Hogyan helyezhetjük át a GoDaddy Weboldal-készítő webhelyet a WordPress-be (2020)

A GoDaddy egy kiemelkedő név, amikor a webhely-tárhelyről beszélünk. Weboldal-készítőjét széles körben használják, és jól ismert a könnyű használatáról.


A GoDaddy weboldal készítő alapvető funkciókat biztosít, és a kezdők számára rendkívül egyszerűen használható. Nem kétséges, hogy a GoDaddy-t széles körben használják.

Azonban mi az, ha a webhelyet a következő szintre kell vinnie?

A GoDaddy-nak megvannak a saját korlátozásai az intuitív webhelyek felépítéséhez. Szerencsére van olyan WordPress, amely elegendő az ilyen weboldal-fejlesztési igényekhez.

A WordPress egy újabb népszerű platform, amely nem igényel kódolási ismereteket, sokkal könnyebb, mint a GoDaddy weboldal készítője.

A GoDaddy webhely készítőjével ellentétben a WordPress robusztusabb, rugalmasabb és támogatja az összetett testreszabást. Második gondolat nélkül sok olyan felhasználó, akinek a bonyolultabb webfejlesztési követelményei vannak, inkább a GoDaddy webhely-készítőtől a WordPress-hez költöznek.

Szóval, pontosan ezt fogom áttekinteni ide, és megmutatom, hogyan lehet áthelyezni a GoDaddy webhely készítőjét a WordPress-be..

A GoDaddy webhely-készítő migrációjának a WordPress-be történő elindításának előfeltételei:

A migráció megkezdése előtt szüksége van egy megfelelő tárhelyszolgáltatásra. Számos tárhelymegoldás érhető el kizárólag a WordPress tárhelyéhez.

Ön azonban ragaszkodhat a GoDaddy tárhelyéhez, ha már használja a tárhely szolgáltatásait.

Alternatív megoldásként választhat a Bluehost-t is, amely szintén hivatalos WordPress-tárhely-partner.

bluehost banner

A Wordhost által széles körben alkalmazott Bluehost jól definiált funkciókat foglal magában a WordPress felhasználók számára megfizethető áron. A Bluehost segítségével egyszerűen telepítheti a WordPress programot, és induljon el. A Bluehost WordPress telepítésére vonatkozó részletes útmutató itt olvasható.

Személy szerint én is javasolnék egy újabb választást a WordPress üzemeltetésére, amely a GreenGeeks.

GreenGeeks zászló

A GreenGeeks a szolgáltatásba beágyazott funkciók széles skáláját kínálja, és ugyanolyan megfizethető a WordPress számára. Lehet, hogy ez nem a hivatalos WordPress tárhely-partner, mégis jó választás abban az esetben, ha nem a Bluehost szolgáltatást használja.

A GreenGeeks with WordPress egyszerűen telepíthető, és a GreenGeeks WordPress telepítésével kapcsolatos további részletek itt tekinthetők meg..

Mint azonban korábban említettem, akkor is ragaszkodhat a GoDaddy tárhelyszolgáltatásához, ha már igénybe vette valamelyik hostolási tervét.

A migrációhoz domainre, tárhely-platformra, WordPress-re van szükség a tárhely-platformon és témákra / sablonokra. Mivel már van GoDaddy webhely-készítője, feltételezem, hogy rendelkezne a szükséges domainnel.

Mielőtt elkezdené a WordPress telepítését a GoDaddy-ra, le kell tiltania a GoDaddy webhely-készítőt. Csak a GoDaddy webhely-készítő letiltása után telepítheti a WordPress-t a GoDaddy-be.

Először a biztonsági másolatot kell készítenie a meglévő webhelyéről. A CTRL + S segítségével manuálisan másolhatja a webhely minden oldalát, beleértve a képeket is.

Mentés képernyőképe

Az olyan eszköz, mint a HTTrack, szintén használható webhelyének másolásához.

Ha az Ön weboldala többnyire szöveges tartalmat tartalmaz, akkor nagyon jól használhatja a HTTrack szolgáltatást.

HTTracker

Miután elmentette a weboldalait, megkezdheti a linkszerkezet letöltését. Manuálisan elmentheti az URL-eket, abban az esetben, ha van egy kis webhelye, ahol nem túl sok az oldal.

URL

Online eszközök, például a Klipper állnak rendelkezésre az URL kibontásához. Ez plug-inként érhető el a Chrome böngészőben.

Vegye figyelembe, hogy a biztonsági másolat készítése elengedhetetlen, mivel miután letiltotta a GoDaddy webhely-készítőt, nem tudja megtekinteni a webhely tartalmát, hacsak nem fejezte be az áttérést..

Miután megszerezte a szükséges biztonsági mentéseket, továbbléphet és letilthatja a GoDaddy webhely készítőjét. A letiltáshoz jelentkezzen be a GoDaddy portálra. Kattintson a Weboldalak elemre.

Webhely-készítő lehetőségek

Válassza az Opciók lehetőséget, ahol láthatja a weboldal készítőjének részleteit. Itt törölheti a fiókot.

A weboldal készítője inaktiválódik

Időbe telhet, amíg a teljes kikapcsoláshoz nem kerül sor.

Ezután hadd részletesebben ismertessem a GoDaddy WordPress telepítését, abban az esetben, ha a GoDaddy tárhely szolgáltatást választja.

GoDaddy WordPress telepítés:

A GoDaddy WordPress telepítésének megkezdése egyszerű. Első lépésként jelentkezzen be GoDaddy-fiókjába. Most, hogy eltávolította a GoDaddy webhely-készítőt, szükség lenne a domain tárhelyszolgáltatására.

Miután bejelentkezett, kattintson a Webtárhely elemre, majd az Összes kezelése elemre.

Webtárkezelő opció

Ezután a megfelelő tárhelyfiókhoz kattintson a Kezelés opcióra.

A webtárhely mindent kezel

Ha rákattint a Kezelés elemre, akkor láthatja az összes tárhely-fiókjához kapcsolódó információt. Itt, a jobb felső sarokban, rákattinthat a cPanel rendszergazdára. Kattintson erre a lehetőségre, ez átirányítja Önt a cPanelre.

cPanel

A tárhely hozzáadásához hozzá kell adnia a tárhelyet a domainhez. Ez keresztül is megtehető Addon domainek.

A cPanel Domainek keresésében kattintson az Addon Domains elemre.

AddOn Domains

Ha rákattint az Addon Domains elemre, hozzáadhatja a domain nevet. A többi mező, például az aldomain és a Document Root automatikusan kitöltődik.

CPanel Kiegészítő Domainek

Kattintson a Ehhez az Addon tartományhoz társított FTP-fiók létrehozása melletti jelölőnégyzetre. Itt adjon hozzá egy megfelelő felhasználónevet és jelszót FTP-fiókjához.

FTP

Ezzel hozzáadta a GoDaddy webtárhelyet a domainjéhez.

Ezután megmutatom, hogyan kell telepíteni a WordPress-et és miként kell a webhelyet a WordPress-re áttérni.

A cPanel irányítópultján keressen olyan alkalmazásokat, ahol megtekintheti a WordPress alkalmazást.

cPanel WordPress

Kattintson a WordPress opcióra, és megjelenik egy oldal a WordPress telepítéséhez. Ezen felül kattintson az Alkalmazás telepítése gombra.

cPanel WordPress telepítése

A telepítés néhány percet vesz igénybe. Ezzel a WordPress a GoDaddy segítségével telepítve van. Bejelentkezhet a WordPress portálra, és érvényesítheti azt.

Abban az esetben, ha meg akarja mutatni egy meglévőt GoDaddy domain más web hosting szolgáltatásokhoz mint például a Bluehost vagy a GreenGeeks, akkor néhány további lépést meg kell tennie.

Miután bejelentkezett a GoDaddy fiókba, kiválaszthatja a megváltoztatni kívánt domaint, majd a Kezelés gombra kattintva megnyithatja a Domain Manager alkalmazást.

Domainkezelő

Itt megtekintheti a névszervereket.

Telepítse a GreenGeeks névkeresőt Godaddy-ben

Kattintson a Nameserver hozzáadása elemre, és ide hozzáadhatja a megfelelő új WordPress-gazdagépeket. Kattintson az OK gombra a módosítások mentéséhez. A DNS-bejegyzések újratelepítése akár 24 órát is igénybe vehet. A Nameserver ezen lépésének változtatásával a GoDaddy domain átkerül más hosting szolgáltatásokba, például a Bluehost vagy a GreenGeeks

Ezután arról beszélek, hogyan lehet áthelyezni egy GoDaddy webhely-készítőt a WordPress-be.

Migrálja a GoDaddy webhely-készítő webhelyet a WordPress-be:

A wp-admin használatával bejelentkezhet a GoDaddy, a Bluehost vagy a GreenGeeks alkalmazásra telepített WordPress programba. Ez az URL hasonló lesz – http: // myWordPressSite / wp-admin.

Ez megadja a WordPress konzolt.

WordPress Bejelentkezés

A bejelentkezési információkat a hosting platform biztosítja az Ön e-mailjére. Használhatja ezeket a hitelesítő adatokat, és jelentkezzen be a WordPress irányítópultjának megtekintéséhez.

A WordPress alkalmazásban létrehozhat oldalakat vagy blogbejegyzéseket. Az Oldalak lehetőségre kattintva láthatja az Oldalak menüket az irányítópulton. Itt kattinthat az Új hozzáadása elemre az oldalak hozzáadásához.

WordPress beállítások

Bármilyen tartalmat is korábban másolt a GoDaddy-től, beillesztheti a WordPress szerkesztőbe. Így importálhatja és közzéteheti a tartalmat.

Ezután beállíthatjuk azokat az átirányításokat is, amelyekről korábban készítettünk biztonsági másolatot. A régebbi GoDaddy linkekhez beállíthatja az átirányításokat. Az átirányítások a WordPressen ingyenes 301 átirányító pluginek használatával valósíthatók meg.

egyszerű 301 átirányítás

A plugin telepítése után beállíthatja az átirányítási URL-eket a megfelelő kérelem és a cél megadásával.

WordPress átirányító plugin

Mentse el a módosításokat, hogy minden átirányítás érvényes webhelyre kerüljön.

Bingo, amely befejezi a GoDaddy weboldal készítő webhelyének az Ön által választott platformon tárolt WordPress-re történő migrációját.

A WordPressnek több fizetős és ingyenes témája van. A WordPress testreszabása könnyen kezelhető. Jó plugin-gyűjteménye van, amely lehetővé teszi szinte bármilyen szolgáltatás hozzáadását. A WordPress irányítópultján kattintson a Beállítások, majd az Általános beállítások elemre.

testreszabás

Itt állíthatja be a címet, az időzónát, a nyelvet és az egyéb részleteket, mielőtt elkezdené a WordPress használatát.

Következtetés

Ez befejezi a GoDaddy Webhely készítőről a WordPress-re történő migrációt. Választhat a GoDaddy, a Bluehost vagy a GreenGeeks közül a WordPress webhelyének üzemeltetésére.

A WordPress egy hatékony platform, amely támogatja a csúcskategóriás testreszabást és a SEO fejlesztését.

Ezen felül megismerheti a WordPress témákat és több WordPress bővítményt, amelyek elérhetők a WordPress webhelyén a SEO számára, webhelytervezéshez, biztonsághoz és egyéb kiegészítő szolgáltatásokhoz.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map