Tekući web pregled: Pravo upravljani hosting za vaše potrebe? Saznajte ovdje

Tekući web pregled: Pravo upravljani hosting za vaše potrebe? Saznajte ovdje

Tekući web pregled: Pravo upravljani hosting za vaše potrebe? Saznajte ovdje

Ovaj tekući pregled web hostinga revidiran je i ažuriran 18. srpnja 2019. godine.

Najistaknutije hosting tvrtke fleksibilne su u onome što nude: mogu pružiti hosting za pojedince ili čak velike tvrtke. Iako su možda dobri, to, naravno, znači da bi mogao izgubiti određeni stupanj specijalizacije.

Unesite L
iquid Web: osnovan 1997. godine, Liquid Web postao je vodeća marka u proizvodima s upravljanim hostingom. Upravljani hosting u osnovi je vrhunski hosting: sličan namjenskom hostingu, tvrtka iznajmljuje servere (ili serverski prostor u slučaju VPS hostinga) klijentima, ali tvrtka također rukuje puno više na njihovom kraju nego u uobičajenim mogućnostima hostinga.

Upravljani hosting obično košta više jer tvrtka pruža mnogo više za svoje kupce. Posebno ga traže male ili srednje velike tvrtke (poznate i kao SMB-ovi).

Kao takav, Liquid Web ima samo 30.000 kupaca (premda u 130 zemalja) i pomaže u upravljanju pola milijuna web mjesta – ništa u usporedbi s milijunima velikih imena na hostingu. Ali opet – tekući web nudi samo upravljani hosting.

Drugim riječima, ako nemate puno toga za baciti, tekući web nije najbolja opcija za većinu hobista ili pojedinaca. Ako vodite malu ili srednju tvrtku ili ste dizajner ili programer s velikim potrebama ili digitalnom agencijom – pa, Liquid Web je vjerojatno savršen.

Pa kako se Tečni web čini u ovoj niši?

Nakon testiranja Liquid Web-a nekoliko mjeseci, mogu reći da je Tekući web doista uspio napraviti odličnu opciju za svoj cilj. Međutim, ne mislim da je to za sve male i srednje tvrtke – pa prelazimo na detalje.

prozodija

Započnimo s nekim dobrim vijestima: što Liquid Web čini dobro?

Prvo što bih spomenuo je da tekući web ima u cjelini vrlo dobre proizvode. Ozbiljno, ne bih sumnjao u kvalitetu usluge koju dobivate: proizvodi su učitani sa značajkama i resursima, a oni djeluju dobro.

Dio ove kvalitete uključuje odličnu korisničku podršku. Ako Liquid Web nema najbolju korisničku podršku za hosting, sigurno se nalazi među najboljima.

Budući da Liquid Web nudi usluge upravljanja hostingom, korisnička podrška je sve.

uspio hosting i aplikacije

I dečko, jesu li isporučili to. To je jedna od stvari na koju su ponosni kao tvrtka.

Jednostavna upotreba je, ali nije potpuno isto: Tekući Web nije najlakša usluga hostinga koja se koristi po svojoj prirodi i ciljanom kupcu, ali ipak je jednostavna kao što ozbiljniji hosting može dobiti.

Konačno, pored dobrih performansi Liquid Weba, sigurnost Liquid Weba sigurno je u skladu s zlatnim standardima u industriji..

kontra

Sve to zvuči sjajno – i jest – ali ostavlja nam jednu veliku manu: cijenu.

Ne postoji jednostavno način za ovo: Tvorna mreža može biti skupa. Što se mene tiče, to je glavni problem. Većina ostalih aspekata tekućeg weba je u redu, ali cijena zasigurno može biti ograničavajući za neke.

Čak i ako imate na umu da je veliki cilj Liquid Weba mala i srednja poduzeća i kupci sa strogim specifikacijama za hosting, neki drugi davatelji usluga mogu ponuditi slične usluge po nižim cijenama.

Mislim da je pošteno reći da je Tekući web teško pobijediti koliko je specijaliziran za premium hosting hosting. Međutim, ne trebaju svi takvu vrhunsku uslugu – mnogi mogu dobiti proizvode slične kvalitete za niže cijene.

Drugi problem s Liquid Webom je taj što ne nudi zajednički web hosting. To može biti solidna kombinacija kvalitete tekućeg weba, ali po povoljnijim cijenama. S druge strane, Liquid Web ne želi kupce koji žele zajednički hosting, pa to možda neće biti problem.

To je uglavnom to! Naravno, svatko će imati svoje pritužbe specifične za ovaj ili onaj plan hostinga, ali generalno gledano, to su primarni nedostaci tekućeg weba.

Unatoč tome, tekući web bit će sjajna opcija za neke tvrtke – stoga nastavimo raspravljati o specifičnostima tekućeg weba.

Cijene i značajke

Cijene tekućeg weba jedna su od prvih stvari o kojima će ljudi govoriti. To je zato što je izvana Liquid Web lako jedna od najcjenjenijih hosting tvrtki.

“Izvana” je ovdje ključna riječ. Imajte na umu da Liquid Web ne nudi zajedničke hosting proizvode, koji će uvijek biti jeftiniji i usmjereni onima s lakšim potrebama za hostingom.

Kada pogledate što čak i velike hosting tvrtke – poput GoDaddy, Bluehost ili HostGator – nude za svoje upravljane proizvode, stvari nisu previše različite. Uvijek postoje neke razlike između proizvoda, ali cjelokupni Liquid Web još je uvijek u razumnom rasponu.

Iako sam rekao da … da, prilično puno proizvoda je na cijeni. Namjenski hosting počinje od 199 USD mjesečno i nastavlja do 599 USD mjesečno, na primjer, na raspolaganju su dodatna prilagođena rješenja.

namjenske cijene poslužitelja

Unatoč nekim cijenama, Liquid Web ima snagu u raznovrsnosti koju nudi. Ponovno korištenje namjenskog hostinga: gore spomenuti raspon cijena širi se na više desetaka proizvoda. Ovi proizvodi variraju od 4 jezgre i 16 GB RAM-a (prva razina) do 20 jezgara i 64 GB RAM-a.

Možete birati između jednog procesora ili dvostrukog procesora, biranja sigurnosnih kopija koje želite, a možete čak i odabrati poslužitelje u središnjem ili istočnom dijelu Sjedinjenih Država ili u Europi (iako posljednja dva imaju manji broj proizvoda).

Tekući web također ima stvarno dobre opcije oblaka: Cloud VPS, Cloud Dedicated, Private Cloud ili Cloud Sites. Napomena o posljednjem: Cloud Sites obuhvaća fizičke i virtualne poslužitelje, koji im omogućuju jednostavno skaliranje ako očekujete rast.

Cloud Sites omogućuje vam upotrebu neograničenih web lokacija, a Cloud Dedicated Servers također je visoko skalabilan. Mislim da su Cloud VPS proizvodi malo skupi, ali značajke su prilično solidne s puno SSD diskovnog prostora i propusnosti, plus neograničenim mjestima, pristupom korijenu, CDN-om i još mnogo toga.

cloud vps

Privatni oblak je nešto što ne viđate svaki dan i daje vam kontrolu nad oblakom – iskreno, ne mislim da postoje mnoge druge sjajne mogućnosti za privatne oblake prilagođene malim i srednjim poduzećima.

Tekući web nudi i WordPress i WooCommerce hosting. WordPress hosting tekućeg weba vrlo je dobar, s nekoliko jedinstvenih točaka: automatska ažuriranja dodataka i uključena iThemes Sync.

Tekuće mrežno osoblje pobrinut će se da se dodaci ažuriraju u zasebnim okruženjima kako se ne bi sukobljavali. Zbog toga mnogi domaćini neće automatski ažurirati dodatke čak i ako automatski ažuriraju sam WordPress.

Što se tiče iThemes Sync, to je alat koji upravljanje temama za više web lokacija čini mnogo centraliziranijim stavljanjem svega na jednu nadzornu ploču. Nije bitno, ali kad ga imate, osjećat ćete se kao da vam je nešto prije nedostajalo.

U svakom slučaju, WordPress hosting je prilično dobar. Nekada je to bilo skuplje, počevši od 99 dolara i za 10 stranica.

Ali sad? To je treći nivo. Prvi sloj počinje od 29 USD mjesečno za 1 mjesto s 5TB propusnosti. Nekada vam je najviša razina obrađivala 50 web lokacija, ali sada je ograničenje 25, a to je 149 USD mjesečno.

Da budem iskren, ovo je još uvijek prilično pristojan raspon. Siguran sam da će neki htjeti veći plan koji dopušta više od 25 web mjesta – dobro, možete dobiti plan poduzeća, koji počinje sa 50 mjesta od 289 USD mjesečno.

No čak će i prva četiri stupnja biti dovoljno dobra za većinu ljudi. A zato što su karakteristike zaista dobre, cijene su i takve.

Iako mislim da su WordPress, Cloud i Namjenski hosting proizvodi tekućeg weba prilično solidni, osjećam se nesretno zbog njegovog gostovanja u WooCommerceu. Da, usluga je dobra, ali kreće se od 39 USD mjesečno – taj nivo ulazne razine ograničava broj narudžbi koje vaša trgovina može obraditi na 150 mjesečno.

Za neke bi to moglo biti u redu, ali mislim da je precijenjena s obzirom na broj dozvoljenih transakcija.

U svakom slučaju, iako specifičnosti mogu varirati od paketa do paketa, poprilično svi hosting proizvodi uključuju DDoS zaštitu, CDN, uz ostale sigurnosne mjere i sigurnosne kopije.

Posljednja usluga hostinga koju nudi Liquid Web je hosting e-pošte. Na Liquid Web ljestvici ovo je prilično pristupačno: prva razina iznosi 1 USD po poštanskom sandučiću mjesečno, a zatim slijedi još nekoliko slojeva koji podižu dolar po poštanskom sandučiću, ali dolaze s više prostora i mogućnosti.

Ako razmišljate o pokretanju poštanskih sandučića za desetine zaposlenika, možda ćete moći naći bolji posao s nekom drugom tvrtkom, ali ako ne, mislim da je ovo jedna od značajnijih cijena cjenovnika Liquid Weba..

Sve u svemu, Tekući web čini puno. Nudi sve uobičajene stvari koje očekujete s hostingom, ali ključ je s Liquid Webom ako ste zajamčeno visokokvalitetni poslužitelj i solidna raspodjela resursa..

Doista je drago, ali neće biti nerazumno, tako da za sve tvrtke – neki će pronaći da je Tečni web savršeno pogodio. Ali hej, imati mnoštvo značajki ne znači ništa ako ih ne možete maksimalno iskoristiti, a ako želite upravljani hosting, to je bolje upravljanje. Pa pogledajmo kako se jednostavno koristi tekući web.

Jednostavnost korištenja

Kao što rekoh, i kao što samo ime govori, upravljanje hostingom znači određenu razinu dodatnog sudjelovanja od strane tvrtke. U ovom slučaju Liquid Web stavlja jaki naglasak na ne samo brigu o vašim poslužiteljima već i na pojednostavljenje postupka.

O tome ću detaljnije doći u sljedećem odjeljku, no jedan je primjer korisničke podrške za tekući web. Osim kvalitetnog hostinga, drugo prodajno mjesto Liquid Weba (ozbiljno, posjetite njihovu web stranicu i vidjet ćete što mislim) zvjezdana usluga kupcima.

U osnovi, tekući web ima pri ruci ljude s kojima se može konzultirati, osim osnovne tehničke podrške. To znači da ako, na primjer, vaše poslovanje raste i morate preusmjeriti ili na neki drugi način razmjestiti digitalnu infrastrukturu, možete lako razgovarati s predstavnikom tečnog weba da biste posao učinkovito obavili..

To je jedan dio jednostavnosti upotrebe Tekućeg weba. Drugi su osnovni automatizirani alati koje uključuju u svoje pakete. Sjajan primjer za to su njihovi WordPress paketi. Mogućnost precizne automatske instalacije WordPress dodataka i iThemes Sync Pro olakšava upravljanje više WordPress web mjesta, posebno ako imate manji tim.

paketi wordpressa

To je konkretnije “upravljani” dio hosting uređaja Liquid Web-a konkretniji. Druge platforme mogu ponuditi usluge upravljanja hostingom, ali ne ulažu značajnije u jednostavnost upotrebe, i jednostavno se brinu za jednostavnije stvari.

Tekući web izlazi iz svojih mogućnosti kako bi sve svoje hosting proizvode jednostavno kontrolirao. Još jedna lijepa poanta je da korisno osoblje učinkovito kontrolira postupak postavljanja.

U konačnici, rekao bih da će svaki SMB, posebno onaj koji se bavi složenijom mrežnom infrastrukturom, naići na poteškoće i sitnice složenosti. Međutim, Liquid Web smanjuje to onoliko koliko je danas moguće.

Korisnička podrška

Korisnička podrška i jednostavna upotreba uvijek idu ruku pod ruku, ali to posebno vrijedi za Tekući web. Kao što sam rekao: velik dio jednostavnog korištenja tekućeg weba i veliki dio „upravljanog“ dijela njegovog hostinga izvrsna je korisnička podrška..

Što mislim pod tim? Možete razmotriti nadzor osoblja i održavanje vaših poslužitelja oblik korisničke podrške, iako osnovni za sve hosting. Pa, Liquid Web ulaže (koliko mogu zaključiti) neki dodatni posao u nadzor hardvera.

Glavna snaga tekućeg weba je u predstavnicima službe za korisnike. S drugim hosting platformama kontaktirati ćete predstavnike ako imate tehnički problem ili pitanje u vezi s vašim računom. To još uvijek možete učiniti s tekućim web-om, ali možete i obratiti se za savjet ili samo općenito izvući više iz svog računa..

Predstavnici su dostupni 24 sata dnevno putem telefona, chata, ulaznica ili službe za pomoć. Oni jamče 59 sekundi odziva za telefon i live chat. Evo kratkog primjera kako su se izmjerili.

Pomozite

Pomozite

Dobro je vidjeti da tekući web ne blefira – da nisu značili “dobit ćete automatski odgovor u 59 sekundi”. U ovom primjeru trebalo im je samo oko 30 sekundi da odgovore na moje pitanje (dodijeljeno, bilo je jednostavno).

Drugi su načini kontaktiranja predstavnika slični i pomažu u reagiranju. Iako sustav ulaznica nije trenutno, ipak pronalazim da odgovori dolaze vrlo brzo.

Internetski informativni materijal fokusiran je na bazi znanja, za razliku od drugih tvrtki koje bazu znanja odvajaju od ostalih vrsta materijala.

Baza znanja je dobro organizirana i vrlo opsežna. Istaknuto je da informacije dolaze u različitim formatima – to nisu sve samo obični tekstualni članci – i pokrivaju zdrav raspon tema s nizom poteškoća.

Nisu svi članci opsežni, ali neki su prilično detaljni.

Još jedna jaka značajka korisničke podrške za tekući web: prilagođena rješenja. Ako jedan unaprijed postavljeni paket ne odgovara vašoj tvrtki, predstavnici s kojima ćete se savjetovati vrlo su korisni.

Oni su također korisni ako trebate preurediti uslugu. Pa bih rekao da je još jedan naglasak korisničke podrške za tekući web Web proces prilagođenog proizvoda.

Teško je shvatiti koliko je važna korisnička podrška za Liquid Web – dobar dio poslovnog modela oslanja se na njega. Kao takav, Liquid Web snažno promovira korisničku podršku, a mislim da je zajamčeno.

Liquid Web ima vjerojatno najbolju korisničku podršku u industriji hostinga (mada opet, to je nužno).

Sigurnost i pouzdanost

Ako ste poput mene, očekivali biste da će Tekući Internet imati prilično dobru sigurnost i vrhunsku pouzdanost. Naposljetku, oni se ne bave dijeljenim web hostingom niti pojedincima koji su prilično mlaki u svojim sigurnosnim zahtjevima.

Tekući web usmjeren je na svoju uslugu u tvrtkama i klijentima s većim plaćanjem, ljudima koji računaju na dobro upravljani hardver i vrhunsku uslugu. Nisu mogli ovdje imati propusta, zar ne? Pravo?!

Zapravo, točno. Tekući web uspijeva ispuniti ta očekivanja.

Ja ću se obratiti prvoj stvari koju vjerojatno želite znati: kako je produženje radnog vremena? Vrlo je dobro, kao i vremena reagiranja.

Iz dana u dan, kako se upravlja softverom? Nije previše različit od bilo koje druge usluge hostinga od korisničkog doživljaja: osnovni dijelovi su tu, ali osjetit ćete dodatni sloj podrške tvrtke. Nisam primijetio probleme ili kvarove u administrativnom softveru ili cPanelu.

Što se tiče sigurnosti, dopustite mi da odbacim neke certifikate: Tekući web je HITECH certificiran (što znači da je u skladu s HIPAA, američkim zakonom o odgovornosti iz 1996.); u skladu s EU-američkim okvirom zaštite privatnosti; PCI sukladan; i u skladu je s nedavnom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka.

Pored toga, tekući web koristi vatrozidove i VPN tehnologiju, pomoć pri usklađivanju, prevenciju DDoS napada, zaštitu poslužitelja i zaštitu web aplikacija.

sigurnosti

Tekući web također nudi usluge pohrane i izrade sigurnosnih kopija, uključujući inozemne sigurnosne kopije i sigurnosne kopije u oblaku, među ostalim oblicima.

Moj zaključak sigurnosti i pouzdanosti bi bio sljedeći: ako imate velika očekivanja za Tekući web, oni će im se vjerojatno ispuniti.

Zaključak: Preporučujem li tekuću mrežu?

Jasno je da se s Tekućim mrežom puno toga događa. Dakle, evo našeg trenutka istine: preporučujem li Liquid Web?

Da … nekako. Ako nisam dovoljno puta to postavio: tekući web nije za sve. Ako vaše poduzeće nema resurse za upravljanje hostingom u svoje ruke, tekući web je dobra opcija. To se posebno odnosi na tvrtke sa složenijim – ili jednostavno težim – potrebama za hostingom.

Tekući web posebno je dobra opcija za preprodavače, koji mogu biti sigurni da će svojim klijentima pružiti vrhunsku uslugu. To čak može biti u redu za pojedine freelancere, pod uvjetom da su uspješni i trebaju specifikacije koje Liquid Web pruža najbolje.

Nije za hobiste ili manje slobodne stručnjake koji se mogu izvrsno snaći sa zajedničkim web hostingom ili čak i jeftinijim verzijama upravljanog hostinga s drugim tvrtkama. Isto vrijedi i za neke male tvrtke, čak i one kojima je potrebna e-trgovina.

Rekavši sve to, Liquid Web je zasigurno jedna od najboljih hosting tvrtki u svijetu, s izvrsnim performansama, sigurnosti, mogućnostima i korisničkom podrškom. Barem dobijete ono što plaćate!

Posjetite Tekući web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me