ФатЦов преглед (2020): Могућности су добре, а шта је са „сигурношћу“?

Шта је ФатЦов хостинг?

ФатЦов је име које можда нисте наишли на путу да бисте пронашли праву веб хостинг услугу.


То је прилично мала компанија – иако је основана 1998. године и због тога је постојала све док су неки од најбољих у бизнису, ФатЦов-ово име није имало толико привлака као остали, већи, конкуренти.

Па ипак, ФатЦов је успео да се држи у води у веома конкурентном подручју онлајн пословања већ две деценије – тако да очигледно није упадљиво упркос величини.

А то нас доводи до питања – шта се дешава са ФатЦов-ом?

Да ли остаје срећа или је то скривени драгуљ у свету хостинга?

У овом прегледу погледаћу ФатЦов и расправљати о свом искуству користећи га.

Сретна сам што могу да пријавим да је овај ундердог солидна хостинг компанија, али треба упозорити на неколико упозорења.

Дакле, идемо на то!

Укупно: Тхе Цонс

ФатЦов је једна од модернијих хостинг компанија које сам прегледао.

Свиђа ми се или бар желим, поготово зато што је релативно мали кандидат у великом базену хостинг компанија.

Међутим, постоји неколико ствари које ФатЦов не раде најконкурентније, а мој посао је да истакнем те мане.

Дакле, брзо ћемо то завршити.

Као прво, цена: ФатЦов се фокусира на једноставност, али резултат је да је његов заједнички веб хостинг пакет помало скупо.

Ово је јефтино за први мандат, у односу на функције које добијате, али када се обнови, прилично је скупо.планови обнове фатцов-а

планови обнављања масти

Штавише, то је само један пакет – не можете се одлучити за јефтинији пакет са мање функција, само онај пакет који може бити изнад ваше идеалне цене.

Остали такмичари сигурно нуде заједничке веб хостинг пакете за ниже цене и сличне количине функција, што ову несрећу чини.

Друга страна је корисничка подршка компаније ФатЦов: сматрао сам да је њихова база знања помало смешна.

Овде је сувишна веза, чланак са упутама који користи видео запис друге компаније за гостовање тамо, и тако даље … све што се узме у обзир, њихова корисничка подршка није страшна, али далеко од најатрактивнијег, видео сам.

Добра вест је да се то односи на мане ФатЦов-а.

Структура цена је мало превише једноставна за дељење веб хостинга и мало скупа за дељено веб хостинг, у зависности од тога шта желите.

Њена документација на лицу места могла би се преправити.

Осим тога, то је пристојно – па уђимо у тај забавни део!

Укупно: Тхе Прос

Срећом, ФатЦов има неких добрих ствари. Прво што желим да погледам је једноставност структуре цена.

Да, ако желите да делите веб хостинг, можда ћете пронаћи мало ФатЦов-ове цене превише рестриктивне да бисте добили нешто прилагођено вашим потребама, посебно ако покушавате да уштедите новац.

Међутим, ако желите ВордПресс, ВПС или наменски хостинг – па, ФатЦов структура заправо чини ствари врло једноставним.

ВордПресс хостинг има два нивоа који су добро представљени и немају велику цену осим једног другог.

Намјенски и ВПС хостинг имају исте функције, а добијање различитог пакета заиста значи и више смјештаја за сервер него алата.

Веома је поједностављен и омогућава беспотребно добијање тих опција.

Друга ствар је такође повезана са дељеним пакетом веб хостинга: ако желите јефтину опцију која не мора да има сваку функцију, ФатЦов није место за вас.

Али ако бисте добили највиши ниво дељеног хостинга за тежи сет алата на некој другој платформи, цена ФатЦов-а заправо није толико јефтина.

Дељени хостинг алати за фатцов

Ако желите све те алате и смештај, није прецијењена.

Опћенито је добро истакнута платформа, тако да им за то признајем.

Штавише, њихова сигурност је прилично солидна. Није најбоље – мислим да би могли да користе теже сигурносну инфраструктуру и више сајбер-одбране – али ценим њихову транспарентност на лицу места..

Коначно, њихова једноставност може их повући доле уз дељене цене хостинга и корисничку подршку, али у цјелини, услуга је веома једноставна за коришћење. Поједностављено је: као што је споменуто, цене су једноставне, али исто је и са стварним софтвером.

Свакако има лагану кривуљу учења и пријатно корисничко сучеље.

Комбиновање тога са добрим сетом функција је достојно постигнуће које мора да погоди свака хостинг компанија и ценим успех ФатЦов-а.

Сада, размотримо цијене још мало.

Цене

Нешто што ми се много свиђа у Фатцов-у је једноставност његових цена.

Све је изузетно директно; не морате копати превише дуго да бисте схватили колико услуга можете да купите.

Дакле, наставимо са том једноставношћу, ех?

Прво, имамо опцију коју ћете већина гледати: дељени веб хостинг, који ФатЦов назива „Оригинални план ФатЦов“.

фатцов планови

Оригинални ФатЦов почиње са 49 УСД годишње – ово је посебна уводна стопа која ће се повећати након првог мандата – која достиже приближно 4,08 УСД месечно.

Цене обнављања су 14,95 УСД месечно за једногодишњи рок, 13,95 УСД за двогодишњи рок и 12,95 УСД за трогодишњи. Искрено, ово су веома скупе – морао сам два пута да проверим да не би било другачијег хостинг пакета.

Али не, то је стандардна услуга заједничког веб хостинга. Узгред, постоји само једна опција – то није сложени производ из којег можете бирати пакете са мање функција за нижу цену.

ВордПресс хостинг, основни производ за већину услуга, почиње од 3,75 УСД месечно и завршава са 6,95 УСД месечно.

гостовање фатцов впрдпресс

Да, постоје само два нивоа, ВордПресс Стартер и ВордПресс Ессентиал – али хеј, они имају пристојне цене и чини се да је ВордПресс Ессентиал у потпуности представљен.

Виртуелни приватни сервери почињу са основним планом, за 19,99 УСД месечно за први термин (после 24,99 УСД), а завршавају се са Оптимумом од 79,99 УСД (99,99 УСД редовно).

фатцов впс планови

За оне који траже велике опције, наменско гостовање уз ФатЦов почиње од 119,99 УСД месечно и завршава на 191,99 УСД.ФатЦов наменски план хостинга

Наравно, ово се дисконтира за прве термине; Када тај период заврши, платит ћете 149,99 УСД за почетни (први ниво) пакет и 239,99 УСД за Ентерприсе (трећи ниво) пакет.

Све у свему, ВордПресс хостинг је прилично јефтин на ФатЦов-у, а ВПС и Дедицирани сервер за хостинг са ФатЦов-ом такође цене..

Једино питање је дељени веб хостинг: цена 49 долара за прву годину није претерано подцењена, али је ипак много скупља и преко 4 долара месечно у односу на оно што нуде многи други водећи провајдери – што је више у распону од 2-3 долара.

Када је обновите, цена драстично расте. Ако се обавезате на три године, и даље плаћате 12,95 долара месечно. Да бисмо ствари ставили у перспективу: ГоДадди и Блуехост обнављају по 7,99 УСД месечно, а то је пакет од годину дана.

Све у свему, рекао бих да је дељена опција веб хостинга компаније ФатЦов прецењена, али остале опције су врло фер и још увек вредну разматрања.

Хајде да разговарамо о могућностима – стварима која ће заиста одредити колико је добар пакет пакет!

Преглед функција

Обично се фокусирамо на функције заједничког веб хостинга, јер је то обично најтраженија опција за хостинг.

Како је ФатЦов дељење веб хостинга прецијењено, покушаћемо да разговарамо мало више о свакој другој услузи коју нуде.

Дељено гостовање има пристојан скуп функција – пристојно онолико колико може мало посредовати у цени.

Наравно, ту је и сам хостинг, као и једноставан алат за прављење веб локација, чаробњаци за инсталацију апликација и алате за интернет продавницу, е-пошту, СЕО и маркетиншке алате и корисничку подршку.

Такође долази са 30-дневном гаранцијом поврата новца, бесплатним доменом, неограниченим поштанским сандучићима, неограниченим простором на диску и без ограничења пропусне ширине.

дељене могућности гостовања у Фатцов-у

Лако је видети ове као великодушне – међутим, ове функције можете добити и једноставно надоградњом на други или трећи ниво дељеног хостинг хостинг пакета на другој платформи.

Ово заиста вриједи само за ваш први термин употребе; након што обнова узрокује раст цена, можда бисте могли ићи и негде другде.

ВордПресс хостинг пакети нуде бесплатну регистрацију домена, неограничен простор на диску и неограничену пропусну ширину. Што је још занимљивије, они нуде бесплатне маркетиншке кредите за претраживаче, што је прилично уредно због ниске цене Стартер пакета.

Карактеристике за ВПС хостинг су мање-више исте између слојева: повећање цене у основи представља повећан број језгара, РАМ-а, складиштења и пропусног опсега. Овде можете сами израчунати цену.

Исто важи и за наменски хостинг планови: оно што се заиста повећава је капацитет, а не алати, између цена.

Све у свему, рекао бих да су наменски планови и ВПС хостинг планови са Фатцов-ом отприлике једнако заступљени као и на било којој другој платформи и по конкурентним ценама (или барем по нормалним ценама).

Чини се да је ВордПресс хостинг прилично добар договор са ФатЦов-ом, без обзира који ниво сте добили, мада то није нужно најбоља понуда за ВордПресс хостинг тамо.

Фатцов вп карактеристике

Дељени веб хостинг има прилично добар скуп функција – једини проблем је што је мало скупо.

Можда ћете добити добру понуду за ту прву годину, плаћајући око 4 УСД месечно за оно што би могло бити дупло веће од оне на другој платформи, али након вашег првог мандата, цена обнове је толико значајна да нисам сигуран да је вредна.

Као што је речено, звучи као да се ФатЦов заиста не бори да има праву количину алата или има добру количину правог алата – само цену.

Како се корисник може жонглирати овим функцијама за кориснике??

Хајде да сазнамо.

Погледајте комплетне планове хостинга ФатЦов овде…

Једноставност употребе и контрола корисника

Комбинација једноставности коришћења и флексибилности је прилично битна. ФатЦов се пласира на тржиште као мала и средња предузећа.

фатцов контролна табла

Стога би се очекивало да ће ФатЦов понудити довољно снаге за задовољење пословних потреба, али услугу која је једноставна и једноставна, да би ствари биле једноставне и ефикасне.

Овако се свака популарна хостинг компанија пласира на тржиште, али ФатЦов посебно наводи једноставност као једну од оснивачких просторија компаније.

Добра вест је да ФатЦов заиста успева у том погледу. Можда сте то мало видели у одељцима о ценама и карактеристикама: чак и када гледате шта да купите, нема заиста превелике количине избора.

Дељено гостовање има један пакет са сваком функцијом. ВордПресс хостинг има само два пакета. За ВПС и наменски хостинг сервер, алати које добијате су исти – једино за шта више плаћате су додатни смештај и простор.

Чак и ако сте посетили њихову страницу, све је изузетно једноставно и лако се кретати. Исто важи и за веб локацију након што сте пријављени. Нећете морати много да копате по било чему.

Сви правитељи веб локација су једноставни за употребу – то им је и крајњи циљ – али ФатЦов није изузетак. Овај видео запис са њихове странице помоћи је добра демонстрација.

Управљање налогом, е-поштом, доменима и слично, отприлике је једноставно као и онај који креира веб локацију. У ствари, прављење веб страница је вероватно једна од сложенијих ствари са којима ћете морати да се бавите.

Узимајући у обзир све ствари, ФатЦов се одлично сналази уз лакоћу коришћења, а да притом не жртвујете вашу способност контроле налога или веб локације.

Подршка муштеријама

Нешто што додаје фактору једноставности употребе ФатЦов-а је његова чврста корисничка подршка. Као и код већине платформи, ФатЦов нуди едукативни и чињенични материјал на лицу места за претраживање, прегледавање или укрцавање.

Поред тога, на располагању су представници услуга за кориснике који могу одговарати на питања путем ливе цхат-а, телефона или карте или е-поште. Испробао сам њихов ливе цхат као гост, да видим шта би сваки анонимни посетилац могао добити.

Напомена: времена у доњем левом углу екрана тачна су у року од минуте од последње послате поруке.фатцов цхат1

Прошло је неколико минута, али добио сам одговор.

фатцов цхат2

Ово сигурно није врста питања коју обично поставља представник службе за кориснике. Још увијек имам одговор – чак и ако је то било боље написано.

фатцов цхат 3

Морао сам да разјасним, али свеукупно је било од помоћи. Имајте на уму да представник каже да је видеозапис на њиховој страници за помоћ “готово” исти као и њихов градитељ веб локација.

фатцов цхат 4

У својој поруци, међутим, питао сам да ли је градитељ веб страница у видео снимку / који иПаге користи исти као код ФатЦов-а – није сличан, али исти.

Тада је представник ФатЦов-а потврдио мој одговор, због чега се питам – да ли је то исти грађевинар или сличан?

Сада разумем да сам прилично аналитичан по питању врло тривијалне и неортодоксне ствари. Представник је био од велике помоћи, разумео је питање и трудио се да одговори најбоље.

И пре него што питате: да, градитељ веб локација који користе је приближно исти као иПаге.

Веће питање је у вези са њиховом базом знања.

Зашто нису могли користити видео запис свог сопственог градитеља и ставити га на ИоуТубе канал ФатЦов?

Да ли су толико напети за ресурсе да морају да користе слике других екрана друге хостинг хостинг платформе и проследе их као своје?

Поред тога, база знања је добра. То је једноставно и директно на ствар.

Последња замерка је њихова страница за контакт која садржи две везе: једну до базе знања и другу за корисничке водиче. Оба линка се преусмеравају на исту страницу помоћи / базу знања.

Схваћам да ово изгледа као мање ствари по себи, али када се све зброји, њихова документација на лицу места изгледа мало суморно; ужурбано, у најмању руку.

Не могу прочитати сваки чланак који имају на лицу места, а ни ви не можете – па колико је заправо корисна и специфична за ФатЦов платформу?

Да ли је било који од ових погрешних, застарелих или копиран са других платформи?

Тешко је рећи, али мало сам скептичан према корисничкој подршци ФатЦов-а из ових разлога..

ФатЦов је мала компанија, и можда им можемо мало опростити.

Све у свему, база им се чини свеобухватном, а њихови представници правовремено реагују. То што нуде 24/7 подршку у телефону у својој величини је додатни бонус.

Само не мислим да је то најбоља корисничка подршка коју сам видео.

Али ако је сигурност добра, нећете се превише требати бавити корисничком подршком – па погледајмо то!

Сигурност

Не требате ми да вам кажем да је безбедност неопходна. Како је ФатЦов мањи сервис, лако се запитати да ли можда стежу новце на сигурности или нису транспарентни.

Ово није случај. ФатЦов је транспарентнији у погледу своје безбедности од многих других великих имена у свету хостинга, што је прилично утешно.

Заправо, ова страница је посвећена опису сервера ФатЦов-а и њиховој сигурности. Имају само два сервера, и оба у области Бостон – доказ да су заиста мали противник – али ти сервери изгледају добро заштићени.

Од посебног интереса, они нуде „обједињено окружење сервера“. Ово је нетрадиционална структура која у основи омогућава да прва доступна машина служи странице клијента, дајући брже време учитавања.

фатцов сигурност

Ако једна машина падне, друга јединица ће бити скупљена у близини и одмах ће је преузети.

До сада, то чини да сигурност компаније ФатЦов изгледа прилично добро.

И даље мислим да би могли имати мало више инфраструктуре да се заштите од хакера и сајбер напада, али с обзиром да имају само два сервера у истом простору, то је разумљивије.

По мом искуству, продужење рада је било прилично добро. Осим неколико минута током радног месеца овде или тамо – ништа необично чак и за веће платформе – имао сам поуздан радни век.

Не бих рекао да ФатЦов има најбоље обезбеђење које сам видео, али је врло солидно за своју величину. Сигуран сам да је ФатЦов довољно поуздан за свакога ко брине о свом продужетку или информацијама.

Да ли препоручујем ФатЦов?

Закључно, ФатЦов представља неколико недостатака и неколико предности – што све вероватно произлази из његове мале величине и / или фокуса на поједностављење.

С једне стране, цене су једноставне на начин што куповина плана од компаније ФатЦов постаје безболна. За неке врсте хостинга, једноставност значи да ћете добити заиста добар посао.

Са друге стране, за дељени веб хостинг то је само добар посао за први мандат. Након тога, једноставност може ограничити вашу способност да набавите пакет прилагођен вашим потребама.

Карактеристике су добре, услуга је веома једноставна за коришћење, а безбедност делује прилично солидно чак и ако би могла да уради са мало више.

Корисничка подршка је у реду – ништа значајно, али неколико ствари ту и тамо дају ми смисао да би њихова база знања могла имати застареле или суморне чланке.

Све у свему, препоручио бих ФатЦов за мала и средња предузећа која желе ВПС, ВордПресс или наменска хостинг решења.

Не бих препоручио ФатЦов свима који желе да направе јефтину личну веб страницу – ако желите да делите хостинг али са потпуним функцијама, било би добро било ФатЦов или висококвалитетни дељени хостинг пакет са другом компанијом..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map