Волусион Вс Схопифи: Кључне разлике које требате знати

Ако желите отворити или обновити своју интернетску трговину, имате среће: то је сада 2019. година, која се такође назива будућност, и постоји много начина на које то можете лако.


Кошарица и софтвер за е-трговину део су данашње ренесансе софтвера, а то значи да власници предузећа којима су потребни алати за е-трговину имају пуно опција.

Најпознатија од ових опција је Схопифи. Са преко 600.000 корисника, Схопифи је омогућио преко 82 милијарде долара трансакција – можда највише од свих потпуно опремљених софтвера за куповину.

Схопифи никако није неприкосновено најбоље решење за е-трговину. Можда је засад најпопуларнија, али неколико конкурената долази прилично близу (као што су БигЦоммерце, ВооЦоммерце и други).

Од ових такмичара, Волусион се показао као прилично звезда. Можда нема Схопифијеве статистике – ипак – али и даље има преко 30 000 активних корисника и олакшао је огромних 28 милијарди УСД продаје.

Јасно је да Волусион мора радити нешто како треба. И иако ћемо Волусион сматрати малим братом у овом поређењу због његове популарности, он постоји у ствари још од 1999. године, тако да је 7 година старији од Схопифија, то је „старији“ (већи) брат.

Које победе? Новији, већи, Схопифи или старији и још увијек прилично успјешан Волусион? Ако је Схопифи бољи као свеобухватно лако решење за е-трговину (наговештај: јесте), где Волусион проналази своје нише?

Поређење ове две може бити мало компликовано, али то је оно због чега је моје искуство (и последично ова рецензија) овде. Без додатног клања, ускочимо.

Садржај

Скочите да видите одређени тест кликом на следеће везе

 1. Упоређивање цена и карактеристика
 2. Лакоћа коришћења
 3. Подршка муштеријама
 4. Сигурност и поузданост
 5. Закључак: Шта препоручујем?

Упоређивање цена и карактеристика

Ја ћу се позабавити оним што је главни приоритет за већину вас: које су цене и са чиме долазе ове цене?

Ако су Волусион и Схопифи архетипска браћа, онда су њихове структуре цена … па, само близанци. Оба Схопифи и Волусион имају три нивоа са истим ценама (као у време писања овог писма), плус прилагођене цене за пословна решења.

Схопифи такође има мањи план за 9 УСД месечно који вам омогућава продају на Фацебооку, али неће правити пуну продавницу за вас.

куповина-цена

схопифи-функције

схопифи-функција

Као што видите, ове две су изузетно сличне у својим ценовним структурама.

Главне разлике су у томе шта свако предузеће нуди за своје цене. За оба, први ниво пружа интернетску трговину с потпуно домаћинима с неограниченим производима, основном сигурношћу, корисничком подршком, купонима или кодовима за попуст и још неколико основних алата.

Одмах по шишмишу, можемо видети како Схопифи нуди мало више за свој почетни план.

Међу најзначајнијим од њих је напуштени алат за опоравак колица: ако корисник испуни своје контакт податке, али не заврши процес потпуне одјаве, Схопифи ће га сачувати како би му олакшао да касније заврше куповину..

Постоји још неколико области у којима Волусион извлачи брзе победе. Једна би била накнада за трансакције, од којих Волусион нема ниједну. Накнаде за кредитне картице у Волусион-у су 2,15% плус накнаде за трансакције од 30 центи, што је ниже од 2,9% Схопифија + 30ц.

Поред тога, Волусион је такође недавно дозволио неограничен број запослених од првог нивоа навише. То је много боље од Схопифи-а, који ограничава кориснике на 15 на највишем нивоу и 2 на најнижем. То знатно олакшава сарадњу са више чланова тима.

Међутим, изнад нивоа улазног нивоа, карактеристике Схопифија почињу да стварају приметнију разлику. Волусион опћенито наставља се додавањем скупне обраде наруџби, напреднијих попуста и боље подршке.

Схопифи такође има добар софтвер за генерисање извештаја, поменути напуштени алат за опоравак колица, налепнице за отпрему и још неколико ситница. Волусиону недостаје функција блогања и не може продати дигиталне производе. То су прилично зезне и ставите Схопифи испред моје књиге.

С друге стране, Волусион има више пролаза за плаћање. Схопифи има бољу трговину апликација, али заправо његово коришћење ће вероватно нагомилати ваше трошкове. Супротно томе, иако је Волусион-ова продавница апликација лошија, вероватно ћете плаћати и цену ближу оној за коју сте се пријавили.

Иако је продавница апликација Волусион врло ограничена, једна од апликација (Запиер) омогућава вам да инсталирате друга проширења како бисте попунили празнину. Али то је додатни корак који не би требало да буде потребан и додаје додатне трошкове који не би требало да буду неопходни.

схопифи-сторе-сторе

Наравно, друга ствар у продавници апликација Схопифи је та што вам омогућава много лакше скалирање и уопште увелике проширује хоризонт алата за е-трговину..

схопифи-аппсторе

Није битна само званична листа карактеристика, већ колико су карактеристике јаке. То је део зашто је Схопифи бољи у одељењу за функције. Волусион и Схопифи имају приближно упоредиве планове цена, па чак и скупове алата, али Схопифијеви алати могу бити мало робуснији..

На пример, и Схопифи и Волусион имају солидне алате за управљање контактима, али сматрам да је Схопифи мало више у досегу онога што вам омогућава да уређујете и управљате својим контактима.

Обојица имају функције извештавања и аналитике, али Схопифи нуди више и са мало више детаља. Што се тиче извештаја продавница: мислим да Волусион има много бољу СЕО и аналитику рангирања веб локација.

Коначно, Схопифи лако има боље теме и предлошке. Схопифи прво има већи избор тема. Волусион има више слободних тема, али Схопифи има више уопште. Осим тога, по мом мишљењу, Схопифи-ове су теме боље.

схопифи-тхемес

Горе: Схопифи има 10 бесплатних тема и додатних 59 плаћених тема.

Волусион-тхемес

Изнад: Последњи пут пребројао сам, Волусион има 14 бесплатних тема (наравно, нису приказане све).

Искрено, упоређивање ове двојице било је мало једноставније. Последњих месеци Волусион се променио, углавном на боље, карактеристикама које нуди и много је ближи Схопифију него што је то био случај раније.

Рекавши то, Схопифи у целини има чвршћи скуп функција и способнију продавницу апликација. Генерално је боље у изградњи продавница из разлога једноставне употребе (о чему ћу говорити укратко), па отприлике вреди више по цени.

С друге стране, за мала предузећа која желе уштедјети новац, први нивои Волусион и Схопифи нису толико различити. Да, први ниво компаније Схопифи има бољи сет функција, али неке друге Волусион-ове друге тачке – шири спектар приступника за плаћања, неограничени рачуни особља, ниже накнаде за кредитне картице – чак и шансе.

Средња предузећа или мала предузећа са строжим потребама е-трговине вероватно би требало да користе Схопифи. Они који желе и могу да приуште проширени сет алата који Схопифи може да донесе, вероватно ће више волети Схопифи. Иначе, они којима су потребни основни алати за е-трговину, Волусион ће сматрати прилично солидном опцијом.

Лакоћа коришћења

Једноставност употребе ових дана постала је нешто поуздано: многе компаније су је схватиле. Наравно, неки други заостају. Неко би се могао надати да је за софтвер за куповину предност једноставности употребе. Уосталом, у томе је ствар.

Па ко овде побеђује? Са малим размаком, рекао бих Схопифи. Што се тиче лакоће учења и лакоће укрцавања, ово двоје би могло бити мало даље.

Иако Волусион није лош ни у једној од ових ствари, Схопифи је прилично добар у обоје. Схопифи има веома добру корисничку подршку која је добро интегрисана са главном платформом (детаљније о томе следеће) и има пуно алата за помоћ укупним почетницима.

По мом мишљењу, мало људи ће заиста имати користи од неких бесплатних алата компаније Схопифи, као што је складиште фотографија. Ако се озбиљно бавите својим бизнисом, довољно ћете схватити да Схопифијеви додаци за „почетак рада“ неће значити све.

Без обзира на то, Схопифи одлази ван себе како би се прилагодио разним искуствима и учење софтвера, као и постављање е-трговине постало безболно.

лакоћа коришћења

Схопифи је и даље лакши што се тиче било којег од наведеног, али Волусион никако није тешко научити како га користити. Осим што преферирате различите естетике корисничког интерфејса, обе су прилично једноставне за обешање.

Што се тиче свакодневног коришћења, мислим да се њих двоје равномерно слажу. Сводиће се на личне преференције и у одређеној мери искуство је битно, али не мислим да су разлике превелике.

Волусион је некада био тежи за коришћење: његова навигација користила је мање налепница и недостајало је дугме за поништавање, између осталог. Искуство Схопифи-а је још увек једноставније, али оба су сада подједнако једноставна за навигацију.

Што се тиче стварне изградње продавница, мислим да су уједначене. Волусион је некада био збуњенији, али мислим да је његов тренутни градитељ сајтова добар у увођењу функционалности и прилагодљивости..

сите-буилдер-функција

Поред тога, постоји и последња јединствена тачка: Волусион је, по мом мишљењу, програмерима лакши. Свако ко жели да измени код своје веб локације (или сајта свог тима) мораће да научи сопствени језик Схопифија (који се назива Течни).

Течност није превише тешко научити, поготово ако сте искусни, али то је прилично непотребан и незгодан корак. Супротно томе, можете да уредите своју Волусион страницу користећи њихов ЦСС едитор, што је много мање гњаваже.

Све у свему, рекао бих да се Схопифи и Волусион зближавају, али Схопифи је и даље лакши за употребу. У свакодневној употреби ове две нису толико различите, али Схопифи олакшава процес учења бржим и почетно градња продавница лакшим.

Подршка муштеријама

Велики део онога што Схопифи или Волусион чини једноставним за употребу, а самим тим оно што им омогућава да се продају као једноставни алати за изградњу је добра подршка купцима. Схопифи посебно има репутацију добре корисничке подршке, али да ли је ово још увек добро зарађен статус? И може ли Волусион ефикасно надмашити Схопифи у овој области?

Погледаћемо две главне ствари: квалитет директног контактирања представника и квалитет других ресурса на веб страницама компаније. Почећу од другог.

Схопифи има мноштво функција подршке на свом вебсајту, осим контактирања представника.

Драгуљ тих је, наравно, база знања (позната и као центар за помоћ).

схопифи-хелп-центер

База знања компаније Схопифи једна је од чврстих, чак и изван поља е-трговине. То је високо организовано и има велику количину материјала.

производи

Поред тога, Схопифи има страницу на форуму која је изненађујуће робусна; избор водича за обављање различитих пословних активности; складиште дионица; Схопифи Поларис, који у потпуности објашњава Схопифијеве дизајнерске стандарде (корисно за оне грађевинске продавнице за клијенте); и списак бесплатних пословних алата.

истражити-алате

Постоји још неколико ствари – подцаст страница са два подцаста, блог итд. – али по мом мишљењу они нису од велике помоћи. Све у свему, Схопифи има врхунске изворе на лицу места, чак и поред представника. А Волусион?

Волусова база знања се зове “центар за помоћ”, и то је у реду. База знања Схопифи је много детаљнија и организованија, али Волусион није лоше.

волусион-хелп-центар

Као и код Схопифи-а, остале информације Волусион-а на лицу места одвојене су од базе знања. Иако Волусион нема толико других ресурса као Схопифи, ипак има више него што би се могло очекивати.

Један од њих су Волусион Гуидес, за које мислим да би једноставно требало да буду део базе знања због тога колико је целокупна ствар корисна. Заправо, одељак Водичи за Волусион много је кориснији од Схопифијевог, а на располагању има десетак докумената.

У сваком случају, други ресурс је Волусион-ова страница „алата“, директна веза са Схопифи-јевим.

волусион-тоолс

Иако Волусион има још неколико страница са ресурсима, углавном су пуњене, тако да бих сматрао да су водичи, бесплатни алати и база знања највећи део Волусион-ових информација или ресурса на месту.

Ови ресурси су добри и близу нивоа Схопифија, иако нису баш тамо.

Што се тиче посла са представницима купаца, Волусион узима јаснији губитак. И Схопифи и Волусион нуде телефонску подршку, а оба имају на располагању посебне стручњаке за консултације. Сваки такође има ливе цхат и систем улазница; Користићу четове уживо да истакнем несклад у квалитету.

волусион-цхат-1 волусион-цхат-2 волусион-цхат-3.јпг

волусион-цхат-4

Као што видите, ово није било баш идеално искуство ливе цхат-а. Иако се чинило да је представник права особа, нешто што ценим, требало ми је више од 10 минута да добијем одговор на релативно једноставно питање.

Супротно томе, Схопифијев ливе цхат је био веома једноставан и брз.

схопифи-цхат-2

Цео процес са Схопифијем трајао је минут или две. Тачно, питање је било једноставно, али исто је било и питање које сам дао Волусион-овој подршци. Признајем да је Волусионова подршка за телефон и улазнице боља од разговора уживо и ближа Схопифи-у, али хеј, лоши разговори се и даље рачунају.

Чини ми се прилично јасно да је Схопифи бољи за директан контакт са представницима, а нешто бољи у информацијама или изворима на лицу места, мада је Волусион у том погледу близу..

Сигурност и поузданост

Сигурност и поузданост су последње ствари на нашој листи, али као што било који бизнисмен зна, оне су далеко од најмањег.

Након што сам неколико пута разговарао о безбедности компаније Схопифи, брзо ћу вам пренети лоше вести: Схопифи не говори готово ништа о својим безбедносним протоколима.

Схопифи вам треба времена да вам каже да је ПЦИ-компатибилан, што је скоро дат за велико решење за е-трговину, и да добијате ССЛ сертификат за све планове (опет, дат).

схопифи-складу

Одатле вам преостаје претпоставити да Схопифи има довољно добру сигурност јер су током више од неколико година успели да олакшају 86 милијарди долара трансакција..

Ок, то је прилично јак случај у Схопифиеву корист. Међутим, транспарентност је важна и недостатак је веома несретан.

Волусион није сигнал транспарентности, али открива много више о њеним безбедносним мерама него Схопифи. Нажалост, на њиховој веб локацији нема странице посвећене томе, али блог објављује детаљан широк спектар протокола.

Под претпоставком да је објава на блогу и даље тачна, Волусион дефинитивно има сигурносне стандарде због којих се осјећам угодније (укључујући 24/7 надгледање физичке инфраструктуре, редовне интерне и екстерне ревизије, редовно и ригорозно тестирање производа прије покретања и још много тога).

Претпостављао бих да се ове мере и даље подржавају, јер је Волусион током месеци био врло поуздан у томе да сам га формално тестирао. Колико заслужује и Схопифи; Иако сматрам да недостатак транспарентности узнемирује, и даље је истина да Схопифи константно има добре резултате.

Уптиме је обострано висок, а стварна употреба софтвера Схопифи или Волусион такође је конзистентна без видљивих недостатака (по мом искуству).

Све у свему, и Волусион и Схопифи раде врло високо, али само можемо рећи да Волусион сигурно има сјајне сигурносне протоколе. За Схопифи морамо, нажалост, направити (оптимистично) образовано нагађање.

Закључак: Шта да препоручим?

Дакле, наша анализа двојице зараћене браће се ближи крају. Ко је победио – Схопифи, гигант е-трговине или Волусион, мањи конкурент који има неке импресивне статистике.?

Волусион је претрпео недавне промене у ценама и карактеристикама које су га знатно приближиле Схопифи-у. Њих две имају приближно исте цене и врло сличну алокацију алата за сваку цену.

Иако Схопифи има све више и бољих алата у својим слојевима, Волусион је успео да донесе и своје предности, иако мање.

Обје су врло једноставне за употребу, мада је поступак укрцавања и постављања Схопифија мало лакши. Што се тиче корисничке подршке, Схопифи то јасно узима, али Волусион није превише заостајао … углавном их раздваја ливе цхат.

Обоје имају одличне резултате, али не знамо колико је Схопифиво осигурање. Супротно томе, Волусова сигурност је, према ономе што знамо, строга и поуздана.

Будући да Схопифи уопште ради боље у већини области, чак и ако не постоји велика разлика, рекао бих да је то решење које препоручујем. Сигурно је Схопифи најбољи алл-роунд играч овде.

Међутим, мала предузећа која траже нижу накнаду за трансакције, више рачуна особља и јаку аналитику претраживача без потребе за комплетним сетом производа Схопифи доноси, Волусион одлично решење које углавном може учинити оно што Схопифи ради уз неколико заокрета..

Ако неко предузеће заиста мора да прошири или мисли да хоће, Схопифи је боље решење, посебно због робусне продавнице апликација.

Добра вест је да сада не морате доносити одлуку. Схопифи и Волусион имају двонедељни бесплатни пробни период. Па изађите напоље и обојица их упуцајте!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map