Kako premjestiti web mjesto GoDaddy Builder web mjesta na WordPress (2020)

GoDaddy je istaknuto ime kada govorimo o web hostingu. Njegova web stranica za pravljenje web stranica široko se koristi i poznata je po lakoći upotrebe.


GoDaddy graditelj web stranica pruža osnovnu funkcionalnost i vrlo je jednostavan za upotrebu za početnike. Bez sumnje, GoDaddy se široko koristi.

Međutim, što u slučaju da trebate podići svoju web stranicu na sljedeću razinu?

GoDaddy ima svoj niz ograničenja kada je u pitanju izgradnja intuitivnih web stranica. Srećom, imamo WordPress koji zadovoljava takve potrebe za razvojem web stranica.

WordPress je još jedna popularna platforma koja ne zahtijeva stručnost kodiranja, što je puno lakše slično graditelju web stranica GoDaddy.

Suprotno graditelju web stranica GoDaddy, WordPress je robusniji, fleksibilniji i može podržati složene prilagodbe. Bez razmišljanja, mnogi korisnici sa složenijim zahtjevima za razvoj web stranica teže su prelasku iz graditelja web stranica GoDaddy u WordPress.

Dakle, ovo je upravo ono što ću ovdje pokriti i pokazati vam kako možete premjestiti graditelja GoDaddy web mjesta na WordPress.

Preduvjeti za započinjanje migracije graditelja GoDaddy web stranica na WordPress:

Prije nego što započnete selidbu, potrebna vam je odgovarajuća usluga hostinga. Postoji nekoliko hosting rješenja koja su dostupna isključivo za WordPress hosting.

Međutim, možete se držati GoDaddy hostinga u slučaju da već koristite njegove hosting usluge.

Alternativno, možete odabrati Bluehost, koji je ujedno i službeni WordPress hosting hosting.

plavuša bluehost

Bluehost koji se široko koristi u WordPressu uključuje dobro definirane značajke za WordPress korisnike po pristupačnim cijenama. Pomoću Bluehosta jednostavno je instalirati WordPress i započnite. Detaljan vodič za instalaciju Bluehosta WordPressa možete pogledati ovdje.

Osobno bih preporučio još jedan izbor da ugostite vaš WordPress, a to je GreenGeeks.

GreenGeeks baner

GreenGeeks pruža niz mogućnosti ugrađenih u njegov plan i jednako je pristupačan za WordPress. Iako ovo možda nije službeni WordPress hosting hosting, ipak je dobar izbor u slučaju da ne koristite Bluehost.

GreenGeeks s WordPressom jednostavan je za instaliranje, a više detalja o GreenGeeks WordPress instalaciji možete pogledati ovdje.

Međutim, kao što sam napomenuo ranije, možete se pridržavati svoje usluge GoDaddy hostinga za slučaj da ste već iskoristili jedan od njegovih planova za hosting.

Za migraciju će vam trebati domena, hosting platforma, WordPress na hosting platformi i teme / predloške. Budući da već imate web lokaciju za izradu web stranica GoDaddy, pretpostavljam da biste imali potrebnu domenu.

Prije nego što počnete instalirati WordPress na GoDaddy, morali biste onemogućiti graditelj GoDaddy web stranica. Tek nakon što onemogućite graditelja web stranica GoDaddy, moći ćete instalirati WordPress u GoDaddy.

Za početak, morat ćete uzeti sigurnosnu kopiju postojeće web stranice. Možete ručno kopirati sve stranice vaše web stranice, uključujući slike, koristeći CTRL + S.

Spremnik zaslona SaveAs

Alat kao što je HTTrack može se koristiti i za kopiranje vaše web stranice.

U slučaju da vaša web stranica većinom sadrži tekstualni sadržaj, tada možete vrlo dobro koristiti HTTrack.

HTTracker

Nakon što spremite web stranice, možete početi s preuzimanjem strukture veza. Možete ručno spremiti URL-ove u slučaju da imate malu web stranicu sa ne previše stranicama.

URL

Za izdvajanje URL-a dostupni su internetski alati, poput Klipper-a. Dostupan je kao dodatak pregledniku Chrome.

Imajte na umu da je izrada sigurnosne kopije neophodna s obzirom da nakon što ste onemogućili GoDaddy builder web mjesta, nećete moći vidjeti sadržaj web mjesta ako niste dovršili migraciju.

Nakon što napravite potrebne sigurnosne kopije, možete nastaviti i onemogućiti graditelj GoDaddy web stranica. Da biste onemogućili, prijavite se na portal GoDaddy. Ovdje kliknite na Web stranice.

Opcije za izradu web stranica

Odaberite Opcije gdje možete vidjeti detalje alata za izradu web mjesta. Ovdje možete otkazati račun.

Deaktiviraj graditelj web mjesta

Možda će trebati neko vrijeme da se potpuno deaktivira.

Dalje, dopustite mi da dam više detalja o instalaciji GoDaddy WordPress u slučaju da odaberete GoDaddy hosting uslugu.

Instalacija GoDaddy WordPress:

Prvi koraci s instalacijom GoDaddy WordPressa su jednostavni. Kao prvi korak prijavite se na svoj GoDaddy račun. Sada, kada ste uklonili graditelja web stranica GoDaddy, trebat će vam usluga hostinga na domeni.

Nakon što se prijavite, kliknite Web Hosting i kliknite Manage All.

Opcija upravljanja webhostom

Zatim za odgovarajući hosting račun možete kliknuti na opciju Manage.

Web hosting upravlja svim

Jednom kada kliknete Upravljanje, moći ćete vidjeti sve informacije povezane sa vašim hosting računom. Ovdje u gornjem desnom kutu možete kliknuti Administrator cPanel. Kliknite na ovu mogućnost, preusmjerit će vas na cPanel.

cPanel

Za dodavanje hostinga morate dodati hosting na domenu. To se može učiniti putem Addon domene.

U cPanelu potražite Domene i kliknite na Addon Domains.

AddOn Domene

Nakon što kliknete Addon Domains, možete dodati ime domene. Ostatak polja poput poddomene i Document Root automatski se popunjava.

CPanel domene dodataka

Možete kliknuti potvrdni okvir pored Kreirajte FTP račun povezan s ovom Addon domenom. Ovdje dodajte odgovarajuće korisničko ime i lozinku za svoj FTP račun.

FTP

Ovim ste na svoju domenu dodali GoDaddy web hosting.

Zatim ću vam pokazati kako instalirati WordPress i premjestiti web mjesto na WordPress.

Na nadzornoj ploči cPanel potražite Aplikacije gdje možete vidjeti WordPress.

cPanel WordPress

Kliknite na opciju WordPress i prikazat će se stranica za instaliranje WordPress-a. Pored toga, možete kliknuti na gumb Instaliraj ovu aplikaciju.

cPanel WordPress Instalacija

Trebat će nekoliko minuta da se instalirate. S tim je WordPress instaliran pomoću GoDaddy. Možete se prijaviti na WordPress portal i provjeriti ga.

U slučaju da želite ukazati na postojeću GoDaddy domena na ostale web hosting usluge poput Bluehosta ili GreenGeeksa, tada biste morali slijediti nekoliko dodatnih koraka.

Jednom kad se prijavite na GoDaddy račun, možete odabrati domenu koju želite promijeniti i kliknite Upravljanje da biste otvorili Upravitelj domena.

Upravitelj domene

Ovdje možete pogledati Nameservers.

Postavljanje GreenGeeks imena pretraživača u Godaddy

Možete kliknuti Add Nameserver i ovdje dodati nove nove WordPress hostove. Kliknite gumb U redu za spremanje promjena. Preusmjeravanje DNS unosa može trajati do 24 sata. Ovim korakom promjena Nameservera, vaša GoDaddy domena bit će premještena na druge hosting usluge kao što su Bluehost ili GreenGeeks

Dalje ću govoriti o tome kako premjestiti graditelj GoDaddy web lokacije na WordPress.

Premjestite web lokaciju za izradu web stranica GoDaddy u WordPress:

Možete se prijaviti u WordPress koji ste instalirali na GoDaddy ili Bluehost ili GreenGeeks koristeći wp-admin za svoj URL. Ovaj bi URL bio sličan – http: // myWordPressSite / wp-admin.

Time ćete dobiti WordPress konzolu.

Prijava za WordPress

Podatke o prijavi pružaće hosting hosting platforma na vašu e-poštu. Možete koristiti ove vjerodajnice i prijaviti se za pregled WordPress nadzorne ploče.

U WordPressu možete stvoriti – Stranice ili Blog post. Klikom na opciju Pages možete vidjeti izbornike Pages na nadzornoj ploči. Ovdje možete kliknuti Add New da biste dodali stranice.

Opcije WordPressa

Kakav god sadržaj koji ste ranije kopirali s GoDaddyja, možete ga zalijepiti na WordPress uređivač. Na ovaj način možete uvesti sadržaj i objaviti ga.

Zatim možemo postaviti i preusmjeravanja koja smo prethodno napravili sigurnosnu kopiju. Za starije veze GoDaddy možete postaviti preusmjeravanja. Preusmjeravanja na WordPressu mogu se koristiti besplatnim 301 dodacima za preusmjeravanje.

jednostavna 301 preusmjeravanja

Nakon što je ovaj dodatak instaliran, možete postaviti URL za preusmjeravanje unošenjem odgovarajućeg Zahtjeva i odredišta.

WordPress dodatak za preusmjeravanje

Spremite promjene tako da će sva preusmjeravanja biti izvršena na valjanom web mjestu WordPress.

Bingo, čime se završava migracija web stranice za izradu web stranica GoDaddy na WordPress smješten na platformi po vašem izboru..

WordPress ima nekoliko plaćenih i besplatnih tema. Prilagodbama u WordPressu lako se upravlja. Ima dobru kolekciju dodataka što vam omogućava dodavanje gotovo svake značajke. Na nadzornoj ploči WordPressa kliknite Postavke, a zatim Opće postavke.

Prilagođavanje

Ovdje možete postaviti naslov, vremensku zonu, jezik i druge pojedinosti prije nego što počnete koristiti WordPress.

Zaključak

Ovim se završava migracija s GoDaddy graditelja web stranica na WordPress. Možete odabrati GoDaddy ili Bluehost ili GreenGeeks da ugostite svoju web stranicu WordPress.

WordPress je moćna platforma i podržava prilagodbe vrhunskog klase zajedno sa SEO poboljšanjem.

Pored toga, možete započeti istraživanje WordPress tema i više WordPress dodataka koji su dostupni u programu WordPress za SEO, dizajniranje web stranica, sigurnost i druge dodatne funkcije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map