Hogyan lehet webhelyét megóvni a feltöréstől (12 megvalósítható módszer)

Az üzleti weboldal üzletként szolgál, mivel gyakran az első kapcsolattartó pont az ügyfelekkel. Ezért a külső biztonsági fenyegetésekkel szembeni lazulás veszélyeztetheti a kritikus üzleti kapcsolatokat. Világszerte a kormányok mindig is arra törekedtek, hogy szigorú adatlopás-törvényekkel elkerüljék a hackereket. Az adatsértési esetek száma azonban továbbra is növekszik.


Ez a növekvő számú külső webhely-biztonsági fenyegetés minden üzleti vállalkozás számára komoly aggodalomra ad okot. Ennek oka az, hogy akár egyetlen biztonsági sérülés is befolyásolhatja az ügyfelek bizalmát, még akkor is, ha a következmények jelentéktelenek.

Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy mi képezi a webhely biztonságát, miért kell biztonságossá tennie webhelyét, valamint tippeket a hackerek elkerülésére..

Megvizsgáljuk azt is, hogyan segíthet a webhely biztonságának megerősítésében egy szimfónia fejlesztésére szakosodott csapat a csapatban.

Mi a webhelybiztonság??

A webhely biztonsága minden olyan cselekvési terv, amelynek célja a weboldal adataihoz és tartalmához való jogosulatlan hozzáférés megakadályozása.

A webhely biztonsága szempontjából…

Az ügyfelek 85% -a soha nem fog foglalkozni olyan weboldattal, amely adatát nem biztonságos kapcsolatba küldi.

Még rosszabb…

82% -uk soha nem kockáztatna egy nem biztonságos webhelyen való böngészést.

Ezen aggasztó statisztikák ellenére a legtöbb vállalkozás továbbra is kiegészítő kérdésként kezeli a webhelyek biztonságát. A kockázatalapú biztonsági jelentés szerint 2019 első felében több mint 3800 jogsértés történt, amelyek több mint 4 milliárd rekordot fedtek fel.

De ez nem sokkoló rész …

A több mint 4 milliárd nyilvántartott nyilvántartásból 3,2 milliárd volt 8 adatsértés következménye.

A webhelyvédelem segít megvédeni webhelyét a következőktől:

DDoS támadások: Ez egy rosszindulatú támadás, amely megzavarja a weboldal normál működését. Ez úgy történik, hogy a weboldal környező infrastruktúráját felesleges internetes forgalommal terheli.

Malware: Spam terjesztésére, érzékeny ügyfélinformációk ellopására és illetéktelen hozzáféréshez a webhelyhez.

Feketelista: Ez egy weboldal jogosulatlan eltávolítását vonja maga után a keresőmotor eredményeiből. Ez magában foglalhatja a figyelmeztetésekkel való megjelölést is, ezáltal elkerülve a látogatókat.

Lebontás: A webhely tartalmát rosszindulatú tartalommal helyettesíti.

Sebezhetőség kihasználása: Egy webhely kiskapuinak kiaknázását vonja maga után, mint például a régi plugineket, hogy átvegye az irányítást a webhely felett.

Tekintettel arra, hogy a hackelést az internetet súroló automata szkriptek segítenek a webhely biztonsági réseinek kihasználása érdekében, a következő 12 tipp található, amelyek segítik webhelyének biztonságát az interneten.

hostingpill12 módszer a webhely feltörésének elkerülésére

 1. Rendszeresen frissítse a szoftvert
 2. Használja a HTTPS-t
 3. Figyelem az SQL befecskendezéshez
 4. Fektessen be automatikus biztonsági mentésekbe
 5. Telepítsen egy webalkalmazás-tűzfalat (WAF)
 6. Fokozza a hozzáférés-vezérlést
 7. Admin oldalak elrejtése
 8. Korlátozza a fájlfeltöltéseket
 9. Vizsgálja meg e-mail átviteli portjait
 10. Védje az XSS támadások ellen
 11. Egyszerűsítse a hibaüzeneteket
 12. Telepítse a webhely biztonsági rését szkennereket

Hadd magyarázzam részletesen az egyes pontokat.

1. Rendszeresen frissítse a szoftvert

rendszeresen frissítsen

A szoftverfrissítés nyilvánvaló javaslatnak tűnhet, de a webhely biztonságának védelme szempontjából alapvető fontosságú.

A szoftvertulajdonosok rendszeresen kiadnak szoftverjavításokat és biztonsági frissítéseket, hogy megvédjék a rendszereket olyan biztonsági résekkel szemben, mint a rosszindulatú programok és a vírusok .

Miután megkapta a frissítésről szóló értesítést, amely felszólította a frissítésre, ellenőrizze, hogy azonnal megfelel-e. Például, ha CMS-t vagy fórumot használ, mindig alkalmazzon biztonsági frissítéseket és javításokat webhelyének védelme érdekében.

2. Használja a HTTPS-t

használja a https-t

Mindig figyeljen a https-re és a zöld zárképre a böngésző sávjában, minden alkalommal, amikor érzékeny információkat ad ki. Ez a két jel segít jelezni, hogy egy adott weboldal biztonságos-e vagy sem.

Az SSL tanúsítványok segítenek az érzékeny információk, például személyes adatok, hitelkártyák és elérhetőségek biztonságos továbbításában a szerver és a webhely között.

2018-ban a Google Chrome biztonsági frissítést telepített, amely figyelmezteti a webhely látogatóit, hogy a webhely telepítette-e az SSL tanúsítványt vagy sem. Ha webhelye nem biztonságos, a látogatók mindig akkor is visszapattannak, ha Ön nem érzékeny információkat gyűjt.

3. Figyelem az SQL befecskendezésre

vigyázzon a sql injekciókra

Az SQL befecskendezés támadások akkor fordulnak elő, amikor a hackerek URL-paramétert használnak változtatásokhoz az adatbázisban. Ennek eredményeként jogosulatlanul hozzáférhetnek az Ön webhelyéhez.

A szokásos Transact SQL használatával kiteszi a webhelyet az SQL Injection támadásoknak. Ennek oka az, hogy megkönnyítik a szélhámos kódok beillesztését a webhely lekérdezésébe.

Az ilyen támadások elkerülése érdekében mindig használjon paraméterezett lekérdezéseket, mivel azok egyszerűen végrehajthatók. Mondanom sem kell, hogy a paraméterezett lekérdezéseket sok webnyelven széles körben használják.

4. Fektessen be automatikus biztonsági mentésekbe

automatikus biztonsági mentések

Nem hangsúlyozhatunk inkább egy webhelyet. A számítógépes támadások folyamatosan fejlődő jellege azt jelenti, hogy egyetlen webhely sem 100% -ban biztonságos. Az utolsó dolog, amit el akar veszíteni, mindent elveszít a webhelyén, egyszerűen azért, mert elfelejtette biztonsági másolatát készíteni. Ezért a webhely mindig friss frissített verziójával kell rendelkeznie.

A legfrissebb biztonsági másolat készítése sokkal könnyebbé és olcsóbbá teszi a helyreállítást, annak ellenére, hogy az adatvesztéssel járó frusztrált adatok miatt.

Ha problémái vannak az adatok manuális biztonsági mentésével, fektessen be egy automatikus biztonsági mentési eszközbe.

5. Telepítsen egy webalkalmazás-tűzfalat (WAF)

webalkalmazás tűzfal

A hackerek elrettentésének másik hatékony módja egy webalkalmazás-tűzfal telepítése. A WAF-kat a szerver előtt telepítik, ahol kiszűrik az összes nem kívánt forgalmat és blokkolják az összes feltörési kísérletet.

A legtöbb modern webalkalmazás tűzfala felhőalapú, és plug-and-play szolgáltatásként érkezik.

6. Fokozza a hozzáférés-vezérlést

beállítási hozzáférés-vezérlés

Mindig hajlamosak vagyunk egységes, könnyen megjegyezhető jelszavak használatára. Az ember hackerek is tisztában vannak ezzel a gyengeséggel, és hajlamosak kihasználni azt. Webhelytulajdonosként gondoskodjon arról, hogy biztonságos jelszavakat hozzon létre a hackerek illetéktelen bejelentkezési kísérleteinek megakadályozása érdekében.

Alternatív megoldásként a jelszógenerátorok segítségével biztonságos jelszavakat hozhat létre karakterek, betűk és számok speciális keverékével.

7. Admin oldalak elrejtése

az admin oldalak elrejtése

Az admin oldalak elrejtése a keresőmotorok indexelésének részeként egy másik trükk, amellyel befedheti webhelyét. Ehhez a robots.txt fájlt használhatja, hogy megakadályozza az admin oldalak felsorolását a keresőmotorokban, ezáltal a hackerek számára nehezebb megtalálni őket.

Ezenkívül extra biztonsági réteget is létrehozhat, ha korlátozza a webhely bejelentkezési hozzáférését bizonyos IP-címekre az ASP.NET-en keresztül..

8. Korlátozza a fájlfeltöltéseket

korlátozza a fájlfeltöltéseket

A fájlok feltöltése a webhelyen egy gyakori előfordulás. Különösen fontos, ha az ügyfelek képeket vagy bármilyen más dokumentumot szeretnének feltölteni. Bármennyire is hasznos, a fájlfeltöltő eszköz webhelyén történő tárolásának biztonsági következményei igen jelentősek.

Nem számít, mennyire alapos a rendszere a feltöltött fájlok hitelességének ellenőrzésében, a rosszindulatú hibák továbbra is becsapódhatnak. Ennek elkerülése érdekében a feltöltött fájlokat mindig a webroot könyvtáron kívül tárolja. Ezenkívül mindig használjon parancsfájlt, miközben szükség esetén hozzáfér az ilyen fájlokhoz.

9. Vizsgálja meg az e-mail átviteli portjait

szonda e-mail átviteli portok

Az egyik legfontosabb kiskapu, amelyet a támadók kihasználnak egy weboldal feltörésére, nem maga a webhely. Ehelyett az e-mail portjaikat használják, hogy átugrássák őket a weboldalra.

Mint ilyen, fontos az e-mailek továbbításának biztonsága. Ehhez be kell lépnie az e-mail beállításokba, és ellenőriznie kell a portokat, amelyeken keresztül kommunikál.

Ha az adatátvitelt a POP3 110, az IMAP Port 143 vagy az SMTP Port porton keresztül folytatja, nagy a valószínűsége annak, hogy az e-mail továbbítás nem biztonságos. Ugyanakkor az IMAP Port 993, az SMTP Port 465 és a POP3 Port 995 viszonylag biztonságos, mivel titkosítva vannak..

10. Védje az XSS támadásokat

védje az xss támadást

Webhelyek közötti szkriptek (XSS) támadás akkor fordul elő, amikor egy rosszindulatú szkriptet beírnak egy jóindulatú és megbízható webhelyre.

Alapvetően ez a rosszindulatú szkript az ügyféloldalon fut, manipulálva az oldal tartalmát és ellopva az információkat. Ezt az információt ezután visszatér a támadónak, aki káros célokra használhatja fel.

Az XSS támadások elkerülésének számos módja van, például az összes külső bemenet validálása. Ezenkívül az XSS biztonsági réseit a felhasználói bemenetek segítségével is megakadályozhatja. A felhasználói bevitel elkerülése érdekében össze kell gyűjtenie és hitelesítenie kell a külső felektől kapott adatok biztonságát, mielőtt azokat a végfelhasználónak továbbadná.

11. Egyszerűsítse a hibaüzeneteket

egyszerűsíti a hibaüzeneteket

A hibák nagy kikapcsolást jelentenek a weboldal felhasználói számára, és gyakran magas visszafordulási arányokat eredményezhetnek. Azonban egyensúlyt kell találnia a kiosztandó információk és a visszatartás között. A „sújtja, ahol leginkább fáj” mondás sehol máshol nem illeszkedik a hibaüzenet elkészítéséhez.

Az összes titkának kiszivárgása tévedésbe kerül, és a támadók kihasználhatják az ilyen információkat, hogy elérjék azokat, ahol a legjobban fáj. Ennek elkerülése érdekében biztosítson minimális hibaüzeneteket a kivétel részleteinek közzététele nélkül.

12. Telepítse a webhely biztonsági résének szkennereit

webhely sebezhetőségi szkenner

Ha nem tudja azonosítani, hogy hol vannak a webhely technikai hiányosságai, nehéz lehet orvosolni a helyzetet. Ennek egyik legjobb módja a webhelyek sérülékenységi szkennerbe történő beruházás.

Ezek a szkennerek az összes weboldalon keresnek, azonosítják a sebezhetőségeket és előírják a megfelelő megoldást.

A Symfony fejlesztésének szerepe a webhely biztonságában

A Symfony az MVC architektúrával rendelkező egyik legnépszerűbb nyílt forrású PHP keretrendszer. A megfelelő API token biztonságának, a CSRF védelemnek és a dinamikus sorosításnak köszönhetően a házon belüli és a távoli fejlesztési csapatok széles körben használják nagy teljesítményű alkalmazások és webhelyek készítéséhez.

Ez az időben történő frissítéssel együtt a legtöbb fejlesztési projekt számára lehetővé teszi a választott keretet.

Végső gondolatok

Mint láthatja, a webhelyek biztonsága sokféle területet érint. Mint üzleti tulajdonos, fontos, hogy webhelye biztonságban maradjon. Ugyanúgy kezelje, mint egy tégla- és habarcslétesítményt biztonsági őr alkalmazásával. Egy tégla- és habarcsüzemben a betörések valószínűleg soha nem fordulnak elő, ám ez nem kerül költségekbe, ha felkészülten maradsz.

A fenti webhely-biztosítási tippekkel nem szabad elszalasztania az indulási ötleteket. A szerencsétlen esetben nem vagy hozzáértő, az IT-outsourcing lehetővé teszi egy speciális fejlesztői csapat felvételét a webhely biztonságának elősegítésére..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map