Bluehost vs GoDaddy – „6 teszt” tapasztalataim alapján

Az összehasonlítás frissítve: 2019. április

Ha megvizsgálja a tárhelyet, akkor biztosan hallott volna erről a két névről.


A Bluehost és a GoDaddy a két legnagyobb webhely-szolgáltató, olyan nagy, hogy szinte minden nagyobb listán megjelennek a legjobb tárhely-lehetőségek között..

Akkor hogyan lehet a földön választani?

A GoDaddy valószínűleg a kettő közül a legismertebb szolgáltató, de ez azt jelenti, hogy jobb?

A Bluehost kezdőlapja havi 2,95 dollár, a GoDaddy havi 3,99 dollár indulási árat kínál, de az árkülönbség figyelemre méltó?

Végső soron a választás a te dolgod, és bár nehéz választani, mi segítünk Önnek odajutni.

Tartalomjegyzék

Ugrás a konkrét teszt megtekintéséhez kattintson a következő linkekre

 1. Facebook szavazás
 2. Az árak összehasonlítása
 3. Jellemzők összehasonlítása
 4. Ügyfélszolgálat összehasonlítása
 5. Egyszerű használat
 6. Biztonság és megbízhatóság
 7. Ítélet

1. Godaddy vs. Bluehost – Facebook Poll: Verdikt

Felmérést végeztem a Facebookon, ahol a BlueHost 63, Godaddy pedig 51 szavazatot kapott.
Bluehost_vs_Godaddy_facebook_poll

Vigyél a BlueHostba

Most menjünk a következő érdekes pontokba, amelyek többségüknek számít – a költségek!

2. Az árak összehasonlítása

Bluehost vs Godaddy

Szóval, hogyan oszlik meg az ár e két titán között??

Mint minden nagyobb tárhelyszolgáltató, sokféle tárhely elérhető.

A megosztott webtárhely általában a legolcsóbb és legnépszerűbb tárhely, a drágább lehetőségek jellemzően felhő-tárhely, virtuális magánszerver (VPS) tárolása és dedikált szerver-tárhely.

A legtöbb ember számára a tárhelyről szóló alapvető információk keresése – kezdőknek és kisebb felhasználóknak – a megosztott webtárhely-tervek a leginkább elérhetők.

Viszonylag alacsony áron kaphatók, miközben elegendő funkcióval bírnak a szilárd vevői elégedettség érdekében.

Rövid megjegyzés: ezeknek az áraknak csak az első szolgálati éve van.

A Bluehost és a GoDaddy megosztott tárhelycsomagjainak felsorolt ​​árai kedvezmények az első szolgáltatási évre, de az első év után jelentősen emelkednek..

Közvetlenül a denevérről: A Bluehost megosztott webtárhely-tervei havi 2,95 dollártól indulnak az „alap” tervért. A megosztott tárhely második szintjéért, a „Pluszért” havonta 5,95 dollárt fizetne, a „Choice Plus” -ért pedig 5,95 dollárt fizet a jelenlegi kedvezménynek köszönhetően..bluehost tervek

Végül a „Go PRO” szint havonta 13,95 dollárra indulna.

Ezzel szemben a GoDaddy első szintjét „Economy” -nek hívják, és kissé olcsóbban érkezik, havonta 2,99 dollárral. A „Deluxe” szintén kissé olcsóbb, havi 4,99 dollárba kerül, a „Ultimate” havi 5,99 dollárba kerül. A „Maximum” elnevezésű negyedik szint havi 12,99 dollárba kerülne.
Godaddy megosztott tárhely-tervei

Világossá válik: ez a megosztott webtárhely „üzleti” szintje. A GoDaddy külön árszinttel rendelkezik a „Business Hosting” csomaghoz: ez lényegében egyszerűsített VPS csomag.

Ezzel szemben a Bluehost csak VPS tárhelynek nevezi.

A GoDaddy Business Hosting 19,99 USD-tól kezdődik az „indítási” szintről, és továbbra is „Expand” 59,99 USD-ra..
Godaddy Business Hosting tervek

Míg a Business Hosting négy szintű GoDaddy-vel, a Bluehost három szinttel rendelkezik (ne feledje, ez egy egyenes VPS-tárhely). Ugyanakkor ugyanaz a tartomány: a „Standard” 19,99 dollár, az „Ultimate” 59,99 dollár.

A helyzet az, hogy míg a GoDaddy Business Hosting olyan, mint egy egyszerűbb VPS, ők is rendelkeznek VPS-tárolással. Ezek 19,99 USD-tól kezdődnek és 74,99 USD-ig ér véget.

Végül van egy dedikált tárhely. Ez az egyik legsúlyosabb lehetőség, amelyre lehetősége van, tehát valószínűleg nehézségei vannak, ha ezt megvizsgálja.

A GoDaddy dedikált szerver-tárhelyének 89,99 dollárja indul, és 179,99 dollárra ér véget négy szint között.

A Bluehost dedikált szerver-tárhelyének indulása 79,99 USD-tól és 119,99 USD-ig ér véget három szint között.

Ez nagyon sok árat jelent, tehát foglaljuk össze: a Bluehost és a GoDaddy mindkettő megosztotta a webtárhelyet, bár a GoDaddy csak webhelyének hívja.

Mindkettő rendelkezik virtuális magánszerver tárolással és dedikált tárhely lehetőségekkel.

Azonban csak a Bluehost kínál felhőalapú tárolást, míg a GoDaddy az egyetlen, amely az „Üzleti tárhelyet” kínál – de ne feledje, hogy ez az egyszerűen lecsökkent VPS-tárhely.

Mint látható, áraik általában megegyeznek. A GoDaddy általában alacsonyabb induló árakat kínál, de a Bluehost néha alacsonyabb végső árakon számol a legmagasabb szintű opciókért. A GoDaddy-nek gyakrabban négy, nem pedig három szintje van, de nem tudom, mennyire számít.

Még egy dolog: A Bluehost szinte mindig 30 napos próbát kínál Önnek minden termékkel. Ha nem tetszik az, amit megkapott – még ha dedikált szerver is -, akkor megpróbálhatja vissza a pénzét.

Ezzel szemben a GoDaddy csak ingyenes próbaverziót biztosít a weboldal készítője számára. Csak a weboldal készítője.

Noha a GoDaddy néha alacsonyabb árat kínál, a Bluehost ingyenes próbaverziót kínál – és ez sokkal értékesebb, tekintve, hogy az árak nem annyira különböznek, hogy kezdjük..

3. Jellemzők összehasonlítása

Ha elolvassa az utolsó szakaszt, akkor magának gondolt arra, hogy „ez nagyszerű, de mi az összefüggések az árakkal?”

Végül is, mit kap ezek az árak?

Mint kitalálhatja, egy cikk, amely részletesen leírja minden árképzési terv minden tulajdonságát, végtelenül hosszú (vagy bezár).

Ezért többnyire a megosztott tárhelyet – a legnépszerűbb lehetőségeket – fogom vizsgálni, mivel erre számíthat valószínűleg.

Itt megtekintheti a GoDaddy teljes szolgáltatáslistáját, a Bluehost teljes listáját itt.

Először fel: Bluehost. Ha havi 2,95 USD alapszintű fiókot szerez, akkor engedélyezhet egy webhelyet. Ezzel szemben a Plus, a Choice Plus és a Prime mindegyikének korlátlan helye van. Emellett 50 GB SSD tárolót kap az Alap és a nem ellenőrzött SSD tároláshoz a Plus és újabb verziókhoz.bluehost szolgáltatások

A sávszélesség nem mérhető (jó, hogy nem mondják korlátlanul) az összes szintet, de csak 5 parkolt domaint és 25 aldomaint kap az Basic számára, valamint e-mail fiókokonként csak 100 MB tárhelyet, legfeljebb 5 fiókot engedélyezett (mindegyik ezek közül az utóbbi két szintre korlátlan).

A GoDaddy Economy csomagjának havonta 2,99 dollárért hasonlóan kap egy webhelyet, de kétszer annyi tárhelyet és nem mérhető sávszélességet. A Deluxe terveket felfelé (ne feledje, hogy a Deluxe 4,99 dollár, szemben a Bluehost Plusz 5,95 dollárjával) korlátlan webhelyeket és korlátlan tárhelyet kap.
Godaddy jellemzői

A Bluehost alaptervéhez hasonlóan a GoDaddy gazdaságossági terve 25 aldomaint tesz lehetővé.

Ennek minden felfelé korlátlan aldomainje van. Végül, mind a GoDaddy, mind a Bluehost kényelmesen tartalmaz egy ingyenes domain nevet a vásárláshoz.

Eddig úgy hangzik, hogy a GoDaddy nyeri a funkciók csatáját, igaz?

Végül is egy kicsit olcsóbb ¬ és még a legolcsóbb opció kétszer annyi lemezterületet tartalmaz, mint a Bluehosté… minden más ugyanaz.

Végül, míg mind a Bluehost, mind a GoDaddy e-mail fiókokat nyújt Önnek a tárhely-csomagokkal, a Bluehost csak 100 MB tárhelyet kínál fiókonként Basic és 5 e-mail fiókokhoz – összesen 500 MB.

A GoDaddy 5 GB-ot kínál a gazdaságos, törpe Bluehost számára.

Mindamellett a GoDaddy 5 GB-os adata továbbra is az összes rétegben folytatódik, míg a Bluehost korlátlan tárhelyet biztosít frissítés esetén, a GoDaddy pedig csak egy ingyenes postafiókot ad.

Igen, be kell vallanom, annak ellenére, hogy személyesen kedvelem a Bluehost-ot, a GoDaddy eleinte versenyképesebbnek tűnik.

Itt van még valami, amit érdemes fontolóra venni: A Bluehost ingyenes SSL tanúsítványt kínál Önnek az Alaptervtől felfelé.

A GoDaddy csak az SSL tanúsítványt tartalmazza a végső tervhez.
Godaddy SSL

Az SSL tanúsítvány biztosítja, hogy a látogatók – az ügyfelek – valóban biztonságban érzik magukat webhelyén.

Az SSL-tanúsítvány hiánya nem a világ vége, hacsak nem gondolja, hogy valamelyik tranzakcióra a webhelyén kerül sor.

Ha valamit elad a webhelyén, akkor jobb, ha valamilyen módon megszerez egy SSL tanúsítványt.

És a Bluehost nagyon egyszerűvé teszi a beszerzését, mivel belefoglalja a havi 2,95 dolláros csomagjába.

A GoDaddy havi 7,99 dollárért kapja meg, több mint kétszer, mint az ár – és ez az egyik legfontosabb szolgáltatás, amelyet megszerezhet..

Összességében azt hiszem, hogy a GoDaddy jobban néz ki a szolgáltatás szempontjából, legalább papíron és olcsóbb számlák esetén.

A Bluehost SSL-tanúsítványa azonban figyelemre méltó hozzájárulás, és az árkülönbség nem olyan jelentős a kettő között.

Hagyom, hogy a GoDaddy elcsúszjon ezzel, de folytatom az olvasást, mert egy kicsit többet mérlegelnek!

4. Ügyfélszolgálat összehasonlítása

A szilárd ügyfélszolgálat nélkülözhetetlen minden tárhely-szolgáltató számára, de különösen ezek számára.

Mivel annyira nagyok, sokkal nagyobb ügyfélkör támogatásával kell szembenézniük, mint a többi platformon. Tehát hogyan rakják össze egymást?

A legtöbb tárhelyszolgáltatáshoz hasonlóan, az ügyfél rendelkezésére áll nagyon sok erőforrás.

Először is vannak helyszíni dokumentációk és oktatási források.

Másodszor, vannak olyan képviselők, akiket arra bíztak, hogy az ügyfeleknek konkrét kérdésekben segítsenek, vagy pedig emberi érintést hozzanak létre.

Az előbbi általában egy tudásbázist, GYIK-et, útmutató videókat és így tovább tartalmaz. Ez utóbbi általában telefonos, e-mail és élő csevegési támogatásokból áll.

A Bluehost ügyfélszolgálatát nagyon nyilvánvalóvá teszi.

Minden oldal alján található egy kis menü a fő webhely erőforrásaival: a támogatás megkapja a saját részét, gyors linkekkel a csevegéshez, jegyekhez, tudásbázishoz és a rendszerállapot-oldalakhoz.

A jegyek / a jegyrendszer alapvetően e-mail támogatás: elég egyszerűnek és elég erősnek tűnik.

Telefonos támogatási vonaluk nem azonnal nyilvánvaló, attól függően, hogy milyen oldalon van, de van ilyen. Ezen az oldalon a különböző telefonszámok vannak felsorolva a kérdés különböző kategóriáira.

Végül, tudásbázisuk – amelyet Súgónak hívnak – hozzáférhető és átfogó.

Úgy találtam, hogy a Bluehost élő csevegése általánosságban reagál. Megjegyzés: a bal alsó sarokban lévő idő másodperc távolságra van a csevegés legutóbbi üzenetétől.
BlueHost chat 1

A képviselő néhány perc múlva „csatlakozott” a chathez, mióta elkezdtem.
BlueHost chat 2

Nagyon magabiztosnak érzem magam, hogy az eredeti válasz másolásba került. Miután megismételtem a kérdésem, néhány percen belül megkaptam a választ.
Bluehost chat 3

Mindent összevetve, a 2-3 perc alig várja meg a rossz várakozási időt – és különösen szép, mert a chathez csatlakoztam anélkül, hogy fiókot használtam, hanem normál webhely-látogatóként.

A GoDaddy többé-kevésbé azonos erőforrásokkal rendelkezik, mint a Bluehost.

A kezdőlap tetején van egy nagyon elérhető telefonszám a telefonos támogatáshoz, súgójuk (más néven tudásbázisuk) szintén könnyen megtalálható..

Amennyire meg tudom mondani, hogy megcsaptam, a GoDaddy súgója megegyezik a Bluehost-val; az egyetlen ok, amiért inkább inkább az egyiket kedveli a másikkal szemben, a személyes ízlés-preferencia.

A GoDaddy élő csevegési funkciója azonban hamisan van bemutatva; bár a „csevegés most” gomb megjelenik a 24 órás ügyfélszolgálat száma mellett, úgy tűnik, hogy nem használható.

Amikor rákattintottam, egyszerűen azt mondta, hívja fel a támogatási számot. Nem tudtam elérni egyetlen élő csevegőmezőt sem.
godaddy chat 1

Nos, bejelentkeztem, hogy teszteljem a személyes webhelyemről, és ugyanazt az eredményt találtam.

Ne feledje, hogy a GoDaddy rendelkezik bizonyos órákkal az élő csevegés használatához (igen, 24 órás telefonos támogatással rendelkeznek, de nem rendelkeznek 24/7 csevegési támogatással – keresse meg a képet), de ezek azokban az órákban voltak.
Godaddy chat 2

Lehet, hogy van valami a böngészőmmel … de kétlem, mert ez még soha nem volt probléma, és gyakran beszélgettem az emberekkel élő csevegés közben.

Remélem, hogy ez nem ellentmondásos, ha több hitelt adok a Bluehost számára a csevegési támogatásért.

Összességében mindkét oldal megfelelő ügyfélszolgálatot nyújt. De ha őszinte legyek, a GoDaddy támogatása kevésbé szilárd, és inkább alapvető, minimális megközelítésű..

Úgy tűnik, hogy a Bluehost sokkal proaktívabban támogatja ügyfélkörét. Ráadásul a Bluehost egyértelműen jobb chat-támogatással rendelkezik.

5. Könnyű használat

Alapvető fontosságú a könnyű használat, és különösen a legnagyobb tárhelyszolgáltatók esetében: annyira nagyok, mert sok ember számára vonzó.

Bizonyos értelemben ez a fajta válasz már megadja a választ: mindkettő könnyen kezelhető szolgáltatás. Őszintén szólva, nincs sokkal több mondanom.

Amikor egy szolgáltatást könnyű használni, és nagy felhasználói élménye van, akkor nem sok mondanivaló – a könnyű használat csak olyasmi, amit csak igazán kommentálhat, ha valami rosszul megy.

Az egyetlen hiányosság az elkerülhetetlen: a tárhely bonyolult lehet, mivel sok mindennel foglalkoznia kell.

Megtörténik a tényleges tárolási folyamat, majd a domain nevek gondozása, valamint a weboldal felépítése stb. És így tovább.

A Bluehost és a GoDaddy mindazonáltal ezt a lehető legegyszerűbbé teszi; legalábbis nem vált sokkal egyszerűbbé más platformon.

GoDaddy cPanel:

Godaddy cPanel

BlueHost cPanel:

bluehost hosting cPanel
bluehost cPanel 2

Ne felejtsük el, hogy mindkét platformon oktatóanyagok, GYIK-ok és útmutatók találhatók a tudásbázisukban.

Ezen anyagok többsége fiók nélkül érhető el, tehát ha valóban szeretne megismerkedni a szolgáltatások könnyű használatának tényezőjével, feliratkozás nélkül, akkor áttekintheti a súgókat.

Összességében nem számítok figyelemre méltó különbségekkel sem a GoDaddy, sem a Bluehost könnyű kezelhetősége között.

6. Biztonság és megbízhatóság

Most beszéljünk a biztonságról és a megbízhatóságról. Ez az egyik legfontosabb dolog, amelyet a tárhelyszolgáltatásoknál figyelembe kell venni: megvédik-e az online jelenlétét?

A jó hír az, hogy a nagyobb szolgáltatók, mint például a Bluehost és a GoDaddy, kellően jól megalapozottak ahhoz a pontig, amelyben valószínűleg biztonságban vagytok.

Soha nem lehetünk túl óvatosak, és elengedhetetlen a webhelyek szilárd rendelkezésre állása. Ha ezt mondjuk, merüljünk bele!

A biztonsági mentések nagyon fontos szolgáltatásai a tárhelyszolgáltatásoknak. Ha Isten tiltja, bármi történik, és az Ön webhelye lemerül, akkor nem akarja elveszíteni munkáját vagy fontos változásait.

A Bluehost automatikusan biztonsági másolatot készít fiókjának minden napján, hete és hónapjában. Biztos lehet abban, hogy a fiók helyreállítása nem lesz túl sok feladat.

A Bluehost rendelkezésére áll egy hozzáférhető oldal is, amely a szerver leállásainak frissítéseiről számol be. Ez nagyszerű, ha törődik az átláthatósággal (kellene).

Megemlítik egy olyan eszközt is, amely megvédi a megosztott szerverek webhelyeit (amelyek egyébként kockázatosabbak lehetnek, mint a VPS vagy a dedikált szerverek).

Vannak olyan opcionális kiegészítők, amelyek szintén növelik a biztonságot, például: belső zár, domain adatvédelmi eszközök és egyedi IP-k.

Amikor megpróbáltam megvizsgálni a webhely más biztonsági részleteit, nem találtam. Ez nem ugyanaz, mint amikor a Bluehost nem rendelkezik jó biztonsági protokollokkal – de a hivatalos információk hiánya csalódást okoz.

A GoDaddy-nak viszont hozzáférhető oldala van, csak a webhely biztonságáról.

Sajnos inkább informatív / utasító útmutató az ügyfelek számára, nem pedig a saját biztonságának alapos dokumentációja.

Tehát, bár mindkét szolgáltató nem hoz létre könnyen elérhető és hozzáférhető oldalakat, amelyek dokumentálják a biztonsági protokollokat, mégis megnézhetjük az üzemidőt.

Az Uptime nagyon megfontoltan fontos – elvégre azt akarja, hogy a webhelye a lehető legnagyobb mértékben fel legyen állítva.

Megállapítottuk, hogy az elmúlt két hónapban a GoDaddy jobb üzemideje volt.
Godaddy Uptime

Hasonlítsa össze ezt a Bluehost százalékaival.
bluehost uptime története

Szerencsére az előző két hónapban a Bluehost 100% -kal működött.

De sajnos ismét sajnos volt néhány kiábrándító leállás az év korábbi hónapjaiban.

A teszt helyszíne szeptemberben 9 percre, októberben pedig 1 percre, januárban pedig 6 percre volt lefelé.

Összességében ez még nem a világ vége, de a Bluehost jobban képes.

Nem hiszem, hogy a GoDaddy is ebben a tekintetben szignifikánsan jobb; ahogy korábban már tárgyaltunk, a GoDaddy nem használja a CloudSites szolgáltatást.

A CloudSites alapvetően a webhely egy példányát jeleníti meg, amelyet szerver meghibásodása esetén a felhőben tárolt.

Ha a hardver meghibásodik, a felhő megment, hogy megmentsen – valami, amit a GoDaddy nem kínál, és valami, amit nem képviselnek ezek a rendelkezésre álló pontszámok.

Mindenesetre folytathatja a tesztoldalak működési idejének nyomon követését itt a GoDaddy és itt a Bluehost segítségével.

Összességében azt mondom, hogy a Bluehost nyeri a Cloudsites-t, de egyetlen metrika sem messze elmarad a GoDaddy-tól..

Bluehost vs GoDaddy: Ítélet

Szóval, mi az ítélet?

Összefoglalva: A Bluehost valamivel drágább olcsó csomagokkal rendelkezik, mint a GoDaddy, ám a különbségek hajlamosak kiegyenlíteni, vagy váltani a drágább vagy prémium lehetőségek között..

Ami a funkciókat illeti, ezek azonosak. A GoDaddy mindazonáltal több funkciót kínál a legolcsóbb tervhez, vagy ugyanazon szolgáltatások nagyobb mennyiségét (például tárolóhely).

A fontos kivételek olyan dolgok, mint az SSL tanúsítványok és a CloudSites, amelyeket a Bluehost versenyképesen kínál (a GoDaddy az utóbbit sem kínálja)..

Mindkét vállalat tudásbázisa ugyanolyan átfogó. A Bluehost azonban észrevehetően jobb támogatással rendelkezik élő chat formájában.

A Bluehost és a GoDaddy egyaránt könnyen kezelhető; ez tényleg csak személyes preferencia kérdése.

A biztonság és a megbízhatóság szempontjából a GoDaddy előfordulhat, hogy a Bluehost felett áll.

A Bluehost összességében megbízható működési ideje van, de már több hónapja volt 2 vagy több perc leállás a rekordunkban – amit nem tekintünk túl kedvezőnek.

Összességében azoknak ajánlom a GoDaddy-t, akik kevésbé komolyan gondolkodnak a tárhelyről.

Azoknak az embereknek, akik inkább érdeklődnek a hostolás iránt, akiknek nincs heves duzzasztó vagy üzleti igényeik, vagy akik csak egy kis blogot vagy weboldalt akarnak – a GoDaddy lehet a jobb választás.

Összességében olcsóbb, és több ütést kínál a dollárért.

Azonban azok számára, akik komolyabbak, de mégis pénzt akarnak megtakarítani, azt hiszem, hogy a Bluehost jó lehetőség.

Lehet, hogy nem mindig olyan olcsó, mint a GoDaddy, de ugyanazokat a funkciókat kínálja, még mindig alacsony áron, mint más cégek, valamint néhány igazán fontos funkciót, mint például az SSL tanúsítványok és a CloudSites.

Ez egy vegyes táska!

Végül gondolkodjon azon, hogy mi a hostolási igényeinek.

Ha tudja, mit kell tennie, és mit akar tenni online, akkor minden rendben lesz.

Kapcsolódó hozzászólások:
 1. Bluehost vs HostGator – Miért jobb a BlueHost
 2. SiteGround Vs Bluehost: A legjobb, gyors és megbízható tárhely?
 3. HostGator Vs GoDaddy: Összehasonlítás a sebesség, az ár alapján & Támogatás
 4. BlueHost Vs GreenGeeks – Nyertes tapasztalataim alapján
 5. DreamHost vs BlueHost összehasonlítás – TÉNYEK Tapasztalataim alapján
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map