Комплетни водич за прелазак са заједничког хостинга на ВПС хостинг

Увод:

Па, шта могу рећи о дељеном хостингу? Заједнички хостинг намењен је почетницима и стартапима. Када сте нови у Интернет свету, користите хостинг за дељење хостова. Неколико људи дели исти физички сервер на коме је потребно само неколико тешких локација да поједу све обезбеђене ресурсе због којих ваша веб локација пати.


Прелазак на ВПС хостинг је логичан након што прерастете као компанија или као заједница на Интернету. ВПС хостинг су „скупи“ и „веома је тешко управљати“ неки су од уобичајених митова. ВПС Хостинг услуге могу се набавити за најмање 15 долара месечно од добављача као што је ДреамХост.

ВПС хостинг – Виртуал Привате Сервер Хостинг – виртуелни је простор на веома моћној машини. То је попут малог рачунара унутар супер-рачунара посвећеног вашој веб локацији. За разлику од Схаред Хостинг-а, овде добијате пуни приступ обећаним ресурсима. Ниједан други вебмастер са тешким веб локацијама не може да користи ваше ресурсе. Ваша веб локација ће се покренути на најбољи могући начин све док осим ако не преоптеретите ВПС хостинг хостингом на све већем броју веб локација на њему.

Како одабрати ВПС хостинг:

Како одабрати ВПС хостинг

Приликом одабира ВПС хостинга увек треба имати на уму следеће ствари:

РАМ (Рандом Аццесс Мемори): Најважнија ствар коју бисте требали потражити када купујете ВПС Хостинг је РАМ. Важно је најмање 1ГБ. 1 ГБ РАМ-а осигурава брже учитавање странице и одржава могућности ширења отвореним.

Уптиме: Иако већина добављача услуга тврди да имају продужење радног века од 99,99 одсто, али саветује се да прочитају доста оригиналних прегледа пре куповине услуга..

Управљани или неуправљани: Ово су два најпопуларнија ВПС хостинг планова на савременом тржишту. Управљани план има све поређено; провајдер управља свим софтвером, исправкама, закрпама и инсталацијама додатака. Неуправљан план захтева да корисник успостави Цпанел и управља другим инсталацијама софтвера.

Постоје 3 компаније које нуде квалитетне ВПС сервере, а то су ХостГатор, ДреамХост и БлуеХост. Ево поређења њихових планова.

Карактеристике
ХостГатор
ДреамХост
БлуеХост
Брзина.5 језгра2 ЦПУ језгра
Складиште25 ГБССД меморија од 30 ГБ30 ГБ САН
РАМ512 МБ1 ГБ2 ГБ
Проток500 ГБНеограничено1ТБ
ДоменеНеограничено1
ИП адресе2 ИП-а1 ИП
Цена$ 11.97 / месец *$ 15 / месец *$ 14.99 / месец *
Купи садаКупи садаКупи сада

Како преносити домене:

Ако се радујете преносу домене из киз регистра на ДреамХост, на пример, прво морате да обезбедите следеће:

 • Наведени регистар не мора бити на чекању.
 • Домен мора бити откључан и у употреби.
 • Не можете да пренесете домен ако нема најмање шездесет дана.
 • Административни налог е-поште који се односи на Домен мора бити у употреби како би се потврдио захтев за пренос.

Сада следите наведене кораке за довршавање преноса домена у ДреамХост:

1. корак: Пријавите се на ДреамХост Цпанел користећи акредитиве за пријаву.

Дреамхост

Корак 2: На десној страни екрана налази се трака са менијима. Кликните на ‘Домена’, а затим кликните на ‘Рег.Трансфер’.

Дреамхост

Корак 3: Напишите име домене које желите да пренесете у ДреамХост у простор поред „Пренос регистрације домена на нас:“ и кликните на „Захтевај пренос“.

дреамхост

П.С: Оног тренутка када кликнете на „Затражи пренос“, е-пошта са ауторизационим кодом се шаље на е-пошту повезану са доменом који планирате да пренесете. Запамтите, пошта са ауторизационим кодом важи до 5 дана од креирања.

Корак 4: Нова страница на екрану захтева да унесете „Ауторизовани код“ који је генерисан и послан на званичну е-пошту повезану са доменом. На овој страници морате попунити све ВХОИС детаље.

Дреамхост

Корак 5: Чим завршите са попуњавањем свих ВХОИС информација, ревидирајте податке о грешкама и кликните на „Настави“.

дреамхост

Корак 6: Слиједите остале кораке за довршетак преноса и у случају грешака или сумње можете контактирати ДреамХост корисничку службу.

Не и немојте док се крећете на ВПС хостинг:

До:

 • Урадите тест брзине странице пре преласка на новог добављача услуга. Користите Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс за спровођење теста пре и после преласка на ВПС. На овај начин можете сигурно знати да ли вам је прелазак на ВПС заиста помогао или не.
 • Увек понесите резервну копију своје веб локације. Преузмите сигурносну копију и сачувајте је за будућу употребу.
 • Увек преферирајте пакете који пружају значајан простор за хостинг. Велика меморија са случајним приступом је такође важна, тако да имајте то на уму и.

Немој:

 • Не зависите од аутоматске резервне копије. Увек стварајте резервну копију и будите на сигурној страни.
 • Никада не вежите веб странице веће од могућности Хостинг пакета који сте стекли. Покушајте да уравнотежите расподелу простора и ресурса.
 • Никада се не мењајте са ВХОИС детаљима вашег домена. Такође осигурајте да не остављате свој хостинг рачун рањивим за хакере.

Сада сте спремни да преусмерите веб локацију са дељеног хостинга на ВПС хостинг. Након што сте прешли на ВПС хостинг, требало би да почнете да видите опште перформансе ваше веб странице.

ВПС хостинг је потреба, а не луксуз; ако ваша мрежна мрежа или заједница брзо расте и ако се не прелазите на ВПС хостинг са заједничког хостинга, тада ћете почети да губите значајан број потенцијалних купаца. Донесите прави избор и учините да ваше интернет пословање дотакне нове границе успјеха.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map