Mi a / az HTTP 302 hiba és hogyan javítható? [4 vizsgált módszer ismertetése]

Amikor 302 átirányítást kell végrehajtanunk, általában ugyanazok a kérdések merülnek fel.


Íme néhány kérdés:

 1. Készen áll-e a honlapom??
 2. Milyen típusú átirányítás a legmegfelelőbb az esetemhez?
 3. El fogom veszíteni az összes eddig elvégzett SEO munkát?
 4. Büntetni fog a Google? Mi történik, ha kiküszöbölem az átirányításokat?
 5. Hogy készülnek??
 6. Hogyan javíthatom ki a 302-es hibát? (ha előfordul)

Ebben a cikkben megválaszolom ezeket a kérdéseket, hogy mindegyik esetben nagyobb egyértelműség legyen az eljárásra.

Mi a 302 átirányítás??

A 302 kód ideiglenes átirányítást jelöl. Az egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonság, amely megkülönbözteti a 301-es átirányítástól, az, hogy 302 átirányítás esetén a SEO erőssége nem kerül át az új URL-re.

google seo

Ennek oka az, hogy ezt az átirányítást arra tervezték, hogy akkor használja, amikor tartalmat kell átirányítani egy olyan oldalra, amely nem lesz a végleges.

Így az átirányítás megszüntetése után az eredeti oldal nem veszíti el pozícióját a Google keresőmotorjában.

Bár nem nagyon gyakori, hogy 302-es átirányításra van szükségünk, ez a lehetőség bizonyos esetekben nagyon hasznos lehet. Ezek a leggyakoribb esetek:

 • Amikor rájönünk, hogy van egy nem megfelelő tartalom az oldalon. Miközben megoldjuk a problémát, átirányíthatjuk a felhasználót egy másik oldalra, amely érdekes lehet.
 • Abban az esetben, ha a webhelyünket megtámadja az oldalak bármelyikének helyreállítása, ez az átirányítás segíthet nekünk az előfordulási gyakoriság minimalizálásában.

A 302 átirányítás egy olyan kód, amely egy adott URL látogatói számára megmondja, hogy az oldalt átmenetileg áthelyezték, közvetlenül az új helyre irányítva.

Más szavakkal, a 302 átirányítást akkor kell aktiválni, amikor a Google robotok vagy más keresőmotorok egy adott oldal betöltését kérik. Abban a pillanatban, ennek az átirányításnak köszönhetően, a szerver automatikus választ ad vissza, jelezve egy új URL-t.

Ily módon elkerülhetők a hibák és a bosszantás mind a keresőmotorok, mind a felhasználók számára, garantálva ezzel a sima navigációt.

Mi az a 302-es átirányítás??

A 302 átirányítás például arra szolgál, hogy egy honlap több verziója legyen különböző nyelveken.

A fő angol nyelv lehet; de ha a látogatók más országokból érkeznek, akkor ez a rendszer automatikusan átirányítja őket az oldalukra a saját nyelvükön.

302 átirányítás

Ily módon elérhető a webes forgalom mobilizálása, ugyanakkor a főoldal SEO szintjén bekövetkező befolyás nem csökken. Ez tovább növekszik, annak ellenére, hogy a hatalom átruházása nem történik, amint azt korábban kifejtettük.

HTTP 302 átirányítási példa

A leggyakoribb HTTP 302 átirányítási példa a Google-nál.

Függetlenül attól, hogy melyik országból érkezik, ha beírja a https://www.google.com/ weblapot, akkor átirányítja a Google verzióra az Önnek megfelelő nyelven / országban.

Google kereső

Németország esetében a 302 automatikusan elvisz minket a https://www.google.de/ webhelyre, hogy német nyelven tudjunk tartalmakat keresni..

A sikeres vállalatok portálai, mint például a Coca-Cola vagy akár a Fujitsu, szintén ezt a rendszert használják a forgalom átirányításához oda, ahol a legmegfelelőbbnek ítélik őket..

A HTTP 302 hiba okai

Ne használja a 302 állapotkódot, ha SEO-súlyt szeretne átvinni a cél URL-re.

Azonban a 302 átirányítási hiba leggyakoribb okai vannak itt:

 • 302 átirányítás használata a tartomány mozgatása közben;
 • 302-es átirányítás létrehozása a dokumentum áthelyezésekor;
 • 302-es átirányítás használata a helyprotokoll-változás során;
 • 302 átirányítás létrehozása, amíg a webhely struktúrája megváltozik.

A 302 HTML átirányítás nem javasolt, ha az eredeti kérelem módszerét kell alkalmazni a cél URL kérésére – például egy olyan űrlap irányelv URL-jének áthelyezésekor, amely egy adott időszakra a POST módszert használja.

Hogyan lehet azonosítani a HTTP 302 hibát

A 301 és 302 átirányítási beállítások helyességének ellenőrzése nagyon egyszerű. Amikor belépünk a régi cím címsorába, megfigyeljük, mi történik.

A címváltozás azt jelzi, hogy az átirányítással minden rendben van. A cím változatlan marad – meg kell keresse a probléma forrását, de először azt javasoljuk, hogy tisztítsa meg a gyorsítótárat, és próbálja újra.

domain név

Van még egy lehetőség – a kiszolgáló válaszkódjának ellenőrzésére az online szolgáltatásoknál, például: http://example.com/e_redirect/.

Ha helyesen állítja be az átirányítást, akkor a domain név megadása után a 301 vagy 302 válaszkódot látja. Attól függ, hogy milyen átirányítást tervezett kezdetben megkapni..

Egyes szolgáltatások ezen felül megjelenítik a kiszolgáló által megadott kódot az átirányítás után, és itt csak egy érvényes lehetőség létezik – 200 OK.

A HTTP 302 hibajavítás

1. módszer: Ellenőrizze a szerver konfigurációját

Az alkalmazás futhat azon a szerveren, amely a két leggyakoribb webszerver programot használja, az Nginx vagy az Apache. Ez a két webszerver adja a globális webszerver-program több mint 84% -át!

Ezért a 302 válaszkód meghatározásának első lépése a webszerver program konfigurációs fájljában a kötelező átirányítási utasítások ellenőrzése.

Apache webszerverhez

1. lépés: Nyissa meg a .htaccess fájlt a szerveren

A webszerver azonosításához meg kell találnia a kulcsfájlt. Ha Apache webszervert használ, keresse meg a .htaccess fájlt a webhely gyökér fájlrendszerében.

cPanel File Manager

Ha a program a megosztott gazdagépen van, akkor a felhasználónevét például összekapcsolhatja a gazdaszámlával. Ebben az esetben az alkalmazás gyökérkönyvtára általában a következő útvonalon található:

/ home // public_html / elérési út, tehát a .htaccess fájl a /hOME//public_html/.htaccess címen található..

2. lépés: Keresse meg a mod_rewrite irányelveket

Miután megtalálta .htaccess fájlt, nyissa meg azt a szövegszerkesztőben, és keresse meg azt a sort, amely az Apache mod_rewrite modulhoz tartozó RewriteXXX irányelveket használja.

mod_rewrite

A lényeg azonban az, hogy a RewriteCond irányelv felvázolja a szöveges modellt, amelyet összehasonlítanak a regisztrált URL-vel. Amikor egy látogató a megfelelő URL-t kéri egy webhelyen, a RewriteRule irányelv, amely nyomon követi az egy vagy több RewriteCond utasítást, valójában átirányítja a kérelmet a megfelelő URL felé.

Például az alábbiakban bemutatjuk a RewriteRule és a RewriteCond egyszerű kombinációját, amely megfelel a example.com összes követelményének, ehelyett ideiglenes átirányítást vezet be ugyanabba az URI-be az ideiglenes tartományban – a example.com:

RewriteEngine be
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ példa \ .com $
RewriteRule ^ (. *) $ HTTP://www.temporary-example.com/$1 [R = 302]

Figyelje meg a RewriteRule alján található további szalaghirdetést, amely világosan mutatja, hogy a válaszkódnak 302-nek kell lennie, jelezve a böngésző ügynökének, hogy ez egy ideiglenes átirányítás.

3. lépés: Állítsa vissza az irányelveket .htaccess fájlban

# BEGIN WordPress
RewriteEngine be
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ – [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]
# END WordPress

Ezért ha olyan szokatlan RewriteRule vagy RewriteCond irányelvet kap a .htaccess fájlban, amely úgy tűnik, hogy nem illik hozzá, próbáljon meg ideiglenesen megjegyzéseket fűzni (# előtaggal jelölt), és indítsa újra a webszervert, hogy ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e..

Nginx webszerverhez

1. lépés: Nyissa meg az nginx.conf fájlt

ngix konfiguráció

Ha webszervere Nginx-en működik, akkor egy teljesen más konfigurációs fájlt kell keresnie. Ezt a fájlt alapértelmezés szerint nginx.confként adják meg, és az alább felsorolt ​​általános könyvtárak egyikében található:

/ usr / local / nginx / conf, / etc / nginx vagy, / usr / local / etc / nginx.

2. lépés: Írja át az irányelveket az nginx.conf fájlban

A felismerés után nyissa meg az nginx.conf fájlt a szövegszerkesztőben, és keresse meg az átirányítási mutatóval kapcsolatos átírási irányelveket.

301 rendszer

Például ez egy egyszerű blokk irányelv (kijelentések halmazát deklarálva), amely úgy állítja be a virtuális kiszolgálót, hogy ideiglenes átirányítást generál az abc.com-ról egy ideiglenes-abc.com-ra:

szerver {
figyelj 80;
hallgass 443 ssl;
szerver_neve www.abc.com;
írja át a ^ / $ http://www.temporary-abc.com átirányítást;
}

Az Nginx újraírási irányelvek párhuzamosak az Apache RewriteRule és a
RewriteCond, mert általában bonyolultabb szöveg-orientált keresési mintákat tartalmaznak.

3. lépés: Ellenőrizze az nginx.conf fájl cserepolitikáját

Mindenesetre ellenőrizze az nginx.conf fájlt, hogy nincs-e átirányítási zászlót tartalmazó kivétel-helyettesítő házirend (egyéb állandó jelző visszatérési válaszkód: 301).

ngix paraméterek

Kérjük, vegye figyelembe a kivételeket, mielőtt újraindítja a kiszolgálót annak ellenőrzése érdekében, hogy a probléma megoldódott-e.

2. módszer: Keressen elavult szoftvert

Az RFC HTTP 1.0 specifikációs dokumentuma kimondja, hogy a „302 Found” válaszkód célja annak jelzése, hogy az ügyfélnek átmenetileg átirányítást kell végrehajtania..

eszköz kockázat

Számos új böngésző azonban a POST-kérésen keresztül kapott 302-es kódot érvénytelen GET-kérésként dolgozza fel.

Ez okokat és zavart váltott ki bizonyos webszerver programokkal, amelyek megkísérelik kényszeríteni a böngészőt a megfelelő munka elvégzésére, amikor azt ideiglenesen átirányítani kell..

A probléma megoldására az RFC HTTP 1.1 specifikációs dokumentum 303 válaszkódot adott vissza, újabb 307 átmeneti átirányítást, ami érthető módon képes kezelni a POST-to-GET vagy az ideiglenes, átmeneti válaszokat..

3. módszer: A naplók tisztítása

Szinte az összes webalkalmazás rekordokat tárol a szerveren. Az alkalmazásnapló általában az alkalmazás előzményeit képviseli, például mely oldalakat, kiszolgálókat kérték és csatlakoztatták, melyeket szerezték be a biztosított adatbázisból, és így tovább.

tisztítsa meg a rönköket

A szervernaplók az aktuális eszközzel vannak összekötve, amely a programokat futtatja, és általában információkat tartalmaznak az összes csatlakoztatott szolgáltatás állapotáról és állapotáról, sőt a szerverről is..

A Google rögzíti a [PLATFORM_NAME] -ot a CMS-ben, vagy a [PROGRAMMING_LANGUAGE] segítségével regisztrálhatja és regisztrálhatja a (z) [OPERATING_SYSTEM] alkalmazást, amikor elindítja az egyéni alkalmazást, amely további információt nyújt ezekre a rekordokra.

4. módszer: Javítsa meg az alkalmazás kódját

Ebben az esetben a fentiekben ismertetett összes módszer meghiúsul, a probléma lehet a problémát okozó alkalmazás felhasználói kódjában.

böngésző

Próbálja meg meghatározni a probléma okát az alkalmazás kézi megkeresésével és a kiszolgáló- és alkalmazásnapló-fájlok elemzésével.

Érdemes átmásolni a teljes alkalmazást a helyi fejlesztői számítógépre, és végigmenni rajta, hogy pontosan megnézze, mi történik a 302 beolvasással, és megnézze az egyes alkalmazások kódját..

Következtetés

Végül, amint látta, nem kell sokkal félnünk a HTTP 302 átirányítási hibák miatt. Anélkül, hogy továbbmennénk, fantasztikus módja annak, hogy elkerüljük webhelyeink forgalmának elkerülését az évek során felmerülő elkerülhetetlen változásokkal.

Remélem, hogy a cikk elolvasása után minden alkalommal nem jelent meg hidegrázás arról, hogyan tudom kijavítani a 302 átmenetileg áthelyezett hibát.

Ha hozzá szeretne járulni a hozzászóláshoz, vagy kérdése van, vagy csak véleményt szeretne mondani, ne habozzon megjegyezni az alábbiakat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map