Вик преглед 2020: наше искрено мишљење са предностима и недостацима

Вик је неприкосновени шампион у изградњи веб страница. Свако ко тражи лагану израду веб страница несумњиво ће пронаћи Вик у резултатима.


Па, шта је с Виком? Основан 2006. године, Вик је порастао да опслужује више од 110 милиона људи, од чега половина долази само у последње четири године. Вик је посебно познат по свом плану за израду бесплатних веб локација, лако један од најбољих произвођача бесплатних веб локација.

Да ли је све само хипер? Или можда људи само занимају бесплатни програм за прављење веб локација и стварне премиум услуге нису тако добре, ха? Или је можда Вик заиста популаран, али његови купци не знају прави квалитет?

Сви имају разлога да буду скептични према популарном софтверу, посебно оном који себе назива „бесплатним ____“ (било да је то бесплатни градитељ веб локација, бесплатан ВПН, бесплатни антивирус и слично).

Па, тестирам Вик формално већ неколико месеци и користим га на и ван година. Гледао сам како расте и истовремено сам одрастао у својој стручности. А сада бих желео да дам интиман преглед како Вик стоји као сервис за изградњу веб страница у 2018. години.

Прос

Мислим да би требало да почнемо с позитивцима … ствари које су Вик-у вероватно учиниле толико популарним.

Прво: врло је добро направљен. Комбинује карактеристике са лакоћом коришћења, тако да ће корисницима омогућити добру контролу над дизајном и садржајем веб странице, а да ствари не чине превише сложеним. Градитељи веб локација требало би да буду једноставни за употребу, али Вик је у својој класи.

Други про: Вик има бесплатан план. За људе ће то бити другачије, али што се тиче изградње бесплатних веб локација, Вик-ов градитељ страница је дефинитивно један од најбољих бесплатних градитеља – сигурно најбоље заступљени.

бесплатни план

Поред тога, продужеци и времена одзива су врло добри за Вик, барем по мојим мерењима.

Звучи као ужи избор, али ове су ствари прилично битне. Ево сажетка у једној реченици: Вик је веома добар у ономе што жели да уради.

Цонс

Па, ако је Вик добар у ономе што жели да уради … како може постојати списак недостатака?

Зато што људи не разумеју увек шта им треба Вик. Вик је одличан за комбиновање функција и прилагођавања са употребљивошћу. Међутим, могуће је да људима није потребно толико употребљивости колико претпостављају.

На пример, неким појединцима и малим предузећима можда неће бити превише тешко да сами набаве: хостинг, домене, а затим користе ВордПресс за управљање садржајем своје веб странице (имајте на уму да је ВордПресс бесплатан и да може понудити корисницима висок ниво и контроле).

Главна критика коју ћете чути о Вику није јединствена за Вик, али нешто што сваки произвођач веб локација подразумева. Ово је да губите степен контроле.

Наравно, лако је управљати оним што је буквално на вашој веб локацији у погледу дизајна и садржаја, али препуштате неку контролу над хостинг хостингом на Вик. У ствари, ви прилично дозвољавате Вик-у да управља свима за вас, осим саме зграде – чак и то што сада имају АИ алат за!

Стога је губитак неке контроле над процесом постављања ироничан недостатак.

С тим у вези је и цена. Многи људи могу остварити своје пројекте одласком на традиционалнију руту за хостинг. Може бити сложеније (мада, наравно, то зависи од тога шта радите), али можда и јефтиније.

Вик је некада имао јефтинији премијски план првог нивоа који би могао да учини трик – барем за појединце који имају лагане потребе за изградњом веб локација. Од тада су их се решили и њихови планови сада могу бити прилично скупи за оне који могу да се брину о изградњи места на друге начине.

Наравно, за оне којима је управо потребан лак, „све на једном месту“, Вик је одличан.

Поред тога, и други моји проблеми са Виком су мање озбиљни. Један од њих је недостатак цхата уживо (иако је корисничка подршка и даље генерално солидна).

Други би био недостатак транспарентности у погледу сигурности. То не значи да Вик није безбедан, али волео бих да знам више о њиховим протоколима.

Све у свему, стајат ћу уз оно што сам рекао о томе да је Вик добар у својим циљевима: озбиљни недостаци се примењују ако вам заиста не треба степен употребљивости и ефикасности који је главна продајна места Вик-а.

Цене и карактеристике

Цијене и значајке које долазе с к цијенама увијек су важне. За Вик је то посебно случај, имајући у виду да делује на фреемиум моделу.

Фреемиум модел у основи значи да постоји бесплатна опција међу плаћеним опцијама, при чему вероватно бесплатна опција пружа довољно добар укус услуге, а плаћене опције су знатно боље од бесплатне услуге – другим речима, „пуно“ искуство.

Иако Вик сигурно даје квалитет, мало је сумње да је његова бесплатна верзија допринела популарности. Дакле, започнимо с тим.

Бесплатна верзија је веома добро представљена. Заправо, вероватно је најпопуларнији градитељ бесплатних веб локација, са изузетком Веебли-а. Чак и тада, још увек бих Вику дао прво место.

Иако бесплатна верзија садржи мноштво ствари – мислим, то је у основи пун пакет – може се повезати само са Вик подддоменом и садржи Вик огласе, уз још нека ограничења складиштења.

И наравно, ако желите заиста да направите веб локацију, мораћете да уложите у премијум планове. Вик има две врсте: Веб локацију и Пословни & планови е-трговине.
Кратка белешка о овим: можете их испробати 14 дана без ризика. Није уобичајених 30 дана, али треба имати довољно времена да се осећате услугом.

У сваком случају: Веб планови почињу од 11 УСД месечно са додатна два нивоа. До недавно, пре неколико месеци, постојала су 4 плана са првим почевши од 5 УСД. Иако је био основнији, први ниво вам је ипак омогућио да повежете домену, што је суштински бит.

вик планови

Сада ствари почињу са „Цомбо“, који вам омогућава 2 ГБ пропусног опсега, 3 ГБ простора за складиштење, домен, уклањање Вик огласа и бесплатни домен током годину дана ако га већ немате, плус 30 минута видео макс..

Следећа два слоја веб странице повећавају меморију на 10 и 20 ГБ респективно и пружају неограничену пропусност заједно са повећаним видео сатима. Такође додају ваучере за огласе и апликацију за повишење веб локације и програм за прављење образаца. Последњи слој има одређену функционалност кампање за е-пошту (ограничење од 10 месечно) и одређену подршку путем е-поште, као и приоритетни статус корисничке подршке.

Постоји много успешних платформи за е-трговину. Ако желите да направите такву веб локацију за посао, погледајте посао & планови е-трговине. Постоје три компаније & планови е-трговине. Као што бисте очекивали, суштина је да они обављају онлине плаћања, дају неограничену пропусну ширину, имају веће количине складиштења (20ГБ до 50ГБ), имају више видео сати, а срећом они такође нису без провизије..

Виши слојеви укључују више кампања за е-пошту и подршку путем е-поште. Сви такође укључују Гоогле Аналитицс и неке огласне бонове.

Сада, за саму апликацију за прављење веб локација: добро је учитана.

вик изглед

Као што видите, у основи је то едитор за превлачење и повлачење као и већина програмера веб локација. Немојте да ме цитирате због тога, али поприлично сам сигуран да су Вик и Веебли помогли популаризацији овог формата.

У сваком случају, можете уредити у основи било шта на својој веб локацији. Вик има велики избор шаблона за избор, или можете креирати веб локацију без шаблона или можете Вик аутоматски генерисати веб локацију.

Аутоматско генерисање веб локације може бити добро за хобисте или оне који желе само експериментирати, али за оне који желе направити озбиљнију страну, можете бити сигурни да постоји добар избор и да их можете детаљно уређивати..

Што се тиче квалитета тема, то је, наравно, субјективно, али мени се чине прилично значајним. Уобичајено је да бесплатне теме буду помало сличне, а Вик има свој део сличних тема, али довољно је да сте и даље препуни одличног избора.

шаблоне вика

Градитељ такође има алат за блог који прилично добро функционише.

блог

пост блог

Као што видите, креирање поста на блогу је једнако једноставно као и све друго. Сваки пут када желите да додате елемент на страницу, бићете суочени са тоном избора.

додајте алат

Код можете такође да уредите директно тако што ћете активирати режим програмера, прегледати историју измена, изменити начин прегледавања програмера за изградњу и тако даље, и тако даље. Апликације такође можете да инсталирате из Вик-ове продавнице апликација и то можете урадити директно у програму за прављење веб локација.

апп-маркет

Вероватно можете да добијете идеју одавде. Не могу да набројим све ствари које можете да урадите јер је сувише бројна. Будите сигурни – ако можете то смислити, можете и то.

Узгред, то није превише претјеривање. Прије први пут користио сам Вик година млађег човјека, а током година видио сам да се градитељ веб страница све више усложњава (није на лош начин).

Заправо, постојало је неколико алата које сам недавно приметио, јер се сећам да сам желео да их је Вик имао пре две године, или пре пет година.

Искрено, нећете морати да бринете о функцијама са Вик-ом. Једино што видим је додељивање ресурса – на пример, сличне или ниже цене код неких популарних хостинг компанија омогућавају више складишта.

Оно што овдје треба имати на уму је да иако Вик технички пружа хостинг, он вам углавном продаје искуство у изградњи веб страница. И док хостинг компаније обично нуде израду веб локација, они углавном продају хостинг – тако да није превише неразумно да су складишни складишни услови Вик-а можда мало нижи од очекиваних.

Поред тога, спецификације су још увек у рангу популарних опција за хостинг. Само бих волео да Вик и даље има јефтинији први ниво – осим тога, то је очигледно фантастичан градитељ веб локација за прилично солидне цене.

Лакоћа коришћења

Једноставност употребе увек је важна и мислим да са сигурношћу могу рећи да су одељци о једноставности употребе најчешће најједноставнији они које пишем у рецензијама. То је зато што су многе компаније до сада савладале пријатељске корисничке интерфејсе.

Па, Вик је толико једноставан за употребу да ми се заправо чини да је мало мање једноставно говорити. Јер одакле могу и почети?

Ево једне ставке: оно што је веома корисно у вези са Вик-овим софтвером за изградњу је та што он централизира готово све што вам је потребно. Нећете требати много да остављате апликацију за прављење ствари да бисте радили ствари, јер у основи све што желите да урадите можете учинити кликом на мени са леве или десне стране.

Раније слике су добар пример: брзо можете додати готово све, било да је то блог блог, било који медиј било које врсте, или чак и апликација, и све из менија на левој страни.

Онај с десне стране бави се димензионирањем, размаком, дуплирањем и брисањем и ротирањем елемената и сродним функцијама. Може се померати док радите.

тоолбар

Такође можете да приступите подешавањима налога и веб локација у програму за прављење веб локација. Ово је толико опсежно да се и сама апликација осећа као велика кућа која има све што треба да остане недељама без одласка.

Једина замерка је што се понекад градитељ осећа преоптерећен могућностима. Ако сте потпуни почетник, тешко је знати одакле започети и толико је симбола и облика раширених по цијелој страници да је то можда неодољиво.

У крајњем случају, ово је само неизбежни нуспродукт који има велику контролу над изгледом ваше веб локације. Не могу заиста да замислим лакши начин да кориснику дајем контролу над његовом веб страницом – за сада је ово вероватно најбоље што ћемо добити.

Наравно, употреба Вик-а није ограничена на програмера сајта, чак иако је главна атракција.

Вик је врло једноставан за употребу у стварном процесу креирања. Као што је поменуто, имате могућност да Вик-у допустите да аутоматски генерише веб локацију за вас, мада не знам колико озбиљно препоручујем.

креирање веб страница

изабери

Осим тога, ствари су и даље прилично једноставне: можете прегледати све веб локације које сте креирали са једне надзорне плоче, а брзи падајући менији омогућавају вам да приступите више подешавања (укључујући она за хостинг е-поште и кампање, фактурисање и ваучере итд. ).

Да, једноставност коришћења је уобичајена у данашње време, али мало компанија може победити Вик на томе.

Подршка муштеријама

Корисничка подршка је прилично битна, а ако је ваш производ алат за једноставно креирање ствари на мрежи, боље је да верујете да ће вам требати корисничка подршка без обзира колико сте једноставни за употребу..

Па шта нуди Вик у том погледу? Вик има центар за помоћ који функционише као база знања. Није превише лоше.

Центар за помоћ

Није лоше. Мислим да је Вик довољно јасна услуга да јој није потребна велика литанија читања материјала или документације. Још мало би било лијепо, али дефинитивно је довољно добро за већину ствари.

Оно што сматрам несретним је што Вик има подршку само за телефон и карте. Требало би бити довољно добро да решите своје проблеме, али мислим да много људи више воли ћаскање уживо (укључујући и мене), а чињеница да га не можете добити чак и са рачуном највишег нивоа помало је тужна.

захтев

Без обзира на то, подршка за телефон и карте је прилично солидна – никад нисам имао заиста компликован проблем, да будем искрен, али кад комуницирам са представницима, они су били корисни и пријатељски расположени.

И последња ствар: то формално није део корисничке подршке компаније Вик, али вреди приметити да је велика заједница корисника Вика сама по себи ресурс. Заједница, било на Вик-овом блогу и форуму или на вањским веб локацијама, пуна је људи са мноштвом проблема и решења.

Вероватно је да ћете на Вик-овом центру за помоћ лако наћи одговоре колега.

Једноставно речено, Вик има пристојну корисничку подршку, али то није ништа феноменално. Ливе цхат нажалост недостаје и база знања могла би бити мало детаљнија, али Вик и даље има готово све што вам је потребно и солидну заједницу корисника који ће вам помоћи.

Сигурност и поузданост

Ево посљедње мјере за Вик: је ли сигуран и је ли поуздан у својим перформансама?

Узмимо прву тачку. Будући да Вик у основи рукује све о вашој веб локацији, добро је имати велика очекивања у вези са њиховим безбедносним протоколима. Осим, постоји један проблем.

Не могу заиста да пронађем никакве званичне податке о њима. То не значи да Вик нема сигурност … али недостатак транспарентности је мало несретан и чини ме сумњичавим. Ипак, пронашао сам неколико ствари.

Вик је компатибилан са ПЦИ системом, али то је прилично стандардно.

пци усаглашеност

Још једна ствар коју сам успео да нађем након што сам мало разгледао био је опција Вик-ове Вхоис приватности домена: Вик омогућава корисницима да бирају између чувања података о регистрацији домена јавним или приватним када купују домен од Вик-а или преносе један, што је добро имати.

Поред ове две, Вик има и неке протоколе којима осигурава да је е-трговина сигурна и да ли је куповина Вик плана сигурна, а у Вик-овој продавници постоје и апликације које можете да инсталирате да би ваша продавница била још сигурнија (а самим тим и привлачна) купцима.

Вик такође описује запошљавање стручњака за безбедност са пуним радним временом и употребу „напредних сигурносних алата“, плус редовне интерне ревизије за одржавање ИСО / ПЦИ сертификата. Ја им вјерујем, али волио бих да има више информација и да буду доступније – ово сам пронашао на њиховим страницама подршке.

А онда је то о томе. Жао ми је људи. Што се тиче представе??

вик продужетак

Ево просечног времена:

 • Мар 2020: 100%
 • Феб 2020: 100%
 • Јан 2020: 100%
 • Дец 2019: 100.00%
 • Новембар 2019: 99,98%
 • Окт 2019.: 100%
 • Сеп 2019. 99,97%
 • Август 2019: 99,60%
 • Јул 2019: 99,79%
 • Јун 2019: 100%
 • Мај 2019: 99,91%
 • Април 2019: 99,93%
 • Мар 2019. 99,99%
 • Фебруар 2019: 100%
 • Јан 2019. 99,96%
 • Дец 2018: 100%
 • Новембар 2018: 100%
 • Окт 2018: 99,96%
 • Сеп 2018: 100%

Ево просечног времена одговора:

 • Мар 2020: 208мс
 • Феб 2020: 179 мс
 • Јан 2020: 241 мс
 • Дец 2019: 215 мс
 • Новембар 2019: 241 мс
 • Окт 2019.: 200 мс
 • Сеп 2019. 259 мс
 • Август 2019: 543 мс
 • Јул 2019: 367 мс
 • Јун 2019: 422 мс
 • Мај 2019: 420 мс
 • Април 2019: 314 мс
 • Мар 2019: 315 мс
 • Фебруар 2019: 299 мс
 • Јан. 2019: 307 мс
 • Дец 2018: 329 мс
 • Новембар 2018: 302 мс
 • Окт 2018: 351 мс
 • Сеп 2018: 386 мс

Овдје можете провјерити детаљне резултате продужетка.

Као што видите, Вик има и одлична времена продужења и добра времена одзива. Ово је веома добра вест, пошто је Вик пре свега градитељ веб локација, а не компанија која се бави хостингом: то значи да нису запоставили основно.

Без обзира на то, овде морам да додајем незнатно одрицање. Будући да Вик у основи управља са свиме у овом процесу, и због скрипти на којима Вик веб локације обично раде, технички брзо реагују. Међутим, блиставим Вик локацијама посетиоцима ће можда требати мало више времена.

Осим те мале разлике између времена учитавања и времена одговора, рекао бих да сам прилично импресиониран Виковим перформансама, чак и ако сам несигуран у њихову сигурност.

Закључак: Да ли препоручујем Вик?

Након свих тих информација, направимо корак уназад и прегледамо где стојимо са Вик-ом.

Вик није јефтин, али није превише скуп ако вам стварно треба оно што нуди Вик. Мислим да су главни недостаци Вика применљиви ако грешете са Вик-ом и схватите да вам тај степен корисности није заиста потребан..

Да будемо сигурни, Вик је заиста одличан у ономе што би требао бити: једноставан, богата карактеристика, веб локација која гради. Све су то ствари и више, са одличним продуженим радом и укупним досљедним перформансама, и не-лошом корисничком подршком.

Ако сте сигурни да вам је потребан једноставан, ефикасан начин израде веб странице и немате ништа против трошити мало више, Вик је добар начин да кренете.

Ако желите лако искуство у изради веб локација, али можете себи да приуштите неке додатне кораке и не смета вам да то учините да бисте смањили трошкове, на располагању вам је одржива алтернатива у виду општег хостинга.

Рећи ћу да, пошто је Вик успешан у својим циљевима, препоручујем Вик.

А ако још увек нисте сигурни да ли бисте се Ви и Вик добро побринули, увек можете да их испробате без ризика током неколико недеља.!

Посетите Вик

Вик преглед

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map