Преглед ХостГатор: Зашто волим / мрзим ХостГатор (солидно време)

Овај чланак је ревидиран и допуњен 03. априла 2020.


Ако сте погледали неколико листа топ хостинг услуга, можда сте наишли на одређено име: ХостГатор.

ХостГатор није највећа хостинг платформа, али постоји са шире стране.

Шта је ХостГатор?

У послу је од 2002 – што за свет хостинга значи прилично добро успостављено – и довољно је велико да поред својих седишта у Аустину и Хјустону има и међународне канцеларије.

ХостГатор је 2012. године купила Ендуранце Интернатионал Гроуп (ЕИГ), која такође поседује другог великог хостинг провајдера – Блуехост.

Коначан број претплатника које ХостГатор има, не знамо, али премашио је 200.000 корисника још у 2009. години.

ХостГатор банер

Уз то и чињеницу да је ЕИГ у 2015. години наводно имао преко 4 милиона претплатника између својих подружница (од којих су Блуехост и ХостГатор вероватно највећи), вероватно је сигурно претпоставити да ХостГатор има стотине хиљада претплатника, ако не и милионе.

Споља ствари изгледају добро за ХостГатор. На почетној страници њихове веб локације налазе се неке од награда за веб хостинг које су добили (од ПЦМаг-а и више), што сигурно чини да изгледају добро.

Наравно, Интернет је велико место и није превише тешко добити позитивне коментаре за себе ако знате како играти игру.

Да ли ХостГатор заиста мери похвале на мрежи?

Наставите читати да бисте сазнали!

Прос ХостГатор

Као што је речено, чудна структура цијена узрокује неке користи. Дељени веб хостинг, упркос томе што је ценио више од конкурената прве године, на дну је цена обнове.

Штавише, ССЛ сертификати и добар део новца у кредитима за Гоогле Адвордс и Бинг огласе иду уз сваки хостинг налог, без обзира на ниво.Бесплатан ССЛ и више са ХостГатор-ом

Ово је врло значајно и не могу да нађем много паралела са овим у другим сервисима.

Осим тога, нашао сам да је њихова корисничка подршка солидна, а кориснички интерфејс једноставан и лаган за употребу. Оно што је најважније, дали су одличан продужетак, чак и ако су им остали сигурносни алати скупи или лошији.

Свеукупно, ХостГатор погађа много професионалаца који чак и врло лако испадају контру.

Против ХостГатор-а

Лоше вести – ХостГатор има неких запажених проблема.

Први проблем са ХостГатор-ом на који бисмо требали посветити је цена. Не брините превише: није да је ХостГатор уопште подцењен.

Тачније, неки планови на ХостГатору могли би бити јефтинији, у поређењу с плановима конкурентских услуга.

Ово је посебно тачно ако нисте заинтересовани да се обавезујете: ниске цене које су понуђене су за три године.

Цена значајно расте на свим плановима ако желите краће временско раздобље.Краткорочни планови хостгатора

Кад се каже, мислим да ово није велики пад. Ако желите да уштедите новац, ХостГатор није нешто на шта бисте одмах требали да попусте.

Ако, међутим, тражите одређену врсту хостинга – као што је ВордПресс хостинг – тада ХостГатор можда није на врху листе.

Сигурносни додаци ХостГатор-а су у комбинацији са погрешним ценама.

Тамо где би друге платформе могле аутоматски понудити више безбедносних функција за одређене пакете, ХостГатор се одваја од својих планова.

А коштају близу 2 долара месечно појефтиније, ако се обавезујете на трогодишњи план, поврх свега вашег хостинг пакета.Сигурносни пакети ХостГатор-а

То је врста терета, посебно имајући у виду да је хостинг пакета од других провајдера понекад много мање гњаваже и по нижим трошковима.

Цене ХостГатор-а

Цена је обично прво што посматрамо – а када је толико хостинг пружалаца услуга које можете изабрати, можете себи приуштити да будете штедљиви.

Дакле, ево чињеница: за дељени веб хостинг (који је најосновнији и обично најпопуларнији) планови почињу од 2,75 долара месечно.

Или ако не би било продаје сада: та цена доноси 2,75 УСД месечно за први ниво, 3,95 УСД за други и 5,95 УСД за трећи (мора се водити љубавни попуст).хостгатор дијели веб хостинг

Ова три нивоа – планови хатцхлинга, беба и бизниса – прилично су повољни са попустом, али не превише великим оптерећењем.

Наравно да бих волео да буду јефтинији, али за дељени хостинг је на горњем делу нормалног ценовног распона.

Цлоуд хостинг почиње од 5,95 УСД месечно за Хатцхлинг Цлоуд – иако са попустом износи 4,95 УСД и завршава са Бусинесс Цлоудом од 9,95 УСД.Цлоуд хостинг планови Хостгатор

ВордПресс хостинг је мало скупљи од дељеног веб хостинга, што је нажалост – такмичари често имају ВордПресс хостинг који је приближно исти као и обични веб хостинг.ВордПресс Хостинг ХостГатор

У сваком случају, ВордПресс хостинг са попустом почиње са 5,95 долара месечно и наставља са 9,95 долара месечно. Ови попусти су снижени 40-57%, што вам говори колико су скупе.

Искрено, хостинг за ВордПресс је мало прецијењен на ХостГатор-у.

Виртуал Привате Сервер (ВПС) Хостинг је тренутно снижен са 70% или 73% попуста, а укључујући попуст долази између 29,95 и 49,95 УСД месечно.

ВПС планови хостгаторПочетна цена није најјефтинија, већ је само конкурентна цена од пар долара или мало више – последња два слоја су прилично уобичајена.

Коначно, наменски сервери почињу од 119 УСД и завршавају се на 149 УСД месечно. Иако је и то са попустима, ово су заправо прилично повољне цене наменских сервера.

Ако желите да уштедите новац, али и даље желите наменски сервер, ХостГатор би могао бити један од ваших најбољих избора.

Још једно питање: док друге веб локације имају тенденцију да цене приказују као „попусте“, оне су у ствари само цене за прву годину услуге.

После тога устају када се обнављате. Међутим, са ХостГатор-ом попусти о којима стално причам су типични, ограничени временски једини попусти који бисте видели у продавници.

А да бисте их добили, морали бисте се обавезати за три године служења. Дакле, ако желите да купите само годину дана услуге за најјефтинији дељени ниво хостинга, морали бисте да плаћате 5,95 долара месечно. Што је заиста мало тешко.

Без обзира на то, после прве године месечне цене нису толико релативне у односу на тржишне.

ГоДадди, на пример, подиже месечну цену на 7,99 УСД месечно за свој ниво улазног нивоа после прве године коришћења; План хатцхлинг-а ХостГатор-а повећава се на 6,95 долара.

Па хеј, немојте бити превише узнемирени оним што изгледају благо напухане цене. (Погледајте поређење ХостГатор-а са Годадди-ом)

Још једна ствар – ХостГатор има 45-дневну гаранцију поврата новца за своје дељене хостинг планове.повраћај новца Хостгатор

Ово је значајно дуже од уобичајених двонедељних или месечних гаранција на конкурентним веб локацијама и требало би вам дати довољно времена да заиста схватите да ли се желите придржавати услуге или не.

Како ће већина људи гледати на заједнички хостинг, рећи ћу да је цена ХостГатора прилично разумна – само ВордПресс хостинг чини ми се ненормално, а 45-дневна политика поврата прилично је солидна.

Погледајте цене хостова ХостГатор-а овде…

Карактеристике

Дакле, цене нису најјефтиније вани – али можда постоје неке сјајне ствари за које добијете заузврат, тачно?

Па, да уђемо у то.

Напомена: углавном говоримо о заједничким функцијама веб хостинга јер су оне најпопуларније.

Хатцхлинг, први ниво, долази са једним доменом и несмереном ширином опсега. Баби добија неограничене домене, а Бусинесс добија бесплатан наменски ИП, бесплатне СЕО алате и бесплатну надоградњу на позитиван ССЛ.

Ово би вам могло звучати помало голо. Не би ли требало да постоји дужа листа функција, чак ни за хатцхлинг?

Па, ХостГатор је мало другачије организован.

Постоји пуно функција које се односе на сваки хостинг план и пуно функција које плаћате да додате без обзира на ваш план.

Примери додатака укључују неке сигурносне алате (више о томе у одељку о безбедности) или СЕО алате. Међутим, неке ствари које су доступне сваком хостинг плану су прилично невероватне.

Сваки појединачни план хостинга добија веб локацију и бесплатне трансфере веб локација и домена. Ово је добро, али прилично основно.Бесплатан градитељ веб страница Хостгатор

Сваки план хостинга такође добија приступ 52 бесплатне скрипте које се могу одмах инсталирати – у реду, сада ствари звуче боље.

Још импресивније, сваки план добија понуду Гоогле Адвордса у вредности од 100 УСД и Бинг кредита од 100 УСД. Па, вау.

Коначно, за стављање глазуре на торту, сваки хостинг налог долази са бесплатном ССЛ сертификацијом.

Ово је велико: чак и Хатцхлинг планови добијају ССЛ сертификат, који је обично резервисан за други или трећи слој пакета на конкурентским платформама.

Све ово је поред осталих основних алата који долазе са хостинг рачунима – на пример, налога за е-пошту.

Ох, осим што чак и план издвајања ХостГатор-а укључује неограничене налоге е-поште – прилично импресивно, посебно у поређењу са једним налогом е-поште ГоДадди-а за први ниво.

Искрено, ово је заиста солидан подухват. ХостГатор је добро доступан као и сви други главни хостинг провајдери.

Међутим, његова необична структура цена омогућава вам да алате доделите са више флексибилности и добијете неке функције за нижи трошак него што бисте иначе.

У том смислу, ХостГатор надокнађује своје вањске цене производа.

Подршка муштеријама

Ако ХостГатор нема најидеалније цене, онда је боље надокнадити?

Имати чврсту корисничку подршку неопходно је, посебно код хостинга.

Срећом, ХостГатор иде добро. Има драгоцену документацију и едукативни материјал на лицу места, као и неколико опција за директан контакт са представницима.

Колико год образовни и информациони ресурси пролазили, ХостГатор је све сакупио на једну страницу за подршку.

Ово је помало необично; многе веб локације имају страницу са ФАК-ом, базу знања (или комбиновану верзију тих) и засебну страницу за одређене туторијале или ресурсе.

Није лоше – иако мрзим дизајн странице за подршку, свакако је много корисније да све буде прикладно централизовано. И сасвим сигурно, имају велики избор видео туторијала као и чланака.

Опет изгледа застарело, али изгледа да их има довољно да некога добро покрију, а да не морају да контактирају свог представника.

Али ако бисте желели да се обратите представницима корисничке службе за помоћ, имали бисте три опције: 24/7 телефонска подршка, подршка путем е-поште и разговор уживо.

Уобичајено је да компаније за хостинг пружају све три, али многе такође пружају само две од три. Да их ХостГатор има све је добар знак.

Њихова функција за ћаскање уживо је добра. Репрезентативца сам завриједио кад сам га тестирао као госта. Имајте на уму време у доњем левом делу: Снимио сам снимак слике одмах након слања / примања поруке.Бесплатан градитељ веб страница Хостгатор

Хостгатор цхат 2

Наравно, први одговор је највероватније копија / лепљење или бот одговор.ХостГатор цхат 3

Као што видите, ни „стварни“ одговор није потрајао дуго.

Тестирање као госта / обичног посетиоца на веб локацији заиста вам даје добар показатељ корисничке услуге: ако било ко може добити солидно ћаскање уживо, вероватно ће вам бити добри ресурси када постанете купац који плаћају..

Све у свему, услуга за кориснике ХостГатор-а је добра као и свака, чак и ако нема пуно тога за трчање кући.

Лакоћа коришћења

Цене, функције и корисничка подршка – сада када добијамо јаснију слику ХостГатора, требало би да разговарамо о корисничком искуству.

Све у свему, рекао бих да је ХостГатор једнако једноставан за употребу као и било која друга платформа за хостинг. Корисничко сучеље можда и није најљепше (по мом мишљењу), али је свакако експлицитно.ХостГатор цхат 3ХостГатор цПанел 2

Не постоји много непознатих тастера – углавном је све јасно када се крећете кроз ц-панел, контролну таблу или градитеља веб локација.

На крају, готово сваки велики хостинг сервис у основи има исти кориснички интерфејс, с тим да су главне разлике у естетском (а можда и распореду), али не и функционалном.

Ако је ХостГатор превише тежак за употребу, можете приступити корисничкој подршци. Мислим да је мало вероватно да ће већини људи бити тешко; крива учења није стрмија од било које друге маинстреам платформе за хостинг.

Сигурност и поузданост

Преглед безбедности – продужење рада, мере заштите итд.

Веб локација ХостГатор-а нажалост не нуди очигледне прегледе о безбедности. Да бисте сазнали више, мораћете да га копате. Срећом, већину тога смо урадили за вас.

Прво горе: овај чланак детаљно описује неке мере заштите које ХостГатор каже да користи за заштиту својих сервера. Суштина је углавном заштита од ДДоС напада.

Ако хакер или чак замрачење узрокује да изгубите своју веб локацију, ХостГатор нуди услугу под називом ЦодеГуард: то је свакодневно аутоматско прављење сигурносних копија у облак.

ЦодеГуард се може проширити на до 5 веб локација, 1 ГБ простора за складиштење, неограничено број датотека и може се користити за обнављање ваших веб локација 3 пута месечно.

Међутим, такође почиње са 1,67 долара месечно, што је нажалост: остале платформе аутоматски укључују дневне или недељне резервне копије у неки од својих пакета.

Затим ХостГатор има нешто што се зове СитеЛоцк, што је у основи скенирање злонамјерног софтвера. Је бесплатан! Не, само се шалим. Почиње од 1,94 долара месечно ако се обавезате на трогодишњи план. Ово је, попут ЦодеГуарда, мало несрећно.

То су озбиљне недостатке, али имам добре вести: ХостГатор има сјајне продужетке.

Најновије информације су дате у наставку:

продужење рада хостгатора

Уптиме
99,91%
Време одзива
1061мс

Ево просечног времена:
 • Мар 2020 .: 99,89%
 • Феб 2020: 99,91%
 • Јан 2020: 99,93%
 • Дец 2019: 99,74%
 • Новембар 2019: 99,82%
 • Окт 2019: 99,13%
 • Сеп 2019. 99,37%
 • Август 2019: 99,60%
 • Јул 2019: 99,98%
 • Јун 2019. 99,97%
 • Мај 2019: 99,85%
 • Април 2019: 99,95%
 • Мар 2019. 99,96%
 • Фебруар 2019: 99,97%
 • Јан 2019. 99,97%
 • Дец 2018: 100%
 • Новембар 2018: 99,99%
 • Окт 2018: 99,93%
 • Сеп 2018: 99,99%
 • Август 2018: 99,94%
 • Јул 2018: 100%
 • Јун 2018: 100%
 • Мај 2018: 100%
 • Апр 2018: 99,99%
 • Мар 2018: 100%
 • Феб 2018: 99,97%
 • Јан 2018: 100%
 • Дец 2017.: 100%
 • Нов 2017.: 100%
 • Окт 2017: 99,96%
 • Сеп 2017: 100%
Ево просечног времена одговора:
 • Мар 2020: 1060мс
 • Феб 2020: 1057мс
 • Јан 2020: 1066мс
 • Дец 2019: 1276мс
 • Новембар 2019: 1027мс
 • Окт 2019: 1125мс
 • Сеп 2019: 979мс
 • Август 2019: 1189 мс
 • Јул 2019: 1313 мс
 • Јун 2019: 1.244 мс
 • Мај 2019: 1.000 мс
 • Април 2019: 996 мс
 • Мар 2019: 1.027 мс
 • Фебруар 2019: 1,176 мс
 • Јан 2019: 1,169 мс
 • Дец 2018: 1,169 мс
 • Новембар 2018: 1325 мс
 • Окт 2018: 1,335 мс
 • Сеп 2018: 1,264 мс
 • Август 2018: 1.254 мс
 • Јул 2018: 343 мс
 • Јун 2018: 343 мс
 • Мај 2018: 319 мс
 • Апр 2018: 2250 мс
 • Мар 2018: 409 мс
 • Фебруар 2018: 398 мс
 • Јан 2018: 375 мс
 • Дец 2017.: 485 мс
 • Новембар 2017: 969 мс
 • Окт 2017.: 352 мс
 • Сеп 2017: 733 мс

Овдје можете провјерити детаљне резултате продужетка.

У фебруару и априлу је пао за један минут – две минуте у току два месеца! – а у октобру је локација пала за 4 минута.

Наравно, постоји та ружна цифра за август 2017. – 87 минута станке за месец дана заиста није идеално. Али хеј – можда је то вансеријски пут, а годину дана касније, више се није догодило.

Ако читате прошлог септембра, овде можете проверити најновије податке о продуженом времену.

Прекид са ХостГатор-ом је генерално одличан, а ако забранимо август 2017. то је вероватно услуга са једним од најбољих резултата на нашим тестовима..

Безбедносни додаци представљају сметњу и требало би да буду смањени у цени или делом подразумевано уврштени у планове хостинга.

Да ли препоручујемо ХостГатор?

Када се уради и изврши сва анализа, где стоји ХостГатор?

Осим публике, за једнога: и мане и предности су јој необични у односу на конкуренцију.

Његова структура цена је помало чудна, са пуно додатака који су задани алати на другим платформама и пуно задатих функција које су намењене само за надограђене слојеве у остатку света хостинга.

Има одличан продужетак – можда неки од најбољих у послу.

Поврх свега, ХостГатор је једноставан за употребу и има солидну корисничку подршку. Све у свему, није много скупље од осталих услуга, а посебно не дугорочно.

По мом мишљењу, ХостГатор вам даје много и на крају вас не присиљава да платите толико, барем не преко опсега главних токова.

У неким случајевима ћете можда чак и јефтиније плаћати за одређене ствари, попут ССЛ сертификата.

Дакле, имајући то на уму, предности далеко превазилазе недостатке: да, дефинитивно препоручујем ХостГатор.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map