ИнМотион хостинг преглед – потрошили смо 36+ месеци тестирања ИнМотион.

Овај чланак је ревидиран и допуњен 03. априла 2020.


Ако сте попут мене, волите ундердогс.

Говорим о ликовима у књигама и филмовима који су на неки начин у неповољнијем положају у односу на великог, моћног „врхунског пса“.

Али упркос њиховим недостацима и доминацији ривала, ундердог напорно ради и успева да направи име за себе, понекад чак и ривали или победи традиционалног победника.

Волим те приче, па ћу вам сад рећи једну праву. Добродошли у нашу групу:

ИнМотион Хостинг основан је 2001. године, што га ставља на старију страну за интернет компанију.

У поређењу са Блуехост-ом, ХостГатор-ом, ГоДадди-ом, Хостингер-ом 1&1 ИОНОС итд. – главни хостинг провајдери са милионима корисника, веб локација или домена – ИнМотион је недовољна робна марка са подржаних нешто више од 300.000 домена.

То није мали број, али у поређењу са милионима и десетинама милиона, за које његови ривали тврде … па, схватили сте идеју.

Стога се поставља питање: како је ИнМотион ПРЕЖИВИО?

Да ли сви његови купци не знају за хостинг? Да ли су хипер знања и да ли је то ниша ИнМотион попуњена ?! Да ли је ИнМотион добар за мене?

Због овога сам овде. ИнМотион сам користио неформално и формално и желим да поделим своје искуство са ИнМотион-ом након што сам га формално тестирао током три месеца.

Спреман? Велики. Започнимо са прегледом једног од најважнијих фактора који бисте требали узети у обзир:

Уптиме

Када дођете на хостинг, има нешто СУПЕР важно да погледате –

КВАЛИТЕТ АКТУАЛНОГ ХОСТИНГА!

Знам да звучи једноставно, али памћење основа је од суштинског значаја када је у питању хостинг. Запитајте се: ако добијем хостинг код компаније Кс, да ли ће моја веб страница бити већа?

Сада сви имају различите стандарде за прихватљиву количину продуженог времена. Неким предузећима ће можда требати НАЈБОЉИ продужетак који могу добити. И други? Некима не смета сат станке месечно.

Али са толико много избора у свету хостинга, не би се требало скрасити. И даље мора да буде једна од најважнијих ствари коју тражите, чак и ако не мислите да вам је много стало.

А ИнМотион? То је добро, али имам мешовита осећања. Ево зашто:

продужетак инмоције

Уптиме
99,87%
Време одзива
618мс

Ево просечног времена:
 • Мар 2020 .: 99,83%
 • Феб 2020: 99,83%
 • Јан 2020: 99,96%
 • Дец 2019: 99,90%
 • Новембар 2019: 99,45%
 • Окт 2019. 99,40%
 • Сеп 2019. 99,57%
 • Август 2019: 99,77%
 • Јул 2019. 99,99%
 • Јун 2019. 99,78%
 • Мај 2019: 99,91%
 • Април 2019: 99,59%
 • Мар 2019. 99,80%
 • Фебруар 2019: 99,80%
 • Јан 2019. 99,59%
 • Дец 2018: 100%
 • Новембар 2018: 100%
 • Окт 2018: 99,99%
 • Сеп 2018: 100%
 • Август 2018: 99,98%
 • Јул 2018: 99,94%
 • Јун 2018: 100%
 • Мај 2018: 100%
 • Апр 2018: 100%
 • Мар 2018: 100%
 • Феб 2018: 100%
 • Јан 2018: 99,82%
 • Дец 2017: 99,97%
 • Нов 2017: 98,55%
 • Окт 2017: 99,76%
 • Сеп 2017: 99,98%
 • Авг 2017: 99,98%
 • Јул 2017: 99.98%
 • Јун 2017: 100%
 • Мај 2017: 99,98%

Овдје можете провјерити детаљне резултате продужетка.

Запазите како прва три месеца ове године нису остварила 100% или чак 99,99%.

Овај тренд је несретан, али жири још увек није спреман да ли ће се то наставити.

Ево зашто сам оптимиста:

Примјетите како су резултати за ВАСТ већину мјесеци били 99,95% или виши.

… Али ево зашто сам фрустриран:

Упркос ОВЕРАЛЛ солидним резултатима продужетка, било је ТОО МАЊ месеци са испод просечним резултатима.

Јануар прошле године имао је 99,82%, октобар 2017 имао је 99,76%, новембар 2017 је имао 98,55% … и тако даље, и тако даље.

Недостатак овога је што не могу да рачунам на ИнМотион-у дајући ми 100% продужења у било ком месецу.

Међутим, многи други домаћини које сам тестирао имаће одличан продужетак током једног месеца (на пример 100%), а онда ће следећег месеца пасти на лошу оцену (99,9%).

Дакле, ПРЕДНОСТ мојих резултата ИнМотион је да постоји мањи ризик од стварно лошег продужетка.

Поред тога, иако времена одзива нису претерано ниска, она су барем испод онога што сматрам просечним. И, ЦОНСИСТЕНТЛИ су испод просечног времена, што значи да је моја веб локација обично бржа од већине конкурената.

Тако да ћу признати да је реч о мешовитој торби, али свеукупно схватам да ИнМотион има ДОБРО продужење рада и ДОБРО време одзива. Не брините, међутим, ИнМотион вам може понудити више …

Погледајте комплетне планове ИнМотион-а овде…

Лакоћа коришћења

Да, једноставност употребе. Лакоћа. Укрцавање, постављање итд. Највећи домаћини, врхунски пси, имају тенденцију да се одликују овим стварима, што је део њихове популарности.

Будући да је много мањи конкурент, разумно је очекивати да ИнМотион није баш једноставан за употребу. Али добра вест је …

То уопште није случај.

Дозволите да вам покажем пример. Ово је портал за управљање рачунима (АМП):

инмотион ампОво је једно од интерфејса које ћете много користити ако сте муштерија.

Пустите ме унапријед. Не свиђа ми се дизајн или корисничко сучеље. Али, чак морам да признам да је корисно, и најбоље од свега, ЛАКО.

Сматрам да дјелује помало застарјело за мој укус, али то је тако мала брига. То ми је драже од портала модерног изгледа који у основи немају контролу или отежавају проналажење различитих алата који су вам доступни.

Примјетите како је доњи дио у основи мини-цПанел за брзи приступ напредним опцијама управљања веб локацијама, док горњи дио вам омогућава да водите рачуна о већини основа управљања налогом.

Ово је заиста ефикасан портал. Све што вам је потребно налази се на једној страници, а половину времена нећете требати ни додатног времена да дођете до свог цПанела.

Али очигледно, ако вам треба да приступите напреднијим опцијама, брзо можете доћи до пуног цПанела:

инмотион цпанелПосебно ми се свиђа што те не продају ударцима у главу. Алатна трака на врху има више гурања за надоградњу и бонуса, али углавном се избегавају.

Ово је много боље од већине хостинг портала / рачуна, који понекад изгледају лепше, али су препуни продаје и огласа за овај или онај додатак.

Све у свему, сматрам да је ИнМотион заиста једноставан за употребу. Почетницима није АС лако у поређењу с неким платформама које посебно циљају почетнике.

То значи да укрцавање и почетак рада с ИнМотион-ом може бити мало већи изазов ако вам је први пут да започнете хостинг.

Али, ако сте већ били гости, ИнМотион би требао бити у реду. То уопште није тешко, само мање фокусирано на почетнике. Поред тога, портал за управљање рачунима је један од најбољих које сам видео.

Ово није све. ИнМотион такође има разне функције ту и тамо са одређеним плановима који олакшавају живот као купцу. Које карактеристике? Драго ми је што сте питали:

Цене и карактеристике

Нешто што ми се свиђа код ИнМотион-а је да је свеобухватан. Има пуно различитих функција, а најбоље од свега, пуно различитих хостинг опција.

Започнимо са најчешћим – дељеним веб хостингом, који ИнМотион описује као „пословни хостинг“:

инмотион дељено пословањеСада, погледајте, са друге стране, план улазног нивоа (Лаунцх) почиње јефтиније него обично са нешто више од 6 долара месечно. Али, други ниво је на почетку прилично приступачан, а трећи ниво је такође прилично прихватљив.

Ако се пријавите помоћу наше везе, добићете до 50% попуста на планове за пословни хостинг (погледајте испод екрана за снижену цену)

попуст на цене инмоција

Али оно што је боље је да цене обнове:

Они су заправо мало нижи од уобичајеног. Кад их повежете заједно, ИнМотион Хостинг изгледа унапред мало унапред, али дугорочно гледано је прилично уобичајен..

А кад једном узмете у обзир шта сте добили за те цене, стварно се не могу жалити.

Бесплатан домен, који је уобичајен, али такође нема формалних ограничења простора на диску, пропусног опсега или е-поште, као и додатни маркетиншки и безбедносни алати бачени у.

Такође ми се свиђа што први ниво добија 2 веб локације: ово је прилично необично, јер план за улазни ниво обично чини само 1. Али претпостављам да је то добра ствар.

Сада има нешто помало несрећно. Ограничени сте у томе колико база података можете да направите, ограниченији него што је то обично:

инмотион дијели пословни мисклОграничење је разумљиво, јер ионако радите са само две веб локације за улазни ниво, а 50 база података је довољно за дељени план другог нивоа.

Само мислим да би први ниво требао дозволити мало више. Али није крај света, поготово што тачан број база података није увек толико важан колико звучи (можете учинити много у једној бази података, мада вам је за то потребан стручни сарадник).

И као што сам напоменуо, сви други ресурси су заиста добри. И ово су практичне ствари: складиштење е-поште и рачуни, простор на диску, количина података коју можете пренијети сваког месеца.

Импресиониран сам и бесплатним безбедносним алатима доступним за све дељене планове:

инмотион схаред сигурносни пакетДакле, дељени планови веб хостинга (познати и под називом „пословни хостинг“) су по мом мишљењу све сјајне опције, са заиста солидним карактеристикама, ресурсима и пристојним ценама..

Следећи,

Темељито смо прегледали ВордПресс хостинг, ВПС хостинг, Дедицирани хостинг и Реселлер хостинг, па ако желите да прескочите те информације, онда можете да пређете на одељак за корисничку подршку..

То је ФАР од свих понуда које нуди ИнМотион. ИнМотион такође има на располагању две врсте ВПС хостинга:

инмотион впсВПС опције ИнМотион-а су мало скупе, али оне пакују:

инмотион впс успиоОни су сигурни и са високим перформансама. Уз то, имају добре ресурсе, с обзиром на то да ПОЧЕТИТЕ са 4 ГБ РАМ-а и 4ТБ пропусне ширине.

Не свиђа ми се накнада за обнављање, али то је управљано решење, тако да комбинујете једноставност коришћења / одржавања са снагом и перформансама. Ако вам треба управљана ВПС опција, ове су подједнако добре као и све.

Ако сте напреднији, мислим да ћете наћи и ИнМотион-ове облачне ВПС планове такође су прилично добри:

инмотион впс цлоудОпет, не волим њихове високе накнаде за обнову на већ квалитетнијим хостингима, али цене у првом термину су прилично велике.

Поред тога, по мом мишљењу, плаћање за пола године или месечно је прилично приступачно, тако да је добро за људе који изричито имају краће пројекте.

У основи је сличан управљаним ВПС опцијама: добре спецификације, добри ресурси и добре функције.

Искрено, облачним ВПС опцијама је и даље прилично лако управљати, јер ћете и даље покренути ствари са Портала за управљање рачунима који сам вам показао раније.

У сваком случају, ВМ опције ИнМотион-а су пристојне цене упркос њиховим несрећним накнадама обнављања и имају добре ресурсе и могућности. Сматрам их прилично солидним опцијама.

ИнМотион такође има читав низ ВордПресс планова за хостинг. Они почињу од 4,99 УСД месечно:

инмотион вп1А крећу се од МНОГО више од 5 долара месечно:

инмотион вп2Да. Довољно је рећи да ИнМотион има на располагању ТОН ВордПресс планова. Сада је признато да постоји огроман јаз између последња два нивоа у односу на прва четири нивоа.

Без обзира на то, цене се на одговарајући начин скалирају с велицином веб локација и предвиђају прогресивно управљање више ствари на ВордПрессу. Дакле, овде је све фер.

Наравно, такође можете да инсталирате ВордПресс на „нормалне“ дељене веб хостинг планове које сам вам показао и раније. Али оно што је одлично у ИнМотион-овим ВордПресс плановима?

Одличне карактеристике.

Неки од њих поседују наменске ИП адресе, а неки количину наменских ресурса сервера.

Они су дизајнирани за смештај више посетилаца, а као што можете видети, виши нивои могу да прими отприлике стотине хиљада месечних посетилаца.

Поред тога, већина ВордПресс планова долази са неким укљученим плаћеним ЈетПацк плановима, што само по себи штеди новац.

Поред тога, СВИ долазе са БолдГрид-ом.

инмотион болдгридБолдГрид је додатак који је одличан за поједностављивање ВордПресс-а.

Омогућава вам да користите моћ ВордПресс-а, али вам даје мало више контроле над директним изменама дизајна, корисним ако не знате како да кодујете. Плус још ствари као што су СЕО, резервне копије итд.

Дакле, ИнМотион је прилично добар за ВордПресс. Има пуно планова за избор, одлицне укљуцене функције и ресурси и повољне цене.

Заправо, сматрам да је ИнМотион један од најбољих домаћина за ВордПресс.

Опције хостинг хостинга продавца ИнМотион-а сличне су ВордПресс опцијама по томе што почињу ниско:

инмотион реселлер1И наставите са високом ценом од укупно 6 нивоа:

инмотион реселлер2По мом мишљењу, ово су прилично добри препродавачки пакети. Цијене се примјерено скалирају с уносом ресурса.

Без обзира да ли су ресурси довољно добри за ВАС или не, то заиста у потпуности зависи од тога како бисте користили свој рачун препродавача.

Мислим да има пуно потенцијала и простора за раст са ИнМотион-ом, па ћу рећи да је то солидан препродавачки програм, али није изузетан.

Посљедње, али не најмање битно, провјеримо велике оружје ИнМотион-а:

инмотион посвећенПоцетне цене искрено нису тако лоше! Да, сматрам да су накнаде за обнову ИнМотион-а незгодне, али свеукупно су то још пристојне цене.

Забринути сте што више нећете моћи да плаћате ИнМотион? Не брини, пријатељу мој:

инмотион посвећенНећу те лагати Ово су нека тешка решења.

Не могу прелазити СВЕ, па уопштено говорећи, ако сте заинтересовани за добре наменске сервере, мислим да ИнМотион има оно што вам треба.

Сервери имају добре спецификације и, по мом мишљењу, одговарајуће цене.

На пример, почетни сервер вам даје 8 ГБ ДДР3 РАМ-а, 4 језгре и 500 ГБ ССД простора (или 1ТБ простора на тврдом диску ако желите више) за нешто више од 100 УСД месечно.

На крају, имате сервере са најновијим спецификацијама, тоном РАМ-а, сјајном заштитом, тоновима ИП-ова и капацитетима за пренос података … Мислим, у основи све што тражите у наменском серверу врхунског квалитета.

Осим тога, ови сервери су прилично отворени за прилагођавање и постоји подршка.

Дакле, ИнМотион дефинитивно има неке сјајне планове наменских сервера.

У реду, знам да сам вам бацио пуно информација. Ево кратког сагледавања цена и карактеристика:

ИнМотион је прилично добар у свему. Добри ресурси, добре карактеристике и пристојне цене. Најбоље од свега је што ИнМотион има ТОН могућности избора.

Међутим, ИнМотион МОСТ одликује се заједничким хостингом и ВордПресс хостингом.

Очито, међутим, карактеристике нису све. То нас води до наше следеће ставке:

Подршка муштеријама

Ако сте почетник, требаће вам добра служба за кориснике да вам помогне на броду.

Чак и ако сте професионалац и купујете најкомпликованији план за ИнМотион који можете, и даље ће вам требати корисничка служба која ће вам помоћи у неочекиваним техничким потешкоћама.

Не плаши се, пријатељу. ИнМотион има одличну корисничку подршку. За почетак, ИнМотион има на располагању много управљаних решења.

инмотион управљаниОво не значи само управљани ВПС који сам вам показао. Можете се обратити ИнМотион-у да бисте добили посебну подршку за остале планове. Наравно, постоји цена.

На сву срећу, неки планови (попут неких наменских планова) укључују кратко време управљаног хостинга, што вам може помоћи да се лоцирате.

Слично као и подршка за управљани хостинг, од ИнМотион-а можете добити услуге веб дизајна:

услуге инмотион веб дизајнТо није бесплатно, али барем је консултација.

Поред овог додатног слоја подршке, добра је и основна (и бесплатна!) Подршка. ИнМотион као ресурси на лицу места можете да претражујете или претражујете по вашој жељи.

Углавном говорим о центру за подршку:

центар за подршку при затварањуОво је корисна база знања која у основи има неколико различитих извора подршке прикупљених у једном центру, као што су често постављана питања (ФАКс), водич за производе, туторијали итд..

Постоје чак и неки бесплатни алати које можете користити за брзе провере и једноставне поправке, иако они нису лудо корисни:

алати и ресурси за инмотацијуНије сав материјал на лицу места ИнМотион злато. Узмимо ово, на пример:

инмотион инфограпхицИнМотион има страницу инфографике која само објашњава различите врсте хостинга.

Наравно, ако сте почетник ово би могло бити корисно. Али ако сте почетник, требало би више да размишљате и истражујете него читате инфографику.

Ово је леп извор за све који нису упознати са хостингом, али није супер користан постојећим ИнМотион клијентима.

У сваком случају, СВЕ информације на лицу места су ОДЛИЧНЕ. Има доста информација у разним форматима и добро је организовано. Осим тога, све иде у један центар за подршку.

Можете се, наравно, обратити и представницима службе за кориснике.

инмотион комуникацијски каналиПостоји неколико начина на које то можете постићи, али најчешћи и доступни су, наравно, телефон, ливе цхат и подршка путем е-поште..

Такође можете контактирати људе путем Скипеа, а постоји прилично велики број. У ствари, постоји пуно Скипе ИД-ова, телефонских бројева и адреса е-поште за различите врсте подршке.

Ово је сјајна инвестиција и омогућава вам да брзо дођете до правих људи.

Подршка за телефон и е-пошту била је прилично добра по мом искуству. Представници су у томе и корисни. Времена одговора варирају, али никада нисам морао чекати предуго.

Цхат је у реду:

инмотион цхатДа, мрзим изглед ћаскања. Изгледа застарело и ружно. Али свеједно, то није оно што је важно. Као што видите:

инмотион цхатТребало ми је 5 да ми одговори тачно. Под условом, нисам имао приоритетну подршку, али чак и ако немате приоритетну подршку, ово је једноставно питање.

И сви би ионако требали бити у могућности рачунати на добру услугу.

Без обзира на то, није крај света. И даље ћете добити одговоре у релативно кратком року. Бар ми је углавном ливе цхат који је под пар – телефон и е-пошта су по мом искуству поуздано добри.

Па шта је пресуда корисничкој подршци ИнМотион-а? Представници су пристојни на заданом нивоу, али ништа звјездано. Једном када почнете да плаћате, постају заиста добри.

А ресурси на лицу места? Фантастичан.

Али имамо још једно последње што морамо да погледамо, нешто што ће, ако се уради правилно, умањити ваше интеракције са службом за кориснике. И да, то је добра ствар:

Сигурност

Да. Шта је хостинг без обезбеђења квалитета?

Прво, имајте на уму да чак и најповољнији планови ИнМотион-а имају бесплатну, пристојну заштиту. Поред тога, неки планови вишег ранга долазе са побољшањем сигурности и бољим спецификацијама.

Причао сам о томе, зато се желим усредсредити на оно што ИнМотион чини на свом крају да вас заштити. Ево основа:

инмотион датацентерс вест-еаст цоастСлушај, желим да знам више. Али, барем су нам рекли оно основно, а према ономе што су нам рекли, ово је прилично солидно.

На обичном енглеском језику ИнМотион прати центре података 24/7 уз сталне прегледе перформанси. Поред тога, податковни центри су потпуно сувишни, што значи да увек постоји резервна копија.

ИнМотион тврди да чак и у случају велике природне катастрофе, резервна копија би одржавала вашу веб локацију, а дата-центри се чувају оружаним обезбеђењем, “скенерима руку и закључаним трезорима”.

ИнМотион има мање дата центара од пуно већих домаћина, али по мом мишљењу, боље је имати мали број висококвалитетних, добро одржаваних дата центара од великог броја центара са лошом безбедношћу и мало вишка..

Неовисно власништво значи да конгломерат не пуни ИнМотион-ове сервере поред гомиле сервера других хостинг компанија у једном центру и прескаче сувишност. То је добро.

Дакле, свеукупни резултат?

ИнМотион има прилично добру сигурност. Ништа вриштеће звјездане, али свакако довољно снажно и поуздано за рачунање.

Мислим да је време, пријатељи моји. Пријеђимо на све оне ствари о ИнМотион-у које можемо назвати „добрим“.

Прос

ОВО је оно што ИнМотион добро ради:

 • Моје продужење рада никада није пало испод 99,5% и обично је било на вишој страни. Осим тога, времена одзива су бржа.
 • ИнМотион је генерално једноставан за употребу, иако можда није за почетнике 100%.
 • На тој биљешци, портал за управљање налогима (АМП) јединствен је и један од најбољих хостинг портала које сам видео.
 • Ово није повезано са већином онога о чему сам до сада говорио, али ИнМотион је еколошки прихватљив:

инмотион зелен

 • Генерално, планови ИнМотион-а пружају добар повраћај улагања са пуно ресурса и функција за прилично пристојне цене.
 • Конкретно, неки од наменских сервера нижег нивоа компаније ИнМотион још увек имају велику алокацију ресурса за пристојне цене.
 • А ИнМотион-ов заједнички хостинг и ВордПресс планови су посебно ВЕЛИКЕ опције, напуњене стварима за нормалне цене.
 • ИнМотион вам нуди пуно додатне подршке ако плаћате.
 • На разне начине можете контактирати ИнМотион подршку и више линија за сваку методу (нпр., Многи телефонски бројеви за подршку телефоном).
 • Изгледа да је сигурност ИнМотион-а прилично јака и поуздана.

Цонс

Мислио сам да звучи лијепо? Жао ми је. Ништа није савршено. Пусти ме да кишим на твоју параду:

 • Током мог формалног тестирања ИнМотион-а моје продужење рада никада није достигло 99,99% или 100%.
 • Корисничка услуга понекад може бити осредња, али чини се да се многима свиђа услуга ИнМотион-а за кориснике, тако да можда једноставно нисам сретан. Срећом, пати само разговор уживо.
 • Волио бих да ИнМотион разговара мало више о својим сигурносним мјерама, иако је оно што већ кажу пристојно.
 • Ако сте врло нови у хостингу, ИнМотион ће можда бити мало тешко започети. Опћенито је једноставан за употребу, али није толико фокусиран на почетнике као неки од његових већих конкурената попут ГоДадди или Блуехост.
 • Иако ИнМотион није скуп, није баш „буџет“. Неки од планова су крађе, али нису сви потребни сјајне функције или тона ресурса сервера – само пристојна цена за брзо и јефтино хостинг. ИнМотион није баш намењен за то.
 • Већина домаћина има веће накнаде за обнављање заједничког хостинга, а понекад и хостинг у облаку. Али како се квалитет хостинга повећава, за ВПС или наменски хостинг сервер, цене обнављања остају исте као код почетне регистрације. ИнМотион то НЕ чини. У основи СВИ планови имају високе цене обнове.

Закључак: Да ли препоручујем ИнМотион?

Ок, знам знам. Завршимо ово, зар не? Ево пресуде:

ИнМотион хостинг није ПОДЕЉЕНО. Није ни приближно популаран као већина домаћина за које сте чули.

Али рекавши то, они који су упознати са хостингом дефинитивно су чули за ИнМотион. И то је зато што је континуирано остала конкурентна ГОДИНА.

Ствар је у томе што су цене ИнМотион-а пристојне, перформансе су му прилично добре и нуди мноштво различитих планова за хостинг. А неки од његових планова су УЧИТВЕНИ са карактеристикама.

Ако вам треба савршено или скоро савршено време за продужење рада, али не желите да улажете у наменски или ВПС хостинг, нисам сигуран да ли је ИнМотион најбољи.

Ако то ипак нисте ви, ИнМотион је добар избор, и препоручујем вам да га барем покушате.

Већина његових мана није превише последица, тако да ће продужење вероватно бити највећи фактор за оне од вас који су на огради. Ако је тако, довољно фер.

Али ако нисте у реду са укупним добрим продуженим временом, просечним ценама и тоном могућности и опција за избор – ИнМотион је одличан кандидат.

Ако сте још увек на огради, имате среће: можете испробати ИнМотион без ризика 90 дана, ТРИ ВРЕМЕНА све док већина других домаћина дозволи.

Посетите ИнМотион

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map