8 Корак листе за постизање времена учитавања испод 1 секунде

8 Корак листе за постизање времена учитавања испод 1 секунде

8 Корак листе за постизање времена учитавања испод 1 секунде

У овом чланку ћу вам представити како можете да побољшате брзину веб странице помоћу 8 практичних савета за бољи рад веб локација. Дакле, ево:


Да ли сте се запитали шта мала брзина странице (ака Перформанце Перформанце) може значити за вашу веб страницу и ваше пословање? Брзина странице утиче на две најважније ствари о вашој веб локацији:

1. Рангирање на претраживачима

Откако је Гоогле 2010. године објавио да ће брзина странице бити сматрана фактором за рангирање страница, власници веб страница траже начине како да побољшају брзину странице..

Прочитајте: Кориштење брзине странице у рангирању веб претраживања

Погледајте овај извештај о тренду који јасно показује значајно повећање интересовања за брзину странице:
саобраћај

Погледајте и видео снимак декана Браин-а о томе како брзина веб страница утиче на рангирање.

Важно је покретање бесплатне СЕО ревизије на вашој веб локацији јер ће то пружити драгоцени увид о томе да ли веб локација следи најбоље Гооглеове најбоље праксе за органско рангирање.

Ако не можете да оптимизујете своју веб локацију за рангирање на Гоогле-у, требало би да ангажујете СЕО Екперт или да се подучавате на мрежи.

2. Посетиоци

Нико не воли да чека на страници која траје предуго за учитавање. Ово се односи чак и на ваше посетиоце. Ако се ваша страница предуго учитава, они ће напустити вашу веб локацију што резултира губитком посла.

Шта значи имати добре перформансе веб страница?

Учинак веб локације заједно са брзином странице пресудни су фактори када је у питању оптимизација за претраживаче. Најочитији разлог за добру брзину странице је бољи пласман на претраживачима. Уосталом, то циљају сви власници веб локација.

Имати добар ранг претраживача значи да добијате више посетилаца. Више посетилаца значи веће шансе да их претворите у купце и повећате свој посао.

брзина веб странице

Дакле, да бисте повећали број посетилаца и рангирање ваше странице на претраживачима, потребно је да оптимизујете време учитавања. За то можете испробати и услуге оптимизације брзине од ВП Буффс.

Желите да то поделите на својој веб локацији? Само копирајте доњи код!

Како убрзати перформансе веб локације (Инфограпхиц) од стране тима на Хостингпилл.цом

’How

Извор: Како убрзати перформансе веб странице (Инфограпхиц)

Савјети за перформансе веб странице

1. Набавите добар хостинг сервер

Набавите добар хостинг сервер

Непотребно је рећи да ако немате добар хостинг сервер, ниједан од следећих корака неће значити ништа. Дакле, прво што радите је – ПРОНАШИТЕ БРЗУ СЕРВЕРУ!

Мислим да брзим сервером, онај који користи ССД драјвове – пошто немају покретне делове, могу да одговоре на захтев странице много брже од класичних диск јединица.

Неке од хостинг компанија које користе ССД уређаје су: ИнМотионХостинг, БлуеХост & ДреамХост.

2. Анализирајте своју веб локацију

Анализирајте своју веб локацију

Ово ће вам дати почетну тачку за побољшање брзине странице. Ово ће вам такође помоћи да идентификујете проблематична подручја на која би требало прво да се фокусирате.

На располагању је неколико бесплатних алата за анализу ваше веб странице, у наставку су наведени најпопуларнији:

ПагеСпеед Инсигхтс: Једноставно прикључите УРЛ веб локације и дозволите Гооглеу да скенира вашу веб локацију и предложи подручја за побољшање. Посетите ПагеСпеед Инсигхтс да бисте започели скенирање веб локације.

ВебПагеТест: Алат који вам даје свеобухватне информације о вашој веб локацији као што је време потребно за почетак захтева, претрагу ДНС-а, први бајт итд. Такође садржи и таблицу водопада која показује различите фазе ХТТП захтева који су упућени на вашу веб локацију. Да бисте скенирали веб локацију са ВебПагеТест, посетите ввв.вебпагетест.орг/.

Тест брзине веб локације Пингдом: Пингдом скенира вашу веб локацију са више локација за тестирање. Даје вам детаљне информације попут времена учитавања, увида у перформансе и предлога за побољшање брзине странице. Идите на хттпс://тоолс.пингдом.цом/, прикључите свој УРЛ и тестирајте локацију да бисте започели скенирање ваше веб странице.

Потребни напор: | Укупни утицај – низак

3. Омогућите ГЗИП компресију

ГЗИП компресија вам омогућава да компримирате странице пре него што их пошаљете посетиоцима. Компримована страница је мање величине и испоручује се брже. Ако нисте сигурни да ли је ГЗИП компресија омогућена на вашој веб локацији, проверите је једноставним алатом као што је хттпс://варви.цом/тоолс/гзип/

Потребни напор: | Укупан утицај – Висок

4. Оптимизација слике

Оптимизација слике

Слике су одличне за вашу веб локацију – помажу посетиоцу да визуализује ваш садржај. Међутим, слика која није оптимизована може негативно утицати на брзину веб странице.

Да бисте побољшали брзину странице, проверите да ли користите само потребан број слика и одговарајући формат слике. Користите ЈПЕГ кад је то могуће, а ПНГ користите другачије.

Такође смањите величину слике користећи алате као што је Пхотосхоп, а да притом не смањујете превише квалитета. Мања величина слике значи брже преузимање, што резултира бољом брзином странице.

Посетите оптимизацију слике да бисте видели комплетну листу за оптимизацију слике.

Потребни напор: | Укупан утицај – Висок

5. Смањите и умањите

Делови ваше веб локације као што су слике, скрипте и ЦСС повећавају број ХТТП захтева који су потребни да бисте их преузели. Више ХТТП захтева значи више времена за учитавање странице.

Смањите број ХТТП захтева смањујући број скрипти и ЦСС елемената на вашој страници.

Употријебите алат попут ИУИ Цомпрессор (хттп://иуи.гитхуб.ио/иуицомпрессор/) да умањите ЦСС и Јавасцрипт код. Користите ПагеСпеед Инсигхтс за умањивање ХТМЛ кода.

Потребни напор: | Укупни утицај – средњи

6. Користите ЦДН

Користите ЦДН

Мрежа за испоруку садржаја једноставан је начин за испоруку вашег веб садржаја. Коришћење ЦДН-а значи да се ваш садржај дистрибуира на више сервера широм света.

Када дође ХТТП захтев за вашу веб локацију, садржај се испоручује са сервера који је најближи кориснику, што резултира већом брзином странице.

Најбоља ЦДН мрежа коју користим је КеиЦДН.

Дефинитивно ћете видети побољшање брзине сајта након што веб локацију конфигуришете с ЦДН-ом.

Потребни напор: | Укупан утицај – Висок

7. Уклоните преусмеравања

Сваки пут када се страница преусмери, прегледач мора да скочи на ново место у потрази за ресурсом. То значи да свако преусмеравање додаје време чекања за захтев и одговор. Ово може значајно да повећа време учитавања странице.

Уклоните што више преусмеравања. Употријебите алат попут хттпс://варви.цом/тоолс/редирецтс/ да провјерите има ли ваша веб локација преусмјеравања.

Потребни напор: | Укупни утицај – средњи

8. Поставите ЈаваСцрипт на дно

ЈаваСцриптс може довести до одлагања приказивања странице. Постављање ЈаваСцрипт на врх значи да се ове скрипте прво учитавају, а затим вам се испоручује садржај ваше странице. Ово може значајно повећати време учитавања странице.

Да бисте то избегли, будите сигурни да свој ЈаваСцрипт поставите на дно садржаја своје странице. Ово ће омогућити да страница прво буде видљива посетиоцу пре него што анализира ваш ЈаваСцрипт.

Употријебите алат попут Гтметрик да провјерите имате ли ЈаваСцрипт који блокира приказивање ваше странице.

Потребни напор: | Укупни утицај – средњи

Закључак

Добар садржај са бољим перформансама веб страница оно што вам је потребно за рангирање ваших претраживача, посетиоце и ваше пословање. Побољшање брзине странице и перформанси веб локације није једнократна активност.

Морате наставити са напорима на оптимизацији када и када додате нове странице на своју веб локацију.

Седам горе наведених савета нису једини, али ово је добра полазна основа за почетак побољшања перформанси веб локације.

Сродни ресурси:

Убрзајте своју веб страницу ВордПресс помоћу ових 6 савета

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector