9 глупих питања о веб хостингу за која сте се увек радо поставили

Доношење одлука је најнеобухватнији задатак на свијету; људи генерално одлучују на основу емоционалних и личних нагона, али одлуке увек морају бити засноване на чињеницама и подацима. Одабир веб хостинга једна је од оних одлука које увек треба доносити држањем чињеница под светлом. Свака одлука донета на основу програма препоруке или великог попуста може у наредној будућности изазвати проблеме и грешке.


Многи људи сматрају да је веб хостинг као збуњујући скуп жаргона; нису свесни да то има значајну улогу у развоју њиховог пословања на мрежи. Овде ћемо одговорити на 9 глупих питања веб хостинга, којих сте се увек бојали поставити:

Contents

1. Да ли се брзина сајта може повећати ако своју веб локацију поставим на наменски хостинг у односу на заједнички хостинг?

брзина веб странице

Одговор: Дајем право на одговор, да! Брзина учитавања ваше веб странице повећаће се ако вашу веб локацију поставите на наменски хостинг уместо заједничког хостинга.

Ево зашто: Компанија која продаје дељени хостинг (као што име каже све што дели на заједничком хостингу је ПОДЕЛЕНО, укључујући дисковни простор, пропусни опсег итд.) Има стотине или можда хиљаде клијената. Морају сваком свом клијенту пружити добро корисничко искуство, тако да ће поделити ресурсе сервера које имају подједнако међу свим купцима. То узрокује да се ваша веб локација учита спорије.

Иако, када ваша веб локација ради на наменском хостингу, ресурси сервера се не деле, они су искључиво „намењени“ вама. Стога ће се брзина ваше веб локације дефинитивно повећати ако одете на наменски хостинг. Сазнајте више о наменском хостингу овде.

2. Да ли ће се брзина моје странице смањити ако на свом хостинг налогу угостим више веб локација?

Одговор: Постоје два различита сценарија, размотримо оба сценарија један за другим:

Ако имате наменски хостинг и онда хостирате више веб локација: Ако имате наменски хостинг а затим хостинг до 10 веб локација, брзина ваше веб локације неће се много смањивати јер наменски хостинг сервери долазе са пуно ресурса.

Ако имате заједнички налог за хостинг и онда хостинг више веб локација: Ако имате заједнички хостинг налог и ако хостујете више од две веб локације, брзина веб локације ће се смањити јер су ресурси вашег сервера већ ограничени веб хостингом компанију и даље га ограничавате хостингом више сајтова.

3. Да ли би веб хостинг сервер био у близини моје локације или локације мог корисника?

веб хостинг сервер

Одговор: Ако ваша интернетска продавница циља одређено подручје или земљу, важно је да се сервер налази у близини корисника / посетиоца. На пример: Ако имате интернет продавницу која продаје Вапе течност у Аустралији, онда је важно да веб локацију буде домаћин на серверу у Аустралији, то ће утицати на СЕО, рангирање и брзину учитавања ваше веб локације.

С друге стране, ако је циљана публика широка колико Амазонова, што је читав глобус, онда није важно да имате веб локацију на серверима широм света. У таквим ће случајевима наступити ЦДН-ови (мреже за испоруку садржаја) и они ће похрањивати податке који се често приступају на серверима најближим клијенту. ЦДН-ови ће то урадити аутоматски; нећете морати да се бринете због тога. Овде можете сазнати више о другим важним факторима повезаним са серверима.

4. Ако региструјем свој домен код једног хостинг провајдера и хостирам веб локацију код друге компаније за хостинг, то ће утицати на брзину веб странице?

Одговор: Неће бити утицаја на брзину учитавања веб локације ако се ДНС и веб хостинг на различитим серверима.

5. Виндовс Сервер вс Линук Сервер – Који да изаберем и зашто?

Виндовс у односу на Линук

Одговор: Компаније и вебмастери увек бирају Линук Сервер за Виндовс Сервер за хостовање својих веб локација, јер Линук пружа бољу безбедност, високу стабилност и више ТЦО-а – укупни трошкови власништва – будући да су Линук софтверски пакети увек доступни бесплатно. Овде можете пронаћи више разлога избора Линук сервера на Виндовс сервер.

6. Да ли би требало да бринем о прављењу резервних копија места чак и када веб хостинг компанија пружа могућност аутоматске израде резервних копија?

Одговор: Без обзира на то да се ваша веб локација налази на наменском хостингу или дељеном хостингу, увек би требало да правите резервне копије веб локације чак и када компанија која пружа услуге веб хостинга пружа могућност аутоматске израде резервних копија.

Свака нова аутоматска израда сигурносних копија преписује претходну аутоматску израду сигурносних копија па се топло препоручује одржавање личних сигурносних копија. Удаљене / личне резервне копије биће корисне за опоравак од катастрофе.

7. Ако пребацим компанију за веб хостинг, то ће се одразити на моје Гоогле рангирање?

Одговор: Прелазак са једне хостинг компаније на другу неће утицати на СЕО или ваш Гоогле Ранкинг све док ДНС хостинг и веб хостинг остају у истој земљи. 1% вашег Гоогле Рангирања може бити угрожено ако прелазите на лош веб хостинг. Одржавајте станке ниске, а квалитет садржаја на вашој веб страници висок и Гоогле Ранкинг никада неће потонути.

8. Пронашао сам веб локацију која нуди БЕСПЛАТНИ веб хостинг. Требам ли то потражити?

Бесплатан веб хостинг

Одговор: Веб странице које нуде бесплатни веб хостинг обично нуде заиста ниску брзину учитавања и врло велико време трајања. Ови фактори ће убити вашу Гоогле ранг листу. На таквом бесплатном хостингу не можете угостити пуно професионалне веб странице. А будући да се трошкови хостинга толико смањили током година, да је хостинг на серверу за дељени хостинг још увек прилично економичан.

9. Ускоро ћу отворити своју нову веб страницу. Требам ли ићи на заједнички хостинг или намјенски хостинг?

Одговор: Приликом покретања нове веб странице увек треба израчунати свој буџет, будуће потребе и корисничку базу пре него што одаберете наменске или дељене хостинг услуге. Ако се радујете већој будућности у будућности, а такође планирате да угостите више од једне веб локације, изаберите Дедицирани хостинг, али ако сте појединац и потребе су ограничене, наставите са заједничким хостингом и уживајте у свом мрежном присуству.

Сада када смо одговорили на сва ова питања, време је да кренете са следећим подухватом на мрежи.

Срећан хостинг!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map