ЦиберГхост ВПН преглед 2020 (наше мисли након што смо га тестирали)

Ако сте погледали листе ВПН-ова највишег нивоа, сигурно ћете наићи на ЦиберГхост.


ЦиберГхост није највећи или најпопуларнији ВПН, али је сигурно један од најцењенијих.

ЦиберГхост изненађујуће постоји тек од 2011. године. ЦиберГхост је задржао снажан осећај идентитета као промотора интернет приватности и слободе.

Да, сви ВПН-ови то кажу, знам. Па, ЦиберГхост је била прва ВПН компанија која је објавила извештај о транспарентности, а цела компанија стара је мање од деценије.
Дакле, то би могло бити више од пуког приказивања са ЦиберГхост-ом.

И упркос томе што није најпопуларнији ВПН на свету, он подржава преко 20 милиона корисника, тако да сигурно нешто иде како треба.

Али хеј, не можете проценити шта ЦиберГхост каже о себи. Срећом, већ неко време користим ЦиберГхост и могу вам пружити комплетан опсег добрих, лоших и страшних. Хајде да почнемо.

Прос

Почећу са добрим вестима. Искрено, има га пуно, па ћу покушати да то буде кратко.

Прво, ЦиберГхост има разумне цене. Неки ће наћи боље понуде са другим компанијама, али за оне који желе потпуно опремљен, високо перформансан ВПН, ЦиберГхост је једна од најбољих понуда тамо.

Друго, ЦиберГхост има пуно функција.

ЦиберГхост ВПН функције

Конкретно, ЦиберГхост има пуно предности у односу на своје сервере и пуно алата који корисницима омогућавају контролу над њиховим властитим искуством..

Једна од импресивних ствари у вези с тим је да ЦиберГхост успева да све то уради док је једноставан за употребу. Корисничко сучеље је врло пријатељско и тотални почетник може оптимизирати своја ЦиберГхост подешавања (или их оставити на миру, ако то желе).

Коначно, ЦиберГхост има генерално солидне перформансе. По мом искуству, ЦиберГхост је био један од најбржих ВПН-а, али ту и тамо постоје штуцање (и нисам сигуран у којој мери је то само мој интернет).

Без обзира на то, ЦиберГхост има веома добре перформансе.

Све у свему, ЦиберГхост се понаша врло добро у већини аспеката и то га је учинило једним од најатрактивнијих ВПН-ова на тржишту.

Цонс

Ово је једна од најкраћих „контра“ листа које сам направила у неко време. Најјаснија слабост је у корисничкој подршци.

Иако ЦиберГхост има систем за разговор и вођење уживо, њима недостаје телефонска подршка. Ово није главни проблем, а много ВПН-а нема подршку за телефон, али било би лепо ипак..

Уз то, иако су представници у реду, база знања / информативни материјал је мало погрешан.

садржај циберхоста за контру

С тим по себи нема ништа лоше, али могао би да користи још неки садржај.

Поред тога, волео бих да постоји више веза у апликацији за корисничку подршку. Можете успоставити дијалог за повратне информације или пријављивање грешака, али то није исто.

Поред тога, морам да кажем да не мислим да ЦиберГхост има превише недостатака које вреди узети у обзир.

Рећи ћу, међутим, да иако су цене добре за оно што се нуди, ЦиберГхост-ови пакети ће за неке људе ипак бити превише.

За оне којима не смета да напусте неке функције и сервере, дефинитивно можете јефтиније од ЦиберГхоста.

Нарочито ако вам треба само једноставан ВПН, ЦиберГхост би вам могао бити мало у ономе што нуди.

Ако ипак желите потпуно представљен ВПН, мислим да превише тога не ваља са ЦиберГхост-ом. Али хеј, прво да уђемо у детаље.

Цене и карактеристике

Пре него што налетимо на све што ЦиберГхост нуди, погледајмо укратко цену.

Прво, пуно познатих ВПН-ова нуди бесплатне услуге заједно са плаћеним опцијама. ЦиберГхост није један од њих, жао ми је што то морам рећи. ЦиберГхост нуди само плаћене планове – али то није потпуно лоше.

То је зато што бесплатни ВПН-и понекад ризикују да имају сумњиве праксе приватности. То није ризик који желите да преузмете ако вам је циљ анонимност на интернету. У одређеном смислу, ЦиберГхост је искрен према својим корисницима: ако желите врхунску приватност, морате платити.

У сваком случају, оно што ме више разочара је да ЦиберГхост не нуди дужи пробни период. ЦиберГхост нуди само 24-сатно бесплатно пробно раздобље и тада морате одабрати.

Боље је него ништа, али нема довољно времена да се потпуно информишете о избору. Међутим, планови имају гаранцију поврата новца од 45 дана, тако да не морате да правите велики ризик.

новац од циберхоста

Што се самих цена тиче, ЦиберГхост је попут већине ВПН-ова који нуде ниже цене за дуже обавезе. Рекао бих да су цене ЦиберГхоста сасвим нормалне за ВПН планове, ако незнатно на вишој страни.

Нагласак мало. Разумијем да многи ВПН корисници нису предузећа, већ појединци из свих слојева живота који би могли бити заинтересовани да заштите анонимност по нижој цијени..

Довољно фер, али по мом мишљењу цене ЦиберГхоста су веома добре за квалитет функција које ЦиберГхост нуди.

У сваком случају, неке од ЦиберГхост-ових промотивних опција прилично су приступачне чак и по ВПН стандардима.

Што се плаћања тиче, ЦиберГхост је прилично типичан за прихватање картица, ПаиПал-а или Битцоин-а (нема других новчића, опростите!).

Сада, за постизање тих цена, ЦиберГхост може радити на до 7 уређаја истовремено. Неки ВПН-ови нуде и више, али 5-10 је прилично типично и мислим да је 7 уређаја прилично солидно, посебно по тим ценама.

повежите 7 уређаја циберхост

Једном када га употребите на једном од тих уређаја, установићете да су сервери ЦиберГхоста једна од његових предности. Ако сте забринути да ће ЦиберГхост, који се примарно оперише у централној Европи, недостајати сервера у вашем крају, вероватно ћете погрешити.

ЦиберГхост има преко 3000 сервера у 60 земаља. Наравно да неке земље имају већи удио ових сервера од других, али то је још увек заиста добра количина сервера по земљама, тако да добијате огроман ниво избора.

Ево једне од мојих најдражих ствари о ЦиберГхосту: ЦиберГхост олакшава прелазак на најбоље сервере што је могуће једноставније.

Уобичајено је да ВПН-ови истичу неколико сервера, али ЦиберГхост ради много за вас одабиром дуге листе најбољих сервера за торрент и стреаминг.

За стриминг, ЦиберГхост вам чак говори који су сервери најбољи за стриминг са којих сервиса. Такође можете да обележите сервере и чак да их управљате под категоријама. Веома је опсежан.

цибергхост впн стреаминг

Поред могућности пребацивања између сервера, можете прелазити и са ВПН протокола. Као што је случај са већином ВПН-а, ОпенВПН је подразумевани, али такође можете прескочити на Л2ТП-ИПсец или ИКЕв2 протоколе.

Неки ВПН-ови нуде додатне алате поред основа ВПН технологије. ЦиберГхост је један од таквих. Најистакнутије,

ЦиберГхост има уграђен огласни блок, као и блокатор малвер-а и заштиту од пропуштања ДНС / ИП.

циберхост који блокира малваре

Поред тога, ЦиберГхост има аутоматски прекидач. То није присутно у сваком ВПН-у и лагао бих ако бих рекао да заиста морам да их искористим, али то је ипак одлична функција.

У основи то значи ако падне ваша веза, одређеним апликацијама аутоматски ће бити онемогућен приступ вашем уређају. То је брзи штит.

За најосновније ствари које готово не сматрам вредним јер их можете претпоставити за већину плаћених опција: ЦиберГхост има политику непојављивања и неограничену пропусност.

Ускоро ћу покрити перформансе и сигурност, али укратко: да, брзо је и да, сигурно је.

Сада у целини, морам да кажем – ЦиберГхост је подељен као најбољи ВПН и има врло повољне цене за покретање. Добијате обиље алата, а најбоље од свега, потпуну контролу над тим алатима. Дођавола, пола алата ће вам дати контролу над својим искуством.

Из тог разлога, тврдио бих да је ЦиберГхост један од најбољих ВПН-ова тренутно, а поврх тога, има неке од најбољих цена.

Лакоћа коришћења

У реду, све то звучи сјајно – пуно прилагодљивости и функција. Воохоо! Али, зар то не може бити мало претерано?
За првог корисника то може бити мало. Међутим, мислим да би већина људи, чак и новака, могла да се укрца у року од сат времена (максимално).

Подешавање рачуна је прилично једноставно. Наишао сам на неке старије рецензије које кажу да је ЦиберГхост био мало збуњујући у свом процесу регистрације, али мислим да то више није проблем, јер тренутно то може да се уради за неколико минута.

По минутима мислим на цео процес преузимања софтвера, регистровања рачуна, плаћања и почетка коришћења ВПН-а. А након што почнете да користите ВПН, дизајн је изузетно пријатан корисницима.

Дозволите да вам покажем на шта мислим. Овако ЦиберГхост обично изгледа на ПЦ-у.

цибергхост изгледа на радној површини

Ако кликнете на ту малу стрелицу поред падајућег менија сервера, то ће се појавити.

цибергхост интерфејс

Ово је импресивно управљање сервером о којем сам вам раније причао. Можете је мало више проширити одавде. Ето вам пуноправни прозор:

веза са сервером цибергхост

А онда само поново кликнете стрелицу и она ће се вратити на првобитну величину, где требате пребацити само једно или два дугмета. И као што рекох, ЦиберГхост је од велике помоћи у препознавању који су сервери идеални.

Управљање рачуном и пребацивање осталих подешавања приближно су употребљиви као и све остало до сада.

Имам само једну жалбу: понекад када отворим свој прозор ЦиберГхост, то је превелик за мој екран. Морам да променим величину екрана ручно да бих га прилагодио сваки пут, што је неугодно, али није огромно.

Све у свему, ЦиберГхост је прилично једноставан. Разлика између ЦиберГхоста и најједноставнијих ВПН-а заиста постоји само неколико кликова.

Тачно је да ЦиберГхост технички није најлакши ВПН около, али то је зато што није најједноставнији ВПН около.

И не могу замислити да се жалим на то, с обзиром да ЦиберГхост чини што једноставнијим такво прилагођено ВПН искуство.

Подршка муштеријама

Ах – али шта је са службом за кориснике? Ствари увек могу поћи по злу, а добра подршка купцима је зато неопходна.

ЦиберГхост нуди мало базе знања. Главна страница за подршку нуди неколико водича, неколико чланака за рјешавање проблема и неких чланака са ФАК-ом. Није ништа велико, али је веома погодно за опсег ВПН-а.

страница за подршку циберхоста

Што се тиче директног контактирања представника, можете им се обратити путем система карата или путем ливе цхат-а.

Да, нема телефонску подршку, али барем се још увек можете обратити директно представнику уживо.

Поновио сам да су понављања прилично корисна, али такође нисам имала дубоких проблема са ЦиберГхостом, тако да не могу рећи да сам у потпуности тестирала представнике са још изазовнијим питањем. Без обзира на то, систем за четовање и улазнице са ЦиберГхост-ом у великој мери може учинити свој трик.

Дакле, све у свему, нема много тога за рећи о корисничкој подршци. Прилично је једноставно – није лоше, али није баш звездно.

У исто вријеме, мислим да ЦиберГхост дјелује довољно добро да је потреба за чврстом корисничком подршком нешто смањена. Што ме води до моје следеће тачке …

Сигурност и поузданост

Овде се налази одговор који сте чекали – како ВПН заправо ради?

Сачувала сам најбоље вести за последње, даме и господо. Јер ЦиберГхост се одлично сналази. Неки ВПН-ови нуде различите брзине у својим ценама, али са ЦиберГхост-ом сваки уговор ће вам донети добру брзину.

Сада ћу то морати да квалификујем: мој тест брзине са ЦиберГхостом није био превише врућ.

Ово је брзи тест са ЦиберГхост ОФФ.

тест брзине циберхоста

А ево и тестирања брзине са ЦиберГхост ОН.

цибергхост он

Ето га. Очигледно је да су ствари биле много спорије за брзину преузимања. Да будем искрен, није се осећало баш тачно. Мој Интернет понекад може бити непоуздан, па сам покушао други пут након неколико минута.

брзина коју даје цибергхост впн

Па можда сам само ја и мој мрљаст интернет, или је можда ЦиберГхост само нестабилан. По мом искуству (и искуству већине његових корисника) то није случај.

У сваком случају, рекао бих да укупни ЦиберГхост има веома солидне перформансе у погледу стабилности и опћенито добре брзине.

Као што видите, у другом тесту брзина преузимања била је врло близу мојој брзини преузимања без ЦиберГхоста. Не могу рећи да је то стално, али ионако се обично брзо осећа.

Што се тиче сигурности, ЦиберГхост нуди стандардну 256-битну АЕС енкрипцију. ЦиберГхост такође нуди опцију пребацивања између ВПН протокола и има ДНС опцију заштите од цурења, као што сам напоменуо. И наравно, то је све поред блока огласа и злонамерног софтвера.

Такође можете блокирати веб локације да вас прате и аутоматски преусмерити на ХТТПс везе. Ови алати су одлични додаци за безбедност, посебно зато што можете да контролишете степен до ког желите да осигурате коришћење интернета.

Укратко, рекао бих да је ЦиберГхост један од најбољих перформанси ВПН-а тамо. Њени безбедносни алати нуде вам лепу додатну заштиту ако то желите, а безбедносни протоколи ЦиберГхоста су солидни. Поред тога, обично сматрам да су брзине ЦиберГхоста прилично солидне, а већином су то један од најбржих ВПН-ова у околини.

Да ли препоручујем ЦиберГхост ВПН?

Сигуран сам да можете погодити одговор, али каква је пресуда ЦиберГхосту?

Једноставно речено, то је добро цењени ВПН који је добро представљен и има солидне перформансе. Корисници добијају одличну контролу над својим ВПН искуством, с тим да су сервери и безбедносни додаци две главне области где корисници могу да раде како желе..

Штавише, све је то изузетно лако научити и управљати. Да, корисничка подршка могла би бити мало боља, али довољна је и у сваком случају, сумњам да ће вам требати пуно.

Још једном, не могу вам поуздано рећи колико су добре ЦиберГхост-ове брзине. Осјећају ми се добро и кад их тестирам добијем различите одговоре, што је највјероватније због мог функи ВиФи-а.

Рекао бих да је ЦиберГхост барем на бољој страни брзина, да буде сигуран, али најчешће је то један од најбржих ВПН-а.

Све у свему, није за свакога. Људи који само желе једноставне, јефтине ВПН-ове требало би да размотре друге опције. Али сви остали би требали снажно размотрити ЦиберГхост – то је један од најбољих ВПН-ова широм света.

Набавите ЦиберГхост одмах

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map