A 2020 legjobb WordPress-alternatívái – Webhely-készítő, CMS, Blogok

A 2020 legjobb WordPress-alternatívái – Webhely-készítő, CMS, Blogok

A 2020 legjobb WordPress-alternatívái – Webhely-készítő, CMS, Blogok

Ha érdekli a tartalom létrehozása vagy a webes fejlesztés, hallott már a WordPressről. Hé, valószínűleg olvassa ezt, mert unatkozik a WordPress-hez. Akárhogy is legyen, a WordPress rendkívül népszerű, ám még nem minden elérhető. Ebben a listában több szempontból részletezem a WordPress legjobb alternatíváit.


Elsősorban a WordPress.org alternatíváit javaslom, de ezek többsége a WordPress.com alternatívája is. További beavatkozás nélkül kezdjük el!

Ha világos képet szeretne kapni, ugorjon az érdeklődés kategóriáinak szakaszára.

TARTALOMJEGYZÉK

Ugrás az egyes szakaszok olvasására az alábbi linkekre kattintva

 1. Legjobb e-kereskedelmi alternatívák
 2. A legjobb weboldalkészítő alternatívák
 3. A legjobb tartalomkezelő rendszer (CMS) alternatívái

Legjobb e-kereskedelmi alternatívák

Először is, van néhány legjobb e-kereskedelmi alternatíva. Ezek egyszerűen a környéken legnépszerűbb bevásárlókosár-építők.

Mindegyik megkönnyítette az online értékesítés milliárdjait, és lényegében minden egyben megoldás (biztosítják a tárhelyet, az épületet, a fizetés feldolgozását stb.).

Összességében ezeknek a platformoknak a hátrányai többnyire költségcsökkenésnek és bizonyos korlátozásoknak felelnek meg a magasan haladó felhasználók számára.

A WordPress használata esetén ingyenes beépülő modulokat telepíthet, amelyek lehetővé teszik az e-kereskedelem funkcionális jellegét, különösen a WooCommerce szolgáltatást. A „ingyenes” bonyolult lehet, mivel az e-kereskedelemmel rendelkezők általában fizetnek a magasabb színvonalú témákért és pluginokért, így nem szabványosított formátumban növelik a költségeket..

Részletesebb összehasonlításért elolvashatja a WooCommerce és a Shopify összehasonlítását – az alapok akkor is vonatkoznak a BigCommerce-ra, ha a részletek nem.

Ezen e-kereskedelmi alternatívák előnyei elsősorban a használat megkönnyítésében, a biztonságban és bizonyos mértékig a szolgáltatásokban rejlenek.

Ezek a bevásárló kosár-készítők mindent a dobozból biztosítanak, és felhasználóbarátak, ami nemcsak a kezdők számára jó, hanem időt takarít meg a tapasztalt.

1. alternatíva: Shopify

ShopifyA kosárépítőkkel kapcsolatos komoly beszélgetés nem tartalmazza a Shopify-t. A Shopify egy hatalmas név a világon, több mint 800 000 aktív üzlettel (és valószínűleg még sok más múltban is).

A leglenyűgözőbb, hogy e cikk írásakor a Shopify jelentős mérföldkövet ért el: több mint 100 milliárd dolláros online értékesítést tett lehetővé..

A Shopify összehasonlítása a WordPress-szel az e-kereskedelem számára bonyolult, de hasonló a BigCommerce-hez, és a következőképpen összegezhető: A Shopify a legjobb a könnyű használat, biztonság és a szállítási igényekkel rendelkezők számára..

Azok, akiknek könnyebb az e-kereskedelme, és akiknek nincs gondja a barkácsolásra, valószínűleg jobban teljesítenek a WordPress használatával.

Előnyök

 • Rendkívül könnyen használható, szinte mindent, amire szüksége van a dobozból.
 • Nagyon jó ügyfélszolgálat. Nemcsak képviselői, hanem a Shopify helyszíni információi, eszközei és oktatási anyagai is felülmúlhatatlanok.

shopify oberlo

 • Jó üzlettervezési képességek, többnyire drag and drop módszerrel.
 • Fantasztikus azoknak az üzleteknek, amelyek sok szállítást várnak el, nagy kedvezményekkel és az Oberlo integrációjával. A WordPress sok e-kereskedelmi kiegészítővel integrálható, beleértve a szállítást is, a Shopify továbbra is elkészíti a tortát.
 • Ha mindent egy platformon központosít, akkor a biztonság és a teljesítmény magabiztosabb lesz, míg a WordPress esetén a gazdagéptől függ (feltételezve, hogy a WordPress.org-ot használja, nem .com).

Hátrányok

 • Az itt felsorolt ​​sok lehetőségnek megfelelően a Shopify nemcsak tervei miatt, hanem a fizetett alkalmazások és témák költségei miatt is drága lehet. Vegye figyelembe, hogy míg a WordPress és a WooCommerce (a fő e-kereskedelmi bővítmény) ingyenesek, sok vállalkozás frissíti a fizetős a bővítmények és a témák verzióit a WordPress-en is, tehát ez nem pontos ár-összehasonlítás.
 • Korlátozott témákban, összehasonlítva azzal, ami a WordPress-en elérhető (hasonlítson össze tucatot százhoz / ezerhez).
 • Azok, akiknek egyszerűbb e-kereskedelmi igényeik vannak, és akik hozzáértőek, könnyen használhatják a WordPress-t és a WooCommerce-t anélkül, hogy elköltnék a pénzt, amit a Shopify-nak tennének..

Látogassa meg a Shopify-t

2. alternatíva: BigCommerce

BigCommerceAmi a nagy bevásárló kártyákat vagy az online áruházak építőit illeti, a BigCommerce a nagy ligákban található. Valójában valószínűleg csak a Shopify és a WordPress + WooCommerce mögött helyezkedik el népszerűsége szempontjából.

Ennek ellenére több mint 17 milliárd dolláros eladást segített elő, és több mint 5000 alkalmazás- és tervezőpartnerrel rendelkezik. A BigCommerce lényege, hogy kap egy igazán robusztus üzletépítőt, amelyet nagyon könnyű használni.

Nem haladó felhasználók számára a BigCommerce sokkal többet tehet azáltal, hogy egyszerűvé teszi a WordPress-en bonyolult dolgokat.

Végül is a BigCommerce nem áldozza fel túl sok energiát vagy felhasználói irányítást, bár szükségképpen egy kicsit.

Előnyök

 • Rengeteg olyan szolgáltatás, amely egy online áruház felépítésére szól, és nagyon könnyen használható. Ez nem tűnik úgy, mintha sok szavak lennének, de a valóságban a legtöbb bővítményt, amelyet hozzá szeretne adni a WordPress-hez az online áruházhoz, alapértelmezés szerint szerepel egy BigCommerce terv.

BigCommerce

 • Ráadásul a BigCommerce rendelkezik saját alkalmazással. Az alkalmazások magas színvonalú, és lefedik a legtöbb aggodalmat.
 • A BigCommerce elég biztonságos és megbízható, főleg azért, mert minden egy megoldásba van csomagolva.
 • A BigCommerce jó az üzleti vállalkozás méretének növeléséhez, mivel stabil árstruktúrája van.
 • A BigCommerce erős ügyfél-támogatással rendelkezik.

Hátrányok

 • Drága azok számára, akik nem hajlandók befektetni az e-kereskedelem szoftverébe, bár megint – a WordPress-en fizetett pluginoktól és témáktól függően ez még drágább is, mint a BigCommerce.
 • Noha a BigCommerce alkalmazásboltja jó, nem rendelkezik annyi változatos vagy niche kiterjesztéssel, mint a WordPress ”..
 • A testreszabás és az áruház-szerkesztés szélsőséges végeihez viszonyítva a BigCommerce általában jó, de természetesen nem olyan mélyreható, mint a WordPress.
 • Noha a BigCommerce-nak több témája van, mint a Shopify-nak, ez továbbra is halványabb, mint a WordPressben elérhető.

Látogasson el a BigCommerce oldalra

A legjobb weboldalkészítő alternatívák:

Bizonyos értelemben a WordPress egy weboldal készítő. A WordPress.com minden bizonnyal úgy működik, mint egy weboldal készítő, és a WordPress.org rendelkezik az egyik alapvető elemével.

A webhely-készítő kifejezés azonban jellemzően a használat egyszerűségére összpontosít. És bár a „weboldal készítője” nem feltétlenül jelenti a drag-and-drop alkalmazást, manapság a népszerű weboldal-készítők drag-and-drop építők.

Ez rendkívül vonzóvá teszi őket a tapasztalatlanok és még a tapasztalt személyek számára is, akiknek sebességre és jó megjelenésű megoldásokra van szükségük..

A WordPress-t úgy is tervezték, hogy felhasználóbarát legyen, de még mindig sok mozgó alkatrészt tartalmaz – és ami még fontos, hogy nem húzza és dobja össze.

Megjegyzés: Mindkét webhely-készítő alternatívához létrehozhat egy ingyenes fiókot (hitelkártya regisztráció nélkül), amely többé-kevésbé lehetővé teszi a tervezési szolgáltatások teljes készletének használatát, bár természetesen a vállalatok aldomainjeire és az alacsony tárhelyre korlátozódik.

Ha nem biztos benne, hogy melyik opció áll fenn, akkor az ingyenes fiók jó módszer arra, hogy megtudja!

1. alternatíva: Wix

wixA Wix valószínűleg a legnépszerűbb weboldal-készítő, több mint 110 millió felhasználóval, és mint ilyen, közvetlen versenyben áll a WordPress-szel.

Mivel ilyen népszerű weboldal készítő, a Wix a WordPress kihívó testvére. A WordPress.com-hoz képest úgy gondolom, hogy a Wix nyeri a győzelem – de a WordPress.org-hoz képest kevésbé világos.

Ennek ellenére képes gyártó, aki néhány ember számára tökéletes alternatívát jelenthet.

Előnyök

 • Könnyebben használható a szolgáltatások feláldozása nélkül. A Wix szuper jól bemutatott és meglehetősen robusztus alkalmazásbolttal rendelkezik. Az eredmény az, hogy mindent elvégz, amire rendelkezel a WordPress-en, de a legtöbb már ott van, vagy könnyen csatlakoztatható.
 • A drag-and-drop weboldal készítő nagyon intuitív (és ismét jól felszerelt), ami valószínűleg jobb, mint a WordPress testreszabási lehetőségei – amelyek meglehetősen korlátozottak lehetnek.
 • A Wix hasonló a Webflow-hoz, mivel szinte bármilyen, a webhelyhez kapcsolódó szerkesztést elvégezhet a webhely-készítő alkalmazásban. Kivéve a Webflow egy kicsit zökkenőmentesebb.
 • Tapasztalataim szerint a Wix nagyon jó teljesítményt nyújtott az üzemidő és a válaszidő tekintetében.

wix uptime

 • A Wixnek sok sablonja van, különösen a többi weboldal-készítővel és az e-kereskedelmi platformokkal összehasonlítva. Lehet, hogy nem azonos a WordPress-szel, de olyan közel áll, mint amennyit egy weboldal-készítő megszerez.
 • A Wix barátságos a fejlesztők és a programozók számára, bár nem ez a cél demográfiai célpont.

Hátrányok

 • Lehet, hogy a Wix túl centralizált néhány ember számára. Ez a személyes ízlésnek felel meg, de mivel a Wix egy mindent az egyben megoldás, amely hatalmas összpontosít a használat egyszerűségére, néhány felhasználó úgy érzi, hogy nincs ellenőrzése a webhely felett. Ez megint nagyon szubjektív.
 • Csakúgy, mint a WordPress, a Wix-nek nincs élő csevegése, de a támogatás további része rendben van.
 • Bár a Wix rendelkezik blogolási funkciókkal, ezek nem olyan robusztusak, mint a WordPress ”.

wix blog

Látogasson el a Wix-be

2. alternatíva: Webfolyamat

WebFlowA Webflow valójában kevésbé ismert weboldal-készítő. Noha sok weboldal-készítő létezik, amelyek alkalmasak lehetnek a WordPress pótlására, a Webflow sok energiát ad a webhely-készítő platformnak, amely kiemelkedik.

Általános erőssége az, hogy a könnyű használatot a testreszabással ötvözte, gyengesége pedig egy bonyolult árképzési struktúra és potenciálisan magasabb költségek.

Előnyök

 • A weboldal készítői számára a Webflow az egyik leghatékonyabb és legfejlettebb. A Wix-en kívül (lásd lent) nem vagyok biztos abban, hogy ilyen magas fokú felhasználóbarátságot láttam-e ilyen magas szintű testreszabási képességekkel. És talán egy kicsit jobb is, mint Wix ebben a birodalomban.
 • Noha az igaz, hogy a WordPressnek több témája van (a WordPressnek több témája van, mint a listán szereplő összes névnek), a Webflow valóban kiváló minőségű témákat tartalmaz, amelyek nagymértékben testreszabhatók.
 • A Webflow szerkesztője egyedülállóan egyszerű: szinte minden más készítővel ellentétben a Webflownak nincs sok leválasztott oldala. Nem kell oda-vissza mennie, egyszerűen szerkesztheti közvetlenül a weboldalain.

webfolyamat egyszerű kialakítása

 • A Webflownak sok olyan funkciója van, amelyek nem szükségesek ahhoz, hogy a WordPress bővítményeire keressenek.

Hátrányok

 • Annak ellenére, hogy a Webflow hatékony a tervezésnél, egyesek fejlettebb beállításokat kérhetnek a tárhely, a fiókjuk, a beépülő modulok stb. Tekintetében. Ilyen értelemben a Webfolyamat lehet túl egyszerű.
 • A webfolyam alapértelmezés szerint drága lehet a WordPresshez képest.
 • A Webflow e-kereskedelmi funkciói rendben vannak, de továbbra is javulnak. Ha nem a teljes e-kereskedelmi megoldást nem akarta, mint a fentiekben említettek, de mégis szeretne valamilyen e-kereskedelmi funkciót, számomra nem világos, hogy a Webflow jobb, mint a WordPress + plugins.
 • Az árképzés egy kicsit bonyolult, két különféle típusú tervvel (helyszíni terv és számlaterv), amelyek mindegyikének megvan a saját altípusa, amelyeknek mindegyikének három szintje van.

Látogasson el a Webflow4 felhasználókra, akik ezt vásárolták

3. alternatíva: Buborék

buuble.io honlap
A Bubble lehet, hogy nem olyan népszerű, mint a listán szereplő többi név, de ne hagyja, hogy népszerűsége becsapjon téged. A Bubble teljes értékű weboldal-készítő, csak a megfelelő számú eszközzel rendelkezik a munka elvégzéséhez.

Amint bejelentkezik, a Bubble interaktív lépések sorozatán végigvezeti Önt az alapjai nélkülözhető információk nélkül. Önmagában a nyitó oktatóprogram segítségével megismerheti az egész építő lényegét.

A Bubble több mint 300 000 helyet épített & alkalmazások, több száz bővítményt tartalmaz, több mint 200 ingyenes & fizetett sablonok közül lehet választani, és több mint 200 000 fórumbejegyzés készítésére használták fel.

Előnyök

 • Nincs szükség telepítésre, azonnal elkezdheti a felhasználói felület formázását, miután bekerült a szerkesztőbe.
 • Nagyszerű közösségi támogatás. A Bubble-nek saját fóruma van, ahol a felhasználók kölcsönhatásba lépnek és segítséget kapnak.
 • Interaktív bemutató szakasz, amely segít a felhasználónak egyes eszközök önálló felépítésében.

buuble-io profik

 • Ingyenes alap- vagy „hobbi” terv, amely magában foglalja a Bubble márkázást, a közösségi támogatást és az összes weboldalkészítő eszközt és funkciót.
 • SSL tanúsítványok, magán alkalmazások fejlesztése, többnyelvű támogatás, beépített SEO eszközök és teljes tárhely-támogatás & bevetés.

Hátrányok

 • Inkonzisztens plugin-minőség. Néhány lehet prémium minőségű, mások hibás.
 • Néhány internetes tapasztalattal rendelkezők kissé rendetlennek találják a Bubble-t, ám a kezdők otthon érezhetik magukat otthon, az intuitivitás miatt.
 • Az e-mail az ügyfélszolgálat elsődleges formája. A tervek egyikében sem lehetséges élő csevegés.

Látogassa meg a Buuble.io oldalt

A legjobb tartalomkezelő rendszer (CMS) alternatívái:

A tartalomkezelő rendszerek (CMS) alapvetően azt a rendszert jelentik, amely kezeli a digitális tartalom létrehozását és szerkesztését. A szolgáltatások és a stílusok különböznek, de technikailag szinte mindent, amit e listán lehet tekinteni, CMS-nek tekintik.

A gyakorlatban a CMS általában konkrétabb jelentéssel bír: rendszercsoportot jelent, amely sok felhasználói ellenőrzést tesz lehetővé, és könnyebben használható, mint a semmiből történő programozás, de nem olyan egyszerű vagy beépített, mint a rendszer. weboldal / bevásárlókosár-építők.

Ezek többsége állítólag a hosthoz és a domainhez kapcsolódik, akárcsak a WordPress.org, de néhányuknak speciális tervei vannak, amelyek tartalmazzák a tárhelyet (például WordPress.com).

Ezek közül néhány bonyolultabb, mint a WordPress, de nagyobb fokú ellenőrzést tesz lehetővé, mások pedig könnyebbek.

Ezeknek számos előnye és hátránya van, de elvárható egy általános hiba: népszerűségük miatt nem éppen olyan könnyű befogadni vagy telepíteni a gazdagépeken, mint a WordPress..

1. alternatíva: Joomla

joomlaJoomla! valószínűleg a legnépszerűbb CMS, amely nem a WordPress, a Drupal mellett. A Joomla! Még a két népszerű alternatíva között is. a nagyobb testvér.

Joomla! letöltött több mint 100 millió alkalommal, és becslések szerint a WordPress után a második legnépszerűbb CMS, bár ez nem pontos tudomány.

Mert Joomla! valószínűleg a legközelebb áll a WordPresshez ebben a listában, megosztja néhány közös előnye és hátránya.

Összességében a Joomla! nem a könnyebb CMS alternatíva, de a bonyolultabb.

Hasonló a WordPresshez, de jobban megfelel a haladóbb felhasználóknak és azoknak, akik tapasztalattal rendelkeznek a webfejlesztés területén. Nagyteljesítményű, de nem első számú a könnyű használaton.

Előnyök

 • A legtöbb házigazda támogatni fogja a Joomla! Programot, bár a telepítése bonyolult lehet.
 • Joomla! rengeteg beépülő modullal rendelkezik, amelyek többé-kevésbé megfelelnek a WordPress legnépszerűbb beépülő moduljainak, és sok témával is rendelkezik.
 • Joomla! népszerű helyét eltalálja: elég népszerű, hogy rengeteg támogatást és bővítményt érjen el, de nem olyan népszerű, hogy rengeteg nem biztonságos kiterjesztéssel kell szembenéznie. Nehezebb kiszűrni a szemét-bővítményeket a WordPress-ben.
 • Joomla! jobb biztonságot nyújt a dobozból, mint a WordPress, valamint jobb SEO.
 • Joomla! tartalmaz egy fizetett opciót, amely magában foglalja a domaint és a tárhelyet is, az ingyenes CMS opció mellett, amely egyszerűbb, mint amikor választani kell a WordPress.org és a WordPress.com között (mivel ezek különálló entitások).
 • Joomla! néha jobb lehet a haladó felhasználók számára. Nagyon sok ellenőrzést tesz lehetővé a felhasználók számára, főleg az oldalak vagy alkalmazások tervezésekor. Joomla! tehát egy kicsit jobb azok számára, akik tapasztaltabbak a webfejlesztésben.

joomla jellemzői

Hátrányok

 • Kevésbé valószínű, hogy olyan sok gazdagépet talál, amelyek könnyen elhelyezik a Joomlát! telepíti. Bizonyára léteznek, de a WordPress gyors telepítői sokkal gyakoribbak.
 • Bár Joomla! minden bizonnyal képes kezelni a blogolást, nem olyan optimális a blogoláshoz, mint a WordPress.
 • A webfejlesztésben tapasztalatlan felhasználók továbbra is használhatják a Joomla! de lehet, hogy nehezebb lesz a WordPresshez képest, ami felhasználóbarátabb.

2. alternatíva: Drupal

drupalSzerintem Joomla! mint a WordPress legtermészetesebb CMS-alternatívája. Lehet, hogy kevésbé felhasználóbarát, de még mindig használható, és nagyon sok WordPress erőssége van. Ha Joomla! egy lépés a tanulási görbeben … A Drupal nagy ugrást jelent.

Rövid verzió: Drupal olyan, mint a Joomla! abban a tekintetben, hogy haladó felhasználóknak jobb, ha komoly testreszabási és fejlesztői eszközöket keresnek a dobozból. Véleményem szerint Joomla! nagyobb kihívást jelent, mint a WordPress, de kevésbé kihívást jelent, mint a Drupal.

Ha fontos a használhatóság, és nem ismeri a kódolást, akkor nem javasolnám a Drupalt.

Ha van tapasztalata a webfejlesztés területén, és hajlandó vállalkozni egy kihívással, akkor a Drupal rendkívül nagy teljesítményű, és bármit megtehet, amit csak akar.

Előnyök

 • A Drupal nyílt forráskódú és ingyenes, mint a WordPress.
 • A Drupal rendkívül rugalmas a tartalom megtervezése és kezelése szempontjából: bár igaz, hogy sokat tehet a WordPress segítségével, a Drupal legfontosabb korlátozása a képzelet és a készség. Bár beismerem, hogy ezek egyaránt általános korlátok …
 • A Drupal jobban alkalmas egy tonna tartalom kezelésére, különösen a felhasználó szempontjából.
 • A Drupal nagyszerű biztonsággal rendelkezik, mind a dobozból, mind az integrációkkal. A WordPress plugins egy általános gyengeség, amely megfertőzheti az egész szoftvert, míg a Drupal, még ha nem is tökéletesen biztonságos, vállalati szintű biztonsággal és mélyreható jelentéssel rendelkezik. Ezért sok kormányzati oldal használja vagy már használta a Drupalt.
 • Az integráció tudomásul veszi, hogy a Drupal a biztonságos és ingyenes „modulok” sokkal szélesebb választékát kínálja, amelyek meghosszabbíthatják webhelyének képeit (több mint 40 000 ingyenes modul és számlálás). Ezek többsége azonban fejlett ismereteket és igényeket igényel.

Hátrányok

 • A Drupal fő hátránya a tanulási görbe. Az embernek nincs szüksége programozási ismeretekre annak használatához, vagy akár a hatékony felhasználáshoz, ám az új felhasználók számára bonyolult lehet. Ráadásul a legtöbbet kihozhatja a Drupalból, ha jobban ismeri a technológiát.
 • Ebben a megjegyzésben a Drupal telepítése és beállítása szintén nehezebb. Hasonlítsa össze ezt a mindennapok egy kattintással elérhető telepítéssel a WordPress-hez:

Drupal telepítés

 • A Drupal témákkal rendelkezik, de mivel a fejlesztőkre irányul, gyengébb választéka található a könnyen használható és testreszabható témák közül..

3. alternatíva: kézműves CMS

kézműves cmsA Craft CMS közismert, de nem olyan híres alternatíva a WordPress számára, mint a Drupal vagy a Joomla. Ennek ellenére érdemes fontolóra venni azokat a lehetőségeket, akik WordPress alternatívákat keresnek.

Noha a Craft bejárata sokkal újabb – 2011-2013 – volt, népszerűsége és elismertsége növekszik.

Minden bizonnyal látom, hogy az erősségei ellenállnak a WordPress-nek. A Craft CMS rendelkezik egy freemium modellel, amely egyetlen entitásból származik (egy kicsit olyan, mint a Joomla!).

Úgy látom, hogy a Craft CMS képes a CMS által nyújtott bonyolultság elérésére anélkül, hogy feláldozza a könnyű használatot. A WordPress ismert (és hogy a Joomla! És a Drupal viszonylag gyengébbek)..

Ennek ellenére némileg szenved azért, mert egy kisebb CMS, és továbbra is a legjobban használhatják azok, akik komolyan gondolkodnak a tervezésben és a testreszabásban.

Előnyök

 • Az ingyenes terv valóban robusztus, tekintve, hogy ingyenes.
 • A Craft CMS eltalálja azt az édes helyet, amelyről a WordPress és az előző két CMS hiányzott. A Craft CMS felhasználóbarát, de ugyanakkor a tervezés feletti ellenőrzést is lehetővé tesz.

kézműves játékok testreszabása

 • Ugyanakkor a Craft CMS továbbra is fejlesztőbarát. Lehet, hogy nem olyan robusztus, mint a Drupal, de sokat hoz az asztalra.
 • A plug-inek jóak, de számukban kevesebb (lásd “hátrányok”).

Hátrányok

 • Korlátozott számú árképzési terv: vagy ingyenes fiókot kap (ez nyilvánvalóan robusztus), vagy drága tervet. Vegye figyelembe, hogy a „pro” egyszeri kifizetés projektenként, nem havonta.

kézműves tervek

 • A Craft CMS kisebb bővítményekkel és kevesebb ingyenes bővítménnyel rendelkezik.
 • Bár a Craft CMS felhasználói felület és tanulási görbe könnyebb, mint a Joomla! vagy Drupal, a funkcióinak ismerete továbbra is fejlettebb megértést igényel – és nem a kódot értem feltétlenül.
 • A Craft számára ideális házigazdák száma korlátozott – ezeket a gazdagépeket nem kell használnia, de nehezebb integrálni a Craft más gazdagépeket, különösen a népszerűbb CMS-ekhez képest.

4. alternatíva: Textpattern

TextpatternÉs itt van a WordPress második és utolsó CMS-alternatívája. A Textpattern az egyik legmegfelelőbb WordPress-alternatíva: eredete nagyjából hasonlít a WordPress-hez.

A Textpattern eredetileg blogolási platformként épült, és 2003-ban CMS-ként adták ki. Azóta képességei minden bizonnyal növekedtek, mint a WordPress, de a WordPresshez hasonlóan megtartotta erejét és identitását a blogolásban..

A Textpattern, mint a listában szereplő előző lehetőség, továbbra is viszonylag kicsi CMS. És hasonlóan a CMS Made Simple (következő!) -Hez, a Textpattern egyedülálló, mivel egyszerűséget kínál néhány számára és hatalmat kínál haladó felhasználók számára..

Ez jót tesz azoknak a csapatoknak, amelyek eltérő szintű jártassággal rendelkeznek, de nagyszerű az olyan felhasználók számára is, akik egyszerűbb CMS-t akarnak.

Előnyök

 • A Textpattern nagyon jó különféle felhasználók számára, például a CMS Made Simple. A Textpattern azonban még jobb is igazán kicsi csapatok vagy magánszemélyek számára, mint a CMS Made Simple az egyszerűbb oldalán.

Textpattern

 • A Textpatternnek sokkal fejlettebb beépülő moduljai vannak, amelyek jók a hozzáértő felhasználók számára.
 • A kezdõknek és a haladó felhasználóknak egyaránt a Textpattern jót tesz a dolgoknak. Nem tartalmaz túl sok rendetlenséget, és nagyon egyszerűvé teszi a dolgokat a gyors feladáshoz és szerkesztéshez.

Hátrányok

 • Véleményem szerint a Textpattern „egyszerű alkatrészei” nem olyan képesek, mint a CMS Made Simple vagy a WordPress.
 • A WordPress a közelmúltban frissítette a post szerkesztőjét, ezáltal képesebbé és könnyebben használhatóvá. A Textpattern tartalom létrehozására szolgáló felülete nem tartott lépést ezzel a fejlesztéssel, bár ez továbbra is jó.
 • Kis sablonválaszték.
 • A plug-inek általában fejlettebb természetűek.
 • A WordPress sokkal gyakrabban frissül, mint a Textpattern, bár ez elsősorban a méret és a népszerűség különbségeinek köszönhető, és valószínűleg nem segíthető.
 • Valószínűleg hozzászokott ehhez: mérete miatt a Textpattern megköveteli a kezdőktől, hogy menjenek el az üzembe helyezéshez, mint amennyire a WordPresshez kellene..

5. alternatíva: A CMS egyszerűvé vált

Cms egyszerűCsak a névből valószínűleg azt várja el, hogy a CMS Made Simple lesz a szuper könnyű alternatív CMS. Nos, ez olyan.

A CMS Made Simple valószínűleg a kedvenc CMS alulképzőm. 2004 óta van, de csak egy millió letöltést sikerült elérni 2010-ben (ez kis szám, összehasonlítva a WordPress, a Drupal és a Joomla!).

Ugyanakkor ez egy elismert CMS, nemcsak a mindennapi felhasználóktól, hanem a CMS szakértőitől és fejlesztőitől is.

Ez egy jó tipp a CMS Made Simple átfogó átvételéhez: egyszerű és könnyen használható, ugyanakkor rengeteg rugalmasságot és hatalmat kínál a fejlesztők számára.

Néhány gyengesége természetes a kevésbé népszerű CMS számára, és azt várom, hogy ezek a gyenge pontok eltűnjenek, mivel a CMS egyszerűvé vált.

A CMS Made Simple egyszerű és nagy teljesítményű mind a tapasztalatlan, mind a jártas fejlesztők számára, ami kitűnővé teszi a CMS-k körében, és kiváló eszköz azoknak a csapatoknak, akik küzdenek a sokféle internetes élmény befogadására..

Előnyök

 • Ha még nem egyértelmű, akkor a CMS Made Simple nagyon felhasználóbarát. Valójában valószínűleg ugyanolyan egyszerűen használható, mint a WordPress, vagy ízlésétől függően még könnyebb. A tartalomkezelő rendszerek számára ez nagyszerű teljesítmény.

Cms egyszerű

 • A CMS Made Simple felhasználóbarát jellege nem korlátozza túl sokkal a szerkesztési képességeket, sőt, bizonyos esetekben sokkal jobban képes, mint a WordPress (különösen, ha a drag-and-drop készítőt veszi figyelembe).
 • A CMS Made Simple nagyon nagyszerű fejlesztők számára, akik a tervezésen dolgoznak. Valójában a CMS Made Simple-t úgy tervezték, hogy csökkentse az előre készített témáktól való függőséget. A CMS Made Simple azonban olyan eszközöket is hozzáadott, amelyek megkönnyítik a fejlesztők számára.

Hátrányok

 • Mivel a CMS Made Simple célja az előre elkészített sablonoktól való függőség csökkentése, ez természetesen azt jelenti, hogy a sablonok kisebb választéka elérhető.
 • A WordPresshez képest kisebb bővítményválaszték is található, bár elegendő még a résigények kielégítéséhez is.
 • Bár a CMS Made Simple sok gazdagéppel működhet, nem túl sokuk optimális a CMS Made Simple számára. Remélhetőleg ez hamarosan megváltozik.
 • Ez azt is jelenti, hogy bár a telepítés helyett általában könnyű használni, a telepítése és a telepítése bonyolultabb, mint a WordPress telepítése..

A legjobb blogplatform-alternatívák:

1. alternatíva: Szellem

szellemA Ghost egyszerűen az egyik legegyedibb név ebben a listában. Ezt egy Kickstarter kampány alapította, amelynek célja a hivatásos kiadói platform létrehozása. Maga a szoftver nyílt forráskódú, de ne feledje, hogy a nyílt forráskód nem mindig egyenlő „ingyenes” -vel. Ebben az esetben nem.

A szellemről (Pro) beszélek. Ez a Ghost verziója, amelyért fizet, és mindent tartalmaz a dobozból (beleértve a tárolást is). Megjegyzés: ha Ön haladó felhasználó, akkor a Ghost kódot és az ön gazdagépet futtathatja a Ghost (Pro) költségei nélkül..

Az egyik dolog, amire a Ghost kapcsán leginkább figyelmet fordítunk, az a nagyszámú nagy név, amelyek a Ghostot használják blogjaikhoz.

szellem ügyfelek

És ez csak a jéghegy csúcsa. Más szervezetek közé tartozik a Tinder, a DuckDuckGo, a The Stanford Review, az TunnelBear, az OkCupid… őszintén szólva, a lista folytatódik.

A listán szereplő sok névnek van jelentős ügyfele. Úgy gondolom, hogy a Ghostnak egyszerűen a leghosszabb listája van, ami különösen lenyűgöző, tekintettel a blogolásra koncentrálására. Nem gondolok egy megbízhatóbb blogíró szoftverre. Nos, eltekintve a WordPress-től …

Az érvek és ellenérvek azonban az eddig kialakult általános tendenciát követik. Összességében hihetetlenül robusztus, de drágább is lehet, mint a WordPress.

Előnyök

 • A Ghost kifejezetten a blogoláshoz készült, ami nagyszerű versenytársa a WordPress számára. Teljes előfeltétele összpontosítva és hasznosítva van.
 • Nagyon barátságos a fejlesztőkkel szemben. A Ghostnak sok olyan eszköze van, amelyek kiválóan alkalmasak a közvetlen kódolásra. A WordPress szintén fejlesztőbarát, de ismét – előfordulhat, hogy telepítenie kell az x vagy y plugint, hogy megkapja a kívánt szoftvert. A Ghost valóban robusztus eszközöket tartalmaz.
 • A Ghost nyílt forráskódú! Fontos megjegyzés itt, hogy a Ghost nem ingyenes … Mindazonáltal ingyenes, ha önmaga házigazda. Ebben a tekintetben kissé hasonlít a WordPress.org és a WordPress.com oldalra, kivéve, hogy minden az egyetlen Ghost szervezettől származik. Az önkiszolgálás azonban bonyolultabb, mint a WordPress telepítése, így a Ghost csak olcsóbb a haladó felhasználók számára.
 • Valószínűleg az egyik legjobb dolog a Szellemnél, hogy rendkívül jól meg van töltve a szolgáltatásból. Könnyen megegyezik a többi nagy névvel – mint például a Shopify vagy a Wix -, de kifejezetten a blogoláshoz szentelt, és így saját osztályába tartozik.

szellem szolgáltatások

Hátrányok

 • Kicsit drága: a tervek 29 USD-tól kezdődnek és 199 USD-ig terjednek. Ez a Ghost (Pro), azaz a teljesen kezelt Ghost szoftver, amely magában foglalja a tárolást és az összes funkciót a dobozból.
 • A Ghost hivatásos újságírók és írók felé irányul. Nyilvánvaló, hogy bárki használhatja, ha akar, de egyértelmű, hogy ezt kísérti a Ghost. Azok az emberek, akiket nem érdekli a kifejezetten professzionális kiadás, nem valószínű, hogy a legtöbbet hoznák ki a Ghost képességeiből.

2. alternatíva: Közepes

közepesHa a Ghost az ultraprofiális blogplatform, akkor a Medium a spektrum másik végén helyezkedik el.

A Medium 2012-ben alakult, és azóta óriási népszerűségnek örvend. A közepes cikkek mindenütt jelentek meg a közösségi média és a barátaim hírcsatornáin.

A Medium egyediségének részét képezi a jelentések összevonása, az egyszerűbb blogkészítés és a közösségi média összekapcsolása egy platformon..

Ha ismeri annak hátterét, ennek nem meglepőnek kell lennie: a Medium-t Evan Williams, a fickó alapította, aki szintén alapította a Twitter-t és a Bloggert. Könnyen megjegyezhető, ha erre a környezetre gondolunk: A közepes közepes méretű megoldás.

A közepes minden bizonnyal kiemelkedik ezen a listán azzal, hogy megközelítése kissé nyugodtabb és informálisabb. Áttekintés a közepes méretű termékről: megfizethető és jó összeköttetésben áll sok internetolvasóval közvetlenül a denevér mellett, de lehet, hogy néhány számára túl egyszerű.

Valójában a médiumon történő írás ingyenes: a médiumért történő fizetés azt jelenti, hogy fizetni kell a publikációkhoz való hozzáférésért, valamint néhány olyan beállítást, amelyek optimalizálják a hozzászólásokat az olvasók számára.

Előnyök

 • A listán szereplő sok más alternatívával ellentétben, nem túl drága. Valójában fiókot hozhat létre, és ingyenesen elkezdhet írni, de a szolgáltatás kibővítéséhez frissítenie kell.
 • Könnyű csatlakozni a közönséghez, mert Ön már része a közepes méretű webhelynek és a hálózatnak. Előfordulhat azonban, hogy többet kell fizetnie a Medium hálózatának teljes kihasználása érdekében.
 • A közepes népszerű platform, és valószínűleg sok barátja használja. Ezért jól integrálódik a közösségi médiához.
 • Ez egy rendkívüli előny: a fizetett tagság magában foglalja a sok jó hírű újság és folyóirat tartalmának elérését. Hogy csak néhányat említsünk…

közepes médiapartnerek

Hátrányok

 • Nem fogod a saját webhelyeddel foglalkozni. A Medium szinte egy közösségi hálózati oldal, akárcsak blogplatform, tehát az, amit írsz, mind a Medium webhelyének része.
 • Bár regisztrálhat „rendesen” (azaz e-mail használatával és fiók létrehozásával), a közepes erősen nyomja meg a közösségi média-fiókok feliratkozását arra a pontra, hogy el kell lépnie az útjától, hogy ezt ne tegye. Ezt frusztrálónak találtam, de a közepes közösségi média jellegére tekintettel van értelme.
 • Noha a Medium rendelkezik testreszabási lehetőségekkel, a közösségi média jellegének néhány elemét egyszerűségével a blogbeállításban demonstrálják. Valójában szinte annyira nem fogja ellenőrizni a blogját, mint más szolgáltatásokkal. Például így néz ki a bejegyzés létrehozó oldal:

közepes író

 • Az egyszerűség és a felhasználó konfigurációjának fényében az a tény, hogy a Medium korlátozza a blogod tulajdonjogát, főleg azokkal összehasonlítva, akik megvásároltak tárhelyet és telepítették a WordPress alkalmazást.

Következtetés

Azta! Megtettünk egy jó utat, barátaim. Hadd fogalmazjam meg a dolgokat olyan tömören, amennyire csak tudok.

Érdemes lehet egy WordPress alternatívát, mert a WordPress túl bonyolult, vagy nem elég bonyolult.

Lehet, hogy kiszámíthatatlanabbá válik az online áruház felállításának költségeinek kiszámítása, mivel nincsenek meghatározott árképzési tervek.

Lehet, hogy nem fejlesztő, és a WordPress oldalkészítője nem ad elegendő szerkesztőképességet.

Bármi is legyen az ok, számos alternatíva létezik.

Ha olyan megoldásokat szeretne, amelyek könnyebben elérhetők a dobozból – azaz a legtöbb (ha nem az összes) szükséges funkciót tartalmazzák, és tartalmazzák a tárhelyet is – érdemes megnéznie az általam javasolt e-kereskedelem, weboldal készítő és blogkészítési alternatívákat..

Mindegyik átfedésben van – a blogplatformok tartalmazhatnak e-kereskedelem funkciókat, az e-kereskedelem és a weboldalépítők általában blogbeviteli funkciókat is tartalmaznak -, de vannak saját erősségeik.

A Ghost és a Medium nagyszerű, és mivel a blogolásra koncentrálnak, a Shopify és a BigCommerce nyújtják a legjobban az e-kereskedelmi szoftvereket. Wix és Webflow – ezek minden kereskedelem aljzatai.

Ha más tartalomkezelő rendszert szeretne – valami bonyolultabb, mint a weboldalépítés, és általában elkülönül a hostolástól, hasonló a WordPress.org-hoz, mint a WordPress.com-hoz -, még mindig létezik különféle változatosság.

A Drupal a felhasználói irányítás végső végén van, de meredek tanulási görbéje van, míg a Joomla! a WordPress és a Drupal közötti felhasználóbarát jellegű.

A Craft CMS, a CMS Made Simple és a Textpattern legalább olyan egyszerű, mint a WordPress, és néha könnyebb is, de több ellenőrzést biztosítanak, mint a weboldal készítője.

Pfuj! A jó hír az, hogy nem kell sötétben fényképeznie. Ha tudod, mi a céljaid, akkor sok a WordPress alternatíva megtalálásának csatája.

A többi nyerése érdekében – próbálja ki őket! Szinte mindegyik vagy ingyenes szoftver, ingyenes verziók, vagy pénz-visszatérítési garanciák. Boldog vadászat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector