20 Жаргон за веб хостинг треба да зна све власнике веб локација

Када сте нови у веб хостингу, разумевање разноврсног жаргона који користе компаније за веб хостинг ће бити застрашујући процес. Већина ових веб хостинг компанија не занима објашњење терминологија за новорођенче, а резултат је потпуна конфузија.


Овде вам нудимо 20 веб хостинг жаргона које сваки власник веб странице треба да зна:

Обезбеђујемо вам 20 жаргона за веб хостинг које сваки власник веб странице треба знати

 1. Сервер Наме Домаин
 2. ЦНАМЕ
 3. Рекорд
 4. Цпанел
 5. Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН)
 6. ССЛ сертификат
 7. Ситемап
 8. Домен највишег нивоа (ТЛД)
 9. Ко је
 10. Зоне датотеке
 11. Стопа напуштања почетне странице
 12. Систем за управљање садржајем (ЦМС)
 13. Поддомена
 14. Време ширења
 15. РАИД
 16. САН
 17. Виртуелна приватна мрежа (ВПН)
 18. ССД уређаји
 19. ВордПресс
 20. .хтаццесс

1. Сервер Наме Домаин

Интернет чине ИП адресе. Било би нам заиста тешко приступити веб локацији да бисмо користили ИП адресу уместо ввв.киз.цом. Сервер домена је заменио ИП адресе и спасио нас људе од техничких проблема. Имена домена су абецедна и лако их памтимо. Сервер Назив домена је Интернет услуга која мења имена домена у ИП адресе и води нас на тражено место када покушавамо да му приступимо помоћу УРЛ адреса попут ввв.киз.цом.

2. ЦНАМЕ

Канонско име је запис коме се може приступити преко различитих имена. На пример, ако сте на својој веб локацији сачували датотеку, којој се може приступити преко филе.екампле.цом, али јој желите приступити преко филе.мине.цом, онда ћете морати да користите ЦНАМЕ запис и усмеравате филе.мине. цом то филе.екампле.цом.

3. Записник

Ознака „А“ је адреса; ову адресу користе корисници интернета или вебмастери за проналажење рачунара спојеног на одређену веб локацију или веб локацију за микро блогање. На пример, ввв.екампле.цом је УРЛ који упућује на одређену ИП адресу, рецимо 72.32.231.8; овде је „пример“ Запис који упућује на веб локацију.

4. Цпанел

Цпанел означава Цонтрол Панел веб странице и веома је сличан контролној табли на рачунару. Омогућује вам управљање и администрирање активности повезаних са вашим веб хостинг налогом. Можете учитати датотеке, слике и кодове на своју веб страницу пријавом на Цпанел.

5. Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН)

То је мрежа дистрибуираних сервера. На пример, сваки пут када покушате да приступите веб локацији из САД-а, ова мрежа ће вам обезбедити потребан приступ са сервера који вам је најближи. Овај систем користи географску локацију корисника за руковање захтевима за приступ. Ова врста дистрибуиране мреже повећава брзину приступа вашој веб локацији.

6. ССЛ сертификат

ССЛ представља Сецуре Соцкет Лаиер, када инсталирате овај сертификат на своје веб хостинг, пазите да је свака веза успостављена само за рачунар корисника и да ниједан други рачунар не прислушкује на вас. Овај алат користи шифрирање, криптографију и катанац за одржавање података који се преносе путем Интернета сигурно и сигурно. Никада не користите своју кредитну картицу на веб локацији на којој није инсталиран ССЛ сертификат.

7. Ситемап

Ово је за претраживаче, а не за вашу публику. Ситемап је у основи мапа која води претраживаче кроз најважније странице на вашој веб локацији. Претражник зависи од ових карата за индексирање различитих страница ваше веб локације. Проверите да ли га имате за своју веб локацију и послали сте га на претраживаче (Гоогле итд.) Да бисте индексирали веб локацију.

8. Домен највишег нивоа (ТЛД)

Последњи сегмент домена назива се доменом највишег нивоа. На пример, „.цом“ је ТЛД на ввв.киз.цом. Неки од уобичајених ТЛД-ова су .орг, .ин, .ау, .цом, .ук итд.

9. Вхоис

Ова једна страница садржи све детаље који се односе на одређени домен. Ова страница ће вам рећи о предузећу које је власник домена. ИП адресу домена такође можете сазнати помоћу овог Вхоис протокола. Власник домена увек може платити да сакрије ове детаље из сигурносних разлога.

10. Зоне датотеке

Ово су најједноставније и најважније датотеке које се односе на ДНС. Зоне Филес су текстуалне датотеке које могу да се уређују, а садрже све детаље повезане са сервером домена. Ову датотеку можете уређивати помоћу уређивача текста попут ЕМАЦ и ВИМ.

11. Стопа напуштања почетне странице

Стопа напуштања почетника није ништа друго него омјер корисника који се крећу даље од ваше веб странице након што су прегледали само једну страницу. Тражилице узимају стопу напуштања врло озбиљно. Ако је стопа напуштања почетне странице висока (>70%), то обично значи да корисници не сматрају да је садржај ваше веб странице занимљив / релевантан. Дакле, што раније укротите ову животињу, то боље. Добар садржај = Нижа стопа напуштања почетне странице = Виша ранг листа претраживача = Више $$$$

12. Систем за управљање садржајем (ЦМС)

ЦМС је рачунарска веб локација путем које можете управљати целокупним садржајем ваше веб странице. Лепота овог система је што не требате да тражите своје сервисе да ажурирају вашу веб локацију. То можете сами. Популарни ЦМС тренутно на тржишту укључују ВордПресс и Јоомла.

13. Поддомена

ввв.киз.цом је домен док је ввв.блог.киз.цом поддомен. Компаније углавном користе поддомене за хостинг својих блогова. Успостављање блога са доменом поддомена је један од најбољих начина за повећање долазних веза.

14. Време ширења

То је количина времена коју је ДНС тражио за ажурирање нових датотека на серверима који се налазе на различитим географским локацијама. Дакле, кад год ажурирате своје ДНС поставке, вашој хостинг компанији ће обично рећи да ће проћи око 24-48 сати да промене ступе на снагу. Ти “24-48 сати” нису ништа друго него време ширења.

15. РАИД

То је Редундантни низ јефтиних дискова. Ово је концепт виртуализације меморије који се користи за повећање брзине и редунданце података. Комбиновани су различити физички дискови који побољшавају перформансе података.

16. САН

Мрежа складишног простора је мрежа велике брзине. Сви физички дискови су директно повезани са сервером преко САН, што у коначници повећава брзину приступа подацима.

17. Виртуелна приватна мрежа (ВПН)

Виртуелна приватна мрежа је витална технологија која помаже предузећима да успоставе сигурну везу на Интернету. Свака позната институција попут МНЦ-а, владиних агенција и образовних установа их користи. Ево примера: ввв.кизсцхоол.цом/впн. Ова технологија ВПН мреже омогућава регистрованим корисницима да безбедно приступе сајту.

18. Солид Стате Дривес (ССД)

Солид Стате драјвови су алтернатива ХДД-у. ССД дискови су много бржи јер немају покретне делове. То би значило да ће се вашој веб локацији приступити много брже у поређењу са веб страницама на дисковима који нису ССД. Многе компаније сада нуде ССД хостинг. Дреамхост је један од њих. Дакле, ако имате избор ССД-а без ССД хостинга, свакако би требало да кренете за ССД хостинг.

19. ВордПресс

ВордПресс је ЦМС систем који вам помаже да управљате целокупном веб страницом без икаквог програмера. Уз мноштво додатака који су доступни бесплатно, можете додавати све врсте функција / функција прилично сами. А да ли сам споменуо да је ВордПресс бесплатан? ��

20. .хтаццесс

Сваки пут када се .хтаццесс датотека дода у директоријум, веб локација се учитава помоћу Апацхе Веб Сервера. Ове датотеке и протоколи користе се када дође до грешака попут 404.

Дакле, то је све о Јаргону за веб хостинг који бисте, као власник сајта, требали знати.

Сада када сте свесни, време је да извршите потребне промене на вашем веб хостингу. Укључите промене које ће помоћи вашој веб локацији да постане брза, сигурна и поуздана. Искористите концепте виртуалне меморије за повећање брзине и не заборавите да стекнете ССЛ сертификат за сигурније искуство прегледавања.

Вријеме је да потпуну контролу над својом веб страницом. Само напред и учините своју веб локацију најбољом на свету!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map