Преглед СолаДриве-а: Да ли СолаДриве кошта трошкове?

Управљани хостинг сервер увек је био тема расправе међу стручњацима. Неки кажу да је само хиперизована верзија наменског хостинга.


Свакако се може истакнути очигледна разлика будући да управљани сервери могу имати већи приоритет када је у питању активни сервис него било који други хостинг. Али да ли је то заиста важно у широком распону ствари?

Па, СолаДриве је једна таква компанија која нуди Управљани ВПС хостинг по повољној цени без угрожавања функција. Нисмо о томе чули до недавно, али дали смо му прилику и одлучили да изнесу своја мишљења у овом прегледу.

Дакле, хоће ли СолаДриве једном променити своје мишљење о управљаним серверима & за све? Хајде да сазнамо…

Цене & Карактеристике

Зашто почети са цијенама? Па, цене су битан део услуге. Чак и највеће компаније & предузетници раде под буџетом и тај буџет тражи највише вредности под најнижом ценом.

Добављач решења за сервер за управљање предузећем

Сада је једна добра ствар што СолаДриве нуди одвојене управљане ВПС планове за Линук и Виндовс како би удовољили вашој спецификацији ОС-а заједно са наменским серверима и Цолоцатион плановима.

Управљани Линук НВМе ССД ВПС _ СолаДриве

Прво, добијате основне функције као што су потпуно управљани ВПС, КСЕН виртуализација, ССД складиште и избор локације сервера доступног и са Линуком и са Виндовс ВПС хостингом.

Управљани Линук НВМе ССД ВПС

Када су у питању цене, и Линук и Виндовс имају исту структуру трошкова што је заиста добро, јер многе компаније имају тенденцију да наплаћују више у случају Виндовс-а због званичног лиценцирања.

СолаДриве има веома сјајну веб страницу која се такође протеже на њихову презентацију. Уместо да користите типичне табеле, добијате клизач сличан клизачу због којег се осећате као да прилагођавате свој сервер.

Тако за 35 УСД / месечно добијате двојезгарни ЦПУ, 2ГБ РАМ-а, 50 ССД простора за меморију, 2ТБ Бандвидтх и 1 веб локацију. Ово сада нису најбоље револуционарне карактеристике цене, али исте су и за Виндовс, тако да је то плус, али ипак не превише велико.

Управљани Линук НВМе ССД ВПС _ СолаДриве

Прелазак на нешто боље је „КСЕН3“ план @ 75 УСД месечно има 6-језгрени ЦПУ, 6 ГБ РАМ-а, 150 ГБ простора за складиштење, пропусну ширину од 6 ТБ и 2 веб странице, тако да је то добро. За цену је снага сигурно ту. Сигурно је рећи да ће то бити у реду за е-продавницу која ће расти с више промета.

Управљани намјенски послужитељ хостинга _ СолаДриве

Преласком на наменски хостинг, можете одабрати две локације сервера са 2 различите цене. Локација у Лос Анђелесу кошта 10 долара више од Буффала, НИ. Вероватно објашњава трошкове одржавања.

Сада, за $ 85 / месечно, добијате снажан процесор, тј. И3-7300 са тачношћу од 4 ГХз, 16 ГБ РАМ-а, бирате између 500 ГБ ССД или 2ТБ ХДД и 10ТБ пропусног опсега. Има две сјајне ствари: брз процесор & избор између ССД-а & ХДД.

Снага прераде расте са ценом, али вреди проћи последњи план. За 475 УСД месечно добијате Интел Голд 6230, 32ГБ РАМ-а и исто складиште & ССД као горе.

Отуда све изгледа чисто на страни цијене. Цене су мало стрме, али наравно да имате и разумне карактеристике.

Лакоћа коришћења

Корпа - СолаДриве

Уобичајено постављање није тако лако као што смо очекивали. Није то потребно свима. Људи који се обично баве науком о гостовању имају тенденцију да буду искусни људи.

Одељак „Конфигурирање сервера“ омогућава вам да конфигуришете име хоста, почетну лозинку, префикс НС1, префикс НС2 што је скраћеница за НамеСервер за оба сервера. Па да, можда ћете на Гооглеу потражити изразе.

У Опцијама које се могу конфигурирати ствари су много лакше набавити. Имате могућност да одаберете ОС, опцију да одаберете између 3 дате локације, додате додатни простор за складиштење података, додатну РАМ меморију, додатну пропусну ширину, додатне ИП адресе и цПанел. Будући да ове опције омогућавају надоградњу, коштају више.

Корпа - СолаДриве

Ту је и могућност додавања додатака за додатне функције као што су ССЛ сертификат, Плеск Веб Админ, ЦлоудЛинук ОС, ЦентОС Веб Панел, итд. Наравно, све то сачињава и ваш коначни рачун.

Па, то резимира овај одељак. Подешавање може бити помало неугодно за почетнике, али ту је потребно и много прилагођавања.

Сигурност

Сигурност је веома битна за читаво искуство веб хостинга. ДДоС напади и неисправне трансакције дешавају се стално. Дакле, шта СолаДриве има против таквих претњи?

Зашто изабрати нас _ СолаДриве

Будући да је ово услуга за управљани хостинг, СолаДриве све у потпуности управља док сте одсутни.

СолаДриве врши провере у стварном времену активности ваше веб локације и било каквих претњи које вребају на вашој веб локацији и ако ове претње постану проблем, улазница са корисничком подршком за брзо решавање.

Управљани Линук НВМе ССД ВПС _ СолаДриве

Као што смо горе рекли, ДДоС напади су озбиљно питање у свету хостинга. Случајни хакер из подрума може отети и оборити ваше сервере без остављања трагова.

Дакле, СолаДриве пружа ДДоС заштиту са свим ВПС плановима подразумевано. Заштита од ДДоС филтрира ваш промет због сумњивих активности како би се веб страница несметано одвијала.

Управљани Линук НВМе ССД ВПС _ СолаДриве

Очигледно је да постоје ССЛ сертификати и за сваку веб страницу. ССЛ постоље за слој сигурног утичнице, што значи да ће свака интеракција између ваше веб локације и корисника бити у потпуности сигурна без да хакер треће стране добије приступ.

Али постоји један улов. ССЛ сертификати су доступни само са Линук ВПС хостингом, а не и са Виндовс варијантом. То је приметна разлика.

Управљани Линук НВМе ССД ВПС _ СолаДриве

И на крају, постоје дневне сигурносне копије за заштиту података у несретном случају ако све друге мере буду неуспешне. И, наравно, потребне су вам резервне копије као најбоља пракса против свих претњи.

То је све због сигурности. Услуга којом управља СолаДриве врши надзор у реалном времену, штити вас од ДДоС напада, ССЛ сертификата са Линуком и свакодневних сигурносних копија.

Подршка муштеријама

Предаја улазнице - СолаДриве

Па, можда ћете помислити, зашто једноставно не прескочите овај одељак у потпуности. То је управљани ВПС-ом. Али ево где можда грешите Управљани ВПС не значи хостинг без проблема.

Проблеми се јављају чак и у најбољим услугама и корисници на крају прегледавају помоћ путем Интернета. Без обзира да ли се ради о једноставном упиту или је цео сервер отет, свима је потребна корисничка подршка.

Управљани Линук НВМе ССД ВПС _ СолаДриве

СолаДриве има подршку за цхат уживо, тако да је то сјајно. Можете да кликнете на икону у доњем десном углу да бисте отворили цхат клијент. Одлучили смо да објавимо упит и тестирамо њихов ливе цхат.

цхат ливе

Требало је нешто времена да се повежемо са четом, али на крају смо и успели. Поставили смо питање о њиховом интегритету сервера због тога што компаније често имају тенденцију да делегирају неке сервере трећим компанијама.

Управљани Линук НВМе ССД ВПС _ СолаДриве

Одговор смо добили за мање од једног минута, али време везе за цхат било је много дуже него оно време. Али без обзира на то, разговор уживо ради и може вам послужити у правом тренутку.

Предаја улазнице - СолаДриве

Постоји и очигледан систем улазница за кратку подршку. Морате да унесете информације као што су име, адреса е-поште, предмет, одељење које одговара вашој жалби, ниво приоритета, а затим мало простора да бисте могли да залепите кодове грешака или снимке екрана.

База знања - СолаДриве

И на крају, ви сте база знања испуњена унапред одговореним упитима на које можете упутити, уместо да идете Гооглеу. СолаДриве има дугу листу тема од општих питања до управљања доменом.

Како могу добити поврат новца

Одлучили смо да проверимо наводни одговор на добијање поврата у оквиру Општих питања. Као што видите, одговор је детаљан у једноставним корацима.

Стога је корисничка подршка задовољавајућа. Разговор уживо не пролази брзо, али посао испуњава, а база знања даје интуитивне одговоре.

Закључак

Дакле, далеко највеће притужбе могу се сажети као: цПанел није бесплатан са услугом & треба купити засебно, а Виндовс ВПС варијанта не поседује ССЛ цертификате.

Иза ових чувара, да ли је СолаДриве вредан „Вожња“?

Укратко: Да. Дуг одговор: Не.

Да, ако желите да управљате хостингом. СолаДриве нуди једну од најбољих функција и услуга по цени укључујући Виндовс и Линук варијанте.

Не, ако сигурност осећа забринутост или је непријатност да морате посебно платити за цПанел (мада постоје алтернативе попут ЦентОС веб плоче ако одаберете ЦентОС).

Шта мислиш? Да ли СолаДриве вреди трошкове? Да ли искључење цПанел није ништа ново? Јесте ли пробали услугу? Какво је ваше искуство? Молимо коментар доле & обавестите нас.

Испробајте СолаДриве хостинг данас

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map