Mi a 404 nem található hiba, és hogyan javítható (magyarázat a példára)

Amikor egy kereső rákattint az Ön webhelyére, böngészője elküldi a szerverének a hozzáférni kívánt tartalommal kapcsolatos információkat.


A szerver ezután azonosítja az általuk igényelt oldalt, és visszaviszi a kereső böngészőjébe.

A szerver HTTP válaszkóddal válaszol a felhasználó kérésére.

Most, ha minden jól működik, a kereső a válaszkód nélkül látja az oldalt. Másrészt, ha bármilyen probléma merül fel a szerver és a böngésző közötti interakcióban, a hibaüzenet jelenik meg.

Kétféle böngésző hibaüzenet létezik.

Először: az 5xx szerverhibák azt jelzik, hogy a szerver egy adott problémával szembesült, mivel nem tudott válaszolni a kereső kérésére.

Másodszor, a 4xx böngésző hibái azt mutatják, hogy probléma van az ügyfél böngészőjével.

Már írtam a különféle 4xx hibákról egy nemrégiben írt cikkben, és itt az ideje, hogy a legmegdöbbentőbbre összpontosítsunk.

Igen, a hírhedt „Sajnálom, az oldalt nem sikerült megtalálni” figyelmeztetésről beszélek, amely tőrnek tűnik bármelyik kereső szívében.

Ez a 404 nem található hiba, amely arról tájékoztatja a felhasználót, hogy a kért tartalom jelenleg nem érhető el.

az oldal nem található

A 404 nem található hiba meghatározva

A 404 hiba az a HTTP válaszkód, amelyet a szerver küld a kereső böngészőjére.

Ez az üzenet értesíti a felhasználót, hogy a szerver működik, de a kért oldal már nem létezik rajta.

Fontos, hogy ne keverjük össze a 404-es hibaüzenetet a DNS-hibával, amely azt jelzi, hogy a szerver neve nem található.

A 404 hibaoldalak személyre szabásának fontossága

Mint minden más 4xx hiba, a 404 Page Not Found is ügyféloldali hiba.

Általában három fő okból származik:

 • A felhasználó hibásan írta be a webcímet. Még a legkisebb elírás is vezet egy teljesen más domainbe, vagy a 404 oldal megjelenéséhez vezethet.
 • A felhasználó rákattintott a megszakadt linkre. Ez egy külső link, amely arra az oldalra vezet, amely már nem létezik az Ön webhelyén.
 • Eltávolította a kért tartalomdarabot a webhelyéről, vagy egyszerűen áthelyezte egy másik URL-re.

A cél az, hogy foltos felhasználói élményeket tartson fenn azáltal, hogy elmagyarázza, mi történt.

Kezdetként nézd meg a közös 404 oldalt, amelyekre böngészsz, amikor online böngészi. Általában az „404 hiba”, „404 nem található”, „404 oldal nem található” üzenettel kezdődik, amelyet zavaró műszaki zsargon követ.

Mit csinálnak a keresők ilyen helyzetekben? Túlterheltek, átugorják egy ilyen oldalt, és elkezdenek keresni hasonló tartalmat.

Szerencsére elkerülheti ezt a 404 Hiba oldalak testreszabásával.

Nézze meg a Lego ragyogó 404 oldalát.

a lego oldal nem található

Kép a lego hivatalos weboldaláról

Fontos leckét tanít nekünk – az egyszerűség kulcsa a felhasználói élmény növelésének:

 • Ahelyett, hogy általános tervezési lehetőséget választottak volna, a 404-es oldalukon használták a Minifigurákat.

A Lego 404-es hibalapja szórakoztató, hangsúlyozva alapvető vonásaikat, mint például a játékosság és a barátságosság. A márkaszínek, tipográfia, logók vagy képek használata a 404-es oldalon lehetővé teszi a felhasználókkal való bizalom kiépítését és a márkatudatosság növelését..

 • A természetes nyelvet használják a probléma magyarázatára.

Lego egyszerűen tájékoztatta a felhasználót, hogy a probléma oka vagy egy régi link vagy egy áthelyezett oldal. Cserélje ki az összetett kifejezéseket egyszerű magyarázatokkal és mindenki számára érthető mindennapi nyelvvel.

 • A keresőket tartják a webhelyükön.

Az ötlet az, hogy a keresőket arra ösztönözze, hogy térjenek vissza az Ön honlapjára. Például adjon meg egy linket a kezdőlaphoz, egy linket a webhelytérképhez, egy keresősávot, linkeket a népszerű hozzászólásokhoz, linkeket a legforróbb termékekhez (és azok fotóit).

Ne felejtsd el hivatkozni az ügyfélszolgálathoz, vagy akár felvenni a kapcsolatfelvételi űrlapot, mivel ez az ügyfelek visszajelzéseinek egyik legegyszerűbb módja..

404-es hiba keresése a webhelyén

Számos hatékony eszköz létezik, mind ingyenes, mind fizetett, amelyek segíthetnek a 404-es hiba azonosításában és kijavításában webhelyén.

Válasszon olyanokat, amelyek valós idejű megfigyelési lehetőségeket kínálnak, térképezze fel azokat a helyeket, ahol a keresők látják a 404 hibát, és segítsen megbecsülni a 404 hiba költségeit.

1. Webnapló-elemzés

Először is használhatja a tárhelyi környezetet a naplófájlok eléréséhez.

Jelentkezzen be a cPanel-fiókjába, és lépjen a Fájlkezelőbe. A kívánt időkereten belül részletes naplózási részleteket nyújt Önnek. Használhatja a webnaplókat, hogy többet megtudjon arról, hogy a keresők hogyan találták meg a hibát.

Az egyik legnagyobb előnye, hogy megfigyel minden webhely-látogatót, legyen az az Ön ügyfele vagy a Google robotja.

A legfontosabb, hogy ezt az információt könnyedén Excel fájlként lehet megnyitni, majd a HTTP válaszkód alapján osztályozni.

2. Feltérképezési eszközök

A feltérképező eszközök, például a Screaming Frog vagy a DeepCrawl, kincsleletként szolgálnak az Ön webhelyére mutató hivatkozásokkal kapcsolatban. Olyan bejárót használnak, amely a Google-hoz hasonlóan indexeli az Ön webhelyét.

A bejáró átvizsgálja az Ön teljes webhelyét, és az eszköz átfogó listát nyújt az összes megszakadt hivatkozásról. Ilyen módon könnyen azonosíthatja a 404 hiba forrását.

A bejáró eszközök egyik legnagyobb problémája az, hogy ezek korlátozott hatályúak. Ellenőrzik a teljes webhelyet, de mi van más csatornákkal, amelyeket az emberek használnak az Ön tartalmának megtalálására?

3. Analytics eszközök

Számos weboldal adminisztrátor 404 nem található hibát észlel Google Analytics-fiókjában. Ez megtörténhet olyan eseménykövetéssel, amely rögzíti a felhasználók interakcióit a különböző webelemekkel.

Ezen eszközök egyik legnagyobb előnye abban rejlik, hogy tájékozódhatnak arról, hogy a 404 hiba hogyan jár. Például osztályozhatja a 404-es hibába ütközött látogatók jelentéseit, és azokat, akik nem viselkedtek, és összehasonlíthatja viselkedésüket.

Ha WP-webhelyet működtet, akkor a Yoast által készített Google Analytics az egyik legerősebb plugin az Ön számára. Nevezetesen automatikusan megcímkézi mind a 404 hibát, így közvetlenül megtalálja azokat a Google Analytics szolgáltatásban.

Csak annyit kell tennie, hogy menjen a Viselkedéshez > Webhely tartalma > Tartalom részletezése, majd lásd: 404.html.

Az elemző eszközökkel kapcsolatos egyetlen probléma az, hogy nem akadályozzák meg webhelyét a jövőbeli hibáktól. Csak azokról a dolgokról tájékoztatnak, amelyek már történtek.

4. Backlink eszközök

A linképítés továbbra is az egyik legfontosabb SEO taktika. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy kiváló minőségű linkeket szerezzünk hiteles online forrásokból. Ez nem csak növeli a rangsorolását, hanem növeli az online tekintélyt is.

Nevezetesen, amint a bloggerek megértik az Ön által nyújtott tartalom értékét, organikusan visszatérnek ehhez.

Ahhoz, hogy a linkek kiépítésének stratégiájából a legtöbbet hozza ki, rendszeresen ellenőriznie kell a linkeket.

A cél az, hogy ellenőrizd, hogy spam-webhelyek kapcsolódnak-e Önhöz, vagy ami még rosszabb, hogy valamely webhely kapcsolódik-e az Ön webhelyén nem létező oldalakhoz.

Számos backlink-ellenőrző eszköz van, például a Moz Pro, az Ahrefs, a Monitor Backlinks és a SEMrush, amelyek lehetővé teszik, hogy megnézze, milyen webhelyek hivatkoznak az Ön webhelyére..

Miután azonosította, hogy egy link a webhelyének törölt oldalához vezet, vegye fel a kapcsolatot egy bloggerrel, és kérje meg őket, hogy hozzanak linket vissza a hasonló bloghoz.

404 hiba javítása

404 hibát azonosítottál, ezért ezeket azonnal meg kell javítani.

Persze, ez a 404-es hiba forrásától függ.

Például, ha a probléma egy megszakadt hivatkozásban rejlik, akkor tegye meg, amit már említettem – lépjen kapcsolatba a webhely tulajdonosával, és kérje meg őket, hogy cseréljék ki a megszakadt linket a működő linkre..

Ha az emberek továbbra is keresik a törölt oldal tartalmát, ez azt jelenti, hogy ez értéket teremtett számukra.

Neked ez egy olyan mutató, amely szerint vissza kell állítania az oldalt. Természetesen ezt csak akkor kell megtennie, ha nincs jó ok, amiért elsősorban törölte az oldalt.

Végül javíthatja a 404 hibát átirányítással. Így azt mondod egy szervernek, hogy vezesse a látogatókat egy megszakadt linkről egy működő linkre:

 • Készítsen átirányításokat manuálisan a .htaccess fájlba, egy konfigurációs fájlba, amely az Apache szerver funkcióit vezérli. A webhely gyökérkönyvtárába kerül. Először hangsúlyoznia kell, hogy nyilatkozatot szeretne átirányítani, majd válassza a 301 (véglegesen mozgatott) átirányítást. Ezután meg kell adnia az átirányító linket, valamint azt a linket, amelyre az URL-t átirányítani szeretné.
 • Használjon átirányító plugint. Ez az átirányítások létrehozásának egyszerűbb módja. A WordPress legerőteljesebb átirányítási bővítményei az átirányítások, az Easy HTTPS átirányítás, a 301 átirányítás és a WP 404 automatikus átirányítása a hasonló üzenetre..

Csomagolás fel

A nem található oldalak oly sok szinten sértik az online jelenlétét.

A SEO rangsor befolyásolása mellett a felhasználói élményt is sértik. A mai keresők tech-hozzáértőek.

Értékelik idejét, és nem akarnak pazarolni időt a hibás weboldalakon. Ezért figyelnie kell a webhelyen található 404 hibákat, és ennek megfelelően meg kell javítania azokat.

Persze, az oldalakat és a tartalmat folyamatosan töröljük. Bármennyire is óvatosak, a kereső továbbra is hibásan írja be a címét, vagy rákattint egy nem működő linkre.

Ezért létre kell hoznia személyre szabott oldalakat, amelyek rezonálnak velük, tájékoztatják őket és ösztönzik őket arra, hogy maradjanak az Ön webhelyén.

Remélem ez segít!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map