СитеГроунд преглед: предности и недостаци након 30 месеци надзора!

Овај чланак је ревидиран и допуњен 03. априла 2020.


Ах, СитеГроунд. Ако у посљедње вријеме гледате на веб хостинг, нема шансе да нисте наишли на ово име.

Једно од највећих имена веб хостинга, мало је тешко знати одакле започети.

Углавном је остао без вести, умањено за гласно противљење рачунима Сједињених Држава СОПА и ПИПА пре неколико година (ако нисте упознати, овде сте били у добром друштву, придружујући се многим великим мрежним компанијама у знак протеста).

Ако ипак остане без вести, дефинитивно није изостављен од чланака и рецензија. То је једноставно превише приметно да не бисте чули да ли сте знатижељни о овим стварима.

У ствари, СитеГроунд је једно од највећих имена на мојој листи најбољих пружатеља услуга веб хостинга, а подржава преко 2 милиона веб локација.

Али да ли је већи увек бољи? Колико интернетских рецензија СитеГроунд можете ионако заиста вјеровати? Због чега се СитеГроунд издваја од неких других главних имена?

Наравно, не могу у потпуности одговорити на та питања, али надам се да ћу ипак мало осветлити СитеГроунд.

Наставите да читате да бисте сазнали више о мојим размишљањима о овом гиганту хостинга.

Ситегроунд Цонс

Ако сте се већ навикли на мене, знаћете да најпре почињем са лошим вестима. Не брините се! Овај део је прилично кратак.

Мислим да је главни недостатак СитеГроунд-а тај што може бити мало скупљи. Планови који се не дијеле на веб хостингу су скупи, али барем су такве ствари у које очекујете да уложите.

Заједничко гостовање је још једна ствар у коју су људи спремни уложити новац, али такође можете очекивати да ће цене бити приступачније. Тачно, дељени планови СитеГроунд-а су заиста јефтини у поређењу са осталим плановима хостинга, али у односу на планове заједничких дељења других компанија, СитеГроунд су помало скупи..

Осим тога, горња граница додатка за складиштење простора од 30 ГБ прилично је неугодна мана. Да ли је у шеми ствари то мали недостатак?

ситегроунд
Па да. Али с обзиром на то колико се нуди, да ли је заиста тешко да СитеГроунд одобрава неограничено складиштење за најмање рачуне са највише нивоа цена? Или барем више простора за складиштење или ССД ако је потребно ограничити?

Осим тога, немам ниједне снажне примедбе. Једноставност употребе је нешто што мислим да је прилично неутрално, и није баш посебно, али свеједно ћу је овде ставити – лаган је за употребу, али може бити мало кориснији за кориснике који су нови у свету хостинга.

Није тако лоше? Идемо до забавног дела.

Професионални сајтови

За забаву, морам још мало да разговарам.

Што се тиче цена, лепо је видети нешто прилично једноставно и доследно са иста три нивоа на различитим хостинг уређајима.

Уз то, уобичајени дељени веб хостинг, ако се можете обавезати за годину дана, бар није превише далеко од тржишне норме. Ништа што нуди СитеГроунд предалеко је од уобичајеног, а функције обично чине цене вредне.

Карактеристике су плус за СитеГроунд, који нуди јак пакет алата за употребу, од којих су многи доступни са најнижег нивоа „СтартУп“ налога.

дељена куповина хостинга

Корисничка подршка је дефинитиван плус за СитеГроунд, јер не само да су представници респонзивни и информативни, мрежна документација у бази знања, туторијали итд. Веома је опсежна и корисна.

Иако обично СитеГроунд није много лакши за употребу од било којег другог домаћина, изузетно је једноставан за коришћење ВордПресс-а.

Коначно, сигурност је такође нешто што СитеГроунд добро ради, јер чини се да чини додатни корак у осигуравању података о својим корисницима. Поред тога, СитеГроунд нуди много повећања перформанси.

Све у свему, пуно снаге за разговор. Ипак не требате да прихватате моју реч – хајдемо мало више у дубину о томе зашто.

Сигурност и поузданост

Сигурност је све и нешто о чему готово сви ми са присутношћу на мрежи треба да се бринемо ако већ нисмо. Ово се посебно односи на људе који се баве хостинг услугама.

Сретна сам што могу рећи да је Ситегроунд веома јак када је у питању безбедност.

Ситегроунд има 99,99% продуженог времена, тако да не морате бринути да ли ће ваша веб локација бити у паду. Претпостављам да је и то индустријски стандард, али хеј, и даље је прилично лепо.

преглед локације терена

Уптиме
99,88%
Време одзива
585мс

Ја пратим СитеГроунд Уптиме током последњих 27 месеци. Овде испод можете видети историју:

 • Мар 2020 .: 99,92%
 • Феб 2020: 99,99%
 • Јан 2020: 99,73%
 • Дец 2019: 99,73%
 • Новембар 2019: 100%
 • Окт 2019. 99,97%
 • Сеп 2019: 100%
 • Август 2019: 100%
 • Јул 2019: 99,98%
 • Јун 2019: 100%
 • Мај 2019. 99,99%
 • Април 2019: 99,99%
 • Мар 2019: 100%
 • Фебруар 2019: 100%
 • Јан 2019. 99,96%
 • Дец 2018 .: 99,99%
 • Новембар 2018: 100%
 • Окт 2018: 100%
 • Сеп 2018: 99,99%
 • Авг 2018: 100%
 • Јул 2018: 100%
 • Јун 2018: 100%
 • Мај 2018: 100%
 • Апр 2018: 100%
 • Мар 2018: 100%
 • Феб 2018: 100%
 • Јан 2018: 99,99%
 • Дец 2017.: 100%
 • Нов 2017.: 100%
 • Окт 2017: 100%

Овдје можете провјерити детаљне резултате продужетка.

Ситегроунд добива плус јер су увели сигурну изолацију налога за веб хостинг, па ми се чини разумним да би 10 година касније, ипак требали имати неку од најјачих изолација међу хостинг услугама.

Ситегроунд користи Линук контејнере и посебно бележи чињеницу да су закрпе које су направили на Линук Кернелима уграђене у званични Линук Кернел код – тако да је сигурно рећи да је технологија прилично ажурна..

Њихово надгледање сервера је наводно брже и рутинскије од типичних монитора сервера, а иако су критиковани због резервних функција за које су многи корисници сматрали да недостају, током 2015. имплементирали су сопствени резервни систем који изгледа као велико побољшање. Они такође имају против-бот АИ за грубе силе напада.

Да не спомињемо, СитеГроунд се врло добро физички брине за своје сервере.

Поред сигурносних протокола, СитеГроунд је увео, такође нуди мноштво апликација и перформанси за повећање сигурности за своје купце. Неке од њих ћу покрити касније у чланку, али појачани перформанси су заиста сјајни.

Стандардни и ВилдЦард ССЛ такође се обезбеђују бесплатно, редовне резервне копије су бесплатне, а додатна заштита је понекад подразумевано укључена у одређене планове.

Потпуна одрицања, нисам стручњак за безбедност. Без обзира на то, чини ми се да Ситегроунд има тим који заиста ради на својој одбрани, јаке оне које компанија брзо именује на својој веб страници, и због тога се много лакше осећам са Ситегроундом.

Подршка муштеријама

Мислим да се СитеГроунд заиста добро слаже са корисничком подршком. Заборавите на индустрију хостинга – Корисничка подршка СитеГроунд-а уопште се издваја.

Зашто то кажем? Поред уобичајених опција за корисничку подршку, попут телефонске подршке, СитеГроунд пружа обимне ресурсе и документацију, обимну чак и за хостинг компанију.

Постоји чаробњак за подешавање налога за подешавање налога на који ћете наићи, али постоји и вебинарна серија, корак по корак, подуке и „база знања“ – у основи стотине најчешћих питања и чланака помоћи.

У међувремену, то не утиче на људе које запошљава: ливе цхат и 24/7 телефонска услуга су на располагању за тренутне одговоре, а слање карата обично ће вам дати одговор за неколико минута.

Када сте у контакту са представником, видећете њихове податке – име, искуство, посебне снаге итд.

Иако вас до сада могу добити само анегдотски докази, ја сам лично схватио да је ливе цхат врло одзиван.

контакт с места на месту1

Када захтевате ћаскање уживо, морате да унесете е-пошту и корисничко име (ако нисте тренутни купац) и ваше питање, мада ме нервира чињеница да за ваше питање постоји ограничење броја ликова. Убрзо након тога отвориће се страница за ћаскање и требали бисте имати одговор.

контакт на месту терена2

контакт на месту терена3

Након што завршите расправу, имат ћете могућност да добијете транскрипт разговора послан на вашу е-пошту, што сам сматрао прилично јединственим и веома корисним у случају да заборавите о чему се разговарало.

Корисничка подршка није тачно једнака између рачуна. Рачуни вишег слоја – као што су скупљи дељени хостинг, хостинг у облаку или наменски хостинг – добивају приоритетну корисничку подршку. У ствари, све осим улазног нивоа добија ВИП подршку. Срећом, чак и стандардна подршка је релативно брза и корисна.

Све у свему, Ситегроунд има врло јаку корисничку подршку и оцењујем га као једну од победничких карактеристика Ситегроунд-а. Опсежна мрежна документација, као и брзи и корисни представници заиста дају функцији Ситегроунд јаку корисничку подршку.

Планови и функције сајтова

Напомена: Ако сте прочитали моју рецензију Ситегроунд вс. Блуехост, можда ћете нешто од овога наћи мало познато. Ипак, прелазимо на структуру цена.

Ситегроунд нуди много опција за хостинг, од услуга попут хостинга е-поште, до хостинга апликација (ВордПресс, Јоомла, итд.), До нормалног веб хостинга.

Главна варијација цијена је у главним веб хостинг услугама:

Заједнички планови за хостинг

Карактеристике
Покренути
ГровБиг
ГоГеек
Простор на диску10 ГБ20 ГБ30 ГБ
ПротокНеограниченоНеограниченоНеограничено
ПанелцПанелцПанелцПанел
Број веб локација1НеограниченоНеограничено
Цена$ 3,95 / месечно.$ 5,95 / месечно.$ 11,95 / месечно.

Дељено веб хостинг, опције хостинг услуга (хостинг хостинг е-поште, ПХП хостинг итд.) И хостинг апликација (ВордПресс, Јоомла, Магенто, итд.).

Први је СтартУп са 3,95 долара месечно, ГровБиг је други са 5,95 долара месечно, а ГоГеек последњи са 11,95 долара месечно. Имајте на уму да су ово почетне цене, али цене обнављања су веће. На пример, СтартУп обнавља 11,95 УСД месечно.

Први је СтартУп са 3,95 УСД месечно, ГровБиг други са 4,55 УСД месечно, а ГоГеек последњи са 8,95 УСД месечно.

 • СтартУп нуди: 1 веб локација, 10 ГБ веб простора, погодна је за око 10 000 месечних посета и садржи “основне” (значи основне) карактеристике.
 • ГровБиг нуди: више веб локација, 20 ГБ простора, требало би да буде добро за око 25.000 месечних посета, и додељује вам врхунске функције поред основних карактеристика.
 • ГоГеек: такође омогућава више веб локација, али даје 30 ГБ простора, омогућава отприлике 100.000 месечних посетилаца и даје „Геекли Адванцед Феатурес“ поред премиум и основних карактеристика.

Ствари звуче скупо у почетку. Обнављање од 11,95 долара помало је за опцију првог нивоа, али када узмете у обзир „суштинске“ карактеристике, није тако лоше.

СитеГроунд је заједнички хостинг

Свакодневне сигурносне копије, Цлоудфларе ЦДН и ССЛ и ХТТПС су укључени бесплатно од тачке улаза. Ово тренутно поставља план хостинга на нивоу веб локације СитеГроунд изнад већине конкурентских конкурената.

Поред тога, када узмете у обзир количину посетилаца који су месечно опремљени (имајте на уму да је процена) и Премиум или Гееки функције (које углавном додају повећање перформанси, приоритетну техничку подршку, бесплатне резервне копије, ПЦИ усклађеност, и неке напредније функције), СитеГроундови дељени хостинг планови оправдавају цене својим особинама.

Имајте на уму да су ССЛ сертификати за дељено гостовање подразумевано бесплатни и стандардни. Међутим, у било које време можете прећи на бесплатни Вилдцард ССЛ.

Накнада за складиштење од 10-30 ГБ неке људе искључује одмах са шишмиша (од СтартУп-а до ГоГеека, имаћете највише од 30 ГБ). Сретно ми је што је највиши ниво ограничен на 30 ГБ, али већина људи ће схватити да могу радити у оквиру тог ограничења. То је само реално природи дељеног хостинга, који сам по себи има ограничене ресурсе.

Али то је једино ограничење белешке. Као што је већ поменуто, и други и трећи ниво рачуна могу угостити неограничене веб странице, а сви рачуни добијају неограничене МиСКЛ базе података. То је прилично великодушно, а када узмете у обзир укључене резервне копије, ССЛ и тако даље, дељене могућности хостинга су прилично добар посао.

Поред тога, чак и са првог нивоа дељеног хостинг рачунара добијате алатку за прављење и повлачење веб локација и неограничене под-паркиране домене, што сам сматрао корисним – можете да се вратите на мој други СитеГроунд вс Блуехост чланак да бисте видели како се то упоређује са Блуехост, врхунски ривал СитеГроунд-а.

Последња два нивоа добијају бесплатан пренос веб локација. То можете учинити на првом плану, али то се плаћа. То је корисно за оне који желе гаранцију да тим за техничку подршку може пружити. Срећом, ако користите ВордПресс, прилично је лако пребацити веб локацију без техничке подршке (више о томе касније).

Упозорење споилер-а: СитеГроунд осваја ово.

У ствари, добијате чак и основни софтвер за е-трговину са СтартУп налогом и пуно функција за програмере. Ох, и добијате неограничене налоге за е-пошту чак и за основни налог, док већина конкурената има ограничење за пакете за почетни ниво.

Коначно, СитеГроунд користи јединствене, компанијски изграђене сигурносне алате за које бих узео у обзир јаке карактеристике услуге (о њима ћете прочитати довољно брзо, само имајте то на уму.

Карактеристике
СтартУп план укључује
Фрее Вебсите Буилдер
Бесплатно Цлоудфларе ЦДН
цПанел & ССХ приступ
24/7 Техничка подршка
ССД Стораген
Бесплатна дневна копија
Неограничени рачуни е-поште & ДБ-ови
Посетите СитеГроунд

Све у свему, планови за дељено гостовање су прилично снажни. Цене су мало високе за људе који изричито траже прорачунске могућности, али за било кога другог, подељени планови СитеГроунд-а могли би бити много. Наравно, то нису све понуде СитеГроунд-а.

Планови за хостинг у облаку

Цлоуд хостинг, на пример, почиње од 80,00 УСД месечно у четвороводном систему који достиже и 240,00 УСД месечно,

Карактеристике
Улаз
Посао
Бусинесс Плус
Супер Повер
Процесори2 језгра3 језгра4 језгра8 језгра
РАМ4ГБ6ГБ8ГБ10ГБ
ССД Спаце40ГБ60ГБ80ГБ120ГБ
Пренос података5ТБ5ТБ5ТБ5ТБ
Цена$ 80,00 / месечно.120,00 УСД / месечно160,00 УСД / месечно240,00 УСД / месечно

Први ниво вам даје 2 језгре, 4 ГБ меморије и 40 ГБ ССД простора, што сматрам разумним, али искрено, и није најбољи посао који сам видео. Ако требате много да пребаците, додатак од 5ТБ је прилично издашан.

Како бирате више планове, додаци постају разумнији. Разматрао бих већину ових планова за просек у смислу датих ресурса по цени, а први ниво заправо није много.

СитеГроунд такође нуди прилагођена решења за предузећа за оне који су заинтересовани.

Ако заиста волите перформансе СитеГроунд-а и верујете му, вероватно ћете веровати и СитеГроунд-у за хостинг у облаку. Ако вас, међутим, занима, вероватно ћете добити бољи договор о хостингу у облаку и погледајте неке друге опције.

На сву срећу, наменски хостинг планови СитеГроунд-а нису лоши.

Намјенски планови хостинга

Наменски хостинг почиње од 269,00 УСД месечно за први ниво и завршава на 729 УСД месечно за трећи ниво, али цене (и доступност таквих сервера) зависе од локације дата центра.

ситегроунд посвећено

сите сите посвећен Азији

Да, нећу лагати: то су велике цене. Имајте на уму, наравно, да наменски сервери обично имају највише цене.

Процес вероватно вреди. Ако се озбиљно бавите добијањем наменског сервера, сајтови СитеГроунд имају сјајне спецификације, а планови цена омогућавају много ресурса. Волио бих да је било више опција, али то је мања жалба.

Локације сервера:

 • Цхицаго
 • Лондон
 • Амстердам
 • Сингапур

Напомена о ВордПресс-у

Поред главних врста хостинга које нуди СитеГроунд, о СитеГроунду морате знати и нешто важно: супер је за ВордПресс. У ствари је тако добро да сам ВордПресс.орг препоручује СитеГроунд.

ВордПресс је бесплатан систем за управљање садржајем који је изузетно популаран. Популарна је јер вам омогућава да уредите тону ствари о својој веб локацији, бесплатна је и уопштено је једноставна за употребу чак и за почетнике.

Звучи савршено, зар не? Дохвата је да ако користите бесплатан софтвер ВордПресс, прво вам је потребно хостинг. Скоро сваки велики домаћин подржава ВордПресс, али СитеГроунд стоји изнад остатка – отуда његова препорука ВордПресс-а. Али зашто је тако посебан?

СитеГроунд је одличан у томе што вам је лако започети употребу ВордПресс-а на СитеГроунд-у, без обзира да ли сте први корисник или неко ко преноси локацију.

СитеГроунд нуди бесплатан додатак који олакшава пренос постојеће ВордПресс странице и подршку вишег нивоа онима који су заинтересовани за пренос више информација него сам ВордПресс сајт..

ситегроунд вп додатак мигратора

За оне који почињу од нуле, приближно је једноставно. СитеГроунд има брзи аутоматизовани инсталацијски програм за брзо уношење стварног софтвера ВордПресс на ваш СитеГроунд налог.

Једном када то учините, можете да користите други бесплатни алат, ВордПресс Стартер, да одаберете неке теме и кључне функције (попут контактних образаца, портфолио страница, итд.) – ове ствари ће се аутоматски инсталирати.

По мом мишљењу ВордПресс је већ једноставан за употребу, али на неки начин може и даље бити неефикасан и од корисника захтева повезивање пуно различитих делова. За новог корисника може бити фрустрирајуће и неефикасно – тако да је коришћење ВордПресс стартера велика предност за оне који су нови у ВордПресс-у.

Чак и ако нисте нови корисник, неки други алати СитеГроунд чине га сјајним хостом за ВордПресс.

Побољшање перформанси вордгроунда ситегроунд сите-а

Нека подразумевана подешавања СитеГроунд-а чине га оптималним за ВордПресс веб локације, али поред тога, постоје додатне опције и алати које можете да одаберете да бисте још више побољшали перформансе..

Додатак СГ Оптимизер је добар пример: укључује се у последња два дељена нивоа хостинга и може озбиљно смањити време учитавања странице. СитеГроунд већ има услугу ВордПресс суперцацхера за више нивое, што омогућава СГ оптимизеру да достигне свој пуни потенцијал. Такође помаже у рангирању претраживача.

И на крају, СитеГроунд заиста добро управља и ажурира, а не само за сервере. ВордПресс је софтвер који обично укључује пуно других мањих делова софтвера – додатака и тема – и сви они често захтевају ажурирања у различито време.

СитеГроунд ће сигурно ажурирати ВордПресс и неке од ваших додатака аутоматски ако се одлучите за то, што може уштедети тону времена (верујте ми, боли вас ручно ажурирање различитих додатака сваке недеље).

Сви ти алати, заједно са укупним солидним перформансама СитеГроунд-а, део је онога што га чини једним од најбољих домаћина за ВордПресс.

Све у свему, СитеГроуд изгледа прилично јако у одељењу за функције. Тачно је да цене за многе веб хостинг планове изгледају прилично високе. Нарочито за дељени хостинг мислим да су цене сајта СитеГроунд мало веће од нормалних.

Међутим, осим ако посебно не тражите опцију буџета, квалитета и карактеристике СитеГроунд-а чине такве цене вредним. То укључује, наравно, дељени хостинг, али посебно се односи на његов облак и наменске опције. А ако је нисам довољно нагласио, СитеГроунд је сјајан за хостинг ВордПресс-а.

Лакоћа коришћења

Погледајте, једноставност употребе је нешто што ретко морам да коментаришем. То је зато што је снажно прилагођавање корисницима златни стандард у индустрији. Отприлике сваки мрежни сервис, чак и услуге не хостинга, намерно се дизајнирају тако да буду једноставне за употребу за просечну особу.

Дакле, једноставност употребе је нешто о чему говорим углавном као начин да се примети да ли неко предузеће пада испод стандарда. Ако не, заиста немам шта да кажем.

Срећом са СитеГроунд-ом, немам шта да кажем.

Укључени градитељ веб страница узео је бодове од других популарних градитеља веб локација и прилично је интуитиван.

Све остало у вези с управљањем вашим рачунима је врло једноставно и једноставно.

ситегроунд-цпанел

Као што сам раније напоменуо, апликација ВордПресс Стартер један је пример како СитеГроунд ВордПресс чини веома једноставним за почетнике (или брзим за оне са искуством).

ситегроунд вп стартерИ наравно, било да користите заједнички план помоћу ВордПресс-а или купујете најскупљи наменски сервер, СитеГроунд много ради и помоћу аутоматизованих алата и свог особља. То укључује одржавање и ажурирање самог сервера, софтвер који директно користите и све између тога.

Сигуран сам да ће неки људи ту и тамо имати неких проблема са техничким терминима, посебно ако су нови у свету хостинга, али углавном би требало да буде прилично лако за навигацију, посебно уз тако јаку корисничку подршку.

Није да је СитеГроунд изузетно једноставан за употребу, и у ствари би могао бити мало кориснији, али у цјелини, не могу ни замислити да неко има превише проблема са њим.

Закључак

Ах, ево, коначно смо – закључни одељак! Заронимо право у завршни део.

Цијене су мало помијешане, јер је не дијељени хостинг на цијени, а чак и дијељење веб хостинга је на цијени цијене, овисно о томе колико дуго почините. Поред тога, ако добијете популарни једногодишњи уговор, платићете конкурентне / ниже цене.

Карактеристике су плус за СитеГроунд, са снажним пакетом који је добро распоређен кроз три главна слоја цена, иако ограничења складиштења могу бити неугодна. Много најбољих функција и погодности СитеГроунд-а долазе у употребу за ВордПресс.

Корисничка подршка је дефинитивна снага с тако опсежном документацијом на мрежи и додатно корисним представницима на ливе цхат-у, подршци путем телефона и телефона.

Сигурност је последња велика снага СитеГроунд-а, али је и даље добра снага. Чини се да СитеГроунд превазилази индустријске стандарде за своје сигурносне алате и протоколе.

Једноставност употребе је нешто углавном неутрално – није тешко користити, али би могла бити мало лакша за новајлије. ВордПресс је, наравно, изузетак и врло је лаган за почетнике.

Све у свему, мислим да СитеГроунд дефинитивно заслужује своје место као једна од најбољих хостинг опција.

Није претјерано скупо, барем не за већину популарних опција, а нуди веома јак пакет који би требао оставити већину људи, без обзира на опсег техничких способности, осјећајући се задовољним.

Посетите СитеГроунд

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map