10 најбољих (+1 специјалних) регистрара домена 2020

Замислите веб страницу. Знате ли зашто можете смислити веб страницу? Јер има наслов, име. Овај наслов није само нешто што иде на саму веб страницу, већ нешто што иде у УРЛ адресу или адресу веб локације. Ако желите веб локацију, желећете да је именовате. Било да се ради о вашем предузећу, потенцијалном бизнису, личном блогу или чак и ако улажете у велику куповину домена, сви имају интерес да пронађу добра имена за своје веб странице.


Како ово радите? Идите у компанију која се зове регистратор домена и плаћате им да бисте били сигурни да је одређено име регистровано код вас. Постајете власник тог домена онолико дуго колико га плаћате, међутим, услови уговора функционишу.

Регистрар домена управо оно што звучи: то је организација која управља регистрацијом имена домена. Да би био званичан, регистрар мора да буде акредитован од стране генеричког регистра домена највишег нивоа – не бркајте њих двоје – и регистратор ће радити у складу са регистром.

Регистри су чланак за неко друго време, али укратко: регистри су базе података имена домена и све информације људи који су их регистровали. Регистрима управља организација под називом ИЦАНН (Интернет корпорација за додељена имена и бројеве), што је огроман посао за регистрацију домена.

У основи, можете се регистровати само од компанија које су акредитоване од ИЦАНН-а. То вам неће сузити ствари, јер још увек постоји пуно ИЦАНН-ових опција.

Сада знамо шта је регистратор домена.

хостингпилл10 најбољих регистрара домена

 1. НамеЦхеап
 2. Блуехост Домаинс
 3. ГоДадди
 4. Лебдети
 5. Гоогле домени
 6. 1&1 ИОНОС
 7. Регистер.цом
 8. Хостингер
 9. ХостГатор
 10. Домаин.цом
Шта регистрара чини добрим? Шта чини једно лоше? Које су ствари на које треба пазити?

Сигуран сам да можете претпоставити да ово питање није тако једноставно као што звучи. Свако има различите потребе. Неки су заинтересовани да скупно купују домене, а други само желе да купе један домен за свој блог.

Чак су и други можда у средини, можда мала предузећа која желе да се побрину да ниједно друго предузеће не може да преузме њихово име. И наравно, постоји много варијација између свих ових примера.

Иако ће цена, наравно, бити једна од главних ствари коју требате погледати (а што ћемо и ми погледати) то није све. Посебно за мање купце, цене су прилично конзистентне у компанијама и вероватно ћете уштедети или изгубити неколико долара годишње, у зависности од вашег избора. И даље бисте требали учинити оно што је најбоље за вас у финансијском смислу, али вјероватно је да вас банкротирају.

Постоји још неколико ствари које су важне када погледате регистраре имена домена:

Једна веома важна ствар коју треба имати на уму је разлика између хостинга и домена. Ово може бити збуњујуће јер многи регистратори домена такође су домаћин компанијама. Укратко, хостинг је сама кућа (понуда вашег интернет простора / ресурса), а домени су адреса (назив ваше интернет куће).

Многе компаније нуде пакете који укључују и хостинг и регистрацију домена, а између њих постоји много варијација.

Погледаћу те опције на овој листи, као и директне опције само за регистрацију домена.

Чак и што се тиче саме регистрације домена, нису сви регистратори лиценцирани за продају свих проширења имена домена. На пример, можда ћете моћи да купите .цом било где, али можда не .ук. И наравно, цене се разликују – погледаћемо како добре компаније нуде ове опције.

Друга важна ствар на коју треба обратити пажњу је Вхоис-ова приватност. У основи, део посла ИЦАНН-а је одржавање листе регистрара.

Ова листа се зове Вхоис и јавно доступна – што значи да свако може претраживати домен да би пронашао информације регистрара.

Наравно, за многе купце ово би могло бити застрашујуће. Прилично сваки регистар имена домена нуди алате за блокирање ваших одређених детаља са листе (обично замењујући га подацима компаније).

Кључно је питање да ли компаније укључују ово бесплатно или, ако не, цену по којој продају ову често пожељну услугу. Пазит ћу и на то.

Такође ћете желети да будете опрезни према одређеним правилима компаније о истеку домена. Ако ваш домен истекне, а не успете да га обновите, неко други би га могао преузети, што нервира мале кориснике који су пронашли добро име за свој песнички блог и прете компанији.

Још неколико ставки које ћу размотрити, а које бисте и ви требали да радите ако сами истражујете: додатне услуге, корисничку подршку и цене обнове.

Многе компаније нуде неке додатне услуге бесплатно и / или додатне услуге уз додатне трошкове. Свака компанија има своју комбинацију. И да, то често укључује хостинг услуге и Вхоис заштиту приватности коју сам раније споменуо.

Корисничка подршка само по себи објашњава и коментират ћу је само ако је посебно добра или недостаје.

Што се тиче цена обнављања, многе компаније нуде ниске цене прве године, а потом ће обнављање домена за наредне године доживети скок цена.

То је пуно информација, али не брините – ове идеје ћемо увести у праксу гледајући ову листу регистра регистра домена. Као и увек, постоји неки субјективитет, а према горњем делу листе, мораћете да сами копате..

Ипак, по мом искуству, то су били најбољи регистратори имена домена.

10: Домаин.цом

домаин.цом

Ево компаније коју је изненађујуће лако заборавити. Не раде лоше, али име је лако збунити са многим другим регистраторима домена … главни међу њима, домеинс.цом.

Домаин.цом је (претпостављам) мањи регистратор, јер не можете да нађете то. Домаин.цом, као и многа имена овде, нуди услуге хостинга. За разлику од многих имена овде, најпре је познат по доменама (на крају је ипак у називу).

Бићу искрен – још нисам тестирао Домаин.цом за хостинг, тако да не могу рећи да ли је солидна опклада за добијање домена путем хостинг пакета (опција коју нуди домена).

Домаин.цом обично није име које ће се појавити када неко размисли о хостингу – с друге стране, не желим да будем пристран према мањој компанији.

Оставимо то по мало непознатом: међутим, само за регистрацију домена, домена.цом је у реду. Накнада за заштиту приватности Вхоис је неугодна, али уобичајена, а Домаин.цом нуди и пуно проширења домена највишег нивоа и укупне пристојне цене са неким уредним подразумеваним додацима.

цене домена.цом

Прос

 • Домаин.цом има широк избор јединствених домена највишег нивоа по пристојним ценама. ХостГатор (такође на овој листи) користи Домаин.цом да би омогућио својим корисницима да купују такве домене када их ХостГатор не нуди директно.
 • Цене су просечне, али мало са доње стране. На пример, један .цом је 9,99 УСД.
 • Свака регистрација имена домена долази са Лет’с Енцрипт Фрее ССЛ-ом, прослеђивањем е-поште, управљањем ДНС-ом (прилично уобичајено) и закључавањем преноса (који вас штити од неовлашћених преноса). По мом мишљењу, ови бесплатни додаци чине цену мало вреднијом иако није била превисока за почетак.

Цонс

 • Вхоис приватност додатних 8,99 УСД годишње, што у зависности од количине и врсте домена које купујете, може удвостручити или удвостручити цену.
 • Иако Домаин.цом технички није лошији од Хостингера када је у питању продаја, додатни производи се приказују у већој мери и мање су саставни део регистрације вашег имена. Па бих рекао да Домаин.цом може имати благо досадан поступак одјаве.
 • Због његове величине и недостатка снаге робне марке, можда ћете имати мало више проблема са проналажењем заједнице корисника на мрежи ради консултација када имате проблема. Домаин.цом има подршку (укључујући телефонску подршку), што би, надамо се, требало да буде у реду, али неки воле да имају велику заједницу својих купаца као ресурс..

Посетите Домаин.цом

9: ХостГатор

хостгатор баннер

ХостГатор је друга компанија посебно позната по хостингу. Наравно, ХостГатор нуди и домене, посебно зато што многи од својих хостинг производа долазе са њима. Најновија вредност је још једна забавна чињеница: матична компанија ХостГатор-а је ЕИГ (Ендуранце Интернатионал Гроуп), која такође поседује Блуехост.

Иако је ХостГатор мање велика сила у хостингу, он и даље нуди стотине хиљада купаца и управља са 9 милиона домена.

Једноставно да се ХостГатор стави овде, то је на цени цене ствари и можда би могао да користи још неке задате функције. Међутим, квалитета услуге ХостГатор је прилично добра и корисници добијају добру контролу над својим доменима.

Прос

 • Као и код неких других наведених опција, ХостГатор је добар у интегрисању регистрације домена са хостингом. То није изненађујуће, јер је ХостГатор првенствено хостинг компанија.
 • Свака регистрација домена долази са закључавањем домена (спречава неовлашћени пренос имена) и аутоматском обнављањем. Ова последња тачка за неке може бити слабост, али може се искључити. Запамтите: опћенито је добра особина имати ако се бринете да ће неко други преузети име.
 • Свеобухватна контролна табла и опције за управљање именом вашег домена. Међутим, корисничко сучеље може вам бити мало неспретно.

Цонс

 • Вхоис приватност је додатних 14,95 УСД годишње, један од цјеновних додатака. Уз то су и саме цене нешто веће од просечних. Банку неће сломити, али за оне који траже једноставну и јефтину регистрацију домена, ХостГатор можда неће бити најбољи.

цена хостгатора

 • ХостГатор је мало ограниченији у свом директно доступном избору проширења домена највишег нивоа, али они раде са Домаин.цом на продаји више јединствених проширења.
 • ХостГатор може имати и корисничку подршку купцима; лично, недостају ми странице подршке и база знања. У најмању руку, могли би да користе неке актуализације и редизајнирање. Међутим, представници су у реду.

Посетите ХостГатор

8: Хостингер

хостингер баннер

Хостингер је као и многа имена на овој листи пре свега позната као хостинг компанија.

Међутим, Хостингер је једна од јединственијих хостинг компанија из два главна разлога: прво, Хостингер је у власништву запослених, а друго, поседује бесплатан хостинг сервис под називом 000вебхост.

Јединственост није спречила Хостингер да постане једно од популарнијих имена на хостингу, са тренутним бројем 29 милиона корисника (мада, да будем искрен, сигуран сам да многи од њих користе 000вебхост).

Ипак, Хостингер пружа добру услугу регистрације домена. Сврха: укупан солидан матичар са нижим ценама од просека и углавном једноставним благајнама.

Прос

 • Цијене хостингера су на јефтинијој страни. На пример, један .цом износи 8,99 УСД, а следеће године су 10,99 УСД (што је близу просеку за индустрију).

цена хостинга

 • Многе компаније које се баве хостингом на овој листи добро се интегришу са хостинг пакетима за оне који их желе. Хостингер је један од најбољих избора за ово: њихови заједнички веб хостинг пакети почињу од 0,80 долара месечно (прве године). За људе који траже једноставне и приступачне веб локације, Хостингер је одлична опција за паковање домена и заједничко гостовање.
 • Хостингер наплаћује тону начина плаћања. Многи регистратори узимају само картицу, или у већини случајева картицу или ПаиПал. Хостингер прихвата ове као и мноштво популарних крипто-валута.
 • Не могу рећи да је Хостингер слободан од продаје, али оно што они имају није превише лоше. Покушаће да продају само неколико додатака, што је прилично нормално да људи ионако купују с доменима, а неки би вас могли заиста заинтересовати. Сам процес одјаве је врло брз и једноставан.

Цонс

 • Вхоис заштита приватности издваја додатних 5 долара годишње. Ово није превише лоше с обзиром на то да неке компаније наплаћују двоструко више, али у исто време, друге компаније то једва наплаћују.
 • Хостингер не спаја многе задате функције / услуге са регистрацијом домена. Када купујете домен, то је у основи само домен, а било шта друго је додатак. Вхоис заштита приватности само је један запажен пример. Хостингер се истиче на много начина, а свиђа ми се и Хостингер као хостинг компанија, па бих волела да могу бесплатно убацити више у куповину домена.

Посетите Хостингер

7: Регистер.цом

регистер.цом

Регистер.цом је можда мало мање познат, а то је један од оних регистрара домена којих се често не сећам (иронично) због свог имена домена. Региструјте се.цом, наме.цом, домаинс.цом, домаин.цом … и мноштво других на овој линији може бити мало тешко.

Изненадио сам се када сазнајем Регистер.цом у чињеницама управља са преко 2,5 милиона домена. Укопавши се, нашао сам Регистер.цом Има много више репутације него што бих очекивао.

Главна привлачност Регистер.цом су његове ниске цене. Међутим, њихова веб локација није баш добра: тешко је пронаћи цене и неке странице изгледају застарело. Савјетовао бих да се прво обратите представнику службе за кориснике да провјери двоструку провјеру, а не да једноставно купује са странице.

Прос

 • Регистер.цом има неке од најнижих цена које сам видео. Распон цена, али многе појединачне .цом регистрације износиле би само 5 УСД годишње. Цене могу ићи и до 2,95 долара годишње у зависности од додатака. Регистер.цом такође има један од најјефтинијих пакета хостинга и домена, са почетном ценом од 1,95 долара месечно.

регистер.цом цена

 • Регистер.цом је такође прилично добар у баратању скупним куповинама домена.
 • Регистер.цом има пуно добрих додатака. Нажалост, многи нису подразумевано укључени уз куповину имена домена.

Цонс

 • Веб локација Регистер.цом мало је застарела и цене / карактеристике је тешко наћи на месту. Осим ако нисам само срећа, посета њиховим доменима приказује истакнуту листу домена највишег нивоа за које се „предбиљежба (ускоро) затвара“. Све екстензије (.форсале, .деливери итд.) Кажу да се предрегистрација “затвара” почетком 2015. Ако то нису успели да ажурирају, остале ствари на њиховој веб локацији можда ће бити застареле и вероватно ћете требати разговарајте са представником да бисте били сигурни.
 • Читава заштита приватности издваја додатних 11 долара годишње, тако да ако то желите, Регистер.цом није најјефтинија опција.

Посетите Регистер.цом

6: 1&1 ИОНОС

1 и 1.цом

1&1 ИОНОС је популарна компанија за хостинг и регистратор домена – посебно популарна у Европи. Ово је само фер: 1&1 ИОНОС је једно од најстаријих хостинг компанија и регистратора домена, и постоји од 1988. године.&1 ИОНОС је највећа хостинг компанија у Европи и управља са преко 12 милиона домена, што је свакако чини главном силом у регистрацији имена домена.

1&1 ИОНОС-ови хостинг производи познати су по томе што су јефтини и опремљени значајкама. Да ли исто важи за регистрацију домена? Донекле. Почетне цене су ниске, али цене обнове су на жалост скупље. Међутим, 1&1 ИОНОС се и даље одлично истиче оним што укључује бесплатно.

Прос

 • 1&Цијене 1 су на јефтинијој страни од просјека за прву годину, а понекад су једноставно јефтине. Цене обнављања су велике (видети доле), али за ограничену употребу 1&1 ИОНОС нуди веома повољне цене.

1 и 1 цене

 • Следеће су задане вредности регистрације домена: Једна ССЛ вилдцард потврда, професионална адреса е-поште са 2 ГБ простора и до 10 000 поддомена.
 • Корисничка подршка је 24/7, али није савршена.

Цонс

 • Док 1&Цијене за прву годину су на јефтинијој страни, цијене обнављања су знатно веће. На пример: .цом прву годину кошта 9, а затим 15 УСД. А .ме је 5 долара за прву годину, али 20 долара за годину после тога, и тако даље. Дакле, ако користите 1&1 дуже од две године, можда ће вам бити мање исплатива.
 • Укључено је мало надметања. Ништа превише озбиљно, али може постати мало фрустрирајуће. Као и код ГоДадди-а, ова има везе и са 1&Ми смо природа као компанија за хостинг.
 • Корисничка подршка понекад може бити фрустрирајућа, посебно када се крећете по вашем налогу или веб локацији може бити тешко пронаћи одређене ствари.

Посетите 1&1 ИОНОС

5: Гоогле домени

гоогле-домаин-баннер

Ево, имена за које нико овде није чуо: Гоогле. Иако морамо признати, Гоогле домени су мање познати. Гоогле Домаинс је новији подухват који постоји од јуна 2014. године. Гоогле Домаинс је у ствари још увек у бета фази.

То је сигурно радозналост. Гоогле има репутацију уласка у све могуће интернетске услуге. Штавише, познато је да углавном успевају, али имају и доста неуспеха који никада нису запали.

Гоогле домени су изненађујуће солидни. Врло је једноставно и лако, али многи ће ценити Гоогле корисничко сучеље које се примењује на регистрацију и управљање доменом.

Прос

 • Као и код већине ствари са Гоогле-ом, Гоогле домене су врло једноставне за употребу. Замислите колико је једноставна већина Гоогле алата које користите, а затим то примените на куповину и управљање именом домена. Додатни додатак за то је што скоро да нема уплата које би вас мучиле, или посебне понуде или купони или било шта слично.
 • Додатак Г Суите: док је е-пошта понекад бесплатна доплата за регистраре и хостинг компаније, Г Суите је додатних 5 УСД месечно. У почетку ово звучи лоше, али Г Суите је више од е-поште: укључује Гоогле документе / диск, календар, видео конференције и још много тога. Неки ће ово можда сматрати непотребним – зар не можете само користити свој бесплатни Гоогле налог да бисте Гоогле диск користили са колегама? Можда је тако, али за оне који желе садржавати ствари унутар платформе свог пословања, ово је користан додатак. Плус, то је 30 ГБ простора за складиштење, а не 10ГБ.

цене домена гоогле

 • Добро се интегрише са другим произвођачима веб локација, као што су Вик, Скуареспаце, ВордПресс итд.
 • Ограничена Вхоис заштита приватности бесплатно, а не само прве године (ограничена јер зависи од домена које купите).

Цонс

 • Иако је корисничка подршка углавном добра (добијате подршку за ћаскање, телефон и е-пошту), дани су ограничени на понедељак до петак, а сати су ограничени на 6:00 до 21:00 ПСТ.
 • Не бих то сматрао главним недостатком, али цене су приближно нормалне (12 УСД годишње за један .цом). Очекујем још мало од Гоогле производа, али то је у реду.
 • Део користи од једноставности је што је услуга у целини лагана. Опет, још увек је у бета фази, тако да тек морамо да видимо како би изгледао комплетан списак. За сада је један од недостатака то што алати за управљање доменом могу бити основни основ за мање кориснике.
 • Неке посебне домене можда нису доступне. Ово се мења тако да ћете морати да проверите – сигурно је да су Гоогле домени током година нудили непрестано више домена.

Посетите Гоогле домене

4: Задржите показивач

лебдећи транспарент

Ховер је сигурно једна од млађих компанија на листи: основана је 2008, Ховер није најпознатији регистратор, али непрестано гради име. Иако би могао бити новији као компанија, основао га је Туцовс Инц., који је други највећи светски регистратор домена. Тако да можете да се осетите мало лакше ако никада нисте чули за то.

Једноставно речено, Ховер је компанија која се држи онога што зна. Пружа једноставност и висок квалитет услуге по просечним или нешто изнад просечних цена.

Прос

 • Почетне цене регистрације можда нису превише лоше, али зависе.
 • Ослободите Вхоис приватност све док користите Ховер за управљање доменом.

лебде цене

 • Ховер доноси једну од предности која је често јединствена за мање компаније: личност, а у овом случају друштвену прогресију. Ховер спонзорира многе пројекте који наглашавају оснаживање маргинализованих група, а такође подржава и Елецтрониц Фронтиер Фоундатион, која је била главна сила у про-интернет активизму.
 • Ограничена продаја, тако да је поступак одјаве веома једноставан.
 • Цене обнављања су ниже ако купите више домена. Ово није неуобичајено, али Ховер у овоме чини посебно добар посао.
 • Добра корисничка подршка, мада су телефонски часови нажалост ограничени. Међутим, Ховер сматра смислом да користи своје људе, а не аутоматизоване системе за њихову подршку – што вероватно чини компромис (у сатима) вредним.

Цонс

 • Опште цене су на вишој страни просека. На пример, један .цом је 12,99 УСД.
 • Ако томе додате, додаци за е-пошту могу бити на страни цена. Просљеђивање е-поште износи 5 УСД годишње, а рачун е-поште од 10 ГБ 20 УСД. Ово је у целини прилично скупо, али неки регистратори укључују прослеђивање бесплатно.

Осим додатака е-поште, Ховер не нуди ништа друго. За неке људе то је заправо корист – можете само купити домену и бити обављени са поступком. Остали који желе упарити домене и хостинг ће сматрати да Ховер није идеалан.

Посетите Ховер

3: ГоДадди

баннер домена годадди

Попут НамеЦхеап-а, постављање ГоДадди-а на ову листу не би требало да буде изненађење. ГоДадди је неприкосновени гигант у свету хостинга и регистрације домена. Трајало је неко време – од 1997. године да будем прецизан, и себи је направио велико име.

Заправо, ГоДадди је највећи регистратор домена на свету са огромних 77 милиона имена домена под управљањем. Велики играчи су за неке привлачни, а за друге искључени – све што могу рећи је да иако се чини да је ГоДадди хит или промашај код већине људи с којима разговарам, не можете да дођете до 77 милиона имена домена, а да не урадите нешто добро.

Прос

 • Иако није тако јефтин као НамеЦхеап, ГоДадди је и даље углавном јефтин. Прве године цена једног .цом износи само 0,99 УСД. Иако ће цена обнављања скочити на готово 18 УСД, ако сте интересантни само да се годину дана (или две) држите имена домене, ГоДадди би могла бити једна од најјефтинијих опција.

годадди домена .цом

 • Опћенито јака услуга. Не дозволите да вас број предности / недостатака одбаци: недостаци су релативно мали, а већина ГоДадди-јевих жалби ради добро, што је уопштено тешко издвојити. Поред оних јефтиних трошкова за прву годину, ГоДадди има
 • ГоДадди се одлично сналази са понудом популарних додатака / додатака попут простора за складиштење или ограниченог хостинга. Иако НамеЦхеап по мом мишљењу има боље додатке и задате функције, ГоДадди је бољи ако желите да свој хостинг и назив домена задржите на истој платформи.

Цонс

 • Иако су надолазеће цијене могле бити боље, цијене обнове могу бити и мало скупље.
 • Процес одјаве ГоДадди-а је фрустрирајући. И даље је лако завршити, али бићете гурнути у сваком тренутку да купујете додатке. То и не чуди, јер је ГоДадди познат по томе што је једна од највећих хостинг компанија, као и регистратор домена.
 • ВхоИсПриваци заштита износи најмање 9,99 УСД годишње, а истовремено је бесплатно уз НамеЦхеап.
 • Корисничка подршка је хит или недостаје. Нисам имао лоших искустава са корисничком подршком ГоДадди-а, али има и других.
 • Алат за управљање доменом понекад може бити спор, а зависно од корисника, и компликован.

Посетите ГоДадди

2: Блуехост домени

баннер домена блухост

Блуехост би требао бити још једно познато име многима, посебно онима који су се бавили хостингом. То је можда средњи брат с обзиром на старост, који постоји од 2003. Нема много информација о Блуехостовим бројевима, али они поседују више од 2 милиона веб локација.

Иако је Блуехост познатији по хостингу (то је име, да будемо фер), он се такође бави именима домена. Да бисте сажели њихово место на овој листи:

Блуехост је добар за оне који желе имати хостинг и име домена унутар исте платформе. Приступачан је и чини се добро на делу за хостинг. Ако тражите само регистрара, Блуехост је у реду, али није најбоље.

Прос

 • Цене су приближно нормалне, по цени од 11,99 УСД годишње за један .цом домен. Међутим, с Блуехостовим управљањем квалитетом то је добар посао.

блуехост цене

 • Блуехост има једну од најбољих база знања које сам видео. Поред тога, представници Блуехоста доступни су путем телефона, карата и ћаскања.
 • Као и код многих опција на овој листи, Блуехост је врло добар избор за оне који желе да задрже свој домен и хостинг под истим кровом: Блуехостово гостовање једна је од најбољих опција и њихови планови често укључују бесплатне домене.
 • Непосредан поступак одјаве.

Цонс

 • Заштита приватности је додатних 0,99 УСД месечно. За неке је овај износ прилично занемарљив, али за оне који желе добити једну домену по најјефтинијој цени могу, Блуехост можда није најбољи избор.
 • Као сам регистратор домена, Блуехост је у реду, али не и звјездани – није много што би га раздвојило од осталих познатих регистара. Његова жалба углавном лежи на онима који желе повезати своје хостинг и називе домена унутар једне платформе.

Посетите Блуехост

1: ИмеЦхеап

намецхеап баннер

НамеЦхеап ће се скоро увек наћи на листи најбољих регистрара имена домена. То је веома угледна компанија која постоји од 2000. године и тренутно управља са преко 10 милиона домена.

НамеЦхеап можда није најбоља опција за све, али мени је лични фаворит врло приступачан. Појединци и мала предузећа могу много уштедети на НамеЦхеап-у, било да купујете један домен за себе или купујете скупно. НамеЦхеап сигурно испуњава своје име.

Прос

 • Цене ће варирати, али ако вам пружимо пример једне домене за појединца: .цом цене почињу од 8,88 УСД годишње, а .нет цене су обично 12,98 УСД. Они су прилично ниски и чине их приступачним за готово свакога.

намецхеап-прице

 • Након добрих цена, цене обнове су такође прилично добре, а за мање купце цена обнављања биће само неколико долара. Ако домен купујете више од годину дана на одјави, можете то чак и да уштедите.
 • Вхоис софтвер за заштиту је бесплатан прве године.

одрицање одговорности

 • Врло добра корисничка подршка, укључујући ливе цхат и свеобухватну базу знања. Представници су обично од помоћи.
 • Страница менаџера домена врло је једноставна за употребу, чак и за некога без пуно искуства.
 • Врло добри додаци / додаци, као што је дељено хостинг. Такође добијате прилагођени ДНС бесплатно.

Цонс

 • Једине опције подршке су карте и цхат уживо, тако да нема телефонске подршке.

Посетите НамеЦхеап

Посебно: Унирегистер

унирегистри баннер

Унирегистри је можда најслађи регистратор домена за који нисте чули. Унирегистри је основан 2012. године, а ИЦАНН је акредитован 2013. године – прилично недавно за игру регистрације домена.

Упркос постојању неколико година, Унирегистри већ броји више од милион домена под својим управљањем и има 423 проширења за избор.

Разлог зашто сам одвојио Унирегистер на овој листи је тај што је помало јединствен. Док сва остала наведена имена омогућавају скупну куповину домена, а док Унирегистри омогућава куповину малог броја домена … Унирегистри је посебно намењен људима који улажу у скупне куповине генеричких проширивања домена највишег нивоа (гТЛД).

Нећу вам одузети превише времена да вас заситим специфичностима, али мени се јако свиђа Унирегистри, до те мере да бих га одвојио засебним прегледом..

Прос

 • Вхоис заштита приватности не долази без додатних трошкова приликом куповине.
 • Штавише, Унирегистри има двофакторну аутентификацију доступну без додатних трошкова.
 • Корисничка подршка је посебно добра: сви корисници добијају наменског менаџера налога који ће им одговорити. Ово је поред уобичајених опција за подршку телефоном, ћаскање уживо и издавање карата.
 • Цене су прилагођене већим купцима. Разговараћете са њима о својим потребама и добићете прилагођену цену. По мом искуству са Унирегистри-ом, дефинитивно је била нижа од тренутних тржишних цена. За то ћете контактирати менаџера налога.
 • Алат за управљање доменом је добар. Многа имена овде имају добре алате за управљање доменом, али посебну заслугу за то дајем Унирегистри-у, јер то чини добар посао у помагању људима који управљају великим портфељем домена.

Цонс

 • Усредсређеност Унирегистра на називе домена значи да не нуди много додатака. За неке је то у реду – можда само желите да купите домене и будете готови с њима, посебно ако само улажете у скупне куповине. С друге стране,
 • Ово је вероватно један од озбиљнијих недостатака Унирегистрата. Као што сам рекао, Унирегистри је усмерен на оне који купују гТЛД, али за разлику од многих других регистрара, Унирегистри не нуди опције предбиљежбе за проширења која ускоро долазе. Морате сачекати док продужетак заживи пре него што можете да извршите наруџбу, што може учинити ризичне ствари (посебно зато што је неко други могао да купи ваша омиљена имена код другог регистрара који омогућава предбиљежбу).
 • Ако вас занима само куповина једног домена или иначе мали број домена, цене Унирегистри-а нису много боље од конкурентских. Постоје бољи регистри за оне са мањим потребама домена.

Посетите Унирегистри

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map