WooCommerce vs Shopify (2020): Jämförelse mellan varandra

Du har antagligen hört flera adages om att jämföra äpplen med apelsiner. Du ska inte jämföra de två för … ja, de är helt enkelt olika. Att jämföra äpplen med äpplen och apelsiner till apelsiner är mycket mer meningsfullt.


Att jämföra WooCommerce med Shopify är lite som att jämföra äpplen med apelsiner. Men här är det som min vän: i verkliga livet är miljarder dollar i e-handelstransaktioner viktigare än ett äpple och en apelsin. Jämförelse är viktigt.

WooCommerce och Shopify är båda oerhört populära e-handelslösningar. De är ganska annorlunda, men de kan fortfarande konkurrera med varandra för ditt företag. Så låt oss jämföra dessa två läckra e-handelsfrukter.

Kontext först: varför är de olika? WooCommerce kommer i grund och botten dess popularitet från WordPress, eftersom det är ett WordPress-plugin. Eftersom WordPress driver ungefär en fjärdedel av webbplatser, driver WooCommerce ungefär 30% av e-handelswebbplatserna. Enbart plugin har laddats ner miljoner gånger.

Och sedan finns Shopify. Medan WooCommerce är ett plugin som läggs till på din webbplats, är Shopify en full-on butiksbyggnadsprogramvara.

Det har inte nästan lika många installationer jämfört med WooCommerce, med cirka 600 000 butiker som använder Shopify aktivt … men det har underlättat över 82 miljarder dollar i transaktioner. Bland butiksbyggare och mjukvaror för kundvagnar – och det finns viss konkurrens, tro mig – Shopify rankas som den mest populära, med WooCommerce förmodligen att vara storebror.

Om jag ville ta en ledig dag skulle jag säga att dessa två inte kan jämföras – ledsen, bara räkna ut det! Men verkligheten är att du kan behöva välja mellan WooCommerce och Shopify. Det finns väldigt riktiga positiva och negativa för endera, relativt varandra.

Det är en berättelse om två städer. En strid mellan äpplet och apelsinen. Apple mot Microsoft, eller Pixar mot Dreamworks – haj, namnge en rivalitet. Människor inser inte alltid det, men här är en sann, dold strid i e-handelsvärlden.

Lyckligtvis för dig har jag erfarenhet av båda. Det har tagit mig lite tid att ta reda på var de två står, så fortsätt att läsa, för jag kommer att sammanfatta allt detta i ord.

Innehållsförteckning

Hoppa för att se specifikt test genom att klicka på följande länkar

 1. Prissättning och funktionsjämförelse
 2. Enkel användning jämförelse
 3. Kundtjänstjämförelse
 4. Jämförelse av säkerhet och tillförlitlighet
 5. Slutsats: Vilket rekommenderar jag?

Prissättning och funktionsjämförelse

Åh, hur jag önskar att detta skulle kunna vara mer enkelt. Men det är inte så enkelt för den här recensionen, för det är särskilt inte så enkelt i verkligheten för dig och ditt företag.

Så låt oss börja med prissättning, eftersom det kan vara en viktig punkt av förvirring när man jämför dessa två. I synnerhet är Shopify mycket dyrare. Det beror på att Shopify faktiskt har ett pris. WooCommerce i sig är ett gratis WordPress-plugin … men du kommer förmodligen fortfarande att hamna med att betala något.

Det beror på att WooCommerce själv är gratis, men bara en del grundläggande e-handelsfunktioner. Det är fortfarande oerhört användbart, av anledningar till att jag kommer in på ett sekund, men plugin i sig kommer inte att räcka för de flesta e-handel behov.

Så du måste installera ytterligare programvara, varav en del är gratis men de flesta kommer att betalas.

Och så finns det faktum att för att installera WooCommerce i första hand måste du använda WordPress.

Obs! Även om WooCommerce ägs av Automattic, som driver det kommersiella WordPress.com, kommer du förmodligen att köra WooCommerce på WordPress.org, gratis och öppen källkodsprogram. Tekniskt behöver du inte, men chansen är det.

Hur som helst betyder det vanligtvis att du betalar för din webbhotell med en webbhotell. Och om du gör det har du antagligen en domän som antingen köpts separat från din webbhotell eller som ingick i ditt värdpaket.

Så ja, utåt är WooCommerce gratis … men det är bara själva applikationen. För att komma dit måste du betala för ett webbhotell och ett domännamn och installera och använda WordPress. Och sedan för att utnyttja WooCommerce till fullo måste du installera andra saker.

Woocommerce Banner

Woocommerce-beskrivning

Sedan finns Shopify: Shopify innehåller webbplatsen och är värd för den. Du kan ansluta en befintlig domän eller köpa en på Shopify.

Sidanotering: Jag tycker detta är irriterande, eftersom många webbhotellleverantörer kommer att inkludera en gratis domän under ett år och för lägre priser än Shopify. Är Shopifys mjukvara värd så mycket att de kan debitera dig för en domänregistrering? Kanske så, men jag tycker det är frustrerande.

Hur som helst, Shopify inkluderar allt detta och alla andra funktioner du behöver installera från olika parter om du använde WooCommerce. Shopifys tre prisplaner sträcker sig från $ 29 till $ 299.

shoppa priser

Det finns ytterligare produkter: Shopify Plus är för företagsklassiga lösningar och har anpassade priser. Shopify Lite svänger åt andra hållet och låter dig i princip sälja på Facebook för $ 9 per månad. Så det är inte en fullständig webbplats alls, men kanske för några små företag är det ett bra alternativ.

Så vilka verktyg inkluderar Shopify (för de viktigaste prissättningsplanerna)? Obegränsade produkter, ett parpersonalkonton till ett minimum (15 max), 24/7 support, försäljningskanaler, rabattkoder, ett gratis SSL-certifikat, några fraktsrabatter, möjlighet att skriva ut fraktetiketter och övergivna kundvagnsåtervinning.

Högre nivåer inkluderar presentkort, professionella rapporter (skapad av Shopify för dig), bättre betalningsgrader för dina kunder och mer beräknade fraktpriser. Det finns fler funktioner – du kan se en komplett lista här.

Dessa är alla ganska viktiga för en onlinebutik. Så vad kan WooCommerce ta med sig direkt? Tja, i princip butiken själv och integration med ditt WordPress-tema.

Detta är fortfarande kraftfullt: du kan redigera nästan vad som helst om din butik, plus att du kan lägga till obegränsade produkter och beställningar, lägga till produkttaggar och kategorier, kommentera / granska avsnitt för dina kunder och mer. Det är inte så fullständigt som Shopify, men när du anser att det är ett gratis plugin är det fortfarande väldigt imponerande. Du kan trots allt ställa in en butik där.

Åh, och WooCommerce tar inte ned dina intäkter.

Förutom vad WooCommerce erbjuder ut ur rutan vill jag påminna er om att det finns en hälsosam uppsättning gratis WooCommerce-tillägg. Du behöver ganska mycket för att ha alla e-handelsverktyg du kan få med Shopify eller BigCommerce.

woocommerce-tillägg

WooCommerce-frakt är en sådan viktig förlängning. Det är gratis och ger dig rabatterade fraktpriser och möjligheten att skriva ut etiketter, precis som Shopify erbjuder.

Andra gratis plugins / tillägg inkluderar: Stripe, Facebook, Amazon Pay, ShipStation, PayPal och massor av andra betalningsprocessorer eller utcheckningsprogram. Dessa gör att du kan hantera de flesta betalningsmetoder och få lite anständig information från din estore.

Dessutom har WooCommerce en gratis Google Analytics-förlängning och LiveChat-förlängning, som är ganska användbara, plus några diverse verktyg som gör det lättare att hantera din butik. Och det är allt gratis: om du tar hänsyn till betalda tillägg kan du få de flesta funktioner som Shopify erbjuder, och ännu mer.

När du börjar ta hänsyn till dessa betalda tillägg blir saker naturligtvis mer komplicerade. Vill att dina kunder ska kunna anpassa de produkter de köper (till exempel med presentmeddelanden)? En extra $ 49 per år om du har en enda webbplats. Andra tillägg kan vara mellan hundra och flera hundra per år. Nästan alla inkluderar en 30-dagars gratis provperiod.

produkttillägg

När det gäller mallar har Shopify ett mindre urval. Det är fortfarande ett bra val enligt min mening, men Shopify-mallbutiken är mer begränsad.

teman

WooCommerce, som är integrerad med WordPress och är öppen källkod, är öppen för mycket fler teman.

Det finns en aktiv community online som utvecklar WooCommerce-mallar, av vilka vissa till och med kan vara gratis. Så medan Shopify tar det med ur funktionen har WooCommerce bättre temalternativ.

En sista anmärkning: WooCommerce ger dig lite mer kontroll över din e-butik. Detta är naturligt eftersom du kommer att hantera din domän, värd och WordPress, plus vad du än väljer att installera med WooCommerce.

Med Shopify betalar du i princip för en plan och får ett fast antal programvara ur rutan, plus tillgång till Shopify app store, så saker är mycket enklare men du får också mindre kontroll över den övergripande processen.

Båda är utvecklarvänliga och kan också användas av människor utan kodningskunskap. Men WooCommerce är lite mer utvecklarvänlig, eftersom utvecklare måste lära sig Liquid, Shopifys eget programmeringsspråk, för att verkligen ta kontrollen.

Wow! Det är mycket information. Oroa dig inte! Här är kärnan: Shopify är initialt dyrare och börjar på $ 29 per månad. WooCommerce är tekniskt gratis, men för att få en e-handelsupplevelse lika bra som Shopify, måste du betala för vissa tillägg (utöver vad du redan betalar för värd).

Shopify är ett bättre alternativ för dem som prioriterar användarvänlighet och en enkel butiksuppsättning.

WooCommerce är bättre för dem som vill ha mer kontroll över sina e-handelskomponenter.

WooCommerce kan potentiellt bli dyrare än Shopify planerar, men det beror verkligen på vilka tillägg du använder.

Det är också sant att en vågig företagare kan använda prisvärd webbhotell med WordPress, integrera WooCommerce och sedan vara smart på vilka tillägg de använder och hantera att passa deras butiks behov samtidigt som de sparar pengar.

Enkel användning jämförelse

Nåväl, all den informationen är en enkel ledning in i det här avsnittet – jag är rädd att mitt svar för användarvänlighet kan ha varit bortskämd lite.

Därför är Shopify lättare att använda. Och det är ingen olycka: Som jag har sagt är Shopify utformad för att vara enklare att använda. Att ställa in ett konto är superlätt, och du kan hantera allt om din butik i din webbläsare (det gäller också WooCommerce, men saker är fortfarande mer centraliserade med Shopify).

Shopify Dashboard

Jag vill notera att jag inte tycker att WooCommerce i sig är svårt. Med hjälp av internet är det inte så svårt att ta reda på hur man hittar en bra webbhotell, domännamn, installerar WordPress och installerar sedan WooCommerce och efterföljande tillägg.

Dessutom är det mycket användarvänligt att använda sig av WooCommerce och till och med en bra del av tilläggen.

Alla i e-handel, inklusive de på Shopify, kommer nödvändigtvis att ta itu med vissa koncept och verktyg som inte är mycket enkla eller som inte är kända för allmänheten. Problemet är mer än att WooCommerce innebär lite extra besvär, att installera flera tillägg och hantera dem alla: hålla dem uppdaterade, betala för dem och så vidare.

Även om du använder ett verktyg för att underlätta hanteringen av WooCommerce, måste du betala för det. Vid den tiden måste du antingen vara riktigt lojal mot WooCommerce, eller så kan du överväga att bara gå med Shopify.

Så sammanfattningsvis är WooCommerce inte exakt svårt att lära sig, det kan bara vara frustrerande att hantera för vissa. Shopify centraliserar olika aspekter av e-handel mycket bättre och är i allmänhet mer användarvänlig i sin estetik och navigering.

Kundtjänstjämförelse

Eftersom jag ofta vill göra det, kan du inte riktigt prata om användarvänlighet utan att sedan prata om kundsupport. Och med våra nuvarande beskrivningar av Shopify och WooCommerce är kundsupport ännu mer relevant.

Jag kommer att kliva: Shopify har bättre kundsupport. Men jag börjar med WooCommerce.

WooCommerces kundsupport har två huvudkomponenter: dokumentation och supportförfrågningar. WooCommerce Docs, som sidan är känt, är inte en dålig resurs. Det täcker de flesta grundläggande artiklar, men det finns bara ett fåtal artiklar per kategori och dessa artiklar är ofta korta.

woocommerce docs

Återigen: det är inte illa, men det kan definitivt använda lite expanderande. Den goda nyheten är att WooCommerce har en stor community av användare, så att du kan hitta mycket material utanför WooCommerce bara genom att Googling runt.

När det gäller att kontakta kundsupport är du ganska mycket begränsad till ett biljettsystem. Det här är lite frustrerande, eftersom WooCommerce ibland kan vara lite mer komplex att hantera, och att få omedelbara svar skulle hjälpa.

I min erfarenhet har representanternas svar dock varit solida när du använder det, och det är ändå inte en gal väntetid ändå.
När du börjar jämföra med Shopify ser WooCommerce dock lite glömt ut.

Shopify erbjuder följande mindre artiklar: ett företags encyklopedi; “Guider”, en samling infographic-ebook-hybrider som överlappar med “e-handelsuniversitet”; ett gemenskapsforum, som är en delmängd av e-handelsuniversitetet; “Akademi”, en uppsättning kurser; podcast, varav det bara finns två alternativ; en sida som visar gratis verktyg; Shopify “Burst”, som är en samling gratis stockfoton; och slutligen Shopify “Polaris”, som är en mindre känd webbplats som beskriver Shopifys designstandarder för de som bygger Shopify-butiker för kunder.

Den viktigaste resursen är Shopifys kunskapsbas.

Typografi

Verktyg

Ovan: Shopify Polaris och Shopifys lista över gratisverktyg.

En del av det här är mer dekorativt än materiellt. Det finns en hel del webbplatser som ger gratis stockfoton, och ett affärs-encyklopedi är förmodligen inte nödvändigt för de som startar företag (och även om det är så bör Google fungera lika bra).

Även om du bara tittar på Shopifys kunskapsbas är den mycket mer detaljerad och har fler artiklar än WooCommerce.

Shopify Hjälpcenter

Förutom att överträffa WooCommerce i detta avseende har Shopify bättre alternativ för att kontakta representanter: e-post, livechatt och telefon är alla hållbara metoder.

Shopify Chat

Som ni kan se fick jag min fråga besvarad på ungefär en minut eller två.

I slutändan kundsupport ganska tydlig seger för Shopify. Det har mycket bättre informationsmaterial på plats och andra resurser, och att kontakta representanter är både enklare och snabbare för Shopify. WooCommerce har en bättre, större community av användare som kan konsulteras, men jag tror inte att det helt tipsar skalan.

Jämförelse av säkerhet och tillförlitlighet

Vidare till vår sista artikel: hur är säkerheten och tillförlitligheten för dessa tjänster? Det är ganska svårt att direkt jämföra här.

Först av allt kommer WooCommerce förmodligen att fungera bra och har en bra track record. De problem som din onlinebutik kan hantera kommer till stor del att vara relaterad till din webbhotell. Så långt som din upptid eller till och med svarstid på webbplatsen är WooCommerce inte där du vill granska.

Du skulle dock ha rätt att vara orolig för WooCommerces tillförlitlighet när det gäller betalningar. WordPress granskas regelbundet av Sucuri, ledande inom digital säkerhet.

WooCommerce levereras inte med SSL – men du kan få det inkluderat i ditt värdpaket ändå, eller så kan du installera ett tillägg för det.

Faktum är att mycket av säkerheten för din onlinebutik kan hanteras genom dina betalningsförlängningar. Den goda nyheten är att de populära, som är gratis WooCommerce-tillägg, är populära eftersom de är säkra och pålitliga.

förlängningar

De andra goda nyheterna är att många tillägg kan automatisera plugin-uppdateringar för att underhålla din butik enklare, vilket förbättrar säkerheten och tillförlitligheten. Vissa är gratis, andra betalas.

Sammantaget skulle jag säga WooCommerce har hög prestanda, och att säkerhet är svårt att tala generellt om på grund av alla olika faktorer i en viss persons situation.

Shopify är som vanligt enklare. Om du bygger en butik på Shopify kan du förvänta dig hög drifttid. Vilket är bra, eftersom startpriset är ganska högt jämfört med startpriserna för rena värdprodukter.

Såvitt säkerheten går är Shopify PCI-kompatibel och inkluderar SSL-certifiering sina prissättningsplaner – men det handlar om allt de säger.

pci-kompatibel

Så det finns en annan anledning till att Shopify är enklare: det är inte alltför öppet när det gäller säkerhetsprotokoll. Shopify betalar också berömt hackare för att dela sårbarheter med dem och därmed låta dem förbättra deras säkerhet.

Men ändå har Shopify säkert hanterat tiotals miljarder dollar i transaktioner under många år – vilket leder kundvagnsfältet – utan mycket problem. Så, något måste gå rätt.

Min sammanslagning av denna faktor skulle vara att både beträffande tillförlitlighet är både Shopify och WooCommerce mycket tillförlitliga för sina ändamål och omfattning och båda är ganska säkra. Shopify kan dock prestera mer pålitligt, medan WooCommerces prestanda beror på din värd och till viss del dina tillägg.

Slutsats: Vilket rekommenderar jag?

Det är uppenbart att detta är en komplicerad jämförelse. Ett praktiskt fall av äpplen kontra apelsiner.

Å ena sidan är WooCommerce gratis och Shopify börjar på $ 29 per månad. Det är en ganska enorm poäng för WooCommerce. Men då måste du ta hänsyn till det faktum att för att närma dig Shopifys funktionsnivå måste du lägga till betalda tillägg som lätt kan hamna i Shopify-sortimentet.

Strax utanför fladdermötet har vi mött detta dilemma: WooCommerce tillåter mer användarkontroll och kan vara billigare, medan Shopify är mycket okomplicerat i sitt pris och är mycket lätt att använda (utan att offra de verktyg du behöver).

Shopify har överlägset bättre kundsupport, men det kan förväntas med tanke på den centraliserade karaktären hos Shopify.

Såvitt säkerhet och tillförlitlighet går är Shopify konsekvent och säker. WooCommerce är en toss-up: det kommer förmodligen att vara säkert och pålitligt i sig själv, men tillståndet i din butik beror på mycket mer än bara WooCommerce eftersom det bara är ett plugin.

Ingen av dessa lösningar är helt klart perfekt för alla. Jag skulle rekommendera Shopify till företag som verkligen behöver effektiviteten. Användarvänligheten är bra för lag som inte har mycket teknisk erfarenhet, men även team som gör det kan dra nytta av den lätthet som de kan skapa och hantera en Shopify-butik. Dessutom är vad du betalar för vad du får.

Till de som vill ha mer kontroll över verktygen de får för att bygga sin butik, skulle jag rekommendera WooCommerce. Företag kan välja vilken värdnivå de vill ha oberoende av och sedan lägga till WooCommerce och alla efterföljande tillägg de behöver.

Medan vissa tillägg kan vara dyra, är fördelen att företag kan välja och välja.

Du behöver inte betala för funktioner som du inte använder, vilket säkerställer att alla verktyg du betalar för är de du verkligen behöver. Och du kan alltid lägga till eller ta bort dem efter behov.

Så ledsen folk, men det finns inget enkelt svar här.

Lätt och effektivitet: Shopify

Kontroll: WooCommerce

Men om du fortfarande är osäker, oroa dig inte: WooCommerce är gratis, och många av de betalda tillägg du behöver har gratis försök. Dessutom har Shopify en två-veckors gratis provperiod – så kom dit och börja bygga!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map