Što je pogreška HTTP 302 i kako to riješiti? [4 Objašnjene testirane metode]

Kad god moramo izvršiti 302 preusmjeravanja, obično se postavljaju ista pitanja.


Evo nekih pitanja:

 1. Je li moja web stranica spremna za to?
 2. Koja je vrsta preusmjeravanja najprikladnija za moj slučaj?
 3. Hoću li izgubiti sav posao na SEO do sada?
 4. Hoće li me Google kazniti? Što se događa ako uklonim preusmjeravanja?
 5. Kako su napravljeni?
 6. Kako mogu popraviti pogrešku 302? (ako se dogodi)

U ovom ću članku odgovoriti na sva ova pitanja kako biste imali više jasnoće u svakom pojedinom slučaju.

Što je 302 preusmjeravanje?

Kôd 302 označava privremeno preusmjeravanje. Jedna od najvažnijih karakteristika koja ga razlikuje od preusmjeravanja 301 je ta što se, u slučaju 302 preusmjeravanja, snaga SEO-a ne prenosi na novi URL.

google seo

To je zato što je ovo preusmjeravanje dizajnirano za upotrebu kada postoji potreba za preusmjeravanjem sadržaja na stranicu koja neće biti konačna.

Nakon uklanjanja preusmjeravanja, originalna stranica neće izgubiti svoje mjesto u Google tražilici.

Iako nije baš uobičajeno da nalazimo potrebu za preusmjeravanjem 302, ova opcija može biti korisna u nekim slučajevima. To su najčešći slučajevi:

 • Kad shvatimo da na nekoj stranici postoji neki neprikladni sadržaj. Dok rješavamo problem, korisnika možemo preusmjeriti na drugu stranicu koja bi mogla biti zanimljiva.
 • U slučaju da napad na našu web stranicu zahtijeva vraćanje bilo koje stranice, ovo preusmjeravanje može nam pomoći da smanjimo učestalost.

Preusmjeravanje 302 je kôd koji posjetiteljima određenog URL-a govori da je stranica privremeno premještena, usmjeravajući ih izravno na novu lokaciju.

Drugim riječima, preusmjeravanje 302 aktivira se kada Google roboti ili druge tražilice zatraže učitavanje određene stranice. U tom trenutku, zahvaljujući ovom preusmjeravanju, poslužitelj vraća automatski odgovor što ukazuje na novi URL.

Na taj se način izbjegavaju pogreške i neugodnosti kako za tražilice, tako i za korisnike, što jamči nesmetanu navigaciju.

Čemu služi preusmjeravanje 302?

Preusmjeravanje 302 služi, na primjer, za više verzija početne stranice na različitim jezicima.

Glavni može biti na engleskom; ali ako posjetitelji dolaze iz drugih zemalja onda ih sustav automatski preusmjerava na stranice na svom jeziku.

302 preusmjeravanje

Na taj se način postiže mobilizacija web prometa, ali istovremeno se ne smanjuje utjecaj na SEO razini glavne stranice. To i dalje raste, iako prijenosa vlasti nema, kako smo ranije objasnili.

Primjer preusmjeravanja HTTP 302

Najčešći primjer slučaja za preusmjeravanje HTTP 302 je Google.

Bez obzira na zemlju iz koje pristupite ako upišete na https://www.google.com/, bit ćete preusmjereni na Google verziju na jeziku / državi koji vam odgovara.

Google pretraživanje

U slučaju Njemačke, 302 automatski nas vodi na https://www.google.de/ kako bismo mogli pretraživati ​​sadržaj na njemačkom.

Portali uspješnih tvrtki kao što su Coca-Cola ili čak Fujitsu također koriste ovaj sustav za preusmjeravanje prometa na mjesto gdje smatraju najprikladnijim.

Uzroci pogreške HTTP 302

Ne biste trebali koristiti statusni kod 302 ako želite prenijeti SEO-težinu na odredišni URL.

Međutim, evo nekoliko najčešćih razloga za pogrešku u preusmjeravanju 302:

 • Korištenje 302 preusmjeravanja dok se domena kreće;
 • Stvaranje preusmjeravanja 302 prilikom premještanja dokumenta;
 • Korištenje preusmjeravanja 302 tijekom promjene protokola mjesta;
 • Stvaranje 302 preusmjeravanja dok se struktura web mjesta mijenja.

HTML preusmjeravanje 302 ne preporučuje se kada se metoda izvornog zahtjeva primijeni na zahtjev odredišnog URL-a – na primjer, premještanje URL-a direktive o obliku koja upotrebljava metodu POST za određeno razdoblje.

Kako prepoznati pogrešku HTTP 302

Provjera ispravnosti postavki preusmjeravanja 301 i 302 vrlo je jednostavno. Ulazeći u adresnu traku stare adrese, promatramo što se događa.

Promjena adrese ukazuje da je sve u redu s preusmjeravanjem. Adresa ostaje ista – morate potražiti izvor problema, ali prvo vam savjetujemo da očistite predmemoriju i pokušate ponovo.

naziv domene

Postoji još jedna mogućnost – prijaviti se za provjeru koda odgovora poslužitelja na internetske usluge, na primjer, http://example.com/e_redirect/.

Ako ispravno postavite preusmjeravanje, nakon unosa imena domene, vidjet ćete kôd odgovora 301 ili 302. Ovisi o tome kakvu ćete preusmjeravanje u početku planirati primiti.

Neke usluge dodatno prikazuju kôd koji je dao poslužitelj nakon preusmjeravanja, a ovdje postoji samo jedna valjana opcija – 200 U redu.

Popravak pogreške HTTP 302

1. metoda: Provjerite konfiguraciju poslužitelja

Aplikacija se može pokrenuti na poslužitelju koji koristi jedan od ova dva najčešća programa web poslužitelja, Nginx ili Apache. Ta dva web poslužitelja predstavljaju više od 84 posto globalnog programa web poslužitelja!

Stoga je prvi korak u određivanju koda odgovora 302 provjera obveznih uputa za preusmjeravanje u datoteci konfiguracije programa web poslužitelja.

Za web poslužitelj Apache

Korak 1: Otvorite .htaccess datoteku na poslužitelju

Da biste identificirali web poslužitelj, morate pronaći datoteku s ključevima. Ako koristite web-poslužitelj Apache, pronađite .htaccess datoteku u korijenskom datotečnom sustavu vaše web lokacije.

cPanel File Manager

Ako je vaš program na zajedničkom računalu, možda ćete svoje korisničko ime povezati, primjerice, s računom glavnog računala. U ovom se slučaju obično mapa aplikacije root nalazi u putu:

/ home // public_html / path, pa se .htaccess datoteka nalazi na /home//public_html/.htaccess.

Korak 2: Pronađite mod_rewrite direktive

Jednom kada pronađete .htaccess datoteku, otvorite je u uređivaču teksta i pronađite red koji koristi smjernice RewriteXXX koje pripadaju modulu Apache mod_rewrite.

mod_rewrite

No, srž ideje je da RewriteCond direktiva opisuje tekstualni model koji se uspoređuje s registriranim URL-om. Kada posjetitelj zatraži odgovarajući URL na web mjestu, direktiva RewriteRule koja prati jednu ili više uputa za RewriteCond zapravo će zahtjev preusmjeriti prema odgovarajućem URL-u.

Na primjer, sljedeća je jednostavna kombinacija RewriteRule i RewriteCond koja zadovoljava sve zahtjeve example.com, ali umjesto toga u privremenu domenu – example.com umeće privremenu preusmjeravanje u isti URI:

Prepiši ponovo
PrepišiCond% {HTTP_HOST} ^ primjer \ .com $
RewriteRule ^ (. *) $ HTTP://www.temporary-example.com/$1 [R = 302]

Primijetite dodatni transparent na dnu RewriteRule, koji jasno pokazuje da kôd odgovora mora biti 302, pokazujući agentu preglednika da je to privremeno preusmjeravanje.

Korak 3: Poništite direktive u .htaccess datoteci

# POČETI WordPress
Učitajte ponovoEngine uključeno
RewriteBase /
RewriteRule ^ indeks \ .php $ – [L]
PrepišiCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
PrepišiCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
Prepiši Rule. /index.php [L]
# END WordPress

Stoga, ako u vašoj .htaccess datoteci dobijete neobičnu direktivu RewriteRule ili RewriteCond, čini se da joj ne odgovara, pokušajte ih privremeno naznačiti (prefiksirano s #) i ponovno pokrenite webserver da provjerite je li problem riješen..

Za web-poslužitelj Nginx

Korak 1: Otvorite datoteku nginx.conf

ngix konfiguracija

Ako vaš web poslužitelj radi na Nginxu, trebali biste potražiti potpuno drugačiju datoteku konfiguracije. Ova je datoteka zadana kao nginx.conf i nalazi se u jednoj od nižih uobičajenih mapa:

/ usr / local / nginx / conf, / etc / nginx ili, / usr / local / etc / nginx.

Korak 2: Prepišite upute u datoteku nginx.conf

Nakon otkrivanja, otvorite datoteku nginx.conf u uređivaču teksta i pronađite smjernice za prepisivanje koje se odnose na pokazatelj preusmjeravanja..

301 shema

Na primjer, ovo je obična blokovska direktiva (deklarirana skup izjava) koja postavlja virtualni poslužitelj generiranjem privremene preusmjeravanja s abc.com na privremeni-abc.com:

poslužitelj {
slušati 80;
slušati 443 ssl;
ime poslužitelja www.abc.com;
prepisati ^ / $ http://www.temporary-abc.com preusmjeravanje;
}

Smjernice za prepisivanje Nginx paralelne su s Apache RewriteRule i
PrepišiteCond jer obično sadrže složenije tekstualne obrasce pretraživanja.

Korak 3: Provjerite politiku zamjene datoteke nginx.conf

U svakom slučaju, provjerite datoteku nginx.conf za pravilo zamjene izuzetaka koja sadrži zastavicu za preusmjeravanje (drugi trajni odgovor povratnog koda 301).

ngix parametri

Imajte na umu bilo koje iznimke prije nego što ponovno pokrenete poslužitelj da biste provjerili je li problem riješen.

Druga metoda: traženje zastarjelog softvera

U specifikacijskom dokumentu RFC-a za HTTP 1.0 stoji da je cilj odgovora “302 Pronađeno” namijenjen ukazivanju na to da klijent treba izvršiti privremenu preusmjeravanje..

rizik uređaja

Međutim, mnogi će novi preglednici obraditi kôd 302 primljen kroz POST zahtjev kao nevaljani GET zahtjev.

To je pokrenulo rovove i zbrku s određenim programima web poslužitelja koji pokušavaju prisiliti preglednik na pravi posao kad ga treba privremeno preusmjeriti..

Da bi se riješio taj problem, RFC HTTP 1.1 specifikacijski dokument vratio je 303 koda odgovora, još 307 privremena preusmjeravanja, što je razumljiv način upravljanja POST-to-GET ili privremenim, privremenim odgovorima..

3. način: Čišćenje trupaca

Gotovo sve web aplikacije pohranjuju zapise na poslužitelju. Dnevnik aplikacije obično predstavlja povijest aplikacije, poput onih stranica, poslužitelja koji su zatraženi i povezani, dobivenih iz date baze podataka itd..

očistite trupce

Dnevnici poslužitelja povezani su s trenutnim uređajem koji pokreće programe i obično sadrži podatke o statusu i zdravlju svih povezanih usluga, pa čak i podatke o poslužitelju..

Google snimite [PLATFORM_NAME] u CMS ili koristite [PROGRAMMING_LANGUAGE] da biste se registrirali i registrirali [OPERATING_SYSTEM] prilikom pokretanja prilagođene aplikacije za dodatne informacije za dobivanje ovih zapisa.

Metoda 4: Popravite kod aplikacije

U slučaju da sve gore opisane metode ne uspiju, problem može biti u korisničkom kodu aplikacije koji je uzrokovao problem.

web-preglednik

Pokušajte utvrditi uzrok problema ručnim lociranjem aplikacije i analizom u datotekama poslužitelja i dnevnika aplikacija.

Dobro je kopirati kompletnu aplikaciju na vaše lokalno razvojno računalo i proći kroz nju da biste vidjeli što se točno događa s 302 skeniranjima i pogledajte kôd za svaku aplikaciju.

Zaključak

Napokon, kao što ste vidjeli, ne moramo se puno bojati zbog pogrešaka u preusmjeravanju HTTP 302. Ne nastavljajući dalje, oni su fantastičan način da se izbjegne gubitak prometa na našim web stranicama uz neizbježne promjene koje nastaju tijekom godina.

Nadam se da, nakon što pročitate ovaj članak, nećete svaki put dobiti groznicu o tome kako popraviti privremeno pomaknutu grešku 302.

Bez obzira želite li dati svoj doprinos u postu ili imate pitanje ili samo želite dati svoje mišljenje, ne oklijevajte komentirati u nastavku!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map