til å gjøre akkurat det.

Priser

Vårt første bekymringspunkt: prisen. Hva koster de respektive produktene av WordPress og Wix? Svaret har mye å gjøre med deres enorme popularitet.

Wix og WordPress er begge kjent for å ha en “freemium” -modell – du kan få en gratis konto og bruke noen av verktøyene, men du må betale for å oppgradere og få den virkelige tingen (et domenenavn, SEO-verktøy, osv. ).

Wixs prisstruktur er litt mer sammensatt enn WordPress, så la oss takle det først. Hvis du vil ha en full konto hos Wix, kan du få enten premium nettstedplaner eller premium forretnings- og e-handelsplaner.

Den mest grunnleggende premieplanen er $ 5 per måned, og lar deg i utgangspunktet koble til et domene – det er den mest mindre oppgraderingen fra en gratis konto. Combo, det andre nivået, er $ 11 i måneden, og Unlimited er det tredje nivået på $ 14. Det fjerde nivået, VIP, er $ 29 per måned.

wix premium planer

De premium e-handelsplanene har tre nivåer, ikke fire: Business Basic til $ 20 i måneden, Business Unlimited på $ 25 og Business VIP til $ 35. Høyere nivå øker lagringen, kommer med ubegrenset båndbredde og har flere markedsføringsverktøy eller andre bonuser.

Og WordPress? WordPress har tre betalte planer og en gratis. Den første betalte planen, Personal, starter på $ 4 i måneden. Premium, det andre nivået, er $ 8, og Business kommer på $ 25. Det handler om WordPresss prisstruktur.

WordPress planer

For å si det kort sagt, har Wix og WordPress veldig prisgitte planer. De har begge gratisversjoner, deres første betalte planer er en dollar fra hverandre, og de sistnevnte nivåene er bare noen få dollar fra hverandre.

Med priser så nært, kan man egentlig ikke beskrive en plattform som billigere enn en annen på prislapper alene – for det må vi komme inn på funksjoner.

Funksjoner

Slik det nå er så langt, er begge plattformene tett priset og enormt populære. For å få hjelp til å skille dem ytterligere, la oss gå til funksjonene de tilbyr.

Jeg begynner med WordPress. Den gratis WordPress-planen har “Jetpack Essential” -funksjonene – som er de mest grunnleggende verktøyene for vedlikehold av nettsteder, for eksempel å se aktivitet på nettstedet ditt, besøkende osv. – noen gratis temaer og grunnleggende tilpasning. Alle påfølgende planer kommer med Jetpack Essentials.

Gratis planer får også 3 GB lagringsplass, har ikke egne domener, og har WordPress.com-annonsering. Du kan fjerne dem ved å oppgradere til en betalt plan.

WordPress.com-funksjoner

Den første virkelige plan / betalte plan, Personal, er veldig lik. Imidlertid kommer det med e-post og live chat support, 6 GB lagringsplass, fjerning av annonser og et tilpasset domenenavn.

Premium og Business, de to siste nivåene (til henholdsvis $ 8 og $ 25) gjør mer endringer i funksjonene.

Brukere får tilgang til alle premium-temaene, får mer avansert designtilpasning, mer lagringsplass og noen e-handelsverktøy (som inntektsgenerering av nettsteder, enkel betalingsbehandling).

For enkle bloggere synes jeg WordPress er flott – det er tross alt så populært blant bloggere. Den gratis pakken er ganske sjenerøs, og det første nivået er ganske greit – men jeg synes de burde ha flere tilpasningsverktøy eller maler tilgjengelig for betalende kunder på entry-level.

I tillegg høres det litt gjerrig ut for å begrense lagring til bare 13 GB for Premium-kontoer. At du bare kan fjerne WordPress-merkevarebygging, installere plugins eller bruke SEO-verktøy ved å oppgradere til høyeste nivå, er også litt urettferdig for meg.

Wix gratis konto ligner WordPress på den måten at det stort sett er hovednettstedets byggherre med selskapets underdomener.

Det første betalte nivået, Connect Domain, lar deg legge til ditt eget domenenavn og gir mulighet for 1 GB båndbredde og 500 MB lagringsplass.

Combo, det andre nivået, dobler båndbreddegodtgjørelsen og øker lagringsplassen til 3 GB. Det fjerner også annonser, omtrent som Personal på WordPress.

Wix-funksjoner sammenlignes med WordPress

Ubegrenset og VIP er de to sistnevnte nivåene for Wixs premium nettstedplaner, og de øker først og fremst å gjøre båndbreddegodtgjørelse ubegrenset, øke lagringsplassen (til 10 GB og 20 GB), øke mengden videotid som kan lastes opp, og forbedre kundestøtte og e-postfunksjoner (inkludert markedsføringskampanjer via e-post).

Forretnings- og e-handelspremiekontoer på Wix har alle ubegrenset båndbredde, Google-analyse, betalingsbehandling, gratis domener for det første året, annonsekuponger, enda bedre e-postfunksjoner og mer lagring (20—50 GB).

Unødvendig å si at hvis jeg synes WordPress blir litt gjerrig med lagring, tildelinger, tror jeg Wix er enda mer. Jeg må gi disse to en pause fordi de først og fremst er nettstedbyggere og innholdsstyringssystemer, og ikke har fokusert så mye på selve hostingingen.

Med WordPress kan man anta at brukere vanligvis vil legge til innhold regelmessig – spesielt bloggere. Dette er kanskje ikke så mye tilfelle med Wix, så kanskje lagringsforskjellene er forsvarlige i den forstand.

Lagring og båndbredde tildelinger til side, jeg tror WordPress er bedre omtalt for sine gratis og første lag planer.

Mens WordPress kanskje er omtrent bedre for de gratis og første nivåene, har Wix mye bedre nettstedbygging og design / tilpasningsmuligheter på disse nivåene.

Wix tar det også med de resterende nivåene, og det er også hyggelig å ha flere alternativer å velge mellom. Spesielt de med e-handelsinteresser vil finne styrker med Wix.

Jeg vil si at basert på funksjoner alene, er WordPress bedre for bloggere generelt (dette er sannsynligvis åpenbart). Wix er imidlertid bedre for å lage de fleste andre nettsteder, inkludert små og personlige. For eCommerce-formål tar Wix hendene ned.

Brukervennlighet

Både WordPress og Wix ‘enorme popularitet er noe av en gave til hvor enkle å bruke de er. Hvis du ikke allerede vet det, har du antagelig gjettet det: de er begge veldig enkle å bruke.

Mer enn det er brukervennlighet en del av identiteten deres. Så hvilken som vinner?

For å være ærlig, kan jeg ikke virkelig sammenligne. De er begge utrolige enkle å bruke: de eneste forskjellene er i design og brukergrensesnitt, noe som kan appellere til brukerne annerledes.

Jeg kan si at Wix er enklere for generell nettstedsoppretting mens WordPress er enklere å blogge. Åpenbart, ikke sant? Misforstå ikke. Hvis du leter etter det, kan du blogge med Wix uten mye problemer. Og WordPress har veldig enkle verktøy for å lage nettsteder.

wix dashbord

Imidlertid lar Wix deg få mye mer hånd med nettstedet ditt tidligere inn i spillet (noe som betyr med lavere nivåer) uten problemer. Du jobber med flere maler og langt flere redigeringsalternativer, selv fra gratiskontoen – og det er fremdeles like enkelt å bruke som WordPress, om ikke mer.

Wix-maler

I kontrast presser WordPress deg til å lage ditt første innlegg fra det øyeblikket du satte opp kontoen din.

WordPress oversikten

Det er ikke en dårlig ting, men brukervennlighet avslører de respektive styrkene til disse to plattformene.

Totalt sett vil jeg bare si at det er et slips: både Wix og WordPress er utmerkede eksempler på hvordan brukervennlighet i online løsninger skal se ut.

Kundeservice

Hvis de begge er superenkle å bruke, er det sannsynligvis ikke for mye behov for kundestøtte … bare tuller! Det er litt sant, men sterk kundesupport er alltid viktig. Fortsetter disse to sin nære konkurranse?

Jepp.

For det første er representanter fra begge plattformer veldig solide, selv om alternativene for å kontakte dem er forskjellige. WordPress har ikke telefonsupport, men det har live chat og e-poststøtte for alle betalende nivåer.

I kontrast tilbyr Wix bare telefonsupport og billettsupport, og har ikke noe live chat-alternativ. Dette er ganske uheldig, men til slutt dekker både WordPress og Wix hver to av de tre hovedalternativene – så det kommer bare an på hvilken du foretrekker.

Jeg vil imidlertid si at både live chat, billettering / e-post og telefonstøtte har vært ganske bra med både WordPress og Wix. Jeg synes Wixs representanter har vært litt mer nyttige, men jeg er ikke sikker på hvor mye jeg skal tilskrive det til tilfeldighetene eller Wix selv.

Så langt informasjonen på stedet går, fungerer både Wix og WordPress bra, bare av forskjellige grunner.

Begge har en god samling informasjonsartikler, men etter min mening er Wix brukerstøtte både mye bedre organisert og inneholder bedre innhold.

Wix Help Center

WordPress-støttesiden er fremdeles nyttig, men ikke så robust som Wix brukerstøtte.

WordPress støtteside

Hvor WordPress utmerker seg er det utrolige online fellesskapet. På grunn av den enorme populariteten har både WordPress.com og WordPress.org sannsynligvis de mest nyttige fora og svar-sider på internett. Det er selvfølgelig det offisielle WordPress-forumet, men det er bare en brøkdel av tingene på nettet.

Mye støtte finner du uoffisielt mange steder. En rask Google vil illustrere poenget godt. Wix har også et pulserende nettsamfunn – et av de beste og største i SaaS-verdenen – men det enorme antallet WordPress-samfunn er vanskelig å konkurrere med.

I sum vil jeg si at både Wix og WordPress har veldig gode kundestøtterepresentanter, men Wix kunne ta en liten ledelse.

For online informasjon har Wix bedre offisiell dokumentasjon og støtte, men WordPress har et større og mer hjelpsom online fellesskap enn Wix. For å si det generelt, har de begge god kundestøtte.

Sikkerhet og pålitelighet

Fra priser til kundestøtte, Wix og WordPress slapp bare med den nære konkurransen. De ser på alle turer fast bestemt på å utmerke seg, og sikkerhet og pålitelighet er noen av de beste eksemplene på det.

Wix snakker ikke så mye om sikkerheten sin på nettstedet – dette er uheldig, men ikke uvanlig med noen selskaper. Etter min erfaring har Wix-sikkerhet vært bra.

WordPress navngir noen få av sine sikkerhetstiltak: kryptering som standard for alle nettsteder, brannmurer, DDoS-angrepstiltak, vanlige sikkerhetskopier av data og lignende. Du kan også laste ned WordPress-dataene dine på et hvilket som helst kontonivå, en slags manuell sikkerhetskopi.

Hva med den vanlige ytelsen til Wix og WordPress? Hvordan er oppetiden deres? Vi har testet både for dette solide målet for ytelse og serversikkerhet.

wix test nettstedets oppetid

Du kan se Wix-nettstedets siste oppetid her

Som du kan se, har både oppetid og responstid med Wix vært veldig bra.

WordPress-nettstedets oppetid

Du kan se den nyeste oppetiden på WordPress-nettstedet vårt her.

Og som du kan se, har oppetiden og responstiden vår med WordPress også vært utmerket – kanskje litt mer.

Jeg nøler med å erklære WordPress som en direkte seier. Både WordPress og Wix har hatt tre måneder med perfekt oppetid. Mens Wix har hatt en måned med noen minutters driftsstans, har vi også testet Wix formelt en måned lenger.

Jeg synes heller ikke at en forskjell på 100 ms er så bemerkelsesverdig – det er når forskjellen er i de hundrevisene jeg noterer.

Totalt sett har både Wix og WordPress stor oppetid og responstid i målingene våre – bedre enn de fleste hosting-nettsteder vi har testet, noe som er overraskende.

Jeg vil si WordPress fører noe for sikkerhet og pålitelighet, men at både Wix og WordPress generelt sett er veldig sikre og fungerer veldig bra.

Konklusjon

Selv om du bare har skummet, forstår du sannsynligvis hvor topp WordPress og Wix er i nettstedbygging og freemium-modeller. La oss gå over de store poengene …

Wix og WordPress er veldig tett priset. Når noen tar hensyn til funksjoner, kan WordPress være bedre for gratis nivå og først betalte plan. Generelt sett er WordPress bedre for tilfeldige bloggere, overraskende.

Imidlertid er Wix mye bedre for alle som er interessert i å tjene penger på nettstedet sitt, med flere e-handelsplaner og verktøy å velge mellom. Wix er også bedre for generell nettsteddesign, så de som vil blogge, men er veldig investert i design, kan finne et bedre alternativ i Wix.

Så langt det er brukervennlig handler de to om like enkle å bruke — Wix er mer imponerende for hvor enkelt det er å lage og tilpasse sider, og WordPress er enklere for alle som vil begynne å blogge med en gang uten trinn.

Når det gjelder kundestøtte, er ting nært, men mer nyansert. Wix og WordPress har begge solide representanter tilgjengelig, i alle fall etter min erfaring. WordPress har et bedre online fellesskap, selv utenfor de offisielle nettstedressursene, men Wix har mye bedre offisiell dokumentasjon og ressurser.

Til slutt, så langt som sikkerhet og pålitelighet går, handler de fremdeles om å være bundet. WordPress har kanskje bedre responstid, men med en smal margin, og etter min mening er juryen fremdeles ute etter oppetidssammenligninger.

Den gode nyheten er at de begge har bedre oppetid og responstid enn de fleste store vertsselskaper i testene våre.

Kort sagt, vil jeg anbefale WordPress til de som er interessert i tilfeldig, personlig eller på annen måte blogging på liten tid.

Jeg vil anbefale Wix til i utgangspunktet alle andre: de som vil ha noen annen type nettsted, de som vil kunne tilpasses og godt designet blogger, og alle som ønsker å tjene penger på nettstedet sitt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector