Шта је ХТТП 302 грешка и како то исправити? [4 Објашњене тестиране методе]

Кад год морамо да извршимо 302 преусмеравања, обично се постављају иста питања.


Ево неких питања:

 1. Да ли је моја веб локација спремна за то?
 2. Која врста преусмеравања је најприкладнија за мој случај?
 3. Да ли ћу изгубити сав посао на СЕО до сада?
 4. Хоће ли ме Гоогле казнити? Шта се догађа ако елиминишем преусмеравања?
 5. Како се праве?
 6. Како да поправим грешку 302? (ако се догоди)

У овом чланку одговорит ћу на сва ова питања како бисте имали више јасноће у сваком случају.

Шта је преусмеравање 302?

Код 302 означава привремено преусмеравање. Једна од најистакнутијих карактеристика која га разликује од преусмеравања 301 је та што се, у случају преусмеравања 302, снага СЕО не преноси на нови УРЛ.

гоогле сео

То је зато што је ово преусмеравање дизајнирано да се користи када постоји потреба да се садржај преусмери на страницу која неће бити коначна.

Дакле, једном када се преусмеравање елиминише, оригинална страница неће изгубити своје позиционирање у Гоогле претраживачу.

Иако није баш уобичајено да се налазимо како треба преусмеравање 302, ова опција може бити корисна у неким случајевима. Ово су најчешћи случајеви:

 • Кад схватимо да на некој страници постоји неки неприкладан садржај. Док решимо проблем, корисника можемо преусмерити на другу страницу која би могла бити занимљива.
 • У случају да напад на нашу веб локацију захтева враћање било које странице, ово преусмеравање може нам помоћи да смањимо број случајева.

Преусмеравање 302 је код који посетиоцима одређене УРЛ адресе каже да је страница привремено премештена, усмеравајући их директно на нову локацију.

Другим речима, преусмеравање 302 се активира када Гоогле роботи или други претраживачи затраже да учитају одређену страницу. У том тренутку, захваљујући овом преусмеравању, сервер враћа аутоматски одговор који указује на нову УРЛ адресу.

На овај начин се избјегавају грешке и сметње и за претраживаче и за кориснике, што гарантује глатку навигацију.

Чему служи преусмеравање 302?

Преусмеравање 302, на пример, има неколико верзија почетне странице на различитим језицима.

Главни може бити на енглеском; али ако посетиоци долазе из других земаља, онда их систем аутоматски преусмерава на страницу на свом језику.

302 преусмеравање

На овај начин се постиже мобилизација веб саобраћаја, али се истовремено не смањује утицај на СЕО нивоу главне странице. Ово наставља да расте, иако нема преноса овлашћења, као што смо раније објаснили.

Пример ХТТП 302 преусмеравања

Најчешћи пример случаја преусмеравања ХТТП 302 је Гоогле.

Без обзира из земље из које приступите, ако укуцате хттпс://ввв.гоогле.цом/, бићете преусмерени на Гоогле верзију на језику / држави који вам одговара.

гоогле сеарцх

У случају Немачке, 302 нас аутоматски води на хттпс://ввв.гоогле.де/ како бисмо могли да претражимо садржај на немачком.

Портали успешних компанија као што су Цоца-Цола или чак Фујитсу такође користе овај систем да преусмере саобраћај на место где сматрају најприкладнијим.

Узроци грешке ХТТП 302

Не бисте требали да користите статусни код 302 ако желите да пренесете СЕО-тежину на одредишни УРЛ.

Међутим, ево неколико најчешћих разлога за грешку у преусмеравању 302:

 • Коришћење 302 преусмеравања док се домен креће;
 • Креирање преусмеравања 302 приликом померања документа;
 • Коришћење преусмеравања 302 током промене протокола места;
 • Стварање 302 преусмеравања док се структура места мења.

ХТМЛ преусмеравање 302 се не препоручује када се метода оригиналног захтева примени на захтев одредишне УРЛ адресе – на пример, премештање УРЛ директиве директиве о обрасцу која користи методу ПОСТ за одређени период.

Како препознати ХТТП 302 грешку

Провјера исправности поставки преусмјеравања 301 и 302 врло је једноставно. Улазећи у адресну траку старе адресе, примећујемо шта се дешава.

Промјена адресе указује да је све у реду с преусмјеравањем. Адреса остаје иста – морате потражити извор проблема, али прво вам саветујемо да очистите кеш меморију и покушате поново.

име домена

Постоји још једна опција – да се пријавите за проверу кода одговора сервера на мрежне сервисе, на пример, хттп://екампле.цом/е_редирецт/.

Ако исправно подесите преусмеравање, након уноса имена домене, видећете код одговора 301 или 302. То зависи од врсте преусмеравања које сте планирали да примите у почетку.

Неки сервиси додатно приказују код који је дао сервер након преусмеравања, а овде постоји само једна важећа опција – 200 ОК.

Поправка грешке ХТТП 302

1. метод: Проверите конфигурацију сервера

Апликација се може покренути на серверу који користи један од ова два најчешћа програма веб сервера, Нгинк или Апацхе. Ова два веб сервера представљају више од 84 процената глобалног програма веб сервера!

Стога је први корак у одређивању кода одговора 302 провјера обавезних упутстава за преусмјеравање у датотеци конфигурације програма веб сервера.

За веб сервер Апацхе

1. корак: Отворите .хтаццесс датотеку на серверу

Да бисте идентификовали веб сервер, морате да пронађете датотеку кључева. Ако користите веб сервер Апацхе, пронађите .хтаццесс датотеку у роот датотечном систему ваше веб локације.

цПанел Филе Манагер

Ако је ваш програм на дељеном хосту, можда ће ваше корисничко име бити повезано са налогом хоста. У овом се случају обично мапа апликације роот налази у путањи:

/ хоме // публиц_хтмл / патх, па се .хтаццесс датотека налази на /хоме//публиц_хтмл/.хтаццесс.

Корак 2: Пронађите мод_реврите директиве

Једном када пронађете .хтаццесс датотеку, отворите је у уређивачу текста и пронађите ред који користи РевритеКСКСКС упутства која припадају модулу Апацхе мод_реврите.

мод_реврите

Међутим, срж идеје је да РевритеЦонд директива зацрта текстуални модел који се упоређује са регистрованим УРЛ-ом. Када посетилац затражи одговарајућу УРЛ адресу на веб локацији, РевритеРуле директива која прати једну или више инструкција РевритеЦонд ће заправо захтев преусмерити на одговарајући УРЛ.

На пример, следећа је једноставна комбинација РевритеРуле и РевритеЦонд која задовољава све захтеве екампле.цом, али уместо тога убацује привремену преусмеравање у исти УРИ у привремену домену – екампле.цом:

РевритеЕнгине је укључен
ПрепишиЦонд% {ХТТП_ХОСТ} ^ пример \ .цом $
РевритеРуле ^ (. *) $ ХТТП://ввв.темпорари-екампле.цом/$1 [Р = 302]

Примјетите додатни транспарент на дну РевритеРуле, који јасно показује да код одговора мора бити 302, показујући агенту прегледача да је то привремено преусмјеравање.

Корак 3: Поново поставите директиве у .хтаццесс датотеци

# ПОЧЕТИ ВордПресс
РевритеЕнгине Он
РевритеБасе /
РевритеРуле ^ индекс \ .пхп $ – [Л]
ПрепишиЦонд% {РЕКУЕСТ_ФИЛЕНАМЕ}! -Ф
ПрепишиЦонд% {РЕКУЕСТ_ФИЛЕНАМЕ}! -Д
РевритеРуле. /индек.пхп [Л]
# ЕНД ВордПресс

Стога, ако у вашој .хтаццесс датотеци добијете необичну директиву РевритеРуле или РевритеЦонд која изгледа да јој не одговара, покушајте да је привремено напишете (префиксану с #) и поново покренете веб сервер да бисте проверили да ли је проблем решен..

За веб сервер Нгинк

1. корак: Отворите датотеку нгинк.цонф

нгик конфигурација

Ако ваш веб сервер ради на Нгинку, требало би да потражите потпуно другачију датотеку конфигурације. Ова датотека је подразумевано одређена као нгинк.цонф и налази се у једном од нижих уобичајених директорија:

/ уср / лоцал / нгинк / цонф, / етц / нгинк или, / уср / лоцал / етц / нгинк.

Корак 2: Препишите смернице у датотеку нгинк.цонф

Након откривања, отворите датотеку нгинк.цонф у уређивачу текста и пронађите смернице за преписивање које се односе на индикатор преусмеравања..

301 шема

На пример, ово је обична блоковска директива (декларисан скуп изјава) која поставља виртуелни сервер генерисањем привременог преусмеравања са абц.цом на привремени-абц.цом:

сервер {
слушајте 80;
слушајте 443 ссл;
сервер_наме ввв.абц.цом;
преписати ^ / $ хттп://ввв.темпорари-абц.цом преусмеравање;
}

Нгинк преписивачке директиве су паралелне Апацхе РевритеРуле и
ПрепишитеЦонд јер обично садрже сложеније обрасце за претрагу оријентисане на текст.

Корак 3: Проверите политику замене нгинк.цонф датотеке

У сваком случају, проверите датотеку нгинк.цонф да бисте утврдили политику замене изузетака која садржи заставицу за преусмеравање (други трајни одговор повратног кода заставе 301).

нгик параметри

Имајте на уму било које изузетке пре него што поново покренете сервер да бисте проверили да ли је проблем решен.

2. метод: Потражите застарели софтвер

Документ са спецификацијом РФЦ-а за ХТТП 1.0 каже да је циљ кода одговора „пронађено 302“ да укаже на то да клијент треба извршити привремену преусмеравање.

ризик уређаја

Међутим, многи нови прегледачи ће обрађивати код 302 примљен кроз ПОСТ захтев као неважећи ГЕТ захтев.

То је покренуло рогове и збрку са одређеним програмима веб сервера који покушавају да натерају претраживач да обавља прави посао када га треба привремено преусмерити..

Да би решио овај проблем, документ са спецификацијом РФЦ ХТТП 1.1 вратио је 303 кода одговора, још 307 привремених преусмеравања, што је разумљив начин управљања ПОСТ-то-ГЕТ или привременим, привременим одговорима..

3. начин: Чишћење трупаца

Скоро све веб апликације чувају записе на серверу. Дневник апликација обично представља историју апликација, као што су странице, сервери који су затражени и повезани, које су добијене из дате базе података, и тако даље.

очистите трупце

Дневници сервера повезани су са тренутним уређајем који покреће програме и обично садржи информације о статусу и здрављу свих повезаних сервиса, па чак и информације о серверу.

Гоогле снимите [ПЛАТФОРМ_НАМЕ] у ЦМС или користите [ПРОГРАММИНГ_ЛАНГУАГЕ] да бисте се регистровали и регистровали [ОПЕРАТИНГ_СИСТЕМ] приликом покретања прилагођене апликације за више информација за добијање ових записа.

Метод 4: Поправите код апликације

У случају да све горе описане методе не успију, проблем може бити у корисничком коду апликације који је изазвао проблем.

Интернет претраживач

Покушајте утврдити узрок проблема ручним лоцирањем апликације и анализом у серверу и датотекама дневника апликације.

Добро је копирати комплетну апликацију на локални развојни рачунар и прећи кроз њу да бисте тачно видели шта се дешава са 302 скенирањима и видели код за сваку апликацију.

Закључак

Напокон, као што сте видели, не морамо се много бојати грешке у преусмеравању ХТТП 302. Не настављајући даље, они су фантастичан начин да се избегне губитак промета на нашим веб страницама уз неизбежне промене које настају током година.

Надам се да, након што прочитате овај чланак, нећете сваки пут добити грозницу о томе како да поправим привремено помјерену грешку од 302.

Без обзира да ли желите да допринесете посту или имате питање или само желите да дате своје мишљење, не устручавајте се да коментаришете доле!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map