WooCommerce vs Shopify (2020): Sammenligning fra hoved til hoved

Du har sandsynligvis hørt flere adages om sammenligning af æbler med appelsiner. Du skal ikke sammenligne de to, fordi … ja, de er simpelthen forskellige. At sammenligne æbler med æbler og appelsiner med appelsiner giver meget mere mening.


At sammenligne WooCommerce med Shopify er lidt som at sammenligne æbler med appelsiner. Men her er den ting min ven: i det virkelige liv er milliarder af dollars i e-handelstransaktioner vigtigere end et æble og et appelsin. Sammenligning er vigtig.

WooCommerce og Shopify er begge meget populære e-handelsløsninger. De er ret forskellige, men de kan stadig konkurrere med hinanden om din virksomhed. Så lad os sammenligne disse to lækre e-handelsfrugter.

Kontekst først: hvorfor er de forskellige? WooCommerce stammer dybest set sin popularitet fra WordPress, fordi det er et WordPress-plugin. Eftersom WordPress kræver omtrent en fjerdedel af websteder, styrker WooCommerce ca. 30% af e-handelswebsteder. Pluginet alene er blevet downloadet millioner af gange.

Og så er der Shopify. Mens WooCommerce er et plugin, der tilføjes dit websted, er Shopify en fuld butiksbygningssoftware.

Det har ikke næsten lige så mange installationer sammenlignet med WooCommerce, med omkring 600.000 butikker, der bruger Shopify aktivt … men det har lettet over 82 milliarder dollars i transaktioner. Blandt butiksbyggere og software til indkøbskurv – og der er en vis konkurrence, tro mig – Shopify rangerer som den mest populære, med WooCommerce sandsynligvis den største bror.

Hvis jeg ville tage en fridag, ville jeg fortælle dig, at disse to ikke kan sammenlignes – undskyld, bare regn det ud! Men virkeligheden er, at du muligvis skal vælge mellem WooCommerce og Shopify. Der er meget virkelige positive og negative forhold til begge i forhold til hinanden.

Det er en historie om to byer. En kamp mellem æble og appelsin. Apple vs. Microsoft eller Pixar vs. Dreamworks – pokker, navngiv en rivalisering. Folk er ikke altid klar over det, men her er en sand, skjult kamp i e-handelsverdenen.

Heldigvis for dig har jeg erfaring med begge dele. Det har taget mig nogen tid at finde ud af, hvor de to står, så bliv ved med at læse, fordi jeg vil sammenfatte alt det til ord.

Indholdsfortegnelse

Spring til at se specifik test ved at klikke på følgende links

 1. Sammenligning af priser og funktioner
 2. Brugervenlighed Sammenligning
 3. Sammenligning af kundesupport
 4. Sammenligning af sikkerhed og pålidelighed
 5. Konklusion: Hvilket kan jeg anbefale?

Sammenligning af priser og funktioner

Åh, hvordan jeg ønsker dette kunne være mere ligetil. Men det er ikke så enkelt for denne gennemgang, fordi det især ikke er så enkelt i det virkelige liv for dig og din virksomhed.

Så lad os starte med prisfastsættelse, for det kan være et stort forvirringspunkt, når man sammenligner disse to. I lyset af det er Shopify meget dyrere. Det skyldes, at Shopify faktisk har en pris. WooCommerce i sig selv er et gratis WordPress-plugin … men du vil sandsynligvis stadig ende med at betale noget.

Dette skyldes, at selv om WooCommerce i sig selv er gratis, udfører den kun nogle grundlæggende e-handelsfunktioner. Det er stadig utroligt nyttigt, af grunde til, at jeg kommer ind på et sekund, men pluginet i sig selv vil ikke være nok til de fleste e-handelsbehov.

Så du bliver nødt til at installere yderligere software, hvoraf nogle er gratis, men de fleste vil blive betalt.

Og så er der det faktum, at du først skal bruge WordPress til at installere WooCommerce.

Bemærk: Selvom WooCommerce ejes af Automattic, der kører det kommercielle WordPress.com, kører du sandsynligvis WooCommerce på WordPress.org, gratis og open source software. Teknisk behøver du ikke, men det er chancerne for, at du gør det.

Uanset hvad betyder det normalt, at du betaler for din hosting ved hjælp af en hostingtjeneste. Og hvis du gør det, har du sandsynligvis et domæne, der enten er købt separat fra din hosting, eller som var inkluderet i din hosting-pakke.

Så ja, udadtil er WooCommerce gratis … men det er bare selve applikationen. For endda at komme dertil, skal du betale for en hosting og et domænenavn og installere og bruge WordPress. Og derefter for at gøre fuld brug af WooCommerce skal du installere andre ting.

Woocommerce Banner

Woocommerce Beskrivelse

Så er der Shopify: Shopify inkluderer webstedet og er vært for det for dig. Du kan forbinde et eksisterende domæne eller købe et på Shopify.

Side note: Jeg synes dette er irriterende, fordi mange hostingudbydere inkluderer et gratis domæne i et år og til lavere priser end Shopify. Er Shopifys software så meget værd, at de kan opkræve dig for en domæneregistrering? Måske det, men jeg synes det er frustrerende.

I hvert fald inkluderer Shopify alt det og alle de andre funktioner, du har brug for at installere fra forskellige parter, hvis du brugte WooCommerce. Shopifys tre prisplaner spænder fra $ 29 til $ 299.

shopify priser

Der er yderligere produkter: Shopify Plus er beregnet til løsninger i virksomheden og har tilpassede priser. Shopify Lite svinger den anden vej og lader dig dybest set sælge på Facebook for $ 9 om måneden. Så det er overhovedet ikke et komplet sted, men måske er det for nogle små virksomheder en god mulighed.

Så hvilke værktøjer inkluderer Shopify (til dens vigtigste prisplaner)? Ubegrænsede produkter, et par medarbejdere tegner minimum (15 max), 24/7 support, salgskanaler, rabatkoder, et gratis SSL-certifikat, nogle forsendelsesrabatter, mulighed for at udskrive forsendelsesetiketter og forladt inddrivelse af vogn.

Højere niveauer inkluderer gavekort, professionelle rapporter (oprettet af Shopify for dig), bedre betalingssatser for dine kunder og mere beregnede forsendelsespriser. Der er flere funktioner – du kan se en komplet liste her.

Disse er alle temmelig vigtige for en online butik. Så hvad kan WooCommerce medbringe med det samme? Tja, dybest set selve butikken og integration med dit WordPress-tema.

Dette er stadig kraftfuldt: Du kan redigere stort set alt om din butik, plus du kan tilføje ubegrænsede produkter og ordrer, tilføje produktkoder og kategorier, kommentere / gennemgå sektioner til dine kunder og mere. Det er ikke så fuldt udstyret som Shopify, men når du overvejer at det er et gratis plugin, er det stadig meget imponerende. Du kan alligevel stadig oprette en butik med det.

Åh, og WooCommerce tager ingen nedskæringer i din indtægt.

Bortset fra hvad WooCommerce tilbyder ud af boksen, vil jeg gerne minde dig om, at der er et sundt sæt gratis WooCommerce-udvidelser. Du har stort set brug for disse for at have alle de e-handelsværktøjer, du får med Shopify eller BigCommerce.

woocommerce-udvidelser

WooCommerce-forsendelse er en sådan væsentlig udvidelse. Det er gratis og giver dig nedsatte forsendelsespriser og muligheden for at udskrive etiketter, ligesom hvordan Shopify tilbyder.

Andre gratis plugins / extensions inkluderer: Stripe, Facebook, Amazon Pay, ShipStation, PayPal og et væld af andre betalingsprocessorer eller checkout-software. Disse giver dig mulighed for at håndtere de fleste betalingsmetoder og få nogle anstændige oplysninger fra din estore.

Derudover har WooCommerce en gratis Google Analytics-udvidelse og LiveChat-udvidelse, som er temmelig nyttige plus nogle forskellige værktøjer, der gør det lettere at styre din butik. Og det er alt gratis: hvis du tager højde for betalte udvidelser, kan du få de fleste funktioner, Shopify tilbyder, og endnu mere.

Når du først tager højde for disse betalte udvidelser, bliver ting naturligvis mere komplicerede. Vil du have, at dine kunder skal kunne personalisere de produkter, de køber (for eksempel med gavebeskeder)? En ekstra $ 49 om året, hvis du har et enkelt sted. Andre udvidelser kan være mellem hundrede og flere hundrede om året. Næsten alle inkluderer en 30-dages gratis prøveperiode.

produktudvidelser

For så vidt angår skabeloner, har Shopify et mindre udvalg. Det er efter min mening stadig et godt valg, men Shopify-skabelonbutikken er mere begrænset.

Temaer

WooCommerce, der integreres med WordPress og er open source, er åben for langt flere temaer.

Der er et aktivt samfund online, der udvikler WooCommerce-skabeloner, hvoraf nogle måske endda er gratis. Så mens Shopify tager det ud af boksen-funktioner, har WooCommerce bedre temaindstillinger.

En sidste note: WooCommerce giver dig lidt mere kontrol over din e-butik. Dette er naturligt, fordi du administrerer dit domæne, hosting og WordPress, plus hvad du vælger at installere med WooCommerce.

Med Shopify betaler du dybest set for en plan og får en bestemt mængde software ud af kassen plus adgang til Shopify app store, så tingene er meget enklere, men du får også mindre kontrol over den overordnede proces.

Begge er udviklervenlige og kan også bruges af mennesker uden kodningskendskab. WooCommerce er dog lidt mere udviklervenlig, da udviklere skal lære Liquid, Shopifys eget programmeringssprog, for virkelig at tage kontrol.

Wow! Det er meget information. Bare rolig! Her er kernen: Shopify er oprindeligt dyrere og starter ved $ 29 om måneden. WooCommerce er teknisk gratis, men for at få en e-handelsoplevelse så veludviklet som Shopify, skal du betale for nogle udvidelser (ud over det, du allerede betaler for hosting).

Shopify er en bedre mulighed for dem, der prioriterer brugervenlighed og en let butiksopsætning.

WooCommerce er bedre for dem, der ønsker mere kontrol over deres e-handelskomponenter.

WooCommerce kan potentielt være dyrere end Shopify-planer, men det afhænger virkelig af, hvilke udvidelser du bruger.

Det er også sandt, at en ond forretningsejer kunne bruge en rimelig hosting med WordPress, integrere WooCommerce og derefter være klog over, hvilke udvidelser de bruger, og formår at passe til deres butiks behov, mens de sparer penge.

Brugervenlighed Sammenligning

Nå, alle disse oplysninger er en let føring ind i dette afsnit – jeg frygter, at mit svar for brugervenlighed måske er blevet forkælet lidt.

Fordi, ja, Shopify er lettere at bruge. Og det er ingen ulykke: Som jeg har sagt, er Shopify designet til at være lettere at bruge. Det er super nemt at oprette en konto, og du kan håndtere alt omkring din butik i din browser (det gælder også WooCommerce, men tingene er stadig mere centraliseret med Shopify).

Shopify Dashboard

Jeg vil gerne bemærke, at jeg ikke synes, at WooCommerce i sig selv er vanskeligt. Ved hjælp af internettet er det ikke så svært at finde ud af, hvordan man finder en god hostingudbyder, domænenavn, installerer WordPress og derefter installerer WooCommerce og efterfølgende udvidelser.

Plus at bruge WooCommerce selv, og endda en god del af udvidelserne, er ret brugervenligt.

Enhver i e-handel, inklusive dem på Shopify, vil nødvendigvis beskæftige sig med bestemte koncepter og værktøjer, der ikke er meget nemme, eller som ikke er kendt for offentligheden. Problemet er mere, at WooCommerce involverer noget ekstra besvær ved at installere flere udvidelser og styre dem alle: holde dem ajour, betale for dem osv..

Selv hvis du bruger et værktøj til at gøre styring af WooCommerce lettere, skal du betale for det. På det tidspunkt skulle du enten være virkelig loyal overfor WooCommerce, eller du kan overveje at bare gå med Shopify.

Så samlet set er WooCommerce ikke nøjagtigt vanskeligt at lære, det kan bare være frustrerende at administrere for nogle. Shopify centraliserer forskellige aspekter af e-handel meget bedre og er bare generelt mere brugervenlig i sin æstetik og navigation.

Sammenligning af kundesupport

Da jeg ofte gør et punkt med at gøre, kan du ikke rigtig tale om brugervenlighed uden at tale om kundesupport. Og med vores aktuelle beskrivelser af Shopify og WooCommerce er kundesupport endnu mere relevant.

Jeg kommer til at forfølge: Shopify har bedre kundesupport. Men jeg starter med WooCommerce.

WooCommerces kundesupport har to hovedkomponenter: dokumentation og supportanmodninger. WooCommerce Docs, som siden er kendt, er ikke en dårlig ressource. Det dækker de fleste grundlæggende poster, men der er kun et par artikler pr. Kategori, og disse artikler er ofte korte.

woocommerce docs

Igen: det er ikke dårligt, men det kan bestemt bruge nogle udvidelser. Den gode nyhed er, at WooCommerce har et stort fællesskab af brugere, så du kan finde en masse materiale ud af WooCommerce bare ved at google rundt.

For så vidt angår at kontakte kundesupport, er du stort set begrænset til et billet-system. Dette er en smule frustrerende, fordi WooCommerce til tider kan være lidt mere kompliceret at styre, og at have øjeblikkelige svar ville hjælpe.

Ikke desto mindre har repræsentantenes svar efter min erfaring været solide, når du bruger det, og det er alligevel ikke en skør ventetid alligevel.
Når du først begynder at sammenligne med Shopify, ser WooCommerce imidlertid en smule glansløs ud.

Shopify tilbyder følgende mindre genstande: et forretnings-encyklopædi; “Guider”, en samling af infographic-e-bog-hybrider, der overlapper med “e-handelsuniversitet”; et samfundsforum, som er en undergruppe af e-handelsuniversitet; “Akademi”, et sæt kurser; podcasts, hvoraf der kun er to muligheder; en side, der viser gratis værktøjer; Shopify “Burst”, som er en samling af gratis stock-fotos; og til sidst Shopify “Polaris”, som er et mindre kendt sted, der beskriver Shopifys designstandarder for dem, der bygger Shopify-butikker til klienter.

Den mere store ressource er Shopifis vidensbase.

Typografi

Værktøj

Over: Shopify Polaris og Shopifys liste over gratis værktøjer.

Nogle af disse ting er mere dekorative end materielle. Der er ganske mange websteder, der giver gratis lagerbilleder, og et forretnings-encyklopædi er formodentlig ikke vigtigt for dem, der starter virksomheder (og selv hvis det er tilfældet, skal Google arbejde lige så godt).

Selv hvis du ser på Shopifys vidensbase alene, er den meget mere detaljeret og har flere artikler end WooCommerce.

Shopify Hjælp

Bortset fra at overgå WooCommerce i så henseende, har Shopify bedre muligheder for at kontakte repræsentanter: e-mail, live chat og telefon er alle levedygtige metoder.

Shopify Chat

Som du kan se, fik jeg mit spørgsmål besvaret på cirka et minut eller to.

I sidste ende er kundesupport ret klar sejr for Shopify. Det har meget bedre informationsmateriale på stedet og andre ressourcer, og det er både lettere og hurtigere at kontakte repræsentanter for Shopify. WooCommerce har et bedre, større samfund af brugere, der kan konsulteres, men jeg tror ikke, det helt tipse omfanget.

Sammenligning af sikkerhed og pålidelighed

Videre til vores sidste punkt: hvordan er sikkerheden og pålideligheden af ​​disse tjenester? Det er temmelig svært at sammenligne her.

Først og fremmest vil WooCommerce sandsynligvis fungere helt fint og har en god track record. De problemer, din online shop muligvis kan tackle, vil i vid udstrækning være relateret til din hostingudbyder. Så vidt din oppetid eller endda webstedets responstid går, er WooCommerce ikke hvor du vil undersøge.

Du har dog ret med at være bekymret for WooCommerce’s pålidelighed i at tage betalinger. WordPress revideres regelmæssigt af Sucuri, der er førende inden for digital sikkerhed.

WooCommerce leveres ikke med SSL – men du kan muligvis få det inkluderet i din hosting-pakke alligevel, eller du kan installere en udvidelse til det.

Faktisk kunne meget af sikkerheden for din online butik håndteres gennem dine betalingsudvidelsesudvidelser. Den gode nyhed er, at de populære, som er gratis WooCommerce-udvidelser, er populære, fordi de er sikre og pålidelige.

udvidelser

Den anden gode nyhed er, at mange udvidelser kan automatisere plugin-opdateringer for at gøre vedligeholdelse af din butik lettere, hvilket forbedrer sikkerhed og pålidelighed. Nogle er gratis, andre betales.

Generelt vil jeg sige, at WooCommerce har høj ydeevne, og at sikkerhed er vanskelig at tale generelt om på grund af alle de forskellige faktorer i en given persons situation.

Shopify er som normalt enklere. Hvis du bygger en butik på Shopify, kan du forvente solid oppetid. Hvilket er godt, fordi startprisen er temmelig høj sammenlignet med startpriserne for rene hostingprodukter.

Så vidt sikkerheden gælder, er Shopify PCI-kompatibel og inkluderer SSL-certificering af sine prisplaner – men det handler om alt, hvad de siger.

pci-kompatibel

Så der er en anden grund til, at Shopify er enklere: det er ikke for gennemsigtigt omkring dets sikkerhedsprotokoller. Shopify betaler også berømt hackere for at dele sårbarheder med dem og dermed give dem mulighed for at forbedre deres sikkerhed.

Ikke desto mindre har Shopify sikkert håndteret titusindvis af milliarder af dollars i transaktioner gennem mange år – førende inden for indkøbskurven – uden meget besvær. Så noget skal gå rigtigt.

Min opsamling af denne faktor ville være, at både Shopify og WooCommerce med hensyn til pålidelighed er meget pålidelige til deres formål og anvendelsesområder, og begge er ret sikre. Shopify kan dog yde mere pålidelige, mens WooCommerce’s ydelse afhænger af din vært og til en vis grad dine tilføjelser.

Konklusion: Hvilket kan jeg anbefale?

Dette er klart en kompliceret sammenligning. Et praktisk tilfælde af æbler vs. appelsiner.

På den ene side er WooCommerce gratis, og Shopify starter ved $ 29 om måneden. Det er et ret stort punkt for WooCommerce. Men så er du nødt til at overveje det faktum, at for at nærme sig Shopifys funktionsniveau, skal du tilføje betalte udvidelser, der let kan ende i Shopify-serien.

Lige fra balltre er vi mødt med dette dilemma: WooCommerce tillader mere brugerkontrol og kan være billigere, hvorimod Shopify er meget ligetil i sin pris og er meget nem at bruge (uden at ofre de værktøjer, du har brug for).

Shopify har langt bedre kundesupport, men det kan forventes i betragtning af den centrale karakter af Shopify.

Hvad angår sikkerhed og pålidelighed er Shopify konsekvent og sikker. WooCommerce er en toss-up: det vil sandsynligvis være sikker og pålidelig i sig selv, men tilstanden i din butik afhænger af meget mere end bare WooCommerce, fordi det bare er et plugin.

Ingen af ​​disse løsninger er naturligvis perfekte for alle. Jeg vil anbefale Shopify til virksomheder, der virkelig har brug for effektiviteten. Brugervenligheden er god for teams, der ikke har meget teknisk erfaring, men selv hold, der gør det, kan drage fordel af den lethed, som de kan oprette og styre en Shopify-butik. Plus, hvad du betaler for, er hvad du får.

Til dem, der ønsker at have mere kontrol over de værktøjer, de får til at bygge deres butik, vil jeg anbefale WooCommerce. Virksomheder kan vælge det niveau af hosting de ønsker uafhængigt af og derefter tilføje WooCommerce og alle de efterfølgende udvidelser, de har brug for.

Mens nogle udvidelser muligvis er dyre, er fordelen, at virksomheder kan vælge og vælge.

Du behøver ikke betale for funktioner, som du ikke bruger, hvilket sikrer, at alle de værktøjer, du betaler for, er dem, du virkelig har brug for. Og du kan altid tilføje eller fjerne dem, som du finder passende.

Så ked folk, men der er ikke et let svar her.

Brugervenlighed og effektivitet: Shopify

Kontrol: WooCommerce

Men hvis du stadig ikke er sikker, skal du ikke bekymre dig: WooCommerce er gratis, og mange af de betalte udvidelser, du har brug for, har gratis forsøg. Desuden har Shopify en gratis prøveperiode på to uger – så kom derude og begynd at bygge!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map