Блуехост цијене – који план је прави за вас? (2020)

Блуехост је главно име у индустрији хостинга. Готово сигурно сте чули за то пре овог чланка.


Неки од вас можда можда размишљају о куповини или преласку на њега од другог домаћина.

Ако желите преглед Блуехоста, овде можете погледати мој општи преглед.

Али овде ћу се фокусирати на одређени аспект Блуехоста:

То је цена. Значи, колико заиста кошта изнад ценовне ознаке, колико су скривени трошкови услуге и наравно ако су цене разумне.

Напомена: да будем јасан, фокусираћу се углавном на Блуехостове планове за веб хостинг, јер су они вероватно оно што вас све занима..

Планови цена за Блуехост

Блуехостови планови цена су мање-више стандардна структура за хостинг планове.

Постоји неколико слојева по врсти хостинга, који се обично снижавају на први рок услуге, али који се након тога обнављају већом стопом.

Ово су планови за цене заједничког веб хостинга, што вас највише занима.

Први ниво изгледа овако, уз наш посебан попуст:

блуехост цијена-ревидирана

Али поред тога, „нормални“ заједнички планови изгледају више овако:

планови цена за подељене цене

Али само да будемо темељни, овако почињу дељени планови оптимизовани за ВордПресс:

блуехост-ова ревидирана цена за Вордпресс

Имају сличан распон цена као и редовни дељени хостинг, и крећу се до 6,95 долара месечно на 3 нивоа.

блуехост прице-впс планови цена-ревидирани

Ово су ВПС планови:

И на крају, ево колико намењених планова кошта:

планове за цене намењене плавим ценама

Као што сам рекао, главни фокус овог чланка је на редовним плановима за веб хостинг. Али добро је покрити основе.

Подјела Блуехост-ових цијена

Део 1: Колико кошта Блуехост?

Трошак Блуехоста, наравно, није потпуно иста ствар као и његове цене.

Ако погледате само цену, помислили бисте да је најјефтинији план само 2,95 УСД месечно (3,95 УСД без нашег попуста), а то је све што вам је потребно за веб локацију.

У стварности, цена се односи само на први рок услуге, а дужина трајања услуге мењаће цене по месецу.

Дакле, сама цена вашег хостинг пакета варира у зависности од количине временске обавезе коју желите платити, а након истека тог рока МОЖЕТЕ виши трошак.

Тренутно је то основни трошак хостинга изгледао за већину:

 • Снижена цена за прву годину – погледајте претходни снимак екрана, али 3,95 УСД месечно за први ниво, 5,95 УСД месечно за други ниво, итд..
 • „Редовна“ цена по обнови, што значи још годину дана или више услуге. Ако се обнављате на још годину дана када обновите, прва разина је 8,99 УСД месечно. Ако се обавезујете на ТРИ више година кад прегледате, први ниво је 7,99 УСД месечно.
 • Ако региструјете бесплатан домен у Блуехосту, мораћете да га платите након прве године. Такође ћете морати да платите за приватност домена АКО га желите или користите виши ниво где је укључена приватност домена (о томе више касније).

Знам да делује мало збуњујуће. Ево графикона који приказује РЕГУЛАРНЕ цене дељених планова Блуехоста, што значи НАКОН првог термина са попустом:

Блуехост цене подељене цене-редовне

Сличне цене обнове се примењују на већину других планова Блуехоста – као опште правило, ако цена НИЈЕ идентификована као “попуст”, то је “редовна” цена коју ћете платити по обнављању.

Постоје и додатни трошкови (у које ћу ући) за опционалне надоградње.

Ако користите ВордПресс или неки други ЦМС (систем за управљање садржајем) са Блуехост-ом, можда ћете желети да платите за додатке или теме.

Међутим, цене које ћете платити за изабрани пакет АЛОНЕ, у суштини су оно што сам идентификовао горе: снижена цена за прву годину, цена обнављања за наредне године.

Део 2: Који план цена је прави за вас?

Прво, да вам покажем који је основни скуп функција за различите планове:

блуехост дијели цијене

Вероватно можете погодити суштину: јефтинији планови су за појединце, хобисте и мала предузећа.

Цене су намењене већим малим предузећима, средњим предузећима, главним производима итд.

То је тачно. Али постоје неке важне нијансе. И имам добре вести о том фронту:

Први слој има основе, али и издашну количину простора за складиштење, што значи да може да прими више од само најмањих веб локација.

50 ГБ може да подржи велику количину података, а проблем са тим ограничењем ћете заиста наићи само ако чувате сате и сате видео садржаја (на пример).

Поред тога, ширина појаса је неизмерена и укључен је ССЛ – чак и ако мала компанија послује на својој веб локацији (уместо да једноставно одржава веб локацију ЗА посао са зидовима и минобацачем), то може учинити посао..

Међутим, ограничени сте на само једну веб локацију. Ако желите да угостите више веб локација, мораћете да одаберете један од виших нивоа.

Такође, дељени хостинг планови често оглашавају „неограничен“ простор за складиштење и пропусни опсег – реално, значи да нема ФОРМАЛних ограничења на планове.

Али дељени хостинг је ефикасан, јефтинији облик хостинга, а то значи да ако неки клијент користи превише ресурса, сви остали ће бити успорени.

Ако требате да подржите пуно посетилаца или на неки други начин заузмете пуно простора, можда ћете морати да је надоградите.

Одабир највишег нивоа, који је повећао перформансе, добар је начин да се то не догоди.

Уопштено, ако заиста редовно очекујете промет велике количине или ако желите да будете спремни за навале у њему (тј. Ако очекујете вирусни тренутак), можда бисте желели да размислите о једном од ВПС планова.

Али да сумирам, Блуехост бих рекао да пуно малих предузећа може користити само први ниво.

Међутим, они који желе много више простора и више веб локација дефинитивно би требали добити више разине – нарочито трећи или четврти слој био би добар јер укључују сигурносно копирање и друге додатне функције.

Део 3: Додатни трошкови Блуехоста

Дељени планови имају додатне опционе додатке уз доплату.

Неке од ових напредних функција су укључене у виши ниво, али неке се морају једноставно платити:

блуехост додаци са ценама

Распон цена за њих може да варира. СитеЛоцк, на пример, има свој скуп цена.

Међутим, ево што би такви додаци коштали најмање:

трошак аддхона који дијеле цијену

Највећим делом, ово је суво и исечено. Ако га желите, плаћате.

Можда нећете желети већину ових ствари, али постоји велика шанса да ћете пожељети барем једног или два.

КАКО, постоји реч упозорења за људе који намеравају да региструју домен код Блуехоста:

Иако Блуехост нуди бесплатан домен прве године, приватност имена домена износи 14,88 УСД по домену годишње.

Приватност домена није потребна, али то је нешто што већина људи жели приликом регистрације домена: у суштини, без приватности домена свако може потражити локацију власника одређеног домена у јавном регистру.

Приватност домена је функција коју обично омогућавају регистратори, која вам омогућава да унесете информације компаније у замену за ваше.

Значи, ако желите приватност домена, у основи морате платити Блуехост трошкове домена да бисте га добили. ИЛИ, морали бисте надоградити на трећи или четврти ниво где је укључена приватност домена.

Супротно томе, многи регистар великих домена укључују приватност домена БЕСПЛАТНО уз куповину домена.

Можете да погледате моју листу најбољих регистара имена домена да бисте сазнали више о томе.

У сваком случају, поента је у томе да ваш „бесплатни“ домен са Блуехост-ом не може износити пуно, ако желите да заштитите свој идентитет:

Можете уштедети новац тако што ћете засебно регистровати домен, уз регистратора који БЕСПЛАТНО штити вашу приватност.

Поред тога, Блуехостови заједнички планови нуде само ЈЕДНО поштанско сандуче, а бесплатно је 30 дана за горња три слоја.

После 30 дана или првог нивоа плаћа се ако желите да га задржите.

Део 4: Блуехост цене у односу на цене конкурената

Генерално посматрано, Блуехост-ове дељене цене су у просеку / средњем делу, а његов ВПС и наменске цене налазе се на доњем крају просека.

Неки од најјефтинијих планова за дељени хостинг долазе од ИОНОС-а (раније 1&1 или 1&1 ИОНОС), ГоДадди и ФастЦомет, па ћу их укратко прегледати:

 • ИОНОС има план од 4 УСД месечно без повећања цена по обнови. Ово укључује 10 ГБ простора за складиштење података и 10 налога е-поште.
 • ИОНОС такође има план за 1 УСД месечно за прву годину, који се обнавља са 8 УСД месечно. Ово укључује 50 налога е-поште и не формално ограничава складиштење.
 • ГоДадди тренутно почиње са 5,99 УСД месечно прву годину, а обнавља се 8,99 УСД месечно после. Ово укључује 100 ГБ простора за складиштење и бесплатну е-пошту за годину дана.
 • ГоДадди често има промоције у којима прва година износи 1 до 2 УСД месечно.
 • ФастЦомет тренутно почиње са 1 УСД месечно, али обнавља се од 9,95 УСД месечно. Ово укључује 15 ГБ простора за складиштење података, неограничено имејл поруке и пуно других функција, као што су дневне сигурносне копије и ЦДН (што повећава перформансе).

Опет, то нису нужно најјефтиније опције икада, али су неке од најјефтинијих МАИНСТРЕАМ опција.

Хајде да укратко симулирамо: Блуехостов најјефтинији план у поређењу са горњим примерима.

Тренутно, ИОНОС МОЖЕ бити јефтинији. Ако имате план за месец за две године, слична цена обнове (8 УСД месечно) значи да ћете и даље плаћати мање него за Блуехост током две године.

Али ако то узмете на три године, разлика није тако велика.

Стални план од 4 месеца месечно? То је дугорочно јефтиније, наравно. Али има сиромашније ресурсе, попут много мање складиштења, и није добро опремљен за било шта, осим за минимални саобраћај.

Код ГоДадди-а је у време писања овог текста Блуехост очигледно јефтинији.

Али чак и ако је ГоДадди спустио своју цену, Блуехост није гори. ГоДадди има више простора за складиштење и е-поште, али то није ССД складиште – што значи лошије перформансе.

ГоДадди је продужетак упоредо са Блуехостовим, а понекад је и бољи, али има тону унапредјења, теже је навигација и теже је да се провуче у доста додатних трошкова након обнављања.

Многи људи користе ГоДадди током једне године, а потом наплаћују новац када виде накнаду за обнову – тако да је то један од разлога што његове цене нису толико супериорне колико се чини..

Више детаља о томе и томе како су цене Блуехоста овде супериорне.

ГоДадди је вероватно највећи конкурент Блуехоста, а многи долазе на Блуехост од ГоДадди-а – ако сте то потенцијално ви, имам и водич како да пређем на Блуехост.

Са ФастЦометом, чини се да ФастЦомет пружа више по цени. Међутим, то важи само прве године, пошто је редовна цена обнављања ФастЦомет-а виша од Блуехостове.

Такође, постоји још нешто:

ФастЦомет у нашим евиденцијама о перформансама има лошије резултате од Блуехоста. Исто важи и за ИОНОС.

У сваком случају, генерално, ови трендови важе и за друге поређења домаћина. Блуехостови конкуренти могу бити јефтинији, али тада обично изгубе на кључном ресурсу попут складишта до Блуехоста.

Када конкуренти Блуехосту нуде више функција, боље перформансе или гарантованије ССД складиште, обично су и скупље..

Ако вам је најнижа цена, Блуехост није најјефтинији. Али ако вам треба средина између перформанси, ресурса и трошкова, Блуехостове цене су одличне.

Део 5: Најчешћа питања о Блуехосту

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map