Wix vs Shopify: Naš zaključak testiranjem obje platforme (2020.)

Izgradnja web stranice i izgradnja internetske trgovine izrazito se preklapaju. Svako područje ima svoja velika softverska imena, ali čak i ovdje postoji preklapanje.


U ovom ćemo pregledu pogledati što smatram da je jedan od najzanimljivijih slučajeva preklapanja i slijedeća konkurencija koja izlazi iz njega. U jednom kutu trenutno imamo najpopularniju platformu za e-trgovinu..

Što se tiče rješenja bez okvira (znači rješenja koja dolaze sa svime što vam je potrebno), Shopify je lako kralj.

Od 2006. godine Shopify je omogućio više od 82 milijarde dolara prodaje, a trenutno podržava preko 600 000 aktivnih trgovina. Dovoljno je rekao.

U drugom kutu ringa imamo ono što je vjerojatno najpopularniji graditelj web stranica: Wix. Wix je od 2006. narasla za opsluživanje više od 110 milijuna korisnika, prosječno 45.000 novih prijava svaki dan.

Jedno od područja na kojima Wix pokušava postati jak je e-trgovina. Na kraju krajeva, Wix se sigurno etablirao kao lider u laganom izradi web stranica – zašto ne koristiti i njegovu ogromnu popularnost i alate za izradu web lokacija kako bi zgradu dućana učinio sličnom?

Shopify je ovdje očito jak izbor, no ima li Wix-ova strana e-trgovine neke nove prednosti? Je li možda povoljnija, ili još intuitivnija? Sva ova pitanja (i još više!) Istražit ću u ovoj recenziji.

Isprobao sam i Shopify i Wix, i iako nema niti jednog, jednostavnog odgovora … postoje neki odgovori. Pa idemo dalje!

Tablica sadržaja

Skočite da vidite određeni test klikom na sljedeće veze

 1. Usporedba cijena i značajki
 2. Jednostavnost korištenja
 3. Korisnička podrška
 4. Sigurnost i pouzdanost
 5. Zaključak: Što preporučujem?

Usporedba cijena i značajki

Wix
Shopify

PlanOsnovni, temeljniOsnovni Shopify
Cijena / mjesečno.20 $ / mj29 $ / mj
Neograničeni proizvodiDaDa
Besplatni SSL certifikatDaDa
Naknade za transakcije2.0%
24/7 podrškaDaDa
Internetska trgovinaDaDa
skladištenje20 GB
Širina pojasaneograničenneograničen

Pogledajmo ono što većina vas (opravdano) želi prvo znati: kakve su cijene i što dobijate za te cijene?

Shopify u osnovi ima tri sloja, počevši od 29 USD sa Basic Shopifyom i završavajući na 299 USD s Advanced Shopify.

Shopify-cijenaPored ovih, Shopify ima još dva plana: Shopify Plus je rješenje za korporativne ocjene i Shopify Lite (koji zapravo nije graditelj trgovine, već mini trgovina uvrštena u Facebook). Usredotočit ću se na tri nivoa prikazana gore.

Što se tiče značajki, u osnovi dobivate sve bitne elemente od ulazne razine prema gore. Uključeno od prvog nivoa nadalje: trgovina (što znači i alat za izradu web stranica i bloganje), plus neograničeni proizvodi, kodovi za popust, uključeni SSL certifikat, Shopify popust na dostavu, sigurnost plaćanja, naljepnice za otpremu i više.

Sve su to prilično standardno / solidno, ali nešto prilično sjajno je što Shopify uključuje oporavak napuštenih kolica za prvi nivo. To u osnovi omogućuje jednostavno kontaktiranje kupaca ako su napustili vašu trgovinu sa još nečim u košarici.

Kako se dižete na više razine, dobivate više korisničkih računa, poklon kartica, izvještaja, kubnih cijena poštanskih karata s prioritetom USPS-a (koje temelje na vanjskim dimenzijama paketa umjesto njihove težine, potencijalno štedeći puno novca) i niže naknade za transakcije.

Wix također ima tri razine za graditelja Business i eCommerce.

wix planNasuprot tome, Wix je očito puno jeftiniji, s tim da su sva tri plana u osnovi na ljestvici prvog nivoa Shopifyja. Čekaj, što? Zar ovdje Wix neće automatski biti samo pobjednik?

Ne baš. Pogledajmo što Wix može ponuditi. Imajte na umu da su Wixovi planovi za e-trgovinu u osnovi iznad postojećeg alata za izradu web stranica, tako da dobivate nevjerojatno dobro opremljen graditelj web mjesta i kapacitet trgovine.

Upoznavanje sa svim značajkama moglo bi potrajati neko vrijeme, ali ukratko, račun Business Basic nadalje trebao bi vam pružiti gotovo sve što vam treba za potpunu kontrolu nad vašom trgovinom..

Wix vas pokreće s 20 GB prostora za pohranu, koji se na trećem nivou može proširiti na 50 GB i neograničenim propusnim opsegom. Dobijate 5 video sati, što je vjerojatno i više nego dovoljno, ali to ograničenje možete ukloniti i nadogradnjom.

Osim toga, dobijate i neke aplikacije besplatno, besplatnu domenu na godinu dana (ako želite; svoju domenu možete povezati i bez dodatnih troškova), Google Analytics, plus vaučere za oglase.

Usporediti to dvoje je malo teško. Shopify ima jasnu prednost kada su u pitanju ozbiljne trgovačke potrebe – samo na temelju brodskih ponuda i popusta, plus napredna izvješća.

S druge strane, Wix je 100% besplatan provizije – što znači da vam neće oduzeti novac od prodaje. To je suprotno od Shopifyja koji naplaćuje mali postotak više od kupovine koju obavljaju vaši kupci.

Shopify ne naplaćuje povezivanje domene, ako je imate od treće strane, ali naplaćuje njezinu registraciju. Doduše, Wix će vam naplatiti registriranu domenu nakon prve godine, ali barem prva godina je besplatna. Ti čimbenici tvore svojevrsnu Shopify prtljagu – dodatni troškovi ili skriveni troškovi koji su nesretni.

Uz to, korisnici kojima ne treba Shopifyjeva temeljitost cijenit će Wixove pristupačne cijene. Na primjer, planovi za e-trgovinu imaju napušteni alat za oporavak kolica i mogućnost davanja kupcima kupona. Potonji se mogu besplatno instalirati putem aplikacije (iako je kvaliteta upitna), dok biste je trebali instalirati na drugi nivo Shopifyja.

Wix tako nudi mnoštvo osnovnih alata za trgovinu, bilo izravno ili neizravno, po znatno povoljnijoj cijeni.

Dizajn je također vrlo važan za internetske trgovine.

Obje tvrtke nude izbor predložaka za izbor, a možete promijeniti gotovo sve u njima. Međutim, Wix je malo bolji kada je u pitanju prilagodljivost, a Wix ima stotine više tema od Shopifyja.

Shopify-teme

Shopify ima pristojan izbor tema, ali ponekad se mogu osjećati ponavljano.

wix temeIako Wix ima više tema, postoji samo nekoliko vrsta tema trgovina po kategoriji trgovine. Ovo može biti korisno, ali može biti i zategnuti jer na kraju imate samo nekoliko opcija po kategoriji trgovine.

Shopify je sličan, ali teme se sjedinjuju više. To, naravno, dovodi i do problema ponavljanja. Srećom, na Wixu možete koristiti i druge predloške i ručno dodati značajku trgovine. To uključuje malo dodatnog rada na vašem kraju, ali ništa previše značajno u shemi jednostavne izrade stranica.

Ako uzmete u obzir ostale teme o ne-e-trgovini, na kraju imate stotine izbora. Iako Shopify teme nisu loše, rekao bih da Wix pobjeđuje dugo pucajući samo za sam odabir.

Osim tema, i Wix i Shopify imaju trgovine aplikacija u slučaju da zadane značajke nisu dovoljne. Usporedba troškova postaje teška ovdje, a stvari doista ovise o vašim poslovnim potrebama.

Iako su neke aplikacije besplatne ili imaju niske cijene za prvi rok upotrebe (obično godinu dana), puno se poželjnih plaća, a neke mogu biti prilično skupe. Za tvrtke koje to mogu priuštiti, aplikacije mogu usavršiti nekoliko nedostataka u vašoj trgovini ili dodati dodatni sloj udobnosti svojim kupcima.

Međutim, mnoge tvrtke mogu dobro postići s vanjskim alatima na obje platforme. Rekao bih za tvrtke koje nemaju ništa protiv dodatnih troškova, trgovina Shopify ima mnogo bolji i praktičniji izbor aplikacija.

shopify appstoreS druge strane, Wix ima puno bolji izbor besplatnih aplikacija.

tržište aplikacija za wixJedini problem Wixovih besplatnih aplikacija jest taj što ih ima sigurno mnogo, ali ne i mnoge od njih su kvalitetna rješenja. Trgovina aplikacija Shopify skuplja je, ali i mnogo praktičnija, dok Wixova prodavaonica ponekad može ograničiti na trikove.

Još jednu zadnju stavku koju želim napomenuti: Wix ima nešto što se zove Wix odgovori, što vam u osnovi omogućuje nevjerojatno jednostavno kreirati sustave za podršku kupcima. Možete učiniti slične stvari putem Shopify trgovine aplikacija, ali to što Wix ima potpuno opremljen softverski dodatak je sjajno.

Konačno, Wix i Shopify teško je usporediti jer zadržavaju značajne razlike. To također znači, naravno da zadržavaju različite snage …

Mislim da je Wix bolja opcija za one sa lakšim potrebama e-trgovine. Shopify bi i dalje napravio izvrstan posao, ali ako samo trebate postaviti trgovinu i preuzeti relativno malu količinu narudžbi, Wix je sjajna opcija.

Djelomično je to zato što Shopify može biti skuplji nego što vrijedi za manje tvrtke kojima su potrebna rješenja za e-trgovinu, ali ne i neobično. Dodatne naknade koje Shopify pripisuje kupnjama, skupe aplikacije i troškovi registracije domene mogu to učiniti malo opterećujućim..

Za razliku od manjih korisnika, Wix je relativno isplativ. U značajkama je otprilike Shopify, a na neki način omogućava korisnicima još veću kontrolu nad aspektima dizajna njihove trgovine..

Wix račun mogao bi pružiti neke značajke koje su ograničene na viši slojne Shopify račune, mada ćete možda trebati proći kroz trgovinu aplikacija i možda neće biti toliko dobre. Uz to, Wix ima više predložaka.

S druge strane, Shopify je bolja opcija za one s težim potrebama e-trgovine i za one koji predviđaju dosta isporuke (tj. One koji ne prodaju samo digitalne proizvode).

Shopify pruža sve potrebne alate za vašu trgovinu, a uz to dobivate i dosta perketa, što će dostavu učiniti mnogo izvedivijom. Takođe je bolje za skaliranje, što opravdava velike skokove cijena između slojeva.

Sve u svemu, stvari su prilično podijeljene. Wix bi mogao biti isplativiji za one sa jednostavnijim potrebama e-trgovine, dok je Shopify gotovo sigurno pogodniji za velike poslovne zahtjeve na mreži. Naravno, postoje još faktori koji se igraju …

Jednostavnost korištenja

Koliko je jednostavno koristiti Shopify ili Wix? Evo gdje su naša dva natjecatelja izuzetno bliska.

Imajte na umu da su se i Shopify i Wix plasirali na tržište kao graditelji web mjesta / trgovina jednostavnih za upotrebu. Smanjivanje Shopify ili Wix samo na dodjeli prostora za pohranu ili otpremu za dostavu može smanjiti mnogo onoga što je dano ove dvije takve ogromne privlačnosti.

Wix je, naravno, poznat uglavnom po tome što je napravio web stranicu. Upravljanje prodavaonicom samo je još jedan dio korištenja alata za izradu web stranica, što je ne iznenađujuće sjajno.

Wix graditelj web stranicaNa primjer, dodavanje ili upravljanje proizvodom na vašoj stranici trgovine jednostavno je poput prelaska na malu bočnu traku koji sadrži zajedničke elemente / alate i klika na alat trgovine.

wix nadzorna pločaWix također olakšava upravljanje različitim web mjestima i računom. Ozbiljno, stvari ne bi mogle biti intuitivnije.

Shopify je drugačiji. Shopify je još uvijek intuitivan i jednostavan za korištenje, ali manje je u vašem licu: korisničko sučelje nije blještavo ili animirano (što je ponekad poželjnije). Približno je jednostavan za upotrebu kao i Wix.

Ovdje je bitna razlika: Shopifyjevi prodajni alati su malo viši stupanj, a korisničko sučelje omogućuje bolji posao, bez olakšavanja praktičnosti. Jednostavnost upotrebe Wixa uglavnom se očituje u aspektima izgradnje web mjesta i dizajna.

Iako Wix i dalje ima alate za upravljanje trgovinama koji su jednostavni za upotrebu (vidi gore), oni su malo manje robusni kada su u pitanju detalji. Prilagodite izvrsnosti u olakšavanju uređivanja određenih aspekata trgovine bez žrtvovanja vaše mogućnosti kontrole detalja.

Osim onih različitih prednosti prilagođavanja korisnicima, Wix i Shopify nude brze ispravke za neke osnovne stvari. Shopify, na primjer, ima savjet (više detalja potražite u sljedećem odjeljku) i koristan softver za jednostavno generiranje određenih osnova e-trgovine..

shopify build markaWix sa svoje strane nudi generator web mjesta (kao i proizvođač logotipa).

wix editor

Imajte na umu da se to razlikuje od uređivanja postojećeg predloška: ako jednostavni graditelj web stranica nije bio dovoljan, možete dobiti jedan automatski generiran.

Iako to zvuči sjajno, naravno u praksi to i nije tako sjajno rješenje. Ako imate internetsku tvrtku, vjerojatno nećete računati na Wix-ove automatski generirane web lokacije.

Softver Shopify malo je praktičniji u tom pogledu, ali mislim da se primjenjuje sličan princip: iako bi vam Shopify mogao pomoći da napravite logotip, možda ga već imate. Opet je lijepo imati.

Ukratko, i Shopify i Wix su na prvom mjestu kada je u pitanju jednostavna upotreba, ali ove snage pokazuju u različitim područjima. Wixova jednostavnost upotrebe najbolje je za iskustvo građenja web mjesta jer vam daje veliku kontrolu nad dizajnom bez da stvari budu neprilagođene.

No, Wix žrtvuje neke pojedinosti o značajkama trgovine (kao što su proizvodi ili narudžbe) koje Shopify ne čini. Shopify ima veliku jednostavnost korištenja za upravljanje značajkama trgovine bez žrtvovanja detalja, ali isto tako ne dopušta da se toliko bavite dizajnom kao Wix.

U konačnici, nazvat ću ga kravato: to ovisi samo o tome što ćete ovdje dati prioritet.

Korisnička podrška

I Shopify i Wix imaju reputaciju u zvjezdicama zbog svoje ljubaznosti. Iako ovo ima tendenciju da podrazumijeva doslovnu jednostavnost korištenja softvera, korisnost se mnogo preklapa s korisničkom podrškom.

Korisnička podrška je neophodna. Iako su Shopify i Wix platforme relativno jednostavne za korištenje, iskusni ili pametni korisnik i dalje može usporiti ako nisu iskorišteni na platformi.

Uz to, nikad vam ne smeta što možete najbolje iskoristiti svoj račun. Zbog toga je kvalitetna korisnička podrška ključna, čak i ako je usluga laka za korištenje. Razgovarat ću o dvije glavne vrste korisničke podrške: predstavnicima koji su dostupni za kontakt i informacijama na licu mjesta.

Wix malo pati, kada je u pitanju opcija za kontakt s predstavnicima. Korištenje plana e-trgovine s Wixom omogućit će vam da kontaktirate predstavnike telefonom ili putem karata – ne postoji opcija za live chat.

Čak i ako plaćate najskuplji Wix račun koji možete, i na taj način imate VIP podršku, telefonske linije nisu 24/7.

Sve u svemu, to nije glavni problem. Međutim, čekanje na telefonu može biti smetnja, a chat uživo je odličan način za dobivanje brzih odgovora tijekom obavljanja više zadataka na računalu. Ništa ogromno, ali sigurno nesretno.

Shopify nudi sve tri metode kontaktiranja predstavnika. Prema mom iskustvu, Shopifyjevo korisničko osoblje nije bilo ništa, ako ne i korisno.

Shopify chatZbog solidnog razgovora uživo, kao i dobre podrške putem telefona i karata, dao bih rekvizite Shopify za bolji pristup kontaktiranju osoblja. Wix nije loše – podrška za telefon i podrška za karte obično je pristojna – ali Shopify se samo ističe.

Osim što su izravno kontaktirali korisničku podršku, Wix i Shopify nude informacijske i obrazovne resurse na licu mjesta.

Od njih dvoje, Shopify radi puno više. Shopify ima toliko mnogo resursa da ih je teško pratiti.

Glavni resursi Shopifyja su centar za pomoć i forum zajednice. Centar za pomoć je baza znanja koja je vrlo opsežna, dobro organizirana i čistog izgleda. Jednostavno je pregledavati centar za pomoć kao i traženje određenih članaka.

shopify centar za pomoćStranice foruma Shopify nisu toliko dobra kao centar za pomoć, ali su još uvijek prilično korisne, posebno za specifične probleme. Dobra stvar o veličini Shopifya je ta što možete pronaći puno foruma i savjeta o Shopifyu čak i izvan foruma njegove web lokacije..

Osim toga, ostali resursi tvrtke Shopify uključuju detaljnije vodiče i tečajeve orijentirane na poslovanje i e-trgovinu. Konkretno, to uključuje: blog, Shopify Academy, niz obrazovnih e-knjiga pod nazivom vodiči i nekoliko podcasta.

Konačno, Shopify nudi mnogo alata: poslovna enciklopedija i Shopify Polaris (koji sadrži detaljne informacije o Shopifyjevim dizajnerskim standardima) su najistaknutiji, ali postoji i puna stranica drugih alata.

istražiti alateIako ne mogu reći da su ovi alati bitni, duljina do koje je Shopify krenuo kako bi takve stvari učinio dostupnim svojim kupcima (i potencijalnim kupcima) vrlo je impresivna i čini Shopifyjevu korisničku podršku kao jedan od najboljih što sam ikada vidio.

Vixovi resursi za korisničku podršku, osim predstavnika, poprilično su pristojni, ali samo se ne uspoređuju s Shopifyjevim.

Wix ima vlastiti blog koji sadrži korisne informacije, ali imajte na umu da nije sve toliko e-trgovina kao Shopify, jer Wix također pomaže ljudima s web-mjesta za obradu bez plaćanja.

Wixov centar za pomoć također je vrlo sveobuhvatan – možda i nije baš dobar kao Shopifyjev, ali svakako je dobro razvijena baza znanja.

Wix centar za pomoćDa biste sve sastavili, teško je reći da se Wix uistinu uspoređuje s Shopifyem u korisničkoj podršci. Opet želim ponoviti da Wix ima dobru podršku: baza znanja je zaista solidna, a kontaktiranje predstavnika s telefonom ili kartama djeluje prilično dobro..

No, Shopify obilje resursa, alata, temeljne baze znanja i vrlo korisni predstavnici daju mu pobjedu što se tiče korisničke podrške..

Sigurnost i pouzdanost

Naravno, imamo jedan posljednji glavni faktor koji moramo pokriti, a to je jedan od najvažnijih. Pogotovo ako imate internetsku tvrtku ili su neki dijelovi vašeg poslovanja na mreži, dobra sigurnost i konstantno dobra učinkovitost su apsolutno neophodni.

Istina govoreći, Shopify i Wix ne govore ni to o svojoj sigurnosti. Obojica će napasti svoje putove kako bi istakli da su na odgovarajući način certificirani za obradu podataka o plaćanju (oba imaju najvišu razinu PCI sukladnosti).

Shopify, u stvari, ima cijelu stranicu posvećenu pokazivanju PCI sukladnosti.

shopify pciSukladnost s PCI je dobra, ali je i osnovni dio sigurnog softvera za košaricu i ne kaže puno.

Wix je još gori kada je u pitanju opisivanje vlastite sigurnosti.

Zaštita od virusa wixOvaj članak centra za pomoć kaže kako nema ničega.

S druge strane, Wix po mojim mjerenjima ima prilično dobro produženje rada i stvarno dobro vrijeme odziva.

produženje rada na wix testnom mjestuIako je istina da bismo doista trebali znati više o Wixovoj sigurnosti, barem su performanse prilično dobre.

Shopify je u ovom području u osnovi isti: iako niti jedna tvrtka ne govori mnogo na svojim web lokacijama o sigurnosnim protokolima, oni zadovoljavaju industrijske zlatne standarde za sigurnost i imaju vrlo dobre performanse.

Otkrio sam kako su Shopify i Wix vrlo pouzdane usluge, ne samo u vrijeme produženja i reakcije, već u svakodnevnom softveru. Nisam vidio greške ili barem nijednu notu.

I premda je nedostatak objavljivanja nesretan, to ne mora nužno značiti da Wix i Shopify imaju slabu sigurnost: Bar je Shopify, u transakcijama, obrađivao desetke milijardi bez mnogo žurbe..

Što se tiče sigurnosti, rekao bih da se osjećam malo ugodnije zbog Shopifyja zbog dobro utvrđenog zapisa, ali da su obje kompanije vjerojatno u redu. Što se pouzdanosti tiče, obje su tvrtke zvjezdane.

Zaključak: Što preporučujem?

Jasno da su Wix i Shopify vrlo slični, a opet različiti u ključnim područjima. Shopify je izuzetno dobro utvrđeno ime u e-trgovini, a Wix je nevjerojatno dobro uspostavljeno ime u izgradnji web stranica.

Wix je pomalo napredan ovdje, pokušavajući izgraditi softver za košaricu u postojeći softver za izgradnju web mjesta, prilično prirodan napor – uostalom, zgrada trgovine i izrada web lokacija mnogo se preklapaju..

Pa koji je bolji? Ha, samo se šalim. Svi znamo da nije sve tako jednostavno. Prolazimo kroz ključne točke.

Oba Shopify i Wix rade vrlo pouzdano, zadovoljavaju industrijske kriterije za pouzdanost e-trgovine, ali ne objavljuju dovoljno o svojim sigurnosnim praksama.

Podrška kupcima Shopify je fenomenalna, iako je Wix također prilično dobar – samo izgleda lošije u odnosu na Shopifyjevu.

Što se tiče pristupačnosti, obje tvrtke imaju reputaciju gladak i vrlo jednostavan za korištenje. Te reputacije vrijede, ali na različite načine.

Shopify čini uređivanje određenih aspekata vaše trgovine vrlo jednostavnim bez žrtvovanja sitnih detalja ili dodatnih značajki. Shopifyjeve dizajnerske mogućnosti su također snažne i jednostavne za korištenje, ali ne dopuštaju toliko kontrolu kao Wix-ov graditelj.

Wix, s druge strane, omogućuje ogromnu korisničku kontrolu nad izgledom web mjesta bez da stvari budu previše komplicirane. Razlog je u tome što, dok vrlo lako možete upravljati značajkama svoje trgovine, gubite zbog pojedinosti i strogosti koje ćete dobiti uz Shopify.

E sad, da uzmemo u obzir cijene i glavne značajke: Shopify je očito puno skuplji. Tri glavna sloja su daleko izvan dosega Wix-ovih nivoa – tri Wixova plana za e-trgovinu svega nekoliko dolara u rasponu prvog nivoa Shopifyja.

Shopifyovi planovi mogu ozbiljno podići tešku težinu – doslovno, u obliku isporuka. Jedan od razloga zašto je Shopify za male poduzetnike jest to što može smanjiti troškove prijevoza i uštedjeti vrijeme, putem naljepnica za otpremu, popusta na otpremu i više. Trgovina aplikacija Shopify također je ozbiljnija (plus skuplja).

S druge strane, Wix pruža većinu osnovnih značajki e-trgovine za vrlo pristupačne cijene. Možete upravljati svim narudžbama, proizvodima, popustima i kuponima koji vam trebaju – a sve otprilike za cijenu Shopifyjeva plana za ulaz, čak i ako morate instalirati neke besplatne aplikacije da biste to učinili.

Uz to, Wix ne uzima dosadne provizije ili naknade za transakcije koje Shopify radi, uključuje domenu besplatno (godinu dana), ima puno besplatnih aplikacija i ima stotine tema za izbor.

Glavni problem je što izgubite malo detalja – ne brinite, to nije ništa ozbiljno, ali niste mogli zadržati neizmjerno detaljan CRM na način na koji možete na Shopify – i ne možete tako dobro prilagoditi svoje poslovanje možete s Shopify.

Ukratko, da, Shopify je skuplji, ali za tvrtke koje predviđaju dostavu pošiljki i / ili koje očekuju potrebu za opsegom, to može biti vrlo isplativo.

Wix ipak nije beskoristan: bolje je za tvrtke koje isporučuju pakete, ali ne u velikim količinama, ili za sve koji prodaju mrežni proizvod. Shopify može biti dobar i za takve ljude, ali ako ti ljudi nemaju stroge potrebe za košaricom i trebaju samo osnovni softver, Wix će pružiti pristupačniji način obavljanja posla..

Ako ste i dalje zbunjeni, ne brinite. Shopify ima 14-dnevnu besplatnu probnu verziju s kojom se možete igrati, a Wix će vam omogućiti da napravite besplatan račun koji može koristiti alat za izradu web stranica. Možete čak i potpuno besplatno postaviti trgovinu, jednostavno nećete moći objavljivati ​​pod vlastitom domenom ili obrađivati ​​plaćanja dok ne nadogradite račun.

Pa što čekate, moji kolege poduzetnici? Vrijeme je za posao!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map