ДреамХост Вс БлуеХост поређење – ЧИЊЕНИЦЕ засновано на нашем искуству

ДреамХост и Блуехост су нека од највећих и најцењенијих имена у свету хостинга. Блуехост би овде могао бити див: отприлике од 2003. године подржава преко 2 милиона веб локација, што га лако чини једном од највећих светских хостинг компанија.


ДреамХост није безобразан, а у ствари је старији брат њих двоје (ако не и онај „већи“): ДреамХост основан је 1996. године и подржава преко 1,5 милиона веб локација са око 400 000+ купаца у преко 100 земаља.

Јасно је да у овом тренутку једноставно поредјење броја неће учинити трик. ДреамХост и Блуехост угоштавају компаније сличне величине, репутације и популарности.

Па који је бољи?

Наравно, ниједно решење није савршено за све, а различите компаније могу имати одличан успех у различитим областима. У овом поређењу, ја ћу расправљати о јаким и слабостима ових врхунских домаћина у односу једни на друге, са посебним фокусом на дељени хостинг због његове популарности.

Па шта чекате? Хајдемо до тога!

Преглед садржаја

Скочите да видите одређени тест кликом на следеће везе

 1. Упоређивање цена и карактеристика
 2. Лакоћа коришћења
 3. Подршка муштеријама
 4. Сигурност и поузданост
 5. Закључак: Ко побеђује?

Упоређивање цена и карактеристика

Прво што ћемо размотрити јесу цене и карактеристике ове две компаније.

Почећу од приоритета: заједничког хостинга.

блуехост дели веб хостинг

Блуехостове цене хостинга су прилично типичне, ако незнатно и са више стране.

дреамхост-схаред-хостинг

ДреамХост нуди два нивоа који могу бити месечни или годишњи планови. Месечни планови нису лоше цене, али су на вишој страни просека, као што неко може очекивати. Годишњи планови (на слици) су повољнији, још увек у оквиру просечног распона цена дељеног хостинга, али можда на доњој страни.

Одмах по шишмишу, прилично је јасно да Блуехост има нешто више за бирање када је у питању дељени хостинг, али је и мало скупљи на плановима за улазни ниво..

Што се карактеристика тиче, тешко је рећи. Жао нам је што куповине на нивоу нивоа не добијају бесплатан домен са ДреамХост-ом, док је то подразумевано за планове Блуехоста.

Оба домаћина нуде бесплатан ССЛ, прилично стандардан и 1 веб локацију. Омогућавају неограничен промет (што заиста значи несметан саобраћај, јер је то дељење хостинга!) По најјефтинијим слојевима, и издашно складиштење (и ССД складиште при томе).

На улазном нивоу Блуехост и ДреамХост су прилично упоредиви. Поред тога, рекао бих да је Блуехост мало бољи: они нуде све што други ниво компаније ДреамХост уради, плус мало више (попут маркетиншких понуда, стручњака за нежељену пошту и ЦодеГуард Басиц). Осим тога, имате додатни ниво за избор.

Преклапање са дељеним хостингом је ВордПресс хостинг. Овде бих желео да одвојим мало више простора за разговор о ВордПресс хостингу, јер ДреамХост и Блуехост имају репутацију као добре ВордПресс опције.

Што се тиче ВордПресс хостинга, ДреамХост и Блуехост су неке од најбољих опција. Заправо, ВордПресс.орг препоручује и ДреамХост и Блуехост.

И Блуехост и ДреамХост имају беспрекорну ВордПресс интеграцију и сталне перформансе, уз добар асортиман функција са рачунима на почетном нивоу. Поред тога, прилично повољне цене за оно што добијате.

Уз напомену за цене, Блуехост има више опција него ДреамХост. ДреамХост у основи има две опције за ВордПресс хостинг, једну врло јефтину, а другу ценовнику. Блуехост, за разлику од тога, има неколико слојева за оба управљаног и неуправљаног ВордПресс хостинга.

Осим ВордПресс-а и дељеног хостинга, Блуехост и ДреамХост имају још опција за премију. Погледајмо укратко ВПС хостинг.

блуехост-впс-хостинг-план

Горе: Блуехост-ови планови за ВПС хостинг.

дреамхост-впс-хостинг

Горе: ДреамХост-ови ВПС планови.

Одмах по налету, ДреамХост имамо шири избор од Блуехоста и нижу улазну цену. У ствари, чак су и његова два слоја јефтинија, мада не бих вам предлагао да одаберете ВПС слој на основу којег је јефтинији за неколико долара.

Имајући то у виду, улазна цена за ДреамХост прилично је пристојна с обзиром на то шта добијате. Једини проблем је што сте ограничени на 1 ГБ РАМ-а и морате да платите скоро дупло већу цену за 2 ГБ РАМ-а. Ако вам треба више РАМ-а, прва два ВПС слоја Блуехоста су повољне цене (посебно у поређењу са ДреамХост-ом).

Ако вам то није приоритет, ДреамХост вам нуди неограничене веб странице, неограничен број е-поште и неограничен саобраћај, што је прилично солидно посебно за улазни ниво. Ограничења Блуехоста су овде прилично реална и мало је вероватно да вас ометају, али су и даље приметна.

Рекао бих да је ДреамХост опћенито бољи за ВПС хостинг, али Блуехост сигурно може бити боља опција за неке људе који траже комбинацију приступачности и ресурса..

Коначно, посвећено гостовање је више од излагања. Блуехост је одредио цене наменског хостинга које су искрено прилично приступачне и квалитетне.

блуехост-наменски сервер

ДреамХост захтева да их прво контактирате, тако да цене варирају од купаца. Међутим, генерално говорећи, наменски сервери компаније ДреамХост вероватно ће бити цени од Блуехостових.

гостовање посвећено сновима

С друге стране, ако желите да се повећате на наменским опцијама сервера, Дреамхост ће победити. Зашто? Није да је Блуехост лош, али Дреамхост вам омогућава да идете много даље.

На пример, помоћу ДреамХост-а можете добити највише 12 језгара, као и 64 ГБ РАМ-а, 2ТБ меморије и неограничени пропусни опсег. У поређењу са Блуехостовим максимумом од 4 језгре, 16 ГБ РАМ-а, 1ТБ меморије и 15ТБ пропусне ширине, прилично је јасно ко је више прикладан за озбиљна посвећена рјешења.

Дакле, да сумирам ствари, где нас то оставља у широкој слици?

Блуехост и ДреамХост нуде и приступачне и висококвалитетне опције заједничког хостинга. Међутим, мислим да је Блуехост овде мало бољи, са више опција и нешто бољим карактеристикама, иако нешто вишом ценом.

С ВордПрессом, искрено нема јасног победника – више волим Блуехост, али то сам само ја.

За опције већег квалитета, дао бих ствари ДреамХост-у. То није црно-бела победа, али за ВПС хостинг ДреамХост има више по цени (изузев РАМ-а, што је заиста важно), а за наменски хостинг ДреамХост је скупљи, али далеко скалабилнији и даје много више … ако можете себи то приуштити.

Лакоћа коришћења

Једноставност коришћења је од различитог значаја за различите купце, али на неком основном нивоу је од суштинског значаја. Чак и ако сте искусан корисник, услуга која се лако користи штеди много времена. Ако радите са тимом, услуга једноставна за употребу може примити све.

Блуехост сигурно има репутацију, тако популарног домаћина, да је једноставан за употребу, а њихова веб локација ово снажно наглашава. ДреамХост је такође једноставан за употребу, али постоји компликација.

Постоји једно занимљиво подручје у коме сматрам значајну разлику у лакоћи употребе. Кажем занимљиво јер је крајње необично, посебно за велику хостинг компанију.

То има везе са контролном плочом: контролна табла је у основи где управљате свиме о свом хостинг рачуну. Код већине домаћина, контролна табла је софтвер који се зове цПанел. цПанел је готово свеприсутан у хостингу, па чак и ако промените домаћине, битни аспекти управљања налогом често изгледају познато.

цПанел је веома једноставан за употребу – ипак је дизајниран на такав начин. Блуехост има цПанел.

блуехост-цпанел

ДреамХост не.

дреамхост-адванцед-цпанел

Трицки, ха? То је нешто што многи људи не примете док у ствари не почну да користе свој налог. У сваком случају, ово није тако велика ствар колико можда звучи.

Чуо сам доста приговора на контролној табли компаније ДреамХост, али чини се велика жалба да није цПанел, а не да је тешко користити. Признаћу да је мука са учењем нове контролне табле, али такође бих желео да разјаснимо да то није тако велики посао.

Лично сматрам да је цПанел лакши за употребу. То није само зато што сам на то навикла, већ има више слика и симбола који олакшавају ствари да брзо кликнете и кренете се навигацијом. Насупрот томе, ДреамХост-ова контролна табла је углавном текст.

дреамхост-цпанел

Иако је лако запети, вероватно ћете бити ефикаснији са цПанелом, јер 1) сте можда већ упознати са тим, и 2) једноставно је визуелно лакше радити с њим.

У сваком случају, то је главна разлика што се тиче пријазности за корисника по мом мишљењу. Остале тачке су мање битне. И ДреамХост и Блуехост пружају услуге неискусним купцима и правилно су опремљени за руковање њима.

Имајући то у виду, Блуехост је маргинално лакши јер је посебно усмерен ка људима који су нови који су у хостовању, више него ДреамХост. Као резултат тога, генерални изглед Блуехоста је мало једноставнији и јаснији.

Мој сажетак због једноставне употребе би био да Блуехост осваја свеукупно, али ДреамХост није нужно тешко научити – то је само теже и мање ефикасно у односу на Блуехост.

Подршка муштеријама

Сада када смо погледали једноставност коришћења, погледајмо његов део: корисничку подршку. Чак и услуга са одличним перформансама може имати техничке потешкоће с времена на време или можда збрке када је у питању управљање рачуном. Корисничка подршка је кључна сигурносна мрежа.

Обе компаније нуде две главне врсте корисничке подршке: методе директног контактирања представника и информације или други корисни садржаји на веб локацији.

ДреамХост у основи има ливе цхат и карте за контактирање корисничке подршке, који прилично добро функционишу. Морате бити пријављени да бисте их користили, што је прилично уобичајено, али чак и ако заборавите своје податке за пријаву, можете затражити карту за помоћ.

дреамхост-контактирајте нас

База знања ДреамХоста је добро организована и чиста. Као и многе базе знања, у основи се састоји од траке за претрагу и низа тема које ће се проширити како би откриле више чланака или подтема.

база знања из снова

Иако нисам највећа база знања, сматрао сам да је избор чланака ДреамХоста експанзиван у количини обрађених тема и када је ријеч о детаљима..

ДреамХост такође има страницу форума / дискусије у заједници, и иако она сигурно може бити корисна, није тако живахна као неки форуми на већим услугама.

Блуехост, попут ДреамХоста, има опције за ћаскање и карте за контактирање представника, али Блуехост такође има доступне бројеве телефона за оне који више воле да зову. Блуехостов разговор је толико добар да можете да га тестирате без да сте и пријављени.

блуехост-цхат-1

блуехост-цхат-2

Није тако директно као што преферирам, али то је оно што добијате за коришћење ћаскања без пријаве. Једном када уђете, Блуехостова ћаскања је врло важна, као што је ДреамХост.

Што се тиче информација на лицу места, Блуехостова база знања није „лепа“ као ДреамХост (ово је само моје мишљење, имајте на уму), али је далеко већа.

блуехост-суппорт-ресурси

Постоји једноставно више чланака који су врло детаљни и стално се повезују. Понекад се може осећати као да зечја рупа пада, али свакако је корисно и може одговорити на већину питања.

Упоређујући корисничку подршку ове две, не желим да остављам утисак да је ДреамХост лош. Представници ДреамХоста су сјајни, форум је у реду, а база знања је солидна. Међутим, Блуехост има више могућности за контактирање представника, подједнако добре перформансе тих представника и много већу проширену базу знања.

Иако је Блуехост можда уско извео овај круг, имамо још једну битку!

Сигурност и поузданост

Најзад, али не и најмање, долази наша процена сигурности и поузданости. Колико су сигурне ваше информације и услуга хостинга, битан је део самог производа. А ако веб локација не може поуздано да стоји дуже од одређеног времена, вероватно вам треба промена.

Па како то раде ДреамХост и Блуехост (обоје веома поштовани због својих перформанси)?

Блуехост има репутацију одличног продужетка, а на нашем тесту је то углавном била тачна.

продужење времена

Углавном. Септембар је очигледно био испод стандарда, а јануар је могао и да буде бољи. С друге стране, одржано је најмање 99,9% марке. Да не спомињем, та времена одзива су доследно прилично сјајна.

продужење снова

ДреамХост је мало другачији. Иако имамо мање месеци за упоређивање, чини се да ДреамХост има боље време за продужење рада. То може бити само делић процента, али губитак од чак неколико минута може коштати купце. Затим је време одзива знатно веће од Блуехостовог.

То значи да када је у питању поређење продужетка наша два кандидата, ствари су мешовита врећа. ДреамХост има опћенито бољи продужетак, али Блуехост и даље има прилично добро продужење и боља времена одзива.

Када је у питању стварно коришћење услуге хостинга, моје искуство је било веома позитивно за обе компаније. Доделићу вам незнатну победу ДреамХосту јер је гаранција за продужење рада јача, али је и даље прилично близу.

Што се тиче сигурности, имам жалбе са Блуехостом. Зашто? Блуехост не говори много. Само популарност је добар показатељ сигурности, а Блуехост нуди безбедносне додатке који могу да учине ваш налог безбеднијим. Али ове су прилично основне.

блуехост-сецурити

Али то се разликује од познавања сигурносних протокола и инфраструктуре компаније, дигиталне или физичке. Пошто не знамо детаље, нећу осудити Блуехост и рећи да има лошу сигурност. Али рећи ћу да је недостатак информација разочаравајући.

Дреамхост је бољи овде, али то није златни стандард за безбедносна откривања. Много онога о чему ДреамХост говори, као и код Блуехоста, је оно што нуди као додаци или функције. То је наравно важно, али није све што желимо да знамо.

дреамхост-сецурити-услуге

Иако знамо само основне ствари о ДреамХост-у и Блуехостовој безбедности, и даље верујем да су то прилично сигурни домаћини. Њихов квалитет и поузданост је добар показатељ, а није било много прича о безбедносним проблемима.

Да закључим, рекао бих да су и Блуехост и ДреамХост одлични када су у питању перформансе и нажалост нејасни у погледу сигурности (али ипак сигурне опкладе). ДреамХост би могао бити нешто бољи у овој области, али то није тешка линија.

Закључак: Ко побеђује?

Покрили смо пуно терена – мало повучемо кораке и увери се да ли смо сви на истој страници.

Ако је ово поређење било шта учинило, доказано је да су Блуехост и ДреамХост врхунски хостинг сервиси који заслужују своју добру репутацију и популарност. Који је домаћин бољи, наравно зависи од вас, купца.

Све у свему, ДреамХост и Блуехост имају веома добар продужетак, али ДреамХост је сигурнија понуда у том погледу (иако Блуехост има боља времена одзива). Што се тиче сигурности, обе су вероватно поуздане, али ни једно не каже превише.

Њихова корисничка подршка је одлична, с обзиром да је Блуехост освојио победу због подршке телефоном и свеобухватније базе знања. Не сматрам да је Блуехост-ова ивица достојна да то учини “одабиром”: добро је знати, али ствари су довољно блиске, то није велико питање.

Када је у питању једноставна употреба, обе услуге раде добро, али Блуехост је сигурнија опција за неискусне. Ово је превасходно зато што се више упућује новим и неискусним корисницима, плус што користи типични цПанел. ДреамХост је још увек лако научити, али с обзиром на то да има матичну апликацију на контролној табли, управљање стварима може бити мало збуњујуће и мање ефикасно.

Једном када почнемо да узимамо у обзир цене, карактеристике и све горе поменуте факторе, рекао бих да ДреамХост и Блуехост побеђују у различитим областима.

Препоручујем Блуехост више неискусним купцима, малим предузећима која немају строге потребе за хостингом или заиста свима којима је потребно брзо и ефикасно решење. Блуехост је свакако платформа високог квалитета, али заиста се истиче у овим областима и за ту демографију.

ДреамХост може донекле попунити тај простор, али више га препоручујем онима који су заинтересовани за услуге високог квалитета хостинга – наиме ВПС или наменски хостинг сервер. ДреамХост је добар за скалирање и сигурнија је гаранција за врхунски квалитет реза, ако сте заинтересовани за врхунске перформансе.

Имајте на уму да Блуехост и даље може вршити премиум хостинг услуге, а ДреамХост је и даље одличан за дељени хостинг и ВордПресс. Не можете погријешити ни с једним, али имају тенденцију да имају снаге у нешто другачијим областима!

Не брините ако још увек нисте сигурни. Блуехост има 30-дневну гаранцију поврата новца, а ДреамХост има огромну гаранцију од 97 дана, тако да можете наставити са радом и тестирати садржај вашег срца!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map