Најбоље ВордПресс алтернативе за 2020. годину – Буилдер сајтова, ЦМС, блогање

Ако имате интересовање за креирање садржаја или развој веба, чули сте за ВордПресс. Кврагу, можда ово читаш зато што си уморио од ВордПресс-а. Без обзира на случај, ВордПресс је изузетно популаран, али није све доступно. На овој листи ћу детаљно описати неке од најбољих алтернатива ВордПрессу из више перспектива.


Предлажем превасходно алтернативе ВордПресс.орг-у, али већина њих су такође алтернативе ВордПресс.цом-у. Без додатног клањања, започнимо!

Да бисте добили јасну идеју, пређите на одељак категорија које вас занимају.

ПРЕГЛЕД САДРЖАЈА

Скочите да бисте прочитали одређене одјељке кликом на сљедеће везе

 1. Најбоље алтернативе е-трговине
 2. Најбоље алтернативе за прављење веб локација
 3. Алтернатива за најбољи систем за управљање садржајем (ЦМС)

Најбоље алтернативе е-трговине

Прво, имамо неколико најбољих опција за е-трговину. Ово су лако неки од најпопуларнијих произвођача колица у околини.

Свако је олакшао милијарде у интернетској продаји и у суштини су свеобухватна решења (омогућавају хостинг, зграду, обраду плаћања итд.).

Све у свему, недостаци коришћења ових платформи углавном се своде на трошкове и нека ограничења за напредније кориснике.

Ако користите ВордПресс, можете инсталирати бесплатне додатке који вам омогућавају економичност е-трговине, посебно ВооЦоммерце. “Бесплатно” може бити компликовано, јер они који имају потребе за е-трговином обично плаћају теме високог квалитета и додатке, повећавајући тако трошкове у нестандардизованом формату.

За детаљније поређење можете прочитати нашу упоређивање ВооЦоммерце и Схопифи – основе се примењују на БигЦоммерце чак и ако детаљи не.

Предности ових алтернатива е-трговине леже превасходно у једноставности коришћења, сигурности и до неке мере карактеристикама.

Ови произвођачи кошарица пружају све без пакета и прилагођавају се корисницима, што није добро само за почетнике, већ штеди време за искусније.

Алтернатива бр. 1: Схопифи

схопифиНиједан озбиљан разговор о томе да произвођачи корпи за куповину не укључују Схопифи. Схопифи је огромно име у овом свету, са преко 800 000 активних продавница (и вероватно много више у прошлости).

Најимпресивније је да је Схопифи у време писања овог текста достигао велику прекретницу: омогућило му је преко 100 милијарди УСД интернетске продаје.

Упоређивање Схопифи-а са ВордПресс-ом за е-трговину је компликовано, али је слично БигЦоммерце-у и може се сумирати на следећи начин: Схопифи је најбољи за једноставнију употребу, сигурност и оне који имају потребе за испоруком..

Они са лакшим потребама за е-трговином и који немају ништа против да их уради сам, вероватно могу боље да раде са ВордПрессом.

Прос

 • Супер једноставан за употребу, са готово свим потребним ван кутије.
 • Веома добра корисничка подршка. Нису само представници, али Схопифи-ове информације на лицу места, алати и едукативни материјал нису други.

схопифи оберло

 • Добре могућности дизајнирања продавница, са приступом углавном „повуци и испусти“.
 • Одлична за продавнице од којих се очекује достава испорука, уз велике попусте и интеграцију са Оберлом. ВордПресс се може интегрисати са многим додацима за е-трговину, укључујући и за отпрему, Схопифи и даље узима торту.
 • Централизовањем свега на једној платформи сигурност и перформансе су сигурнији, док за ВордПресс то зависи од вашег домаћина (под претпоставком да користите ВордПресс.орг, а не .цом).

Цонс

 • У складу са овде пуно опција, Схопифи може бити скуп не само због својих планова, већ због трошкова плаћених апликација и тема. Напомињемо да су ВордПресс и ВооЦоммерце (главни додатак за е-трговину) бесплатни, многа предузећа ће се надоградити на плаћена верзије додатака и тема на ВордПресс-у, тако да ово није тачно поређење цена.
 • Ограничене теме, у поређењу са оним што је доступно на ВордПресс-у (упоредите десетине до стотине / хиљаде).
 • Они са једноставнијим потребама е-трговине и они који добро познају технологију могу лако користити ВордПресс и ВооЦоммерце, без да троше новац који би потрошили на Схопифи.

Посетите Схопифи

Алтернатива бр. 2: БигЦоммерце

бигцоммерцеШто се тиче великих куповних картица или произвођача интернет продавница, БигЦоммерце је у главним лигама. У ствари, вероватно се налази само иза Схопифи и ВордПресс + ВооЦоммерце-а по популарности.

Рекавши то, омогућила је преко 17 милијарди долара продаје и преко 5.000 партнера за дизајн и дизајн. Суштина БигЦоммерце-а је да имате заиста робусног градитеља продавница који је прилично једноставан за употребу.

За не-напредне кориснике БигЦоммерце вам омогућава да радите много више чинећи ствари које би биле компликоване на ВордПресс-у.

У коначници, БигЦоммерце не жртвује превише снаге или контроле корисника, иако нужно чини мало.

Прос

 • Мноштво функција посвећених изградњи интернетске продавнице које су прилично једноставне за употребу. То не звучи превише од речи, али у стварности је већина додатака које бисте додали у ВордПресс за своју веб продавницу подразумевано укључени са БигЦоммерце планом.

бигцоммерце

 • Поред тога, БигЦоммерце има своју продавницу апликација. Апликације су високе квалитете и покривају већину проблема.
 • БигЦоммерце је прилично сигурна и поуздана, посебно зато што је све умотано у једно решење.
 • БигЦоммерце је добра за скалирање вашег пословања с обзиром на стабилну структуру цена.
 • БигЦоммерце има јаку корисничку подршку.

Цонс

 • Скупо за оне који нису спремни да улажу у софтвер за е-трговину, мада опет – у зависности од додатака и тема које плаћате на ВордПресс-у, може бити чак и скупље од БигЦоммерцеа.
 • Иако је продавница апликација БигЦоммерце добра, нема толико разноврсних или нишних проширења као ВордПресс “.
 • Што се тиче крајњих крајева прилагођавања и уређивања трговина, БигЦоммерце је опћенито добар, али наравно не тако дубински као ВордПресс.
 • Иако БигЦоммерце има више тема него Схопифи, и даље блиједи у односу на оно што је доступно на ВордПрессу.

Посетите БигЦоммерце

Најбоље алтернативе за прављење веб локација:

У одређеном смислу ВордПресс је произвођач веб страница. ВордПресс.цом сигурно функционише као градитељ веб страница, а ВордПресс.орг има основне елементе једног.

Међутим, појам израђивача веб локација обично подразумева јединствен фокус на лакоћу коришћења. И док „израђивач веб локација“ не значи нужно и повуци и спусти, данас су популарни градитељи веб локација градитељи драг-анд-дроп.

То их чини изузетно привлачним неискусним, па чак и искусним којима су потребна брзина и добро изгледајућа решења.

ВордПресс је такође дизајниран тако да буде прилагођен кориснику, али и даље укључује пуно покретних делова – и што је најважније, није градитељ „драг анд дроп“.

Напомена: за ове две алтернативе за прављење веб локација можете да направите бесплатан налог (без регистрације кредитне картице) који вам мање или више омогућава коришћење читавог низа дизајнерских функција, мада је, наравно, ограничен на поддомене компанија и мало складиштења.

Ако нисте сигурни у ниједну опцију, бесплатан налог је добар начин да то сазнате!

Алтернатива бр. 1: Вик

викВик је вероватно најпопуларнији градитељ веб локација, са преко 110 милиона корисника, и као такав је у директној конкуренцији са ВордПресс-ом.

Будући да је тако популаран градитељ веб страница, Вик је саставни део ВордПресс изазивача. У поређењу са ВордПресс.цом, мислим да Вик доноси победу – али у поређењу са ВордПресс.орг, то је мање јасно.

Без обзира на то, то је способан градитељ који би само могао направити савршену алтернативу за неке људе.

Прос

 • Може бити једноставније за употребу без жртвовања функција. Вик је веома добро опремљен и има прилично робусну продавницу апликација. Резултат је да на крају завршите са свиме што бисте имали на ВордПрессу, али већина је већ ту или је лако повезати.
 • Програм за прављење и повлачење веб локација је веома интуитиван (и опет, добро опремљен), што може бити преферирано од могућности прилагођавања ВордПресс-а – које могу бити прилично ограничене.
 • Вик је сличан Вебфлов-у по томе што можете да урадите скоро свако уређивање везано за вашу веб локацију у оквиру апликације за прављење веб локација. Осим што је Вебфлов мало бешавнији.
 • По мом искуству, Вик је имао заиста јаке перформансе у време продужења и одзива.

вик продужетак

 • Вик има пуно образаца, посебно у поређењу с другим произвођачима веб локација и платформама за е-трговину, о којима је разговарано раније. Можда није у складу са ВордПрессом, али оно је што је могуће ближе градитељу веб локација.
 • Вик је прилагођен програмерима и програмерима, иако није циљна демографска категорија.

Цонс

 • Вик је можда превише централизован за неке људе. То се своди на лични укус, али пошто је Вик решење све у једном које се изузетно фокусира на једноставност употребе, неки корисници могу осећати да им недостаје контрола над њиховом веб страницом. Опет, ово је врло субјективно.
 • Као и ВордПресс, Вик нема ливе цхат, али остатак његове подршке је у реду.
 • Иако Вик има функције за блогање, оне нису тако робусне као ВордПресс “.

вик блог

Посетите Вик

Алтернатива бр. 2: Вебфлов

вебфловВебфлов је у ствари мање познат градитељ веб страница. Иако постоји много градитеља веб локација који могу бити погодне ВордПресс замене, Вебфлов доноси много енергије платформи за изградњу веб сајта због чега се истиче.

Укупна снага је његова фузија једноставности употребе са прилагођавањем, а његова слабост је компликована структура цена и потенцијално већи трошкови.

Прос

 • Што се тиче градитеља веб страница, Вебфлов је један од најспособнијих и најнапреднијих. Осим Вик-а (види доле), нисам сигуран да сам видео тако висок ниво корисности у комбинацији са тако високим могућностима прилагођавања. А можда је чак и мало боља од Вика у овом царству.
 • Иако је истина да ВордПресс има више тема (ВордПресс има више тема од свих имена на овој листи), Вебфлов има заиста квалитетне теме које су веома прилагодљиве.
 • Уређивач Вебфлов-а је јединствено једноставан: за разлику од скоро сваког другог произвођача, Вебфлов нема пуно неповезаних страница. Не морате да се враћате напред и назад, можете једноставно да их уређујете на веб страницама.

вебфлов једноставан дизајн

 • Вебфлов има много функција које су неопходне за проналажење додатака за ВордПресс.

Цонс

 • Иако је Вебфлов моћан по питању дизајна, неки људи ће можда желети напреднија подешавања у погледу хостинга, налога, додатака и слично. У тим осећајима Вебфлов може бити превише једноставан.
 • Вебфлов може бити скуп у поређењу са ВордПрессом.
 • Функција е-трговине Вебфлов-а је у реду, али још увек се побољшава. Ако нисте желели потпуно решење за е-трговину као што је претходно поменуто, али сте ипак желели неку функцију е-трговине, није ми јасно да је Вебфлов бољи од ВордПресс + додатака.
 • Процена цена је мало компликована, са две различите врсте планова (планови места и планови рачуна) од којих сваки има своје подврсте, а затим сваки има три нивоа.

Посетите кориснике Вебфлов4-а који су то купили

Алтернатива бр. 3: Буббле

буубле.ио хомепаге
Буббле можда није толико популаран као друга имена на овој листи, али не дозволите да вас његова популарност завара. Буббле је пуноправни градитељ веб страница са правим бројем алата за посао.

Чим се пријавите, Буббле вас води кроз низ интерактивних корака како би вас научио његовим основама без икаквих претешких података. Само кроз уводни туториал, можете добити суштину целог градитеља.

Буббле је изградио преко 300.000 локација & апликација, садржи стотине додатака, више од 200 бесплатних & плаћени предлошци за бирање и коришћени су за израду преко 200.000 постова на форуму.

Прос

 • Није потребно постављање, можете почети с обликовањем корисничког сучеља одмах након што сте ушли у едитор из прве руке.
 • Велика подршка заједнице. Буббле има свој форум на коме корисници комуницирају и добивају помоћ.
 • Интерактивни одељак за помоћ како би кориснику помогао да самостално изгради одређене алате.

буубле-ио прос

 • Бесплатни основни или „Хоби“ план који укључује маркирање бубблеима, подршку у заједници и све алате и функције за прављење веб локација.
 • ССЛ сертификати, развој приватних апликација, подршка на више језика, уграђени СЕО алати и пуна подршка за хостинг & распоређивање.

Цонс

 • Недоследан квалитет додатака. Неки могу бити премиум разреда, неки могу бити грешни.
 • Људи са неким искуством веб-а могу наћи Буббле помало неуредним, али почетници ће се због интуитивности можда осећати баш код куће..
 • Е-пошта је основни облик корисничке подршке. Ниједан цхат уживо није доступан ни у једном од планова.

Посетите Буубле.ио

Најбоље алтернативе за систем за управљање садржајем (ЦМС):

Систем за управљање садржајем (ЦМС) у суштини значи систем који управља стварањем и уређивањем дигиталног садржаја. Карактеристике и стилови се разликују, али технички се готово све што се налази на овој листи могло сматрати ЦМС-ом.

У пракси, ЦМС има специфичније значење: има тенденцију да значи класу система који омогућавају много корисничких контрола, и који су лакши за употребу од програмирања од нуле, али не као једноставни или ван оквира као градитеље веб локација / колица.

Већина њих требало би да буде повезана са вашим хостом и доменом, баш као и ВордПресс.орг, али неки имају посебне планове који укључују хостинг (попут ВордПресс.цом).

Неки од њих су сложенији од ВордПресс-а, али омогућавају већи степен контроле, а неки су лакши.

Они имају пуно различитих предности и недостатака, али чест недостатак за очекивати: они нису тако лако смештени или инсталирани на хостима као што је ВордПресс, због њихове популарности.

Алтернатива бр. 1: Јоомла

јоомлаЈоомла! је вероватно најпопуларнији ЦМС који није ВордПресс, заједно са Друпал-ом. Чак и између ове две популарне алтернативе, Јоомла! је старији брат.

Јоомла! преузет је преко 100 милиона пута и процењује се да је други најпопуларнији ЦМС након ВордПресс-а, мада то није тачна наука.

Јер Јоомла! је вероватно најближи ВордПрессу на овој листи, дели неке од уобичајених предности и недостатака.

Све у свему, Јоомла! није лакша ЦМС алтернатива, већ сложенија.

Слично је ВордПресс-у, али боље одговара напреднијим корисницима и онима који имају искуства са развојем веба. Моћан, али не # 1 у лакоћи употребе.

Прос

 • Већина домаћина подржава Јоомла !, мада то може бити компликовано за постављање.
 • Јоомла! има тону додатака који се више или мање могу подударати са најпопуларнијим додацима ВордПресс-а, и мноштво тема.
 • Јоомла! посеже за слатким местом у својој популарности: довољно је популаран да има на располагању много подршке и додатака, али није толико популаран да сте се суочили са мноштвом несигурних проширења. Теже је филтрирати кроз додатке за смеће у програму ВордПресс.
 • Јоомла! има бољу сигурност ван кутије од ВордПресс-а, као и бољи СЕО.
 • Јоомла! садржи опцију која се плаћа, која укључује домену и хостинг поред своје бесплатне ЦМС опције, што је једноставније него да бирате између ВордПресс.орг и ВордПресс.цом (пошто су засебни ентитети).
 • Јоомла! понекад може бити боље за напредне кориснике. Корисницима омогућава велику контролу, посебно када је реч о дизајнирању страница или апликација. Јоомла! тако је мало бољи за оне искусније у веб развоју.

функције јоомла

Цонс

 • Мање је вјероватно да ћете наћи што више домаћина који одговарају једноставном Јоомли! инсталира. Они сигурно постоје, али су брзи инсталатори за ВордПресс далеко чешћи.
 • Иако Јоомла! сигурно могу да се баве писањем блога, није тако оптимизовано за блогање као ВордПресс.
 • Корисници неискусни у веб развоју и даље могу користити Јоомла! али може имати теже време у поређењу са ВордПрессом, који је кориснији.

Алтернатива бр. 2: Друпал

друпалМислим на Јоомла! као најприроднија ЦМС алтернатива ВордПресс-у. Можда је мање прилагођен корисницима, али је и даље употребљив и има пуно снаге ВордПресс-а. Ако је Јоомла! је корак у кривуљи учења … Друпал је велики скок.

Кратка верзија: Друпал је попут Јоомле! у томе што је боље за напредније кориснике који траже озбиљне алате за прилагођавање и програмере. По мом мишљењу, Јоомла! је изазовнији од ВордПресс-а, али мање је изазов од Друпал-а.

Ако је употребљивост важна и нисте искусни у кодирању, не бих препоручио Друпал.

Ако имате искуства са развојем веба и спремни сте да изазовете изазов, видећете да је Друпал супер моћан и омогућава вам да радите све што желите.

Прос

 • Друпал је опен соурце и бесплатан, као што је ВордПресс.
 • Друпал је супер флексибилан када је у питању дизајн и управљање садржајем: иако је истина да са ВордПрессом можете пуно учинити, друго ограничење Друпала је ваша машта и вештина. Иако ћу признати да су то обоје уобичајена ограничења …
 • Друпал је погоднији за руковање тоном садржаја, посебно из перспективе корисника.
 • Друпал је одличан са сигурношћу, како ван оквира, тако и са интеграцијама. ВордПресс додаци су уобичајена слаба тачка која може заразити цео софтвер, док Друпал, чак и ако није потпуно безбедан, има безбедност и детаљно извештавање о нивоу предузећа. Из тог разлога, многе владине странице користе или користе Друпал.
 • Напомена интеграција, Друпал има много шири избор сигурних и бесплатних „модула“ који могу проширити оно што ваша веб локација може (преко 40 000 бесплатних модула и бројање). Међутим, већина њих захтева напредна знања и потребе.

Цонс

 • Главна страна Друпала је крива учења. Не треба неко знање програмирања да бисте га користили или чак ефикасно користили, али то може бити компликовано за нове кориснике. Поред тога, можете максимално искористити Друпал ако сте стручњак.
 • По тој напомени, Друпал је такође теже инсталирати и поставити. Упоредите то са свеприсутним инсталацијама за један клик за ВордПресс:

друпал инсталација

 • Друпал има теме, али зато што је намењен програмерима, има слабији избор једноставних за употребу и прилагођавање тема за избор.

Алтернатива бр. 3: Црафт ЦМС

црафт цмсЦрафт ЦМС је добро познат, али није тако позната алтернатива ВордПрессу као Друпал или Јоомла. Међутим, она још увек може бити опција коју вреди размислити за оне који траже алтернативе за ВордПресс.

Иако је улазак Црафт-а знатно новији – 2011-2013. – све више постаје популарна и препознатљива.

Свакако могу видети његове предности супротстављене ВордПрессу. Црафт ЦМС има фреемиум модел, све из јединствене целине (помало као Јоомла!).

Као што видим, Црафт ЦМС успева да врати сложеност коју пружа ЦМС без да жртвује једноставност коришћења по којима је ВордПресс познат (а Јоомла и Друпал су релативно слабији).

Међутим, нешто пати због мањег ЦМС-а и даље га најбоље користе они који се озбиљно баве дизајном и прилагођавањем.

Прос

 • Бесплатни план је заиста робустан с обзиром на то да је бесплатан.
 • Црафт ЦМС је најзанимљивији спот ВордПресс-а и претходна два ЦМС-а. Црафт ЦМС је једноставан за употребу, али такође омогућава контролу над дизајном.

црафтцмс прилагодити

 • У исто време, Црафт ЦМС је и даље прилагођен програмерима. Можда није тако робустан као Друпал, али још увек доноси много за сто.
 • Додаци су добри, али мањи у броју (види „против“).

Цонс

 • Ограничени број планова цена: добићете бесплатни рачун (који је очигледно чврст) или скуп план. Имајте на уму да је „про“ једнократно плаћање по пројекту, а не месечно.

црафтцмс планови

 • Црафт ЦМС има мањи избор додатака и мање бесплатних додатака.
 • Иако Црафт ЦМС има лакши кориснички интерфејс и кривуљу учења од Јоомле! или Друпал, знање како се користе његове функције ипак захтева напредније разумевање – а не мислим нужно на код.
 • Број домаћина идеалних за Црафт је ограничен – не морате их користити, али је теже интегрисати Црафт са другим домаћинима, посебно у поређењу са популарнијим ЦМС-овима.

Алтернатива бр. 4: Тектпаттерн

тектпаттернА ево наше друге по реду ЦМС алтернативе ВордПресс-у. Тектпаттерн је једна од најприкладнијих ВордПресс алтернатива: њено порекло је прилично слично ономе ВордПресс-а.

Тектпаттерн је првобитно направљен као платформа за блогање, а објављен је као ЦМС 2003. године. Сигурно је од тада порастао у својим могућностима, као што то има ВордПресс, али као ВордПресс задржао је снагу и идентитет у блогању.

Тектпаттерн је, као и претходна опција на овој листи, још увек релативно мали ЦМС. Као и ЦМС Маде Симпле (следећи!), Тектпаттерн је јединствен по томе што нуди једноставност за неке и снагу за напредне кориснике.

То га чини добро за тимове са различитим нивоом знања, али такође је добро за кориснике који желе једноставнији ЦМС.

Прос

 • Тектпаттерн је заиста добар за прихват различитих корисника, попут ЦМС Маде Симпле. Међутим, Тектпаттерн је чак и бољи за заиста мале тимове или појединце него ЦМС Маде Симпле у погледу своје једноставније стране.

тектпаттерн

 • Тектпаттерн има много напреднијих додатака који су добри за људе који знају.
 • Како за почетнике тако и за напредне кориснике, Тектпаттерн је добар у томе што ствари чини корисним. Не садржи превише нереда и ствари чине врло једноставним за брзо постављање и уређивање.

Цонс

 • По мом мишљењу, „лаки делови“ Тектпаттерна нису тако способни као ЦМС Маде Симпле или ВордПресс.
 • ВордПресс је недавно ажурирао свој уредник постова, што га чини способнијим и једноставнијим за употребу. Тектпаттерново сучеље за креирање садржаја није ишло у корак са овим развојем, мада је и даље добро.
 • Мали избор шаблона.
 • Додаци су по природи напреднији.
 • ВордПресс се ажурира много чешће него Тектпаттерн, мада је то углавном због разлика у величини и популарности и вероватно се не може помоћи.
 • Вероватно сте навикли на овај: због своје величине Тектпаттерн од почетника захтева да стану на пут како би се поставили него што би то морали да имају ВордПресс.

Алтернатива бр. 5: ЦМС Једноставно

цмс једноставнаСамо од имена, вероватно бисте очекивали да је ЦМС Маде Симпле супер алтернативни ЦМС. Па, некако је тако.

ЦМС Маде Симпле ми је вероватно најдражи ЦМС ундердог. Трајало је од 2004. године, али је достигло само милион преузимања у 2010. години (то је мали број у поређењу са ВордПресс-ом, Друпал-ом и Јоомлом!).

Међутим, то је веома цењен ЦМС, не само од свакодневних корисника, већ и од ЦМС стручњака и програмера.

Ово је добар наговештај мог укупног преузимања ЦМС Маде Симпле: једноставан је и једноставан за употребу, али такође има тону флексибилности и снаге за програмере.

Неке од његових слабости су природне за мање популаран ЦМС, и очекујем да ће ове слабе тачке изблиједјети како ЦМС поједностављује постаје све популарнији..

ЦМС Маде Симпле је једноставан и моћан и за неискусне и искусне програмере, због чега се истиче међу ЦМС-овима и одличним алатом за тимове који се боре да удовоље разноврсном веб искуству..

Прос

 • Ако то већ није јасно, ЦМС Маде Симпле је врло корисник пријазан. У ствари, вероватно је толико једноставно за употребу као ВордПресс или још лакше, зависно од вашег укуса. За систем управљања садржајем ово је сјајан подвиг.

цмс једноставна

 • Једноставност корисника ЦМС Маде Симпле-а не ограничава превише могућности уређивања, а у неким случајевима може бити и способнија од ВордПресс-а (посебно имајући у виду алат за прављење драг-дроп).
 • ЦМС Маде Симпле је заиста одличан за програмере који желе да раде на дизајну. Заправо, ЦМС Маде Симпле осмишљен је са циљем да смањи зависност од прелиминарних тема. Међутим, ЦМС Маде Симпле има додате алате који програмерима олакшавају.

Цонс

 • С обзиром да је ЦМС Маде Симпле намијењен смањењу овисности о припремљеним предлошцима, то природно значи да је на располагању мањи избор шаблона.
 • Ту је и мањи избор додатака у поређењу са ВордПрессом, иако је довољан чак и за нишне потребе.
 • Иако ЦМС Маде Симпле може радити са многим домаћинима, не превише је посебно оптимално за ЦМС Маде Симпле. Надамо се да ће се то ускоро променити.
 • То такође значи да је, иако је уопште једноставно користити кад је на месту, инсталирати и подесити је компликованије него инсталирати ВордПресс.

Најбоље алтернативе на платформи за блогање:

Алтернатива бр. 1: Гхост

духГхост је лако једно од најуникатнијих имена на овој листи. Основала га је Кицкстартер кампања чији је циљ био стварање платформе за професионално издаваштво. Сам софтвер је отвореног кода, али имајте на уму да опен соурце није увек једнак „бесплатан“. У овом случају није.

Гхост (Про) је оно о чему ћу говорити. Ово је верзија Гхоста коју плаћате и укључује све што је ван оквира (укључујући и хостинг). Напомена: ако сте напредни корисник, можете покренути Гхост код и самостално хост без трошкова Гхоста (Про).

Једна од ствари која ме највише привлачи о Гхосту је огроман број великих имена која Гхост користе за своје блогове.

гхост цустомерс

А то је само врх леденог брега. Остале организације укључују Тиндер, ДуцкДуцкГо, Тхе Станфорд Ревиев, ТуннелБеар, ОкЦупид … искрено, листа се наставља и даље.

Много имена на овој листи имају истакнуте клијенте. Мислим да Гхост можда једноставно има најдужу листу, што је посебно импресивно обзиром на фокусирање на блогање. Не могу се сјетити неког угледнијег софтвера за блог. Па, поред ВордПресс-а …

За и против су, међутим, слиједи досадашњи опћи тренд. Све у свему, невероватно је робустан, али може бити и цени од ВордПресс-а.

Прос

 • Гхост је изричито за блогање, што га чини великим конкурентом ВордПресс-у. Читава његова премиса је фокусирана и добро је искоришћена.
 • Веома пријатељски према програмерима. Гхост има пуно алата који су одлични за директно кодирање. ВордПресс је такође прилагођен програмерима, али опет – можда ћете морати да инсталирате додатак к или и да бисте добили оно што желите. Гхост укључује заиста робусне алате изван кутије.
 • Гхост је опен соурце! Овде је важна напомена да Дух није слободан … Међутим, бесплатан је ако се самостално водите. У том је погледу помало ВордПресс.орг у односу на ВордПресс.цом, осим што је све из једне организације Гхост. Међутим, само хостинг је компликованије од инсталирања ВордПресс-а, па је Гхост напреднијим корисницима јефтинији.
 • Вероватно једна од најбољих ствари о Духу је та што је изузетно испуњен, ван оквира. Лако је успоредо са другим великим именима овде – попут Схопифи или Вик – али посвећено посебно за блогање и тако је у својој класи.

духовне карактеристике

Цонс

 • Мало скупо: планови почињу од 29 долара и иду до 199 долара. Ово је Гхост (Про), што значи потпуно управљани Гхост софтвер који укључује хостинг и све функције ван кутије.
 • Дух је усмерен ка професионалним новинарима и писцима. Очигледно да је свако може користити ако жели, али сасвим је јасно да је Гхост за то. Људи који нису заинтересовани за експлицитно професионално објављивање вероватно неће најбоље искористити Духове могућности.

Алтернатива бр. 2: средња

средњаАко је Гхост ултра професионална платформа за блогање, Медиум је на супротном крају спектра.

Медиум је основан 2012. године и од тада је постао огромно популаран. Средњи чланци постали су свеприсутни на мојим феедовима друштвених медија и на феедовима мојих пријатеља.

Део јединствености Медијума је начин на који на једној платформи фузује извештавање, једноставније блогање и друштвене мреже.

Ако сте упознати с његовом позадином, ово не би требало бити изненађење: Медијум је основао Еван Виллиамс, момак који је основао Твиттер и Блоггер. Лако је упамтити ако мислите на тај контекст: Медиум је средње велико решење.

Медиум се сигурно истиче на овој листи по томе што је мало опуштенији и неформалнији у свом приступу. Преглед за Медиум: приступачан је и добро повезан са пуно интернет читача одмах од шишмиша, али за неке може бити превише једноставан..

Заправо, писање на медијуму је бесплатно: плаћање за медиј значи плаћање приступа публикацијама и неколико поставки које ће оптимизирати ваше постове за читање.

Прос

 • За разлику од многих других алтернатива на овој листи, није превише скупо. У ствари, можете направити налог и почети писати бесплатно, али да бисте што више искористили услугу, мораћете да надоградите.
 • Лако се повежете са публиком јер сте већ део Медиум странице и мреже. Међутим, можда ћете желите платити више да бисте у потпуности искористили мрежу Медиум.
 • Медиум је популарна платформа и сасвим је могуће да га многи ваши пријатељи користе. Из овог разлога се добро интегрише са друштвеним медијима.
 • Ево једне необичне предности: плаћено чланство укључује приступ садржају из многих угледних новина и часописа. Да поменемо само неке…

средњи медијски партнери

Цонс

 • Нећете радити са својом веб страницом. Медиум је готово веб локација друштвеног умрежавања колико и платформа за блогање, тако да оно што напишете је све део веб странице Медиум.
 • Иако се можете „регистровати нормално“ (тј. Употребом е-поште и стварањем налога) Медиум снажно гура потписивање помоћу налога на друштвеним мрежама до те мере да морате то учинити да то не учините. Открио сам то фрустрирајуће, али има смисла с обзиром на природу медија у друштвеним медијима.
 • Иако Медиум има могућности прилагођавања, неки елементи његове друштвене медијске природе демонстрирају се његовом једноставношћу у постављању блога. У ствари, нећете имати готово подједнаку контролу над својим блогом као и друге услуге. На пример, овако изгледа страница за креирање поста:

средњи писац

 • Имајући на уму једноставност и корисничку конфигурацију, једноставна чињеница је да Медиум ограничава власништво над вашим блогом, посебно у поређењу са неким ко је купио хостинг и инсталирао ВордПресс.

Закључак

Вау! Прилично смо путовали, пријатељи моји. Дозволите ми да сакупим ствари што сажије могу.

Можда бисте желели ВордПресс алтернативу јер је ВордПресс превише компликован или није довољно компликован.

Можда ће израчунавање трошкова за постављање интернетске продавнице бити непредвидивије јер не постоје постављени планови цена.

Можда нисте програмер, а проналажење произвођача страница на ВордПресс-у не даје вам довољно снаге за уређивање.

Без обзира на разлог, постоје разне алтернативе.

Ако желите да решења буду лакша, што значи да садрже већину (ако не и све) потребне функције и укључују хостинг – требало би да проверите алтернативе за е-трговину, веб локацију и блогање које сам предложио.

Све се преклапају – платформе за блог могу да садрже функцију е-трговине, е-трговину и прављење веб локација обично укључују функције блогања – али имају своје предности.

Гхост анд Медиум су сјајни и фокусирани су на блогање, Схопифи и БигЦоммерце најбољи су у пружању софтвера за е-трговину. Вик и Вебфлов – они су џакови свих обрта.

Ако желите другачији систем управљања садржајем – нешто сложенији од израде веб страница и обично одвојен од хостинга, сличан ВордПресс.орг више него ВордПресс.цом – још увек постоји одређена разноликост.

Друпал је на крајњој линији контроле корисника, али има стрму кривуљу учења, док је Јоомла! је на неки начин између ВордПресс-а и Друпал-а у пријатности за кориснике.

Црафт ЦМС, ЦМС Маде Симпле и Тектпаттерн су у најмању руку тако једноставни као ВордПресс, а понекад и лакши, али пружају већу контролу него што би направио веб локација.

Пхев! Добра вест је да не треба да снимате у мраку. Ако знате који су ваши циљеви, победи се много у борби за проналазак ВордПресс алтернативе.

Да бисте побиједили остале – испробајте их! Скоро сви су или бесплатни софтвер, имају бесплатне верзије или гаранцију поврата новца. Срећан лов!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map