A „Nem található a szerver IP-címe nem található” hiba javítása (6 egyszerű módszer magyarázata)

Betekintés az IP-címbe

Gyakran problémákba ütközünk a webhelyekhez való hozzáférés során a Google Chrome-on keresztül, amely felbukkanó üzenettel jelent meg: „A szerver IP nem található.”


A probléma általában csak bizonyos webhelyek betöltésekor vagy elérésekor jelentkezik, ami akadályozhatja a megfelelő működést.

Ez a cikk az IP-címmel kapcsolatos problémák kiváltó okainak lépésről-lépésre történő áttekintésével foglalkozik, valamint néhány biztonságos módszerrel a fenti problémák kezelésére..

Különböző módok a szerver IP-címének javításához

Íme néhány a következő javítások közül, amelyek elősegíthetik a fenti problémák kiküszöbölését:

1. módszer: Az „stb” mappában lévő fájlok törlése:

A fenti probléma eltávolításának egyik legegyszerűbb módja, mivel néhány stb. Fájl akadályozhatja a feldolgozást. Tehát a felhasználóknak a siker elérése érdekében követniük kell ezeket a lépéseket.

(a) Lépjen a C: \ Windows \ System32 \ illesztőprogramok \ stb

Nyissa meg a Sajátgép elemet, majd kattintson a C meghajtóra. Ezt követően válassza a „Windows” lehetőséget, majd válassza a „System32” mappát..

Ezután válassza az „illesztőprogramok” mappát, majd az „stb.” Lehetőséget.

b) Távolítsa el az összes felesleges fájlt

Miután elérte a tájékozódási pontot, el kell távolítania az adott „stb” mappában lévő összes felesleges fájlt

(c) Próbálja meg újra csatlakozni a Chrome-hoz

Mindkét lépés elvégzése után a felhasználóknak meg kell próbálniuk újra hozzáférni az internethez a Google Chrome segítségével.

A kiszolgáló IP-címe nem található

2. módszer: Frissítse a hálózati adapter illesztőprogramját:

Időnként előfordulhat, hogy a felhasználók helytelen, elavult vagy sérült hálózati adapterillesztőt állítottak be. Néhány jelentős kérdést eredményez, beleértve a fenti felbukkanó IP-üzenetet. Ezeket a szempontokat szem előtt tartva, a felhasználóknak az alábbi lépésekkel kell frissíteniük a hálózati adapter illesztőprogramját:

(a) Nyissa meg a Vezérlőpultot

A felhasználóknak úgy kell választaniuk a Vezérlőpultot, hogy rákattintanak a keresésre, majd beírják a „Vezérlőpultot” a Keresőmezőbe.

A kiszolgáló IP-címe nem található

(b) Válassza az Eszköz és nyomtatók, majd az Eszközkezelő lehetőséget

A felhasználóknak rá kell kattintaniuk az Eszköz és nyomtatók, majd később az Eszközkezelő elemre. Itt a hálózati adapter illesztőprogramját ennek megfelelően módosítaniuk kell a hálózati adapterre kattintással, majd a megfelelő hálózati adapter kapcsolatok kiválasztásával.

A kiszolgáló IP-címe nem található

3. módszer: A Chrome gazdagép gyorsítótárának törlése

Ez a fő probléma, amely akkor merül fel, amikor a felhasználó nem figyel a Chrome Host Cache törlésére.

Ha a gyorsítótár megtelt vagy sérült, akkor a felhasználóknak nehézségekbe ütköznek a kedvenc webhelyeik elérésében. Ehhez gyorsan meg tudják oldani a problémákat, az alábbiak szerint:

(a) Nyissa meg a Chrome-ot, majd írja be a Chrome-ot: // net-internals / # dns

A felhasználóknak először ki kell választaniuk a Chrome-ot az asztalról, majd be kell írniuk a Chrome-ra: // net-internals / # dns az adott címsorba.

(b) Törölje a gazdagép gyorsítótárát

A felhasználóknak az Enter gomb megnyomásával kell kiválasztaniuk a weboldalon megadott Host Cache törlését.

A kiszolgáló IP-címe nem található

4. módszer: Módosítsa a DNS-kiszolgáló beállításait

Az elavult DNS-kiszolgáló-beállítás a probléma egyik legjelentősebb oka. A DNS-kiszolgáló beállításainak helytelen konfigurációja miatt a probléma egészében felmerülhet. Tehát a felhasználóknak az alábbi egyszerű lépéseket kell követniük:

a) Ablaklogó és R kulcs

A felhasználóknak egyszerre kell kattintaniuk az Ablak logó gombjára és az R gombra a Futtatás mező megnyitásához.

A kiszolgáló IP-címe nem található

(b) Vezérlőpult

Ezután a felhasználóknak be kell gépelniük a Vezérlőpulton az adott futtatódobozba, és nyomják meg az OK gombot.

A kiszolgáló IP-címe nem található

c) Hálózati és megosztási központ

Ezután a felhasználóknak kattintson a Hálózat és megosztási központ elemre az adott Vezérlőpulton.

A kiszolgáló IP-címe nem található

(d) Válassza az Adapter-beállítások módosítása lehetőséget.

Ezután a felhasználóknak a Vezérlőpulton megadott Hálózati és megosztási központban kattintson az Adapter beállításainak módosítása elemre. Ezután jobb egérgombbal kell kattintaniuk a Connection Icon opcióra a Vezeték nélküli hálózati kapcsolat vagy a Helyi kapcsolat pontban.

A kiszolgáló IP-címe nem található

e) 4. Internet Protocol (TCP / IPv4) verzió

A Tulajdonságok kiválasztása után a felhasználóknak rá kell kattintaniuk az Internet Protocol 4-es verzióra (TCP / IPv4) annak ellenőrzésére, hogy a ‘DNS-kiszolgálók címének automatikus beszerzése’ opció már be van-e választva. Ha nem, akkor a felhasználónak az OK gombra kell kattintania, és ha igen, akkor a „Használja a következő DNS szerver címet” lehetőséget kell választania a megfelelő szerver cím megadásához az OK gombra kattintva..

Itt találhatók azok a lehetőségek, ahol a felhasználók beírhatják a megfelelő DNS-kiszolgálót az IP-kiszolgáló kompatibilitása érdekében.

Előnyben részesített DNS-kiszolgáló: 8.8.8.8

Alternatív DNS szerver: 8.8.4.4

Ezt követően a felhasználóknak ellenőrizniük kell a megoldás rögzített problémáját.

A kiszolgáló IP-címe nem található

A kiszolgáló IP-címe nem található5. módszer: Megújítás és öblítés

A Windows funkciója a webhelyek IP-címeinek tárolása, így a felhasználók könnyen hozzáférhetnek ehhez, amikor legközelebb meglátogatják.

De ha a gyorsítótár megsérül vagy elavul, leállhat az adott webhely elérhetősége. Ehhez meg kell újítani, majd át kell öblíteni a DNS-t az alábbi egyszerű lépések végrehajtásával:

a) Nyílt parancssor

A parancssor megnyitásához a felhasználóknak meg kell nyomniuk a Windows + R gombokat a Futtatás mezőbe, majd a Ctrl + Shift + Enter billentyűkombinációval be kell írniuk a cmd parancsot a rendszergazda parancssorának megnyitásához..

A kiszolgáló IP-címe nem található

(b) Ipconfig / flushdns, ipconfig / rene, majd Ipconfig / registerdns

A felhasználóknak ezután be kell írniuk az ipconfig / flushdns fájlt, majd nyomják meg az Enter billentyűt. Sikeresen kitölti a felesleges DNS-megoldó gyorsítótárát.

Ezt követően a felhasználóknak be kell írniuk az ipconfig / uuen fájlt, majd az Enter megnyomásával meg kell újítaniuk az IP konfigurációt.

A felhasználóknak ezután be kell írniuk az ipconfig / registerdns fájlt, az Enter gomb megnyomásával.

A kiszolgáló IP-címe nem található

A kiszolgáló IP-címe nem található

c) Rendszerindítás

A fenti folyamat elvégzése után a felhasználóknak újra kell indítani a számítógépet, hogy ellenőrizzék az optimális teljesítményt a webhelyen.

6. módszer: VPN

A VPN (virtuális magánhálózat) segíthet a nem talált IP-címekkel kapcsolatos problémák leküzdésében. A felhasználóknak jó VPN-kapcsolatot kell használniuk (például NordVPN, ExpressVPN és még sok más), hogy ne merüljen fel adat-ellopással vagy rosszindulatú fájlokkal a rendszerbe történő beillesztéssel kapcsolatos problémák, amelyek akadályozhatják az eljárást.

A kiszolgáló IP-címe nem található

Következtetés

A fenti lépésekkel a felhasználók könnyen megszüntethetik a kiszolgáló IP-címének megjelenésével kapcsolatos problémákat.

A felhasználóknak gondoskodniuk kell az IP-címgel kapcsolatos problémák előzetes kijavításáról, hogy az a jövőbeli folyamat során súlyosbodjon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map