Kompletni vodič za prelazak sa zajedničkog hostinga na VPS hosting

Uvod:

Pa što mogu reći o zajedničkom hostingu? Dijeljeni hosting namijenjen je početnicima i početnicima. Kada ste novi u internetskom svijetu, koristite zajedničko hosting za hosting svog mjesta. Nekoliko ljudi dijeli isti fizički poslužitelj gdje je potrebno samo nekoliko teških web mjesta da pojede sve pružene resurse zbog kojih vaša web lokacija pati.


Prelazak na VPS hosting je logičan nakon što ste prerasli kao tvrtka ili kao zajednica na Internetu. VPS hosting su “skupi” i “vrlo je teško upravljati” neki su od uobičajenih mitova. VPS Hosting usluge mogu se nabaviti za najmanje 15 dolara mjesečno od dobavljača kao što je DreamHost.

VPS hosting – Virtual Private Private Hosting – virtualni je prostor na vrlo moćnom računalu. To je poput malog računala unutar superračunala posvećenog vašoj web lokaciji. Za razliku od zajedničkog hostinga, ovdje imate puni pristup obećanim resursima. Niti jedan drugi webmaster s teškim web lokacijama ne može koristiti vaše resurse. Vaša će se web stranica izraditi najbolje što može, sve dok osim ako ne preopteretite VPS hosting hostingom na njemu sve više i više web lokacija..

Kako odabrati VPS hosting:

Kako odabrati VPS hosting

Pri odabiru VPS hostinga uvijek treba imati na umu sljedeće stvari:

RAM (Random Access Memory): Najvažnija stvar koju biste trebali potražiti kada kupujete VPS Hosting je RAM. Važno je najmanje 1GB. 1 GB RAM-a osigurava brže učitavanje web mjesta i drži otvorene mogućnosti proširenja.

Uptime: Iako većina pružatelja usluga tvrdi da imaju produženje rada od 99,99 posto, ali savjetuje se da prije kupnje usluga pročitaju puno izvornih recenzija..

Upravljano ili neupravljano: Ovo su dva najpopularnija VPS hosting planova na suvremenom tržištu. Upravljani plan ima sve razvrstano, davatelj upravlja svim softverom, ažuriranjima, zakrpama i instalacijama dodataka. Neupravljan plan zahtijeva od korisnika da uspostavi Cpanel i upravlja drugim instalacijama softvera.

Postoje 3 tvrtke koje nude kvalitetne VPS poslužitelje, a to su HostGator, DreamHost i BlueHost. Evo usporedbe njihovih planova.

Značajke
Hostgator
DreamHost
BlueHost
Ubrzati.5 jezgra2 jezgra CPU-a
skladištenje25 GBSSD za pohranu od 30 GB30 GB SAN
Radna memorija512 MB1 GB2 GB
Širina pojasa500 GBNeograničen1TB
domeneNeograničen1
IP adrese2 IP-a1 IP
Cijena$ 11.97 / mj *$ 15 / mj *$ 14,99 / mj *
Kupi sadaKupi sadaKupi sada

Kako prenijeti domene:

Ako se, na primjer, želite prebaciti svoju domenu iz xyz registra na DreamHost, tada ćete prvo morati osigurati sljedeće:

 • Domena ne smije biti zaustavljena od strane trenutnog registra.
 • Domena mora biti otključana i u upotrebi.
 • Ne možete prenijeti domenu ako nema najmanje šezdeset dana.
 • Administrativni račun e-pošte koji se odnosi na Domene mora biti u upotrebi kako bi se potvrdio zahtjev za prijenos.

Sada slijedite navedene korake za dovršavanje prijenosa domene u DreamHost:

1. korak: prijavite se na DreamHost Cpanel koristeći vjerodajnice za prijavu.

Dreamhost

Korak 2: Na desnoj strani zaslona nalazi se traka izbornika. Kliknite “Domena”, a zatim kliknite “Reg.Transfer”.

Dreamhost

3. korak: U prostor koji se nalazi uz „Prijenos registracije domena na nas“ napišite naziv domene koji želite prenijeti na DreamHost i kliknite na „Zatraži prijenos“.

DreamHost

P.S: Onog trenutka kada kliknete na ‘Zatraži prijenos’, e-pošta s autorizacijskim kodom bit će poslana na e-poštu povezanu s domenom koju planirate prenijeti. Imajte na umu da pošta s autorizacijskim kodom vrijedi do 5 dana od izrade.

Korak 4: Nova stranica na zaslonu zahtijeva da unesete ‘Autorizirani kôd’ koji je generiran i poslan na službeni e-mail povezan s domenom. Na ovoj stranici morate ispuniti sve WHOIS detalje.

Dreamhost

Korak 5: Čim završite s popunjavanjem svih WHOIS informacija, pregledajte podatke o greškama i kliknite na “Nastavi”.

DreamHost

Korak 6: Slijedite ostale korake za dovršetak prijenosa, a u slučaju grešaka ili sumnje možete se obratiti službi za korisnike DreamHost-a.

Nemojte i ne prijeđite na VPS hosting:

Da li je:

 • Provjerite brzinu stranice prije prelaska na novog davatelja usluga. Upotrijebite Google PageSpeed ​​Insights za provođenje ispitivanja prije i nakon prelaska na VPS. Na taj način možete sigurno znati da li vam je prelazak na VPS zapravo pomogao ili ne.
 • Uvijek uzmite sigurnosnu kopiju vaše web stranice. Preuzmite sigurnosnu kopiju i sačuvajte je za buduću upotrebu.
 • Uvijek preferirajte pakete koji pružaju značajan prostor za hosting. Velika memorija sa slučajnim pristupom također je važna, pa imajte to na umu i.

don’ts:

 • Ne ovisite o automatskoj sigurnosnoj kopiji. Uvijek stvarajte sigurnosnu kopiju i budite sigurni.
 • Nikad nemojte ugostiti web mjesta koja su veća od mogućnosti hosting paketa koji ste stekli. Pokušajte uravnotežiti raspodjelu prostora i resursa.
 • Nikada se nemojte mijenjati WHOIS detaljima vaše domene. Uvjerite se da ne ostavljate svoj račun Hosting ranjivim hakerima.

Sada ste spremni za premještanje web mjesta sa zajedničkog hostinga na VPS hosting. Nakon što ste prešli na VPS hosting, trebali biste započeti sagledavanje ukupnih performansi vaše web stranice.

VPS hosting je nužnost, a ne luksuz; ako vaša mrežna mreža ili zajednica brzo raste i ako se ne prelazite na VPS hosting sa zajedničkog hostinga, tada ćete početi gubiti značajan broj potencijalnih kupaca. Donesite pravi izbor i učinite da vaše internetsko poslovanje dotakne nove granice uspjeha.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map