20 Webtárhely-zárószó Minden webhelytulajdonosnak tudnia kell

Amikor még nem ismeri a webtárhely szolgáltatást, ijesztő folyamat lesz a web hosting cégek által használt változatos žargon megértése. Ezeknek a web-hosting cégeknek a többsége nem törődik az újszülöttek terminológiájának magyarázatával, és az eredmény teljes zavart okoz.


20 webtárhely-žargonát kínálunk Önnek, amelyet minden webhelytulajdonosnak tudnia kell:

20 webtárhely-žargot biztosítunk, amelyet minden webhelytulajdonosnak tudnia kell

 1. Domain névszerver
 2. CNAME
 3. Rekord
 4. Cpanel
 5. Tartalomszolgáltatási hálózat (CDN)
 6. SSL tanúsítvány
 7. Oldaltérkép
 8. Felső szintű domain (TLD)
 9. Kicsoda
 10. Zóna fájlok
 11. Visszafordulási arány
 12. Tartalomkezelő rendszer (CMS)
 13. Altartomány
 14. Terjedési idő
 15. RAJTAÜTÉS
 16. SAN
 17. Virtuális magánhálózat (VPN)
 18. Félvezető meghajtók (SSD)
 19. WordPress
 20. .htaccess

1. Domain névszerver

Az Internet IP-címekből áll. Nagyon nehéz lett volna elérnünk egy weboldalt, ha azt kellett volna, hogy az IP-címet használjuk a www.xyz.com helyett. Az IP-címeket a Domain Name Server váltotta fel, és megmentett minket az emberektől a műszaki problémákkal szemben. A domain nevek ábécé alakúak és könnyen megjegyezhetők. A Domain Name Server egy olyan internetes szolgáltatás, amely a domainneveket IP-címekké változtatja, és elvisz minket a kért webhelyre, amikor megpróbáljuk elérni az URL-ekkel, például a www.xyz.com.

2. CNAME

A Canononic név olyan rekord, amelyhez különféle névvel lehet hozzáférni. Például, ha a webhelyén elmentett egy fájlt, amelyhez a file.example.com webhelyen lehet hozzáférni, de a file.mine.com webhelyen szeretné elérni, akkor a CNAME rekordot és a point file.mine fájlt kell használnia. com a file.example.com webhelyre.

3. Egy rekord

Az „A” címet jelent; ezt a címet az internethasználók vagy a webmesterek használják egy adott webhelyhez vagy mikroblog-webhelyhez csatlakoztatott számítógép megtalálásához. Például a www.example.com egy URL, amely egy adott IP-címre mutat, mondjuk a 72.32.231.8; itt a „példa” egy olyan rekord, amely a webhelyre mutat.

4. Cpanel

A Cpanel egy webhely Vezérlőpultját jelenti, és nagyon hasonlít a számítógépén található Vezérlőpultra. Ez lehetővé teszi a web hosting fiókjához kapcsolódó tevékenységek kezelését és adminisztrálását. Fájlokat, képeket és kódokat tölthet fel webhelyére, ha bejelentkezik a Cpanelbe.

5. Tartalomszolgáltatási hálózat (CDN)

Ez egy elosztott szerverek hálózata. Például, minden alkalommal, amikor megpróbál belépni egy weboldalra az Egyesült Államokból, ez a hálózat biztosítja az Ön számára a szükséges hozzáférést az Önhöz legközelebbi szerverről. Ez a rendszer a felhasználók földrajzi helyzetét használja a hozzáférési kérelmek kezelésére. Az ilyen típusú elosztott hálózat megnöveli a webhelyéhez való hozzáférés sebességét.

6. SSL tanúsítvány

Az SSL a Secure Socket Layer kifejezést jelenti, amikor a tanúsítványt a webtárhelyre telepíti, ügyel arra, hogy minden kapcsolat létrejöjjön és csak a felhasználó számítógépéhez kapcsolódjon, és hogy egyetlen más számítógép sem „hallgatja meg” rajta. Ez az eszköz titkosítást, rejtjelezést és lakatot használ az interneten továbbított adatok biztonságos megőrzése érdekében. Soha ne használja a hitelkártyáját olyan webhelyen, ahol nincs telepítve SSL tanúsítvány.

7. Oldaltérkép

Ez a keresőmotorok, és nem a közönség számára szól. A webhelytérkép alapvetően egy térkép, amely a keresőmotorokat végigvezeti a webhely legfontosabb oldalain. A keresőmotor ezen térképektől függ a webhely változatos oldalainak indexeléséhez. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e webhelyével, és beküldte a keresőmotorokhoz (Google stb.), Hogy indexelje webhelyét.

8. Felső szintű domain (TLD)

A domain utolsó szegmensét felső szintű domainnek nevezzük. Például a .com a www.xyz.com TLD. Néhány általános TLD a .org, .in, .au, .com, .uk stb.

9. Whois

Ez az egy oldal az adott domainhez kapcsolódó összes adatot tartalmazza. Ez az oldal arról a vállalkozásról szól, amely a domain tulajdonosa. A Whois protokoll használatával megtudhatja egy domain IP-címét. A domain tulajdonosa mindig fizetni tudja, ha ezeket az adatokat biztonsági okokból elrejti.

10. Zóna fájlok

Ezek a legegyszerűbb és legfontosabb a DNS-hez kapcsolódó fájlok. A zónafájlok szerkeszthető szöveges fájlok, amelyek minden részletet tartalmaznak a domain névszerverhez kapcsolódóan. Ezt a fájlt szerkeszthetjük olyan szövegszerkesztőkkel, mint az EMAC és a VIM.

11. Visszafordulási arány

A visszafordulási arány nem más, mint azon felhasználók aránya, akik csak egy oldal megtekintése után navigálnak az Ön webhelyén. A keresőmotorok nagyon komolyan veszik a visszafordulási arányt. Ha magas a visszafordulási arány (>70%), ez általában azt jelenti, hogy a felhasználók nem találják érdekesnek / relevánsnak az Ön webhelyének tartalmát. Tehát minél előbb megszelídted ezt az állatot, annál jobb. Jó tartalom = Alacsonyabb visszafordulási arány = Magasabb keresőmotor rangsorolás = Több $$$$

12. Tartalomkezelő rendszer (CMS)

A CMS egy számítógépes weboldal, amelyen keresztül a webhely teljes tartalmát kezelheti. Ennek a rendszernek a szépsége az, hogy nem kell megkérnie Devs-t, hogy frissítse webhelyét. Meg tudod csinálni egyedül. A jelenleg a piacon népszerű CMS-k közé tartozik a WordPress és a Joomla.

13. Altartomány

A www.xyz.com domain, míg a www.blog.xyz.com egy al domain. A vállalatok általában al domaineket használnak blogjaik tárolására. Az aldomainek által üzemeltetett blog létrehozása az egyik legjobb módszer a bejövő linkek növelésére.

14. Terjedési idő

A DNS-nek az az időtartama, amely alatt az új fájlokat frissítik a különböző földrajzi helyeken található szerverekre. Tehát, amikor frissíti a DNS-beállításait, a tárhely szolgáltatója általában azt mondja, hogy körülbelül 24–48 óra eltelte vesz igénybe a módosítások hatálybalépését. Ez a „24-48 óra” nem más, mint a terjedési idő.

15. RAID

Ez az olcsó lemezek redundáns sorozatát jelenti. Ez a memória virtualizációs koncepció, amelyet a sebesség és az adat redundancia növelésére használnak. Különböző fizikai lemezeket kombinálva javítják az adatteljesítményt.

16. SAN

A Storage Area Network nagy sebességű hálózat. Az összes fizikai lemezt a SAN-n keresztül közvetlenül kapcsolódik a szerverhez, ami végül megnöveli az adathozzáférés sebességét.

17. Virtuális magánhálózat (VPN)

A virtuális magánhálózat létfontosságú technológia, amely elősegíti a vállalkozások biztonságos kapcsolatának kiépítését az interneten. Minden neves intézmény, mint például az MNC-k, a kormányhivatalok és az oktatási intézmények, kihasználja ezeket. Íme egy példa: www.xyzschool.com/vpn. Ez a VPN hálózati technológia lehetővé teszi a regisztrált felhasználók számára a biztonságos hozzáférést a webhelyhez.

18. Félvezető meghajtók (SSD)

A szilárdtest-meghajtók a HDD alternatívái. Az SSD-k sokkal gyorsabbak, mivel nincsenek mozgatható alkatrészek. Ez azt jelentené, hogy a webhelyedhez sokkal gyorsabban férhet hozzá, ha összehasonlít egy nem SSD meghajtón található webhellyel. Sok vállalat most kínál SSD tárhelyet. Az álomszellem az egyik. Tehát, ha választhat SSD-t vagy nem SSD-tárolást, akkor feltétlenül érdemes az SSD-tárhelyet választania.

19. WordPress

A WordPress egy CMS rendszer, amely elősegíti az egész weboldal kezelését fejlesztő igénye nélkül. A rengeteg ingyenesen elérhető plug-in-rel sokféle funkciót / funkciót hozzáadhat egyedül. És megemlítettem, hogy a WordPress ingyenes? ��

20. hozzáférés

Minden alkalommal, amikor egy .htaccess fájlt hozzáadunk egy könyvtárhoz, a webhely az Apache webkiszolgálók segítségével kerül betöltésre. Ezeket a fájlokat és protokollokat akkor használják, amikor olyan hibák fordulnak elő, mint a 404.

Tehát erről szól a webtárhely-žargon, amelyet Önnek, mint a webhelytulajdonosnak, tudnia kell.

Most, hogy tisztában van vele, ideje elvégezni a szükséges változtatásokat a webtárhelyen. Olyan változtatások beépítése, amelyek elősegítik, hogy webhelye gyors, biztonságos és megbízhatóvá váljon. Használjon virtuális memória koncepciókat a sebesség növeléséhez, és ne felejtse el SSL tanúsítványt szerezni a biztonságosabb böngészés érdekében.

Ideje, hogy teljes mértékben ellenőrizze webhelyét. Menj, és tedd a webhelyed a világ legjobbá!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map