ПротонМаил Ревиев (2020): Да ли је ово безбедан провајдер е-поште? Хајде да сазнамо…

Замолите било коју особу да смисли услугу е-поште и чешће него не, одговор ће бити Гмаил или Оутлоок, два великана који покривају огроман део посла; лични удео на тржишту е-поште.


Сада колико је популарно, ништа није беспрекорно. Гмаил је патио од цурења података у 2014. години, са око 5 милиона лозинки које су процуриле, а хакери су прошле године прекршили безбедносни изглед Оутлоока.

Довољно је рећи да ће све популарно у свету технологије бити окружено кршењем безбедности и хакерима. Мицрософт-ов Виндовс је најпопуларнији и најзабавнији ОС свих времена. Отуда и исправке.

Али шта ако постоји алтернатива отвореног кода коју подржава страствена група кодира који дају приоритет сигурности; приватност уопште? Шта ако је ова компанија била регулисана у земљи са најрегресивнијим законима о приватности? О томе се ради у овом прегледу.

Ево. ПротонМаил.

ПротонМаил је шифрирана е-маил услуга која је завршена до краја пронађена током 2013. у објекту ЦЕРН, Швајцарска, од стране програмера Анди Иен, Јасон Стоцкмана и Веи Сун. Првобитно је креиран са циљем заштите грађанских слобода на мрежи.

Од почетка услуге, ПротонМаил заузима веома јак став према приватности својих корисника. Ризиковати ако су у Русији забрањени због одбијања обелодањивања информација због сумње да се услуга користи за ширење нежељене поште.

Расправљаћемо о свим трошковима, безбедности, употребљивости, корисничкој подршци, функцијама и заокружити све то просипавањем предности; недостаци коришћења услуге. Кренимо с очигледним…

Цене & Карактеристике

Плаћање за услугу е-поште може звучати као лош сан, ако вам је само потребан за личну употребу. Али то је неопходно за пословне институције које послују у већем обиму и баве се трансакцијама које садрже битне информације.

ПротонМаил протон_планс

ПротонМаил нуди 4 плана, а први је бесплатан, а остали су плаћени. „БЕСПЛАТАН“ или основни налог поседује ограничену функционалност и функције које су намењене личним корисницима.

„ПЛУС“ налог је додао сигурност; напредне функције које су корак напред од Басиц-а. Мала и средња предузећа су овде циљана демографска категорија.

‘ВИСИОНАРИ’ или напредни власници налога су акредитовани као присталице веб локације и добијају најпопуларније функције од било којег другог плана.

И на крају, „ПРОФЕССИОНАЛ“ план нуди шифровани хостовани е-маил специфичан за вас или вашу компанију. Можете да користите своје прилагођено име домена за персонализацију налога е-поште ваших или ваших запослених.

Стабло цијена се одржава једноставно. Најјефтинији план, осим БЕСПЛАТНОГ, је ПЛУС план са 4 евра месечно, а следи најскупљи визионарски план који износи 24 евра месечно и на крају ПРОФЕСИОНАЛНИ план од 6,25 евра / месец / корисник.

То је све за цене. Хајде да разговарамо о томе како функције иду у трошак, почевши са БЕСПЛАТНИМ планом:

ПротонМаил фрее_аццоунт

ПротонМаил нуди основни налог за личне кориснике који не желе да се претплате / плате на ПЛУС налог. Основни рачун је одличан за људе којима није потребна сложеност; сигурност рачуна на плаћеном рачуну.

Основни налог ПротонМаил-а нуди 500 МБ простора за складиштење података за све датотеке е-поште и мапе, 150 порука е-поште које се шаљу / примају дневно и корисничку подршку за решавање било каквих проблема или упита.

ПротонМаил плус_план

ПЛУС план је одређена надоградња од Основног плана. То је додало сигурност да приоритет буде приватност. Ако сте неко ко није сигуран у своју е-пошту и комуникацију, онда је овај план неопходан.

ПЛУС план нуди 5 ГБ простора за складиштење података, 1000 порука, налепница; прилагођени филтри, шифрирање порука, прилагођени домен, 5 псеудонима е-поште и приоритетна корисничка подршка уз брзо решење.

ПротонМаил висионари_план

ВИСИОНАРИ план је план који је најкарактеристичнији и најскупљи од свих. Ово је пуна ширина ПротонМаил-ове сигурносне моћи. Овај план је погодан за професионалце и службенике обезбеђења који се свакодневно баве осетљивим информацијама.

Будући да је визионар, добијате неограничене поруке, али без масовног слања е-поште, подршку за 10 домена, подршку за више корисника, шифроване поруке, 50 псеудонимеа е-поште, рани приступ новим функцијама, прилагођене филтере; ознаке и ПротонМаил-ов сопствени ПротонВПН за додатну приватност приликом приступа вебу.

ПротонМаил профессионал_план

Како назив говори, ПРОФЕССИОНАЛ план је намењен компанијама или професионалцима којима је потребан шифрирани емаил хостиран посебно за њихову сврху. Можете да користите свој прилагођени домен да одредите своју професију или направите домене за своје запослене.

Погледајте тренутне планове ПротонМаил-а & Цене…

То је све за цене; Карактеристике. Следеће је…

Лакоћа коришћења

Једноставност употребе један је од најцењенијих аспеката услуге е-поште. Иако су све услуге е-поште исте сврхе, нису све услуге е-поште исте.

Постоје одређене варијације које их разликују од других, било да су у корисничком сучељу, сигурности, функцијама, брзини итд.

Веб локација ПротонМаил

Основни изглед; осећај веб странице је врло једноставан и минималан. Основна палета боја која се користи је веома пријатна, иконе су такође једноставне, нема анимација, навигација је глатка и сајт ради брзо.

Провјеримо саму услугу е-поште. Погледаћемо БЕСПЛАТНИ план да тестирамо његову лакоћу коришћења. Кренимо од врха са страницом за регистрацију.

ПротонМаил сигнуп_паге

Страница за пријаву је ваш стандардни образац. Само унесите 3 детаља и ушли сте. Корисничко име, лозинка и адреса за опоравак која је остала необавезна.

Необавезна секундарна адреса е-поште је реткост јер много веб локација воли да је држи потребном. Али ту је и улов у којем опоравак е-поште постаје немогуће у случају заборављене лозинке.

Пошто ћемо тестирати само услугу, одлучили смо да прескочимо опционалну опцију е-адресе и добили смо упозорење у случају опоравка е-поште. Затим је веб локација тражила људску верификацију путем е-поште која је чудна.

протонмаил аре_иоу_хуман

Они једноставно могу користити верификацију цаптцха, али пошто се ПротонМаил сматра главном заштитом, ми смо то испоштовали. Након уноса потврдног кода, подешавање је завршено.

ПротонМаил логгед_ин

ПротонМаил би лако могао да добије награду за једну од најбржих услуга за пријаву путем е-поште. Целокупна подешавања могу се лако обавити у року од 4 минута. Штавише, е-пошта није повезана са било којим другим е-поштом или телефонским бројем, што вас чини сигурнијима.

Када говоримо о интерфејсу, осећа се врло премиум. Ништа о томе не говори „БЕСПЛАТНО“ или основно, али функције су исте као и код било које друге бесплатне алтернативе. ПротонМаил је такође без огласа, што је дефинитивни бонус.

Имате свој распоред подељеног екрана за сортирање; читајте е-поруке које се такође могу пребацити у режим пуне странице. Имате бочну плочу која приказује Инбок, Скице, Послано, Звездано, Архива, Нежељена пошта, Отпад, Сва пошта и Мапе / налепнице.

ПротонМаил сеарцх_бар

Трака за претрагу има опције филтрирања за темељно сортирање е-порука. Да бисте пронашли било шта, можете да користите кључне речи, локацију, пошиљаоца / примаоца, датум почетка / завршетка, адресу и прилоге.

ПротонМаил нев_мессаге

Кликом на „Састави“ отвара се оквир „Нова порука“ у који уносите. Овај оквир је некако непомичан. Клик на стрелице у горњем десном углу мало је проширује, али не и преко целог екрана. Не превелика непријатност, али могла би да искористи више простора.

Уносом у њу осећа се још задовољавајуће, довољно је рећи да мејлови уопште нису проблем. Доступни су сви основни алати за уређивање текста.

Прилагање датотека; документи су једноставни колико се могу добити. Можете да подесите време истицања на е-пошту и такође додате слој за шифровање ради додатне сигурности.

ПротонМаил дпа_анд_дпо

То сумира једноставност употребе. Подешавање рачуна је веома брзо; лако. Нема потребе да вежете било који спољни ИД. УИ осећа премију; глатка и укључује шифрирање за додатну сигурност.

Стога ПротонМаил може лако да обрађује ваше свакодневне поруке е-поште без икаквих проблема.

Сигурност

Будући да је председничка кампања Хиллари Цлинтон 2014. године потпуно уништена због контроверзе е-поште, безбедност је постала последица тога.

Са седиштем у Швајцарској, ПротонМаил има најстроже законе о приватности под строгим законима о заштити као што су ДПА и ДПО, како за појединце тако и за компаније.

ПротонМаил дпа_анд_дпо

То је довољно за законе, хајде да разговарамо о томе какву безбедност нуди ПротонМаил:

Шифрирање од краја до краја

ПротонМаил енд-то-енд_енцриптион

Оно што у основи значи крајње шифрирање је да се подаци преносе с једног места на друго место заштићен лозинком у сваком тренутку.

Подаци на серверима ПротонМаил-а, подаци у примљеној пошти и подаци на рачуну примаоца затворени су шифровањем.

Дакле, шансе за било какво кршење треће стране су мање изједначене. Штавише, ПротонМаил не може додиривати ваше податке због клаузуле шифрирања, што онемогућава опоравак података..

Горко-слатка истина, али памћење лозинке је ваша искључива одговорност, заштита налога је њихова.

Сигурност нивоа хардвера

ПротонМаил сигурност на нивоу хардвера

Осим што користи опен-цоде осигурани стручни код, ПротонМаил има сервере широм Швајцарске како не би пустио ваше податке у облачни простор што значи да ће вам они САМО бити доступни.

Њихов се примарни центар података налази на 1000 метара под земљом ради заштите сервера од било каквих природних повреда и штета изазваних човеком и покривен је безбедношћу.

Сви подаци се чувају на чврстим дисковима високе густине који су шифровани до ивице, па чак и ако је локација података заплењена, ваше информације остају нетакнуте.

Анонимност

ПротонМаил вендетта-4822543_1920

Ево шта заиста одваја ПротонМаил од остатка: Нема праћења или евидентирања. Већина веб локација која обећава приватност барем чувају записе ваше ИП адресе.

Овде није случај, ПротонМаил чак и не зна шта се налази у вашим мејловима јер је све шифровано.

Без ИП адресе, без метаподатака, без циљаних огласа, без личних информација које би вас могле пратити. За људе који умиру због приватности, то звучи као остварење снова.

Одузимање овдје може се сумирати јер је шифрирање немогуће побиједити, ваши подаци су осигурани по јаким законима; сервери и без података или било каквих сметњи.

Подршка муштеријама

Сећате се последњег пута када вам је била потребна корисничка подршка због проблема са е-поштом? Да, ни ја. Сада има смисла зашто већина људи има тенденцију да прескочи овај одељак. Његова е-пошта, оно што је најгоре што се може догодити?

Ако сте читали читаво време, споменуо сам неколико пропуштања е-поште; кршења. Проблеми се јављају стално. Ниједна услуга није савршена и када дође време за тражење помоћи, то је једино место које то може решити.

ПротонМаил суппорт_суппорт

Одељак за подршку можете пронаћи на главном веб месту ПротонМаила. Као што видите, постоји 5 одељка који категоришу проблем са напоменама попут „имам“, „требам помоћ“ и „желим“. Ово је база знања ПротонМаила.

ПротонМаил веб_апп

Кликом на картицу веб апликације отпуштене су две опције за „Проблеми са пријавом или регистрацијом“ и „Остали проблеми“.

ПротонМаил веб_апп

Кликом на „Остали проблеми“ отворили смо још 4 опције које су садржавале подтеме за детаљне чланке који решавају тај проблем.

ПротонМаил суппорт_форм

Осим базе знања, постоји „образац за подршку“ или подршка путем система за продају улазница која се може користити за пријављивање било каквих проблема / проблема.

Постоји и спољна страница која може да се користи за пријављивање свих грешака на веб локацији.

То покреће безбедносни одељак. Добијате детаљну базу знања и подршку путем е-поште за извештавање и помоћ у вези било чега.

Прос

 • Врхунски изглед и једноставан за употребу интерфејс који не угрожава сигурност
 • Могућност не коришћења секундарне адресе е-поште или телефонског броја за пријаву пружа потпуно изолирано искуство
 • Без евидентирања ИП адресе, праћења, без огласа, без метаподатака, стога нема никакве личне евиденције
 • Ен-то-Енд шифрирање за највиши ниво сигурности. Нико не зна шта има у примљеној пошти, осим вас
 • Један од најбржих поступака пријављивања икада виђен. Цео процес траје око 4 минута или мање
 • ВИСИОНАРИ план долази са ПротонВПН-ом ради даље шифрирања ваше мреже и борбе против цензуре

Цонс

 • Корисничкој подршци је недостајало без могућности за ливе цхат који је пожељнији од подршке путем е-поште
 • Необвезна секундарна адреса е-поште онемогућава опоравак. Сигурније је јер је налог повезан са било чим другим, али исто тако и помало ризично
 • Будући да компанија има мању контролу, умереност постаје тешка. На пример, нежељена пошта може бити проблем јер се подаци шифрирају у сваком тренутку.

Закључак

Дакле, након што смо поставили све што чини ПротонМаил квачицом, да ли је вредно препоручити и пребацити се у 2020. и напред? Да поједноставимо:

ДА. 100% ДА.

У данашњем свету у којем су приватност и сигурност постали приоритет, потребан нам је ПротонМаил. Тамо где већина услуга е-поште не успе у поређењу је то што се ослањају на спољну везу е-поште / телефона за повезивање са вашим налогом.

Овом спољном везом се често може пратити; забележите своје детаље и често их користите (гледајући вас Гмаил) да бисте циљали огласе на вас.

ПротонМаил се уздржава од било које екстерне везе и пружа вам услугу е-поште коју заслужујете. Тотално шифровање података, беспријекорно; брзо корисничко сучеље и потпуна анонимност чине ПротонМаил вредном препоруком.

Јесте ли испробали ПротонМаил или га већ дуго користите? Какво је ваше искуство? Имате ли каквих мисли које бисте можда желели да поделите? Напишите коментар доле и јавите нам се.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map