Шта је грешка 502 Бад Гатеваи и како то исправити (Еаси Гуиде то Фик)

Једна од ствари која засигурно фрустрира и потрошаче и власнике веба је када се на веб локацији или на некој од његових страница појави код грешке. Једна од тих неугодних штеточина је грешка 502 или лоша грешка на капији.


Иако није тако уобичајена као остале грешке на серверу, ова је посебно проблематична када се догоди, посебно јер је често тешко пронаћи корен проблема.

Али, шта је тачно 502 лоша грешка у пролазу?

502 лоша пролаза
Једноставно речено, ова грешка је статусни код ХТТП (Хипертект Трансфер Протоцол) и јавља се када један мрежни сервер не добије или мисли да није добио одговарајући одговор другог мрежног сервера.

То се може догодити било коме у било ком подешавању, било којем прегледачу и било којем уређају. Стога, да видимо шта узрокује ову грешку и како је исправити, и надамо се да ћете је се заувек решити.

Банда 5кк

Као што можда већ знате, 502 није једина грешка која се може појавити међу 500 серија грешака које само чекају да вам упропасте дан. Поред тога, ево неколико најчешћих и најважнијих грешака из групе 500 којих би требало да будете свесни.

 • 500 интерне грешке сервера – Ваш веб сервер ће приказати ову грешку када наиђе на услов који је спречава да испуни свој задатак, тј. Захтев клијента.
 • 501 Није имплементирано – сервер не може подржати или препознати методу захтева. Недостаје функционалност за обраду захтева тако да одговори на ову грешку.
 • 502 Бад Гатеваи – сервери су се посвађали и сада не разговарају један с другим. Шалу на страну, док делује као проки или гатеваи, ваш сервер није примио одговарајући одговор од упстреам сервера током покушаја да обради захтев.
 • 503 Услуга није доступна – Привремено стање када сервер није доступан за обраду захтева, јер било да се одржава одржавање или је тренутно преоптерећено.
 • 504 Гатеваи Тимеоут – Сервер, иако делује као проки или гатеваи, није добио време на време од другог сервера, попут ДНС-а, тако да није могао да обради захтев.
 • 505 ХТТП верзија није подржана – његова грешка се догађа када ваш веб сервер не може или не подржава верзију верзије ХТТП протокола која потиче из захтева. Грешка обично садржи опис зашто сервер неће сарађивати.
 • грешка 502

Узроци 502 Грешке

У већини случајева грешка 502 само је штуцање у комуникацији између два онлајн сервера. Ништа значајно и ништа превише озбиљно. Међутим, тачно откривање шта је проузрочило грешку 502 често може бити прилично изазовно.

Главни разлог је тај да се та грешка догађа између два онлине сервера над којима апсолутно немате контролу.

За власнике веба који нису сами програмери, коришћење таквог тима у вашем тиму може бити од велике користи када се баве таквим грешкама. Можете преко интернета да проверите посао софтверских инжењера да бисте добили јасну слику шта можете очекивати од програмера уколико одлучите да га запослите.

Штавише, ова се грешка може прикрити као разне друге поруке о грешкама, попут 502 проки грешке, ХТТП 502, 502 лошег пролаза НГИНКС и тако даље. У сваком случају, пре него што изгубите разум због онога што је могло да проузрокује грешку, ево неколико најчешћих разлога који стоје иза ње.

 • Почетни сервер не ради – Једноставно речено, ваш сервер можда не ради исправно. Корен вашег проблема може бити проблем са повезивањем, време застоја сервера, преоптерећење, превише саобраћаја итд.
 • Проблеми са именом домена – Овај проблем се јавља када домен не утврђује правилно ИП адресу. Нетачни ДНС записи постављени као ниво хостинга домена могу бити разлог овог проблема. Такође, промене у ДНС-у вероватно нису имале довољно времена за ширење широм света, па је дошло до грешке. То може бити због спорог ТТЛ (Тиме То Ливе) фактора.
 • Захтјев је блокиран од стране заштитног зида – Ах да, стари добар заштитни зид и његова сигурносна питања. Ако имате сумње у проблем, проверите заштитни зид. У већини случајева, мастерминд иза грешке 502 је, у ствари, фиревалл. Може да блокира захтеве између послуживања, посебно на веб страницама ВордПресс-а који имају безбедносне додатке. Штавише, то може бити и ДДоС заштита која стартује.
 • Квар сервера – Ваш сервер је шутнуо канту. Постоји неколико разлога због којих би се то могло догодити. На пример, сервер је ван мреже због одржавања, сервер се срушио или садржај сервера крши одредбе и услове провајдера, погледајте слику.
 • Грешка у претраживачу – вјеровали или не, често је разлог који стоји иза наших 502 проширења прегледача. Ово је посебно тачно када имате АдБлоцк проширења која штите кориснике од досадних огласа и скочних прозора. Други разлог може бити једноставно застарјела верзија прегледача у употреби.

Исправљање грешке 502

Сада идемо на занимљив део. Поправка грешке 502 често је једноставна колико се и добија. Са становишта потрошача, то може бити једнако напорно као и поновно учитавање странице. Постоји неколико начина да поправите ову грешку и ево неколико њих.

 • Поново учитајте страницу – Да, добро сте прочитали, само поново учитајте страницу и грешка ће можда бити заувијек изгубљена. Као што смо већ споменули, лошој ствари ће требати само мало више времена.
 • поново учитати страницу

 • Започните нову сесију прегледача – Још једно решење је да затворите све, очистите историју прегледавања, колачиће и кеш меморију и започнете нову сесију. Нова приватна или анонимна сесија такође може помоћи у исправљању грешке.
 • обришите колачиће да бисте избегли 502 грешкуочистите предмемориране слике да бисте избјегли погрешку 502

 • Поново покрените рачунар – ако све не успе, ресетујте уређај и покушајте поново.
 • Покушајте са другим прегледачем – Проблем је можда повезан са прегледачем, зато испробајте други, као што су Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок итд..
 • Вратите се касније – ствари изгледају прилично безнадно ако бисте испробали све горе наведено да исправите грешку. Можете да покушате да се обратите свом добављачу интернетских услуга или вебмастеру, али онда поново попијте себи кафу и вратите се касније, грешка се може отклонити до повратка.

Решење за програмере

Погледи програмера разликују се од потрошачких. Поправка грешке 502 као веб менаџера такође може бити неприметна. Стога, ево неколико решења за 502 за програмере.

 • Покушајте установити да ли је надолазећем серверу доступно усмеравање у траговима или пинг тестирањем ИП сервера.
 • Користите ДНС алате за тестирање да бисте проверили да ли се квалификовано име домена исправно решава.
 • Проверите евиденцију грешака на серверу или веб локацији да бисте видели да ли постоји одређена грешка на серверу.
 • За ВордПресс веб локације покушајте привремено преименовати мапу „вп-цонтент / плугинс“ да бисте искључили додатке као могући узрок грешке.
 • Проверите да ли постоје заштитни зидови да ли постоје знакови блокова.

Завршна реч

Међу свим могућим грешкама које би се могле десити на серверу или на веб локацији, грешка 502 лошег пролаза није најгора игра. Међутим, то је ипак проблематично.

Иако се може решити брзо и ефикасно, може указати на озбиљнија основна питања која у будућности могу изазвати озбиљније проблеме, због чега је вредно проверити мало даље када се то догоди..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map