DreamHost vs BlueHost összehasonlítás – TÉNYEK Tapasztalataink alapján

A DreamHost és a Bluehost a hosting és a legjobban elismert nevek a világon. Lehet, hogy a Bluehost itt az óriás: 2003 óta több mint 2 millió webhelyet támogat, így könnyen a világ egyik legnagyobb hosting cégévé válhat..


A DreamHost nem pusztító, és valójában a kettő idősebb testvére (ha nem a „nagyobb”): A DreamHost 1996-ban alapították, és több mint 1,5 millió webhelyet támogat, mintegy 400 000+ ügyféllel több mint 100 országban..

Nyilvánvaló, hogy ezen a ponton egy egyszerű szám-összehasonlítás nem csinál trükköt. A DreamHost és a Bluehost hasonló méretű, jó hírnévvel és népszerűséggel rendelkező cégeket üzemeltet.

Tehát melyik a jobb?

Természetesen egyetlen megoldás sem mindenki számára tökéletes, és a különböző vállalatok különféle területeken tapasztalhatók kiválóságra. Ebben az összehasonlításban ezeknek a legmagasabb szintű házigazdáknak az erősségeit és gyengeségeit tárgyalom egymással kapcsolatban, különös tekintettel a megosztott tárhelyre, népszerűsége miatt.

Mire vársz még? Menjünk hozzá!

Tartalomjegyzék

Ugrás a konkrét teszt megtekintéséhez kattintson a következő linkekre

 1. Az árak és a szolgáltatások összehasonlítása
 2. Egyszerű használat
 3. Vevőszolgálat
 4. Biztonság és megbízhatóság
 5. Következtetés: Ki nyeri?

Az árak és a szolgáltatások összehasonlítása

Az első dolog, amelyet megvizsgálunk, a két vállalat ára és jellemzői.

A következő prioritással kezdem: megosztott tárhely.

bluehost megosztott webtárhely

A Bluehost megosztott hosting árai elég tipikusak, ha kissé magasabbak.

DreamHost megosztott hosting

A DreamHost két szintet kínál, amelyek mindegyike havi vagy éves terv lehet. A havi tervek nem olcsóbbak, de az átlag magasabb oldalán vannak, ahogy az várható. Az éves tervek (a képen) megfizethetőbbek, mégis az átlagos megosztott tárhely ártartományán belül, de talán az alsó oldalon.

A denevér után egyértelmű, hogy a Bluehostnek kissé több lehetősége van választani a megosztott tárhely vonatkozásában, de egy kissé drágább a belépési szintű tervekben is.

Ami a funkciókat illeti, nehéz megmondani. Sajnálatos, hogy a belépő szintű vásárlások nem kapnak ingyenes domaint a DreamHost segítségével, mivel ez alapértelmezés a Bluehost tervei számára.

Mindkét házigazda ingyenes SSL-t, szép szabványt és 1 weboldalt kínál. Korlátlan forgalmat tesznek lehetővé (ami valójában nem mérsékelt forgalmat jelent, mert ez megosztott tárhely!) A legolcsóbb rétegeken, és nagylelkű tárolást (és abban SSD tárolást).

A belépő szintjén a Bluehost és a DreamHost nagyon hasonlóak. Ezen felül azt mondanám, hogy a Bluehost egy kicsit jobb: mindent kínálnak, amit a DreamHost második szintje tesz, és egy kicsit többet (például marketing ajánlatok, spamszakértők és a CodeGuard Basic). Plusz, van egy extra szintje közül választhat.

Átfedés a megosztott tárhelyen a WordPress tárhely. Szeretnék itt kicsit extra helyet foglalni a WordPress tárhelyéről, mert a DreamHost és a Bluehost jó hírnévnek örvend, hogy jó WordPress beállítások.

Ami a WordPress tárhelyet illeti, a DreamHost és a Bluehost mindkettő a legjobb megoldás. Valójában mind a DreamHost, mind a Bluehost maga a WordPress.org ajánlja.

Mind a Bluehost, mind a DreamHost zökkenőmentes WordPress-integrációval és folyamatos teljesítménnyel rendelkezik, valamint jó választékkal rendelkezik a kezdő szintű fiókokkal rendelkező szolgáltatásokból. Ráadásul nagyon jó árak azért, amit kap.

Az árak jegyében a Bluehost több lehetőséget kínál, mint a DreamHost. A DreamHost alapvetően két lehetőséget kínál a WordPress tárhelyéhez, az egyik nagyon olcsó, a másik pedig drágább. A Bluehost ezzel szemben számos szinttel rendelkezik mind a menedzselt, mind a menedzser nélküli WordPress tárhelyhez.

A WordPress és a megosztott tárhely mellett a Bluehost és a DreamHost további prémium lehetőségeket kínál. Nézzünk röviden a VPS tárhelyére.

Bluehost-VPS-hosting-terv

Fent: a Bluehost VPS-tárhely-tervei.

Dreamhost-VPS hosting

Fent: a DreamHost VPS tervei.

Rögtön a denevérről úgy találjuk, hogy a DreamHost szélesebb választékot kínál, mint a Bluehost, és alacsonyabb belépési árat kínál. Valójában még a magasabb két szintje olcsóbb, bár nem javasolnám, hogy válasszon egy VPS-szintet, amely alapján néhány dollárnál olcsóbb.

Ezt figyelembe véve, a DreamHost belépési ára elég kedvező, figyelembe véve, mit kapsz érte. Az egyetlen probléma az, hogy 1 GB RAM-ra korlátozódik, és a 2 GB RAM memóriájának majdnem kétszeresét kell fizetnie. Ha további RAM-ra van szüksége, akkor a Bluehost első két VPS-szintje jó árú lehetőség (különösen a DreamHosthoz képest).

Ha ez nem prioritás, akkor a DreamHost korlátlan webhelyeket, korlátlan e-maileket és korlátlan forgalmat kínál Önnek, ami különösen szilárd a belépési szintnél. A Bluehost korlátozásai itt valóban reálisak és nem valószínű, hogy sok akadályt jelentenek, ám mégis figyelemre méltóak.

Azt mondanám, hogy a DreamHost általában jobb a VPS-tárhelynél, de a Bluehost minden bizonnyal jobb választás lehet azok számára, akik a megfizethetőség és az erőforrások keverékét keresik.

Végül, a dedikált tárhely inkább feldobás. A Bluehost meghatározta a dedikált tárhely árait, amelyek becsületesen megfizethetőek és jó minőségűek.

Bluehost dedikált szerver

A DreamHost megköveteli, hogy először vegye fel velük a kapcsolatot, így az árak az ügyfelek között változnak. Általánosságban elmondva, hogy a DreamHost dedikált szerverei valószínűleg drágábbak lesznek, mint a Bluehosté.

DreamHost dedikált hosting

Másrészt, ha nagyot szeretne elérni a dedikált szerver lehetőségeken, akkor a Dreamhost nyer. Miért? Nem az, hogy a Bluehost rossz, de a Dreamhost lehetővé teszi, hogy messzebb menj.

Például legfeljebb 12 magot szerezhet a DreamHost használatával, 64 GB RAM-ot, 2 TB tárhelyet és korlátlan sávszélességet. A Bluehost maximálisan 4 magjának, 16 GB RAM-jának, 1 TB tárhelyének és 15 TB sávszélességnek a összehasonlításához elég világos, hogy ki jobban megfelel a komoly, dedikált megoldásokhoz.

Tehát, összefoglalva, hol ez hagy minket a nagy képben??

Mind a Bluehost, mind a DreamHost megfizethető és kiváló minőségű megosztott tárhely lehetőséget kínál. Úgy gondolom azonban, hogy a Bluehost itt kissé jobb, több opcióval és kissé jobb tulajdonságokkal, bár valamivel magasabb áron.

A WordPress használatával őszintén szólva nem egyértelmű nyertes – összességében inkább a Bluehost-ot részesítem előnyben, de ez csak én.

A jobb minőségű lehetőségek érdekében a DreamHostnak adnék a dolgokat. Ez nem egy fekete-fehér nyeremény, de a VPS-tárhelynél a DreamHost áronként több (kivéve a RAM-ot, ami nyilvánvalóan fontos), a dedikált tárhelynél a DreamHost pedig drágább, de sokkal méretezhetőbb és sokkal többet nyújt, ha megengedheti magának.

Egyszerű használat

A könnyű használat különféle jelentőséggel bír a különböző ügyfelek számára, de alapvető szinten ez alapvető fontosságú. Még ha tapasztalt felhasználó is, a könnyen kezelhető szolgáltatás sok időt takarít meg. Ha egy csapattal dolgozik, egy könnyen használható szolgáltatás mindenki számára elfér.

A Bluehost minden bizonnyal jó hírnévvel rendelkezik, mivel ilyen népszerű házigazda, hogy könnyen használható, és webhelyük erõsen hangsúlyozza ezt. A DreamHost is általában egyszerűen használható, ám van egy bonyodalom.

Van egy érdekes terület, ahol jelentős különbséget találtam a könnyű használatban. Azt mondom, hogy érdekes, mert rendkívül szokatlan, főleg egy nagy hosting cégnél.

Ennek köze van a vezérlőpulthoz: a vezérlőpulton alapvetően ott tartózkodik, ahol mindent kezel a hostfiókkal kapcsolatban. A legtöbb gazdagépnél a központ a cPanel nevû szoftver. A cPanel csaknem mindenütt jelen van a tárhelyen, tehát ha megváltoztatja a házigazdákat, a fiókkezelés alapvető szempontjai gyakran ismerősnek tűnnek..

A cPanel nagyon egyszerűen használható – végül is erre tervezték. A Bluehost cPanel-rel rendelkezik.

Bluehost-cpanel

A DreamHost nem.

DreamHost fejlett-cpanel

Trükkös, mi? Ez olyasmi, amelyet sok ember nem veszi észre, amíg ténylegesen nem kezdik el fiókjuk használatát. Különben is, ez nem olyan nagy üzlet, mint amilyennek tűnhet.

Nagyon sok panaszt hallottam a DreamHost vezérlőpultjáról, de a nagy panasz úgy tűnik, hogy nem cPanel, nem pedig nehéz használni. Be kell vallanom, hogy fájdalom van, ha új vezérlőpanelt kell megtanulnom, de szeretném tisztázni, hogy ez nem olyan hatalmas üzlet.

Személy szerint én úgy találom, hogy a cPanel könnyebben használható. Nem csak azért, mert hozzászoktam – egyszerűen csak több képet és szimbólumot tartalmaz, amelyek megkönnyítik a dolgokat a gyors kattintást és a navigációt. Ezzel szemben a DreamHost kezelőpanelje többnyire szöveges.

Dreamhost-cpanel

Tehát, amíg könnyű lefagyni, valószínűleg sokkal hatékonyabb lesz a cPanel, mert 1) talán már ismeri, és 2) vizuálisan egyszerűbb a gyorsan dolgozni..

Mindenesetre véleményem szerint ez a fő különbség a felhasználóbarátság szempontjából. Más pontok kevésbé lényegesek. Mind a DreamHost, mind a Bluehost szolgáltatás tapasztalatlan ügyfelek, és megfelelő felszereltséggel rendelkezik a kezelésükhöz.

Ennek ellenére a Bluehost némileg könnyebb, mivel különösen az új, a DreamHost számára új felhasználók számára irányul. Ennek eredményeként a Bluehost általános elrendezése kissé egyszerűbb és egyértelműbb.

Összegzésem a könnyű használat kedvéért az lenne, hogy a Bluehost összességében nyer, de a DreamHost nem feltétlenül nehéz megtanulni – egyszerűen csak nehezebb és kevésbé hatékony a Bluehost-hoz képest..

Vevőszolgálat

Most, hogy megvizsgáltuk a könnyű használatot, nézzük meg társát: ügyfélszolgálat. Még egy nagy teljesítményű szolgáltatásnak technikai nehézségekbe ütközhet időnként, vagy esetleg zavarok a fiókkezelés során. Az ügyfélszolgálat alapvető biztonsági háló.

Mindkét vállalat az ügyfélszolgálat két fő típusát kínálja: a képviselőkkel való közvetlen kapcsolatfelvétel módját, valamint a weboldalon található információkat vagy egyéb hasznos tartalmat.

A DreamHost alapvetően élő csevegési és jegybeállítási lehetőségeket kínál az ügyfélszolgálathoz való kapcsolatfelvételhez, amelyek elég jól működnek. Használatukhoz be kell jelentkezni, ami nagyon gyakori, de még ha el is felejti a bejelentkezést, kérhet jegyet segítségért.

Dreamhost-contact-us-forma

A DreamHost tudásbázisa jól szervezett és tiszta. Mint sok tudásbázis, alapvetően egy keresősávból és egy olyan témakörből áll, amelyek kibővülnek, hogy további cikkeket vagy altémaköröket fedjenek fel.

Dreamhost-tudás-bázis

Noha nem vagyok a legnagyobb tudásbázis, úgy találtam, hogy a DreamHost cikkeinek választéka kiterjedt a lefedett témák körében és mélyreható a részletekkel kapcsolatban.

A DreamHostnak van egy közösségi fóruma / beszélgetési oldala is, és bár ez minden bizonnyal hasznos lehet, nem olyan élénk, mint néhány nagyobb fórumok fóruma..

A Bluehost, akárcsak a DreamHost, csevegési és jegybeállítási lehetőségeket kínál a képviselőkkel való kapcsolatfelvételhez, de a Bluehost telefonszámokat is kínál azok számára, akik inkább hívják. A Bluehost beszélgetése olyan jó, hogy kipróbálhatod anélkül, hogy még be is jelentkeznél.

Bluehost chat-1

Bluehost chat-2

Nem olyan közvetlen, mint szeretnék, de ezt azért kapod, ha a csevegést bejelentkezés nélkül használja. Miután belépsz, a Bluehost beszélgetése nagyon a lényeg, mint például a DreamHost.

Ami a helyszíni információkat illeti, a Bluehost tudásbázisa nem olyan szép, mint a DreamHosté (ez csak véleményem, ne feledje), de sokkal nagyobb.

Bluehost-support-források

Egyszerűen több cikk van, amelyek nagyon mélyek és folyamatosan kapcsolódnak egymáshoz. Néha úgy érzi, hogy egy nyúllyuk leesik, de ez mindenképpen hasznos, és a legtöbb kérdésre megválaszolható.

Ha összehasonlítjuk e két ügyfélszolgálatot, nem akarom azt a benyomást kelteni, hogy a DreamHost rossz. A DreamHost képviselői nagyszerűek, a fórum rendben van, és a tudásbázis nagyon szilárd. A Bluehostnak azonban több lehetősége van a képviselőkkel való kapcsolatfelvételre, ugyanolyan jó teljesítmény az ismétlők számára, és sokkal szélesebb körű tudásbázissal rendelkezik.

Noha a Bluehost valószínűleg szűk körben eljutott erre a körre, még egy csatát kell folytatnunk!

Biztonság és megbízhatóság

Végül, de nem utolsósorban, jön a biztonság és a megbízhatóság értékelése. Az információ és a hostolási szolgáltatás biztonsága magának a terméknek elengedhetetlen része. És ha webhelye egy bizonyos ideig hosszabb ideig nem képes megbízhatóan felfüggeszteni, akkor valószínűleg változást kell tennie.

Szóval hogyan csinálják a DreamHost és a Bluehost (mindkettőt nagyra becsülik teljesítményük miatt)?

A Bluehost nagyszerű üzemidővel rendelkezik jó hírnévvel, és tesztünk során ez többnyire igaz volt.

Bluehost-üzemidő

Többnyire. Szeptember egyértelműen a normák alatt volt, és január is jobb lehetett volna. Másrészt legalább a 99,9% -os jelet megtartották. Nem is említve, hogy ezek a válaszidők állandóan nagyon jóak.

Dreamhost-üzemidő

A DreamHost egy kicsit más. Habár kevesebb hónapunk van az összehasonlításhoz, úgy tűnik, hogy a DreamHost jobban teljesíti az üzemidőt. Ez csak egy százalék töredéke lehet, de akár néhány perc veszteség is költségessé teheti az ügyfeleket. A válaszideje szintén jelentősen meghaladja a Bluehost válaszidejét.

Ez azt jelenti, hogy amikor két versenyzőnk üzemidejét összehasonlítjuk, a dolgok vegyes zsák. A DreamHost működési ideje általában jobb, de a Bluehost még mindig nagyon jó üzemidejű és jobb válaszidővel rendelkezik.

Ami a hosting szolgáltatás tényleges használatát illeti, tapasztalataim mindkét vállalat számára nagyon pozitív voltak. Enyhe győzelemmel jár a DreamHost, mert az időbeli garancia erősebb, de még mindig nagyon közel van.

Ami a biztonságot illeti, panaszkodok a Bluehost iránt. Miért? A Bluehost nem sokat mond. A népszerűség önmagában is egy jó mutatója a biztonságnak, emellett a Bluehost olyan biztonsági kiegészítőket is kínál, amelyek biztonságosabbá tehetik az Ön fiókját. De ezek nagyon alapvetőek.

Bluehost biztonság

De ez különbözik a vállalat biztonsági protokolljainak és infrastruktúrájának, akár digitális, akár fizikai ismeretétől. Mivel nem tudjuk a sajátosságokat, nem fogom elítélni a Bluehost-ot, és azt mondom, hogy rossz biztonsága van. De azt mondom, hogy az információhiány csalódást okoz.

A Dreamhost itt jobb, de nem a biztonsági közzétételek aranyszabványa. Sok, amiről a DreamHost beszél, mint a Bluehost esetében is, az, amit kiegészítőként vagy funkcióként kínál. Ez természetesen fontos, de nem minden, amit tudni akarunk.

DreamHost-biztonsági szolgáltatások

Tehát, bár csak az alapvető dolgokat tudjuk a DreamHost és a Bluehost biztonságáról, továbbra is azt hiszem, hogy ezek nagyon biztonságos házigazdák. Minősége és megbízhatósága jó mutató, és a biztonsági problémákról sem volt sok történet.

Összefoglalva azt mondanám, hogy mind a Bluehost, mind a DreamHost kiváló a teljesítmény szempontjából, és a biztonság szempontjából sajnos homályos (de még mindig biztonságos fogadás). Lehet, hogy a DreamHost valamivel jobb ezen a területen, de ez nem kemény vonal.

Következtetés: Ki nyeri?

Nagyon sok területet takartunk – nézzük meg egy kicsit a lépéseinket, és győződjünk meg arról, hogy mind ugyanazon az oldalon vagyunk.

Ha ez az összehasonlítás bármit megtett, akkor bebizonyosodott, hogy a Bluehost és a DreamHost a legmagasabb szintű hosting szolgáltatások, amelyek megérdemlik jó hírnevüket és népszerűségüket. Melyik gazdagép jobb, természetesen tőled, az ügyféltől függ.

Összességében a DreamHost és a Bluehost működési ideje nagyon jó, ám ebben a tekintetben a DreamHost biztonságosabb tét (bár a Bluehost jobb válaszidővel rendelkezik). A biztonság szempontjából mindkettő valószínűleg megbízható, de egyikük sem mond túl sokat.

Ügyfélszolgálatuk kitűnő, mivel a Bluehost nyeri a telefontámogatást és az átfogóbb tudásbázist. Nem hiszem, hogy a Bluehost szélét itt érdemes megtenni a „válogatásnak”: jó tudni, de a dolgok elég közel vannak, ez nem óriási kérdés.

Könnyű használat esetén mindkét szolgáltatás jól működik, de a Bluehost biztonságosabb megoldás a tapasztalatlanok számára. Ennek oka elsősorban az, hogy inkább az új és tapasztalatlan felhasználók számára továbbadja magát, ráadásul a tipikus cPanelt használja. A DreamHost még mindig könnyű megtanulni, de mivel natív vezérlőpanel-alkalmazással rendelkezik, a dolgok kezelése kissé zavaróbb és kevésbé hatékony lehet.

Ha elkezdjük figyelembe venni az árakat, a szolgáltatásokat és az összes fent említett tényezőt, azt mondanám, hogy a DreamHost és a Bluehost különböző területeken nyernek.

Többet javasolnék a Bluehost-ot tapasztalatlan ügyfeleknek, kisvállalkozásoknak, amelyek nem rendelkeznek szigorú tárhely-igényekkel, vagy valójában olyanoknak, akiknek gyors és hatékony megoldásra van szükségük. A Bluehost minden bizonnyal kiváló minőségű platform, de ezekben a területeken és a demográfia szempontjából igazán kiváló.

A DreamHost kissé kitölti ezt a helyet, de inkább azt ajánlom, ha a magas színvonalú tárhelyszolgáltatások – nevezetesen a VPS vagy a dedikált szerver-tárhely – érdeklődnek. A DreamHost jó a méretezéshez és biztonságosabb garancia a kiváló minőségre, ha érdekli a legmagasabb szintű teljesítmény.

Ne feledje, hogy a Bluehost továbbra is nagyon jól képes prémium hosting szolgáltatásokat nyújtani, és a DreamHost továbbra is nagyszerű a megosztott tárhely és a WordPress számára. Egyikkel sem tévedhetünk, ám általában kissé eltérő területeken vannak erősségeik!

Ne aggódjon, ha még mindig nem biztos benne. A Bluehost 30 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik, a DreamHost pedig egy óriási 97 napos garanciával rendelkezik, így továbbléphet és kipróbálhatja mind a szíve tartalmát.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map