Преглед СмартерАСП.нет: Ствари које треба знати пре куповине плана (2020)

Када сам први пут прегледао веб локацију СмартерАСП.нет, био сам мало скициран. Мислим, можете ли ме кривити?


смартерасп почетна страница

СмартерАСП.нет изгледа помало преварантски на први поглед, али дубљи зарон открива да је заправо прилично угледна хостинг компанија.

Пример: СмартерАСП је до сада имао преко 430.000 купаца. Ово је врло мали број у поређењу са већим хостинг компанијама, који окупљају милионе купаца.

Али у апсолутном смислу, СмартерАСП.нет још увек има пуно људи који су платили за његове услуге. Тврде да углавном стичу купце усменим путем и не оглашавају се пуно (што може објаснити зашто многи од вас нису чули за то раније).

А још импресивније? СмартерАСП.нет постоји од 1999. године, чинећи га старим 20 година – што је много старије од многих других, популарнијих хостинг компанија.

Дакле, очигледно је да је СмартерАСП ‘прави’ хостинг сервис. Али да ли заиста вреди вашег времена или новца?

У овом је тренутку лако видети СмартерАСП као лошу услугу хостинга коју је платило неколико стотина хиљада људи, а затим одлучили да напусте (објашњавајући тако њену малу величину) … или као скривени драгуљ света хостинга који само неколицина има нашао.

Имао сам на уму нека од тих питања када сам први пут прегледао СмартерАСП.нет. А онда сам им одговорио, тестирајући СмартерАСП.

Спреман да чујем о ономе што сам научио? Кренимо с првом ствари о већини наших умова:

Уптиме

Уптиме је највећа брига за већину нас. Без обзира да ли имате интернетску трговину која мора бити брза и непрестано активна или лични блог, плаћате да бисте поставили своју веб локацију.

Будући да је СмартерАСП.нет мања компанија, можда ћете се запитати колико је поуздан радни век. Код малих хостинг компанија увек постоји ризик – неки су суморни, други су спектакуларни.

Испробајући СмартерАСП.нет, могу рећи да је више према последњем. Не 100% сваког месеца, али обично више од 99,95% барем.

СмартерАСП.нет је попут многих других домаћина у томе што имају гаранцију за продужење рада, на 99,9%.

Али СмартерАСП је толико уверен у своју способност да то постигне, да вам нуди ово:

паметније продужење рада

Да. За сваки сат станке који доживите, добијате бесплатан МЕСЕЦ МАРТА хостинга. Наравно, чак и код 99,9%, требаће времена да се досегне сат времена застоја.

Овде можете видети све детаље помоћу нашег рачунара за продужење рада, али 99,9% продуженог времена у току једног месеца износи укупно 43 минута станке.

Ипак, две кључне ствари које треба напоменути: Прво, 99,9% није број којем треба тежити, чак и ако звучи високо. Рекао бих да је добро 99,95% и више.

Друго, СмартерАСП ретко пада до 99,9% иако гарантује барем толико.

И као што је то случај са солидним резултатима продужетка, СмартерАСП.нет је и за мене био прилично брз.

Све у свему, СмартерАСП.нет креће до сјајног почетка с јаким временима продужења и одзива, а да не спомињемо компензацију када продужење рада падне испод 99,9%.

За сада тако добро, зар не?

Па, остало је много тога да СмартерАСП лоше ради. Дакле, наставимо с истрагом!

Лакоћа коришћења

Једноставност употребе је мешовита кеса. Неки од вас ће доћи у искушење да прескоче овај одељак (неки од вас су вероватно већ прескочили овај део).

Други то заиста требају и знају. Некима је потребан лакши домаћин, али они то не знају.

Овде је чињеница да је једноставност употребе углавном важна, мада у различитом степену.

Дозволите ми да вам одговорим: СмартерАСП.нет није најприкладнији веб домаћин.

Део разлога зашто се крије у његовом имену. АСП.НЕТ је заправо одређени тип хостинга – о њему можете детаљније прочитати овде.

Ево кратке верзије: Већина дељених услуга веб хостинга користи ПХП. АСП.НЕТ се разликује од ПХП-а, али у основи је оквир за изградњу динамичних веб локација или апликација.

АСП.НЕТ је оквир отвореног кода, што значи да сваки програмер може да га види и направи измене, а нарочито га користе веб дизајнери.

Такође је познато и по томе што је углавном бржи и нижи.

Ево једне ствари: ако то већ нисте знали, узмите у обзир да би главна премиса СмартерАСП.нет могла да вам лети преко главе.

Сада пре него што се уплашите, не брините – СмартерАСП.нет и даље функционише као и већина других хостинг компанија што се тиче основа.

Ви бирате пакет, купујете га, повезујете домену негде другде или је купујете преко СмартерАСП-а и добро је да кренете.

Али кључно је то што је СмартерАСП.нет направљен са више технички квалификованих људи.

Тако да је то случај, постављање функција није тако прилагођено почетницима. О томе ћу причати касније, али на пример није укључен бесплатан домен.

Можда је још важније да СмартерАСП.нет не укључује апликацију за израду изворних веб локација. Већина већих домаћина то чини, па чак и ако њихови градитељи нису најбољи на свету, склони су да ствари буду врло једноставне за кориснике.

Не брините – и даље можете да употребите инсталацију једним кликом да бисте прилично лако добили систем за управљање садржајем (као што је ВордПресс).

Поред тога, контролна табла ће ствари опћенито учинити једноставним. Иако на тој биљешци …

смартерасп контролна табла

Да, то није уобичајени цПанел марке, већ матична контролна табла.

То вас неће превише утицати, јер су основе исте … али ако сте навикли да цПанел (што користи већина других домаћина), морат ћете се поново прилагодити.

Међутим, иако СмартерАСП нема тону ствари прилагођених корисницима, они имају на располагању занимљиву услугу.

Види ово:

једноставнија употреба

Да, ово је врста необичне услуге за коју бисте очекивали да ће понудити мања хостинг компанија.

Укратко, програмери СмартерАСП.нет-а могу бесплатно да баве основним програмским пословима.

Још једном, БАСИЦ послови. То значи да не можете тражити од њиховог особља за подршку да вам изради веб локацију од нуле.

Али, постоји велика шанса да немате мало знања о програмирању и могли бисте да користите неколико подешавања ту и тамо на вашој ВордПресс веб локацији, на пример.

То је врста ствари коју са СмартерАСП.нет можете добити бесплатно, што је супер корисно. Штавише, ова хостинг компанија има прилично солидну и пажљиву корисничку подршку … али о томе више касније!

Све у свему, СмартерАСП.нет није јак у једноставности коришћења, али пружа добре ресурсе ако сте више средњи корисник.

То није страшно, јер његова циљна публика неће имати правих притужби, али људи који желе интуитивнију платформу или лакше постављање могу се борити.

У овом тренутку СмартерАСП.нет не изгледа превише лоше иако није за све. Спремни сте заронити дубље у нешто важно?

Следеће:

Цене и карактеристике

Вријеме рада је важно, а једноставност употребе је добро знати, али кладим се да је друга ствар коју желите знати што кошта СмартерАСП и које су карактеристике тих цијена.

Нећу те натјерати да чекаш Кренимо од цена:

смартерасп прице

У реду, будимо искрени: то је сулудо мало. Мислим, то је исти распон цена као ГоДадди или Блуехост, који су познати по томе што су приступачни.

Басиц је прилично стандардан за план улазног нивоа. Али Премиум је прилично низак за трећи ниво дељеног хостинг плана, а добијање директног бесплатног хостинга за доделу афилијације прилично је цоол.

Ипак, овде је нешто заиста важно: цене СмартерАСП.нет су јефтине у поређењу са дељеним плановима многих других хостинг компанија..

Али цене су још јефтиније после прве године. Ево зашто:

Већина ВАСТ хостинг компанија има ниске цене хостинга у првој години, а потом знатно повећавају цене након продужења. На пример, обично план за улазни ниво ће бити 2-3 УСД месечно прву годину и $ 7 УСД месечно другу годину па надаље.

Али то није случај са СмартерАСП.нет. Цена коју видите је оно што добијете док не раскинете уговор.

То значи да је ово далеко један од најјефтинијих сетова доступних хостинг планова. Једина друга основана компанија за коју знам да је то је ФастЦомет, тако да је СмартерАСП.нет овде веома ретко.

Питање је сада шта добијамо за те ниске цене. Ево прегледа:

смартерасп карактеристике

Заправо није превише лоше! Основни план је врста онога што очекујете: једна веб локација, стандардне спецификације за хостинг.

Али Адванце план (други ниво) омогућава до 6 веб локација, што је више него што неке веће компаније нуде за други ниво.

Добијање неограничене меморије и пропусног опсега је одлично, поготово јер се одобрава за први ниво па надаље. Али то је несретан ССЛ који је укључен бесплатно само из другог и трећег нивоа.

Неограничена меморија / пропусност може звучати као достојан преокрет на улазном нивоу, али истина је да већина људи на нивоу улазног плана код других хостинг компанија неће се супротставити ограничењима њиховог плана.

То је зато што је „неограничена количина складиштења“ на дељеном хостинг програму заправо претеривање. Да су сви искористили неограничено хостинг на заједничком серверу, целокупна услуга не би функционисала, а компаније питају људе који притискају лимите да надограде.

Супротно томе, ССЛ је данас стандардан. Већина веб локација које посећујете, бар оне веће, користе ССЛ и прегледачи углавном бележе када веб локација нема ССЛ заштиту.

Кратка верзија је да, иако се план уноса може чинити одличним, јер има неограничено складиштење, то није баш диван посао само за то … а недостатак ССЛ-а заиста није несретан.

Што се тиче осталих карактеристика.

Имена домена нису укључена бесплатно као што је случај са многим другим хостинг компанијама. Међутим, и даље их можете купити преко СмартерАСП.нет, за 12 УСД годишње (што није лоше), или повежите свој.

Нешто што је сјајно јесте све плаћени планови добијају неограничене оквире за е-пошту. Само последња два плана добијају карактеристике листе е-поште, али ионако није ограничено е-поштом од почетка.

И мада сам могао да надмашим ствар неограниченог складиштења, ОВО је прилично значајно:

смартерасп својства ссд

Све то складиште је ССД, који је бржи и сигурнији.

Иако је ССД складиште све популарније, многе компаније ће ограничити ограничење складиштења ако је ССД складиште и задржати га „неограниченим“ ако је редовна ХД меморија.

Дакле, ово је прилично солидан перк СмартерАСП.нет.

Неки други перкети СмартерАСП.нет су инсталациони програм једним кликом (што је прилично стандардно, запамтите) и ЦлоудФларе ЦДН, који озбиљно повећава перформансе ваше веб локације.

Фокусирам се на дељени хостинг јер је тамо ваше највише интересовање, али постоје и неке друге врсте хостинга.

СмартерАСП је јединствен по понуди „полу-наменских“ планова за хостинг.

Друге хостинг компаније назвале би ово планом „хостинг дељења са пословањем“ или нешто слично – то је још увек заједнички сервер, али подељено између 5-10 људи максимално, омогућавајући вам много више ресурса. Цене се крећу од 29,95 до 129,95 долара месечно.

ВПС планови почињу од нешто мање од 100 УСД месечно за ССД од 30 ГБ и 2 ГБ РАМ-а и проширују се на нешто мање од $ 400 месечно за 120 ГБ простора за складиштење података и 16 ГБ РАМ-а..

Планови за цлоуд сервере крећу се од нешто мање од 200 до нешто мање од 400 долара месечно и 200ГБ до 800ГБ у складишту (и 8-32ГБ РАМ-а).

Хостинг продавача кошта од 30 до 60 УСД и одобрава између 50 до 180 ГБ простора и 500 до 1800 ГБ пропусног опсега. Не постоји ограничење броја хостинг рачуна или веб локација које можете препродати било којим планом.

И последње, али не најмање битно, постоји и Линук план за ривалске дељене хостинг планове који се изводе на Виндовс-у.

Линук планови имају упоредиве цене, од 2 до 4 УСД месечно, и прилично су великодушне: неограничене веб локације, складиштење, базе података, е-пошта итд..

Ок, сада саставимо све:

Планови вишег ранга нису лоши, али нису нарочито истакнути. Једно од подручја које је чврсто је да је прилагодљивије од неких конкурената, али то је ствар у томе.

Стварно подручје где се СмартерАСП.нет издваја је у дељеним плановима хостинга (и у одређеној мери, Линук хостинг плановима).

Ови планови нису оптерећени значајкама као што су многи конкурентски дељени хостинг хостинги, али су међу плановима са најнижим ценама које ћете икада наћи.

Укратко, карактеристике су у реду, али цене су фантастичне.

Подршка муштеријама

Корисничка подршка је увек важна. Можда сте сигурни у себе и знате да ћете се ретко морати ослонити на корисничку подршку.

Али када се ослоните на корисничку подршку, желите да знате да можете рачунати на то. А уз то, то може бити начин брзог решавања проблема.

И као што сам већ утврдио, СмартерАСП.нет је мало грубији за почетнике.

Дакле, ако већ нисте навикли на хостинг, а занимају вас цене, желеће вам да ова корисничка подршка буде прилично добра.

Започећу нас показујући вам ћаскање уживо. Није ми често потребан разговор, али то је тачно када сам започео тестирање СмартерАСП-а.

Резултати су прилично блиски ономе што сам доживео током своје употребе. Погледај:

смартерасп цхат

Одговор сам добио у року од неколико секунди:

смартерасп цхат

То је прилично добро. Наравно да је то било једноставније питање, али ви схватате.

То, наравно, нису све понуде СмартерАСП.нет:

подршка за смартерасп

СмартерАСП.нет ће вам омогућити да пошаљете е-пошту за продајна питања и користите улазнице за техничку подршку за постојеће купце (и подршку за наплату, али опет, фокус је на постојећим корисницима).

Имају и телефонски број који можете назвати, али често су дуга времена чекања и ливе цхат је знатно поузданији.

Друга главна компонента подршке компаније која је домаћин је база знања и документација.

База знања СмартерАСП није лепа, али је ефикасна:

подршка за смартерасп

Да. Обично и до краја. Некима се можда не свиђа интерфејс, али не поричу да ће вам уштедјети време.

Једва се морате кретати, јер можете само да се крећете док не пронађете тему која вам је подебљана, а затим кликните на њу да бисте пронашли одговарајући чланак.

Будући да је све на столу, може се чинити као мања база знања, али истина је да у бази знања постоји преко 700 чланака.

Они покривају широк спектар тема, укључујући више техничких. У ствари, постоји преко 100 чланака који се управо односе на контролну таблу, и 59 везаних за ДНС и имена домена.

Иако се разликују по дужини, већина их је детаљно приказана детаљним упутствима и сликама.

Можда није најимпресивнија база знања коју сам икад видео, али може бити ривал неким најбољима.

Када узмем базу знања заједно са опцијама за контактирање подршке, морам да кажем да сам прилично импресиониран подешавањем сервиса за кориснике компаније СмартерАСП.нет.

Телефонски позиви могу бити непоуздани, али барем постоји опција. Разговор уживо се успешно реализује, као и систем карата.

А база знања је свеобухватна и брза за навигацију или претрагу.

Резултат тога је да СмартерАСП поседује један од најконкурентнијих система за корисничку подршку. Посебно је импресивно да тако мала компанија за хостинг може ривалити својим највећим конкурентима!

Али следеће, имамо још један задњи велики тест за СмартерАСП:

Сигурност

Сигурност је велика ствар у веб хостингу. Хостинг није једнократна куповина, физичко добро – целокупна премиса је да платите како би веб локације постале функционалне.

А то значи да верујете компанији да рукује вашу веб локацију, своје податке и податке својих посетилаца – не само са добрим перформансама, већ и са заштитом од лоших актера.

Можда се питате да ли мала хостинг компанија попут СмартерАСП.нет заиста може себи приуштити да пружи својим купцима врхунску сигурност.

Вјеровали или не, неке од највећих хостинг компанија имају више пропуста у сигурности од мањих.

Део је зато што их циљано чешће циља, али део је што смањују трошкове занемарујући сигурније приступе, рачунајући на њихове велике корисничке базе.

Али СмартерАСП.нет је супротно. Види ово:

смартерасп сигурност

Да, СмартерАСП.нет има три дата центра за која има високе стандарде. Чини се да су податковни центри трећа страна, али то се понекад може очекивати за мање компаније.

Чак и велике компаније то раде, а опет, СмартерАСП.нет је предузео мере предострожности како би осигурао своју безбедност.

Као што видите, снага и мрежна инфраструктура сувишни – значи ако једна ствар не успе, добићете резервну копију. Простори се стално одржавају, уз сву потребну контролу температуре.

И што је цоол од свега, они су високо закључани. Не можете чак ни ући у улаз ако не скенирате одобрени отисак палца.

Дакле, уопште није најинтензивнија сигурност коју сам икада видео, али је дефинитивно једна од бољих поставки.

Главне мере предострожности су предузете са неким додатним, тако да целокупна безбедност изгледа прилично добро са СмартерАСП.нет (посебно имајући у виду његову величину)!

Пре него што закључим, сажмемо неке од главних добрих и лоших тачака до сада:

Прос

 • Специјалност у АСП.НЕТ хостингу, наравно.
 • Јака времена продужења и одзива.
 • Иако није баш једноставно за употребу, програмери СмартерАСП.нет-а ће бесплатно рјешавати мање програмске задатке.
 • Невероватне цене: један од најјефтинијих домаћина около, јер обнављање после прве године нема повећање цена. Другим речима, трошкови из године у годину исти су као и прве године за остале компаније за хостинг.
 • Неограничено складиштење и пропусност за рачуне улазног нивоа на даље.
 • Све у свему, врло добра корисничка подршка. Телефони ће можда требати мало времена, али ливе цхат је брз и поуздан, као и систем карата. База знања је такође веома информативна.
 • Такође, врло добра сигурност, са сувишном снагом и биометријским скенирањем у свим центрима података.

Цонс

 • Није баш прилагођен почетницима и углавном је више оријентисан за људе који су навикли на гостовање.
 • Нема много функција, у поређењу са великим бројем имена. Називи домена и ССЛ нису укључени бесплатно, на пример, и нема изворног градитеља веб локација.

Закључак: Да ли препоручујем СмартерАСП.нет?

Чини се да тај омјер предности и недостатка одговара на питање. Да, признајем:

СмартерАСП.нет је генерално добар веб домаћин.

Али важно је напоменути да је не препоручујем свима. Препоручио бих га многим људима, али постоји важан подскуп који можда није добро погодан за СмартерАСП.

То би, пре свега, били људи који желе лакши начин за подешавање веб странице и људи који желе све-у-једном пакете (или близу њега) који имају пуно функција и додатака.

То би значило веће и маинстреам домаћине попут ГреенГеекса или Блуехоста.

Међутим, СмартерАСП.нет је апсолутно скривени ГЕМ у хостингу. Не могу то рећи довољно пута: то је један од најјефтинијих домаћина тамо, у периоду.

Наравно, изгубили сте неке функције, али ево следећег закључка:

Врло приступачни хостинг пакети пружиће вам солидне ресурсе у погледу складиштења и пропусног опсега, заиста добре перформансе, одличну корисничку подршку и солидну сигурност.

Можда ћете изгубити због једноставности коришћења и функција, али то је само одличан период преговора.

А ако сте технички и Намеравам да бисте користили СмартерАСП.нет како бисте могли да направите веб локацију или апликацију помоћу АСП.НЕТ-а, открит ћете да СмартерАСП.нет ипак није толико без функције..

Крајњи резултат је тај што дефинитивно препоручујем СмартерАСП.нет свима готово, осим што људи дају предност приоритетима корисника и платформама све у једном.

Али ако нисте сигурни, немојте се бринути!

бесплатна пробна верзија

Да, бесплатној пробној мрежи СмартерАСП.нет не треба картица и двоструко је дужа од већине осталих домаћина. Шта чекаш?

Хаппи хостинг!

Набавите 60 дана бесплатне пробне верзије

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map