Како осигурати своју веб локацију од хакирања (12 могућих начина)

Пословни веб сајт служи као трговина, јер је често прва тачка контакта са купцима. Из тог разлога, попустљивост према спољним безбедносним претњама може угрозити критичне пословне односе. У свијету су владе увијек настојале одвратити хакере доносећи строге законе о крађи података. Међутим, број случајева кршења података и даље расте.


Овај све већи број спољних претњи безбедносним веб локацијама требало би да буде од највеће бриге за било који посао. То је зато што чак и једно кршење сигурности може утицати на поверење корисника чак и ако су последице безначајне.

У овом чланку ћемо погледати шта представља сигурност веб локације, зашто треба да осигурате своју веб локацију и савете за одвраћање хакера.

Размотрићемо и како успостављање посвећеног тима за развој симфонија у вашем тиму може помоћи јачању сигурности ваше веб локације.

Шта је безбедност веб локација?

Сигурност веб локација је сваки акциони план који има за циљ да спречи неовлашћени приступ подацима и садржају веб странице.

Када је у питању сигурност веб страница …

85% купаца никада не би радило на веб локацији која своје податке шаље у несигурну везу.

Још горе…

82% њих никада не би ризиковало прегледавање на несигурном веб месту.

Упркос овим забрињавајућим статистикама, већина предузећа и даље третира сигурност веб страница као додатни проблем. Према извештају агенције за безбедност на основу ризика, у првој половини 2019. године догодило се више од 3.800 кршења правила, откривајући више од 4 милијарде записа.

Али то није шокантан део …

Од преко 4 милијарде изложених записа, 3,2 милијарде било је резултат 8 кршења података.

Заштита веб страница помаже да заштитите вашу веб локацију од следећег:

ДДоС напади: Ово је злонамерни напад који нарушава нормално пословање веб странице. То се чини преоптерећивањем околне инфраструктуре веб локације непотребним интернет саобраћајем.

Злонамерни софтвер: користи се за дистрибуцију нежељене поште, крађу осетљивих података о клијентима и неовлашћени приступ веб локацији.

Црна листа: Ово подразумева неовлашћено уклањање веб локације из резултата претраживача. Такође може да укључи означавање са упозорењима, чиме се посетиоци одбијају.

Дефацемент: Замењује садржај веб странице злонамерним садржајем.

Искориштавање рањивости: Користи експлоатацију рупа на веб локацији попут старих додатака како би преузео контролу над веб страницом.

С обзиром да хакирање помаже аутоматизованим скриптама које претражују Интернет како би се искористиле сигурносне рупе на веб локацији, ево наших 12 најбољих савета који ће вам помоћи да безбедно заштитите веб локацију на мрежи.

хостингпилл12 начина да се избегне хаковање веб локације

 1. Редовно ажурирајте свој софтвер
 2. Користите ХТТПС
 3. Потражите СКЛ убризгавање
 4. Уложите у аутоматске резервне копије
 5. Инсталирајте заштитни зид веб апликација (ВАФ)
 6. Појачајте своју контролу приступа
 7. Сакриј странице администратора
 8. Ограничите отпрему датотека
 9. Провјерите портове за пријенос е-поште
 10. Заштитите се од КССС напада
 11. Поједноставите своје поруке о грешци
 12. Инсталирајте скенере рањивости веб локација

Дозволите ми да детаљно објасним сваку тачку.

1. Редовно ажурирајте свој софтвер

редовно се ажурирајте

Ажурирање софтвера може изгледати као очигледан предлог, али је најважније у осигуравању ваше веб странице.

Власници софтвера рутински пуштају софтверске закрпе и сигурносна ажурирања како би заштитили системе од сигурносних рањивости попут злонамјерног софтвера и вируса .

Након што примите обавештења о ажурирању која вас траже да ажурирате, одмах се побрините за то. На пример, ако користите ЦМС или форум, увек примените безбедносне исправке и закрпе да бисте заштитили своју веб локацију.

2. Користите ХТТПС

користите хттпс

Увек пазите на хттпс и зелену слику закључавања у траци прегледача сваки пут када дајете осетљиве информације. Ова два знака ће вам помоћи да ли је одређена веб страница сигурна или не.

ССЛ сертификати помажу вам да сигурно пребаците осетљиве податке као што су лични подаци, кредитне картице и контакт информације између сервера и веб локације.

У 2018. години Гоогле Цхроме је увео безбедносно ажурирање које упозорава посетиоце веб локација да ли на веб локацији је инсталиран ССЛ сертификат или не. Ако ваша веб локација није безбедна, посетиоци ће увек одбијати чак и ако не прикупљате осетљиве информације.

3. Потражите СКЛ убризгавање

пазите на ињекције скл

Напади СКЛ убризгавања догађају се када хакери користе УРЛ параметар да би извршили промјене у вашој бази података. Као резултат, они могу добити неовлашћени приступ вашој веб локацији.

Кориштење стандардног Трансацт СКЛ-а излаже вашу веб локацију нападима СКЛ убризгавања. То је зато што олакшавају убацивање нежељених кодова у вашу веб локацију.

Да бисте избјегли такве нападе, увијек користите параметризиране упите јер су једноставни за имплементацију. Непотребно је рећи да се параметризовани упити широко користе у многим веб језицима.

4. Уложите у аутоматске резервне копије

аутоматске резервне копије

Не можемо више да нагласимо да имамо веб локацију. Непрестана природа цибер напада значи да ниједан веб сајт није 100% сигуран. Последња ствар коју желите је да изгубите све на својој веб локацији једноставно зато што сте заборавили да направите резервну копију. Из тог разлога морате увек имати ажурирану резервну верзију веб локације.

Ажурирање сигурносних копија чини опоравак много лакшим и јефтинијим упркос фрустрацији везаној за губитак података.

Ако имате проблема са ручним копирањем података, можете уложити у аутоматски алат за израду резервних копија.

5. Инсталирајте заштитни зид веб апликација (ВАФ)

веб апплицаитон фиревалл

Још један ефикасан начин одвраћања хакера је инсталација ватрозида веб апликација. ВАФ-ови се постављају испред сервера, где прегледавају сав нежељени саобраћај и блокирају све покушаје хаковања.

Већина модерних фиревалл-а за веб апликације утемељена је на облаку и долази као плуг-анд-плаи услуге.

6. Појачајте контролу приступа

подешавање контроле приступа

Увек смо склони да идемо са униформним лозинкама којих се лако памти. Хакери као људска бића такође су свесни ове слабости и склони су да је искориштавају. Као власник веб локације осигурајте да креирате сигурне лозинке како бисте спречили неовлашћене покушаје пријављивања хакера.

Алтернативно, можете користити генераторе лозинки да бисте креирали сигурне лозинке са посебном комбинацијом знакова, слова и бројева.

7. Сакриј странице администратора

сакриј странице администратора

Скривање ваших администраторских страница од индексирања претраживача је још један трик који можете користити да завежете своју веб локацију. За то можете користити датотеку роботс.ткт да бисте спречили да администраторске странице не буду на списку на претраживачима и на тај начин хакерима отежало њихово проналажење..

Поред тога, можете да направите додатни безбедносни слој тако што ћете ограничити приступ веб локацији за пријављивање на одређене ИП адресе путем АСП.НЕТ.

8. Ограничите учитавање датотека

ограничити учитавање датотека

Учитавање датотека на веб локацији је уобичајена појава. Посебно је важно када купци желе да додају слике или било које друге документе. Међутим, колико год корисни били, сигурносни импликати хостинга фајла за пренос датотека на вашој веб локацији су прилично значајни.

Без обзира колико су ваши системи темељни у провери аутентичности пренесених датотека, и даље се могу прикрати злонамерни програми. Да бисте то избегли, увек чувајте пренесене датотеке изван директорија веброот. Уз то, увек користите скрипту док приступате таквим датотекама када је то потребно.

9. Провјерите портове за пријенос е-поште

проверите портове за пренос е-поште

Једна од главних рупа коју нападачи искориштавају за хакирање веб странице није сама веб локација. Уместо тога, они користе ваше портове за е-пошту да би их одскочили на веб локацију.

Као такво, важно је осигурати пренос е-поште. За то је потребно да одете у подешавања е-поште и проверите портове кроз које комуницирате.

Ако емитујете кроз ПОП3 порт 110, ИМАП порт 143 или СМТП порт 25 портове, велике су шансе да преношење е-поште није сигурно. Међутим, ,, ИМАП Порт 993, СМТП Порт 465 и ПОП3 Порт 995 су релативно сигурни јер су шифровани..

10. Заштитите се од КССС напада

заштити од напада ксс

Напад скрипта на различитим локацијама (КССС) догађа се када се злонамерна скрипта / е убризгавају у бенигне и поуздане веб локације.

У основи, овај злонамерни скрипт ради на страни клијента, манипулирајући садржајем странице и краде информације. Те се информације враћају нападачу који га може користити у штетне сврхе.

Постоји много начина да се избегну КССС напади попут валидације свих спољних улаза. Уз то, можете заштитити и КССС рањивости помоћу улаза корисника. Корисничко улажење захтева да прикупите и овјерите сигурност података примљених од вањских страна прије него што их предате крајњем кориснику.

11. Поједноставите своје поруке о грешци

поједноставити поруке о грешци

Грешке представљају велико искључивање за кориснике веб локација и често могу довести до високих стопа напуштања почетне странице. Међутим, требало би да успоставите равнотежу између информација које треба давати и онога што одбити. Нигде другде, изрека „погоди где највише боли“ не одговара другачије него у писању поруке о грешци.

Издвајање свих ваших тајни оставља вас изложеним и нападачи могу искористити такве информације да би погодили тамо где највише боли. Да бисте то избегли, унесите минималне упуте за грешке без откривања детаља о изузецима.

12. Инсталирајте скенере рањивости веб локација

скенер рањивости веб локације

Ако не можете да утврдите где леже техничке слабости на вашој веб локацији, може бити тешко поправити ситуацију. Један од најбољих начина да се то реши је улагање у скенере рањивости на веб локацији.

Ови скенери претражују све веб странице, идентификују рањивости и прописују одговарајући лек.

Улога развоја Симфоније у безбедности веб локација

Симфони је један од најпопуларнијих ПХП оквира отвореног кода са МВЦ архитектуром. Захваљујући својој погодној безбедносној АПИ токен сигурности, ЦСРФ заштити и динамичној сериализацији, интерни и удаљени развојни тимови широко користе за израду високо-перформанси апликација и веб локација.

Оваква комбинација правовремених надоградњи чини је оквир избора за већину развојних пројеката.

Последње мисли

Као што видите, сигурност веб страница дотиче широк спектар области. Као власнику предузећа, важно је да ваша веб локација буде заштићена. Третирајте исто као што бисте поступали са објектом за цигле и минобацаче запосливши заштитара. У постројењу за цигле и малтере провале се можда никада неће догодити, али не кошта вас да будете спремни.

Уз горе наведене савете како да обезбедите веб локацију, не треба вам недостајати идеја о томе где да започнете. У несретном случају ако нисте довољно паметни, ИТ оутсоурцинг вам омогућава да ангажујете посвећени развојни тим који ће вам помоћи у обезбеђивању ваше веб странице.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map