HostGator áttekintés: Miért szeretlek / utálom a HostGator-ot (Solid Uptime)

Ezt a cikket 2020. április 03-án módosították és frissítették.


Ha körülnézett néhány legnépszerűbb tárhelyszolgáltató listát, akkor valószínűleg találkozott egy bizonyos névvel: HostGator.

A HostGator nem a legnagyobb tárhely-platform, de a nagyobb oldalon található.

Mi a HostGator??

2002 óta működik az üzleti életben – ami a fogadó világ számára azt jelenti, hogy meglehetősen jól megalapozott -, és elég nagy lett, hogy nemzetközi irodákkal rendelkezzen a székhelye mellett Austinban és Houstonban.

2012-ben a HostGator-t az Endurance International Group (EIG) vásárolta meg, amelynek egy másik jelentős tárhely-szolgáltató, a Bluehost is tulajdonában van..

Nem tudjuk, hogy a HostGator-előfizetők milyen végső előfizetői számmal rendelkeztek, de már 200 000 ügyfelet meghaladtunk, még 2009-ben.

HostGator baner

Ezzel és azzal a ténnyel, hogy 2015-ben az EIG állítólag több mint 4 millió előfizetője volt leányvállalatai között (ezek közül a Bluehost és a HostGator valószínűleg a legnagyobb), valószínűleg biztonságos feltételezni, hogy a HostGator több százezer előfizetővel rendelkezik, ha nem is millió.

Külső szempontból a dolgok jól néznek ki a HostGator számára. Webhelyük kezdőlapja megnevezi néhány web hosting díjat, amelyet megszereztek (a PCMag-tól és így tovább), ami minden bizonnyal jól néz ki.

Természetesen az internet nagy hely, és nem túl nehéz pozitív megjegyzéseket szerezni magadnak, ha tudod, hogyan kell játszani.

Valóban méri-e a HostGator online dicséretét??

Olvassa tovább, hogy megtudja!

Előnyei HostGator

Mint már említettem, a furcsa árképzési struktúra okokat jelent bizonyos előnyökre. A megosztott webtárhely annak ellenére, hogy az első évben drágább, mint a versenytársak, az alsó oldalon megújítási árral rendelkezik.

Ezenkívül az SSL-tanúsítványok és a Google Adwords és a Bing Ads számára jóváírásra kerülő nagy pénzösszeg minden host-fiókhoz megy, a szintről függetlenül.Ingyenes SSL és így tovább a HostGator segítségével

Ez nagyon jelentős, és nem találok sok párhuzamot ezzel a szolgáltatásban.

Ezen kívül az ügyfélszolgálatuk szilárdnak bizonyult, felhasználói felületük pedig egyszerű és könnyen használható. A legfontosabb, hogy nagy rendelkezésre állást adtak, még akkor is, ha más biztonsági eszközük drága vagy gyenge.

Összességében a HostGator rengeteg előnnyel rendelkezik, amelyek eléggé kiegyenlítik a hátrányokat.

Hátrányai HostGator

Rossz hír – A HostGatornak vannak néhány figyelemre méltó problémája.

A HostGator első problémája, amelyet meg kell vizsgálnunk, az ár. Ne aggódjon túl sokat: nem az, hogy a HostGator általában túlterhelt.

Pontosabban, a HostGator egyes tervei olcsóbbak lehetnek, mint a versengő szolgáltatások tervei.

Ez különösen igaz akkor, ha nem érdekli a kötelezettségvállalás: az alacsony árak a hároméves kötelezettségvállalásokra vonatkoznak.

Az ár minden tervnél jelentősen megemelkedik, ha rövidebb időtartamot akar.Hostgator rövid távú tervek

Ennek ellenére nem hiszem, hogy ez hatalmas bukás. Ha pénzt akar megtakarítani, a HostGator nem olyan, amelyet azonnal le kell engednie.

Ha azonban egy meghatározott típusú tárhelyet keres – például a WordPress tárhelyet -, akkor lehet, hogy a HostGator nem szerepel a listájának tetején.

A hibás árképzés mellett a HostGator biztonsági kiegészítői is vannak.

Ahol más platformok automatikusan nagyobb választékot kínálnak bizonyos csomagok biztonsági szolgáltatásaival kapcsolatban, a HostGator bizonyos mértékben elkülönül a terveitől.

És havi 3 dollárba kerülnek, akkor a legolcsóbb havi 2 dollárba kerülnek, bármi is legyen a host csomagja..HostGator biztonsági csomagok

Ez egyfajta terhet jelent, különösen ha figyelembe vesszük, hogy más szolgáltatóktól származó csomagok hosztolása sokkal kevésbé zavaró és olcsóbb.

A HostGator ára

Az ár általában az első dolog, amelyet megvizsgálunk – és amikor oly sok host-szolgáltatót választhat, akkor megengedheti magának, hogy kedvezőtlen.

Tehát itt vannak a tények: a megosztott webtárhely (amely a legalapvetőbb és általában a legnépszerűbb) havi 2,75 dollárral kezdődik..

Vagy akkor is, ha nem lenne azonnal eladás: az eladás az árat havi 2,75 dollárra teszi ki az első szintre, 3,95 dollárra a második és 5,95 dollárra az árat (a szerelem kedvezményeinek kell lennie).hostgator megosztott webtárhely

Ez a három szint – a Hatchling, a Baba és az üzleti terv – meglehetősen jó áron van kedvezménnyel, de általában nem túl nagy terhet jelent..

Inkább szeretném, ha olcsóbbak lennének, de a megosztott tárhely esetén ez a normál árkategória felső végén található.

Felhő-tárhely havonta 5,95 dollárral kezdődik a Hatchling Cloud esetében – bár engedménnyel ez 4,95 dollár, és a Business Cloud végén 9,95 dolláron végződik..Felhő-tárhely-tervek Hostgator

WordPress tárhely egy kicsit drágább, mint a megosztott webtárhely, ami sajnálatos – a versenytársak gyakran a WordPress tárhelyének ára megegyeznek a normál webtárhely áraival..WordPress tárhely HostGator

Mindenesetre, a kedvezményes WordPress tárhely havi 5,95 dollárral kezdődik, és továbbra is havi 9,95 dollárral kezdődik. Ezek az árengedmények 40-57% -kal kedveznek, ami megmondja, mennyire drágák általában.

Őszintén szólva, a WordPress tárhely egy kicsit túl drága a HostGatoron.

Virtuális magánszerver (VPS) A hostolás jelenleg 70% vagy 73% engedményes, és az engedményt havonta 29,95 és 49,95 dollár között kell tartani..

hostgator VPS terveiA kikiáltási ár nem a legolcsóbb, de csak néhány dollárral összehasonlítva a versengő árakat – az utóbbi két szint általában megfizethető.

Végül a dedikált szerverek 119 dollárból indulnak, és havonta 149 dollárba kerülnek. Bár ez a kedvezményekkel is jár, ezek valóban nagyon jó árak a dedikált szerverek számára.

Ha pénzt szeretne megtakarítani, de még mindig dedikált szervert szeretne, a HostGator lehet az egyik legfontosabb választása.

Egy másik kérdés: míg más webhelyek inkább „kedvezményekként” mutatják az árakat, valójában csak az első szolgáltatási év árait jelentik.

Utána emelkednek, amikor megújulsz. A HostGator használatával azonban azok az árengedmények, amelyekről folyamatosan beszélek, a tipikus, korlátozott ideig érvényes árengedmények, amelyeket egy üzletben látsz.

És ahhoz, hogy megszerezzék őket, három év szolgálatot kell vállalniuk. Tehát, ha csak egy év szolgálatot szeretne vásárolni a legolcsóbb megosztott tárhelyszintre, akkor havonta 5,95 dollárt kell fizetnie. Ami valóban egy kissé izmos.

Ennek ellenére az első év után a havi árak nem annyira a piachoz képest.

A GoDaddy például a havi árat 7,99 dollárra emeli a belépési szintű terv számára az első használat után; A HostGator Hatchling terve 6,95 dollárra emelkedik.

Szóval, hé, ne aggódjon túl az, ami látszólag kissé felfújt árakra utal. (Lásd a HostGator és a Godaddy összehasonlítását)

Végül: a HostGator 45 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkezik a megosztott tárhely-terveihez.pénzvisszafizetés Hostgator

Ez lényegesen hosszabb, mint a versengő oldalak tipikus 2 hetes vagy havi garanciái, és elegendő időt kell adnia számodra, hogy valóban megértse, kívánja-e maradni a szolgáltatással, vagy sem..

Mivel a legtöbb ember a megosztott tárhelyet fogja vizsgálni, azt mondom, hogy a HostGator ára nagyon meglehetősen ésszerű – számomra csak a WordPress tárhely szokatlannak tűnik, és a 45 napos visszatérítési politika elég szilárd..

Itt tekintheti meg a HostGator tárhelyárait …

Jellemzők

Tehát az árazás nem ott a legolcsóbb – de talán van néhány nagyszerű dolog, amit cserébe kapsz, ugye?

Nos, menjünk bele.

Megjegyzés: leginkább a megosztott web hosting szolgáltatásokról beszélünk, mivel ezek a legnépszerűbbek.

A Hatchling, az első réteg, egy domainnel és nem mért sávszélességgel érkezik. A baba korlátlan domaineket kap, és a vállalkozás ingyenes dedikált IP-t, ingyenes SEO eszközöket és ingyenes frissítést kap a pozitív SSL-re.

Ez kissé csupasznak tűnhet neked. Ha nem is lenne hosszabb funkciók listája, még a Hatchling esetében sem?

Nos, a HostGator kicsit másképp van felépítve.

Sok olyan szolgáltatás van, amely minden hostolási tervre vonatkozik, és sok olyan szolgáltatás, amelyet fizet, ha hozzá kíván adni, függetlenül a tervtől.

Példák a kiegészítőkre néhány biztonsági eszköz (erről bővebben a biztonsági szakaszban) vagy SEO eszközök. Néhány dolog, amely minden hosting tervhez elérhető, elég hihetetlen.

Minden egyes fogadási terv weboldal készítőt kap, valamint ingyenes webhely- és domain-átadást. Ez jó, de nagyon egyszerű.A Hostgator weboldal készítője ingyenes

Minden tárhely-terv 52 ingyenes szkriptet is elérhet, amelyek azonnal telepíthetők – oké, most a dolgok jobban hangzanak.

Még ennél is lenyűgözőbb, hogy minden terv 100 dolláros Google Adwords ajánlatot és 100 dolláros Bing hirdetési jóváírást kap. Nos, wow.

Végül: hogy a cukrot a tortára helyezzük, minden tárhelyfiókhoz ingyenes SSL tanúsítvány tartozik.

Ez nagy: még a Hatchling tervek is megkapják az SSL tanúsítványt, amit általában a második vagy harmadik rétegű csomagok számára tartanak fenn a versengő platformokon.

Mindez kiegészül a többi alapvető eszközzel, amelyek a tárhelyfiókokhoz tartoznak, például az e-mail fiókokhoz.

Ó, kivéve, ha még a HostGator Hatchling terve is korlátlan e-mail fiókokat tartalmaz – nagyon lenyűgöző, különösen összehasonlítva a GoDaddy egyetlen e-mail fiókjával az első szintjén.

Őszintén szólva, ez egy igazán szilárd elvitel. A HostGator általánosságban ugyanolyan kiemelkedő, mint bármely más nagyobb hosting szolgáltató.

A szokatlan árstruktúrája azonban lehetővé teszi az eszközök rugalmasabb elosztását, és néhány szolgáltatás megszerzését alacsonyabb költséggel, mint máskülönben.

Ebben az értelemben a HostGator pótolja kifelé drágább termékeit.

Vevőszolgálat

Ha a HostGator nem a legideálisabb árakat használja, akkor jobb, ha pótolja?

A szilárd ügyfélszolgálat elengedhetetlen, különösen a tárhelynél.

Szerencsére a HostGator jól működik. Értékes helyszíni dokumentációval és oktatási anyaggal rendelkezik, valamint számos lehetőséget kínál a képviselőkkel való közvetlen kapcsolatfelvételre.

Ami az oktatási és információs forrásokat illeti, a HostGator mindent egyetlen támogatási oldalra tömörít.

Ez egy kicsit szokatlan; sok webhely rendelkezik GYIK-oldallal, tudásbázissal (vagy ezek kombinált változatával), és külön oldallal rendelkezik bizonyos oktatóanyagok vagy források számára.

Ez nem rossz dolog – bár utálom a támogatási oldal kialakítását, minden bizonnyal sokkal hasznosabb, ha mindent kényelmesen központosítunk. És elég biztos, hogy nagyszámú video oktatóprogramot és cikket kínálnak.

Ismét elavultnak tűnik, de úgy tűnik, hogy elegendőek ahhoz, hogy bárki jól lefedjék anélkül, hogy képviselőjével kellene kapcsolatba lépniük.

De ha segítségért szeretne kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálat képviselőivel, három lehetősége van: 24 órás telefonos támogatás, e-mail támogatás és élő csevegés.

Gyakori, hogy a fogadó cégek mind a három szolgáltatást nyújtják, de sokuk csak a három közül kettőt nyújtja. Az, hogy a HostGator mindegyikük rendelkezik, jó jel.

Az élő csevegési funkciók jó. A képviselőt érzékenynek találtam, amikor vendégként teszteltem. Jegyezze meg az időt a bal alsó sarokban: Az üzenet küldése / fogadása után azonnal képernyőképeket készítettem.A Hostgator weboldal készítője ingyenes

Hostgator chat 2

Természetesen az első válasz valószínűleg egy copy / paste vagy bot válasz.HostGator chat 3

Mint láthatja, a „tényleges” válasz egyáltalán nem tartott sokáig.

A vendég / rendes látogatóként való tesztelés a weboldalon valóban jó jelzést ad az ügyfélszolgálatról: ha bárki meggyőződhet egy szilárd élő csevegésről, akkor valószínűleg garantáltan jó lesz az a forrás, amelyet fizető ügyféllel válsz..

Összességében a HostGator ügyfélszolgálata olyan jó, mint bárki más, még akkor is, ha nincs egy csomó ember, aki hazafelé fut.

Egyszerű használat

Árképzés, szolgáltatások és ügyfélszolgálat – most, amikor világosabb képet kapunk a HostGatorról, meg kell vitatnunk a felhasználói élményt.

Összességében azt mondanám, hogy a HostGator körülbelül ugyanolyan egyszerűen használható, mint bármely más hosting platform. Lehet, hogy a felhasználói felület nem a legszebb (véleményem szerint), de minden bizonnyal explicit.HostGator chat 3HostGator cPanel 2

Nincs sok ismeretlen gomb – a c-panelen, az irányítópulton vagy a weboldal készítőjén való navigáláshoz leginkább minden egyértelmű.

Végül, nagyjából minden nagy tárhelyszolgáltatás lényegében ugyanazzal a felhasználói felülettel rendelkezik, a fő különbségek az esztétikai (és talán az elrendezés) szempontjából, de nem a funkcionalitásban.

Ha a HostGator túlságosan nehéz használni, akkor vegye igénybe az ügyfélszolgálatot. Úgy gondolom, hogy valószínűtlen, hogy a legtöbb embernek nehéz lesz; a tanulási görbe nem meredekebb, mint bármely más mainstream hosting platformon.

Biztonság és megbízhatóság

A biztonság áttekintése – üzemidő, biztonsági intézkedések stb.

A HostGator webhelye sajnos nem nyújt nyilvánvaló áttekintést a biztonságról. Ha többet szeretne megtudni, ki kellene ásnia. Szerencsére ennek nagy részét megtettük az Ön számára.

Először fel: ez a cikk néhány olyan biztonsági intézkedést ismertet, amelyek a HostGator szerint szervereinek védelmére szolgálnak. A lényeg elsősorban a DDoS támadások elleni védelem.

Ha egy hacker vagy akár egy áramszünet miatt elveszíti webhelyét, a HostGator CodeGuard nevű szolgáltatást kínál: napi automatikus mentés a felhőbe.

A CodeGuard akár 5 webhelyre, 1 GB tárhelyre, korlátlan fájlokra is kiterjeszthető, és havonta háromszor helyreállíthatja..

Ugyanakkor havonta 1,67 dollárral kezdődik, ami sajnálatos: más platformok automatikusan napi vagy heti biztonsági másolatot tartalmaznak egyes csomagjaikba.

Ezután a HostGator tartalmaz valamit, amit SiteLock-nek hívnak, ami alapvetően egy rosszindulatú program ellenőrzése. Ingyen van! Nem, csak vicceltem. Havi 3 éves tervre vállalkozik, havonta 1,94 dollárral kezdődik. Ez, mint a CodeGuard, kissé sajnálatos.

Ezek komoly hátrányok, de van néhány jó hír: a HostGator nagyszerű üzemidővel rendelkezik.

A legfrissebb üzemidők az alábbiakban találhatók:

üzemeltető üzemidő

üzemidő
99,91%
Válaszidő
1061ms

Itt van az átlagos Uptime:
 • 2020 március: 99,89%
 • 2020 február: 99,91%
 • 2020. január: 99,93%
 • 2019. december: 99,74%
 • 2019. november: 99,82%
 • 2019. okt.: 99,13%
 • 2019. szeptember: 99,37%
 • 2019. augusztus: 99,60%
 • 2019. július: 99,98%
 • 2019. június: 99,97%
 • 2019. május: 99,85%
 • 2019. április: 99,95%
 • 2019. március: 99,96%
 • 2019. február: 99,97%
 • 2019. január: 99,97%
 • 2018. december: 100%
 • 2018. november: 99,99%
 • 2018. október: 99,93%
 • 2018. szeptember: 99,99%
 • 2018. augusztus: 99,94%
 • 2018. július: 100%
 • 2018. június: 100%
 • 2018. május: 100%
 • 2018. április: 99,99%
 • 2018. március: 100%
 • 2018. február: 99,97%
 • 2018. január: 100%
 • 2017. december: 100%
 • 2017. november: 100%
 • 2017. okt.: 99,96%
 • 2017. szeptember: 100%
Itt van az átlagos válaszidő:
 • 2020 március: 1060 ms
 • 2020 február: 1057ms
 • 2020. január: 1066 ms
 • 2019. december: 1276 ms
 • 2019. november: 1027 ms
 • 2019. október: 1125 ms
 • 2019. szeptember: 979 ms
 • 2019. augusztus: 1189 ms
 • 2019. július: 1 313 ms
 • 2019. június: 1 244 ms
 • 2019. május: 1000 ms
 • 2019. április: 996 ms
 • 2019. március: 1 027 ms
 • 2019. február: 1176 ms
 • 2019. január: 1 169 ms
 • 2018. december: 1 169 ms
 • 2018. november: 1 325 ms
 • 2018. október: 1 335 ms
 • 2018. szeptember: 1 264 ms
 • 2018. augusztus: 1 254 ms
 • 2018. július: 343 ms
 • 2018. június: 343 ms
 • 2018. május: 319 ms
 • 2018. április: 2250 ms
 • 2018. március: 409 ms
 • 2018. február: 398 ms
 • 2018. január: 375 ms
 • 2017. december: 485 ms
 • 2017. november: 969 ms
 • 2017. október: 352 ms
 • 2017. szeptember: 733 ms

Itt megtekintheti a részletes üzemidőt.

Februárban és áprilisban egy percre csökkent – két perc alatt két perc alatt! -, és októberben a helyszín 4 percre csökkent.

Természetesen ott van ez a csúnya ábra 2017. augusztusra vonatkozóan – egy percnyi 87 órányi állásidő valóban nem ideális. De hé – talán ez egy kivezetés, és egy évvel később már nem történt meg újra.

Ha ezt a szeptemberi múltot olvassa, itt megtekintheti a legfrissebb üzemidőket.

Az ideje a HostGator-nal általában nagyszerű, és 2017. augusztusától eltekintve ez valószínűleg a tesztjeink egyik legfelső szintű szolgáltatása..

A biztonsági kiegészítők azonban kellemetlenségek, és ezeket költségükben csökkenteni kell, vagy alapértelmezés szerint részben be kell építeni a tárhely-tervekbe.

Ajánljuk a HostGator alkalmazást??

Az összes elemzés elkészítésével és állításával hol áll a HostGator?

A tömegen kívül egyrészt: mind a hibái, mind az előnyei szokatlanak a versenyhez képest.

Árképzési struktúrája kissé furcsa, sok kiegészítővel, amelyek más platformok alapértelmezett eszközei, és sok olyan alapértelmezett funkcióval, amelyek csak a frissített szintekre vonatkoznak a fogadó világ többi részén.

Kiváló üzemidővel rendelkezik – talán a legjobbak az üzleti életben.

Ráadásul a HostGator könnyen kezelhető, és szilárd ügyfél-támogatással rendelkezik. Mindent egybevetve, nem sokkal drágább, mint más szolgáltatások, főleg nem hosszú távon.

Véleményem szerint a HostGator sokat ad neked, és végső soron nem kötelezi arra, hogy ennyit kell fizetnie, legalábbis nem a mainstream.

Bizonyos esetekben esetleg olcsóbban fizethet bizonyos dolgokért, például az SSL-igazolásokért.

Tehát ezt szem előtt tartva, az előnyök messze meghaladják a hátrányokat: igen, határozottan ajánlom a HostGator-ot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map