Преглед веб сајта: Све што треба да знате пре него што га купите!

Веб.цом је скривени див у хостингу. Колико год популарна „домаћинства“ називала, не знам да ли Веб чини списак.


Али Веб.цом има преко 3 милиона претплатника, што га аутоматски ставља у главне лиге, а његов приход у 2017. години био је преко милијарду долара. “Вов” је тачно.

Осим што је био огроман, основан је 1999. године, тако да је такође стар и био је око две деценије.

Ок – оно што Веб.цом ради да би био тако тихо популаран?

Пуно, наравно … али такође, изненађујуће мало. Користим Веб.цом већ неко време и схватила сам нешто или две о томе о чему бих волела да вам кажем. Наставите да читате и ући ћемо у детаље!

Прос
Избацићу нас овде са неким позитивним аспектима Веб.цом-а.

Веб.цом је једноставан у својим ценовним плановима – наиме зато што их има само три и сви су заједнички хостинг. За неке је то негативна страна (више о томе у секунди), али за друге је добродошао скуп избора.

Штавише, иако ови планови нису најјефтинији, на приступачнијој су страни. У ствари, увелико сте сигурни да ће план Веб.цом бити на повољнијој страни (ако сте мали посао).

Веб.цом такође има пристојне ресурсе додељене својим плановима за хостинг, укључујући план нивоа улаза (углавном у погледу простора на диску и поштанских сандучића). Поред тога, Веб.цом је врло једноставан за употребу и добро се интегрише са ВордПрессом и другим системима за управљање садржајем (ЦМСс).

Коначно, подршка за телефон на Вебу је пристојна чак и ако се остатак корисничке подршке не примењује, а Веб има веома солидне перформансе (укључујући продужење рада).

Цонс
Све је то добро, али намеравам вам представити нешто што ће прожимати остатак ове рецензије: негативне. Нажалост, на Веб.цом-у постоји пуно ствари које су неповољне за усклађивање са његовим добрим поенима.

За оне планове цена које сам раније споменуо, вероватно можете претпоставити да је једноставност такође помало рестриктивна. Свака особа или компанија са сложенијим хостовалним потребама (попут наменског хостинга, ВПС хостинга итд.) Може прилично заборавити на Веб.цом.

Иако је цена на доњој страни, није то јефтино. Неке друге компаније нуде ниже почетне цене и сличне цене обнове или ниже верзије обе, и са више могућности за покретање.

Иако је расподјела ресурса добра, неке додатне карактеристике можда чине цијене мало више вриједнима.

За корисничку подршку, разговор уживо је слаб и база знања може бити плитка. Обично ће ове обе опције добити посао, али би могле искористити одређено побољшање због оба заостајања за конкуренцијом.

И посљедње, али не најмање битно, Веб.цом нема готово ништа за рећи о својим сигурносним протоколима. Можете прилично само закључити, а то није добро за нешто што је важно као што је безбедност.

Дакле, ту сте здрави скуп предности и нажалост дугачак списак недостатака. Да бисте стекли јаснију представу о томе где Веб.цом заиста стоји у вашој ситуацији, можда бисте желели још неколико детаља. Не брини, покривао сам те!

Цене и карактеристике

Хајде да ускочимо у ствари које су најважније: цена и шта за то добијате.

веб-цом-планови

Веб.цом достиже и преваранте и професионалце од шишмиша, јер има само три плана за хостинг. Лоша вест: да, немате тону опција. Конкретно, немате тону супер квалитетних или премиум хостинг опција: можете добити добар дељени хостинг и то је то.

Добра вест: Веб.цом је прилично приступачан. Ако сте појединац који је више интересантан да има веб страницу из хобија или личних разлога или чак врло мању слободну веб страницу, почетне цене Веб.цом-а су нешто веће од просечних.

Улазна цена је за долар или два виша од нормалне, за прву годину. Међутим, други и трећи ниво су по много повољнијим ценама и у ствари су нижи од типичних хостова за дељење другог и трећег нивоа..

Незгодна ствар је што су ове цене у првој години прилично добре, накнаде за обнављање су врло високе. Накнаде за обнављање обично су знатно веће од цена за прву годину, тако да ништа ново тамо нема, али цене за обнављање Веб.цом-а могу бити 2 до 3 пута скупље.

Дакле, то је главни недостатак и није баш добар распон цена за појединце који покушавају да уштеде (или предузећа која немају интензивне потребе за хостингом и могу да приуште да уштеде више на хостингу).

Међутим, имајте на уму да Веб.цом ове планове описује као оријентисане према малим предузећима. За мало предузеће ове накнаде за обнављање нису толико значајна – веће је питање је ли ограничење на заједничке планове хостинга у реду.

Искрено, мислим да јесте. Ограничени избор Веб.цом-а дефинитивно ће искључити мноштво предузећа, али можда ће многим малим предузећима требати пристојни веб-сајтови, а не врхунски планови наменских сервера.

Ако то имамо у виду, функције Веб.цом су прилично пристојне. На пример, пакет за улазни ниво Основни хостинг долази са 300 ГБ простора на диску и 100 вишекорисничких поштанских сандучића.

Иако је тачно да 25 ФТП рачуна нису апсурдно високи за пакете улазног нивоа и да су неограничени преноси података или бесплатни домени прве године такође прилично чести, простор на диску је веома великодушан.

Блуехост, на пример, започиње са 50 ГБ, а ГоДадди са 100 ГБ. Поштанска пошта се више разликује, али је и даље веома корисна. Други слој подиже ствари на 500 ГБ простора на диску и 500 сандучића, а последњи слој чини тај простор на диску неограниченим и доводи број дозвољених поштанских сандучића на чак 1.000.

Врло је лако отклонити се обећањима о „неограниченим ___“ плановима дељеног хостинга (простор на диску, простор за складиштење, пропусни опсег итд.). Можда нисте технички ограничени, али врло мало људи који имају рачуне за дељење хостинга икада ће оспорити њихово додељивање ресурса, а ако то ураде сви, дељење хостинга неће радити (јер су ресурси … подељени!).

Иако ће други провајдери моћи да праве неограничено све од другог нивоа па надаље, мораћете имати на уму да је ово више перкут него озбиљна карактеристика. Са Веб.цом „границе“ су прилично високе и разумне (и да, знам да трећи ниво каже да је све неограничено).

Имајте на уму да су то основна додељена средства. Такође добијате алатку за прављење веб локација и ВордПресс инсталацију, као и аутоматске исправке за ВордПресс ако се одлучите за то. Веб.цом је пристојан и за брзе инсталације за друге системе за управљање садржајем или решења за е-трговину.

Сви пакети могу подржати мултимедију, али само ова последња два су намењена за озбиљније количине, посебно видео. Прво можете, али не желите га преоптеретити бљештавим графикама.

То углавном сумира. Не звучи превише, додуше, али то само по себи није лоше. Неки истакнути пружатељи хостинг услуга имају тенденцију да улажу велики део својих карактеристика стварајући дугачке спискове свега што нуде.

Када заправо почнете да користите свој налог са тим пакетима, можда ћете схватити да не користите пуно обећаних функција или да су неки од њих лагани алати за које је потребно надоградити да би заиста били од користи.

Ствари се наравно разликују и дефинитивно је тачно да би Веб.цом могао бити боље представљен, али једноставна чињеница да је Веб.цом формално слабије приказана не значи да је лошија услуга или чак да је мање способна.

Имајући то у виду, мислим да би Веб.цом могао садржавати још неколико функција, барем за више нивое. На пример, сваки облик редовног алата за прављење резервних копија и обнављања биће поштован, као и ССЛ сертификати.

Кратка напомена о ССЛ сертификатима: прилично је основно да их данас укључите у хостинг планове, често за први ниво, али ако не и за следећи. Веб.цом не само да не укључује ССЛ цертификате са пакетима, већ их продаје и одвојено. Почевши од 27,99 долара годишње. Није превише лоша цијена, али је нажалост.

Веб-цом-цене

Будући да је Веб.цом врло способан да се интегрише са популарним ЦМС-овима, можда ћете бити у могућности проширити свој алатни сет инсталирањем додатака за њих. Ако то учините, основне веб хостинг функције би требало да буду у реду за послуживање ваше веб странице.

Проблем је у томе што бисте то могли да урадите и за било којег другог пружаоца услуга хостинга, а мислим да се Веб заиста не истиче довољно да би вам гарантовао давање приоритета.

Мој закључак би био да Веб.цом није лош према својим ценама – цене су на доњој страни – али такође нису уопште изузетно изузетне или у било којој одређеној области. Веб.цом функционирао би у реду ако га одлучите користити, али то би учинило и неколико других провајдера.

Лакоћа коришћења

Тако да Веб.цом можда има у реду цене и у реду је са карактеристикама. Ништа се засад није истицало. Бар је лако користити, зар не? Као што се рекламира?

То је сигурно случај.

веб-цом-једноставност употребе

Веб.цом оглашава једноставност коришћења за све: програмери могу да користе различите језике, они који желе да користе ВордПресс добиће “бешавну инсталацију”, а људи без већег искуства на градилишту могу да користе предвиђени градитељ веб локација.

Сва та обећања су у великој мери тачна. Осим аспеката градилишта, једноставно је и сам управљање хостингом. Добијате уобичајени цПанел и пристојан облик навигације. То су прилично једноставне ствари за које неће бити потребна велика кривина учења.

Питање тада постаје: да ли је Веб.цом знатно лакши од било ког његовог конкурента? У том тренутку, морао бих да кажем не. Платои једноставности употребе Веб.цом, заједно са већином других главних провајдера, до те мере да су сви прилично једноставни за употребу.

Међутим, општа једноставност Веб.цом-а – укључујући и његове доступне планове – чини и управљање налогом једноставнијим. Суочавање са мање опција има користи (понекад).

Стога, иако веб-локација алл-ин-алл није посебно Једноставан је за употребу, зависи од индустријских стандарда у употребљивости и то је оно што је важно.

Подршка муштеријама

Како Веб.цом није савршен, било би лепо видети заиста солидну корисничку подршку. То је оно што смо добили?

Ех, не баш. Не бих рекао да је њихова корисничка подршка лоша – мислим да се суштинске функције корисничке подршке поуздано испуњавају – али то није равно на нивоу осталих популарних хостинг провајдера.

Ваша два главна ресурса су репрезентативна којима се можете обратити директно или на лицу места. Започнимо с првим: можете или разговарати уживо са представником или разговарати с њима на телефону.

Главно питање са Веб-овим цхатом уживо је да прекомерно користи копирање / пасте и / или ботове. Добар пример за то би били следећи снимци заслона (напомена: овај разговор се водио пре него што сам купио и започео тестирање Веб.цом-а, али чак и након што имам налог, лошији разговори ће изгледати слично):

веб-цом-цхат1

веб-цом-цхат2

веб-цом-цхат3

Као што видите, требало је скоро 10 минута да на мој одговор у потпуности одговорим. Представник или цхатбот реаговао је на моје контакт информације рекламирањем и онда кад сам морао поновити своје питање (извињење, занемарено да га укључим у снимку екрана) одговор је био захтев за додатним појашњењем.

Искрено, први пут је било прилично јасно.

Једном када сам имао налог, разговори уживо нису укључивали толико самопромоције, али би и даље понекад пали на овај ниво квалитета. Није увек било тако лоше, али може бити, па нека овај разговор стоји као упозорење на потенцијално лоше искуство ћаскања.

По мом мишљењу, телефонска подршка је боља од разговора уживо, тако да ако вам треба одмах одговорити на питање, то би могла бити добра опција.

Једна јединствена ствар на коју Веб.цом може тврдити је да има посебан скуп маркетиншких стручњака на располагању за консултације. Сјајно како ово звучи, већина корисника неће стварно користити овај ресурс.

Маркетиншки стручњаци Веб.цом-а се такође користе много за процес пријаве и укрцавања, али за свакодневну подршку, не толико.

Што се тиче информација на лицу места, углавном ћете се бавити Веб знањем.

Веб-цом-подршка

Нешто што може бити јединствено у бази знања Веб.цом јесте да неколико чланака садржи преклапајуће се одговоре који покривају различите сервисе / платформе веба..

веб-цом-мрежна решења

То не важи за сваки чланак, наравно само за оне који имају проблеме релевантне за више Веб.цом услуга.

У сваком случају, база знања није лоше. Као и просечна база знања, обухватит ће већину ваших основних питања, па чак и неколико чудних проблема ту и тамо. Мислим да би могао бити дубљи, али није крај свијета.

Све у свему, рекао бих да је корисничка подршка Веб.цом у најбољем случају осредња. Разговори уживо нису превелики, телефонска подршка је добра, а информативни материјали на лицу места урадиће посао, али би могли да буду експанзивнији и дубљи.

Сигурност и поузданост

Будимо искрени. За сада Веб.цом не погађа баш сваку белешку. Да ли ће сигурност и поузданост бити милост штедње?

Ех… некако. Почећу од добрих вести: Веб.цом испуњава обећања о 99,9% продуженог времена.

веб-цом-једним кликом

Што се тиче времена одговора, није било превише лоше, али како је то случај са Веб.цом-ом, није ни фантастично.

Када свакодневно користите Веб.цом, ствари су прилично углађене. Ствари попут цПанела или ВордПресса раде доследно колико бисте и очекивали од њих уз било коју пристојну услугу, али то баш и не виче „фантастичан квалитет!“ колико год шапуће „основни стандарди хостинга“.

Шта је са сигурношћу? Па, јесам ли добио вијести за вас, народе: не знам.

Страница “о” веб страници за мене је мртва веза. Кликните на било коју везу која каже „безбедност“ на њиховој веб локацији, на било којој страници? Одвешће вас на страницу са њиховим плановима за цене ССЛ сертификата.

Мислила сам да ми можда нешто недостаје. Јок. Погледајте ово: цео део њихове базе знања под категоријом безбедности не говори ништа о безбедносним протоколима Веб.цом.

веб-цом-сигурност

Можемо претпоставити да Веб.цом има барем успостављена је нека основна безбедносна инфраструктура, јер су успели да опслуже преко 3 милиона купаца широм света, што је огромно. То можемо и претпоставити, јер много енергије као компанија посвећују продаји ССЛ сертификата.

Али, то је око тога и не треба много даље. Осим што нервира што не знате много о безбедности компаније, то одражава и недостатак транспарентности компаније.

Дакле, још једном нам остаје мало доброг и лошег за Веб.цом: продужење времена је добро, одзивна времена су пристојна, укупне перформансе апликације су пристојне, али сигурност је углавном непознаница.

Закључак: Да ли препоручујем Веб.цом?

Овај преглед је један од мојих неутралнијих. Сваки пут када на Веб.цом пронађем нешто што ми се допада, наиђем на нешто друго што му недостаје или лоше.

Прво, имате ограничен избор опција хостинга које можете изабрати, а све дељено. Међутим, најмање цене ових производа су прилично добре, а једноставност линије производа има предност транспарентности.

Производи за хостинг на Веб.цом-у нису баш обдарени са мноштвом функција, али имају издашне одредбе о ресурсима и добро се интегришу са популарним ЦМС-овима. Са друге стране, ове квалитете можете пронаћи код других компанија за сличне или ниже цене, а понекад и са више могућности.

Веб.цом је дефинитивно једноставан за употребу, али није корисни интерфејс. Корисничка подршка је сасвим у реду – повремено иффи цхат уживо, добра телефонска подршка и млака база знања.

Сигурност и поузданост само још једном наглашавају професионалност и одличност: добре перформансе, али о безбедности Веб.цом знамо веома мало.

Закључно, мислим да је Веб.цом …није лоше. Мала предузећа којима је једноставно коришћење и једноставна услуга хостинга, а којој такође нису потребне конфигурације премиум сервера, може потрајати на Веб.цом.

Не знам да ли бих га ипак препоручио. Веб.цом није сјајан када се издваја у данашњем асортиману хостинг компанија, а добре ствари које Веб.цом доноси за сто можете пронаћи без његових недостатака гледајући друге компаније.

веб.цом

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map