FatCow pregled (2020): Značajke su dobre, što je s „sigurnošću“?

Što je FatCow hosting?

FatCow je ime koje možda niste naišli na svom putovanju kako biste pronašli pravu web hosting uslugu.


Riječ je o prilično maloj kompaniji – iako je osnovana 1998. godine i zbog toga je postojala sve dok su neki od najboljih u biznisu, FatCowovo ime nije imalo toliko poteza kao ostali, veći, konkurenti.

Ipak, FatCow je već dva desetljeća uspio ostati na površini u vrlo konkurentnom području internetskog poslovanja – tako da jasno, nije previše mutno uprkos veličini.

A to nas vodi u pitanje – što je s FatCow-om?

Je li ostati živ od sreće ili je to skriveni dragulj u svijetu hostinga?

U ovom ćemo pregledu pogledati FatCow i raspravljati o svom iskustvu koristeći ga.

Drago mi je što mogu izvijestiti da je ovaj dotjerivač solidna hosting tvrtka, ali treba upozoriti na nekoliko upozorenja.

Dakle – idemo na to!

Ukupno: kont

FatCow je jedna od modernijih hosting tvrtki koju sam pregledao.

Sviđa mi se ili bar želim, pogotovo zato što je relativno mali kandidat u velikom bazenu hosting kompanija.

Međutim, postoji nekoliko stvari koje FatCow ne rade najkonkurentnije, a moj je posao istaknuti te nedostatke.

Dakle, brzo s tim.

Prvo, cijena: FatCow se fokusira na jednostavnost, ali rezultat je da je njegov zajednički web hosting paket pomalo skup.

Prvi je mandat jeftin, u odnosu na značajke koje dobijete, ali nakon što se obnovi, prilično je skup..planovi obnove fatcowa

planovi obnove masti

Štoviše, to je samo jedan paket – ne možete se odlučiti za jeftiniji paket s manje mogućnosti, samo onaj paket koji može biti iznad vaše idealne cijene.

Ostali natjecatelji sigurno nude zajedničke web hosting pakete za niže cijene i slične mogućnosti, što ovu nesreću čini.

Još jedna od mana je korisnička podrška FatCow: ustanovila sam da im je baza znanja pomalo smešna.

Ovdje suvišna poveznica, članak s uputama koji upotrebljava videozapis druge tvrtke koja pruža usluge hostinga i tako dalje … sve što se smatra, njihova korisnička podrška nije grozno, ali daleko od najatraktivnijeg, vidio sam.

Dobra vijest je da je to povezano s manama FatCow-a.

Struktura cijena je malo previše jednostavna za dijeljenje web hostinga, a malo skupa za zajedničko web hosting ovisno o tome što tražite.

Njena dokumentacija na licu mjesta mogla bi se obnoviti.

Osim toga, to je pristojno – pa se upustimo u onaj zabavni dio!

Ukupno: Prosci

Srećom, FatCow ima neke dobre stvari. Prvo što želim pogledati je jednostavnost strukture cijena.

Da, ako želite dobiti zajedničko web hosting, možda ćete pronaći FatCow cijene previše suviše restriktivnima da biste dobili nešto prilagođeno vašim potrebama, posebno ako pokušavate uštedjeti novac.

Međutim, ako želite WordPress, VPS ili namjenski hosting – dobro, struktura FatCow-a zapravo stvari čini vrlo jednostavnim.

WordPress hosting ima dva sloja koja su dobro istaknuta i nemaju međusobno značajnu cijenu.

Namjenski i VPS hosting imaju iste značajke, a dobiti drugačiji paket zaista znači dobiti više smještaja za poslužitelj nego alata.

To je vrlo pojednostavljeno i omogućuje vam da bez ikakvih problema dobivate te mogućnosti.

Druga stvar je također povezana s zajedničkim web hosting paketom: ako želite jeftinu opciju koja ne mora imati svaku značajku, FatCow nije mjesto za vas.

Ali ako biste dobili najviši nivo zajedničkog hostinga za teži skup alata na nekoj drugoj platformi, tada cijena FatCowa zapravo nije tako jeftina.

Dijeljeni alat za hosting za fatcow

Ako želite sve te alate i smještaj, nije precijenjena.

To je općenito dobro opremljena platforma, pa im za to priznajem priznanje.

Štoviše, njihova sigurnost prilično je solidna. Nije najbolje – mislim da bi mogli zaposliti tvrđu sigurnosnu infrastrukturu i više cyber-obrane – ali cijenim njihovu transparentnost na licu mjesta.

Konačno, njihova jednostavnost može ih povući prema dolje uz zajedničke cijene hostinga i korisničku podršku, ali u cjelini, usluga su vrlo jednostavna za korištenje. Pojednostavljeno je: kao što je spomenuto, cijene su jednostavne, ali to je i stvarni softver.

Svakako ima laganu krivulju učenja i ugodno korisničko sučelje.

To što je kombinacija dobrog niza značajki vrijedno je postignuće koje svako hosting društvo mora pogoditi i cijenim uspjeh FatCow-a.

A sada, pogledajmo još malo cijene.

cijena

Nešto što mi se mnogo sviđa u Fatcowu je jednostavnost njegovih cijena.

Sve je krajnje izravno; ne morate kopati previše dugo da biste shvatili koliko usluga možete kupiti.

Dakle, nastavimo s tom jednostavnošću, eh?

Prije svega, imamo mogućnost koju većina vas gleda: zajednički web hosting, koji FatCow naziva „Izvorni plan FatCow“.

fatcow planovi

Izvorni FatCow kreće se od 49 USD godišnje – ovo je posebna uvodna stopa koja će se povećati nakon vašeg prvog mandata – a koja iznosi približno 4,08 USD mjesečno.

Cijene obnavljanja su 14,95 USD mjesečno za jednogodišnji rok, 13,95 USD za dvogodišnji rok i 12,95 USD za trogodišnji mandat. Iskreno, to su vrlo skupe – morao sam dvaput provjeriti kako ne bi bilo drugačijeg hosting paketa.

Ali ne, to je njegova standardna usluga zajedničkog web hostinga. Uzgred, postoji samo jedna opcija – to nije složeni proizvod iz kojeg možete odabrati pakete s manje mogućnosti za nižu cijenu.

WordPress hosting, glavni program za većinu usluga, počinje od 3,75 USD mjesečno i završava s 6,95 USD mjesečno.

gostovanje fatcow wprdpress

Da, postoje samo dva sloja, WordPress Starter i WordPress Essential – ali hej, oni imaju pristojne cijene i čini se da je WordPress Essential u potpunosti predstavljen.

Virtualni privatni poslužitelji započinju s osnovnim planom, za 19,99 USD mjesečno za prvi termin (24,99 USD nakon toga), a završavaju s Optimumom od $ 79,99 (99,99 USD redovito).

fatcow vps planovi

Za one koji gledaju teške opcije, posvećeno gostovanje uz FatCow počinje od 119,99 USD mjesečno i završava na 191,99 USD.FatCow Namjenski plan hostinga

Naravno, ovo se diskontira za prve izraze; nakon što taj period završi, platit ćete 149,99 USD za početni (prvi nivo) paket i 239,99 USD za Enterprise (treći nivo) paket.

Sve u svemu, WordPress hosting je prilično jeftin na FatCow-u, a VPS i namjenski poslužitelj hostinga s FatCowom također su po povoljnim cijenama..

Jedini problem je zajedničko web hosting: to je 49 USD za prvu godinu, nije previše precijenjeno, ali je i dalje puno skuplje i preko 4 USD mjesečno od onog što nude mnogi drugi vodeći davatelji usluga – što je više u rasponu od 2-3 USD.

Kada je obnovite, cijena drastično raste. Ako se obvezate na tri godine, i dalje plaćate 12,95 USD mjesečno. Da stvari postavimo u perspektivu: GoDaddy i Bluehost obnavljaju po 7,99 USD mjesečno, a to je za paket od godinu dana.

Dakle, u cjelini, rekao bih da je zajednička opcija web hostinga FatCow precijenjena, ali ostale su opcije vrlo fer i još uvijek vrijedi razmotriti.

Zato razgovarajmo o značajkama – stvarima koja će zaista odrediti koliko je dobar paket!

Pregled značajki

Obično se usredotočimo na značajke zajedničkog web hostinga, jer je to obično najtraženija opcija hostinga.

Kako je FatCow zajednički web hosting precijenjen, pokušat ćemo razgovarati malo više o svim ostalim uslugama koje nude.

Dijeljeni hosting ima pristojan skup značajki – pristojan ukoliko može malo posredovati u cijeni.

Naravno, tu je i sam hosting, kao i jednostavan alat za izradu web stranica, čarobnjaci za instalaciju aplikacija i alate za internetsku trgovinu, e-poštu, SEO i marketinške alate i korisničku podršku.

Također dolazi s 30-dnevnim jamstvom povrata novca, besplatnim nazivom domene, neograničenim poštanskim sandučićima, neograničenim prostorom na disku i bez ograničenja propusnosti.

dijeljene značajke hostinga u Fatcowu

Lako ih je vidjeti kao velikodušne – međutim, ove značajke možete dobiti i jednostavnom nadogradnjom na drugi ili treći nivo zajedničkog hosting paketa na drugoj platformi.

To se zaista isplati samo za vaš prvi termin upotrebe; nakon obnavljanja uzrokuje rast cijena, možda biste mogli ići i drugdje.

WordPress hosting paketi nude besplatnu registraciju domena, neograničen prostor na disku i neograničenu propusnost. Što je još zanimljivije, oni nude besplatne marketinške kredite za tražilice, što je prilično uredno za nisku cijenu Starter paketa.

Značajke VPS hostinga manje-više su iste između slojeva: povećanje cijena u osnovi predstavlja povećani broj jezgara, RAM-a, pohrane i propusnosti. Ovdje možete sami izračunati cijenu.

Isto vrijedi i za namjenski hosting planove: ono što stvarno povećava je kapacitet, a ne alati, između cijena.

Sve u svemu, rekao bih posvećen i VPS hosting hosting planovi s Fatcow-om otprilike su potpuno zastupljeni kao i na bilo kojoj drugoj platformi i po konkurentnim cijenama (ili barem po normalnim cijenama).

Čini se da je WordPress hosting prilično dobar dogovor s FatCow-om, bez obzira koji ste nivo dobili, mada to nije nužno najbolja ponuda za WordPress hosting vani.

Fatcow wp mogućnosti

Dijeljeni web hosting ima prilično dobar skup značajki – jedini je problem što je malo skupo.

Možda ćete dobiti dobru ponudu za tu prvu godinu, plaćajući oko 4 USD mjesečno što bi moglo biti dvostruko više od one na drugoj platformi, ali nakon vašeg prvog mandata, cijena obnove je toliko značajna da nisam siguran da vrijedi.

Kao što je rečeno, zvuči kao da se FatCow ne bori s tim da ima odgovarajuću količinu alata ili ima dobru količinu pravog alata – samo cijenu.

Kako se korisnik može žonglirati ovim značajkama za korisnike??

Hajde da vidimo.

Pogledajte cjelovite planove hostinga FatCow ovdje …

Jednostavnost upotrebe i kontrola korisnika

Kombinacija jednostavnosti uporabe i fleksibilnosti prilično je nužna. FatCow se plasira na tržište kao srednja i mala poduzeća.

fatcow upravljačka ploča

Stoga bi se očekivalo da će FatCow ponuditi dovoljno snage za zadovoljenje poslovnih potreba, ali usluga koja je racionalizirana i jednostavna, kako bi stvari bile jednostavne i učinkovite.

Ovako se svaka popularna hosting kompanija plasira na tržište, ali FatCow izričito navodi jednostavnost kao jednu od glavnih tvrtki..

Dobra vijest je da FatCow doista uspije u tom pogledu. Možda ste to vidjeli malo u odjeljcima o cijenama i značajkama: čak i kada gledate što možete kupiti, nema zaista prevelike količine izbora.

Dijeljeni hosting ima jedan paket sa svim značajkama. WordPress hosting ima samo dva paketa. Za VPS i namjenski hosting poslužitelje alati koje dobivate su isti – jedino za što više plaćate su dodatni smještaj i prostor.

Čak i ako ste posjetili njihovu web lokaciju, sve je izuzetno jednostavno i lako se kretati. Isto vrijedi i za web mjesto nakon što ste prijavljeni. Nećete morati mnogo kopati po bilo čemu.

Svi graditelji web stranica su jednostavni za korištenje – to im je ipak cilj – ali FatCow nije iznimka. Ovaj videozapis sa njihove stranice pomoći dobar je dokaz.

Upravljanje računom, e-poštom, domenama itd. Približno su tako jednostavno kao i graditelj web mjesta. Zapravo, graditelj web stranica je vjerojatno jedna od složenijih stvari s kojima ćete se morati baviti.

Bez obzira na sve stvari, FatCow se odlično snalazi s jednostavnom upotrebom, a da pritom ne žrtvujete vašu sposobnost kontrole računa ili web lokacije.

Korisnička podrška

Nešto što dodaje faktoru jednostavnosti upotrebe FatCow-a je njegova čvrsta korisnička podrška. Kao i kod većine platformi, FatCow nudi edukativni i činjenični materijal na licu mjesta za pretraživanje, pregledavanje ili ukrcavanje.

Pored toga, na raspolaganju su predstavnici usluga kupcima koji mogu odgovarati na pitanja putem live chat-a, telefona ili karte ili e-pošte. Isprobao sam njihov live chat kao gost, kako bih vidio što svaki anonimni posjetitelj može dobiti.

Napomena: vremena u donjem lijevom kutu zaslona točna su u roku od minute od posljednje poslane poruke.fatcow chat1

Prošlo je nekoliko minuta, ali dobio sam odgovor.

fatcow chat2

To sigurno nije vrsta pitanja koju obično postavlja predstavnik službe za korisnike. Još uvijek imam odgovor – čak i ako bi to moglo biti bolje napisano.

fatcow chat 3

Morao sam razjasniti, ali sveukupno je bilo korisno. Imajte na umu da predstavnik kaže da je videozapis na njihovoj stranici pomoći gotovo gotovo isti kao i njihov graditelj web stranica.

fatcow chat 4

U svojoj poruci, međutim, pitao sam je li graditelj web mjesta u videozapisu / koji iPage koristi isti kao FatCow – nije sličan, ali isti.

Tada je predstavnik FatCow potvrdio moj odgovor, koji me zapita – je li to isti graditelj ili sličan?

Shvaćam da sam prilično analna u vezi s vrlo trivijalnom i neortodoksnom stvari. Predstavnik im je u cjelini pomogao, razumio je pitanje i pokušao dati sve od sebe da odgovori.

I prije nego što pitate: da, graditelj web mjesta koji koriste je približno isti kao iPage.

Veće pitanje je njihova baza znanja.

Zašto nisu mogli upotrijebiti videozapis svog graditelja i staviti ga na YouTube kanal FatCow?

Jesu li toliko opterećeni resursima da moraju koristiti zaslone drugih platforme hostinga i proslijediti ih kao svoje?

Pored toga, baza znanja je dobra. To je jednostavno i ravno do točke.

Posljednja zamjerka je njihova stranica za kontakt s dvije veze: jedna do baze znanja, a druga do korisničkih vodiča. Obje veze preusmjeravaju na istu stranicu pomoći / bazu znanja.

Shvaćam da to izgleda kao manje stvari same po sebi, ali kada se sve zbroji, njihova dokumentacija na licu mjesta izgleda pomalo zamršeno; užurbano, u najmanju ruku.

Ne mogu pročitati svaki članak koji imaju na licu mjesta, a ni ja ne mogu – pa koliko je zapravo koristan i specifičan za FatCow platformu?

Je li neki od njih pogrešan, zastario ili je kopiran s drugih platformi?

Teško je reći, ali malo sam sumnjičav prema korisničkoj podršci FatCow-a iz ovih razloga..

FatCow je malo poduzeće, pa im možda možemo malo oprostiti.

Općenito, baza im se čini sveobuhvatnom, a njihovi predstavnici pravovremeno reagiraju. To što nude 24/7 telefonsku podršku u svojoj veličini dodatni je bonus.

Samo ne mislim da je to najbolja korisnička podrška koju sam vidio.

Ali ako je sigurnost dobra, nećete se trebati previše baviti korisničkom podrškom – pa pogledajmo to!

sigurnosti

Ne trebate mi da vam kažem da je sigurnost neophodna. Kako je FatCow manji servis, lako se zapitati je li možda stegnuli novce na sigurnosti ili nisu transparentni.

Ovo nije slučaj. FatCow je transparentniji u pogledu svoje sigurnosti od mnogih drugih velikih imena u svijetu hostinga, što je prilično utješno.

Zapravo, ova je stranica posvećena opisu poslužitelja FatCow-a i njihovoj sigurnosti. Imaju samo dva poslužitelja, i oba u Bostonu – dokaz da su doista mali kandidat – ali ti poslužitelji izgledaju dobro čuvani.

Od posebnog su interesa oni koji nude “zajedničko okruženje poslužitelja”. Ovo je netradicionalna struktura koja u osnovi omogućuje da prvi raspoloživi stroj poslužuje stranice kupca, dajući brže vrijeme učitavanja.

fatcow sigurnost

Ako se jedan stroj pokvari, u blizini će se naći još jedna jedinica koja će odmah preuzeti.

Do sada, to čini sigurnost tvrtke FatCow prilično dobrom.

I dalje mislim da bi mogli imati malo više infrastrukture za zaštitu od hakera i cyber napada, ali s obzirom da imaju samo dva poslužitelja u istom području, to je razumljivije.

Po mom iskustvu, produženje rada bilo je prilično dobro. Osim nekoliko minuta izvan mjeseca ovdje ili tamo – ništa neobično, čak i na većim platformama – imao sam pouzdan rad.

Ne bih rekao da FatCow ima najbolju sigurnost koju sam vidio, ali je vrlo solidan za svoju veličinu. Siguran sam da je FatCow dovoljno pouzdan za sve koji brinu o svom produžetku ili podacima.

Preporučujem li FatCow?

Zaključno, FatCow predstavlja nekoliko nedostataka i nekoliko prednosti – što sve vjerojatno proizlazi iz njegove male veličine i / ili usredotočenosti na pojednostavljenje.

S jedne strane, cijene su jednostavne na način što kupnja plana od FatCow-a čini bezbolnom. Za neke vrste hostinga jednostavnost znači da ćete dobiti zaista dobru ponudu.

S druge strane, za zajednički web hosting dobar je posao samo na prvi mandat. Nakon toga, jednostavnost može ograničiti vašu sposobnost da nabavite paket prilagođen vašim potrebama.

Značajke su dobre, usluga je vrlo jednostavna, a sigurnost izgleda prilično solidno čak i ako bi mogla raditi s malo više.

Korisnička podrška je u redu – ništa veliko, ali nekoliko stvari tu i tamo daju mi ​​osjećaj da bi njihova baza znanja mogla imati zastarjele ili mutne članke.

Općenito, preporučio bih FatCow za mala i srednja poduzeća koja žele VPS, WordPress ili posvećena hosting rješenja.

Ne bih preporučio FatCow svima koji žele napraviti jeftinu osobnu web stranicu – ako želite raditi zajednički hosting, ali s potpunim značajkama, bilo bi dobro FatCow ili visokorazinski zajednički hosting paket s drugom tvrtkom..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map