15 najboljih glazbenih web stranica za inspiraciju (2020)

Dakle, odlučili ste izgraditi svoju glazbenu web stranicu? To je odlično!! Iako se odlučite za izgradnju vaše glazbene web stranice, postoji osnovno pitanje na koje je potrebno odgovoriti. Odakle imate ideje i inspiraciju za izgradnju vaše glazbene web stranice?


Izgradnja glazbene web stranice treba puno kreativnosti, a ako ste se odlučili za to sami, onda vam sigurno trebaju ruke pomoći da dobijete djelić inspiracije za izgradnju te prve glazbene web stranice.

Postoje li takve web stranice koje vam mogu pružiti nadahnjujuće ideje za vaše glazbeno web mjesto?

Na svu sreću, postoji nekoliko takvih web stranica koje vam mogu dati neke izvan okvira koncepata za vašu glazbenu web stranicu.

Čekaj, dok o svakom ovome govorim detaljnije.

hostingpill15 najboljih glazbenih web stranica za inspiraciju

 1. Pharrell Williams
 2. Erika Nielsen Cellist
 3. Joe Maz
 4. Yaybrigade
 5. Henrysaiz
 6. Devotchka
 7. Auberivna glazba
 8. Zvuk-of-promjene
 9. Odensesymfoni
 10. Artempivovarov
 11. Wolfthemes
 12. Timdavisvocals
 13. Ensemblecorrespondances
 14. Alexandergadjiev
 15. Anomalie

1. Pharrell Williams

pharrellwilliams

Web stranica sadrži više karata koje su obožavatelji projekti u vezi glazbe. Klikom na bilo koju navijačku karticu možete provjeriti dizajn. Možete i stvoriti svoju vlastitu karticu.

Jedinstveni dizajn pruža obilje inspirativnih ideja.

navigacija

Otvarajući njihovu odredišnu stranicu, ustanovit ćete da ima jednostavnu navigacijsku navigaciju. Ne samo da ovo izgleda sjajno, već je i brzo vidljivo. To je dobro segregirano na temelju žanra.

Vizualni

Postavljanje svakog odjeljka vrši se na način da se najistaknutiji jednom postavi na sam vrh. Sve započinje s Predstavljenom glazbom, a slijedi galerija pjesama. Zatim slijede glazbeni spotovi i druga glazba.

Galerija

Svaki odjeljak ima svoju galerijsku kolekciju. Svaki od njih ima bočne klizače koji vam omogućuju lako istraživanje.

Jednostavan za korištenje

Stranica se brzo učitava i lako koristi. Možete slušati glazbu i gledati videozapise. Ovo vam također omogućuje kupnju putem iTunesa. Na dnu ćete naći odjeljak o drugim umjetnicima koji su izravno povezani s referentnom web stranicom.

2. Erika Nielsen Cellist

erikanielsenPonekad su najneobičnije stvari skrivene unutar običnih stvari. Biste li se složili? Upravo to nudi web stranica Erika Nielsen. Možda nije najuzbudljivija web lokacija na ovom popisu, ali sigurno pruža ono što želi.

Odredišna stranica jednostavan je prezentacijski izvođač s instrumentom, društvenim slikama & veze na dnu i bočna traka koja sadrži životopis, diskografiju & kontakt podaci. Web stranica kompenzira u brzini ono što izgubi u vizualnom štihu.

navigacija

Izbornik bočne trake određen je isticanje mjesta. Dok većina web lokacija sadrži izbornik na vrhu stranice, to web mjesto ide u suprotnost s normom tako da na lijevoj strani na brzini bude dostupan bočni izbornik & jednostavna navigacija.

Jednostavan izgled

Početna stranica omogućuje vam da sve znate na prvi pogled. Kratko je & jednostavno bez ugrožavanja prostora.

Koncerti & Događaji

Na ovoj se kartici nalazi uredno raspored rasporeda nadolazećih događaja s vezama na lokaciji Google Maps.

Video & Diskografija

Svaki glazbeni umjetnik treba održivu diskografiju kako bi pokazao svoj talent. Dakle, ova stranica sadrži linkove na youtubeu na sve glazbene projekte i izvedbe umjetnika.

Web stranica je stvorena pomoću teme Bandzoogle.

Posjetite web mjesto

3. Joe Maz

Joe Maz
DJ-i stalno obilaze. Stoga pomicanje po početnoj stranici web stranice Dj Joe Maza prikazuje shemu obilaska svih nadolazećih događaja s obrascem za bilten e-pošte na vrhu. Web stranica također ima svoj glazbeni uređaj s ugrađenim gumbom za preuzimanje.

Osim Spotifyja & Radio, sve veze postavljene su da razdvajaju statične pozadinske slike umjetnika, a također sadrže obrazac za biltene na gotovo svim stranicama.

Početna stranica

Kao što je prethodno spomenuto, odredišna stranica ima značajku pomicanja koja prikazuje lokaciju obilaska & datumi koji odmah privlače vašu pažnju.

Bilten

Može se činiti šaljivim, ali je dobra strategija dizajnera da bilten na svim stranicama spominje kao taktiku promocije. Ali to se zasigurno ne može pojaviti kao pijavica zbog urednog dizajna.

Glazbeni player

Glazbeni uređaj automatski reproducira određenu pjesmu klikom na gumb za reprodukciju. Ova je značajka sjajan primjer web stranice za glazbenu produkciju. Ako stvarate glazbu, prvo što ljudi koji dolaze na vašu web lokaciju žele je slušati vašu glazbu.

Izgled stranica

Teško je utvrditi prelazi li web stranica na neku drugu stranicu ili ne (to sigurno jest). Čini se da se sve stranice pojavljuju na istoj stranici zbog zamućenog dizajna pozadine, što web lokaciju čini mnogo bržom.

Ova stranica također je izrađena pomoću teme Bandzoogle.

Posjetite web mjesto

4. Yaybrigade

Yaybrigade

Odredišna stranica prilikom otvaranja sadrži popis najdražih albuma 2017. Numerirani i dodani na temelju izbora dva autora, ovo daje popis glazbe.

Kad dođete na stranicu, vidjet ćete da stranica izgleda jednostavno, ali ima nekoliko prilagodbi.

Evo što sam u tome smatrao dobrim.

 • Inovativni vizual: Dok otvarate stranicu, bez sumnje ćete shvatiti njenu vizualno privlačnu. Prvo, možete vidjeti dobro odvojeni popis koji se može vidjeti u obliku CD-a.
  YaybrigadeTo se može vidjeti i u obliku uvrštenja. Možete odabrati bilo koji prikaz. Uključuje pjesme kroz više godina i za svaku godinu vizualni sadržaji su različiti.
 • Dobro organiziran: Iako odredišna stranica sadrži niz glazbenih albuma. Ne izgleda skučeno i čini se da se lako kreće.
 • Prilagodba: Ne pruža samo prilagodbe na pregled, već ima i dodatne prilagodbe za zvuk. Te su opcije postavljene pri dnu. Čim kliknete na bilo koju od ovih opcija, boja teme automatski se mijenja.
 • Opcije slušanja: pruža više mogućnosti slušanja glazbe. Dok možete slušati stranicu, možete je preslušati putem YouTubea ili Spotifyja.

5. Henrysaiz

henrysaiz

Dok učitavate stranicu, ovo traje neko vrijeme; međutim, utovarivač koji pokazuje postotak utovara čini se lakšim.

Ovo je više od obožavatelja na kojoj ćete također vidjeti dijelove koji prikazuju detalje o emisijama i događajima.

Svaki odjeljak ističe se lebdjenjem pokazivača miša.

Evo što sam u tome smatrao dobrim.

 • Izgled stranice: Dok učitavate stranicu, moći ćete čuti glazbu dok se ne pomičete po njoj. Uz bočni izbornik koji se može sklopiti, kompletna stranica koristi se za prikaz više sadržaja na manje prostora.
 • Stil: stranica koristi puno elemenata manjeg stila. Prvo, započinje glavnim izbornikom koji se može saviti. Svaki se odjeljak ističe tijekom zadržavanja miša.
 • Galerija: Stranica uključuje različita mjesta s kojih možete pristupiti glazbi. Ima vezu do kompletne diskografije. Galerija je navedena sa umanjenim sličicama i lako ih je pregledavati.
 • Jednostavna navigacija: dok se krećete odozgo prema dolje, navigacija je jednostavna i dobit ćete puno informacija na jednoj stranici. Gotovo je nerazumljivo s pojedinostima o emisiji uživo, datumima i galeriji. Galerije se mogu razgledati preko Beatporta.

6. Devotchka

Zadržite pokazivač za pregled

Devotchka

Ovo je jednostavna web stranica s malo multimedijskog sadržaja. Ovo je dobar primjer na koji se možete pozivati ​​u slučaju da ne želite stvoriti web lokaciju bogatu medijima.

Iako je ovo jednostavno, ipak daje dobar odjek u vezi s web stranicom.

Jednostavan izgled

Web stranica ima sjajan izgled s ne baš blistavom grafikom. Ima dobro odvojen izbornik i lako se kreće.

Tours

Web stranica sadrži zasebni odjeljak za izlete gdje možete kupiti karte.

Galerija

Galerija prikazuje popis glazbe koja se može reproducirati na web stranici. Postoji više opcija pomoću kojih možete preuzeti ili reproducirati.

Prodajte robu

Web stranica sadrži poseban odjeljak o robi, gdje možete kupiti proizvode.

7. Auberive Music

Auberive

Ovo je web mjesto koje se temelji na bendu i suština web stranice prilično je jasna iz njihove medijske grafike.

Na web stranici nalazi se vrlo mali opis korištenja jer je većina komada vidljiva iz njihovih vizualnih prikaza. To vam gotovo daje osjećaj kao da prisustvujete showu uživo.

Snažna grafika

Kompletna web stranica ispunjena je medijskim sadržajem, a pozadina sadrži grafiku. Web stranica osmišljena je na način da korisnicima olakšava pokušaj različite glazbe ostajući na web mjestu.

Pojedinosti o turneji

Namjenski dio prikazuje sve detalje o turneji i omogućuje korisnicima slušanje uzorka glazbe u pokretu.

Više opcija

Preko web stranice postoji autoplay koji se po potrebi može isključiti. Osim ovoga, glazbu možete čuti i na raznim kanalima.

Bočno pomicanje

Za pregledavanje različitih glazbenih galerija nalazi se bočno pomicanje. To je jednostavan za upotrebu, a istovremeno se razlikuje od većine konvencionalnih web stranica.

8. Zvuk promjene

zvuk promjene

Stranica se brzo učitava kako bi vam osigurala potpuno putovanje web mjesta. Prema zadanim postavkama, kad unesete reprodukciju glazbe, koja se po potrebi može isključiti.

Kada posjetite stranicu, možete dobiti bit glazbe. To uključuje uličnu glazbu više od jednog napadača.

Vizualni

Ovdje je odredišna stranica vizualno bogata i privlačna je slušaocu. Namijenjen je autobusima što je jasno vidljivo iz njegovog dizajna i tematskog izgleda. Kako se krećete po web mjestu naći ćete više vizualno dojmljive grafike.

Jednostavna navigacija

Stranica je dizajnirana s gumbom bočnog izbornika na koji se može kliknuti i pregledati kad god je potrebno. Ne pruža previše mogućnosti, ali istovremeno ima dovoljno opcija za odvajanje sadržaja i olakšavanje navigacije po stranici.

Dodajte glazbenike

Glazbenici se mogu dodati ovdje, a svaku njihovu zbirku možete pogledati klikom na karticu Buskers. Ima kartu koja se može koristiti za pronalaženje glazbenika.

prilagodljiv

Možete uključiti ili isključiti glazbu koja je opcija dostupna na stranici. Možete čuti glazbu ugrađenu u web mjesto ili na Google Play ili na iTunes. Slično tome, možete pogledati i video. To također pruža mogućnost prikaza u HD kvaliteti. Glazbu možete odmah podijeliti preko Facebooka i Twittera.

9. Odensesymfoni

Zadržite pokazivač za pregled

Koncerter

Ovo je web stranica koja ima više glazbenih veza s koncertima, orkestrom i uključuje podučavanje.

Web stranica daje dobar popis orkestara i različitih predstojećih emisija.

Svestran

Ovo je web mjesto koje nudi višestruke usluge počevši od popisa orkestara, vremena koncerta i njihovih tečajeva. Njihove svestrane usluge dobro su segregirane da se izbjegne nered oko web stranice.

Jelovnici i dizajn

Stranica ne sadrži previše grafičkih ili medijskih veza. Pa ipak, on ima dobro odvojene izbornike koji prikazuju mnoštvo detalja o svakom glazbenicima. Jasno spominje instrumente povezane s glazbenikom.

Detalji

Pronašli biste mnoštvo detalja o bilo kojem orkestru koji odaberete. Također spominje i nadolazeće emisije i omogućava vam rezervaciju karata. Slično tome, i za koncerte imate dovoljno detaljnih podataka.

10. Artempivovarov

Artem Pivovarov

Stranica ovdje ima jednostavan dizajn web stranice s izbornicima desno na vrhu. Pronašli biste audiosustav, video galeriju i informacije o koncertu.

Iako na prvi pogled web stranica izgleda jednostavno, no ima nekoliko prilagodljivih opcija.

Jednostavan

Bez razmišljanja, stranica je jednostavna za pregled i ne zahtijeva previše navigacije. Sve su opcije kartice na kojima je moguće kliknuti.

prilagodljiv

Preko web stranice možete slušati bilo koju glazbu klikom na zvučni gumb. Možete ga slušati putem iTunesa, Google Play-a ili Sound Cloud-a.

Video

Gledanje videozapisa gotovo je poput YouTubea. Iako ga možete pregledati na YouTubeu, možete ga vidjeti ugrađeno u web mjesto. Ima mogućnosti dijeljenja, gledanja kasnije. Osim u odjeljku za komentare, poput opcija i opcija koje se ne sviđaju, to je poput YouTubea gdje također možete promijeniti brzinu ili kvalitetu.

Audioteka

Zvučna biblioteka smještena je u zbijene sličice. Kada kliknete bilo koji album, možete pregledati sve dostupne opcije pjesme. To se može preuzeti putem Google Play-a ili iTunes-a ili možete reproducirati putem glazbe Yandex.

11. Wolfthemes

Zadržite pokazivač za pregled

Wolfthemes

Određuje se odredišna stranica na kojoj se prikazuje niz usluga koje pruža. To je cjelovita web stranica za glazbeni paket s ne samo galerijom, već i mogućnostima prodaje ulaznica.

Dok pregledavate jednu stranicu, na dnu možete vidjeti različite usluge s kontaktnim obrascem.

Vizualno privlačan

Iako stranica ima nekoliko slika i medija, brzo se učitava. Izgled je dobro razdvojen u odjeljke. Upotrijebljena grafika i slike najprikladniji su za glazbenu web stranicu. Iako je vizualno privlačan, navigacija je istovremeno jednostavna.

Galerija

Na stranici možete kupiti glazbu s Amazona, iTunesa i u pokretu je slušati. Uz muziku, ima i galeriju videa.

Ulaznice

Ima poseban odjeljak koji pokazuje dostupnost karata na različitim lokacijama zajedno sa statusom i omogućava vam kupnju karata.
Uz ulaznice, prikazan je i odjeljak s najnovijim izdanjem koje se može preslušati.

Odjeljak vijesti

Mnogo glazbenih web stranica ne sadrži puno tekstualnog sadržaja. No, ovdje je jedan koji ima poseban odjeljak s vijestima.
Budući da je ovo demonstracija tvrtke WolfThemes, spominje se ova glazbena tema na jednoj stranici WordPress.

12. Timdavisvocals

timdavisvocals

Ovo je web lokacija jednog glazbenika. Daje kratak uvod glazbeniku i različit rad koji je glazbenik razvio.

Za razliku od drugih primjera, ovaj je posvećen isključivo radu jednog glazbenika.

Izgled stranica

Grafika, zajedno s izgledom stranica i temom boja čine web mjesto što privlačnijim. Na stranici se može pretraživati ​​svaki odjeljak na stranici. Odjeljci su dobro odvojeni i izgled stranice učinkovito se koristi. Kad god je to moguće, uključuje dijapozitive.

verbalan

Svaki odjeljak daje kratki detalj koji govori o značaju odjeljka. Upisani opis je upravo prikladan za pregled web mjesta i dostupnih usluga.

Jednostavna navigacija

Stranica sadrži bočni izbornik koji se može proširiti ili sažeti. Izbornici dolaze s gumbom za zatvaranje. Web stranica izgleda profesionalno s slikama i referencama na popularne poznate radove koje je glazbenik napravio.

Višestruke usluge

Web stranica nudi višestruke usluge i dobro je prikazana. Sadrži dovoljno podataka o izvođaču, treneru, vokalistu i glazbenom producentu. Postoji zaseban odjeljak s različitim pjevačima, a možete slušati i njihovu glazbu.

13. Dopisivanja ansambla

Zadržite pokazivač za pregled

ansambla korespondencije

Ovo je dobro mjesto za razmišljanje u slučaju da imate svoj glazbeni bend i veselite se dodati detalje o svom koncertu putem web stranice.

slike

Web stranica je ispunjena s mnoštvom privlačnih slika glazbenika i koncerata. Ovo s najmanje verbose pruža više detalja o web mjestu.
Slike su visoke razlučivosti što čini jasne i privlačne za pažnju.

Putna karta puta

Stranica posvećuje odjeljak koji će objasniti njihovo putovanje od početka. Zanimljivo je primijetiti kako svake godine imaju značajan imidž. To dodaje njihovu vjerodostojnost.

Galerija

Glazbena galerija povezana s koncertima i programima omogućuje vam automatsko slušanje glazbe.

Vijesti i tim

Web stranica sadrži odjeljak s vijestima koji sadrži vijesti vezane uz njihove koncerte.
Ima namjenski timski dio, koji treba posebno spomenuti. Pruža sve podatke o ključnoj osobi, zajedno s kontaktnim podacima.

14. Alexandergadjiev

alexandergadjiev

Stranica se učitava uvodom koji se po potrebi može preskočiti. Postoji glazbena tipka sa strane koja se može uključiti za slušanje glazbe.

Ovo je portfelj jednog glazbenika i ističe različite aspekte glazbe.

izbornici

Budući da je ovo web stranica jednog glazbenika, on govori glasnije o glazbeniku u svim uvjetima. Izgled stranice prikazuje profil glazbenika zajedno s dobro usklađenim izbornicima. Ono jasno sadrži ime, sliku i ostale osnovne detalje i omogućuje korisnicima dijeljenje veze preko kanala na društvenim mrežama. Korištena tema jasno pokazuje da je ovo povezano s glasovirom.

Biografija i svjedočenja

Stranica sadrži kratku biografiju u kojoj se navodi putovanje glazbenika i ključni događaji. Stranica sadrži i izjave.

Biblioteka i kalendar

Spominje se dobra zbirka audio, kao i video knjižnica, zajedno s priopćenjima.
Možete to slušati ili također kupiti. Stranica sadrži opsežni kalendarski događaj na kojem možete kupiti i karte.

Nagrade i društvena prisutnost

Na samom početku, kao i na različitim lokacijama na web mjestu, spominju se različite nagrade. Ovo je dobar način da se uspostavi vjerodostojnost.

15. Anomalija

anomalieAnomalie je još jedna glazbena web stranica koja prikazuje umjetnikove glazbe i umjetnička djela & proizvodi. Otvaranjem stranice postaje jasno da su dizajneri željeli krajnje minimalistički dizajn.

Na cijeloj web stranici nema rubova ili obruba. Međutim, one se događaju kada prijeđete gornji izbornik koji igra jednostavan prijelaz koji izgleda vrlo glatko.

Početna stranica

Početna stranica sadrži najnoviji album & unaprijed na svom popisu za reprodukciju, a slijede veze na youtubeu na glazbene nastupe & datumi obilaska. Ništa bolji uvod od naprednog izloga umjetnikovog glazbenog zanata.

prijelazi

Čini se da se prijelazi ovdje lijepo uklapaju u sveukupnu minimalističku temu web stranice. Traka izbornika & društvene veze pojavljuju se na bijeloj pozadini bez davanja puno vizualnog štihu.

Izgled stranica

Sadržaj je strogo usklađen sa središtem svih stranica s primijenjenom pozadinskom sjenom. Boje su u osnovi nemi s izuzetkom bijele, što je opet, minimalistički trend.

krstionica

9 puta od 10, fantastični fontovi obično ostaju nezreli. Dok stroži fonti poput porodice serif prenose stroži ton. No, ova stranica održava sveukupnu ravnotežu svojim jednostavnim, ali ne previše elegantnim stilom fonta.

Posjetite web mjesto

Time upotpunjava moj popis najboljih glazbenih web mjesta za inspiraciju.

Dakle, što je sljedeće?

Sljedeće je pitanje kako odgovoriti na to kako možete stvoriti takve zadivljujuće glazbene web stranice?

Pa, većina ovih značajki lako je dostupna u slučaju da odlučite ugostiti pomoću Bandzoogle-a.

bandzoogle

Bandzoogle je potpuno glazbeno posvećen hosting i pruža 30-dnevno besplatno probno razdoblje. Možete birati između preko 100 predložaka optimiziranih za mobilne uređaje. Uz to, možete prilagoditi izgled stranice prema prilagodbama koda.

Dodavanje pjesama, podataka obožavatelja, kalendara turneje, setova elektroničkih medija, prodaja mercha nekoliko je funkcija koje su podržane u svim njegovim planovima.

Planovi počinju već od 8,29 USD mjesečno.

bandzoogle plan

Svi planovi imaju neograničenu propusnost.

Uključene promotivne značajke su navedene u nastavku-

promotivna značajka bandzoogle

Posjetite Bandzoogle

Zaključak:

Uvid u postojeće glazbene web stranice pruža vam dobar uvid u ono što možete utkati u svoju glazbenu web stranicu.

Puno kreativnosti, dobrog izgleda i izgleda, nadahnjujućeg dizajna i dobrog hosting partnera sve je što trebate da biste postavili i pokrenuli web mjesto svog glazbenika.

Nastavite dalje dok sam vam za inspiraciju pružio moju listu najboljih glazbenih web mjesta kako biste ovo ostvarili mogli isprobati Bandzoogle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map