5 најбољих генератора имена подцаст-а за 2020. годину (са саветима за именовање)

Јесте ли знали, 23% Американаца редовно слуша подкастове. Подцасти постају познати из дана у дан.


Одлучио је покренути подцаст и још увек се збунио са корацима подешавања и није сигуран да ли ће трајати или не?

Не брините, ови проблеми су чести.

Један од најважнијих делова подкаста је одређивање имена канала који ћете покренути.

Подцаст Генератори имена

То је тачно, ове веб локације ће урадити посао за вас. Генератори имена олакшавају ваш рад дајући вам неколико предлога за имена подцаста.

Ово су веб локације које ће од вас тражити да унесете неке информације попут вашег имена, другог имена, жанра вашег подцаста итд. Ови унети подаци потом обрађују и користе генератори имена да предложе имена за ваш подцаст..

хостингпилл5 најбољих произвођача подцаст имена

 1. Цровдспринг
 2. Копивритинг Коурсе
 3. БизНамеВиз
 4. БНГ
 5. Портент

Погледајмо неке од најбољих генератора имена подцаст-а:

1. Цровдспринг

цровдспринг

Цровдспринг омогућава све врсте маркирања. Можете да креирате пројекат именовања и назовете професионалне сараднике да раде с вама. Пројекат обично траје недељу дана, али може се завршити и за један дан.

Веб локација покушава да разуме ваше захтеве кроз интерактивни КА. Штавише, сваки завршени пројекат долази са законским уговорима. Дакле, нема шансе за спорове око ауторских права.

Да, желим да користим Цровдспринг

2. Курс писања текстовима

КопивритингКоурсе

Копивритинг Коурсе је агенција за цопивритинг као и агенција за обуку предузетника, писаца садржаја итд. Која их обучава у цопивритингу. Они су развили овај алат за израду имена подцаста који вам помаже тако што предлажете имена за ваш подцаст.

Пример курсева за копирање

Овде на њиховој страници од вас се тражи да унесете неколико детаља као што су ваша тема, ваше име и ваш град. Једном унесено, генерисаће 100+ идеја за имена у року од неколико секунди. Ова имена подцастова биће креативна и користиће ваше име, град или тему у њима.

3. БизНамеВиз

БизНамеВиз

Ово је веб локација коју су направили неки од стручњака за робне марке како би вам помогла да генеришете имена за свој посао. Овде се тражи да унесете било које случајне речи које желите да задржите у имену свог подцаста.

Пример БизНамеВиз

Једном када их унесете, ова веб локација ће генерирати неколико предлога и одвести вас на ГоДадди веб локацију ако желите да купите и име домена. Можете да користите назив емисије и да такође развијете веб локацију за свој подцаст.

Стручњаци за брендирање на овој веб страници поделили су своја размишљања о томе како треба да буду имена предузећа да би се привукла велика публика.

4. БНГ

БНГ

БНГ – веб локација која помаже у генерисању имена за ваше предузеће развила је алатку за генерисање имена за подцаст и провери његову доступност. Прво, оно што требате да урадите је да унесете речи које желите да буду у вашем подкасту и затим кликните на генерисање.

Пример БНГ-а

Овај алат ће вас преусмјерити на страницу на којој морате филтрирати врсту индустрије и број знакова у имену подцаста.

Име подцаста можете задржати краћим или дужим, што год најбоље одговара. Изаберите онај који је најбољи за ваш подцаст и затим наставите са куповином имена домена за подцаст веб локацију.

5. Портент

Портент

Портент је у основи генератор наслова или другим ријечима, генератор идеја садржаја. Ипак, може се користити за генерисање идеја за име вашег подцаста.

угледан пример

Све што требате учинити је да у свој наслов унесете речи које су вам потребне и овај алат ће генерирати име објашњавајући вам стратегију речи коришћених у предложеном наслову. Портент је услуга дигиталног маркетинга која помаже у генерисању идеја о садржају.

Ево неколико савета како да одлучите какво би име требало да буде подцаст.

1. Користите речи сличне вашој теми

Сличне речи

То значи да одаберете име које одговара теми о којој говорите. Назив вашег подцаста требао би бити такав да је повезан са нишом вашег подцаста.

Ово нема смисла ако ваш подцаст говори о науци и то називате “уметност музике”. Ваш би корисник требао бити довољно лак да погоди нишу свог подцаста само гледањем наслова свог подцаста.

2. Користите своје име у наслову

Употријеби своје име

Такође можете додати своје име у наслов подцаста. У наслову можете креативно уклопити своје име баш као што је то учинио Сцотт Ханселман у свом подкасту Ханселминутес.

То би вам могло помоћи да брзо одлучите име свог подцаста и нећете морати да се бринете о којој теми говорите.

3. Користите Интерјецтионс или поставите питања из наслова

Питања у Подцасту

Ово је врло другачији и креативан приступ давању наслова вашој подцаст емисији. Коришћењем узвика или питања као вашег наслова развија радозналост код ваших подцастоваца.

Врсте подцаст жанрова

Да, чак и подцаст има различите жанрове. Подцастери у својој емисији разговарају о различитим стварима, а теме које обрађују одређују жанр њихове под-емисије.

Понекад се може десити да одлучите да покренете подцаст емисију и одаберете име, али не знате шта треба да покрива и како даље. Ево неколико жанрова како бисте очистили збрку и помогли вам да започнете свој подцаст схов:

1. Подцаст

Стори Теллинг

Можда звучи досадно, али да, ово је жанр. Овде у овој врсти подцаста домаћин прича причу. Звучи тако једноставно, зар не?

Али то није тако једноставно као што мислите. Захтева одговарајућу позадинску музику, могућност да мењате тон свог гласа кад год се то захтева, паузирате и прекидате реченице и могућност да ваше слушаоце замишљају шта слушају.

Дакле, не само сјајна прича (фикција или нефикција), већ и начин на који је приповедате одлучује колико ће успешан бити ваш подцаст за причање.

Примери – Снап просудба, ризик !, радиолаб, итд.

2. Соло Подцаст

Соло Подцаст

Овде сами водите емисију и ви једини говорите и коментаришете. Ово вам помаже да створите сопствени бренд јер директно разговарате са својом публиком.

На пример – комичар, стручњак итд. Може угостити соло подцаст. Пример – 99% невидљиво.

3. Интервју Подцаст

Интервју Подцаст

Када некога назовете у вашу емисију и интервјуише их, онда то спада под овај жанр. Овде вам је потребно пуно истраживања да бисте обавили особу која ће бити интервјуирана у вашем подцасту.

Добро је да посегнете за разноврсном публиком, али с друге стране, тешко ћете резервисати госте за интервју и интервју ћете морати заказати у складу са њиховим погодностима.

Примери – ВТФ са Марцом Мароном, Тхе Тим Феррис Схов, итд.

4. Панел Схов

Подцаст на панелу

Ово је информативна врста подцаст емисије у којој водите дискусије или зовете стручњака на разговор о одређеној теми. Понекад се расправе завршавају добро, а понекад се могу претворити у жестоке расправе и можда ће бити мало ван теме.

Најбоље је што се дискусије могу водити у соби позивом свима или чак и на скипеу или било којој другој комуникационој платформи.

Пример – Беанцаст.

И на тај начин…

Подцастинг је много више од пуког разговора. То је један од начина који ће вам помоћи да зарадите новац на мрежи. То није ограничено само на забаву. Подцастцаст се покрива у разним темама као што су разговорне емисије, едукативне емисије, приче, технолошке дискусије итд.

Чак и ако одлучите да име није све, потребна вам је одговарајућа опрема за ваш подцаст схов као и платформе на којима можете објављивати свој подцаст.

Важни су не само најбољи софтвер за снимање и звук, већ и ефикасан и јединствен наслов може вам помоћи да придобијете публику.

Па, кога од ових генератора ћете одабрати да бисте створили бренд за свој подцаст? Поделите своја мишљења о томе и слободно оставите коментар испод…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map