Течни веб преглед: Право управљани хостинг за ваше потребе? Сазнајте овде

Овај текући преглед веб хостинга прегледан је и ажуриран 18. јула 2019. године.


Најистакнутије хостинг компаније флексибилне су у ономе што нуде: могу пружити хостинг за појединце или чак велика предузећа. Иако могу бити добри, то наравно значи да би могао изгубити одређени степен специјализације.

Унесите Л
икуид Веб: основана 1997. године, Ликуид Веб је постао водећи бренд у производима за управљање хостингом. Управљани хостинг је у основи врхунског хостинга: сличан наменском хостингу, компанија изнајмљује сервере (или сервер простор у случају ВПС хостинга) клијентима, али компанија такође рукује много више на њиховом крају него у уобичајеним опцијама хостинга.

Управљани хостинг обично кошта више јер компанија пружа много више за своје купце. Посебно га траже мала или средња предузећа (позната и под називом мала и средња предузећа).

Као такав, Ликуид Веб има само 30.000 купаца (иако у 130 земаља) и помаже у управљању пола милиона веб локација – ништа у поређењу са милионима великих имена на хостовању. Али опет – течни Веб нуди само управљани хостинг.

Другим речима, ако немате пуно тога за бацити, течни веб није најбоља опција за већину хобиста или појединаца. Ако водите мали или средњи посао или сте дизајнер или програмер са великим потребама или дигиталном агенцијом – па, Ликуид Веб је вероватно савршен.

Па како се течни Веб чини у овој ниши?

Након тестирања Ликуид Веб-а неколико месеци, могу рећи да је Ликуид Веб заиста успео да се направи као сјајна опција за свој циљ. Међутим, мислим да то није за све СМБ-ове – па да прелазимо на детаље.

Прос

Започнимо с неким добрим вијестима: шта Ликуид Веб чини добро?

Прво што бих споменуо је да Ликуид Веб има опћенито веома добре производе. Озбиљно, не бих сумњао у квалитету услуге коју добијате: производи су напуњени функцијама и ресурсима, а они раде добро.

Део овог квалитета укључује одличну корисничку подршку. Ако Ликуид Веб нема најбољу корисничку подршку за хостинг, сигурно је међу најбољима.

Како Ликуид Веб нуди услуге управљања хостингом, корисничка подршка је све.

управљани хостинг и апликације

И дечко, да ли испоручују то. То је једна од ствари којом су поносни као компанија.

Повезана, али не потпуно иста, је једноставна употреба: Течни Веб није најлакша услуга хостинга која се користи по својој природи и циљаном купцу, али је ипак тако једноставна колико и озбиљнији хостинг може да се добије.

И на крају, поред добрих перформанси Ликуид Веба, безбедност Ликуид Веба дефинитивно је у складу са златним стандардима у овој индустрији..

Цонс

Све то звучи сјајно – и јесте – али оставља нам једну велику ману: цијену.

Не постоји једноставан начин да се то каже: Течни интернет може бити прилично скуп. Што се мене тиче, то је главни проблем. Већина осталих аспеката течног веба је у реду, али цена сигурно може да буде ограничавајући за неке.

Чак и ако имате на уму да су велики циљ Ликуид Веба мала и средња предузећа и купци са строгим спецификацијама за хостинг, неки други провајдери могу понудити сличне услуге по нижим ценама.

Мислим да је фер рећи да је Ликуид Веб тешко победити у томе колико је специјализован за премиум хостинг хостинг. Међутим, није свима потребна таква врхунска услуга – многи могу доћи до производа сличног квалитета по нижим ценама.

Други проблем са Ликуид Веб-ом би био у томе што он не нуди дељени веб хостинг. То може бити солидна комбинација квалитета течног веба, али по повољнијим ценама. С друге стране, Ликуид Веб не жели купце који желе заједнички хостинг, па то можда и није проблем.

То је углавном то! Наравно, свако ће имати своје жалбе специфичне за овај или онај план хостинга, али генерално гледано, то су примарни недостаци Ликуид Веб-а.

Упркос томе, течни интернет ће бити одлична опција за нека предузећа – па наставимо да разговарамо о специфичностима течног веба.

Цене и карактеристике

Цене течних Веба једна су од првих ствари о којима ће људи говорити. То је зато што је спољашњи, Ликуид Веб лако једна од најцењенијих хостинг компанија.

„Споља“ је овде кључна реч. Имајте на уму да Ликуид Веб не нуди заједничке хостинг производе који ће увек бити јефтинији и усмерени ка онима са лакшим потребама за хостингом.

Када погледате шта чак и велике компаније за хостинг – као што су ГоДадди, Блуехост или ХостГатор – нуде за своје управљане производе, ствари нису превише различите. Увек постоје неке разлике између производа, али свеукупни Течни Веб је и даље у разумном опсегу.

Иако сам рекао да … да, доста производа је на цени. Намењени хостинг почиње од 199 УСД месечно и наставља до 599 УСД месечно, на пример са додатним прилагођеним решењима, на пример.

наменске цене сервера

Упркос неким ценама, Ликуид Веб има снагу у разноврсности коју нуди. Да поново употребимо намјенски хостинг као примјер: горе наведени распон цијена шири се на више десетина производа. Ови производи се крећу од 4 језгре и 16 ГБ РАМ-а (први ниво) до 20 језгара и 64 ГБ РАМ-а.

Можете да бирате између једног процесора или двоструког процесора, бирате које резервне дискове желите, а можете чак и да изаберете између сервера у централним или источним Сједињеним Државама, или у Европи (мада последња два имају мање производа за бирање).

Течни интернет такође има заиста добре опције у облаку: Цлоуд ВПС, Цлоуд Дедицатед, Привате Цлоуд или Цлоуд Ситес. Напомена о последњем: Цлоуд Ситес обухвата физичке и виртуелне сервере, који им омогућавају лако скалирање ако очекујете раст.

Цлоуд Ситес вам омогућава да користите неограничене веб локације, а Цлоуд Дедицатед Серверс су такође високо скалабилни. Мислим да су Цлоуд ВПС производи мало скупи, али карактеристике су прилично солидне с пуно ССД дисковног простора и пропусног опсега, плус неограниченим веб локацијама, приступом роот-у, ЦДН и још много тога.

цлоуд впс

Приватни облак је нешто што не виђате сваки дан и пружа вам контролу над облачним окружењем – искрено, не мислим да постоји много других сјајних опција за приватне облаке прилагођене малим и средњим предузећима.

Текући веб такође нуди ВордПресс и ВооЦоммерце хостинг. ВордПресс хостинг течног веба је веома добар, са пар јединствених тачака: аутоматско ажурирање додатака и иТхемес Синц.

Течно особље веба постараће да се додаци ажурирају у одвојеним окружењима да се не сукобљавају, због чега многи домаћини неће аутоматски ажурирати додатке чак и ако аутоматски ажурирају сам ВордПресс.

Што се тиче иТхемес Синц, то је алат који управљање темама за више веб локација чини много централизиранијим стављањем свега на једну контролну таблу. Није битно, али кад га имате, осећаћете као да сте нешто пропустили раније.

У сваком случају, ВордПресс хостинг је прилично добар. Некада је било скупље, почевши од 99 долара и за 10 локација.

Али сада? То је трећи ниво. Први ниво почиње од 29 УСД месечно за једну локацију са 5ТБ пропусности. Некада вам је највиши ниво омогућавао да обрађујете 50 веб локација, али сада је ограничење на 25, а износи 149 УСД месечно.

Да будем искрен, ово је још увек прилично пристојан опсег. Сигуран сам да ће неки желети већи план који омогућава више од 25 веб локација – па, можете добити план предузећа, који почиње са 50 места од 289 долара месечно.

Али чак ће и прва четири нивоа бити довољно добра за већину људи. А пошто су карактеристике заиста добре, цене су такође.

Иако мислим да су ВордПресс, Цлоуд и Дедицатед хостинг производи течног веба прилично солидни, осјећам се несретно због његовог ВооЦоммерце хостинга. Да, услуга је добра, али креће се од 39 УСД месечно – тај ниво улаза ограничава број поруџбина које ваша продавница може да обави на 150 месечно.

За неке би то могло бити у реду, али мислим да је прецијењена с обзиром на број дозвољених трансакција.

У сваком случају, иако специфичности могу да варирају од пакета до пакета, поприлично сви хостинг производи укључују ДДоС заштиту, ЦДН, уз остале безбедносне мере и резервне алате.

Последња услуга хостинга коју нуди Ликуид Веб је хостинг хостинга. На Течној веб локацији ово је прилично приступачно: први ниво је 1 УСД по поштанском сандучићу месечно, а потом постоји још пар слојева који подижу долар по поштанском сандучићу, али долазе с више простора и могућности.

Ако размишљате о покретању поштанских сандучића за десетине запослених, можда ћете моћи да нађете бољи договор са неком другом компанијом, али ако не, мислим да је ово једна од значајнијих цена које имају Ликуид Веб.

Све у свему, текући веб чини много. Нуди све уобичајене ствари које бисте очекивали са хостингом, али кључ је код Ликуид Веба ако сте загарантовани висококвалитетни сервер и солидна алокација ресурса.

То је заиста скупо, али неће бити неразумно, тако да за све компаније – неки ће наћи да је Течни интернет савршено погодио марку. Али хеј, имати мноштво функција не значи ништа ако их не можете максимално искористити, а ако желите управљање хостингом, то је боље управљање. Дакле, погледајмо колико је једноставно користити Течни Веб.

Лакоћа коришћења

Као што сам рекао, и као што име имплицира, управљање хостингом значи одређени ниво додатне укључености од стране компаније која се налази. У овом случају, Ликуид Веб ставља јак нагласак на не само бригу о вашим серверима већ и на поједностављивање процеса.

О томе ћу доћи у следећем одељку, али један пример тога је корисничка подршка течног веба. Поред квалитетног хостинга, друга продајна места Ликуид Веба (озбиљно, посетите њихову веб локацију и видећете на шта мислим) звјездана услуга купцима.

У основи, Ликуид Веб има при руци људе са којима се може консултовати, осим основне техничке подршке. То значи да ако, на пример, ваше предузеће расте и морате преместити или на неки други начин разместити своју дигиталну инфраструктуру, можете лако разговарати са представником течног веба да бисте ефикасно обавили посао..

То је један део једноставности употребе Течног Веба. Други су основни аутоматизовани алати које укључују у својим пакетима. Одличан пример за то су њихови ВордПресс пакети. Имати могућност за прецизно аутоматско инсталирање ВордПресс додатака и иТхемес Синц Про знатно олакшава управљање више ВордПресс веб локација, посебно ако имате мањи тим.

вордпресс пакети

Ово конкретније чини “управљани” део хостинг уређаја за течни веб. Друге платформе могу понудити услуге управљања хостингом, али не улажу значајније у једноставност употребе, и једноставно се брину за једноставније ствари.

Текућа мрежа не успева да олакша контролу над свим својим хостинг производима. Још једна лепа поента је да корисно особље ефикасно поставља поступак постављања.

На крају, рекао бих да ће сваки СМБ, посебно онај који се бави сложенијом мрежном инфраструктуром, наићи на тешкоће и ситнице сложености. Међутим, Ликуид Веб смањује то онолико колико је данас могуће.

Подршка муштеријама

Корисничка подршка и једноставна употреба увек иду руку под руку, али то се посебно односи на Течни Веб. Као што сам рекао: велики део течног Веба је једноставан за коришћење, а велики део „управљаног“ дела његовог хостинга је одлична корисничка подршка.

Шта мислим под тим? Можете размотрити праћење особља и одржавање ваших сервера облик корисничке подршке, иако основни за све хостинг. Па, Ликуид Веб улаже (колико могу закључити) неки додатни посао у надгледање хардвера.

Главна снага течног веба је у представницима службе за кориснике. С осталим хостинг платформама, обратите се представницима ако имате технички проблем или неко питање у вези са вашим налогом. То још увек можете да урадите са течним вебом, али можете и да им се обратите за савет или да генерално извучете више из свог налога.

Представници су доступни 24 сата дневно, путем телефона, ћаскања, карата или службе за помоћ. Они гарантују 59 секунди одзива за телефон и ливе цхат. Ево кратког примера како су се одмерили.

помоћ

помоћ

Добро је видети да течни Веб не блефира – да нису значили „да ћете добити аутоматски одговор за 59 секунди“. У овом примеру им је требало само око 30 секунди да одговоре на моје питање (додељено, било је једноставно).

Друга средства за контактирање представника су на сличан начин корисна и одговорна. Иако систем карата није одмах, ипак проналазим да одговори стижу релативно брзо.

Онлине информативни материјал усредсређен је на базу знања, за разлику од других компанија које одвајају базу знања од других врста материјала.

База знања је добро организована и веома свеобухватна. Истакнуто је да информације долазе у различитим форматима – то нису све само обични текстуални чланци – и покривају здрав распон тема са низом потешкоћа.

Нису сви чланци свеобухватни, али су неки прилично детаљни.

Још једна јака карактеристика корисничке подршке течног веба: прилагођена решења. Ако један од унапред постављених пакета не одговара вашем послу, представници са којима ћете се саветовати су од велике помоћи.

Такође су корисни ако требате да преуредите услугу. Па бих рекао да је још један нагласак корисничке подршке за Течни Веб процес прилагођених производа.

Тешко је схватити колико је корисна подршка за Ликуид Веб – добар део пословног модела ослања се на њега. Као такав, Ликуид Веб снажно промовише своју корисничку подршку и мислим да је загарантовано.

Ликуид Веб има вероватно најбољу корисничку подршку у индустрији хостинга (мада опет, то је неопходно).

Сигурност и поузданост

Ако сте попут мене, очекивали бисте да ће Течни Веб имати прилично добру сигурност и врхунску поузданост. На крају, они се не баве дељеним веб хостингом или појединцима који су прилично млаки у својим безбедносним захтевима.

Текући Интернет циља на своју услугу у предузећима и клијентима који се плаћају више, људима који рачунају на добро управљани хардвер и врхунску услугу. Дакле, овде нису могли имати пропуста, зар не? Јел тако?!

Заправо, тачно. Течни Веб успева да испуни та очекивања.

Ја ћу се обратити првој ствари коју вероватно желите да знате: како је продужење радног времена? То је веома добро, као и времена одзива.

Из дана у дан, како се управља софтвером? Није превише различит од било које друге услуге хостинга у крајњем корисничком искуству: основни делови су ту, али осећаћете додатни слој подршке компаније. Нисам приметио грешке или кварове у административном софтверу или цПанелу.

Што се тиче сигурности, дозволите ми да одбацим неке цертификате: Течни Веб је ХИТЕЦХ сертификован (што значи да је у складу са ХИПАА, америчким законом о одговорности из 1996.); у складу са ЕУ-америчким оквиром заштите приватности; ПЦИ компатибилан; и у складу је са недавном европском Опћом уредбом о заштити података.

Поред тога, Ликуид Веб користи фиревалл и ВПН технологију, помоћ при усклађивању, превенцију ДДоС напада, заштиту сервера и заштиту веб апликација.

сигурност

Течни веб такође нуди услуге складиштења и резервних копија, укључујући резервне копије ван локације и резервне копије у облаку, између осталих облика.

Мој закључак за сигурност и поузданост би био следећи: ако имате велика очекивања за Течни Веб, вероватно ће бити испуњени.

Закључак: Да ли препоручујем течни веб?

Јасно је да се са течним вебом пуно тога догађа. Дакле, ево нашег тренутка истине: да ли препоручујем течни веб?

Да … некако. Ако нисам довољно пута то поставио: Течни Веб није за свакога. Ако ваше предузеће нема ресурсе да преузме управљање хостингом у своје руке, Ликуид Веб је добра опција. Ово се посебно односи на предузећа са сложенијим – или једноставно тежим – потребама за хостингом.

Течни Веб је посебно добра опција за препродаваче, који могу бити сигурни да ће својим клијентима пружити врхунску услугу. То чак може бити у реду за поједине фрееланцере, под условом да су успешни и потребне су им спецификације које течни Веб најбоље пружа.

То није за хобисте или мале хонораре, који могу добити добро са заједничким веб хостингом или још јефтинијим верзијама управљаног хостинга са другим компанијама. Исто важи и за нека мала предузећа, чак и она која имају потребе за е-трговином.

Рекавши све то, Ликуид Веб је сигурно једна од најбољих хостинг компанија у свету, са одличним перформансама, сигурношћу, функцијама и корисничком подршком. Барем добијете оно што сте платили!

Посетите Течни Веб

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map