Вик вс Скуареспаце (2020) – Упоредни преглед

Вик вс Скуареспаце (2020) – Упоредни преглед

Вик вс Скуареспаце (2020) – Упоредни преглед

Вик и Скуареспаце су великани у свету за изградњу сајтова: они су међу најпопуларнијим платформама за изградњу веб локација у свету..


За разлику од традиционалних хостинг компанија, које укључују програмере веб локација, али више истичу стварни хостинг простора на серверима, Вик и Скуареспаце наглашавају процес креирања и дизајнирања веб локација (мада они такође подразумева хостинг компанија).

Ово је део онога што их је учинило врло популарним, посебно за оне који траже веома једноставна и ефикасна решења.

Ако, на пример, имате Гоогле опције хостинга, добићете тону резултата за компаније које заиста истичу аспект хостинга веб локација.

Ако сте Гоогле произвођачи веб локација или нешто слично – како да направите веб локацију, на пример – врло је вероватно да ћете добити резултате за Вик и Скуареспаце.

Ето, ту су ова двојица – титани света за изградњу сајта Софтваре-ас-а-Сервице (СааС), који се данас жестоко такмиче баш као и више од деценије.

На очигледно питање: која је, онда боља?

Који је приступачнији, нуди више функција, а пошто су обе рекламиране као једноставне за употребу, што је најлакше за употребу?

На сва ова питања и више биће одговорено у наредним одељцима, па наставите читати!

УСПОРЕДБА ОУТЛИНЕ

Скочите да бисте прочитали одређене одјељке кликом на сљедеће везе

  1. Упоређивање цена
  2. Поређење функција
  3. Упоређивање једноставности употребе
  4. Поређење корисничке подршке
  5. Поређење сигурности и поузданости
  6. Наша пресуда

Упоређивање цена

Како обе компаније рекламирају своју лакоћу коришћења и приступачност, могло би се надати да ће доћи до ниских цена – уосталом, такво је име игре са многим СааС платформама.

Вик је познат по томе што има „фреемиум“ модел – можете добити бесплатни налог и користити неке од алата, али мораћете да платите за надоградњу и набавку праве ствари (име домена, СЕО алати и сл.).

Уз бесплатан налог, добијате пуно образаца – стотине, што је више од десетине које добијате са плаћеним рачунима првог нивоа на маинстреам хостинг компанијама – и неограниченим страницама.

вик-тема

У основи је високо развијени програмер веб локација са поддоменом вик.цом.

Ако желите да имате пуни налог, можете да добијете или премиум планове веб локација или премијум планове за пословање и е-трговину.

Најосновнији премиум план је 5 УСД месечно и у основи вам омогућава да повежете домену – у основи је надоградња са бесплатног налога.

Други ниво је Цомбо, са 11 УСД месечно, а трећи је Унлимитед са 14 УСД. Четврти ниво, ВИП, износи 29 долара месечно.

вик премиум планови

Планови премиум е-трговине састоје се од три нивоа: Бусинесс Басиц по 20 УСД месечно, Бусинесс Унлимитед од 25 УСД и Бусинесс ВИП од $ 35.

Виши слојеви повећавају простор за складиштење, испоручују неограничену пропусност и имају више маркетиншких алата или других бонуса.

Цене квадрата су једноставније и скупље од Вик-ових.

Прва велика разлика је што Скуареспаце нема на располагању бесплатну верзију софтвера. Скуареспаце такође има две врсте плаћених рачуна: веб локације и онлајн продавнице.

Друга велика разлика је што постоје само два нивоа за сваку од ових врста веб пакета.

Први ниво налога за „веб локацију“ зове се Лични и траје 12 УСД месечно.

планови квадратног простора

Други слој се зове Бусинесс и иде за 18 УСД.

За рачуне који спадају у категорију „онлине продавница“, Басиц почиње од 26 УСД месечно, а Адванцед 40 УСД. Повећање цене, очигледно, значајно повећава број карактеристика без обзира на ниво.

На први поглед чини се да Вик знатно боље функционише са ценама.

Признајем да имају врхунску структуру цена и боље трошкове, али победа није тако једноставна као што неки мисле.

Карактеристике укључене у ове слојеве чине цену још нијансираном него иначе, па хајде да разговарамо о томе шта добијате за различите налоге!

Поређење функција

Овај одељак са карактеристикама можда је мало компликован, али то је у реду – морамо да решимо ствари које цену заиста чине разумном или не.

Вик има неколико јефтинијих опција, али да ли их уопште и вриједе?

Као што је већ поменуто, бесплатни налог са Вик-ом је основни градитељ веб страница који се не може повезати са пуним доменом без надоградње.

Повежите домен са Вик-ом (5 УСД месечно) омогућава вам да повежете домен, а такође даје 1 ГБ пропусног опсега и 500 МБ простора за складиштење.

Цоннецт Домаин је заиста најмањи минимум – почетна надоградња на бесплатни налог.

Други ниво је Цомбо, са 11 УСД месечно, који повећава пропусност на 2ГБ, а складиште на 3ГБ, и уклања огласе.

Такође укључује бесплатан домен у трајању од једне године и омогућава до 30 видео минута на вашој веб локацији.

Трећи ниво је Неограничен – намењен фрееланцерима – и као што име каже, има неограничену ширину пропусности и 10 ГБ простора за складиштење, заједно са огласним боновима од 300 УСД, више видео времена и апликацијом за прављење образаца и програмом за прављење веб локација.

Четврти слој је ВИП, који повећава простор за складиштење података на 20 ГБ, повећава дозвољено време за видео до 2 сата, додаје кампање за е-пошту (до 10 месечно), омогућава до 50 000 порука е-поште месечно и даје предност корисничкој подршци.

Вик функције

Сви пословни и е-цоммерце премиум рачуни на Вик-у имају неограничену пропусност, прихватају онлине плаћања, уклањају Вик огласе, садрже Гоогле

Аналитика, бесплатни домен за годину дана, 300 бонова огласа и 100% -тни провизија.

Док надограђујете између тих рачуна, углавном добијате боље функције е-поште, бољу подршку, више видео сати (од 5 до 30) и више простора за складиштење (од 20 ГБ до 50 ГБ).

Сада за Скуареспаце: све Скуареспаце локације долазе са ССЛ сертификатима и ДДоС заштитом. Лични рачуни веб локација добијају неограничене странице, галерије и блогове са неограниченом пропусношћу и складишним простором.

Такође добијају оптимизацију за мобилне читаче, метрике веб локација и бесплатни домен.

Ово је Скуареспаце скупоцени први ниво, али с неограниченим страницама, блоговима, ширином опсега и складишним простором – па, он је много разумнији него што се можда на почетку звучало.

План веб локација другог нивоа – Бизнис – садржи све горе наведено, као и Гмаил, 100 УСД кредита за Гоогле Адс, алате за е-трговину, могућност продаје неограничених производа, могућност уређивања путем ЦСС-а и ЈаваСцрипт-а и неколико других мањих алата.

Значајке СкуареСпаце-а

Два нивоа за Интернет продавнице – основни и напредни – садрже све горе наведене карактеристике пословног плана као и неколико других.

У основи су више оптимизовани за е-трговину: имају боље метрике, алате за залихе и наруџбе, штампање етикета, рачуноводствени алат, корисничке рачуне, поклон картице и без накнада за трансакције.

Налог за напредну интернетску трговину има све горе наведено, плус корисничке рачуне, напуштено аутоматско враћање колица (што повећава вероватноћу да ваш купац нешто купи), отпрему у реалном времену, поклон картице и попусте.

Вау – то је пуно ствари.

То сам мислио под шкакљивошћу ценовних ознака између ове две компаније: иако Вик има више врста рачуна и јефтиније рачуне, ти јефтинији рачуни нису ни приближно тако добро окупљени као Скуареспаце-ов рачун на улазном нивоу..

Штавише, сви Вик-ови рачуни имају ограничења за складиштење података, чак и они знатно скупљи.

Вик не уклања ограничење пропусности све док не достигне ниво од 14 УСД месечно, што је цене него 12 квадратних квадрата.

Обе странице су добре са карактеристикама, али Скуареспаце нуди опћенито боље понуде са њима.

Сваки Скуареспаце пакет је у потпуности опремљен – било са добрим залихама на доњем крају или са значајкама упакованим на горњи крај.

Са Вик-ом не добијате заиста потпуно представљене налоге до другог или трећег нивоа.

Надаље, иако обје странице имају специјализиране рачуне за е-трговину, Скуареспаце посједује снажнији скуп алата за рјешавање потреба е-трговине, и мислим да они побјеђују у тој категорији.

Моја просудба је, дакле, да Скуареспаце уопште има више и бољих карактеристика од Вика, до тачке да су разлике у ценама прилично занемарљиве – а у неким случајевима, Скуареспаце би могао бити и бољи договор.

Упоређивање једноставности употребе

Можда ћете моћи да претпоставите да је упоређивање једноставности употребе између ових великих снимака тешко.

Све велике компаније за хостинг покушавају да буду једноставне за употребу, али ако је ваш главни производ веб страница за прављење веб страница, онда заиста морате бити лаки за употребу.

И Вик и Скуареспаце углавном се нуде као једноставна решења.

Који тада победи?

У ризику да звучим као да водим лак излаз, заиста се једнолико подударају.

И Вик и Скуареспаце су веома флуидне платформе.

Они се фокусирају на то да имају алат који вам омогућава приступ обиљем образаца и прилагођавању сопствене веб странице, а они прилично нуде једноставне и робусне програмере.

Преглед надзорне табле Вик-а:

вик контролна табла

Преглед командне табле квадратног простора:

Простор квадратног облика једноставан за дизајн

Што се тиче управљања и покретања спецификација вашег налога или веб локације, могу рећи да је Вик једноставнији у зависности од налога. Ако користите Цоннецт

Вик постаје домен или бесплатан налог.

То је једноставно зато што имате мање функција, а ограничења чине све што је могуће једноставнијим.

Ако узмете Вик на нивоу са одговарајућим Скуареспаце налогом, они ће опет изаћи, тако да не сматрам да је Вик много лакши за употребу.

Све у свему, извините што смо разочарали – истина је да су ове ове услуге једноставне колико могу бити, а једини фактор који би се заиста могао променити је да ли користите неки од Вик-ових бесплатних или Домаин Цоннецт налога.

Поређење корисничке подршке

Као и обично, говорит ћу о двије различите врсте корисничке подршке: прва је материјал који можете претраживати и прегледавати на веб локацији компаније, а друга врста су представници службе за кориснике.

Што се тиче материјала на лицу мјеста, обје компаније имају веома робусне странице за подршку које усредоточују већину свог информативног садржаја.

Међутим, Скуареспаце такође нуди вебинаре за оне који желе помоћ по водичу и форум заједнице под називом Скуареспаце Ансверс..

Вик-ов Центар за помоћ има много више категорија за теме и чланке је групније заједно много прецизније него на Скуареспаце-у.

Вик центар за помоћ

На пример, постоје категорије за веб локације са Вик фотографијама, веб локације Вик ресторана и тако даље. Вик нуди и софтвер службе за помоћ под називом Вик Ансверс, али то је додатна куповина.

База знања квадратног простора има значајно мање тема за чланке; међутим, то не значи да им недостају информације.

База знања о квадратном простору

Нема ништа лоше ако имате шире категорије; у неком смислу, то је мало мање неодољиво – више волим Виков темељит приступ, али то сам само ја.

Права ставка која ме занима су Скуареспаце Ансверс и њихова опција за вебинар. Иако Вик можда има бољу базу знања, странице форума су врло корисне и могу попунити празнине у базама знања.

Из тог разлога ћу рећи да Скуареспаце води информатичку подршку на лицу места.

Шта је са представницима службе за кориснике?

Ево неколико лоших вести: Вик нема ниједну.

Па, јесу, али немају ливе цхат.

Имају телефонску подршку, али мораћете да платите ВИП налог да бисте га добили.

Ако имате рачун са нижим нивоом, једноставно имате информативне ресурсе на лицу места или користите систем за улазнице.

Систем улазница је добар, а обично одговара у року од 5-10 минута.

Међутим, не можете увек да при томе банкарите – и понекад желите одговоре брзо.

Скуареспаце, с друге стране, има подршку за е-пошту и цхат.

Подршка за цхат уживо није 24/7, нажалост – иако је подршка путем е-поште – и нема телефонске подршке.

У поређењу са традиционалним хостинг компанијама, Скуареспаце се налази на доњем крају могућности за контактирање представника.

У поређењу са Вик-ом?

Квадратни простор је већ победио. Сада, погледајмо тест разговора уживо који сам недавно водио.

четверокутни разговор 1

Погледајте пажљиво … то је тачно. Позиција реда чекања 5: ливе цхат је стварно бржи од е-поште, али није ни приближно брз као оно што су друге компаније способне да понуде.

У 14.35, представник се коначно придружио чету.

Међутим, одговор нисам добио тек у 14:37.

четверокутни разговор 2

Као што видите, одговор је био добар – али је требало неко време.

Сада сам генерално имао добро искуство са корисничком подршком за Скуареспаце.

Међутим, како се представници лако могу ставити у ред, обично сам користио подршку е-поштом, где је благовременост мање хитна.

Корисничка подршка Скуареспаце-а је опћенито добра, али нема телефонске подршке и ливе цхат може бити спор ако нисте сретни.

Овај разговор уживо трајао је 10 минута; подношење карте на Вик-у може да потраје сличну количину времена или краће, у зависности од тога колико имате среће.

С друге стране, информације о месту на Скуареспаце-у су сјајне, а форум је леп бонус.

Супротно корисничкој подршци Вик-а, нема много предности у односу на Скуареспаце.

Имају мало робуснију базу знања, али им недостаје форум и представници купаца су неуобичајено неприступачни осим система улазница.

Из ових разлога, иако ниједна од њих нема звјездану корисничку подршку, Скуареспаце је много бољи због приступачнијих представника и више информативног садржаја на својој веб страници.

Поређење сигурности и поузданости

Посљедње, али не најмање битно, разговарајмо о сигурности Скуареспаце-а и Вика.

Обе компаније се више фокусирају на дизајн и изградњу веб локација него на хостинг – у оној мери у којој се оглашавају својим купцима – али наравно, обе компаније су по дефаулту домаћине веб локација својих купаца.

С обзиром да не нуде пуно могућности хостинга, можда неће бити изненађујуће видети их ако мало нестану када је у питању продужење рада.

Уместо тога, нашао сам и Скуареспаце и Вик који се одлично прате.

Вик продужни инструмент

Овде можете видети најновије продужетке.

Вик има феноменалан продужени радни век чак и бољи од неких великих хостинг компанија.

Исто је било и са нашим искуством са Скуареспацеом: на наше изненађење, ове компаније засноване на облаку и дизајну раде сјајно.

Још нешто што сам се у Скуареспацеу свидело је њихова транспарентност.

Осим што детаљно описују њихове сигурносне протоколе, имају страницу која професионалце обавештава како најбоље да упозоре Скуареспаце на сигурносне пропусте.

Нисам заиста видео исти ниво отворености или детаља са Вик-ом.

Они барем имају адресу е-поште посвећену примању безбедносних проблема, али то је ствар.

Све у свему, Вик и Скуареспаце добро се слажу у одељењу за сигурност. Рекао бих да је Скуареспаце прегледнији и чини се ажурним са својим сигурносним протоколима.

Међутим, и Вик и Скуареспаце имају одличан продужетак и за то их похваљујем.

Закључак

Покрили смо пуно земље, а сада је време да завршимо путовање.

Вик и Скуареспаце су водеће компаније на пољу једноставног креирања веб страница.

Упоредно с тим, Вик има више опција за цене а можда и боље цене у целини.

Чињеница да Вик има бесплатан – иако врло ограничен – рачун, као и премијски рачун од 5 УСД месечно, одлична је и сигурно део њене популарности.

Међутим, иако Скуареспацеу недостају опције плана, он долази са више функција. Његов план за улазни ниво приближан је цени Вик-овом премијерском премијском плану.

Међутим, Скуареспаце долази са бољим карактеристикама, а тренд иде нагоре са сљедећим слојевима.

То не значи да Вику недостају функције – то се добро чини у одељењу функција у целини.

Простор квадрата једноставно није толико скупо као што се испрва чини у поређењу с Виком, захваљујући чињеници да пуни неке додатне алате и предности које Вик не нуди.

Оба сервиса су подједнако једноставна за употребу, а стварно се своди на то који кориснички интерфејс вам је дражи. Супротно, обојица долазе са малим кривуљама учења.

За корисничку подршку рекао бих да је Скуареспаце знатно бољи. Иако Вик вероватно има бољу базу знања, две компаније су изгледа једнаке.

Међутим, Скуареспаце такође има форум заједнице, вебинаре, видео туторијале и доступније представнике корисничке службе. Није савршено, али дефинитивно побјеђује Вик.

Коначно, они су везани за сигурност, мада је Скуареспаце транспарентнији.

Закључно, иако обе компаније доносе пуно за сто, оне нису подједнако корисне за сваку особу.

Препоручио бих Вик људима који траже повољније и личне веб странице.

И Вик и Скуареспаце су направљени за смештај фрееланцера и предузећа, али рекао бих да Скуареспаце долази са бољим алатима за е-трговину, без обзира на ниво вашег налога; из тог разлога више препоручујем Скуареспаце за слободњаке и онлајн компаније.

Иако ниједна компанија није савршена, верујем да обоје раде јако добро.

Топло бих препоручио да испробате оба за себе, јер Вик има бесплатне налоге (Три Вик), а Скуареспаце има опцију бесплатног пробног периода..

вик вс суареспаце

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector