Схопифи вс. БигЦоммерце: кључне разлике које бисте требали знати (2020)

Напомена: Испробали смо обе платформе. На основу тога направили смо поређење које ће вам помоћи да одлучите који би вам био одличан.


Свет израде сајтова за е-трговину има неколико великана. Можда највећи од њих је Схопифи: од свог оснивања 2006. године, обрадио је више од 72 милијарде долара продаје – БДП мале земље..

Ова запањујућа запремина издвојила је Схопифи далеко од већине осталих конкурената.

Међутим, постоји супарничка кошарица и платформа за е-трговину која има значајан утицај.

То би била БигЦоммерце; попут Схопифи-а, БигЦоммерце је некад био старт-уп са малим тимом који се бавио лети.

Од свог оснивања 2009. године, БигЦоммерце је обрадио 17 милијарди долара продаје; иако је далеко од Схопифи-јеве фигуре, БигЦоммерце се сигурно издвојио од конкуренције и постао један од главних ривала Схопифи-а..

Штавише, БигЦоммерце је постала платформа избора за многе водеће светске брендове, као што су Тоиота, Моторола, Цамелбак и Бен & Јерри’с (између осталог).

Па, како се упоређују у погледу квалитета? Да ли цене БигЦоммерце-а пребијају цене главног ривала? Да ли Схопифи хиљаде запослених обезбеђује бољу корисничку подршку од стотина БигЦоммерце-а? Која је услуга уопште боља?

У овом прегледу, упоредићу две платформе користећи своје искуство и чињенице на терену. Тешко је, али обе ове платформе нуде сјајне услуге: па да схватимо која је најбоља за вас!

Цене

Прво на шта вероватно гледате јесу цене … зато изнесите лупу.

Схопифи има три основна нивоа и два посебна слоја. Први од ових специјалних слојева је Схопифи Лите: ово је 9 долара месечно, а у основи је за продају на Фацебооку и Фацебоок Мессенгеру.

схопифи-лите

Други је Схопифи Плус, који је намењен великим предузећима: мораћете да ступите у контакт са неким да бисте преговарали о том споразуму..

Три главна нивоа су Басиц Схопифи по цени од 29 УСД месечно, Схопифи по 79 УСД месечно и Адванцед Схопифи по 299 УСД месечно..

обавити цијене

БигЦоммерце такође има три главна нивоа и један посебан ниво. Ова посебна разина је такође и за велика предузећа: Ентерприсе има прилагођене цене за оне који су заинтересовани.

Три главна нивоа су по цени коју имају Схопифи: Стандардна цена је 29,95 УСД месечно, Плус је 79,95 УСД месечно, Про је 249,95 УСД месечно, а Ентерприсе има прилагођене цене..

Бигцоммерцес Прицинг-БИГЦОММЕРЦЕ

Ако плаћате годишње, за разлику од месечних, Плус и Про се снижавају за 10%, на 71.95 и 224.95 УСД.

Иако је тачно да су прва два слоја нешто скупља, они који озбиљно разматрају решења за е-трговину знају да је долар занемарљив у шеми ствари.

Већина људи ионако неће плаћати месечно, али за годину дана или више услуге, што БигЦоммерце опћенито чини нешто јефтинијим.

Упркос томе, још увек не очекујем да ће разлика од 10 до 20 долара за предузећа која траже услугу другог или трећег нивоа имати много значаја у односу на све остало.

Интересантнија је разлика између Адванцед Схопифи и БигЦоммерце Про: разлика од око 50 УСД месечно. Ако предузеће већ разматра било који од ових нивоа, врло је могуће да ни та разлика није превише значајна.

За сваки случај можемо рећи да БигЦоммерце има боље цене на трећем нивоу.

Све у свему, Схопифи и БигЦоммерце имају врло сличне ценовне листе.

Схопифи има јефтинију опцију, али је то врло мала опција, а БигЦоммерце има значајно јефтинију опцију трећег нивоа.

Поред те удаљености, прва два нивоа – која су вероватно међу најпопуларнијим – готово су идентична, дају или узимају долар.

Иако се чини да су две компаније свеукупно везане за цену, погледајмо поређење њихових карактеристика … ствар која ће заиста одредити који је бољи договор.

Карактеристике

Дакле, и Схопифи и БигЦоммерце имају сличне цене, дају или узимају пар разлика.

Како се карактеристике спајају за готово идентичне цијене прве двије разине и како се слажу за пакете са значајном разликом у цијени?

За почетак малих, БигЦоммерце Стандард и Басиц Схопифи нуде неограничене производе, продајне канале преко веб локација друштвених медија, брендиране онлајн продавнице и све основне алате који долазе са постављањем веб продавнице.

Прошле разлике почињу се гомилати: Басиц Схопифи вам омогућава напуштене код опоравка и попуста кодова.

У Основном Схопифи плану

БигЦоммерце Стандард вам даје попусте, као и купоне и поклон картице – последње две су доступне само за други ниво компаније Схопифи.

БигЦоммерце Стандард план

Штавише, стандард БигЦоммерце има неограничене рачуне особља, док Схопифи не нуди неограничене налоге за било који од своја три нивоа: максималан је 15 са Адванцед Схопифи.

БигЦоммерце Стандард такође дозвољава оцене и прегледе производа, попусте на етикети за отпрему, котације за доставу у реалном времену, боље алате за извештавање и отказивање на једној страници. Једино што почетни ниво Схопифи заиста има на улазном нивоу БигЦоммерце је напуштени опоравак колица – важно, али не све.

Узгред: Схопифи нема потврду на једној страници за ниједан од својих нивоа. Све благајне на Схопифи-у имају процес у три корака, који је изненађујуће застарео за велико име у е-трговини.

У међувремену, њихове могућности трећег нивоа се слажу приближно подједнако. Постоје неке ствари које БигЦоммерце листе не чине Схопифи – међутим, из искуства вам могу рећи да то има више везе са начином класификације предмета него суштинском разликом у броју алата.

То нас оставља следећим: прва два слоја су подједнака, али БигЦоммерце нуди већу листу карактеристика.

Трећи нивои за Схопифи и БигЦоммерце су отприлике равномерни, али цена БигЦоммерце-а долази за око 50 УСД јефтиније.

Иако је Схопифи још увек добро опремљен – вероватно ће имати све што вам је потребно – рекао бих да БигЦоммерце можда нуди мало више вредности са значајком.

Иако оба производа имају доста посла, колико их је лако користити?

Лакоћа коришћења

Схопифи и БигЦоммерце су у неколико година прерадили милијарде долара продаје: чинећи то, обојица су доказала вредност платформе за е-трговину..

Предузећима су потребна решења која нису само исплатива, већ и временски ефикасна: другим речима, осим што имају добру представу, морају да имају и одређени ниво употребљивости..

Па како се та два титана слажу на ноге?

Ево једноставног одговора: отприлике су еквивалентни, али Схопифи је мало кориснији.

То не би требало бити спорно – на крају крајева, разлог због којег је БигЦоммерце покретач Схопифи-а у погледу популарности е-трговине је тај што га је лако користити и користити.

Међутим, мислим да је Схопифи можда усавршио једноставност употребе више од свог малог брата.

Схопифи има једноставнији изглед који је лакши за очи, а можда и бржи.

схопифи командну таблу

Једина права разлика осим естетске је и већина опција менија Схопифи-а на левој страни, али већина БигЦоммерце-а је алатна трака на врху странице – лично сматрам да је бивши мало бржи и лакши за рад, али то је једноставно ја.

бигцоммерце контролна табла

Схопифи такође има много више материјала за објашњење у стварном поступку постављања продавнице. Надамо се да вам то неће требати, али ипак је корисно.

Ово не значи да је БигЦоммерце збуњујући. Коначно, ако вас БигЦоммерце заиста збуни, и Схопифи би вас збунио – проблем би био у прилагођавању е-трговини и постављању колица у целини.

Међутим, иако су оба једноставна за употребу, навигација ми је у Схопифију била бржа. То није велика разлика, али једну сам ипак приметио.

Подршка муштеријама

За комаде софтвера тако свеобухватне као што су БигЦоммерце и Схопифи, једноставност употребе природно утиче на квалитету корисничке подршке.

Одмах ћу вам пренети добре вести: и Схопифи и БигЦоммерце имају јаке услуге подршке купцима.

У ствари, то су једне од најбољих компанија СааС за корисничку подршку. Као и већина компанија које се баве хостингом и корпу за куповину, и ове две имају опције директног контактирања представника службе за кориснике – до којих ћемо доћи у тренутку.

Они такође имају информативни садржај на лицу места, а овде се успевају.

Кренимо од БигЦоммерцеа: БигЦоммерце има гомилу бесплатних вебинара, блога, форума заједнице и базе знања.

Такође нуде пуно документације о Стенцил-у, БигЦоммерце-овом тематском механизму и АПИ документацији. Ово су неколико ствари које програмерима у вашем тиму могу бити корисне.

документација стенцил-а за велику трговину

Прве четири наведене ставке су донекле потребне – база знања и вебинари су готово универзални, а блогови и форуми су врло чести. Међутим, БигЦоммерце све ово врло добро извршава.

Иако БигЦоммерце није толико велик као Схопифи, сматрао сам да је заједница врло импресивна. Још увек има пуно људи који се баве проблемима и објављују креативне идеје. Форум је сигурно довољно жив ако имате интересовања.

Схопифи води ствари корак даље, па се држите за сигурносне појасеве.

Схопифи понуде: база знања, која се зове њихова страница помоћи; „Водичи“, што је у основи збирка хибрида инфографских књига; „Академија“, што је у основи скуп курсева о различитим темама у које се може уписати; подцасте, од којих постоје само две опције; пословна енциклопедија; универзитет за е-трговину, који се доста преклапа са водичима; страницу на којој се налазе бесплатни алати; форум заједнице који је подскуп универзитета за е-трговину; Схопифи “Бурст”, колекција бесплатних фотографија; и на крају, Схопифи „Поларис“, мање позната веб локација која се бави екстремним детаљима о Схопифијевим дизајнерским стандардима за оне зграде Схопифи продавница за своје клијенте..

обавити базу знања

Вау, то је тона ствари. Хајде да се мало распакујемо: неке ствари су више лепршаве него супстанције.

Постоји доста сајтова који нуде бесплатне фотографије акција, а пословна енциклопедија је вероватно небитна за оне који покрећу пословање (па чак и ако јесте, Гоогле би требало да ради и на томе).

Искрено, волео бих да Схопифи консолидује ове ствари боље. Мало је неодољиво – који је најбољи извор са којим се прво треба суочити? Ипак, Схопифи Поларис, Бурст, академија, водичи и страница бесплатних алата су веома корисни..

Све у свему, описао бих Схопифи-ин информативни материјал као хаотичан, али користан и свеобухватан.

БигЦоммерце има мање материјала, али мислим да купци због тога не трпе – имају довољно правог материјала, једноставније га форматирају и ствари одржавају значајнима.

Поред информативног садржаја на лицу места, како су заступници?

схопифи цхат 1

схопифи цхат 2

Одговор је трајао око минут и по и директно је одговорио на питање не трошећи ни простора ни времена. То је прилично идеално искуство уживо разговора.

Открио сам да је БигЦоммерце на исти начин; иако нису сва моја искуства са ливе цхат-ом била одлична, никада ме нису разочарали.

Овде је потребно да и Схопифи и БигЦоммерце имају сјајне представнике за ливе цхат и представнике за кориснике.

Обоје имају тону материјала на лицу места који је веома користан. Не мислим да ће неко осјећати да њихове потребе нису испуњене таквим материјалом, али упркос томе можемо рећи да Схопифи има више.

Иако су ресурси Схопифија много збијенији и имају много више пахуља, они имају и неколико додатних ствари које БигЦоммерце не.

То и чињеница да је Схопифи-ова заједница углавном већа, значи да је корисничка подршка у целини победа за Схопифи – мада није ни велики пораз за БигЦоммерце.

Поређење сигурности и поузданости

Сигурност и поузданост су две ствари које увек морате имати на уму када размишљате о хостинг платформи. Када гледате пословна хостинга, колица и решења за е-трговину, те две ствари постају још важније.

Ако вам се лични сајт поквари или поквари, то је срамота. Ако ваша продавница пропадне, губите новац, а можда и будући приход разочараних купаца. И Схопифи и БигЦоммерце успели су да се пребаце са пуно новца – тако да то значи да су сигурни?

У одређеној мери, да. Међутим, то се мора узети с зрном соли. И, која компанија ради боље? Хајде да видимо.

Схопифи је мање транспарентан по питању своје сигурности, што је обично лош знак. Њихова веб локација говори о томе да су компатибилни са ПЦИ ДСС (то значи да испуњавају стандард безбедности информација како је дефинисао савет компанија за платне картице), али то је ствар.

Схопифи је сертификован ниво 1 ПЦИ ДСС компатибилности – најбоља могућа сертификација.

купите сигурност

То им звучи веома добро, али у ствари је прилично стандардно – требало би рећи да велики софтвер за е-трговину испуњава ПЦИ стандарде.

Схопифи нуди и ССЛ сертификате и неке додатне сигурносне алате – али искрено, то је тако основно да не желим заиста да га рачунам на сигурност.

БигЦоммерце је више напредан у погледу безбедносних мера. Они су такође усклађени са ПЦИ нивоом 1, проглашавају 99,99% продуженог времена и 100% продуженог радног времена током цибервеек-а (период од црног петка до цибер понедељка), ДДоС заштиту, ХТТПС на целој територији и разне друге безбедносне протоколе..

БигЦоммерце има 99,99% продуженог времена

Спољно, БигЦоммерце звучи боље. У стварности, Схопифи и БигЦоммерце су приближно исто. Схопифи има већину истих одбрана, али их не описује толико.

Надаље, оба Схопифи и БигЦоммерце имају изврсне продужетке – БигЦоммерце одлучује да то више нагласи. По мом искуству нема много разлике у мерама које компаније предузимају.

Постоји разлика у додатним корацима које можете предузети како бисте заштитили свој рачун и веб локацију. И БигЦоммерце и Схопифи имају продавнице апликација, које укључују добре сигурносне апликације. Схопифи, међутим, има много робуснију продавницу апликација и већи софтвер за изградњу заједнице за Схопифи платформу.

Стога бих рекао да БигЦоммерце и Схопифи имају приближно исти квалитет заштите и оба се понашају веома добро – али БигЦоммерце је отворенији у погледу мера које предузима, а Схопифи има већи избор безбедносних алата за своје кориснике које могу да одаберу.

Закључак

И Схопифи и БигЦоммерце цијене се уско заједно, али БигЦоммерце је нешто јефтинији ако се плаћа годишње за други ниво рачуна, а уопштено јефтинији за рачун трећег нивоа..

Иако ове разлике у ценама нису огромне, БигЦоммерце нуди више функција за прва два нивоа, до те мјере да сматрам да је свеукупно бољи посао на том основном нивоу.

Схопифи има обиље функција, а мања предузећа би требало да раде добро на првом нивоу – у одређеној мери, Схопифи не наводи све у толико детаљима као БигЦоммерце.

Међутим, БигЦоммерце је и даље све заступљенији по сличним ценама, па бих рекао да је отприлике бољи договор.

Што се тиче једноставности употребе, њих две су отприлике једнаке, али Схопифи је мало лакши на очима и има ефикаснију навигацију, барем по мом мишљењу.

Лако коришћење је, као и обично, корисничка подршка: обе платформе имају сјајну корисничку подршку. Обоје су сјајни за контактирање представника, а информативни и едукативни садржаји на лицу места погодни су за обоје.

Разлика је у томе што Схопифи има много више садржаја, али је пуно хаотичнији и пунији од садржаја БигЦоммерце-а – што је једноставније и концентрисаније. Без обзира на то, рекао бих да Схопифи уопште има бољу корисничку подршку и ресурсе.

И Схопифи и БигЦоммерце су поново везани за сигурност и поузданост. Обе имају продавнице апликација које садрже сигурносне алате, али продавнице апликација Схопифи су мало робусније.

Генерално, рекао бих да је БигЦоммерце бољи од Схопифи-а – победа за ундердога!

За мања предузећа и оне који мање познају технологију, мислим да Схопифи има тако велику корисничку подршку и популарност да је ипак боља опција.

Обоје доносе пуно за сто – да нису, не би прерадили на десетине милијарди долара трансакција!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map