CrashPlan pregled: Trebate li kupiti ovu internetsku sigurnosnu kopiju?

Ovdje na HostingPillu podaci i kretanje su nam vrlo važni. Ako želite dosljedno dodavati sadržaj na svoju web stranicu ili raditi izvan mreže, digitalna pohrana je važan dio svakodnevnog života sada.


Jedno računalo može držati i obrađivati ​​ogromne količine informacija, a gotovo sve o informacijama čini ih (kreirajući ih, pristupajući im, dijeli ih) učinkovitijim.

Naravno, nedostatak je toga da ako se vaš uređaj sruši, pokvari ili vam se ukrade – možda ste izgubili sve one datoteke koje ste čuvali na jednom mjestu.

Otuda je važno poduprijeti sve. Ali hej, to je lakše reći nego učiniti – možda ćemo povremeno izrađivati ​​sigurnosne kopije ručno, ali sumnjam da itko redovito ručno izrađuje sigurnosne kopije dosljedno dovoljno da sačuva sve nove stvari na svom uređaju.

Uđite u CrashPlan.

CrashPlan je proizvod koji je razvila Code42, softverska tvrtka koja se bavi sigurnosnim kopijama softvera.

Code42 nudi dva glavna proizvoda: Code42 Enterprise, koji je sigurnosna kopija softvera za velike tvrtke, i CrashPlan, koji je za male tvrtke..

Konkretno, CrashPlan je stvoren za smještaj do 200 zaposlenika (ili 200 uređaja – razlika je!).

CrashPlan je sada posebno za mala poduzeća, iako je nekada bio i za osobnu upotrebu.

Po mom skromnom mišljenju, trenutni CrashPlan možete koristiti za svoje osobne uređaje kao i za posao.

Sve ovo zvuči sjajno – ali je li CrashPlan zaista tako dobar?

Pa, Expedia tako misli. Kao i Služba Nacionalnog parka Sjedinjenih Država. Kao i Square, Adobe i Yelp – ako ste ikada čuli za njih.

Dakle, jasno da softver Code42 dobro radi s većim klijentima. Može li se i njegov softver za mala poduzeća držati jednako dobro?

Pogledajmo!

kontra

CrashPlan zvuči dobro izvana. Jednom kada zaronite, postoji nekoliko nesretnih nedostataka. Srećom nisu glavni, ali ipak bismo trebali pogledati prvo.

Jedno od problema sa CrashPlanom je da pokriva samo računala.

kontra

Imati CrashPlan aplikaciju za tablete i pametne telefone zvuči mi nekako osnovno – predstavnik mi je rekao da mi je CrashPlan ponudio te mogućnosti – pa smatram da je vrlo žalosno što se ograničava na radne površine.

Osim toga, CrashPlanova korisnička podrška mogla bi koristiti i neke radove.

Moj glavni problem ovdje je izvori na licu mjesta. Budući da je CrashPlan dio sigurnosnih kopija usluga Code42, on dobiva polovicu stranice za podršku Code42.

stranicu za podršku

Nema puno članaka i nije dobro za pregledavanje. Možete pretraživati, ali to ionako nije mnogo resursa.

I na kraju, iako su predstavnici korisni, mogu biti malo teško dostupni. Ponekad biste mogli posjetiti web mjesto i pronaći skočni prozor, ali drugi put ga neće biti, čak ni tijekom radnog vremena.

Također, ne postoje jednostavne mogućnosti za kontaktiranje podrške unutar samog softvera, tako da morate učiniti sve na web mjestu.

Konačno, telefonski i razgovori u živo su doista ograničeni. Niti je 24/7, već samo sustav ulaznica.

To je u osnovi to. Kao što vidite, nedostaci su uglavnom usredotočeni na korisničku podršku.

Iako bi pokrivenost za više uređaja bila sjajna, većina tvrtki prvenstveno koristi računala, tako da nije preveliki gubitak.

Spremni za pozitivce?

prozodija

CrashPlan ima dosta toga da nadoknadi te slabosti.

Za početak, cijene su vrlo jednostavne i fleksibilne. To je (po mom mišljenju) fiksna cijena po proizvodu i možete dodati hrpu proizvoda.

cijena pada sustava

Troškovi su točno proporcionalni količini uređaja koje želite pokriti CrashPlan.

Drugo, jako mi se sviđa što CrashPlan ne opterećuje uslugu smećem. Dobijate ono što tražite, čak i za taj proizvod, izuzetno je fleksibilan.

Možete urediti tonu postavki i postavki kako biste CrashPlanovu uslugu učinili što optimalnijom za vaš raspored i postavke..

Iako je korisnička podrška slabija strana CrashPlana, smatrao sam da su predstavnici posebno korisni.

Konačno, CrashPlan je vrlo jednostavan za korištenje i ima izvrsne performanse.

Sve u svemu, rekao bih da CrashPlan puno radi na tome. Ali to ne znači da je to za svakoga – zato nastavite čitati da biste saznali detalje koji su vam bitni.

cijena

CrashPlan-ove cijene jedan su od najpraktičnijih dosad recenziranih proizvoda. To je zato što u osnovi postoji jedna cijena.

Čarobni broj je 10 dolara.

cijena pada sustava

CrashPlan-ova cijena iznosi 10 USD mjesečno po uređaju, pa koliko plaćate uglavnom ovisi o vama – možete pokriti samo svoj laptop za samo 10 USD mjesečno ili sva računala koja ljudi u vašoj tvrtki koriste koliko god mjesečno.

S tim izlaskom, mislim da je preostalo veće pitanje postoje li skriveni troškovi.

Obično bi se očekivale mogućnosti nadogradnje prostora za pohranu ili možda skrivena naknada za stvarno vraćanje datoteka.

CrashPlan vam uspijeva naplatiti ništa od toga (zapravo, imate i neograničenu količinu prostora za pohranu). Također nema naknada za dodavanje uređaja, osim praga uređaja 200+.

U tom trenutku trebate nadograditi na Code42 Enterprise, što ima savršen smisao. Za većinu malih poduzeća ograničenje od 200 računala je više nego dovoljno.

CrashPlan ima jednomjesečno besplatno probno razdoblje za one od vas koji nisu sigurni u to. Osobno koristim CrashPlan već nekoliko mjeseci i mogu iskreno reći da nisam vidio promjene u plaćanju.

besplatno probno razdoblje za rušenje plana

Isti je mjesec po mjesec i ništa se nije pojavilo da platim dodatnu naknadu ili potrebnu nadogradnju.

Mislim da je to vjerojatno zato što je usluga CrashPlana tako jednostavna, nema se puno toga za sakriti. To nije gomila alata zapakiranih u jedan paket: to je sigurnosna kopija podataka i oporavak.

Sve u svemu, olakšanje je biti u mogućnosti izvještavati o transparentnoj strukturi cijena.

Značajke

CrashPlan je jednostavna usluga. To uopće nije loše, ali to je još uvijek važna činjenica CrashPlan-ove suštine.

CrashPlan je alat za sigurnosnu kopiju i obnavljanje. Usmjeren je prema malim poduzećima, ali možete ga koristiti i za svoje osobno računalo. To sve zvuči dobro, ali treba li razgovarati o značajkama osim “sigurnosnih kopija” i “vraćanja”?

Da. Budući su alati za izradu sigurnosnih kopija i obnavljanja prilično česti, sami ili kao dodatni dodaci u izradi web mjesta ili hosting paketa. Usluga može biti i jednostavna i s bogatim značajkama, a CrashPlan je odličan primjer toga.

Počnimo s osnovama.

Značajka koja je CrashPlan prodajna točka je pristupačna ekspanzija. Uređaj nakon uređaja možete dodati bez dodatnih naknada, sve dok ne pritisnete 200 uređaja.

značajke srušavanja

Ono što je najvažnije, posebno rezervni kapacitet je neograničen. Ovo se odnosi na svaki uređaj, ali još bolje, ne postoje ograničenja u veličini datoteke.

Ne biste trebali, na primjer, razdvajati veliku datoteku na manje dijelove, što može biti vrlo korisno.

Jedna značajka koju nudi CrashPlan prilično je jednostavna, ali vrlo korisna. To bi bila mogućnost uređivanja rezervnog rasporeda. Mnogi dodatni dodaci koje pružaju hosting ili tvrtke za izgradnju web stranica nemaju tu značajku.

Također se može prilagoditi koliko dugo se datoteke čuvaju i koje se verzije trebaju čuvati ili odbacivati.

sigurnosna kopija

Nadzorna ploča softvera za desktop omogućuje pregled stanja pohrane i izrade sigurnosnih kopija na svim računalima na vašem planu – koristio sam samo svoje, ali to je dobra značajka za poslovne postavke.

Ostale stvari koje možete učiniti uključuju opsežne postavke i prebacivanje opcija.

To znači da svoj CrashPlan softver možete prilagoditi tako da radi blizu onoga što je za vas idealno: možete urediti postavke veze / mreže, u prvom redu dodati obavezne lozinke za otvaranje softvera, postaviti upozorenja za sebe, zaustaviti izradu sigurnosnih kopija kada baterija vašeg računala dosegne x i puno više.

Iako softver za radne površine funkcionira u redu, volio bih da je CrashPlan dostupan i za tablete ili telefone. Čak i ako ne radi sigurnosne kopije izravno s tih uređaja, bilo bi korisno urediti postavke i postavke koristeći aplikacije na drugim uređajima.

I na kraju: iako ne treba govoriti, CrashPlan koristi vrhunske mjere za enkripciju, koje su standardne za industriju, kako bi zaštitili vaše podatke.

Podaci sigurnosti

Generalno bih rekao da je CrashPlan vrhunski karakterističan. Opet, sama usluga je vrlo jednostavna. Ostale tvrtke mogu ga pokušati začiniti dodavanjem muhe ili nepotrebnih alata.

CrashPlan održava svoju funkciju izravnom, ali je čini izuzetno upotrebljivom i popravljivom. To je moćan softver koji svoj potencijal ostavlja potpuno otvoren za korisnika.

Jednostavnost korištenja

Ako ste mislili da će softver koji se usredotočuje na jednu ili dvije osnovne funkcije biti prilično jednostavan za korištenje softvera … u pravilu biste bili u pravu. Barem na strani potrošača, to je općenito istina. Ali to nije uvijek istina!

Čak i ako usluga nije tehnički teška, može biti toliko loše dizajnirana da postaje frustrirajuća i neučinkovita za upotrebu, posebno u odnosu na druge opcije. Padne li CrashPlan u ovu zamku?

Ne. Uvjerite se sami.

stvorite izbor sigurnosnih kopija s rušenjem planova

Odabrao sam mapu za sigurnosnu kopiju. Kad ne pišem o hostingu, volim čitati – u posljednje vrijeme čitao sam na svijesti – evo evo stvaranja sigurnosne kopije.

podupiranje s Crashplanom

Jednom kad sam bio zadovoljan svojim odabirom datoteka / mapa, samo sam pritisnuo gumb “Spremi” i čekao dok se stvari prenesu. Bio je prilično brz (doduše, koristio sam Ethernet kabel) i vrlo jednostavan za korištenje.

CrashPlan je izuzetno jednostavan za korištenje. Sve značajke o kojima sam ranije govorio mogu se pristupiti na kartici “alati” gore ili gumbu “postavke” pomoću sigurnosnih kopija.

Ne znam je li korisničko sučelje intuitivno za vas, ali meni je to bilo. Do danas nisam imao nijedne mogućnosti za pomicanje ili prebacivanje (ne postoji toliko puno za navigaciju).

Zaključno, rekao bih da je CrashPlan vrlo jednostavan za korištenje, a osim toga, intuitivan za korisnika.

Korisnička podrška

Bit ću iskren prema tebi. Kao što sam naglasio, CrashPlan je vrlo jednostavan kao proizvod – tako da korisnička podrška nije toliko bitna kao što je kompliciraniji i sveobuhvatni internetski softver.

Unatoč tome, nikad ne znate kada će se nešto pojaviti – zapravo sam imao pitanje na web-lokaciji CrashPlan nije se bavilo dobro. Pa kako CrashPlanova potpora mjeri?

Za ovaj odgovor pogledat ću kako predstavnike, tako i resurse na licu mjesta koje pruža CrashPlan. Počnimo s prvom.

Volio bih da je predstavnicima korisničke službe malo lakši pristup. Možda je to zato što je CrashPlan relativno jednostavan alat, ali u svakom slučaju morate napraviti još nekoliko klikova da biste došli do potrebnih stranica za kontakt.

Druga manja smetnja je da su razgovori i telefonski sati uživo ograničeni na ponedjeljak do petak, te od 7 do 19 sati (središnje američko standardno vrijeme). Srećom sustav ulaznica je 24/7, ali mislim da bi barem telefonski ili live chat servisi mogli biti dulje otvoreni.

Napomena: ako pristupite web mjestu u pravo vrijeme, možda ćete pronaći pop-up chat chat. Ovo nije moje iskustvo svaki put kada posjetim stranicu, čak i tijekom službenih sati razgovora – pa shvatite.

Jednom kada dobijete repku, vjerovatno će vam biti dobro iskustvo. Ispunite osnovni obrazac za razgovor uživo i čekate da vam netko preuzme slučaj.

podrška za pad sustava

pad sustava

pad sustava chat

pad sustava chat

Kao što vidite, razgovor uživo je bio prilično susretljiv. Iako se u to vrijeme osjećao duže, pričekao sam samo nekoliko minuta, a onda sam dobio odgovor.

Usput, moje je pitanje bilo je li CrashPlan dostupan za druge uređaje, poput telefona ili tableta. Njihova web stranica uglavnom se odnosi na računala, ali također kaže i “uređaje”. Nisam bio siguran je li očigledno da je CrashPlan dostupan za druge uređaje ili očito da nije.

Dodatno me impresionirao ljubazni odgovor zaposlenika, koji se osjećao vrlo personalizirano. Osjećao sam da je predstavnik osoba koja je radila u stvarnoj tvrtki, možda u njihovim stvarnim uredima, a ne netko kopiranje lijepljenja odgovora sa slučajne lokacije.

Da li je to istina ili ne, bio je dobar odgovor.

Iako sam zadovoljan njihovim chatom uživo, ponovit ću da su ograničeni sati i dodatni koraci potrebni za dolazak na stranicu s kontaktima frustrirajuće i ne standardno. Sigurno nije kraj svijeta, ali barem manja smetnja.

Stranica za korisničku podršku CrashPlana-a je stranica za podršku Code42 koja se sama dijeli na polovinu CrashPlan-a i na polovicu Code42 for Enterprise. Polovica CrashPlana-a nije baš sjajna za pregledavanje.

Možete pogledati samo nekoliko vodiča i resursa i “gornje članke”, ali samo ono što je navedeno u tim kategorijama.

Postoji funkcija pretraživanja, ali odnosi se na sve informacije na stranici podrške za Code42. Na funkciju pretraživanja možete primijeniti CrashPlan filter, ali on je i dalje mnogo manji nego što biste imali s ostalim stranicama podrške. Ne znam ni bih li to nazvao bazom znanja.

Pregledavši članke stranice podrške – što znači pretragom – mogu reći da sam vidio i bolje. Osnovno se vodi računa o bitnim stvarima, ali ako imate neobično pitanje, najvjerojatnije ćete trebati kontaktirati predstavnika.

Također imaju stranicu s izvorima koja nije previše povezana s CrashPlanom i usmjerena je više prema malim poduzećima i njihovim podacima. To bi moglo biti korisno, ali ionako na internetu možete pronaći tolike stvari izvan CrashPlana.

Sve u svemu, podrška za CrashPlan je u redu. Njihovim informativnim izvorima na licu mjesta nedostaju sadržaji i sveobuhvatnije korisničko sučelje.

Predstavnici su jako dobri, ali sati su ograničeni ako želite trenutnu pomoć. Što ne bi bilo loše, da su informacije na licu mjesta bile bolje.

Ali hej, ništa nije savršeno. CrashPlan je jednostavna usluga, tako da bi bilo nerazumno očekivati ​​cjelovitu korisničku podršku za nju. A ako sve bude dobro, vjerojatno ionako nećete trebati korisničku podršku …

Pregledavši članke stranice podrške – što znači pretragom – mogu reći da sam vidio i bolje.

Osnovno se vodi računa o bitnim stvarima, ali ako imate neobično pitanje, najvjerojatnije ćete trebati kontaktirati predstavnika.

Također imaju stranicu s izvorima koja nije previše povezana s CrashPlanom i usmjerena je više prema malim poduzećima i njihovim podacima. To bi moglo biti korisno, ali ionako na internetu možete pronaći tolike stvari izvan CrashPlana.

Sve u svemu, podrška za CrashPlan je u redu. Njihovim informacijskim resursima na licu mjesta nedostaju sadržaji i sveobuhvatnije korisničko sučelje.

Predstavnici su jako dobri, ali sati su ograničeni ako želite trenutnu pomoć. Što ne bi bilo loše, da su informacije na licu mjesta bile bolje.

Ali hej, ništa nije savršeno. CrashPlan je jednostavna usluga, tako da bi bilo nerazumno očekivati ​​cjelovitu korisničku podršku za nju. A ako sve bude dobro, vjerojatno ionako nećete trebati korisničku podršku …

Pouzdanost

Nakon nekoliko mjeseci upotrebe, mogu iskreno reći da CrashPlan djeluje onako kako biste očekivali ako ste upravo završili s njihovim pregledom. Okej, možda nije tako savršen kao što to čini tvrtka, ali to je dano.

Još uvijek sam utvrdio da je CrashPlan općenito brz. Prijenosno računalo nije teško opterećeno i brinuo sam se koliko će se resursa na mom računalu ukloniti u stalnu radnu pozadinu CrashPlana – iako sam napravio neko uređivanje postavki, smatrao sam da CrashPlan na moj računar uglavnom ne utječe..

Prilikom izrade sigurnosne kopije mapa nisam otkrio da se određene datoteke izdvajaju bez sigurnosnih kopija (što se ponekad događa kada koristim rezervne dodatke u drugim uslugama). Sve se prebacuje sasvim u redu.

Značajke Funkcije kontinuirano sigurnosno kopiranje (Crashplan)

U konačnici, svodi se na to da li sam primijetio nepravilnosti, neuspjelo sigurnosno kopiranje, oštećene datoteke ili malu brzinu.

Za sada nisam. Što me navodi da kažem da CrashPlan, osim ako imam iznimnu sreću, djeluje onako kako je predviđeno.

Preporučujem li CrashPlan?

Ako ste ga do sada napravili, mnogo ste čitali (ili prelistali). U slučaju da je sve posustalo, dopustite da sve zaključim za vas.

Enterprise proizvode Code42 koristili su vodeći svjetski brendovi, imena za koja ste gotovo sigurno čuli.

CrashPlan za mala poduzeća možda ima manje klijenata teške kategorije, ali još uvijek dobro prolazi.

Njegova struktura cijena je vrlo jednostavna – 10 dolara mjesečno po uređaju. Mislim da je cijena prilično prihvatljiva, a svakako je fleksibilna – jednostavno je možete koristiti za jedan uređaj, na primjer, ako ste freelancer,.

Možete dodati gomilu uređaja, onoliko koliko bi prema mojem mišljenju trebalo većini malih tvrtki, a usluga je vrlo prilagodljiva. Možete ozbiljno urediti stvari koje ne biste pomislili uređivati ​​(ali otkrit ćete kasnije da je to korisno).

Da ne spominjem, performanse su vrlo solidne, a softver je super jednostavan za korištenje.

Volio bih da su predstavnici usluga kupcima bili pristupačniji i informacije na licu mjesta bile mnogo bolje, ali predstavnici su sjajni ako ih možete pronaći.

To je sigurno, pouzdano, vrlo popustljivo i po mom mišljenju dobro vrijedi cijenu. Ako niste sigurni, uvijek možete isprobati mjesec dana besplatno i otkazati ako odlučite da nije za vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map